Keresés

Részletes keresés

styx___ Creative Commons License 2007.10.26 0 0 99

a GEarthon mostanra részletezett a halott város / már amit meghagytak/megmaradt belőle /;

 

mr attila Creative Commons License 2007.04.03 0 0 98
:)))
én kicsit ere a misztikusabb részére gondoltam..
anno még mikor nem volt a sh film de ajátékok már rég mentek..akkoriban láttam ezt a filmet és engem naon megfogott mert vhogy volt vmi benne a sh-ben is ...
de lehet hogy inkább csaka játékban:)))
de azé szerintem a film se vészes:)
Mr_Fusion Creative Commons License 2007.04.03 0 0 97

Hát, azért a Mothman Prophecies inkább erősen pszicho, nem azzal ijesztget, amit látsz, hanem azzal, amit sugall, mindenféle látványosabb dolog nélkül. Pl. az első telefonhívás, mikor az újságíró behúzgálja az összes sötétítőfüggönyt, mire a hang: "Köszönöm, így tényleg sokkal jobb." Szóval itt van bent, vele egy szobában, csak éppen nem látni... Brr...

Vagy a végén, mikor a tűzoltóparancsnok közli, hogy harminchat halott van, a rendőrnő meg döbbent arccal felnéz: "Ébredj, harminchetes..."

 

Ez egy sima látvány-horror, de annak elég rendes, jól kitalált (és kellően beteg :)látványvilággal. Persze azt meg a játékból örökölte.

Előzmény: mr attila (96)
mr attila Creative Commons License 2007.04.02 0 0 96
nekem még anno a megszólit az éjszaka cimü film jött be naon..hangulatilag vannak hasonloságok..
szerintem naon jo kis film...probáljátok ki:)
mr attila Creative Commons License 2007.04.02 0 0 95
semmi warezz:))))
akit érdekel ,egy játék áráért meglehet venni a s.hill kollekciot..ami tartalmazza a 2-4ik részig a játékokat..ps2re..
nekem megvan:) ..
én azt ajánlom mindenki probálja meg végig tolni elsőtől..
ha nincs meg az 1 mehet a 2..
a 4es részbe csak bele kezdtem de nem tünt vmi hude jonak...
a fimről annyit hogy aki jácot a gémmel ...és ténleg jáccot és tudja mit jáccot az nem kérdezne ekkora marhaságokat..esetleg oda kéne figyelni a film közben..lol..
amugy nem lett kultusz muvi de aszem kezdetnek nem rossz a megvalositás csillagos 5-ös a feeeling szintén..
a sztori se rossz ...és ojan silent hillesen zagyva,..:)))
ezen senki se csodálkozon..
és megvan a dvd is jupii:)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.02 0 0 94

Aki meg tudná írni a boltinál olcsóbban a Silent Hill 1-2-t akár postai utánvétellel is az jelezzen vissza a pa.ge@freemail.hu címre. Köszi előre a segítőkész fanoknak!

jcesc Creative Commons License 2007.01.24 0 0 93

Üdv!

 

Aki ismeri a Silent Hill 2 játékot, és szereti a zenéjét, nézze (hallgassa) meg a videómat a youtube-on!

 

http://www.youtube.com/watch?v=ZDrEZb6DeLI

 

Kefi Creative Commons License 2007.01.19 0 0 92

A filmben Sean Bean játsza a férjet!!! Igazi meglepetés volt, imádom az ürgét. Boromir szerepe óta az egyik kedvenc színészem..:)

StingeR Creative Commons License 2006.11.22 0 0 91
SZiasztok,

jövő hétfőn megjelenik az első magyar nyelven kiadott Resident Evil - Silent Hill Guide!!

A könyvvel kapcsolatos további információkat ITT (http://www.gamer365.hu/show-article.php?id=785&news) találjátok !!

Terjesszétek, hirdessétek! Thanx!

A borító:
http://www.gamer365.hu/_thumbnails/2782w200h.jpg
cerebrum Creative Commons License 2006.06.07 0 0 90

Köszi!

 

Nagy kérés lenne a 2. részről is egy ilyen összefoglalót kérni? Én csak azzal játszottam anno...

