A Sláger Rádio reggeli "*" műsorvezetői egyes közlekedő csoportok tagjainak elgázosítására, és egyéb módszerekkel való megsemmisétésére szólítottak föl. A Rádio ezektől nem határolódott el.
Szeretném itt összegyűjteni mindazon hirdető cégek, hirdetett termékek és szolgáltatások nevét, akik pénzükkel támogatját a fenti álláspontot, nézetek hangoztatását.
"a a hétvégén, a Közvágóhídnál majdnem fölborította egy gyalogosok között szlalomozó biciklis a gyerekemet. Kinél háborogjak az agresszív biciklisták ellen, mint gyalogos kisebbség?"
1. Demszkynél, aki nem épített elég kerékpárutat. 2. Hogyan lehet 1, azaz egy kerékpáros a gyalogosOK felállásban a többség, a gyalogosOK meg a kisebbség? Szerintem csiszolj még ezen a "kijelentésen" - talán egy általános iskolai matek tantónénivel/tantóbácsival is konzultálj ... :D
"Köszönöm bíró úr, nincs több kérdésem a tanúhoz." :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
Na látod, erről beszélek. Szégyelljem magam, mert ezt gondolom. Mert ebben az országban, bizonyos "kényes" dolgokról, csak egyféle képpen illik gondolkodni. Aki másképp teszi, az sunnyogjon szemlesütve a fal mellett.
És ezzel a sajnálatos, hagsúlyozom _történelmi_ eseménnyel kapcsolatban valóban túl nagy hűhót csapunk, az összes többi sajnálatos _történelmi_ eseménnyel szemben. A két VH során legalább annyi magyar katona, meg civil áldozatul esett, meg hadifogságba, róluk mégsem esik egy szó sem. Azokról a lányokról, asszonyokról ne is beszéljünk, akiken szó szerint végig ment az orosz front.
Pedig akkor, abban a történelmi helyzetben a hazájukért áldozták az életüket, többnyire önként. Ott is tűntek el családok, maradtak árvák, özvegyek, pedig nekik sem volt semmi beleszólásuk az egész őrületbe. És ez csak _egy_ kiragadott példa.... Nem beszélve arról, hogy olyanról hallottál-e, hogy a Holocaustnak áldozatul esett cigányok, vagy fogyatékosok leszármazottait kárpótolják? Pedig közel azonos az áldozatok száma...
Na erről ennyit, mert ez már nagyon off, aztán még valakinek túságosan belegázolok a lelkivilágába...
"Ilyen alapon büntessék meg azokat, akik a vicceikbe beleszövik a "málenkij robotot", az elvtársakat, az elmúlt rendszert, büntessék meg azokat, akik Cheguevara képmását hordják brahiból a pólójukon, akik Auróra cirkálós , októberi forradalmas plakáttal hívják a fiatalokat táncba."
Egyetértek. Ezt kéne. Jobbos-e vagyok, köszönöm. DE...
"Esküszöm ezzel a holocausttal már akkora cirkuszt csinálunk, mintha mi találtuk volna ki az egészet."
"Köszönöm bíró úr, nincs több kérdésem a tanúhoz." :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
"az öltönyösök a szólásszabadság jogára hivatkoztak, ami akkor is alapjog, ha az sértõ. grande errore, válaszolta az elnök, mivel ez a televíziókra és rádiókra nem vonatkozik, azaz felülírja a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény. "
Ezzel csak az a probléma, hogy ebben a felállásban viszont akkor az ellenzők véleményét nem képviselheti senki, azok akik ellenezték ezt, nem kaphatnak hangot. Mondjuk ha kicsit továbbmegyünk, akkor bizony ebből elég súlyos dolgok is kiderülhetnek. Mert mi van akkor, ha ennél kényesebb kérdésben semm illik nem egyetérteni? Hm?
"televíziózásról szóló törvény számos paragrafusát megsértette, a btk kisebbség elleni uszításról szóló cikkelyét is kimerítette, azaz ez alapján akár perelhetõ is.
Tehát a biciklisták egy kisebbség? Akkor amikor bringával viszem a fiam az oviba, akkor kisebbség vagyok, amikor meg kocsival megyek bevásárolni, akkor meg többség? De szépen lehet ezt a kisebbség fogalmat gyönyörűen zászlóra tűzni, amikor az valakinek érdeke...
"határozottan indokolt továbbá azzal, hogy egy országban, ahol a holocaust során ezrével gázosítottak el embereket, ilyennel nem viccelõdünk, soha, még akkor sem, ha ilyen olyan szórakoztató, ironikus mûsorról van szó."
