Keresés

Részletes keresés

BorsónéVica Creative Commons License 1 napja 0 0 5810

Boldogság van, repjegy meg van

Előzmény: feketefelho (5808)
BorsónéVica Creative Commons License 2 napja 0 0 5809

köszönöm szépen

Előzmény: feketefelho (5808)
feketefelho Creative Commons License 2 napja 0 0 5808

Jó tervezgetést és szép utat kívánok nektek!

Előzmény: BorsónéVica (5807)
BorsónéVica Creative Commons License 2 napja 0 0 5807

Uh, köszönöm 

Elolvastam blogod, sokszor mosolyra fakadt a szám.

Nagyon jól írsz! S milyen jó, hogy leirtad.

Most, hogy jobban bele mèlyedtem ebbe, talan nekünk is kinti iroda lesz a megfelelő. Még ha angolul  beszélő is lesz az id.vezető.

Majd bólogatunk, s alaposan felkészülök a látnivalókból.

Olcsóbb, mint itthoni iroda.

De, majd írok az irodának, hogy idegenvezető nélkül csak a sofőrrel. Bár, lehet nem járunk jobban.

Köszönöm  mégegyszer.

Előzmény: feketefelho (5806)
feketefelho Creative Commons License 4 napja 0 0 5806

Kezdjük az elején :-)
- A repülőtéren várt az a sofőr, aki Delhiben fuvarozott bennünket. Nem gondolták túl, egy A/4-es papírra volt felírva a nevem.
(A repülőről leszállva először a vízum ellenőrző pultokhoz juttok, itt lenyomatot vesznek mind a 10 ujjadról ... utána átmentek a csomagkiadó terembe, itt lehet valutát is váltani, majd innen vezet át a kijárat arra a részre, ahol várnak az utasokra. Ez egy hosszú széles folyosószerű rész tele mindenféle shoppal, ahol pl. telefonkártyát vásárolhatsz, ebben már segített a sofőrünk. Utána kivitt a parkolóba és elfuvarozott az első szállodába.)
- Az iroda által megadott árban benne volt a szállás (+reggeli), az utazás városokon belül az egyes látnivalókhoz és a városok között is és az idegenvezetők (angol) fizetése is.
- Nem voltak benne az árban a belépőjegyek, a reggelin kívüli egyéb étkezések és a borravaló (azt mindenhol, mindenkinek adnak) még az idegenvezetőknek is szoktak TIP-et adni (amennyit jónak látsz ...).
- A sofőr: csak vezet, az idegenvezető minden városban más volt. A sofőr reggel (megbeszéltük, hány órára) értünk jött és este, a program végén visszavitt a szállodába. Mivel mi a háromszögből kiléptünk Agránál, így az első sofőrünk csak a Delhi-Jaipur-Agra útvonalon fuvarozott bennünket (Agrában felrakott a vonatra, azt is megmondta mennyi borravalót adjunk a hordárnak...). A következő srác vitt a Dzshánszí-Órcsha-Khadzsuráhó vonalon és egy harmadik fiú fuvarozott Khadzsuráhóból Varanasziba. Onnan vonattal mentünk vissza Delhibe (felraktak a vonatra, csak Delhiben jött egy kis problem - lásd. a lent linkelt blogot!)
- Az idegenvezető része a programnak ... Khadzsuráhóban megkérdezte akarjuk-e, hogy végigvezessen bennünket a templomkertben, mondtuk, hogy kösz, de nem. Ok, akkor megvár bennünket kint és utána elvisz vásárolni (oda, ahonnan jutalékot kap). Mi megpróbáltuk kicselezni, de elég mérges volt a srác, hogy nem oda mentünk, ahova ő vitt volna (de aztán megbékélt, mert végül ott vásároltunk ruhákat, ahova ő kísért bennünket).
Ez a "termékbemutató" mindenhol része volt a programnak, általában 10-20 perces műsor. Végül is szinte mindenütt érdekes volt ez is, vásárolni nem kötelező.

