Keresés

Részletes keresés

Szellentő Creative Commons License 2007.11.10 0 0 1076

Nagyon elégedett voltam a Fehérváriak játékával.Hajtós meccs után a rutin ,a kor győzött.Ha nincs a 10-15-perc a kodónál védekezési hiba,akár fordíthattak volna .Pácz Viki {17}nagyon tehetséges kapus,mint ezt már többször ,most is bizonyította.Úgytűnik,hogy a Kodósok okozni fognak még egy két meglepetést,amire az ellenfelek nem is gondolnak majd.A bírók ,most ténleg rosszul fújtak,nem voltak a helyzet magaslatán.Természetesen gratulálok az ellenfél győzelméhez.

Jól játszott még:Zsigmond V,Németh Nóra,

Mika13 Creative Commons License 2007.11.10 0 0 1075

A listavezető látogatott Fehérvárra

 

Az ifimeccsen kijött a különbség a két fél között, de önmagához képest mindkét csapat jól játszott. Az első félidőben a Marcali sokáig csak hetesből volt képes gólt szerezni, aztán feljavult a támadójáték, és noha már 12:2 is volt az állás, a félidőben "csupán" 19:8-ra vezetett a Cornexi. A második játékrészben a vendégek fő célja a húszon belül maradás lehetett, amit sikerült is megvalósítani, a végeredmény 38:20 lett. Mindkét csapatot dicséret illeti, jó kis meccs volt!

A felnőtt meccsen a hazaiaknál végre pályára lépett a junior válogatott Emberovics Mira is, Kiss Adri azonban az első félidőt a kispadon töltötte. Jól kezdett a Kodó, Pácz Viki bravúros védéseinek köszönhetően 4:2-re is vezettek, aztán 10 perc után láthatóan kicsit elfáradtak a saját maguk által diktált gyors tempóban. A Balogh Piroskát nélkülöző Marcali át is vette a vezetést, és a félidő végéig fokozatosan növelte előnyét, fordulásnál 13:17-et mutatott az eredményjelző. A második játékrészben Trimmel Brigi váltotta Vikit a kapuban, Kiss Adri és Kaszás Ivett is pályára lépett, ám a különbség tovább nőtt. Negyed óra után Viki visszaállt a kapuba, ma ő volt a jobb. A különbség közben 10 gólosra nőtt (19:29), nem volt kérdéses a vendéggyőzelem. Az utolsó percekben a marcali cserék is lehetőséget kaptak, a végeredmény 30:35 lett. A marcali tábor jól szórakozott az egyik hazai drukker "elmés" és hozzáértő beszólásain (nem tudom melyik csaj hozzátartozója, de valaki elmagyarázhatná neki a kézilabda szabályait...), például hazai gól után vendég kiállítás, áll az óra, de ő azt reklamálja, hogy a Marcali húzza az időt a középkezdésnél, szóval passzív... És hasonlók. Apropó középkezdés: lassan ideje lenne megtanítani a Cornexi ifijeinek ezt a figurát, mert továbbra se megy, és általában óriási gondot okoz. Ami után természetesen a bíró a hülye, amiért visszafújja...

A vendégeknél Kerner Kriszta szokás szerint remekül védett, Balogh Manyi pedig emberhátrányban, kínaiból dobott gólt. A hazai csapatot is minden elismerést megérdemel, rég láttam már őket ilyen harcosan és nagy akarattal játszani, de a Marcali ellen nem volt esélyük. Sokáig nagyon jól játszottak, ám a második félidő felénél újra megszűnt az összjáték, és újra csak egyéni akciókat láthattunk. Akárcsak a nagy Cornexinél...

Cornexi II - Marcali 30:35 (13:17), a bajnokságot továbbra is a Marcali vezeti

Leki Creative Commons License 2007.11.10 0 0 1074
Így lehet fényezni az ellenfelet:

A bajnokjelölt a vendég
Megjelenés dátuma: 2007. november 10. 04:28.00
Szerző: Gergácz Zoltán

Vasvár (gz) - Ma 18 órakor a bajnoki cím egyik várományosát, a Veszprém Beton KC együttesét fogadják a Rectec-Vasvár VSE női kézilabdázói.
A szerdai, Fradi elleni Magyar Kupa találkozó után újabb kemény mérkőzés vár a vasvári amazonokra az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 9. fordulójában. A bajnoki címre pályázó Veszprém együttesét fogadják.
- A listavezetőtől mindössze egy pontra leszakadva, jelenleg a harmadik helyen áll a veszprémi gárda, és nem titkolt szándéka, hogy bajnok legyen - mondta Fancsali Ferenc, a középmezőnyben lévő vasváriak trénere. - Keményen védekeznek, jó a két átlövőjük és az irányítójuk. Nehéz és szoros mérkőzésre számítok. Csak abban az esetben van esélyünk a győzelemre, ha védekezésben sikerül összeszedettebbnek és határozottabbnak lennünk.
(Vas Népe)

Nos a listavezetőtől 2 ponttal van lemaradva a Veszprém a tabella szerint és ha figyelembe vesszük, hogy az 1 ponttal előttük álló PEAC 1 meccsel kevesebbet játszott -azaz vesztett pontok alapján- könnyen 3 pontos is lehet ez a lemaradás...
Leki Creative Commons License 2007.11.08 0 0 1073
Osztálynyi különbség
Megjelenés dátuma: 2007. november 08. 04:29.00
Szerző: (Vas Népe)

Vasvár - Papírforma-eredmény született a női kézilabda Magyar Kupában az FTC vasvári fellépésén: 30 góllal nyertek a Bajnokok Ligája következő fordulójára készülő fővárosiak.

