Keresés

Részletes keresés

molnjan Creative Commons License 1 napja 0 0 22932

Találtam szállást. Most az merült fel bennem, hogy az Alberese alatti tengerparton lehet egyáltalán fürödni vagy az is természetvédelmi terület?

Előzmény: molnjan (22931)
molnjan Creative Commons License 3 napja 0 0 22931

Tényleg valami csodálatosan szép a tengerpart itt és a környezet is mesés!

Próbálok szállást keresni (jó lenne 100euro / nap 6 4 fő alatt találni apartmant).

Előzmény: appela (22928)
molnjan Creative Commons License 5 napja 0 0 22930

Köszönöm, megnézem.

Előzmény: appela (22928)
Catella Creative Commons License 2018.02.17 0 0 22929

Korábbi években Uffizibe is ingyen lehetett bemenni, idei hírt még nem látok.

Előzmény: Harcsaanya (22927)
appela Creative Commons License 2018.02.17 0 0 22928

Szia, ha fontos a tengerpart, akkor szerintem a déli rész kb. Follonica-tól sokkal jobb, főleg a Maremma Nemzeti Park felé eső rész, pl.Principina a Mare vagy Alberese. Itt nincs zsúfoltság, nincs millió telepített napernyő, nagyon hosszan szabad strand van, lassan mélyülő, széles, homokos, szóval gyerekkel ideális. És nagyon szép.

Igaz, innen kicsit messze vannak a "kötelező városok", amikért általában Toszkánába mennek. 

Előzmény: molnjan (22923)
Harcsaanya Creative Commons License 2018.02.16 0 0 22927

Sziasztok!

Március 8-án nőnapon Firenzében leszek.Nem találom sehol,de pont két éve szintén nőnapon Rómában voltam,ahol az állami múzeumokba ingyen mehettek be a nők.

Az Uffizire ez vonatkozik vajon?

Köszönöm,ha valaki tudja,és meg is irná.

papanick Creative Commons License 2018.02.15 0 0 22926

Mi nem fürdünk a tengerben, de ez ne tartson vissza. Mi inkább a belsőbb részeken szoktunk agriturismot foglalni, de medencést. Legtöbbször mi is délelőtt lustálkodunk a medencénél (általában üres, mert a legtöbb vendég délután öt fele jön vissza), délután várost nézünk. Azt hiszem, hogy mondjuk Colle közeléből több  mindent tudunk elérni, rövidebb idő alatt. Egyébként sem vagyunk tengermániásak. Nagyon szeretem a dombok tetején terpeszkedő agriturismokat, nagyon szép a kilátás általában. A tenger kevésbé izgat. Persze ne aggódj, Ti is majd nagyon sok látnivalót el fogtok érni a tengerpartról.Az utazgatásokra néha rá lehet fázni, Arezzoból Urbinóig 3 órát mentünk a hegyeken át,szóval óvatosan a tervezésnél.

Előzmény: molnjan (22923)
cscs0827 Creative Commons License 2018.02.15 0 0 22925

Teljesen változó, hogy van-e honlapjuk, vagy nincs, inkább az a gond, hogy az árak nincsenek feltétlenül feltüntetve.

Hogy még egy rossz hírem is legyen, arra készüljetek fel, hogy étteremben copertot számítanak fel. Magyarul terítékdíjat. Olyan 1,50-2,50 euró per fő. Ilyen esetben én a számla végét minimálisan kerekítem fel. Ha nincs coperto (ami ritka, mint a fehér holló), akkor adok normál borravalót. 

A terítékdíj minden esetben fel kell legyen tüntetve az étlapon, általában legalul, viszonylag kis betűkkel.

Az mondjuk alapvető, hogy olyan helyre ne menjetek be, ahol nincs kitéve árazott étlap a bejáratnál.

Ami még érdekes lehet, ha pl kávéztok, más az ár, ha állva fogyasztjátok a pultnál és más, ha leültök, nyilván az utóbbi a drágább.

Előzmény: molnjan (22924)
molnjan Creative Commons License 2018.02.15 0 0 22924

Nagyon köszönöm Neked is az infokat. Jó ötlet az éttermek honlapján keresni, bár gondolom egy kisebb helyinek nincs ilyen.

