Keresés

Részletes keresés

Demszkyváros Creative Commons License 2005.11.29 0 0 773
Miért? Előbb-utóbb a balatoni úton csak meg lesz a felüljáró. Bár én nem mennék rá, csak ha nagyon muszáj. :)
Előzmény: lambic (771)
lambic Creative Commons License 2005.11.24 0 0 771

Vagy talán az a híres mérnöki "produkció"..

hihetetlen balul építették meg az utakat!emiatt hihetetlen nagy a káosz is...

Előzmény: Demszkyváros (769)
Demszkyváros Creative Commons License 2005.11.24 0 0 769
Hát, ha nem is a kamionosok, de mondjuk a közúti szállítmányozó "lobby" bizony tehet.
Előzmény: vikiviki (768)
vikiviki Creative Commons License 2005.11.14 0 0 768
Mintha a kamionosok tehetnének arról, hogy be KELL menni abba a buzi városba...
Előzmény: Törölt nick (764)
andrzej Creative Commons License 2005.10.14 0 0 767
ja, így van. A barma meg egyébként lemehetett volna a kisföldalattihoz, aztán akkor nem fájt volna a lába, mire a Deák térre ért.
Előzmény: Demszkyváros (766)
Demszkyváros Creative Commons License 2005.10.09 0 0 766
Érdekes, s érzékletes az átlagemberben fennálló éjsötétségről megmutatkozó kép ebben az írásban: vajon az év 364 napján is felteszi ezeket a kérdéseket az úriember, amikor az autósok közlekésképtelenné teszik a várost? Vagy a könnyebb utat választja és ezért ő is rúg egyet a kerékpáros kisebbségbe?
Az írás alapján utóbbiról van szó.
Előzmény: Pinarius Mamertinus Rufus (765)
Pinarius Mamertinus Rufus Creative Commons License 2005.10.08 0 0 765
Tour de Budapest

 

Népszabadság • Olvasói levél • 2005. október 8.

Szeptember 22-én este háromnegyed hétkor dolgom végeztével elindultam hazafelé a Szent István körútról a XI. kerületi Kosztolányi tér irányába. Mivel nincsen autóm, utamat úgy terveztem, hogy lesétálok a Nyugati térig, majd ott fölszállok a 4-es vagy 6-os villamosra, ám a térre érvén egyre dagadó gyalogos embertömeggel, és araszoló, meg-megálló, majd kényszerűségből végleg leálló villamosokat láttam. »

szilva Creative Commons License 2005.10.06 0 0 760
Félretéve a politikát (értsd: sztem teljesen mindegy, ki van épp kormányon), sajnos sejtem, mennyire nem lesz semmi foganatja...
Előzmény: Demszkyváros (759)
Demszkyváros Creative Commons License 2005.10.06 0 0 759
Abszurdiában, ahol a kettős mérce ural mindent? Mivel ez egy ballib rádió, semmiféle érdemi következmény nem lesz.
Előzmény: szilva (758)
szilva Creative Commons License 2005.10.06 0 0 758
Ez korrekt szöveg, kíváncsi leszek, mi lesz a szankciója...
Előzmény: spooler (756)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.06 0 0 757
nem lennék kisebbségi agyarországon az biztos
Előzmény: Demszkyváros (-)
spooler Creative Commons License 2005.10.06 0 0 756
http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&placein=hirkereso&nID=264941


ORTT: Bochkor minősíthetetlenül viselkedett
05.10.5 19:08

Az Országos Rádió és Televízió Testület panaszbizottsága megállapította: a Sláger Rádió műsorvezetői minősíthetetlen, gyűlölködő és gyűlöletkeltő kijelentéseket tettek a Nemzetközi Autómentes Nap keretében szervezett kerékpáros tömegdemonstráció résztvevőire.


A Panaszbizottság megállapította, hogy a műsorszám súlyosan ellentétes volt a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvényből kiolvasható azon elvekkel, amelyek tiltják a kisebbségek elleni gyűlölet keltésére alkalmas, illetve a kisebbségek megsértésére irányuló műsorszolgáltatást.

Az eljáró tanács meggyőződése szerint, a különböző csoportokat sértő rádiós-televíziós műsorok tilalma a szólásszabadság hagyományos, kitüntetett értékének tiszteletben tartása végett kizárólag szűken, korlátozást csak kivételes, különösen indokolt esetekben alkalmazva értelmezhető. A kifogásolt műsorszám azonban, ezen értelmezés szerint sem felelt meg a rádiózásról és televíziózásról szóló, 1996. évi I. törvényből kiolvasható, említett elvnek.