Rectec Vasvár VSE-Budapest Bank-FTC 18:48 (10:28). - Vasvár, 200 néző, Magyar Kupa női kézilabda-mérkőzés, nyolcaddöntő, vezette: Bóna, Miskei.

Vasvár: Vízvári - Utasi 1, MATETITS 3, Kollár 1, Major, GOLOVKO 5, Szondy K. 3. Csere: SZABÓ (kapus), Zsohár 1, Szakonyi, Szondy N., Németh 4, Bősze, Varga. Edző: Fancsali Ferenc.

FTC: PASTROVICS - Kovacsevicz 5, Uhrakova 1, SZAMORÁNSKY P. 9, Szucsánszki 3, Zácsikova 3, JUHÁSZ 5. Csere: Harisova (kapus), SOÓS 7, Ilyés 4, Németh H., Szamoránsky A. 4, Kocsis 4, Németh Cs. 3. Edző: Zsiga Gyula.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 2:5. 10. perc: 3:10. 40. perc: 12:36. 55. perc: 17:43.

Megilletődötten és idegesen kezdtek a hazaiak annak ellenére, hogy a találkozó első gólját Kollár labdaszerzéséből Matetics lőtte. A vendégektől válaszként Uhrakova talált a kapuba. Szembetűnő volt a két csapat közti osztálykülönbség, amely főleg védekezésben és keménységben dominált. Az NB I-ben második helyen álló fővárosiak komolyan vették a találkozót, és az első játékrészben főleg gyors lerohanásból voltak eredményesek. A 20. pecben 6:21-es állásnál Fancsali edző időt kért, de ez sem segített. Az első félidőben a vendégektől a gólszerzésben Juhász és Soós járt az élen, egyaránt öt-öt találattal.

Szünet után a ferencvárosiaknál elsősorban a fiatalok jutottak szóhoz, különösen Soós és Kocsis volt elemében. A két csapat közti tudásbeli különbséget hűen tükrözi, hogy a 42. percben a hazaiak kettős emberelőnyüket sem tudták gólra váltani. Összességében azonban a közönség jól szórakozott - Budapestről is jöttek drukkerek -, méltán zúgott a vastaps a találkozó végén.

Fancsali Ferenc: - Ekkora a két csapat közti tudásbeli különbség, reális eredmény született.

Zsiga Gyula: - Örülök, hogy a lányok komolyan vették a találkozót, és végigfutották a meccset. Remélem, szereztek kellő önbizalmat a nehéz hétvégi kupamérkőzésre.


Siófok vs. Goldberger

A Magyar Kupa negyedik fordulójában az Óbudai Goldbergert várják a siófoki kézis hölgyek szerdán 18.00 órától. Minden bizonnyal óriási lesz az érdeklődés a Beszédes József Általános Iskola csarnokában, hiszen tétmeccsen NB I-es ellenfelet még nem láthatott a siófoki közönség.
Kiss Olíviáék a kupasorozat második fordulójában Győrbe látogattak, ahol a VKL SE-t győzték le 32-26 arányban. A következő állomás a Tapolca volt, itt a 32-32-es döntetlen jelentette a továbbjutást a Pintér csapatnak.

A találkozó előtt villáminterjút kértünk a siófoki szakvezetőtől:

- Milyen hangulatban van a csapat?
- Izgulva és bizakodva várjuk a mérkőzést, minden bizonnyal rengeteg néző lesz kíváncsi a találkozóra. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesebbek, hiszen az NB I-ben masszív középcsapat érkezik hozzánk, amely nem fogja félvállról venni a találkozót. Különösen azért nem, mert már a legjobb nyolc közé jutásért folyik a harc.
- Hogyan készültetek a csatára? Mi lesz a taktika?
- A Goldberger gyors és futós csapat, azt kell megakadályoznunk, hogy lerohanjanak bennünket. Fontos, hogy a támadásainkat góllal fejezzük be, és a visszarendeződést gyorsan és jól oldjuk meg. Elengedhetetlen a jó kapusteljesítmény és a kemény védekezés. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.
- Kikre nem számíthatsz a találkozón?
- A dunaferres kettős igazolású játékosaimra biztosan nem, hiszen a kiírás értelmében ők nem léphetnek pályára nálunk a kupában. A többi játékos harcra kész és bevethető.
- Mennyire fognak hiányozni a kettős igazolású kézilabdázók?
- Gábor Eszter a védekezésben és a támadásban egyaránt hiányozni fog, hiszen átlövő poszton „vékonyak” vagyunk. Így ha valaki lesérül, vagy gyengébb formáját hozza, nem tudok megfelelő cserét felküldeni helyette, a védekezésben pedig a magassága fog hiányozni.
- Eldöntötted már, kik fognak kezdeni a fővárosiak ellen?
- Nem. Ezt az utolsó pillanatban fogom eldönteni. Egyelőre két poszton vacillálok, a kezdő kapus és balszélső személye még kérdéses. De elsősorban nem a kezdőben gondolkodom, hanem az egész csapatban, hiszen mindenkinek fontos szerepe lesz a találkozó során.
- Köszönöm az interjút, sok sikert kívánok nektek a találkozón!