Előzmény: cscs0827 (22922)
molnjan Creative Commons License 2018.02.15 0 0 22923

Köszönöm szépen az információkat!

Hű, azért az árakon meglepődtem, nem kicsit. Napi 50-70 euróból király módjára elvoltunk eddig bármelyik nyaraláson. Na, mind 1, a család akarata szent.

 

Keleti országokban tényleg próbálnak megvágni (Ukrajna pl.), de a Balkánon nyolc év alatt egyszer sem volt ilyen eset. Persze ott is vannak szabályok, amiket be kell tartani és nincs gond.

 

Alapvetően minden szabályt próbálok betartani én is, csak a pénzvadászat nem kivédhető.

 

Azt írod itt nem szoktál fürödni, akkor lehetséges, hogy rossz helyet választottam ki? Mit ajánlanál akkor? Nálunk eléggé fő szempont lenne a tengerpart (homokos, lassan mélyülő a srácok miatt) is. Itt szoktuk az éves D vitamin mennyiséget begyűjteni :) Délelőtt fürdés és délután kirándulást terveztem.

Előzmény: papanick (22920)
cscs0827 Creative Commons License 2018.02.14 0 0 22922

Az olaszok alapvetően lazák, jóindulatúak. Persze akadnak köztük kukacosabbak is, ahogy mindenhol máshol is. Maximálisan egyetértek az előttem szólóval, hogy a szabályokat be kell tartani és kész. Nem kell támadási felületet adni. Balkánt nem ismerem, Horvátországban jártam, de már ott is régen, tervben sincs, hogy mennék.

Sajna a tengerparti árakat sem ismerem, de pizzát 10 euró alatt szinte bárhol lehet kapni.

Menj rá a gugli térképén a szállásotok környékén található éttermekre, nézd meg a honlapjukat, hátha találsz rajtuk árakat. Két főre egy főfogás, egy desszert, két ital olyan 30-35 euró körül szoktam fizetni. Nyilván itt is nagy a szórás a fogások és helyek közt, de sosem az ár alapján választok, hanem igyekszem "végigenni" az étlapot.

Előzmény: molnjan (22919)
cscs0827 Creative Commons License 2018.02.14 0 0 22921

Kb én is így szoktam kalkulálni, a belépők és közlekedési jegyek árán kívül napi 35 eurót számolok fejenként, ez nekünk mindig elég. Van nyilván, aki ennél sokkal többet rászán. Szeretem, ha van a szálláson reggeli, az nekünk gyakorlatilag estig kitart, max egy fagyi, vagy süti figyel be napközben. Aztán a vacsora normál módon, valami étteremben.

Előzmény: papanick (22920)
papanick Creative Commons License 2018.02.14 0 3 22920

Erre van egy igen jó módszer, nagyjából be kell tartani a szabályokat. Annyira kb. mint a helyiek. Az elmúlt 20 évben minimum 60 ezer olasz kilométerrel a hátam mögött egyszer sem próbáltak megbüntetni, de hangsúlyozom nem mentem 190-200-as sebességgel autópályán sem. Nagy szabálytalanságot nem érdemes csinálni, a kameráknál az olaszok is lassítanak mint a kis-angyal.

A szent vendég elvről sokan tudnának mesélni az összes balkáni, keleti országban akikaet mondva csinált okokkal pár tíz euróval megvágtak zsebbe.

Toszkána elsősorban nem a strandolásról, én sosem szoktam. Észak Olaszországban (igazán csak azt ismerem)általános a tengerparti fizető strand, elég drága. A nem fizetős strandok mindig a legrosszabbak és a legtávolabbiak. Azért talán nem szólnak, ha a szűk tengerparti sávban letáboroztak, de nem tudom.

A parkolás díja igen nagy szórást mutat az óránkénti 50 centtől a 2,8 euróig. Van ahol maximum napi díj van. A legfrekventáltabb városok a legdrágábbak, de egy felkapott tengerpart is lehet dága. Persze a legtöbb helyen van ingyenes parkolási lehetőség, de az viszonylag távol a városközpontoktól. Ha kevés az időtök akkor inkább rászánnám a parkolási díjat. Még itt van az idegeneknek behajtani tilos zóna (ZTL), tehát figyelni kell merre jutsz el a parkolóig. A GPS-ek ezt nem szokták figyelemebe venni, csak a sétáló részeket. Az automatáknál általában lehet kártyával fizetni, de nem mindig, én készpénzzel szoktam. Amellett nem szivesen dugnám bele ezekbe a masinákba a kártyámat. 