Na ezt tartom baromi képmutatásnak! Esküszöm ezzel a holocausttal már akkora cirkuszt csinálunk, mintha mi találtuk volna ki az egészet. A németek nem szórnak ennyi hamut a fejükre emiatt, mint amennyit mi! Hol van a németeknél, vagy a lengyeleknél ennyi holocaust megemlékezés, meg holocaust emlékház mint nálunk?! Mi magyarok hihetetlen módon képesek vagyunk mindent túlzásba vinni. Hát nekem már tele van vele a puttonyom! Ilyen alapon büntessék meg azokat, akik a vicceikbe beleszövik a "málenkij robotot", az elvtársakat, az elmúlt rendszert, büntessék meg azokat, akik Cheguevara képmását hordják brahiból a pólójukon, akik Auróra cirkálós , októberi forradalmas plakáttal hívják a fiatalokat táncba. Ezek mind olyan események, ahol több ezrek estek áldozatul, folyt a vér. Ráadásul az elmúlt rendszerben honfitárs ölt honfitársat, honfitárs feljelentése alapján. Szerintem legyen a következő lépés az, hogy kiiktatjuk a szótárból a "gáz" szavunkat, úgy ahogy van. Nehogy a gyanú árnyéka, ugye...
"megemlítette ezen kívül harmadik nyomós okként, hogy lévén ez egy "autós rádió", a közlekedésben kisebbségként megjelenõ, veszélyeztetett csoportellenamúgy is tomboló indulatok szításában magatartásuk egyértelmûen károsnak tekinthetõ, ami még balesetekhez is vezethet."
Erre a demagógiára korábban már reagáltam... Ja a hétvégén, a Közvágóhídnál majdnem fölborította egy gyalogosok között szlalomozó biciklis a gyerekemet. Kinél háborogjak az agresszív biciklisták ellen, mint gyalogos kisebbség? Hm?
"nyertünk. és szerintem nem csak mi. érdemes néha elhinni, hogy igazunk lehet."
De szép, könnybe lábad a szemem... Arcunkat fordítsuk a napfelé, mely már megvilágítja a boldog jövőt, ami eztán vár társadalmunkra... Amen.
Sok éven keresztül hallgattam a bumerángot, de kb. 1 éve sohasem, egyszerűen a 2 pasas annyira beképzelt, tájékozatlan, primitív, bunkó, hogy nem tudom elviselni őket, inkább hallgatok bármi mást. Na a reggeli danubius még szörnyűbb, egyszerűen primitív és utánozó, azt sem! Egyébként pontosan az ilyesmik miatt elviselhetetlenek, pl. többször előfordult, hogy a vallásos gondolkodásúakat sértik (gyakori), az időseket sértegetik, de ők ezt persze észre sem veszik, mert az ő normarendszerük teljesen más, és egyébként is nekik mindent szabad, mert ők az "istenek". Sokszor pedig az irritál, hogy állati egyszerű közismert dolgokat nem tudnak, nem ismernek, néha az az ember érzése, hogy talán általános iskolába sem jártak (főleg BG). Az, hogy a dróttal elfogásra szólítottak fel, közveszély keltése, t.i. ha ezt bárki komolyan veszi, igen komoly baleset lehetett volna belőle és akkor kié a felelősség? Egyszerűen nem érzik a média felelősségét. Pedig sajnos ők tudatformáló hatással bírnak, főleg a fiatal rétegekre, akik egyáltalán hallgatják őket.
A panaszbizottság elítélte a biciklisekkel szembeni gyűlöletkeltést
NOL Népszabadság Online 2005. október 5.
Az ORTT Panaszbizottsága elmarasztalta a Sláger Rádió Bumeráng című műsorát a kirohanások miatt a kerékpáros demonstrációval kapcsolatban.
Több panaszos bejelentésére a Panaszbizottság megvizsgálta a Sláger Rádió Műsorszolgáltató Rt. 2005. szeptember 20-án sugárzott "Bumeráng" c. műsorát, melyben a műsorvezetők a Nemzetközi Autómentes Nap keretében szervezett kerékpáros tömegdemonstrációval és általában a városi kerékpárosokkal kapcsolatban minősíthetetlen, gyűlölködő és gyűlöletkeltő kijelentéseket tettek.
A Panaszbizottság megállapította, hogy a műsorszám súlyosan ellentétes volt a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvényből kiolvasható azon elvekkel, amelyek tiltják a kisebbségek elleni gyűlölet keltésére alkalmas, illetve a kisebbségek megsértésére irányuló műsorszolgáltatást.