Muzslay Péter (Somogy Sportja)


Egy félidőnyi csoda a Foki-hegyen

A Goldberger nyerte az osztályharcot

Zsúfolásig megtelt nézőtér fogadta a foki-hegyi csarnokban a pályára lépő feleket. Először csaphatott össze a Siófok NB I/B-s női kézilabdacsapata NB I-es ellenféllel. A Goldberger elleni találkozó tétje a legjobb nyolc közé jutás volt.
Az első játékrészben kiegyenlített küzdelmet láthatott a lelkes közönség, a 25. percben már háromgólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Sajnos ezután többször is emberhátrányba került a Siófok, s ebben a helyzetben a Goli a félidő végére egygólosra tudta csökkenteni hátrányát.
A második harminc perc elején három gyors góllal indított a vendégcsapat. Ettől kissé megzavarodtak a siófoki lányok, ezért Pintér edzőnek időt kellett kérnie. A játékrész 20. percére egy gólra fel tudtak jönni Gabnaiék, ám a védekezésből ki kellett venni Kiss Olíviát, aki második kétpercesét is begyűjtötte. Ennek hatására a védekezőmunka hatékonysága kissé alábbhagyott. A végjátékban Fortuna is elpártolt a hazaiak mellől, hiszen Gabnai és Tamás átlövései a kapufáról nem befelé, hanem kifelé pattantak, s a hétméterest sem sikerült bedobni. A rossz siófoki támadás-befejezésekből gyors indításokat szőtt a Goli, melyek rendre eredményesek voltak, így a magasabb osztályban játszó vendégek biztosan jutottak a legjobb nyolc közé. A siófoki lányokat dicséret illeti, ezen a napon tudásuk legjavát nyújtva maradtak alul a rutinos fővárosiakkal szemben.

Siófoki VSE – Óbudai Goldberger SE 28-32 (15-14)
Siófok, 400 néző. V.: Natkai, Szalay.

Siófok: Somogyiné – Horváth 7, Gabnai 7, Kiss 4, Búza 1, Tamás 7, Papp. Csere: Gyánó 2, Molnár, Dabóczi, Pintér, Szabó, Sajtosné, Boros. Vezetőedző: Pintér Károly.

Goldberger: Gridnyeva – Kordyuk 12, Huszák 7, Selenka 6, Vakarcs 2, Vimmer 2, Lehel 1. Csere: Szűcs 1, Juhász, Szegedi, Matus 1, Tápai A., Polgár, Minárovics. Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt.

Hétméteresek: 5/3 ill. 6/5. Kiállítások: 8 perc ill. 8 perc.

Pintér Károly: Büszke vagyok a lányokra, az NB I. hetedik helyezettje ellen végig sanszunk volt a továbbjutásra, de a csoda elmaradt. Gratulálok a Goldberger csapatának!
(Somogy Sportja)


Felkészülési mérkőzést játszottak a marcali és atádi kézilabdázók (2007.11.08. 19:14)
Szezon közben soha nem játszik felkészülési mérkőzést egymással a Marcali VSZSE és a Nagyatád NB I/B-s női kézilabda csapata. Most az atádi teremgondok miatt mégis kivételt tettek a csapatok. A ma délutáni találkozót 41-34-re a Marcali együttes nyerte.
• Megvan Fujsz János utódja (2007.11.07. 19:45)
Lesz kitől tanulniuk a marcali serdülő kézilabdázóknak. A távozó Fujsz János helyét Balogh Piroska az NBI-B-s csapat gólerős játékosa, a Noszlopy Általános Iskola testnevelője vette át.
(www.n-joyradio.hu)
kaloz174 Creative Commons License 2007.11.08 0 0 1072

"...bár kétségtelen a szezon eddigi legnagyobb meglepetése volt a Siófok ottani győzelme..."

 

Úgy gondolom, aki látta a meccset, ezt a győzelmet nem gondolja meglepetésnek, inkább meggyőző játékkal elért jó eredménynek.

Ezzel a játékkal tegnap verte volna a csapat a Golit is. (Sajnos, nem sikerült, de nem sok hiányzott. Így is dícséretet érdemelnek az SVSE játékosai, véleményem szerint.)

 

Kérdés ezekután: mekkora is a különbség az I. osztály és az NB I/B között?

Én nagyobb szakadékra számítottam. Ez még hízelgő is lenne, de nem lehetünk rövidlátóak, mert olyan edzés- és szakmai munkával lehet tartani a közvetlen élvonal utáni szintet - nagyrészt objektív okok miatt - ami már nem biztos, hogy hasznos az egész magyar női kézinek.

Ráadásul nem gondolom, hogy ebben - a jelenlegi körülmények, feltételek mellett - pozitív változás történhet, sajnos. Így én szurkolóként egyáltalán nem vagyok ellene, hogy megfelelő szabályozás mellett, a "nagy" csapatok második, harmadik, stb... vonala valahol valamilyen alsóbb szinten szerepeljen a bajnokságokban.

