Keresés

Részletes keresés

Infomaker Creative Commons License 7 órája 0 0 106195

AZ ország ilyen sajnos, mert hagyják/hayjuk ezt. Az emberek olyanok, amilyenek, de ha az ilyeneknek utána nem lenne esélyük, az szép lenne. Unalmas a mondás, de ez tényleg egy következmények nélküli ország, bármit lehet.  

Előzmény: CGB Spender (106194)
CGB Spender Creative Commons License 30 órája 0 0 106194

Igen, igazad van, szépen levezetted. Gratula.

 

Ma ehhez fűznék hozzá valamit:

"***ahogy többször leírtam, ezzel elérve azt, hogy a sorozat karakterei közül tkp. Kenéz az, aki a leggerincesebben viselkedik: aki rendszerváltás előtt az volt, aki, de aki utána is vállalja, és bár elismeri az elkövetett hibáit, de nem fordít köpönyeget "

 "

Én éltem és dolgoztam módszerváltás előtt és után is itthon. Nagyon-nagyon-nagyon-nagyon sok-sok-sok-sok olyan köpönyegforgató emberrel találkoztam a '90-es években. Oda forogtak, ahonnan a passzát szél fújt. Kitünő példája az az ismerősöm aki főkomcsi volt és a munkásőrség egyik vezető alakja, 1991-ben már valamelyik állami tulajdonú cég vezérkari tagja. Bokros idején, az ő csapatának tagja. Aktív tagja az első, második és harmadik Orbán kormány közelében is. De volt Medgyessi és Gyurcsány embere is. Egyedül Bajnainál nem rúgott labdába. Most 80+, de vele együtt az egész családja, gyerkei, az unokái mindig arra forogtak Papával, amerre kellett. Mindig valamilyen zsíros állami munkahelye volt mindegyiknek....

 

 

 

Előzmény: Irsai Oliver (106192)
bendeguz90 Creative Commons License 1 napja 0 0 106193

 "hisz ez az alfa és az omega."

 

Végül is annyiban igaza van, hogy olyan hosszú tv-s sorozat csak a Szomszédok volt, ha a napi sorozatokat nem számítom még mindig a Szomszédok az a sorozat, ami a legtöbb részt élt meg. 

 

De a cikkben annyi pozitívum van, hogy kritikát mer megfogalmazni Oli ábrázolásáról , eddig még az ilyen kritikák sem voltak jelen. 

Előzmény: Irsai Oliver (106191)
Irsai Oliver Creative Commons License 1 napja 0 0 106192

De a Szomszédok sosem volt igazán progresszív, bátor sorozat, mindig is csak a döglött oroszlánt merte a Mesti rugdosni, az élőt nem nagyon (a rendszerváltás előtt egyértelmű, miért*, utána meg mert tudta, hogy akit ma megrúg, holnap már ő lehet hatalmon és akkor a sorozatnak, de még neki is annyi**)

 

*más kérdés, hogy persze ma már úgy meséli, hogy amit lehet, belevett, de nem. Pl. Etus 56-os megemlékezései még virágnyelven, eldugva sem jelennek meg 89 előtt, Kenéz elvtárs is csak akkor mernek Feriék viccelődni, amikor már az MSzP maga is túllépett az ilyen embereken***

 

**gondolom, itt összemosódott neki az, hogy Hofit is ő rendezte, és Hofi még pont ott volt a határon, hogy már kritizált, de még nem volt rendszerellenes, de nem, a Mesti a Szomszédokba nem fele annyi, de tkp semennyi kritikát nem hozott a rendszerváltásig (igen, nem volt Lada féltengely, margarin meg szovjet pezsgő szilveszterkor, meg emelik az árakat, de ennyi minden híradóban is benne volt. Rendszerváltás után is csak nagyon óvatosan adagolta, nehogy bárki nagyon magára vegye, azt rugdosta, amit korábban nem mert és ami akkor már nem árthatott, a többi dologban kellőképp általános volt, sosem vállalt igazi konfrontációt, tényleg azt hozta, amit látunk: a kisember állandó morgolódásait, de aki a morgolódás mellett simán beál a sorba és soha nem csinál semmit, ami túllépi az aktuális hatalom által épp kitűzött határokat (a taxistüntetés sem túl hangsúlyosan jelenik meg, nem tudjuk, Taki véleménye mi, csak hogy "visz teát" a kollégáknak)

 

***ahogy többször leírtam, ezzel elérve azt, hogy a sorozat karakterei közül tkp. Kenéz az, aki a leggerincesebben viselkedik: aki rendszerváltás előtt az volt, aki, de aki utána is vállalja, és bár elismeri az elkövetett hibáit, de nem fordít köpönyeget 

Előzmény: CGB Spender (106188)
Irsai Oliver Creative Commons License 1 napja 0 0 106191

Történelmet írt a magyar sorozat

 

Nem, kivételesen nem a Szomszédok írta a történelmet, bár vele nyitnak, hisz ez az alfa és az omega.

