Keresés

Részletes keresés

zalan98 Creative Commons License 2025.03.06 0 0 5879

A legturistásabb volt, legjobban nyomultak a koldusok, árusok, tuk-tukosok.

Az emberek is kevésbé voltak kedvesek.

A látnivalók szenzációsak, indokolt a népszerűsége mindháron városnak.

Előzmény: Zs... (5878)
Zs... Creative Commons License 2025.03.06 0 0 5878

Hogy érted hogy a legrosszabb a Golden Triangle? Milyen szempontból?

Előzmény: zalan98 (5876)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2025.03.05 0 0 5877

Nagy köszönet!

Előzmény: zalan98 (5876)
zalan98 Creative Commons License 2025.03.05 0 0 5876

Mumbaitól-Delhiig döntően repültünk, Hubli-Hospet vonat és Hampi-Goa alvós busz.

Majd Rajasthanban vonat, busz és autó.

A vonat és buszjegyeket a 12goasia-n vettem, jól működött.

Szállás: Mumba, Goa és Delhi szálloda, a többi helyen döntően homestayek.

Nagyon olcsón (10-13 000 huf/ 2fő reggelivel) lehetett náluk lakni, és tudtak segíteni a transferekben és a városnézős tuk-tuk intézésében is. Rendszeresen náluk is vacsoráztunk, kiváló kajákat kaptun k döntően.

A déli rész (és a szikhek, akik a nagy kedvencek) szimpatikusabb, mint az északi, de a legrosszabb a Golden Triangle.

Viszont kihagyni azt sem szabad, a Taj elképesztő élőben, nem adják vissza a képek.

Ami fárasztó: a tömeg, kicsit a meleg, a por és az állandó dudálás.

Szerintem egy kis dél-amerikai vagy dél-kelet-ázsiai tapasztalattal simán bevállaható egyénileg.

Mi is évekig tartottunk tőle, mire bevállaltuk, de cseppet sem bántuk meg.

Előzmény: jazzcool1,2 (5875)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2025.03.05 0 0 5875

wow, wz feketeöves út volt! :-) ha van időd és türelmed, írhatnál az utadról bővebben, benne, hogyon közlekedtetek, hol laktatok, mit és hol ettetek, illetve mi az, amit nagy ívben elkerültetek, ha volt olyan is. 

Előzmény: zalan98 (5874)
zalan98 Creative Commons License 2025.03.05 -1 1 5874

Sziasztok!

Most jöttünk haza a feleségemmel egy körútról.

Az útvonal: Bp-Mumbai-Hampi-Goa-Aurangabad-Sarnath (Varanasi)-Khajuraho-Amritsar (Wagah border)-Bikaner-Jaisalmer-Jodhpur-Ranakpur (Kumbhalgarh)-Udaipur (Chittorgarh)-Jaipur-Agra-Delhi-Bp.

6 hét alatt abszováltuk, ha érdekel valami infó bárkit, akkor kérdezzen.

ayeshaimranm Creative Commons License 2025.02.01 -1 0 5873

It sounds like a memorable trip! For editing those unique garden photos without distractions, try the CapCut Premium version. It’s perfect for refining shots, especially when others photobomb. Also, great for enhancing cultural snapshots respectfully. CapCut Premium version truly elevates your travel memories!

Előzmény: feketefelho (5867)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2024.11.04 0 0 5872
Előzmény: zalan98 (5868)
BorsónéVica Creative Commons License 2024.11.04 0 0 5871

Jól teszed, ajánlom.
Mi nem jártunk arra, ebben nem tudok segíteni.

Előzmény: zalan98 (5868)
BorsónéVica Creative Commons License 2024.11.04 0 0 5870

Mi reggel hatkor mentünk, nyüsgő tömeg  várt, főleg indiaiak

Előzmény: COOP (5869)
COOP Creative Commons License 2024.11.04 0 0 5869

a mi képeinken sincs senki messze talán 3-4 ember. Mi nyitásra érkeztünk és előtte szakadt az eső. Így könny volt üres képeket lőni-igaz ez még 2014.januárjában volt.

Előzmény: feketefelho (5864)
zalan98 Creative Commons License 2024.11.04 0 1 5868

Sziasztok! 

Rászántam magam az indiai útra, januárban megyünk ketten.

A program készülget, addig is:

Ranakpurt, hogy néztétek meg?

Nem találok ott szállást, buszokat sem látok olyan menetrenddel, hogy Jodhpurból Udaipur felé megálljak, megnézzem, majd tovább Udaipurba.

Túra Udaipurból jön szóba és abban benne lenne a közeli Kumbhalgarh erőd is.

feketefelho Creative Commons License 2024.11.04 0 0 5867

Rólunk az ottani guide-unk készített pár képet, de neki nem sikerült olyat lőnie, amin más nem látszik rajtunk kívül.

Én úgy tudom, minden héten van egy nap, amikor csak a hívők mehetnek be a kertbe, de akkor fényképezni sem nagyon lehet (szerintem).

Nem minden indián szerette, ha lefényképeztük őket (fordítva viszont kötelezően tűrnünk kellett ... érdekes).