Előzmény: Borosi (85)
Pachet Creative Commons License 2006.06.03 0 0 89

A negyedik résznek nem sok köze van az előtte levőhöz, szóval nem gáz, ha azzal kezded. :) Amúgy szerintem önmagukban is élvezhetők a részek, bár jobb, ha az elsőt a harmadik rész előtt játszod végig :)

 

Az abszolútüberkirály rész sztem a 2. :)

Előzmény: A püspök inasa (88)
A püspök inasa Creative Commons License 2006.06.01 0 0 88

Kösssz szépen.

 

Milyen fura, hogy egy számítógépes játéknak ilyen összetett háttérsztorija van. Nem semmi.

El is határoztam, hogy beszerzem a játékot. A 4. részt fogják nekem szállítani, nem jelent gondot ha egyből azzal kezdem, anélkül, hogy láttam volna az első hármat?

Előzmény: Borosi (85)
Prof.William Creative Commons License 2006.05.26 0 0 87

"Ebben az esetben hogyan lehetséges, hogy a démoni síkba átkerült Rose a film végén simán kijön a szakadékokon keresztül és hazaautózik. Vagy a szakadékok csak víziók voltak?"

 

Mert megtettek amit a kislány kért. Beteljesült a bosszú és a város talán nyugalmasabb lett. Így már elmehettek...

Előzmény: A püspök inasa (83)
Sunderland Creative Commons License 2006.05.26 0 0 86

Borosi jól leírta a játék első részének történetét, szerintem nem halt meg ott senki, csak Lisa (meg végén arcok), ködös Silent Hill a valóság, bár valóban van pár ellentmondásos rész : A rossz befejezés, meg Cybil... ha kapcsolatban állt Silent Hill rendőrségével, miért csodálkozott el annyira, hogy elmenekültek emberek a városból, miután Alessa ereje elszabadult, és jött az a földrengés, ami labirintussá változtatta várost?

 

Nem tudom elképzelni, hogy ködös Silent Hill párhuzamos dimenzió lenne, másik 3 rész teljesen ellent mond ennek. 

 

A sötét SH párhuzamos dimenzió : bárki átkerülhet aki rossz időben rossz helyen van, bár előny, ha egyébként is kapcsolatba kerül természetfelettivel.

 

( Sok jó kritikát kaptam filmről, én asszem mégis maradok DVDnél, nehéz megbocsátani hogy egyik kedvenc gonoszom : Piramisfejűt így lebutították... )

Borosi Creative Commons License 2006.05.26 0 0 85

A Silent Hill 1 és 3 története bonyolult és tekervényes és a karakterek nem magyaráznak meg minden történeti vonatkozást a játék végére. A készítők szándékosan hagytak néhány homályos pontot a történetben. A játékosra van bízva, hogy kitalálják a történetet az események mögött és hogy felfogják minden jelentését a végkövetkezménynek azért, hogy gondolkodjanak el a sztoriról és mélyüljenek bele jobban a misztikumba. A következő magyarázat segít neked megérteni a játék cselekményét egy kicsit jobban, a nagyobb élmény kedvéért.
A következőkben összefoglaljuk a Silent Hill 1 és 3 cselekményét és megmagyarázunk bizonyos elemeket az eredeti Silent Hill 1 játékból, amiknek közvetlen behatásuk volt a 3. részre. Mivel a történet nagy eseményei lelepleződnek, csak akkor olvass tovább, ha már legalább egyszer végigjátszottad az 1. részt!! Ha már végigjátszottad, utána olvasd el, hogy jobban megértsd és élvezd a Silent Hill sorozatot, amilyen moziszerű mesterművé vált.

A SZTORI

Bizonyos események, amik a Silent Hill történetét formálták, jóval az első játék előtt történtek. A dokumentumok és az információk alapján, amiket a Silent Hill 2 alatt találtunk, él egy legenda egy ősi kultúráról, amely ezen a földön élt valaha, talán az őslakos amerikaiak. A város neve is ebből a legendából származik, mert ezek az őslakosok valaha úgy nevezték ezt a helyet, hogy "A Csendes Szellemek Helye". A név a halott rokonok szellemeire utal, akárcsak azokra a szellemekre, akik átitatják a fákat, sziklákat és a vizet. A törzs a legszentebb ceremóniáit végezte ezen a helyen, megértve azt, hogy a terület nagyszerű spirituális erővel rendelkezik. Telepesek jöttek, elűzték az őslakosokat és építettek egy kisvárost. Valamely oknál fogva a lakói teljesen elhagyták ezt a települést és teljesen eltűntek. Rövid idővel később egy újabb csoport telepes megalapította Silent Hill városkát ugyanazon a helyen.