Azt viszont bírom, hogy csak a hard core rajongóknak van meg, hogy Oli sokkal nagyobb gáz, mint ahogy még a cikből is kinéz, hiszen bevallja Julinak, hogy kvázi megélhetésileg játsza a buzit, mert fodrászként ez jól jön*, sőt, ugye Vicacicával is....

(egyébként a 200 első randi meg ebben tényleg meglepően bevállalós, gondolkodtam is rajta, hogy hogy még nem tüntetnek ellene abban az országban, ahol hatalmas anyázós hullámot indított el egy semmitmondó, a közhelyeket másként akarom bemutatni közhelyes, de magyarokat, sőt úgy általában a magyar nem alázó reklám (Telekom, mi a magyar)

 

*az csak most ködlött fel, hogy Fruzsiban a Mesti menyire nem alkotott egyedit, mert bár a nőies fiú fodrász az igazi közhely, azért Fruzsi figurája Oli után nem annyira új, nem?  Gondoljatok bele: pasit sose látunk mellette (a vőlegénye olyan, mint Columbo felesége vagy van, van nincs vagy nem is pasi, hanem nő), ellenben meglepően FÉRFIAS a viselkedése. Szivar, fokhagyma... még néhány fingós-böfögős poén, és totál Oli ellentettjét szemlélhetnénk.... Ahogy Oli, úgy ő sem érdeklődik aktívan a saját neme iránt, annyira merész és társadalmi nem volt a Mesti (holott a leszbikus megnyilvánulásokat szerintem a nagyközönség ezerszer jobban veszi, mint a pasikat egymás közt, tehát lehet még be is jött volna néhány nézőnek, ha megtapizza és lesmárolja Antóniát, aki ez után elköltözik Tsók századostól hozzá... vagy még Vicát is megörökölhette volna Fruzsi Oli után)

CGB Spender Creative Commons License 1 napja 0 0 106190

Annak idején, a szoci időszakban amikor buszgyártó nagyhatalom voltunk, szinte minden nagyobb közületnek volt valami újabb, nagyobb Ikarus busza. A kisebbeknek, meg a TSZ-eknek ezektől vagy a Volánoktól levedlett ócskavas.

Előzmény: TD9 (106181)
CGB Spender Creative Commons License 1 napja 0 0 106189

Azért az a tanári fizetés nem 150... Jutka ofő. arra pótlék. Igazgató helyettes, arra pótlék. Ő viszi a könyvtárat, munkaközösség vezető is..... stb... plusz ugye a kora, bőven a fizetési tábla utolsó 2/3-ban jár... jó lesz az nettó 250E-nek is. De tény, átlag tanárt az ilyen 120-150E kb. nettóban, jól tippeltél.

Előzmény: Infomaker (106178)
CGB Spender Creative Commons License 1 napja 0 0 106188

Ha kormányközeli médián menne, valahogy így lenne. Azért egy RTl Klub, vagy ATV kissé árnyaltabban foglalkozna ezzel a témával, nem lenne ilyen nagy egyetértés.

 

Ott pl. mentők környezetében eltudom azt képzelni, Mágen csendbe marad, vagy ténylewg mond egy olyat, hogy menteni kell, neki ez a hivatása... stb., de az öreg, vagy az orvos kollégáik mondanák a magukat.

 

Szalon az  kb. ez lenne.

 

Lenke néni letudná, ő nyugdíjas és rá ez nem vonatkozik, de kitérne arra Sümeghyvel beszélgetve a boltban, hogy azért a fiataloknak nem lehet könnyű.

 

Mimi a Póóstán Kutyának panaszkodna, feltartva a sort, mire a bugris beszólogató 2-vel hátrább leugatná őket, meg tenne valami epés megjegyzést erre a 400 órára (többet is kell dolgozni, erre neki nincs ideje....) és otthagyná a postát. Kutya meg Mimi kiröhögné.

 

Alma panaszkodna a presszóban, ő már így is elég sokat bent van. Laci pedig mondja, pedig ő ezt bevezeti és akkor Alma sértődötten felmondással fenyeget.... a) köv. részben megjelenik Deziré és Almának ajánlatot ad új munkahelyre, de nem fogadja el és marad a presszóban b) kicsit morog tovább de marad a presszóban.