Az eljáró tanács meggyőződése szerint a különböző csoportokat sértő rádió-televízió műsorok tilalma a szólásszabadság hagyományos, kitüntetett értékének tiszteletben tartása végett kizárólag szűken, korlátozást csak kivételes, különösen indokolt esetekben alkalmazva értelmezhető. A kifogásolt műsorszám azonban ezen értelmezés szerint sem felelt meg a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvényből kiolvasható, említett elvnek.
A műsorszám kifogásolt részei alkalmasak voltak a városi biciklisták, mint kisebbségi csoport elleni gyűlölet keltésére, és az autórádiók révén a kerékpárosokat nyilvánvalóan közvetlenül veszélyeztető helyzeteket is kialakíthattak. A kifogásolt műsorszám súlyosan sértette a biciklistákat, az elgázosításukkal való viccelődéssel a holocaust áldozatainak emlékét, és ezeken keresztül az egész magyar társadalmat. A fentiekre és arra is tekintettel, hogy a Panaszbizottság 2005. április 7-én már az értelmi fogyatékkal élők kiszolgáltatott kisebbségének megsértése miatt is elmarasztalta a műsort, az eljáró tanács arányos szankció kiszabását javasolva, az Országos Rádió és Televízió Testülethez fordul.
Nos, ha angolok lennénk, ugyanolyan gáz lenne az is, de mivel tukó magyar vagyok, ezért az angol nyelvet úgy facsarhatom ahogy nekem tetszik, elvileg. :DDDD (IGEN, én mindent ki tudok magyarázni...:DDD)
"de ha közszereplő vagy, akkor kétszer is meg kell gondolnod, hogy mit és HOGYAN mondasz nyilvánosan. "
Ez igaz akkor, ha nem egy olyan műsor keretében történik, mint amilyen ez, hanem mondjuk a Napkeltében. Ebben az esetben is igaz az a kommunikációs törvényszerűség, hogy egy modat jelentését meghatározza a szövegkörnyezet, és a közeg, ahol elhangzik. Ez egy dilinyós műsor, ahol dilinyós dolgokat mondanak. Ilyen alapon naponta fröcsöghetne valaki a South Park részein, hiszen valamilyen szinten az is egy bizonyos fokú közszereplés, nyilvános megszólalás. Mégsem veszi senki komolyan.
"Ráadásul attól még hogy neki joga van a véleményéhez (nem ért egyet a felvonulással), tiszteletben kell tartania más emberek jogait."
A gyülekezési jogra gondolsz? Meg volt a joguk nem? Az, hogy ez esetleg nem tetszik, az nem a jog nem tiszteletben tartása, hanem az "én" jus mormorandim...
"Vállalhatja, hogy neki ez nem tetszik, de nem biztathat más utasokat arra, hogy rugdalják le a kutyákat a buszról."
Nem, viszont összemoroghatnak az utastársal, hogy szívem szerint lerugdalnám a mocsok kutyát, ami elhangozhat abban a formában is, hogy "rugdaljuk már le a dögöt, hehehe..." és ugye beláthatjuk, hogy az adott szövegkörnyezetben ez ugyanazt jelenti. És senki nem fogja azt feltételezni, hogy emberke feláll, és lerugdalja a jobbsorsra érdemes, ártatlan ebet.
"Nem kell szeretni, de sok mindent el kell fogadni, ha közösségben él az ember."
Igen, pl. azt is, ha valaki kifejezi nemtetszését, akár markánsan is. Mert miért ne, hadd dumáljon, ki a francot érdekel? Attól a bringások még bringáznak, aki eddig kinyitotta a kocsiajtót a bringás elé eztán is kinyitja, aki meg nem tette eztán sem fogja. És főleg nem fog senki egy bringást sem elgázosítani, és nem fog dróttal kivégezni. Mint ahogy nem ugrálunk tömegesen a kutakba, ha a két Bo erre szólít fel.
Azért ne felejtsük el, hogy Hofi is gyakran élt ilyen dumákkal, mégis mindenki értette, és képes volt a helyén kezelni. Pedig azoknak is voltak "érintettjei"...
"Bochkor is viselje már el más emberek véleményét, legyen tisztában azzal, hogy a város és az útjai nem csak az övé, és ne játsza a hiperérzékenyesdit egy rohadt nap miatt, amikor amúgy is le lenne zárva az az útszakasz."