Habár Silent Hill végül várossá fejlődött, a különös események folytatódtak. Például egy újságcikk a Silent Hill 2-ből leírt egy eseményt 1918-ból, ahol egy teljes hajónyi turista tűnt el a sűrű ködben. A széleskörű rendőrségi kutatás a tó környékén sem hozott egy csepp eredményt sem arra nézve, mi történhetett velük.
Egy ismeretlen időpontban egy vallási szekta települt Silent Hill-be és alapítottak egy templomot, ahol gyakorolhatták furcsa hitüket. Elképzelhető, hogy az időpont egybeesett a hírhedt szálemi boszorkány perekkel, az 1690-es évek végén. Az egyik tagjukat, Jennifer Carroll-t, el is ítélték boszorkányságért és Silent Hill-ben ítélték halálra. Ezek után a szekta nyilvánosan feloszlott, de titokban tovább gyakorolták vallásukat. Valamivel később, a szekta támogatói emlékművet állítottak Jennifer Carroll-nak a Rosewater Parkban, a Toluca tó déli oldalán. A felirat az emlékművön így szól: "Ami itt történt, soha nem merül feledésbe."

JÁTÉK VONATKOZÁSÚ ESEMÉNYEK

A Silent Hill 1 nyitó jelenetei előtt a "Rend" tagjai - ahogy a silent hill-i különc vallást ismerték -, vizsgálni kezdték annak lehetőségét, hogy megteremtenek egy gyermeket, aki életet adhat az istenüknek. Az volt a szándékuk, hogy megteremtik istent, hogy az emberiséget elpusztítsa és egy újat hozzon létre. Az isten, akit ez a szekta imádott, nem a keresztény Isten volt, hanem valami sokkal régebbi. A Rend legendái szerint az istenük már megjelent a világban egyszer és megígérte, hogy visszatér, amikor egy nő életet ad neki.

ALESSA SZÜLETÉSE

Mágikus varázslatokon keresztül a szekta egy csoportja Dahlia Gillespie vezetésével megteremtett egy gyermeket, akit Alessának neveztek el. E gyermeken belül volt az istenük embrió formában a megfelelő időre - és a gyerek megfelelő korára - várva, hogy megfoganhasson.

De Alessának voltak saját képességei is. Egyetlen szóval ölni tudott, átformálta a nappalt éjszakává és őrületbe kergetett embereket egy gondolattal. Gyűlölte a többi gyereket, akik boszorkánynak nevezték. De félt a Rend terveitől is, beleértve az "anyját", Dahliát is. Ahogy Alessa hét éves lett, megtagadta, hogy használja a képességeit a Rend kedvéért és megpróbált elmenekülni Dahlia elől. Az asszony, aki teremtette és felnevelte őt, rettenetes szülővé vált.

ALESSA FELÁLDOZÁSA

Dahlia, kegyetlen gondolkodásában megértette, hogy nincs szüksége a gyerekre, csak a hatalomra a lányon belül. Bezárta Alessát a szobájába és rágyújtotta a házat. Ez a tűz a fél várost leégette a hírek szerint. Alessa mégis túlélte a tűzet, habár nagyon megégett és kómába esett. A test feletti meditáció következtében Dahlia és a Rend tagjai kiderítették, hogy Alessa lelkének a fele valahogy elszökött, a fele istent magával víve.

A KÓRHÁZAK JELENTŐSÉGE

Dahlia és a Rend úgy döntött bezárják Alessát az Alchemilia kórház alagsorában egy régi raktárba Silent Hill Központban. Dr. Michael Kaufmann, a kórház igazgatója is a Rend szövetségese volt. Kijelölt egy fiatal nővért, Lisa Garland-et, hogy vigyázzon Alessára és megtiltotta neki, hogy bárkinek is beszéljen arról, hogy Alessa a kórházban van. Lisa drogfüggő lett, mely drogot a Rend alkotott és Kaufmann terjesztett. Hogy mindig megkapja az adagját, a lány belement mindenbe. Később valamikor Lisa és Kaufmann összekaptak és a nővér megfenyegette az igazgatót, hogy elárulja valakinek, hogy Alessa a kórházban van. Röviddel azután nyom nélkül eltűnt.