A műsorszám kifogásolt részei alkalmasak voltak a városi biciklisták, mint kisebbségi csoport elleni gyűlölet keltésére, és az autórádiókon keresztül, a kerékpárosokat közvetlenül veszélyeztető helyzeteket is kialakíthattak.

A kifogásolt műsorszám súlyosan sértette a biciklistákat, az elgázosításukkal való viccelődéssel a holocaust áldozatainak emlékét, és ezeken keresztül az egész magyar társadalmat.

A fentiekre és arra is tekintettel, hogy a Panaszbizottság 2005. április 7-én már az értelmi fogyatékkal élők kiszolgáltatott kisebbségének megsértése miatt is elmarasztalta a műsort, az eljáró tanács arányos szankció kiszabását javasolva, az Országos Rádió és Televízió Testülethez fordul.

(NAPI Online)
Demszkyváros Creative Commons License 2005.10.06 0 0 755
""Üss meg egy biciklist" /Bochkor Gábor/

Sajnos a mai nap igazolni látszik, hogy uszít a Sláger. Mentem a Bajcsy felől A bicikliúton a gödör mellett ~dél felé. Jött velem szemben 2 öltönyös nyakkendős faszkalap. Észrevettek, de nem álltak le az útról. Én enyhén lassítottam, és ahogy elmentem mellettük az egyik visszakézből megütött. Megálltam, ő hallotta, hogy fékeztem, és megmondta, hogy azért kaptam mert nem lassítottam?? Mondtam neki, hogy a bicikliúton megy, ő lenézett a piros kőre, és megkérdezte, hogy milyen bicikliúton. Aztán megfenyegetett, hogy megver. Most értem haza, kurva pipa vagyok és azt kell mondjam, hogy mostmár TÉNYLEG BETELT A POHÁR!!! Ha valaki foglalkozik a slágeres üggyel akkor itt egy eset.
sze, 2005-10-05 17:04"

http://criticalmass.hu/?q=node/183
Demszkyváros Creative Commons License 2005.10.05 0 0 754
"figyelő válasz | megnéz 2005.09.20 15:58:32 (14)

A rádiós duma baromi.
A tied meg ostoba."

A rádiósok dumája náci volt. Ergo a tied is az, balliberális* barátom, mert nem határolódtál el eddig tőlük és nem ítélted el sem őket. Mostantól semmiféle antiszemitázásod, nácizásod nem ér semmit, mert hallgattál, amikor szólnod, tiltakoznod kellett volna. Eggyé váltál velük, nincs többé különbség figyelő és BoroSS, figyelő és BocSSkor között. Ez van. :(

----
*
a továbbiakban a kifejezést a náci, a nyilas, a fasiszta, az antiszemita, a rasszista, a kirekesztő szavak szinimímájaként használom
Előzmény: figyelő (14)
Demszkyváros Creative Commons License 2005.10.05 0 0 753
Az index tényleg csak a a MANCS melléklete a "cikkével". Még a NOL is leiskolázta, pedig az se a minőségi újságírás példája, nem a hiteles tájékoztatás forrása (lásd pl. Teller levél). De most egész korrekt lett a cikk, ismerjük el:

"A panaszbizottság elítélte a biciklisekkel szembeni gyűlöletkeltést
Népszabadság Online, 2005. október 5. 10:51


Az ORTT Panaszbizottsága elmarasztalta a Sláger Rádió Bumeráng című műsorát a kirohanások miatt a kerékpáros demonstrációval kapcsolatban.

Több panaszos bejelentésére a Panaszbizottság megvizsgálta a Sláger Rádió Műsorszolgáltató Rt. 2005. szeptember 20-án sugárzott "Bumeráng" c. műsorát, melyben a műsorvezetők a Nemzetközi Autómentes Nap keretében szervezett kerékpáros tömegdemonstrációval és általában a városi kerékpárosokkal kapcsolatban minősíthetetlen, gyűlölködő és gyűlöletkeltő kijelentéseket tettek.

A Panaszbizottság megállapította, hogy a műsorszám súlyosan ellentétes volt a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvényből kiolvasható azon elvekkel, amelyek tiltják a kisebbségek elleni gyűlölet keltésére alkalmas, illetve a kisebbségek megsértésére irányuló műsorszolgáltatást.

Az eljáró tanács meggyőződése szerint a különböző csoportokat sértő rádió-televízió műsorok tilalma a szólásszabadság hagyományos, kitüntetett értékének tiszteletben tartása végett kizárólag szűken, korlátozást csak kivételes, különösen indokolt esetekben alkalmazva értelmezhető. A kifogásolt műsorszám azonban ezen értelmezés szerint sem felelt meg a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvényből kiolvasható, említett elvnek.