Úgy tudom, hogy nem csak az Andrássy út volt lezárva, hanem körbe vonulták a várost, az eleje még utol is érte a végét. Azért ez kézzel fogható "kellemetlenség", szemben egy beszólással, ezért nem hiszem, hogy ez is hiperérzékenység kategória.
Miért ne vallhatná be valaki őszintén, hogy igenis, nekem b..ssza a csőröm a bringás felvonulás, és igenis menjenek a francba.
Mondhatod, hogy utálod a feketéket, a szőkék idióták, a nők butábbak, mint a férfiak, de ha közszereplő vagy, akkor kétszer is meg kell gondolnod, hogy mit és HOGYAN mondasz nyilvánosan. Bochkor elmondhatta volna a véleményét, hogy ez neki nem tetszik, de ebben a formában már tűrhetetlen. Ráadásul attól még hogy neki joga van a véleményéhez (nem ért egyet a felvonulással), tiszteletben kell tartania más emberek jogait. Pl. van, akit zavar, ha kutyával szállnak fel tömegközlekedési járműre. Vállalhatja, hogy neki ez nem tetszik, de nem biztathat más utasokat arra, hogy rugdalják le a kutyákat a buszról. Ráadásul mivel a szabályok megengedik, sokat nem tud tenni ellene, maximum mérgelődika szomszédnak.
Nem lehet az emberekre eröltetni, hogy mindenki szeressen mindenkit.
Nem kell szeretni, de sok mindent el kell fogadni, ha közösségben él az ember.
A lényeg: viseljük már el mások véleményét, és ne játszunk már állandóan hiperérzékenyesdit. Nőjünk fel!
Bochkor is viselje már el más emberek véleményét, legyen tisztában azzal, hogy a város és az útjai nem csak az övé, és ne játsza a hiperérzékenyesdit egy rohadt nap miatt, amikor amúgy is le lenne zárva az az útszakasz.
Egy dolgot nem ért meg senki: ha valaki ne adj' isten fölvállalja nyiltan a sokak, esetleg a többség számára kevésbé szimpatikus véleményét akkor rögtön mindenki álszenten fölhorkan. Miért ne vallhatná be valaki őszintén, hogy igenis, nekem b..ssza a csőröm a bringás felvonulás, és igenis menjenek a francba. ( Jelzem: ez nem az én véleményem, mielőtt megint rámugrotok, de el tudom képzelni, hogy valakik így érzik.) És miért ne érezhetnék?! Nem vagyunk egyformák! Attól, mert esetleg szemlesütve, visszafojtjuk, mert ilyet nem illik mondani, meg gondolni, attól még ott van. A nem kimondás nem segíti elő a tolerancia kiszélesedését, csak esetleg az elfojtott dolgok később, de akkor nagyobbat robbannak. Nem lehet az emberekre eröltetni, hogy mindenki szeressen mindenkit. Ha egy kicsit nyugisabb lenne az életünk, kicsit lazábbak lehetnénk, nem lenne mindenkinek ekkora küzdelem a túlélés, akkor ráérnénk egymást nem rögtön, csípőből gyűlölettel kezelni. Addig itt semmi nem változik. Esetleg ciki kimondani egy zsidó vallású emberre, hogy zsidó, mert akkor antiszemita vagy (vagy ugye ciki ilyesmivel viccelődni, pedig mióta világ a világ léteznek ilyen viccek...), ciki azt mondani a cigányra, hogy cigány, mert akkor gyülöletbeszédet mondtál(vagy hogy a csudába kell mondani..), (pedig elég hülyén hangzik a romapecsenye, meg a romakerék...), stb.
A lényeg: viseljük már el mások véleményét, és ne játszunk már állandóan hiperérzékenyesdit. Nőjünk fel!
Én nem hiszem azt, hogy ha ők azt mondják, hogy gázosítsuk el a bicikliseket, akkor ezt meg is teszik. Azért tartom veszélyesnek a viccelődésüket, mert növeli az intoleranciát. Ha eddig egy autós veszélyesen elhúzott a biciklisek mellett, akkor ezentúl ugyanúgy megteszi, de lehet, hogy hozzá is teszi, hogy "fulladj meg köcsög amiért feltartasz" és még közelebb húz el mellette, ahelyett, hogy figyelmesen kikerülné. (Ahogy a híradóban mondták: az út nem az autósoké, hanem MINDENKIÉ.) Pl. ha azt mondanák, hogy rúgjuk ki az összes rokkant alól a botot, meg a járókeretet, akkor nem hiszem, hogy követni fogják, de éppenséggel nem a megértésre, elfogadásra buzdít.