Előzmény: Leki (1062)
Redondo Creative Commons License 2007.11.07 0 0 1071
Senki nem mondta, hogy az NBI-ben nincs szükség "hulladék" helykitöltő" csapatokra, elég az a 6 élcsapat, szükség van rájuk, csak épp teljesen mindegy az ETO-nak, meg a Fradinak, h jövőre Veszprémbe, Marcaliba vagy Nagyatádra kell elmennie. Az évszázados kivételektől (Derecske) most tekintsünk el.
Előzmény: Leki (1068)
rezike Creative Commons License 2007.11.07 0 0 1070
Na akkor már kezdünk egyetérteni, ugyanis 10-15 éve Pálinger és Görbicz is kinlódott a 2. osztályban egy-két évig és ahogy hallom kellett nekik abban az időben.
Előzmény: Leki (1069)
Leki Creative Commons License 2007.11.07 0 0 1069
Amit írsz továbbra is megerősíti azt a véleményemet, hogy "vonal alatt" kéne szerepelni a II.-es csapatoknak, ami talán nem eredményezne "torz" tabellát, amikor pl. úgy jön ki pl. a lépés, hogy komplett csapattal megverik az egyik bajnokesélyest, a másik ellen meg serdülővel kiállva simán kikapnak. Persze miután egyre több ilyen II.-es csapat lesz ez se tűnik már jó megoldásnak. De mondjatok jobbat!
Lassan ugyanaz lesz a helyzet, mint amikor a Magyar Kupában az FTC II. ütötte el a továbbjutástól az NBI-es Békéscsabát. Utána nem is indulhattak többet ezek a csapatok az MK-ban.
Viszont azt te se gondolhatod komolyan, hogy az NBIB-s bajnok nem fog erősíteni NBI-re, lehet épp ezekből a tartalék-ifi csapatokból is akár, így valóban lenne értelme a magyar kézilabda érdekét hangoztatni is.
Sajnos egyre rosszabb helyzetben van az ország is és a kézilabdára is kihat. Szerintem már csak megyei jogú városokban lesz létjogosultsága az NBI-es szintnek, máshol ez szinte elviselhetetlen terhet jelent már. Persze messze nincs még veszve a helyzet a Veszprémnek, hosszútávon csak a PEAC lehet riválisuk, a Marcali vagy a Nagyatád úgyis képtelen lenne NBI-es szinthez elegendő feltételeket teremteni, hacsak nem viszik el a lottó ötöst...
Összefoglalva, én nem ellenzem a II.-es csapatok indulását csak a visszás eredményeket kellene valahogy kiszűrni. A tabellától elvonatkoztatva kifejezetten örülök, ha későbbi NBI-es klasszis játékosok látogatnak hozzánk ezekkel a csapatokkal, ahogy pl. Görbicz, Tóth Tímea vagy Tomori is tette, később jó visszagondolni rá hogy 14-18 évesen már láttam őket játszani.
Előzmény: rezike (1064)
Leki Creative Commons License 2007.11.07 0 0 1068
Hát igen, ez is lejárt lemez, hogy a magyar kézilabda érdekében így meg úgy. Talán inkább azt kéne elérni, hogy az NBI-es csapatok az ifibajnokságokban is olyan szintű csapatokat indítsanak, ahol egy győri, fehérvári vagy vasasos ifi tudna fejlődni. Mert ilyen alapon akkor semmi értelme az ifibajnokságoknak, ami persze nem igaz. Más olvasatban úgy is lehetne érteni szavaidat, hogy az NBI-ben nincs szükség "hulladék" helykitöltő" csapatokra, elég az a 6 élcsapat, többiekkel úgyse játszanak éles meccset, bár van ami ezt cáfolja (Derecske-FTC, Goldberger-Dunaferr pl.).
Előzmény: Redondo (1065)
sanyipapa Creative Commons License 2007.11.07 0 0 1067
Én ugyan elfogult vagyok, de nagy igazságot mondtál Red.
Előzmény: Redondo (1065)
fafa211 Creative Commons License 2007.11.07 0 0 1066
Én egyetértek!!! :)
Előzmény: Redondo (1065)
Redondo Creative Commons License 2007.11.07 0 0 1065
Biztos sokan nem fognak egyetérteni, de szerintem a magyar kézilabda szempontjából sokkal fontosabb, h egy győri, fehérvári fiatal, junior-válogatott játékos felnőtt mérkőzésen edződjön, szerezzen rutint, tapasztalatot, mint az, h ki jut fel NBI-be, és ki fog jövőre a kiesés ellen küzdeni ott.
rezike Creative Commons License 2007.11.07 0 0 1064
Veszprémben savanyu a szőlő. Irják, hogy többnyire fiatal játékosok. Nem többnyire, hanem kizárólag, sőt. Én ugy tudom, hogy szinte több a serdülő koru, mint az ifi koru az együttesben. Elég szegényes gondolkodás, hogy nálunk mérlegelik, hogy ki játsszon, ki ellen. Nagyon egyszerü a magyarázat ugyanis. A szakvezetés a tehetségeket akkor játszatja, amikor egyébként ráérnek, vagyis nincs szüksége rájuk az első csapatnak, illetve amikor az ideális heti mérkőzésszám ezt megköveteli. És tudjátok miért? Azért, hogy a válogatottak világversenyein minél jobb, minél felkészültebb fiatalok lépjenek pályára és természetesen azért, hogy néhányuk esetleg a világ élvonalába tartozó első csapat keretébe is idővel bekerüljön. Megérdeklődtem a vezetőktől és azt mondták, hogy sokszor szinte azt sem tudják kivel játszanak és csak a fenti érvek és ismérvek alapján alakitják ki a csapatot. Egyébként pedig az én véleményem az, hogy akiket 16 és 18 éves lányok meg tudnak verni, az még combosodjon csak nyugodtan a 2. osztályban
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.07 0 0 1063