Alessa a következő hét évet egy álommal teli kómában töltötte az Alchemilia kórház nyirkos és lelakott alagsorában. A sötét erő, mely Alessában lakozott kegyetlen és gonosz látomásokkal kínozta az elméjét. Cserébe Alessa félelme és gyűlölete táplálta az istent benne és annak ereje nőttön-nőtt. Egyszóval Alessa élete legrosszabb napjait élte át a kórházban. Ez az információ segít megérteni miért vannak teli a leggonoszabb és legsötétebb helyek a játékban kórházi felszerelésekkel.

CHERYL, A MÁSODIK ALESSA

Alessának csak a fele lelke maradt meg, mert a tűz alatt megteremtette önmaga csecsemő változatát és kihelyezte az országútra, Silent Hill mellé. Harry Mason és a felesége arra jártak kocsival éppen és meglátták az elhagyatott csecsemőt. A pár éppen elhagyta Silent Hill-t, a kedvenc nyaralóhelyüket. Mivel a nő betegsége miatt nem lehetett saját gyerekük, a házaspár elvitte a gyermeket és sajátjukként nevelték fel őt. Cheryl-nek nevezték el a kislányt. Négy évvel később Harry felesége belehalt betegsége szövődményeibe, de Harry továbbra is sajátjaként nevelte fel a fiatal lányt. Eközben Alessa egy sötét és nyirkos alagsori szobában feküdt kómában a kórház alatt és szörnyű rémálmai voltak. Elméje telepatikusan elérte testvérét és könyörgött neki, hogy jöjjön vissza Silent Hill-be.

ALAP ÁTTEKINTÉS: SILENT HILL

Az első Silent Hill úgy kezdődik, hogy Harry Mason a hét éves lányával, Cheryllel a pihenőváros felé autózik. A kislány folytonosan kérte, hogy vigye el őt oda nyaralni és végre beleegyezett. Azt várva, hogy értékes időt tölthet el a lányával, Harry éjszaka hajtott át a hegyeken Silent Hill felé. Hirtelen egy fiatal lány (Alessa) lépett az útra a kocsi elé. Harry elkapta a kormányt és elvesztette uralmát a kocsi fölött. A kocsi áttörte a korlátot és lecsúszott az országútról.

Harry valamivel később magához tért. Úgy tűnt nappal van, de Silent Hill utcáit sűrű köd borította. Cheryl nem volt sehol. Miután összeszedte magát sérüléseiből, kimászott a roncsok közül és keresni kezdte a lányát. Pár sarokkal arrébb lépéseket hallott és meglátta Cherylt a ködben. A kislány nem felelt a hívására, hanem elfutott helyette.

CHERYL KERESÉSE

Harry követte Cherylt a ködben, miközben titokzatos események történtek körülötte. Azt hitte Cheryl nyomait követi, miközben olyan helyeken járt, amiket a gonosz és a sötétség vont uralma alá. Miután egy helyet alaposan megnézett és tovább akart menni, a környék átváltozott a szeme előtt. A fa korhadttá és foltossá vált, a falak helyén rozsdás kapuk jelentek meg, a kövezet vasrácsokká vált és egy végtelen szakadék tárult fel előtte. Hogy visszaformálja a világot sokkal "normálisabbra" és elmeneküljön, Harrynek minden alkalommal meg kell ölnie egy túlméretezett szörnyet, amikor a világ sötétté és romlottá változik.

Mialatt a várost kutatta, találkozott egy furcsa öregasszonnyal, aki nem más volt, mint Dahlia Gillespie és az ideges kórház igazgatóval, Dr. Kaufmannal. Találkozott a rémült nővérkével, Lisával is, de kiderült, hogy ő csak egy szellem volt. Miközben továbbra is Cheryl nyomait kutatta, állandóan annak a fiatal lánynak a képével találkozott, aki kilépett elé az országútra. Ezen események jelentései rejtélynek bizonyultak előtte, de őt nem is érdekelte más, mint hogy megtalálja Cherylt.