Maximálisan távol áll tőlem, hogy a két műsorvezető védelmében írjam, vagy gondoljam az előzőekben emlegetett dolgokat. Viszont azt is rühellem rettenetesen, ha eltúlozunk, agyon hőbörgünk egyes dolgokat, mindig csak az egyik oldalt nézzük, szenteket avatunk, csípőből megkövezünk. Az emberekből olyan szinten hiányzik az objektivitás, úgy ugranak rögtön a koncra, amin egy kicsit lehet csámcsogni, anyázni, gyűlölködni, köpködni a másikra, hogy siralom.
Ahogy ez esetleg egy kicsit is humánusabb világban ment volna, az az, hogy a biciklisek legyintenek, esetleg mosolyognak egyet nagyvonalúan ezen az egész baromságon, az autósok meg integetnek egyet a felvonuló bringásoknak, és odaszólnak telefonon anyunak, melóhelynek, hogy késnek kicsit.
El kéne férni mindenkinek egymás mellett...békében...
"Remélem mindig, minden ilyen dolgot halál komolyan veszel, és azokon is ilyen habzó szájjal melodrámázol." Nos, nem. Csak azokat a dolgokat veszem ennyire komolyan, ahol személyesen is érintve vagyok. Soha, semmilyen körülmények között nem szeretnék se gyalog se bicajjal "elperecelni", mert már tudom mire számítsak a kedves autósoktól. A logikádat persze értem, de nem tudom miért állsz ki a két hülye mellett, ha tudod hogyan értették amit értettek. Mindegy, te dolgod.
Gondolom akkor azt is tudod másik oldalon meg ezen felsorolt dolgok(dohányzás,kipufogó gázok) káros következményeit kell kezelni, kórház gyógyszer....formájában.
Szerintem ha az emberek 1 hónapig kibírnák hogy nem dohányoznak, nem fogyasztanak alkoholt, kávét, nem vásárolnának üzemanyagot, térdencsúszva sírva könyörögnének a Zöldek, meg a Levegő Munkacsoport is, hogy csak egy kicsit romboljátok a saját és a mi egészségünket, mert különben éhen halunk.
Az állami bevételek nagy nagy százalékát ezen termékek jövedéki és forgalmi adója teszi ki. Ha ez csorbát szenved, megáll az egész gépezet.
"NEM fogod fel, hogy egy csomó autóval rendelkező ember így lesz ÖNGYILKOS? Ugyanis a kipufogógáz mérgező, ha nem tudnád. Ha elfogy a tiszta levegő, és tömény kipufogógőzt lélegzel be, MEGHALSZ. Tudod elgázosítani nem csak ciánnal stb. lehet, sőt, a náciknak is voltak olyan kocsijaik, ahol a hátsó utastérbe vezették be a kipufogócsövet!"
De tudom. Éppen ezért, mert mérgező, botor dolog a város legforgalmasabb útjain kipufogó gázban tekerni addig, amíg ennyi az autó. Világosabban: eltúlzott hasonlatként majdnem olyan, mintha becuppantanád a kipufogó csövet. Neked így már világos? Mert ennél jobban én sem tudom a szádba rágni. Remélem mindig, minden ilyen dolgot halál komolyan veszel, és azokon is ilyen habzó szájjal melodrámázol.
"Azt se tudod miről beszélsz!!!"
Honnan a francból veszed?! Mint említettem, semmit nem tudsz rólam, ahogy elnézem, még az sem jutott el az agyadig, amit konkrétan leírtam a hülyegyerek szintemmel. Mert ha fölfogtad volna, miközben a habot törölgeted a szád sarkából, akkor nem kívánnál kellemes autózást...
"Esetleg gondolkozz el minden szón amit leírsz, akkor talán kevésbé süt majd át a beírásaidon az, aminek nem kéne...:(((((((((((("
Azt hiszem a te érvelési technikád is sokatmondó...
Te szentségesmagasságos..., hogy ezredszerre se érted meg!!!!!!!!!!!
"Elgázosítás = ciángáz, gázkamra v.s. elszánt biciklis a garázsban, ugyanabban a kipufogógázban, mint amilyenben egyébként is a városban. "
NEM fogod fel, hogy egy csomó autóval rendelkező ember így lesz ÖNGYILKOS? Ugyanis a kipufogógáz mérgező, ha nem tudnád. Ha elfogy a tiszta levegő, és tömény kipufogógőzt lélegzel be, MEGHALSZ. Tudod elgázosítani nem csak ciánnal stb. lehet, sőt, a náciknak is voltak olyan kocsijaik, ahol a hátsó utastérbe vezették be a kipufogócsövet!