Ok, a 2. postomban már gyanítottam a félreértést. Ettől függetlenül a Cornexiről leírtak ülnek, a Vasasnak meg respekt, hogy  így csinálta EDDIG. Ha majd másképp lesz, azt biztos csendesebben kommunikálják. :)

A Veszprém-Tapolcáról olvastam a hozzászólásokat a worldhandballon, "érdekes" meccs lehetett. Hétvégén megyünk hozzájuk, biztos fokozottan érzékenyen reagálnak minden valós/vélt  játékvezetői tévedésre. Ettől függetlenül nyerni kéne.

Ti meg, ha nem vigyáztok, még feljuttok. :) Már látom is magam előtt a következő veszprémi cikket... 

 

 

 

Előzmény: Leki (1062)
Leki Creative Commons License 2007.11.06 0 0 1062
Na asszem kicsit félreértettük egymást a két mondatomnak nem volt köze egymáshoz. Egyik arra utalt, hogy a Cornexi II.-őt meg se említik a cikkben a másik a Vasasnál arra, hogy ők ugyanazzal a gárdával játsszák végig az NBIB-t, nem visznek fel senkit felnőttbe.
Mindenesetre Veszprémben amúgy is történnek érdekes dolgok, bár kétségtelen a szezon eddigi legnagyobb meglepetése volt a Siófok ottani győzelme, de lejjebb a tapolcaiak cikkében is vannak érdekességek, amit el is tudok képzelni, látva a jv.-k személyét...
Előzmény: Törölt nick (1060)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.06 0 0 1061

Ha a vasasosok magukról állították, akkor sorry. Bár az önfényezés mindig gyanús...

Előzmény: Leki (1058)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.06 0 0 1060

Ezt mire alapozták?

Arra, hogy a Szekszárd ellen (otthon 30-40) nem játszott Emberovics és Mayer, ellenünk mindenki (30-29 oda, náluk), a Nagyatád ellen (32-27-es vereség idegenben) Lévai kivételével mindenki, a Szombathely ellen (29-20-as vereség idegenben) és Komáromban (26-26) csak Trimmel a "nagyok" közül.

Ugyan már!

Vagy azért, mert ellenük is csak Trimmel játszott? :)

A másik: idén kerültek fel, még nem is játszottunk ellenük. Most látom, 23-án fogunk, mivel nem lesz bajnokság és BL sem, teljes csapattal előreláthatólag. -Deka és Hegyesi Móni. Ettől függetlenül, simán nyerhetnek otthon. Tudod mit? Legyen igazuk abban, amit állítanak, ez legyen a legnagyobb örömük. ;)

A Cornexi II meg tényleg jobb, de ez várható is volt. Nálunk meg az NBI/B- csapat sínyli meg a fiatalítást a felnőtteknél.

Előzmény: Leki (1058)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.06 0 0 1059
Érdekes a Siófok elleni kínos hazai zakót nem említik, biztos arra is van magyarázat...
Előzmény: Leki (1056)
Leki Creative Commons License 2007.11.06 0 0 1058
Cornexi II. kifelejtéséről ne is beszéljünk, akik idén versenyképesebbek, mint eddig. Mondjuk hétvégén a Vasasosok váltig állították, hogy tisztességesebben játszanak, mint a győriek...
Előzmény: fafa211 (1057)
fafa211 Creative Commons License 2007.11.06 0 0 1057

Már ott sántít az írás, hogy az ETO II. a Veszprém elleni mérkőzés után a másik bajnokesélyesnél, a Nagyatádnál is nyert...

 

Előzmény: Leki (1056)
Leki Creative Commons License 2007.11.06 0 0 1056
A lerágott csontunkról ír most a Veszprém Megyei Napló:

Igazságos-e a rendszer?
Megjelenés dátuma: 2007. november 06. 04:29.00
Szerző: B. Virág Rita

Jegyzet - A kézi és a kosárlabda másod-, illetve harmad-, valamint a labdarúgás harmadosztályában gyakorta találkozhatunk egy-egy, egyébként első osztályban szereplő alakulat második vagy harmadik számú csapatával.

A futball NB III Bakony-csoportjában például a Zalaegerszeg, a Győri ETO, a Sopron második együttese, vagyis ligacsapata is szerepel. A női kézilabda NB I/B-ben pedig az ETO II, Vasas II játszik. Ezekben a kettes számmal jelölt gárdákban többnyire tehetséges fiatalok kapnak játéklehetőséget, akik az első csapatban még nem vagy kevesebbet játszanak. De vajon mennyire igazságos ez a lehetőség?