A két fiú a presszóban poénkodik valamit és ennyi.

 

Virág dr. Etusnak panaszkodik, így is ügyel ennyit meg annyit, hová vezet ez. Etuskó elzavarná virágot, hogy késő van és ő nagyon fáradt, menjen haza.

 

Erdészetben ez nem lenne annyira téma, max az erdészházban elhangzik 1-2 mondat ezzel kapcsolatban és ennyi.

 

Taki megbeszélné valamelyik utasával, vagy a Takszissal.

 

Feri hőbörögnek, szakszervezetis és majd ő.... Jutka meg kikelne magából, igazgató helyettes, 0. óra mindennap, napközi, könyvtár... nem vállalom, nem vállalom.... de marad minden a régiben az iskolában is. Kicsit morognának a tanáriban, Csaba talán burkoltan kormányozna egyet, beszari Hável azt mondaná "várjuk ki a végét, nem tudhatjuk hogy lesz", Béla bácsi pedig hozna egy pldát a régmúltból, és ennyi.

 

 

 

Előzmény: TD9 (106168)
Földesi Terike Creative Commons License 1 napja 0 0 106187

Ottó, vizet!

Mazsola0070 Creative Commons License 2 napja 0 0 106186

Feri: Érti valaki ezeket a tüntetőket? Most jelentették be, hogy jövőre újabb 35 stadion épül egyenként 20 milliárdért, mit elégedetlenkednek ezek? Kap egy 15 ezres stadiont 200 lakosú szülőfalum Alsóbüdösbütykös is.

Az igaz, hogy focicsapat nincs, kórház a 150 kilométerre van, de cserébe ott sincs orvos, és sokszor enni sincs mit, de a stadion az csodálatos lesz, megyünk is majd oda Matyival rúgdosni.

Csak azt az egyet nem értem, hogy miért nem a napi 34 óra túlórát rendelték el, az lett volna az igazi!

 

funfun111 Creative Commons License 2 napja 0 0 106185

Keszeikém: Az emberek nem tudják majd megcsinálni az adóbevallásukat, nem tudják, hová kell beírni a túlórát. Hát hozzák csak hozzám, hadd keressek rajtuk.

Janka néni: Remélem, Gusztáv, amit drága Jutkámon és az intézetis férjén keres, rám fogja költeni! Elvihetne végre egy elegáns étterembe.

 

Ernőbenőubulbácsi: Ha több pénzük lesz az embereknek, többet isznak, több üres üveg lesz a kukákban. Én is jól járok, több üvegpénzt gyűjtök össze. És karácsonyra talán meg tudom venni a Műűűűűvésznőnek azt a szép butykost, amit megtölthet magának, ha kirándulni megy valamelyik lovagjával.

 

Póóóóstás Mimike: Egyedülálló vagyok, úgyis csak unatkoznék otthon. Így legalább társaságban vagyok, jön a Műűűűvész úr udvarolni, és a rezsicsökkentés mellett még külön tudok spórolni a rezsivel. Amíg a póóóóstán vagyok, nem kell otthon fűtenem.

 

Lillácska: A butikban annyit keresek, hogy most én hívom meg a díszes társaságot. Vegyes fagylatot dupla habbal mindenkinek, és hozzá rostosat!

Előzmény: Racilaci (106169)
TD9 Creative Commons License 3 napja 0 0 106184

Szerintem meg a Mester látott egy amerikai filmet, ahol volt iskola busz. Gondolta, nosza, biztos a magyar iskoláknak is kell busz, pláne Budapesten???? , és ennyi.

Előzmény: Generic Jingle (106182)
Generic Jingle Creative Commons License 3 napja 0 0 106183

Anno az én egyik iskolám is belevágott egy üdülővásárlásba, hogy legyen hol táborozni, ahelyett, hogy minden évben oda mentek volna, ami abban az évben a legkedvezőbb, akár árban, akár a környék lehetőségei alapján, akát a diákok igénye szerint.

Előzmény: Generic Jingle (106182)
Generic Jingle Creative Commons License 3 napja 0 0 106182

Kommunálkapitalista vagy kapitálkommunista megszokás: régen nem takarítószolgálta ment egy adott intézményhez, vagy külsős karbantartó cég, villanszerelő, hanem szinte mindenhol volt házon belül takarítónő, asztalos, villanyszerelő, vízvezetékszerelő, stb. Ilyen lehetett ez is.