A műsorszám kifogásolt részei alkalmasak voltak a városi biciklisták, mint kisebbségi csoport elleni gyűlölet keltésére, és az autórádiók révén a kerékpárosokat nyilvánvalóan közvetlenül veszélyeztető helyzeteket is kialakíthattak. A kifogásolt műsorszám súlyosan sértette a biciklistákat, az elgázosításukkal való viccelődéssel a holocaust áldozatainak emlékét, és ezeken keresztül az egész magyar társadalmat. A fentiekre és arra is tekintettel, hogy a Panaszbizottság 2005. április 7-én már az értelmi fogyatékkal élők kiszolgáltatott kisebbségének megsértése miatt is elmarasztalta a műsort, az eljáró tanács arányos szankció kiszabását javasolva, az Országos Rádió és Televízió Testülethez fordul.

(OS)"
János ev. Creative Commons License 2005.10.05 0 0 752
Ez mind nagyon szép és örvendetes,csak ez a két díszpatkány ettől még mikrofon előtt marad!
Előzmény: Demszkyváros (751)
Demszkyváros Creative Commons License 2005.10.04 0 0 751
http://www.alleycat.hu/  Beszámolói levél az ORTT tárgyalásáról!Szerző: liverbird, k, 2005-10-04 17:02

Akkor egy olvasói levélből kövessük nyomon az ORTT tárgylását.
Ezt a levelet ma délután kaptam a tárgyalás délelött 11:00-kor volt.


_Itt vannak az előzmények_

 

"annak, akit érdekelnek a sláger rádiós fejlemények:

lezajlott az ortt tárgyalás.
mint ahogy várható volt, az érintettek nem, csupán a rádió jogászai jelentek meg szép öltönyökben.
mivel vannak, akik nem értenek egyet az ügy ilyen szintû kezelésével, nem ültem a tárgyalóasztalhoz a panasztevõk képviseletében. annak idején nem csupán önmagam nevében adtam be, bár az én nevem alatt, a lényeg úgyis ott volt papíron, ahhoz élõ szóban se hozzátenni, se elvenni nem kellett. így legalább minden egyetértõ ott ült. :)
meghallgattuk az ominózus rádiómûsor idevágó részletét, majd valamilyen rejtélyes okból kifolyólag a pár napra rá sugárzott küküs adásból is egy jó 10 percet, amiben megtanultuk, hogy kell biztonságosan kikötni a biciklit. (valami olyasmi volt a háttérben, hogy a rádió vezérigazgatója által benyújtott irat szerint ebben az adásban számtalanszor elhangzott bocsánatkérés, fõleg a mûsor végén. ilyen itt és most nem hangzott el, az elnök egy idõ után le is állíttatta.)
az elnök kérdésére, miszerint mit hoznak fel mentségükre, az öltönyösök a szólásszabadság jogára hivatkoztak, ami akkor is alapjog, ha az sértõ. grande errore, válaszolta az elnök, mivel ez a televíziókra és rádiókra nem vonatkozik, azaz felülírja a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény. ezzel ellõtték elsõ és egyetlen töltényüket.


az eljáró tanács visszavonult.


ítélethirdetés.


a tanács elnöke a súlyosnak ítélt panaszok mindegyikének helyt adott. határozatuk szerint a mûsor a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény számos paragrafusát megsértette, a btk kisebbség elleni uszításról szóló cikkelyét is kimerítette, azaz ez alapján akár perelhetõ is.


határozott indoklásában az elnök megemlítette, a mûsor ellen már számtalan panasz érkezett, többek között értelmi fogyatékosokról szóló ízéstelen viccelõdés miatt.
határozottan indokolt továbbá azzal, hogy egy országban, ahol a holocaust során ezrével gázosítottak el embereket, ilyennel nem viccelõdünk, soha, még akkor sem, ha ilyen olyan szórakoztató, ironikus mûsorról van szó.


megemlítette ezen kívül harmadik nyomós okként, hogy lévén ez egy "autós rádió", a közlekedésben kisebbségként megjelenõ, veszélyeztetett csoport ellen amúgy is tomboló indulatok szításában magatartásuk egyértelmûen károsnak tekinthetõ, ami még balesetekhez is vezethet.
az eljáró tanács határozata alapján az ortt hozza meg az általa megítélt büntetõ szankciókat.

nyertünk. és szerintem nem csak mi. érdemes néha elhinni, hogy igazunk lehet."

12copy Creative Commons License 2005.09.27 0 0 750

 

Bizony, bizony, Demszkyvárosnak igaza van : mindúntalan el kell határolódni, nem lehet csak úgy lapítani.! Mindíg el akar különülni a szadesz, ezért is úszik a lé tetején, mint a ....