A Veszprém Beton KC női kézilabda-együttese az NB I/B első fordulójában csapott össze az ETO II-vel. A győrieknél több, NB I-ben is rendszeresen szereplő játékos is pályára lépett, s végül ki is kapott a Beton. A Győr ezután több rangadót is vívott, de érdekes módon valamennyit elbukta, mert a fentebb említett meghatározó emberek ekkor már nem kézilabdáztak. (Kicsit furcsa, hogy csupán a bajnokesélyes Veszprém ellen dobták be a nagyágyúkat .) A szándékosságot persze azonnal zárjuk ki, de közvetve az ETO II mégis befolyásolhatja a bajnokság végkimenetelét.

A másik oldalról viszont mondhatnánk, aki a legjobb akar lenni, annak mindenkit meg kell verni. S miért ne játszhatnának az NB I-ben és a második vonalban is a feltörekvő tehetségek, ha erre a szabályok lehetőséget adnak. Igazságot szolgáltatni nehéz lenne. Az volna a legideálisabb, ha az eddig három vereséget gyűjtő Beton KC többet nem hibázna, és nem a győri mérkőzéstől függne a bajnoki cím megszerzése. Az első osztályban pedig már jöhetnének a valódi győri nagyágyúk...
Leki Creative Commons License 2007.11.06 0 0 1055
Veszprém Beton KC - Kinizsi Bank Tapolca 33:23 (15:10)
Veszprém, 150 néző, Vezette: Bán, Dravecz

Tapolca- Magyaróvári- Kecskésné 2,Bogáth 6, Pupp, dr. Bak 2, Imrefalvi 1, Antal 3 (2)
Cserék: Kovács I., Gál (kapusok):Gácser 5 (2), Velky 2, Berecz 1, Bodza 1, Geiger
Edző: Kordik Csaba

Büntetők: 12/ 11, ill. 5/4, Kiállítások: 8 perc, ill. 16 perc ( A 48. percben Geiger a 3. végleges kiállítás)

A női kézilabda NB I/B-ben szomszédvári rangadóra került sor, a bajnokságra pályázó Veszprém fogadta a tapolcai Kinizsi Bank gárdáját. A mi lányaink lelkesen, nagy elszántsággal küzdöttek a jobb képességű Veszprém ellenében, felvették a harcot, egy percig sem adták fel. A félidei 5 gólos hazai vezetést követően pokoli rossz 6 percet produkált a csapat. Ennek eredményeképpen a meccs 36. percében 20: 10-re vezettek a hazaiak. Ám ekkorra kilábaltak lányaink a hullámvölgyből, és elkezdték ők is a gólgyártást. Már feljöttek 20: 15-re, amikor a játékvezetőké lett az igazi főszerep. Ahol csak lehetett, ahol csak tudták, büntették a mieinket. Hol belemenést, hol támadóhibát, hol lépéshibát -és sorolhatnám még az ellenünk ítélt jogtalan döntéseiket- fújtak. Még az esélyt sem adták meg a tapolcai lányoknak a felzárkózáshoz. Teljes mértékben a Veszprém szájíze szerint fújták a találkozót, a hazai szurkolók is derültek egyes ellenünk megítélt szabálytalanság láttán. A végeredmény, a tízgólos gólkülönbség nagyon túlzott. Aki ott volt a találkozón, az tudja, miért, mert látta; aki pedig a tudósítást olvassa, a sorokból kiolvashatja a történéseket. Sőt, ha a statisztikában a kiállításokhoz és a büntetőkhöz ér, szembetűnnek az arányok az egyébként nagyon sportszerű összecsapáson.
Jók: Magyaróvári, Bogáth
(antal) www.handballtapolca.hu
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.06 0 0 1054
....természetesen Horváth Betti...sorry...
Előzmény: Törölt nick (1052)
Leki Creative Commons License 2007.11.06 0 0 1053
Pontmentő hazaiak
Megjelenés dátuma: 2007. november 06. 04:29.00
Szerző: Vastag Nándor

Szombathely (vas) - A Szombathelyi Főiskola SE NB I/B-s női kézilabdacsapata időn túli hetessel mentett pontot a PEAC elleni mérkőzésen.

Szombathelyi Főiskola SE-Pikker-PTE PEAC 29:29 (13:15). - Szombathely, 200 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Natkai, Szalay.

SZFSE: HOFBAUER - Kovács K. 1, UDVARDI 15, Bouti 2, Zámolyi 2, Jámbor 2, Sulyok 5. Csere: Kovács B. (kapus), Kovács A. 1, Skrapics 1, Szalai. Edző: dr. Woth Péter.

PEAC: Ugor - Gogolák 5, Danyi 2, Weitner 6, GRÁNER 3, VASAS 5, Székely 4. Csere: Víg (kapus), Darányi 2, Tóth B. 2, Horváth V., Horváth P. Edző: Tabajdi Ferenc.

A NB I/B Nyugati-csoportjának listavezetőjét, a pécsi székhelyű PEAC-ot fogadta hazai pályán a Szombathelyi Főiskola SE női kézilabdacsapata. A mérkőzést jól kezdték a vendégek, már az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést (14. perc: 3:7), ám a főiskolások nem adták fel (27. perc: 12:13), és a félidő végére csökkentettek hátrányukon. A második játékrészben is hullámzott a játék. A szombathelyiek sok gólt kaptak átlövésből és betörésekből, így a jó kezdést követően (49. perc: 22:23) ismét elhúztak a Baranya megyeiek (56. perc: 25:28). Dr. Woth Péter tanítványainak azonban újra sikerült felzárkózniuk a végül 15 akciógólig jutó Udvardi Zsanett vezérletével a találkozó hajrájában (59. perc: 28:29). Az utolsó támadást a vasi együttes vezette, melynek végén Sulyok Szilvia hetest harcolt ki. A balszélső az időn túli büntetőt is gólra váltotta, így pontot mentett csapatának. Bár a hazaiak egyszer sem vezettek a mérkőzésen, küzdőszellemüknek köszönhetően döntetlenre végeztek ellenfelükkel, így a pécsiek a második helyre csúsztak vissza a tabellán - 11 pontot gyűjtöttek eddig -, az SZFSE pedig a kilencedik pozícióban áll hét ponttal a 13 csapatot felvonultató bajnokságban.