Ez az árukapcsolás része a mindennapi életüknek is. Utolsó nap Delhiben a tuk-tuk sofőrünk (nem az iroda biztosította) elvitt bennünket abba az üzletbe, amit kértünk, de amikor odaértünk, megkért, hogy menjünk be a mellette lévő textilboltba is. Nem kell vennünk semmit, csak nézelődjünk, ezért ő kap majd üzemanyag utalványt. Vettünk egy-két dolgot ott is, utána boldog vigyorral az arcán jött ki ő is az üzletből, mert két utalványt is kapott, amiért ilyen jó kuncsaftot hozott.

- Idegenvezetők-angol: Én nagyon csak a körvonalakat értettem meg abból, amit mondtak (főleg a jaipuri fickó hadart eszetlenül, őt sokszor még a feleségem sem értette, bár időnként elég jól elbeszélgettek, csak néha nagyon belelkesedett a jóember, és akkor ...).
- A cég tulaja Javed is egy hadarós fickó (főleg, amikor ideges). Amikor telefonon felhívtam egyszer éjszaka, egy mukkot sem értettem abból, amit mondott. Megkértem, hogy küldjön e-mailt, írja le. Elküldte. Így megértettem. Leleveleztük a problémát, megoldódott.
- Angol: van még az utazásig egy kis idő, lehet edzeni. Kicsit fejlesszétek a nyelvtudást és akkor nem lesz gond. Meg lehet őket kérni, hogy ismételje el, amit mondott (néha segít). Nagyon segítőkészek az indusok, amikor nem értettem meg valamelyiküket, a közelben mindig volt valaki, aki "fordított" (elmondta érthető angolsággal is).

 

De, leírtam én ezt bő lére eresztve ITT.

 

Több (későbbi) kérdésedre is választ kaphatsz az irományban.
Természetesen ettől függetlenül is kérdezhetsz nyugodtan.

(Nálunk a problémát a vonatos Varanaszi-Delhi út okozta, emiatt lett kis kalamajka az utolsó napon, de nálatok az Arany Háromszögben ilyesmi nem lesz, mert ott egy sofőr visz végig a három városon.)

Az iroda által ajánlott időbeosztás néha szerintem kicsit szűkös, jobb lett volna Varanasziban két éjszakát tölteni és Agra is lehetett volna fél nappal hosszabb (na, de én akartam 11 nap alatt végigrohanni mindenen ...).

Egyébként nagyon sok ilyen iroda működik Indiában, a Tripadvisoron lehet véleményeket is olvasni róluk.

Előzmény: BorsónéVica (5805)
BorsónéVica Creative Commons License 4 napja 0 0 5805

Megnéztem az oldalt akikkel voltatok. Ez egy privát programokat kinàl. Nem rossz csak felületesen néztem.

Árban benne van szállás is ha jól láttam, étkezéssel.

Tehát van egy söfőr, és van egy idegenvezető?

Vagy a söfőr volt az idegenvezető is.

Egész nap veletek volt?

Vagy ment értetek, vitt a látnivalókhoz, S aztán vissza a szállásra,?

Tehát volt szabad programozók is.

Vmi ilyesmire gondoltam csak ez a fránya angol.

Lehet megkérdezem, hogy idegenvezetés nélkül működik e.? Úgy lehet olcsóbb is lenne.

Olvastam, hogy reptéren táblával várnak az jó.

 

Csak akkor van gebasz ha nem találjuk meg egymást, Telefonban meg még érthetetlenebb az angol.

Előzmény: BorsónéVica (5802)
BorsónéVica Creative Commons License 4 napja 0 0 5804

Szia,
Köszönöm szépen  tartalmas hsz-d
Októbertól február végéig tudunk utazni, igy ez az időszak jöhet szóba, ahogy látom pont jó az idő ekkor.

 

Na, ettől félek, ha az se nagyon érti meg őket, aki tud angolul, akkor én a konyhanyelvemmel. Bár, én olyan vagyok, hogy bárhogyan is de próbálom magam megértetni, kézzel, lábbal, szavakat mondom egymásután.
De, hogy értem meg őket, meg azért jó lenne, ha ott a helyszinen kapnánk vmi tájékoztatást, hogy mit is látunk stb. Igaz, hogy a netről, könyvből fel lehet készülni. De, pl. a Vörös Erődben szeretném tudni/látni melyik teremben mi volt, hol volt pl. a köz meghallgatás, a császárné lakosztálya stb. Épp most olvasok egy könyvet a Mogul birodalomról.