HARRY MEGTUDJA AZ IGAZAT CHERYL-RŐL

Harry végül arra az elhatározásra jutott, hogy vagy álmodja az egészet, vagy Silent Hill-t valaki rémálmainak megtestesülése uralja. Amit Harry nem tudott, hogy a világ olyanná vált, amilyen Alessa tapasztalata volt a kórház alagsorában. A démonok, amik kínozták őt álmaiban életre keltek a hatalma által és Harry-re támadtak. Alessa "megosztotta" a fájdalmát Silent Hill városával, mintegy szörnyű bosszú gyanánt. Az átváltozások isten eljövetelét is jelezték, aki szeretett volna felemelkedni Alessából. A fiatal lány megkísérelte elfojtani a gonoszt önmagában azáltal, hogy megteremtette Metatron Pecsétjét mindenhol, ahova csak ment. Alessa megpróbálta elkerülni isten megszülését, habár a szörnyeteg benne annyira hatalmassá vált, hogy átformálta a várost is.

Harry végül utolérte a rejtélyes fiatal Alessát a Lakeside Vidámparkban. Ott szembekerült a lánnyal, akit Cherylnek hitt. Sajnálatos módon Dahlia Gillespie követte Harryt. Egész végig arra használta őt, hogy közelebb jusson Alassához, hogy újra elkapja. Dahlia vágya nem csökkent arra nézve, hogy kényszerítse Alessát, szülje meg az istent, akit magában hord.

Csakhogy a lány nem Alessa volt. Ahogy Dahlia elmondta Harry-nek, az igazi Alessa még mindig kómában feküdt; egy bekötözött megégett alak tűnt fel egy tolókocsiban. Az, aki felvette Alessa alakját, igazából Cheryl volt. A lány, akit Harry nevelt hét évig abban a pillanatban rájött ki volt ő valójában, ahogy visszaértek Silent Hill-be. Emlékezve a múltjára és saját hatalmára, átváltozott Alessává és ő okozta a balesetet. Keresztülvezette Harry-t a városon abban a reményben, hogy eltűnhet tőle. Tudta, hogy Harry mindenhol keresné és ezt Dahlia is épp olyan jól tudta. Rájött, hogy Dahlia követni akarja Harry-t, hogy az elvezesse Alessához, hogy visszanyerje fölötte a hatalmát és újra uralni tudja őt.

ISTEN SZÜLETÉSE

Dahlia varázslattal újraegyesítette a két Alessát egy lénnyé, Isten Anyjává. Aztán nekifogott, hogy rákényszerítse az Anyát, hogy szülje meg az istenséget, akit a Rend istenített. De Kaufmann úgy érezte Dahlia elárulta őt, mert nem osztotta meg a hatalmát vele. Lecsapott Isten Anyjára egy Aglaophotis nevű szertartásos anyaggal. A vegyület hatására Alessa idő előtt kieresztette magából az istenséget. Ebben a gyenge állapotában Harry Mason képes volt lelőni és megölni az istent.

Amint az illúzió világ, amit az istenség teremtett, szétmorzsolódott, Alessa újra megjelent az Isten Anyja formájában. Megsajnálva Harry-t, teremtett neki egy újszülött csecsemő lányt, aztán eltűnt. Harry Mason elmenekült Silent Hill-ből a kisgyermekkel a karjaiban. Végre megtalálta Cheryl-t - legalábbis egy alakját.

Előzmény: cerebrum (84)
cerebrum Creative Commons License 2006.05.25 0 0 84

A püspök inasa: Egyébként valaki tényleg leírhatná röviden a játék történetét, hogy mennyiben más, mint a filmé.

 

Ezt én is támogatnám...

Előzmény: A püspök inasa (83)
A püspök inasa Creative Commons License 2006.05.25 0 0 83

Nohát ez is igaz, ez eszembe sem jutott. Pedig ja.

Akkor viszont tényleg érdekes, hogy ki miért kerül át a túlvilági síkra. Boromir és a felügyelő miért nem kerülhettek át, hiszen nekik is jó sok közük volt az eseményekhez.