Én most harcosan elkülönülök a Boros-Bochkor környezet-  és közízlésromboló párostól a Lágerrádió helyett, mert nekik tetszik a gázosítás, nekem meg nem.

Előzmény: Gerenda (748)
Demszkyváros Creative Commons License 2005.09.26 0 0 749
Ha nem határolódsz el, akkor egyetértesz vele - ezt így tanultuk a tolerancia legfőbb pártjától, az SZDSZ-től, amely ezen a téren A Szakértő.
Előzmény: Gerenda (748)
Gerenda Creative Commons License 2005.09.26 0 0 748
"Szóval te is egyetértesz a biciklisták lenyakázásával, elütésével és elgázosításával. Ám legyen."

Erre a szemét hozzászólásodra kizárólag azért reagálok, hogy rögzítsem - még csak hasonlót sem mondtam! Ez a mocskos fantáziád terméke.

G
A bibklisek továbbra is takarodjanak a járdákról!
Előzmény: Demszkyváros (728)
János ev. Creative Commons License 2005.09.26 0 0 747

Én azt sem tudom megbocsátani nekik,amikor hosszú ideig azon szórakoztak,hogy a ruszkik által megerőszakolt 500.000 magyar nőnek milyen jó lehetett,hogy végre megkapták a magukét:-(((

Most már ez a két díszfasz is megkaphatná a magáét!:-)))

12copy Creative Commons License 2005.09.26 0 0 746

 

Lágerrádió, Budapest!

Kedves hallgatóink, BoroSS Lalikirály műsorát hallják a biciklisták elgázosításáról, hehehe!

Ugy-e, milyen viccesek vagyunk, he-he-he? Mártanéni, mit tetszik szólni a derék fiúkákhoz? Tündériek, a kis gázmesterek, nem?

 

Lágerrádiósok, még mindíg a ti frekveciátokon gázosít a két derék kápó?

Meddig még ?

spooler Creative Commons License 2005.09.26 0 0 745
A nyeremények ellenére lehetne egy bumeráng bojkottot rendezni...
Persze sok autós direkt őket hallgatná...
Előzmény: Demszkyváros (743)
12copy Creative Commons License 2005.09.26 0 0 744

 

Jó az ötlet.

 

Boros, Bochkor és ajnározóik, takarodjatok !!!

Előzmény: Demszkyváros (743)
Demszkyváros Creative Commons License 2005.09.26 0 0 743
Elnézést, de előbb azért el kell ítélni őket a bíróságon.
Mondjuk - mivel a rádió eddig semmit sem tett az ügyben, még csak el sem határolodot ettől a két emberforma lénytől - a másik az, hogy meg kell vonni a Slágerrádió frekvenciaengedélyét és leállítani az adást, a felelős vezetőket pedig szintén bezsuppolni rács mögé.
Előzmény: 12copy (739)
vikiviki Creative Commons License 2005.09.26 0 0 742
földim:)
Előzmény: Akitlosz (737)
János ev. Creative Commons License 2005.09.26 0 0 741

Nem értünk egyet!

A cukorrépaföld egy jó hely!

Ennek a két mocsoknak az ólombányban van a helyük!

Előzmény: 12copy (739)
meteor808 Creative Commons License 2005.09.26 0 0 740

Idemásolom egy másik topikba írt véleményem:

Ilyenek sülhetnek ki abból, ha valakiknek sokszor és hosszú távon viccesnek kell lenniük. (Pláne, ha tehetségtelen, csk jó a "reklámja". Pl:Bochkor) Én azonnal kapcsolok a következő adóra, ha az ottani "humorzsákok" elkezdik ontani az erőltetett poénokat és kényszeredetten kacagnak rajtuk.

12copy Creative Commons License 2005.09.26 0 0 739

Nem tünik fel a Gépháznak a szervezett OFFTOPIK-ok tömege?

Annak van igaza, aki hangosabban ordít, mert sokan vannak?

 

Máskor tizedennyi OFF-ért moderáltok !!!

 

Boros, Bochkor ! Takarodjatok a média közeléből is !

Menjetek vidékre cukorrépát szedni, az való a mocskos szátoknak !

Akitlosz Creative Commons License 2005.09.26 0 0 738

Nem egy ideális megoldás, hogy extra odafigyeléssel kell pótolni a rendszer hibáját.

 

Olyan kresz szabályokat kellene kitalálni, amelyet ha mindenki betart, akkor nem áll elő balesetveszélyes helyzet.

 

Egyidőben az ugyanazon úttestre engedni a gyalogost és az autóst nem egy ilyen szabály.

 

Kicsit kevesebb ideig lenne zöld a gyalogosnak meg az autósnak is, és nem találkoznának a zebrán.

 

Nem egy bonyolult.

 

Előzmény: lcoder (733)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!