Az autópályák elég drágák, az árakat meg lehet nézni a társaság honlapján. Nekem kb. EUR 35 rémlik Firenzéig, de lehet , hogy tévedek.

Én strandoknál biztos nem ennék, valószínűleg túlárazott. Inkább este mennék valamiféle helyiek a  által látogatott étterembe lakóhelyeteken, ahol szerintem meg lehet vacsorázni négy embernek 40-60 euróból. Attól függ persze mit esztek isztok, a pizza még olcsóbb.

Olaszországban gyakorlatilag mindenhol fizethetsz kártyával. Az élelmiszer boltokban számolhatsz a jobb hazai árakkal, ha a viszonylag olcsóbb termékeket vásárolod. Szerintem négy ember kijön napi 120-150 euróból, de ez attól is függ hány belépőre van szükségetek a nyaralás során. Biztos van aki azt mondja, hogy ennél sokkal olcsóbb, de az én tapasztalatom nagyjából ezt mutatja.

 

 

 

Előzmény: molnjan (22919)
molnjan Creative Commons License 2018.02.14 0 0 22919

Nagyon köszönöm a segítséged!

 

A merevségen azt értem, hogy a balkáni országokban például a közlekedési szabályokat nagyon lazán értelmezik. Nem igazán jellemző(manapság) a büntetés centrikus embervadászat. A mentalitásuk ember, család centrikus és nem anyagias középpontú. Náluk még él a vendég szent elv, örülnek ha mi jól érezzük magunkat és ezt minden módon ki is mutatják. Az épített környezet szegényességét az emberi környezet melegsége kompenzálja. Nem kell mindenért fizetni és a tiltó táblákat messze elkerülik.

 

Megnéztem, tényleg nem olcsó a parkolás. Tapasztalataid szerint egy főétel a tengerparton átlagosan milyen árban van? A fürdőhelyeket úgy látom gyalog nem lehet megközelíteni, itt a parkolókban mindenhol fizetni kell? Ha igen, kb. mennyit óránként? Hol lehe kártyával fizetni? Mennyi a %-os készpénzt arány szerinted?

 

Csak azért érdeklődök az árak miatt, hogy milyen költségekre számítsak négy főre, hét napra, nagyságrendileg.

 

Előzmény: cscs0827 (22918)
cscs0827 Creative Commons License 2018.02.13 0 0 22918

A történelmi belvárosokba nem hajthatsz be, csak engedéllyel, így az a legjobb, ha valami külső parkolóban leteszitek az autót, mielőtt belefutnátok a tiltott területbe. Velencében vagy a Tronchetton, vagy a Piazzale Roman van parkolóház, úgy emlékszem mindkét helyen teljes napot ki kell fizetni, de ha megnézed a honlapjukat, ott találsz árat. Tronchetto olcsóbb.

Biztonsági intézkedések, mint itthon.

Autópálya fizetős, de erről majd mások írnak, én tömegközlekedni szoktam.

Mindenhol érvényes, hogy ne a hangyaútvonalakon ülj be étterembe, akkor vállalhatóak az árak. Nyilván a Szent Márk téren elrettentőek az árak, de hát mondjuk Pesten sem a Gerbaude teraszára ül le az ember fagyizni.

Engem még soha nem vertek át semmivel Olaszországban, de gondolom ennek van irodalma a neten, utána lehet olvasni.

Ó, de igen, egyszer mégis. Vettem egy kajás kupont még itthonról és az étterem nem létezett. Buktam 18 eurót. A másik jópár ilyen helyen semmi gond nem volt.

Nem tudom mit értesz azon, hogy Olaszország merevebb világ. Az olaszok nem a merevségükről híresek.

Előzmény: molnjan (22917)
molnjan Creative Commons License 2018.02.13 0 0 22917

Sziasztok!

 

Idén először mennénk a családdal Olaszországba, azon belül is Marina di Carrara -ba autóval. Tudnátok valami információt adni, linket vagy bármiért hálás vagyok, amire nagyon kell figyelni utazás közben. Gondolok itt az autópálya fizetés módjára, árakra, parkolásra, étkezésre, közbiztonságra, esetleges tipikus "átverésre". Be szeretnénk menni Velencébe útközben. Nem tudom ott hol lehet, érdemes parkolni és milyen áron lehet? Ugyan ez igaz Bologna-ra, Firenze-re és Pisa-ra. 