 

A másik ezzel kapcsolatban: ugyebár van a kétféle Silent Hill. Az egyik a "normál" realitás, az elhagyott városka, ahol a mostohaapa és a felügyelő bolyonganak. Ez a város simán megközelíthető, csak le van zárva az út, amit Rose áttört a kocsival. A démoni Silent Hill megközelíthetetlen, hiszen óriási szakadékok választják el a külső világtól. Ebben az esetben hogyan lehetséges, hogy a démoni síkba átkerült Rose a film végén simán kijön a szakadékokon keresztül és hazaautózik. Vagy a szakadékok csak víziók voltak?

 

A piramisfejről értem, hogya  játékban szerepelt, de a filmben ki volt ő?

 

Egyébként valaki tényleg leírhatná röviden a játék történetét, hogy mennyiben más, mint a filmé.

Előzmény: whitefalcon (80)
Prof.William Creative Commons License 2006.05.24 0 0 82
Gucci is mondta hogy a tűz után rengeteg holttest eltűnt/nem találták meg. Szóval történhetett ez is velük.  
whitefalcon Creative Commons License 2006.05.24 0 0 81
Tényleg vannak homályos részek és ellentmondások a filmben, amiket elsőre én sem értek teljesen. Ez jó jel, a film hangulata teljesen a székhez ragasztott, döbbenetes az ábrázolásmód. Nagy hatással volt rám. Ezért meg kell újra néznem, hogy a rejtett részletek is érthetővé váljanak.
Előzmény: A püspök inasa (79)
whitefalcon Creative Commons License 2006.05.24 0 0 80

Azt írtad csak úgy lehetséges, ha meghaltak. Én azt gondolom, nem haltak meg. Ugyanis akkor a másik dimenzióban mozgó Gucci felügyelőnek és Rose férjének meg kellett volna találnia a holltesteket is az autóban.

Ők valami másik dimenzióba, ha úgy tetszik Alessa álmába ki hogy fogalmazza, kerültek át.

A késes "szörny" Pyramid Head, őt a játékból lehet ismerni.

Előzmény: A püspök inasa (79)
A püspök inasa Creative Commons License 2006.05.24 0 0 79

Röviden: maga a film szerintem egy rossz film - számtalan erénnyel.

A játékot nem ismerem semennyire, így nekem csak a film létezik, ebből kell dolgoznom.

 

Szóval, hogy Sharon Alissa lánya? Ez bennem úgy csapódott le, hogy nem úgy kell a lányának tekinteni, mint természetes úton megfogant és megszületett vérszerinti egyenági leszármazót, hanem ennél sokkal misztikusabban értelemben. Úgy véltem, hogy Sharon Alissának az az inkarnálódott része, amely a lányban megmaradt maradék-jóságot testesíti meg, és ezt a felét "elkülönítette" attól a részétől, ami teljesen átadta magát a Gonosznak. Tehát Sharon Alissa kimentett "jó énje".

 

Elméletem valószínűleg baromság, de én végig ebben a hitben voltam. De a te általad sugalmazott rejtett megerőszakolás-motívum hitelesnek tűnik, és jobban is el tudom képzelni egy amerikai filmről, mivel mindig is jobban vonzódnak a racionálisabb ok-okozati összefüggésekhez, mint a homályosabb miszticizmushoz.

 

Ettől függetlenül a film azért rendesen homályos.

 

A város kétféle dimenzió-síkja szerintem csakis úgy magyarázható, hogy mind a Rose-Sharon páros, mind a rendőrnő meghalt az elején autóbalesetben. Minden erre utal.

 

Egyébként ki az a nagy kovácsüllő fejű figura, aki csapkod össze-vissza a jatagánjával? Az egy főgonosz, vagy csak őt is csak Alissa gonoszsága hozta létre?

 

És ha a boszorkányégetés a 70-es években zajlott, miért voltak azok az alakok XVII. századi gúnyában?

 

Ami kiváló, az maga a képi világ, illetve a film által teremtett atmoszféra. Ez a mítikusan nyomasztó vizualitás a film egyik fő erénye, a történetszövés, a sztori és súlypontozás, fokozatosság hiánya viszont számtalan sebből vérzővé teszi a filmet.