Előzmény: TD9 (106181)
TD9 Creative Commons License 3 napja 0 0 106181

Ha már pénz. Nézem a jeleneteket Janka nénitől a youtube-on, tölt minden féle szomszédok válogatást fel.

 

Na, erről jut eszembe, mi a lónak a nemi szervéért kellet állandóan busz az iskolának? Busz busz busz...elromlott, vegyünk másikat...tömegközlekedés? Vagy ha osztálykirándulkás van bérelni?

Miért kell nekik saját tulajdonú busz?

A-dani Creative Commons License 6 napja 0 0 106180

Ráadásul Lenke néniéknél ott lakik Alma és János is, akik befizetnek gondolom a közösbe, mindketten keresők, tehát gyakorlatilag 4 kereső + 2 nyugdíj, abból azért már vígan meg lehet élni nyomorgás nélkül.

 

Mágenéknél számold ki pl. orvos+kozmetikus bért, na meg később már Julcsi is dolgozik még ha nem is fizetik túl kezdőként azért annyit keres, hogy azon túl, hogy otthon lakik, nem kell támogatni, amit szórakozásra költ meg magára azt részben megkeresi.

Előzmény: Infomaker (106178)
TD9 Creative Commons License 2018.12.11 0 0 106179

És a Mester mindezt honnan tudná? Vagy majd utána számol? No persze. Mindenki szegény volt, de legalább örült neki és becsületes volt, hogy te magyar marha, is becsületes maradj és örülj neki hogy szegény vagy.

Előzmény: Infomaker (106178)
Infomaker Creative Commons License 2018.12.11 0 0 106178

Annyira felháborodom ezeken az anyagi körülményeken, hogy évente beírok ide erről.. Hogy Lenkenéni nagy ritkán engedhez meg egy habos kávét?

Hogy Feriék egy új cipőn szórakoznak?

 

SZámoljunk már, mai kábé árakkal:

 

Taki nyugdíj: 100ezer (és akkor keveset mondok)

Taxis kereset: 100ezer

Lenke nyugdíj: 100ezer

Lenke boltpénz: 100ezer

 

Összesen 400ezer, rezsi és stb.  legyen mondjuk 50-80ezer ft. Nehogymár sírni kelljen egy kávé..

 

Feriék:

 

Nyomdász fizu: nettó 300 (és akkor nagyon keveset mondtam)

Keccsölés: nettó 100 (és akkor ultra keveset mondok)

Jutka tanárnő fizu: 150 nettó (nemtom a fizukat)

 

Összesen 550, nehogymár _egy cipő_ gondot okozzon

Előzmény: TD9 (106168)
Racilaci Creative Commons License 2018.12.11 0 0 106177

Most nem volt kedvem lebaszni titeket-:)))

Előzmény: Mazsola0070 (106174)
Generic Jingle Creative Commons License 2018.12.11 0 0 106176

Sőt, belekezdett volna a megemelt (vagy elemelt?) valóságról szóló történetébe.

Előzmény: Mazsola0070 (106174)
Generic Jingle Creative Commons License 2018.12.11 0 0 106175

Igazad van, drága Veronika Eszter, Karesz Ali, Sudár Bíró Laci! :-)

Előzmény: bendeguz90 (106171)
Mazsola0070 Creative Commons License 2018.12.11 0 0 106174

Így sosem leszel Mester, egy ilyen mondat az ő száját soha a büdös életben nem hagyta el...:))

Előzmény: Racilaci (106173)
Racilaci Creative Commons License 2018.12.11 0 0 106173

Nem, őszintén szólva most ezt elrontottam.

Előzmény: Mazsola0070 (106172)
Mazsola0070 Creative Commons License 2018.12.11 0 0 106172

Szerintem direkt írta ilyen mesterien (értem ezalatt, hogy a Mestert sem zavarta, ha Veronikát vagy a haver orvost az őt játszó színész keresztnevén szólították), de majd megmondja ő...:)

Előzmény: bendeguz90 (106171)
bendeguz90 Creative Commons License 2018.12.11 0 0 106171

A Szomszédokban még a Mester sem figyelt ezekre az "apróságokra", akkor miért figyeljen erre Racilaci?

Előzmény: Generic Jingle (106170)
Generic Jingle Creative Commons License 2018.12.11 0 0 106170

Ádám volt a mentős neve, nem János, a többi tűpontos. :-)

Előzmény: Racilaci (106169)
Racilaci Creative Commons License 2018.12.10 0 4 106169

Kutya: Nem értem én, drága művészem, ezt a fene nagy felháborodást. Annak idején én egy hét alatt lehúztam vagy háromszáz órát a szííííínházban. Volt olyan hét, hogy csak tiszta fehérneműért ugrottunk haza, s már mentünk is vissza, mert az előadás az szent. Mit törődtünk holmi fáradsággal!