 

Bár Olaszországban soha sem voltam az egész Balkánt már végigutaztam kocsival. Nekem nagyon bejött, de család nyomására nyugatabbra vesszük az irányt. Én viszont kicsit félek, mert az árak nyilván sokkal magasabbak (rémhíreket olvastam például a velencei éttermi árakról), sokkal merevebb és anyagiasabb világ ez.

 

Előre is köszönöm, aki rám szán pár percet.

bonnita Creative Commons License 2018.02.07 0 0 22916

Köszönöm !

Előzmény: Irenee (22915)
Irenee Creative Commons License 2018.02.07 0 0 22915

Manarolából is lehet felmenni Volastra-ig busszal, onnan Corniglia felé már csak lejt az út, és nagyon szép

Előzmény: bonnita (22914)
bonnita Creative Commons License 2018.02.06 0 1 22914

Na valami ilyesmire gondoltam ! :) Köszi 

Előzmény: bbmagdi (22913)
bbmagdi Creative Commons License 2018.02.06 0 0 22913

Mi túráztunk a Riomaggiore-Telegrafo ösvènyen, egy "kis" csalással, mert fel busszal mentünk Riomaggioréból ès a Telegrafotol ereszkedtünk le gyalog. Nem volt nehéz túra.

Előzmény: bonnita (22912)
bonnita Creative Commons License 2018.02.06 0 0 22912

Köszi a linket ! Böngészem az olasz CT oldalakat is, már az étterem ajánlatoknál tartok :)

Előzmény: bbmagdi (22911)
bbmagdi Creative Commons License 2018.02.06 0 1 22911

Riomaggiore-Manarola lenne, de ha jól látom nem csak ez a rész, de az egész kék ösvény le van zárva :(

http://www.parconazionale5terre.it/sentieri-outdoor.php

Előzmény: bonnita (22910)
bonnita Creative Commons License 2018.02.06 0 1 22910

Április vége felé pár napot Pisában leszünk, tervezünk egy Cinque Terre kirándulást. Nekem kedvem lenne egy kis 

túrázáshoz két falu között, de nem mindenki lelkesedik egyformán az ötletért, szeretném megkérdezni, hogy 

szerintetek melyik a legrövidebb és legkönnyebben járható út, ha egyáltalán létezik ilyen ?

cscs0827 Creative Commons License 2018.02.06 0 0 22909

Én nem voltam ennyire szorgalmas:))

Előzmény: bonnita (22908)
bonnita Creative Commons License 2018.02.06 0 0 22908

A booking-on 820 értékelés van a szállodáról, és írják, hogy zárt parkoló tartozik hozzá.

Előzmény: cscs0827 (22907)
cscs0827 Creative Commons License 2018.02.06 0 0 22907

Firenze alapvetően elég biztonságos város. Parkolást nem tudom, de írj a szállodának, ők tuti meg tudják mondani, hogy a környékükön milyen lehetőségek vannak. Esti séta szempontjából kicsit messze van a központtól, de végülis vállalható.

Előzmény: Koda8 (22904)
anblock_italia Creative Commons License 2018.02.05 0 0 22906

Egy régi, de hóval borított város képe lett volna, de talán így... https://www.3bmeteo.com/giornale-meteo/gennaio-1985--30-anni-fa-neve-e-gelo-paralizzarono-tutta-l-italia-68186

Előzmény: anblock_italia (22905)
anblock_italia Creative Commons License 2018.02.05 0 0 22905

 

Így is gyönyörű! :-)

 

Koda8 Creative Commons License 2018.02.05 0 1 22904

Nyáron átutazóban meg állnánk Firenzében.  A Hotel Alexben ( Via Baccio Da Montelupo18/20, Firenze) szeretnénk foglalni szállást. Van esetleg valakinek tapasztalata a hotelről, illetve a környékének a biztonságáról (parkolás,esti közlekedés, séta stb). 

hutlen Creative Commons License 2018.02.04 -4 0 22903

Szia,

privat mail megy

Előzmény: zsuri (22897)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!