Dr. Woth Péter: - Lehetett volna fordítva is.
(Vas Népe)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.06 0 0 1052

ETO II - Szekszárd 28-24 (16-11)

 

Góllövőink: Drávai Gyöngyi 10, Szalai Babett 7, Barczi Annamária 5, Hotvázh Betti 2, Németh Nedda 2, Pomozi Niki 2  

 

Ifi: 30-21 (16-11) ide.

 

Előzmény: Leki (1051)
Leki Creative Commons License 2007.11.05 0 0 1051
Az élre ugrott a Marcali

A junior válogatottakat is maguk között tudó vendégek magabiztosan kezdték a játékot. Már 9-5-re is vezettek, de ekkor Tóth István lehívta tanítványait a pályáról. A sorok rendezése után már nem volt kétséges a hazaiak győzelme. Az Vasas így pont nélkül távozott a somogyi kisvárosból.

Marcali VSZSE – Vasas SC II. 30-24 (13-13)
Marcali, 400 néző. V.: Jolántai, Dr. Monori.

Marcali VSZSE: Kerner – Müller 3 Balogh P. 5, Tanai, Pék E. 4, Kovács 7, Balogh M. 4. Csere: Krajcár, Hrankai (kapusok), Kévés 7/1, Urbán, Pék P., Nagy, Bájhober. Vezetőedző: Tóth István.

Vasas SC II.: Kószó – Fehér 7, Kovács B. 1, Roszinszki 1, Mikó 2, Szeberényi 7/2, Takács 1. Csere: Antóni (kapus), Nagy T. 1, Turcsányi 2, Mocsai, Tóth 1, Vörös 1, Várkonyi. Vezetőedző: Papp György.

Hétméteresek: 1/1 ill. 4/2. Kiállítások: 6 perc ill. 4 perc.

Az első játékrész elején a vendégek irányították a mérkőzést, ekkor már négy góllal is vezettek Szeberényiék. 9-5-nél időt kért Tóth mester, hogy rendezze a sorokat. Ez olyannyira sikerült, hogy jó küzdőszellemmel a félidő végére ki is egyenlített a hazai csapat. A második 30 percben már az elvárható hőfokon „égett” a Marcali, így parádés játékkal, biztosan nyerték meg a találkozót a fiatal vasasos reménységekkel szemben.
Jók: Kerner, Kévés, Kovács, Balogh P.

Ifjúsági mérkőzés: Marcali – Vasas II. 23-39
(Somogy Sportja)



Kodó: Értékes pont Komáromból 2007.11.04.

A Kodolányi-Cornexi-Alcoa tovább növelte pontjai számát az NBI/B-ben. Hiába vezetett a Komárom nyolc perc után 4-0-ra, az első játékrész felénél 11-3-ra, sőt a lefújás előtt három perccel még három góllal, a Kodó értékes döntetlent harcolt ki idegenben. Pácz Viktória nagyszerű kapusteljesítmény nyújtott; a fehérvári gólok felét Kiss Adrienn szerezte.

NBI/B, 8. forduló:
Komáromi AC – Kodolányi-Cornexi-Alcoa II. 26-26 (15-10)
Komárom

Kodó: Pácz, Réty és Trimmel (kapusok), Kiss 13 (8), Bízik 4, Németh 3, Rajcsányi 1, Kapási 1, Kaszás 1, Lelkes 1, Pácz L. 1, Varga 1, Windecker, Zsigmond. Edző: Mihály Attila.

Mihály Attila, a Cornexi utánpótlás-edzője:
„Az első húsz percben tompák és enerváltak voltunk, ezzel nagy előnyhöz juttattuk a hazaiakat. Innentől valamelyest javult a védőmunkánk és a támadójátékunk, ami lelkesebbé tett minket. Az utolsó három percben sikerült kapott gól nélkül három találatot elérnünk, ezzel kiegyenlítettünk. A mérkőzésen az akarattal voltam elégedett, játékunkba viszont ma sok hiba csúszott.”
cornexikezilabda.hu


Jelentős előnyt, és pontot veszített el a Komárom

Komáromi AC – Kodolányi-Cornexi-Alcoa II. 26-26 (15-10)
Komárom, 150 néző, vezette: Csorba, Haskó.

Komárom: Szekeres – Thiesz 1, Kovács T., Kosik 3, Pöltl, Vida 12, Koncz 3. Csere: Suszter, Gáborfalvi (kapusok), Zomborszki, Viszló 3, Zakor 2, Preisz 2. Edző: Csordás Árpád.