 

Sümeghy: Jól mondod Kutyám! Volt délelőtti mátiné, dálutáni várieté, esti főelőadás, s aztán mentünk hákniba. De meg is kértük az árát!

 

Etus (agyagozik valami retteneten, de legalább olyan rettenetes a hajpántja, majd hirtelen a kamerába fordul): Ez a műremek már legalább 600 munkaórámba került. És lehet, hogy senki ki sem fogja fizetni. Vagy ha igen, akkor én nem hagyom.

 

Julcsi (felvonja a szemöldökét): Ingyenes gyakornoki állást vállaltam az új médiaholdingnál. Remélem, azért három éven belül megkapom a járandóságomat.

 

János: 24 éve 6 hónapja 3 hete és 5 napja mentőzök. De még egyetlenegyszer sem jutott eszembe, hogy a műszakban töltött óráimat tartsam számon. Hát hogy lehet úgy életet menteni?

 

Feri: Mindig nagyon zavart, hogy adminisztratív akadályok miatt korlátok közé volt szorítva a túlórakeretem. Most végre több pénzt kereshetek, s akkor többet is lehetek a családommal.

 

Jutka: Hát azt nem hiszem, hogy többet leszel a családoddal, de azzal a kicsike kis plusszal valóban minőségibb lesz az együttlétünk. Egy pedagógiai pszichológus mondta, hogy egyébként sem az a fontos, hogy mennyi időt vagyunk a gyerekkel, hanem az, hogy az együtt töltött idő milyen értékes.

 

Lenke: Te, Öreg, ez az új szabályozás, ugye a taxisokra nem vonatkozik?

 

István: Nem tudom, édes Lenkém. Nem értem, amit ezek itt makognak. Az államtitkár pontosan, szépen elmondta, hogy miről van szó, de mindig van néhány akadékoskodó, aki miatt minden összezavarodik. Legjobb lesz, ha lassan szögre akasztom a slussskulcsot 

 

GG: Kezdődik a kápitalizmus!

 

Juli: Majd adok én neked kapitalizmust!

 

János: Eddig kedvtelésből sétáltam munkaidő után az erdőben. Most majd átminősítem hivatalos terepbejárásnak.

 

Alma: Támogatom! De csak egy feltétellel: (negédesen, csókolózósan) ha én is túlórázhatok veled.

 

 

Nincs itt semmi baj klimpírozás.

Előzmény: TD9 (106168)
TD9 Creative Commons License 2018.12.10 0 0 106168

Vajon a Szomsza szereplők mit gondolnak a 400 órás túlóráról, és hogy három év  múlva ( nem) fizetik ki?

 

Szerintem Feri nagyon örülne neki ,hiszen 3 év múlva kifizetett túlórával lesz pénzük, hogy Matyinak vegyenek...új cipőt.

 

Béla Bácsi ingyen is tanít.

 

Lenke néni is dolgozik , persze ha nem kell pénztárban lenni, könyveléssel, rendeléssel foglalkozni, pakolni...

 

Mágen szerint meg nem érdekes ,hogy fizetnek vagy sem, ő mentős, és mentőzni mindig kell.

 

GáborGábor örül és új üzleti lehetőséget lát, de libák azonnal legágogják.

 

Vagy ti hogy képzelnétek el a dolgot?

CGB Spender Creative Commons License 2018.12.06 -1 0 106167

Igen, számomra hihetetlen volt... az x aktákat néztem egy akkori kinti kollégáméknál.... 21:00 volt a kezdés azthiszem... előtte 5-10 perccel már ott ültük a TV előtt, a megmikrózott vacsinkkal, 3-4 üveg üccsi.... simán bámulták a reklámokat is... vagy beszélgettek alatta... mosdoba se mentek ki... az egyik lánynak kellett pisilni... miért nem mész ki??.... áh majd ha vége lesz, kitudja visszaérek a reklám végére.... ok... jóvan... a reklám még ezután 10p tartott, a műsor 50p...

Előzmény: F1 Hierro (106166)
F1 Hierro Creative Commons License 2018.12.06 0 0 106166

Ehhez tudni kell, hogy az amcsiknak mások a tévénézési  szokásaik. Náluk az a módi, hogy a rágcsálnivalót, italt gondosan bekészítve leülnek és aztán nem mozdulnak el. Míg a magyar néző szeret a reklám alatt kimenni.

Előzmény: CGB Spender (106165)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!