Ja, ezt a srácot ismerem a fb-ről, de egy ismerősöm utazott vele, s nem volt nagyon pozitiv a véleménye.
Néztem GetyourGuiden nagyon olcsó programokat lehet venni, de magyarul nincs.

Meg aztán főleg azzal van gondom a szervezésben, hogy Delhi-Jaipur-Agra között hogy oldjam meg a közlekedést, nem kis távolságokról beszélünk. Vonat szóba jöhetne, de nem érzem magam annyira ügyesnek, h megtudjam oldani. 

Mert szállást, repjegyet ott taxit a reptérről hotelba simán megtudom szervezni/venni.  Végül is az adott városokban is a hotelból taxival ellehet jutni a látnivalókhoz, de nem érzem magam így biztonságban. Nem is az attrocitások miatt, hanem a programok miatt. Ha már ilyen "messzire elutazunk, nem szeretnék kihagyni vmit amit eltervezek.

Csoporttal semmiképp nem szeretnék.
Biztos van olyan autóbérlő cég akik söfőrrel adnak bérbe, tán az járható lenne, igaz nem lenne guide, de akkor alaposan fel kéne készülnöm a látnivalókból. Vagy, ha megtalálom a transzfert városok között akkor befizetnék egy pár programra a Getyourguiden s azok értünk jönnek hotelba, és vissza is visznek. 

Csoportosat néztem 14 nap 12 éj minden benne félpanzióval 1 M/fő ez tetszene progi nagyon jól össze  van állitva. De mi szeretünk egy-egy helyszinen tovább maradni, nem rohanni egyik helyszinről a másikra.

Még van időm keresgélek. 

Köszönöm a segítséged.


Előzmény: feketefelho (5803)
feketefelho Creative Commons License 4 napja 0 0 5803

Szia!

Mi 2017-ben egy indiai utazási irodával jártunk be pár várost (Arany háromszöget is), de ahhoz kellett az angol nyelvtudás ...

Feleségem jól, én csak konyhanyelv szinten beszéltem az angolt ... mégis ő panaszkodott többször, hogy egy kukkor sem ért az indiánok angoljából :-))) 

(Az idősebb generáció más tészta, ők az irodalmi angolt beszélik, de a fiatalok .... )

 

A FB-on találtam most egy indiai srácot, aki itt tanult Magyarországon, nála esetleg megpróbálhatjátok ... ITT van a weboldala.

(Nem ismerem. Amikor mi utaztunk mi is kerestünk ilyen kapcsolatot, de nem nagyon találtunk. Egy próbát megér.)

 

Többnyire az iroda egyik embere (idegenvezető) kísérgetett bennünket, így nagyon nem tudtunk elveszni, de néha (esténként) sikerült kiszabadulni az "őrizet" alól, na akkor jöttek az igazi kalandok.

Azóta is emlegetem az átélteket ...

A két linket azért jó megnézni, mert összehasonlíthatók az árak.

Annó nekünk 1 millió alatt maradt a 11 napos út (tokkal vonóval), ma nem hiszem, hogy ennyiből kijönne.

 

Ja, még egy jó tanács, vagy inkább hasznos LINK.

Itt meg tudod nézni, hogy amikor utaznátok, milyen időre számíthattok ... a nyár forró, no meg ott van a monszun időszak is,...

Az oldal alján van egy grafikon, hogy mikor a legkedvezőbb az időjárás az utazáshoz .... ezt azért idemásolom.

Előzmény: BorsónéVica (5802)
BorsónéVica Creative Commons License 4 napja 0 0 5802

Sziasztok, Most, hogy törölték a járatomat Mallorcára, előbbre hoztam egy régi dédelgetett álmomat India az Arany Háromszög.  Tudom a kettő össze nem hasonlitható 1 napon se. 
Eddig egyedüli szervezésben utazgattunk, de Indiát nem merem bevállalni a konyhanyelv szintű angol tudásommal. 