Magabiztosan kezdett a hazai csapat a tabellán előkelőbb helyet elfoglaló fehérvári együttes ellen, a 16. percben már 11-3 állt az eredményjelzőn. Innentől fokozatosan tért magához a fiatal, jól képzett ellenfél, a félidőig öt gól maradt a házigazda előnyéből. Az első harminc perc krónikájának szomorú esete, hogy Pöltl a 27. percben súlyos bokasérülést szenvedett, így várhatóan Ferenczi Zsófia mellett már rá sem számíthat az ősszel Csordás Árpád edző.
A második felvonás közepéig még növelte előnyét megyénk együttese, a 45. percben 23-16 volt az állás. Rövidzárlat következett a Komáromnál, 23-20-ra felzárkózott a Fejér megyei együttes. A jobb állóképességgel rendelkező vendégek nagyszerű hajrát produkáltak, de pontszerzésükhöz kellett az is, hogy a végjátékban hétméterest és ziccert hibázzon a hazai együttes.
Csordás Árpád: – Sajnos győztes meccset engedtünk ki a kezünkből. K. E.
(24 óra)



A pécsi lányok közel álltak a győzelemhez

Szombathely – Pikker-PTE-PEAC 29-29 (13-15)
Szombathely, 200 néző. V.: Szalai, Natkai.
Pikker-PTE-PEAC: Víg – Gráner 3, Weitner 6, Székely 4, Danyi 2, Vasas 5, Gogolák 5. Cs.: Ugor (k), Tóth B. 2, Darányi 2, Gulya. Edző: Tabajdi Ferenc.

A hazaiak időn túli hétméteressel egyenlítettek.

Tabajdi Ferenc: – Ismét a sok kihagyott ziccer és a gyenge kapusteljesítmény döntötte el a mérkőzést.
K. M. A. (Dunántúli Napló)



Kézilabda MK: a tét a nyolc közé jutás
Megjelenés dátuma: 2007. november 05. 04:29.00
Szerző: Gergácz Zoltán

Vasvár (gz) - Nehéz mérkőzés vár az egyetlen állva maradt vasi női kézilabdacsapatra, az NB I/B-s Rectec Vasvár VSE együttesére a Magyar Kupában. A l ...

Vasvár (gz) - Nehéz mérkőzés vár az egyetlen állva maradt vasi női kézilabdacsapatra, az NB I/B-s Rectec Vasvár VSE együttesére a Magyar Kupában. A legjobb nyolc közé jutásért november 7-én, szerdán 18 órakor az NB I-ben második helyen álló Ferencváros együttesét fogadják Fancsali Ferenc tanítványai. A vasvári kézibarátok amúgy nem panaszkodhadnak: kupamérkőzésen a korábbi években már a szintén élvonalbeli Győri ETO és a Kiskunhalas is vendégeskedett náluk.
(Vas Népe)
johevi Creative Commons License 2007.11.05 0 0 1050
Azért nem kellett volna 7 entert a végére szellenteni :-))))
Előzmény: Szellentő (1049)
Szellentő Creative Commons License 2007.11.03 0 0 1049

Komárom-Kodolányi-Cornexi-Alcoa 29-29

 

Ifi: 23-29 Cori javára.

 

 

 

 

 

 

 

Leki Creative Commons License 2007.11.03 0 0 1048
Nehéz mérkőzés lesz
Megjelenés dátuma: 2007. november 03. 04:29.00
Szerző: Vastag Nándor

Szombathely (vas) - Ma 18 órától a Szombathelyi Főiskola SE női kézilabdacsapata hazai pályán a Pikker-PTE PEAC-ot fogadja az NB I/B-ben.

Az SZFSE legutóbbi két meccsét megnyerte, az újabb győzelemhez azonban az NB I/B-s tabella élén álló pécsi gárdát kellene felülmúlnia.

- Két győztes találkozón vagyunk túl, de egyiken sem játszottunk jól és az ellenfél is gyenge volt - mondta dr. Woth Péter, a főiskolások vezetőedzője. - A pécsiekkel szemben nehezebb dolgunk lesz, jó formában vannak és idén még veretlenek. Gyors, rohanós kézilabdát játszanak, ezért le kell lassítanunk őket, illetve jól védekezni a kulcsembereik ellen. Takács Erika munkahelyi elfoglaltság miatt hiányozni fog, de Szalai Marietta kézműtétje után már újra játszhat, s védekezésben segíthet a csapatnak.
(Vas Népe)


Komárom – Kodolányi-Cornexi-Alcoa II.
Komárom, szombat 18 óra.

A nyolcadik helyen álló komáromi csapat a hatodik pozíciót elfoglaló székesfehérvári együttest fogadja. A Fejér megyeiek nagyon megerősödtek az idei szezonra. Csordás Árpád tanítványainak nagyon nehéz dolga lesz, de mindent megtesznek majd, hogy kiküszöböljék a múlt heti csorbát, amikor a Szombathelytől szenvedtek vereséget. Ferenczi Zsófia a vasiak elleni találkozón súlyos térdsérülést szenvedett, rá ősszel már nem számíthat a tréner.
Ifi: 16 óra.
(24 óra)
sanyipapa Creative Commons License 2007.10.30 0 0 1047

Le ugyan nem írtad, de abból az egy mondatból arra lehetett következtetni.

A második bekezdéssel 100%-ig egyetértve gratulálok a győztes csapatnak.

Előzmény: kaloz174 (1046)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!