"Dróttal való kivégzés v.s. drót kifeszítése, melyen átesve biciklis elperecel..."
ATTÓL FÜGG!!! Ha alul feszíted ki, "elperecel", gerincét töri, és úgy hal meg, ha felülre, akkor a nyakát vágja el. Basszus, legalább a védhetetlent ne próbálnád védeni!!! Próbáltál már akár 10 km/h sebességénél "elperecelni", akárcsak egy rollerrel? Azt se tudod miről beszélsz!!! Kb. olyan szintet ütsz meg, mint a hülyegyerek, aki követ tesz a vasúti sínre, meg kővel dobálja a vonatot..."elperecel", uramatyám...nekem egyszer jött egy kocsi hátulról, ő se ment gyorsan és én se, és otthagyott, pedig "elpereceltem", átestem a kormányon, bordatörés, miegymás. Esetleg gondolkozz el minden szón amit leírsz, akkor talán kevésbé süt majd át a beírásaidon az, aminek nem kéne...:((((((((((((
"Hát ez az! Az a legalább 10 anyuka nem az elvei miatt nem teszi."
Ugyan, elvek...kinek vannak azok manapság...nemigaz? :))))
"Azonkívül k...ra nem tudsz semmit az én köriemről."
Ebből a kevés beírásodból sajnos több derül ki, mint szeretnéd, hidd el. De ne is; inkább higyj abban amiben akarsz. Nem akarok úgy járni mint a fal a szőke nős viccben. Kellemes autózást.
Hihetetlen dühös, gyűlölködő emberke vagy, pedig úgy tűnik kettőnk közül én vagyok a pesszimistább...
"Én egészen más összefüggésben soroltam a dolgokat, ne csúsztassunk már ekkorát!"
Ez a mondatom nem a két ökör által javasolt módszerekre vonatkozott, hanem azokra dolgokra, amit az autózás, autós oldalról dühítő negatívumaiként soroltam fel, és amelyet te úgy értelmeztél, hogy emiatt állnak bosszút az autósok a bisiklistákon, meg a zebrán átkelő ártatlanokon. Erre mondtam, hogy senki nem beszélt itt bosszúról, kiváltképp én nem. Egyszerűen csak azt akartam érzékeltetni, hogy sok autós nem szimplán úri passzióból jár autóval.
"Egyébként hogy kell érteni, ha valaki más valakik elgázosításáról, dróttal való kivégzéséről beszél?"
Tipikus példája vagy annak, hogy hogy terjed a pletyka.
Elgázosítás = ciángáz, gázkamra v.s. elszánt biciklis a garázsban, ugyanabban a kipufogógázban, mint amilyenben egyébként is a városban.
Dróttal való kivégzés v.s. drót kifeszítése, melyen átesve biciklis elperecel...
Nem tudom érezhető-e a különbség.
Na a Kövér Lajos akasztóköteles dumájából is kb. ennyi volt a frankó, meg amit az istenadta nép költött belőle.
OFF
Ugyan nem tudom a felejtő kifejezés etimológiáját, de meggyőződésem, hogy a szinglik még kósza gondolatok sem voltak, emikor ez már általánosan használt szó volt. Úgy gondolom, ennek mivel magyar eredetű szó, - gyakorlatilag két szóból lerövidített kifejezés változata - nagyobb a létjogosultsága, mint az általam is kifogásolt trendi, fíling és hasonló szavaknak.
ON
"Te tisztára nem vagy eszednél!!!! Tudod mi lenne, ha mindenki autóval utazna BKV helyett?"
Megfordítom a kérdést: tudod te milyen BKV kellene ahhoz, hogy ne akarjon a legtöbb ember autóval utazni? Ha ez meglenne, közel sem utazna mindenki BKV-val.
"Apropó, hallottál olyat, hogy valakinek az ANYAGI HELYZETE nem teszi lehetővé a kocsit, vagy ez a te köreidben fel sem merül?"
Hát ez az! Az a legalább 10 anyuka nem az elvei miatt nem teszi. És mint írtam tenné, ha tehetné. Azonkívül k...ra nem tudsz semmit az én köriemről.
"Nézd meg Prágát, Bécset, Krakkót. "
Ahham, szerintem is nézd meg. És lásd a különbséget! A hangsúlyt helyezd az _autókat kiváltó_ tömegközlekedésre. Majd ha ez nálunk is meglesz, akkor majd el fog jönni a környezettudatosság is, mert abban a formában már összeegyeztethető lesz a napi realitásokkal. 2005-ben, Budapesten ez még irreális.