Előzmény: whitefalcon (71)
patrona Creative Commons License 2006.05.19 0 0 78
DCn is fenn van sok helyen, de én konkrétan az eMule nevű progival szedtem le. De ahogy Konnektororrú kolléga is írta, ez nem hivatalos PCs kiadás. Itt olvashatsz róla részletesen, de letölteni nem lehet sajnos: www.silentscape.tk
Előzmény: Törölt nick (76)
Konnektororrú Creative Commons License 2006.05.19 0 0 77
Olvass vissza itt a Gamez fórum Silent Hill 2 A jéghegy csúcsa vagy vmelyik másik SH-s topikban, én ott találtam hozzá linket. Egyébként a cég sose írta meg PC-re a játékot, ezt az átírást valami törökök csinálták, beépített emulátorral. De működik, az a fő:)))
Előzmény: Törölt nick (76)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.19 0 0 76
Elárulnád, hol szerezted meg a SH1-et PC-re? Mióta vadászok már rá.
Előzmény: patrona (55)
Konnektororrú Creative Commons License 2006.05.16 0 0 75
Eccerű: a pedofil Collins megbö a szerencsétlen kislányt, mintha nem lett volna szegénynek elég a maga baja.
Előzmény: whitefalcon (71)
whitefalcon Creative Commons License 2006.05.16 0 0 74

A rendező írja arról hogy melyik a kedvenc jelenete: "Nem egyszerű dolog. Nem egyet szeretek, de a film kedvéért meg kellett alkotni a Poklot és a Purgatóriumot. A sötétség a Pokol, a ködlepte világ a Purgatórium. Szükséges egy jelenetben a Paradicsom megjelenítése is, és azt hiszem, ez a kedvencem. Bár rövid, de jómagam így képzelem el a Paradicsomot."

 

Nem emlékszem, melyik ez a jelenet?

Prof.William Creative Commons License 2006.05.16 0 0 73

"A kislány elszabaduló dühe őt is megölte."

 

Még ha csak megölte volna... Azzal jól járt volna, mert vége a szenvedésének. De így... azt kapta amit megérdemelt...

whitefalcon Creative Commons License 2006.05.15 0 0 72

Van még egy pont a film végén ami folytatást sejtet. Amikor Rose és Sharon a film végén hazaér a lakásba, abban a másik dimenzióban, amiben ők végig mozognak, a kislány elindul az ablak felé félig lehajtott fejjel és egy pillanatra felnéz. Úgy a haja alól, azzal a pillantással, amivel a sötét Alessa nézett végig a filmben.

A kislány akit megégettek Rose segítségével teljesíti be bosszúját, úgy hogy a sötét alessa megszállja a nőt, hogy feljöhessen vele a mélyből. A nagy kiirtós jelenet után a végén, amikor Rose leszedi lányát a létráról, behúzódik vele a sarokba és befogja a szemét. Lehunyt szemmel ülnek, miközben a sötét Alessa kimászik a mélyből. Ekkor Rose kislánya egy pillanatra kinyitja a szemét.

Ezek apró momentumok, de  fontosak. Az lehet az a pillanat, amikor a sötét Alessa megszállja a kislányt is... És folyt köv a következő részben:-)

whitefalcon Creative Commons License 2006.05.15 0 0 71

Volt egy jelenet a filmben, ami választ adhat az apa-kérdésre. Bár számomra eléggé érthetetlen hogy egy összeégett, inkubátorban fekvő élőhalottnak hogy lehet később gyereke, aki ügye az örökbefogadott Sharon.

A kislány Alessa az iskolában bemenekül a wc-be az osztálytársai elől, amikor azok boszorkányt kiabálnak rá. Itt amikor bezárja az ajtót és megfordul, Collins a takarító arcán elég nyugtalanító vigyor árad szét. A következő jelenetben a kislány ijedten ugrik az ajtón belépő anyja karjaiba. Valaminek ott történnie kellett. Éspedig azért is, mert ha kicsit előreszaladunk, a WC-ben szögesdrótokkal kifeszített hulla mellkasán is ott figyel a collins névtábla. A kislány elszabaduló dühe őt is megölte.

Vajon miért?

Előzmény: Laa-Yosh (64)
Konnektororrú Creative Commons License 2006.05.12 0 0 70
Monnyuk Unger feldobta kissé a filmet, még így 40 fölött, hóttmocskos sminkkel is van valami húúú-aztaaa az arcvonásaiban:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!