Tudtok kint élő magyarul beszélőt ajánlani, aki a megérkezéstől a hazautazásig segitene transzferekben, Delhi-Jaipur-Agra 
Csoporttal nem szeretnék "esernyő" után rohangálni egy-egy helyszínen szeretnénk annyi időt tölteni, amennyit mi akarunk.

Köszönöm, ha tudsz ajánlani.

laszlok9 Creative Commons License 2024.02.08 -1 0 5801

A jövő hónapban Újdelhibe megyek. Melyek a legjobb helyek, ahol részt vehetek? Láttad már őket a valóságban?

pannn Creative Commons License 2024.02.05 0 1 5800

Teljesen siman. 2-3 ora kellett mig aktiv lett.

Előzmény: Hohanyo7 (5799)
Hohanyo7 Creative Commons License 2024.02.05 0 0 5799

Helló!

Simán ment minden a sim vásárlással? Mennyibe kerül a reptéren s kb. mennyi idő alatt lett aktív?

Előzmény: pannn (5798)
pannn Creative Commons License 2024.01.31 0 0 5798

Repteren vettunk, Airtel-t, tokeletesen mukodott meg a seven sisters-ben is.

Előzmény: denesvin (5797)
denesvin Creative Commons License 2024.01.31 0 0 5797

Sim kártyát a reptéren érdemes venni?  Melyiket ajánljatok?

radkix Creative Commons License 2024.01.09 0 0 5796

Sziasztok,

 

Van köztetek olyan aki közeljövőben indiában jár és egy kisebb csomagot el tudna hozni ? Természetesen a tartalm transzparens, és megfizetném. 

Vagy ha bárkinek hasznos ötlete lenne a tárgyban azt is szívesen fogadnám.

 

tibi7601 Creative Commons License 2023.11.13 -2 0 5795

Biztos van busz,de jobban jársz ha taxiba ülsz és az a szállásnál tesz ki. Én Varanasiban a szállástól kértem reptéri transzfert,amit előre email-ben lebeszéltünk. A sofőr egy táblával a kezében várt a reptéren ((táblára a nevem volt írva)) és elvitt a szállásra. Utána aztán egyedül jártam a várost gyalog 5 napig.

Előzmény: peterpal15 (5793)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2023.11.13 -2 0 5794

2018-ban voltam, taxizni kellett. Nem tudom, azóta mi van.

Előzmény: peterpal15 (5793)
peterpal15 Creative Commons License 2023.11.12 -1 0 5793

Varanasi repuloterrol van buszjarat a varosba?  Ha van,fizetos,vagy ingyenes? tudna  valaki infot?

tibi7601 Creative Commons License 2023.06.27 -2 0 5792

Pár perces videók az Indiában töltött közel 10 hónapomról 2020-ban. Akkor Varanasiban töltöttem 5 napot,majd onnan repültem délre Keralába,ahol aztán ott maradtam közel 10 hónapot. https://www.youtube.com/playlist?list=PLfsKLWzRZshHb3U_LKJXBx49rhSVQP520

denesvin Creative Commons License 2023.04.25 -1 0 5791

Palolem beachre goa airportrol csak taxi a megoldás vagy busz is fogható?

gereblyepörkölt Creative Commons License 2023.04.23 0 0 5790

Az indiai vasút weboldala bármilyen telefonszámot elfogad, de ha nagyon nem megy, próbáld ki a 12go.asia c. oldalt is.

Előzmény: beeex (5788)
tibi7601 Creative Commons License 2023.04.23 -1 0 5789

Én mindig az állomáson vettem vonatjegyet,bár én több hónapig voltam,nem volt fix programom.Online meg sem próbáltam soha. Jó utat neked!

Előzmény: beeex (5788)
beeex Creative Commons License 2023.04.18 0 0 5788

Utaznék 3 hétre indiába, vonatjegyet szeretnék venni. De a Cleartrip és az Indiai vasút is csak indiai telefonszámot fogad el. 

Hogyan lehet itthonról jegyet venni?