"Szia Bivisz! ( Egyébként Bivisz, mint Báthed? Hm?)"
Igen, és kis betűvel, mint nemecsek.
"Igen Zuschlagra emlékszem, és ott abban az esetben sem magát a mondatot tartottam igazán súlyosnak, hanem a képmutatást, amivel párosult... De ez egy külön téma...."
Nem, nem egészen. Itt annyival súlyosabb a helyzet, hogy a két ősbuta direkte csinálta, és nem mert valaki véletlenül felvette őket egy kamerával. Hidd el, ha bármely etnikai kisebbség rovására vicceskedtek volna, megint mennének a jómunkásemberek árnyékre vetődni a Moszkva térre.
"Én egészen más összefüggésben soroltam a dolgokat, ne csúsztassunk már ekkorát!"
Könyörgöm, magyarázd meg, hogyan kell értelmezni amit leírsz. Egyszeri, lecsúszott alkoholista majdnemértelmiségi vagyok, én úgy értem a dolgokat, ahogy azok le vannak írva. Egyébként hogy kell érteni, ha valaki más valakik elgázosításáról, dróttal való kivégzéséről beszél? Tehát, ezzel ő mit akart kifejezni, ha nem szószerint azt, amit jelent? Magyarázd el, légy szíves.
OFF "Nézz utánna a szleng szótárban! Ja bocsánat, te azt gondolom nem ismered, mert Te mindig, minden körülmények közzött"
Természetesen tudom mi a felejtő, de a szó használatát legalább akkora kancsóságnak tartom mint a többi szingliskedő, jópofázós, modernista semmitmondást. Írd azt, hogy utálod a BKV-t, mert ilyen meg olyan, de ez a felejtős olyan szex és new yorkos/művészeti galériás/bridzsitdzsonszos, és rámhozza a hidegrázást. ON
"Viccet félretéve, meggyőződésem, ha kölköket betehetné a gyerekülésre, tele cekkert meg a csomagtartóba, dalolva megtenné. És igaza lenne."
Te tisztára nem vagy eszednél!!!! Tudod mi lenne, ha mindenki autóval utazna BKV helyett? Apropó, hallottál olyat, hogy valakinek az ANYAGI HELYZETE nem teszi lehetővé a kocsit, vagy ez a te köreidben fel sem merül? A környezettudatosság igenis működne, ha nem ez a városvezetés lenne. Nézd meg Prágát, Bécset, Krakkót. És utána köszönj szépen demsz-nek. (Nem, nem "demszki", én ezt az embert nem becézem.)
"Te is, én is csak ugyanolyan emberek vagyunk. Ne legyünk már nagyképűek, csak mert kocsi van a fenekünk alatt! Ettől te nem vagy több, max. gazdagabb. "
Most komolyan: ez honnan jött neked?! Ki állított mást!? Melyik szavam mögött volt nagyképűség? Amögött, hogy gyűlölöm a tumultust, és hogy a számba lihegnek? És mindezt azért teszem, mert nagyképű vagyok?
Ez a mondat is: "Ettől te nem vagy több, max. gazdagabb." Nincsenek neked véletlenül komplexusaid a gazdagokkal szemben?
Szia Bivisz! ( Egyébként Bivisz, mint Báthed? Hm?)
"Okosakat mondasz, zuschlagra emlékszel, ugye?"
Igen Zuschlagra emlékszem, és ott abban az esetben sem magát a mondatot tartottam igazán súlyosnak, hanem a képmutatást, amivel párosult... De ez egy külön téma....
"ÍGY IGAZ!!!!!!!!!!!!!!!!!! És ezt mind, de MIND a hülye biciklistákon, a megállóban álló birkákon és az utcán átkelni akaró terhes nőkön kell egy igazi autósnak levezetnie!!!!!!!!!!!!"
Te miről beszélsz? Ki beszélt arról, hogy bármit is, bárkin le kell vezetni? Én egészen más összefüggésben soroltam a dolgokat, ne csúsztassunk már ekkorát!
OFF!
"Például mi az, hogy "felejtő"
Nézz utánna a szleng szótárban! Ja bocsánat, te azt gondolom nem ismered, mert Te mindig, minden körülmények közzött, még egy ilyen informális fórumon is csak és kizárólag szabatosan fogalmazol. Elnézést. Tudod ez az én slendrián vérmérsékletemhez túlon-túl megközelíthetetlen magsság. De most majd megülök csendben, és figyelek, tanulok, hátha egyszer én sem használok majd a felejthető kategóriák helyett szimplán csak "felejtő" kifejezést...
OFF!
"Más. Nyugodj meg, VAN más. Én mondjárt itt a szomszédban tudok mondani tíz anyukát, aki cekkerrel-két gyerekkel jön-megy, és képes buszra meg villamosra szállni. "
Hát igen... Ez ám az idilli kép, amint környezettudatos, kétgyermekes anyukák hada, a fenntartható fejlődést kizárólagosan szemelőtt tartva cipekedi a cekkereket a buszon, meg a villamoson, pedig tehetné máshogy is. Szép. De tényleg. Csak nem most, nem nálunk. A többi stimmel.
Egyszer azért próbáld ki ez a kétgyermekes, cekkeres cipekedős dolgot a hetes buszon csúcsidőben...
Viccet félretéve, meggyőződésem, ha kölköket betehetné a gyerekülésre, tele cekkert meg a csomagtartóba, dalolva megtenné. És igaza lenne.
Spec én is. Ezért is érzem szó szerint a bőrömön a különbséget. És ha nem értetted volna, hozzászólásommal pont azt akartam érzékeltetni, hogy amíg ilyen a tömegközlekedésünk amilyen, nem igazán lehet elvárni reálisan hasonló lépéseket, mint mondjuk Londonban. Hasonlítsuk már össze akár csak a metro infrastruktúránkat... A XXIII. kerületből max. a Közvágóhídig jutok el egy átszállással, tömegben. És akkor a munkahelyemtől még sehol nem vagyok... Gondoljunk bele, ha az embernek 20 helyre kell mennie ügyetintézni... Időben bele sem fér, hogy egyik havataltó elérjen a másikig a hivatali időben.... Mert ugye nálunk ez is ki van jól találva....
Szia.Igen ennyi az egész! A szabályok,törvények betartása és betartatása.És persze önfegyelem mindkét részröl.Mert sok eset van mikor az autósból biciglis lesz és forditva.
Egy: Csipöböl ostobának,bunkónak nevezel.Mert azt mondtam a kerékpárosoknak is deffenziven kell közlekedni mert a lavirozás az autók között,veszélyes és tilos.Veszélyes a baleseti veszély miatt,meg veszélyes az autokra nézve is mert könnyen karcolhatja söt benyomhatja mélyen a karoszszériát.Nem azért vagyok mérges mert elöbb eléri az úticálját,ez engem nem zavar.Söt néha azt mondom milyen igazuk van.Igen néha kiszoktam az ajtót nyitni,pesze körültekintöen.Csak jelzem a fazonnak ácsi,ne gyere tovább,mert féltem a kocsimat.Ennyi.
´De te szó nélkül,lebunkóztál.Az IQ-szinted kb.0.15.Nem szidalmazlak mert nem azt nézem mit mondanak,hanem ki mondja!
Kettö:Nem miattam van a szerinted szar és rohadt ország,mert igy nevezted.Mert nem ott élek.Hanem pont az ilyen korlátolt,müveletlen szájhösök miatt amilyen te vagy!
Meg különben sem szeretnék személyeskedi,mert nem erröl szól a topic.
"Lehet, hogy visszatetsző módon, de sokunk véleményének adtak hangot, és az ember - nem csak konkrétan ezzel kapcsolatban - ha a barátaival poénkodik valami neki nem tetsző dologról, gyakran mond ilyeneket, mégsem bántana soha senkit."
Okosakat mondasz, zuschlagra emlékszel, ugye?
"Én nem hiszem, hogy bárki is aki kocsival jár, az szórakozásból teszi. Ki az a barom, aki élvezi a dugóban állást, a tömeget, a többi barom sofőrt, a benzinárakat, a szervízdíjat, és minden egyéb szart, ami az autózással jár?! Viszont legtöbb esetben ez van, mert nincs más!"
ÍGY IGAZ!!!!!!!!!!!!!!!!!! És ezt mind, de MIND a hülye biciklistákon, a megállóban álló birkákon és az utcán átkelni akaró terhes nőkön kell egy igazi autósnak levezetnie!!!!!!!!!!!!
Nem tudom mit végeztél, de sok idegen szót használsz. Például mi az, hogy "felejtő"? Búfelejtő kocsma, vagy mi a bánat? Más. Nyugodj meg, VAN más. Én mondjárt itt a szomszédban tudok mondani tíz anyukát, aki cekkerrel-két gyerekkel jön-megy, és képes buszra meg villamosra szállni.