 

Köszi

tibi7601 Creative Commons License 2023.01.26 -3 0 5787
pannn Creative Commons License 2023.01.20 -4 1 5786

Mivel mar regota nem sok elet van itt igy kiss szosszenet Indiarol. A kenyszerezabadsag miatt Indiaba mentunk (nem volt betervezve) kicsit tobb mint harom hetre. Harom reszre fokuszaltunk ahova amugy mar regebb ota szerettem volna eljutni. Az egyik Aurangabad es kornyeke (Daulatabad, Ellora, Ajanta), Nasik (Harihar fort) es Mumbai a masik Assam es Meghalaya es a harmadik Gwalior, Fathepur Sikri es Varanasi. Ketten utaztunk tomegkozlekedve, allami buszokon (megcsak nem is privat buszokon). En mar voltam 8 evvel ezelott es amikor a tapasztalataimat leirtam megkerdeztek itt a forumon  biztos hogy Indiaban voltunk. A jelen tapsztalatunk megegyezik a 8 evvel ezelottivel. India meseszep. Soha sehol egy rupiaval sem csaptak be vagy huztak le, ez az egyetlen orszag ahol voltam es nem huztak le. Az emberek baratsagosak es segitenek ha kerdezel ha nem. A parom kek szemu szoke haju, soha senki nem ert hozza, inkabb kitertek az utjabol csak nehogy hozza erjenek. Termeszetesen bamulas es foto keres az boven volt (elso nap meg fotozkodott aztan eleg volt es tobbet nem, a nagy tobbsege ezt elsore megertette..Ezen kivul semmi de semmi negativum. Higenia: en eddig csak Budapesten a belvarosba fenyes nappal lattam embert a nagy dolgat intezve, ezt nem tudta India uberelni. Semmi extrem dolgot nem lattunk (vizelnek itt ott nappal de ez van). Kulonosebben budos nincs ( nincs az a Corvin negyed atjaro szag). Utcan (is) ettunk meg mindenhol meg egy darab hasmenesunk sem volt. A szallasaink kb 25 USD korul mozogtak es mind biztonsagos volt. Haromszor vonatoztunk, bar ne tettuk volna, orakat kesnek, nem eri meg. En soha tobbet nem ulok vonatra Indiaba. Szoval aki gondolkodik Indian az menjen. 

PS. Varanasi a vilag legjobb (legerdekesebb) helye.

tibi7601 Creative Commons License 2022.03.15 -4 0 5785

Az oldal " technikai okok " miatt megszűnt létezni!! Viszont változatlanul továbbra is működik Instagramon a https://www.instagram.com/india.magyarul/

Előzmény: tibi7601 (5784)
tibi7601 Creative Commons License 2022.03.03 -4 0 5784

Egy új Facebook oldal Indiáról : Indiába mentem,majd jövök

tibi7601 Creative Commons License 2021.11.14 -7 0 5783

Ma 2021. november 14-én hosszú idő után újra elindultak magyar turisták Indiába. A dél-indiai Kerala államba fognak érkezni holnap reggel,ahol három hetes ayurvedikus kezelésen vesznek részt,az Ideal Ayurvedic Resort-ban. A vízum egyenlőre ingyenes. https://idealayurvedicresort.com/  Valamint több száz fotó : https://www.instagram.com/india.magyarul/ ezen az oldalon.

martinaxe7 Creative Commons License 2021.05.07 -4 0 5782
tibi7601 Creative Commons License 2021.01.06 -6 0 5781

Ezek szerint május óta nem jártam itt,Indiából viszont két hete jöttem haza,vagyis március 3-tól december 22-ig voltam Indiában,azaz 295 napot. Eddigi életem leg-leg-leg élménye volt ez az út,annak ellenére,hogy ennek a "vírusnak" köszönhetem,hogy kint maradtam. Mindenkinek kívánok ilyen elvonulást,mint amilyen nekem megadatott 2020-ban!!Krisztina már megosztotta a Facebook elérhetőségemet,ahol még most is születnek posztok,fotókkal,videókkal,mert annyi fotó készült,hogy kint nem tudtam mindent megosztani. Valamint van egy Instagram oldal is,ahol szintén napi rendszerességgel kerülnek fel képek : https://www.instagram.com/traveling.tyby/

Előzmény: tibi7601 (5778)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!