Előzmény: BorsónéVica (5866)
BorsónéVica Creative Commons License 2024.11.04 0 0 5866

Gyönyörű szép, mi este is láttuk a kertből, és hajnalban is. Hajnalban millió ember rengeteg indiai, csak úgy nyüzsögtek.

Egyébként rengeteg fotós van ott kínálva magukat, rólunk is készitett olyan képeket, amin csak mi ketten vagyunk. Egyből átküldte a galériába.

jazzcool1,2 Creative Commons License 2024.11.03 0 0 5865

köszi, persze. utazási prospektusokban gyakoriak az olyan fotók, ahogy az valójában nem látható. ettől függetlenül az FT tényleg azt nyújtja, amit leír. nem véletlen, hogy az összes buszos útjuk gyorsan betelik, bár várólistáról azért jó eséllyel és egy kis rugalmassággal sok minden elérhető. 

feketefelho Creative Commons License 2024.11.03 0 1 5864

Nagyon jó a FT cím választása :-)))

A fenti kép tényleg mesebeli, ilyet turista sosem lát, csak a mesében (a kertben 6-7 ember, ugyan már).

Photoshoppal ügyesen kiretusálták azt a több ezer látogatót a képről (bár a szerkesztő lusta lehetett, mert az emlékművön, a távolban azért maradtak páran).

Ettől eltekintve nagyon szép, ide el kell menni (még a millió látogató ellenére is).

Mi ezt láttuk:

Azt hiszem jól látszik, hogy azért voltak ott páran.

Előzmény: jazzcool1,2 (5856)
feketefelho Creative Commons License 2024.11.03 0 0 5863

Köszönöm.

Az ajánlatukat nézegetve épp erre gondoltam én is: "az FT olyan olcsón csinálta, hogy annyiért mi nem tudtuk volna ugyanazt a programot megcsinálni".

Emiatt nem is gyötröm magam egy francia körút tervezésével, az bőven elég lesz, amit ők mutatnak.

Aztán persze, ha meghozza a kedvünket, már jöhet az egyéni szervezés.

Előzmény: jazzcool1,2 (5855)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2024.11.03 0 0 5862

az airpaz közvetítő!

Előzmény: BorsónéVica (5861)
BorsónéVica Creative Commons License 2024.11.03 0 0 5861

Köszönöm,
Nekem is ez a kettő, remélem ezek nem közvetitők, hanem közvetlen a társaság.

Alaszka, norvég fjordok, ezek érdekelnének engem is.

Előzmény: jazzcool1,2 (5860)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2024.11.03 0 0 5860

nekem ez a kettő jön le: https://www.airasia.com/en/gb és hasonló: https://www.airpaz.com/en

hajó: minden nap másik kikötőben ébredsz... Karib, Alaszka, norvég fjordok pld olyan helyek, amelyeket leginkább csak hajóval lehet felfedezni. de nem győzködlek, ahogy eddig, úgy a jövőben is külön utazunk :-))) 

templomról templomra: nem velem, mert napi egynél többet csak kivételes esetben nézek meg. kint megvárom majd a csoportot :-)))

Előzmény: BorsónéVica (5859)
BorsónéVica Creative Commons License 2024.11.03 0 0 5859

Őszintén mondom, 1x voltunk csoportos úton az említett céggel Horvátországban, talán 2 éve. Abszolút nem emlékszünk semmire, csak a rohanásra az id.vez.esernyője után. Templomról templomra járva. 
Mi szeretünk egy-egy helyszínen magunkba szívni a látottakat. Leülni vhová meginni vmit közbe nézelődni.

Hajó? Félek a viztől, nem tudok úszni ezért is lehet, nem mintha borulna tudnék mit kezdeni uszás tudásommal. Unalmasnak találom, szeretjük az aktiv utazásokat.

De, ez is utazási forma, sok embernek bejön, végül is a luxus nem rossz.

Tudsz nekem segíteni?
Air Asia hivatalos oldalán szeretnék jegyet venni, de nem találom vmi AirAsia MOVE-t hoz fel. Még sose volt dolgom ezzel a légitársasággal.

Előzmény: jazzcool1,2 (5858)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2024.11.03 0 0 5858

Ez a csoportos nekünk is új, tavaly és idén volt egy-egy Svájc, most India következik. Amúgy az utóbbi időben leginkább hajózunk a nagyvilágban, ez is egy új utazási forma nekünk. 

Előzmény: BorsónéVica (5857)
BorsónéVica Creative Commons License 2024.11.03 0 0 5857

Megnéztem, nagyon gazdag program, ára is nagyon jó.

A 3. Nap nagyon zsúfolt! Még úgyis,  hogy vmi átmegy a 4.napra.  A további napok is bővelkedik  látnivalókban.

Mi szeretjük saját tempónkban, minden helyszínen az idegenvezetőink hagytak magunkra ameddig csak akartunk, persze szem elől

nem tévesztve.

Jó utat! Sok-sok élményt,

Előzmény: jazzcool1,2 (5856)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2024.11.02 0 0 5856

Én csak ajánlani tudom Indiát, de csoport nélkül.

Természetesen értem, amit írsz, és nem is vitatom. Nézd meg a honlapjukon a programot: https://fehervartravel.hu/programs/2409-mesebeli-india-ii.shtml 

Előzmény: BorsónéVica (5851)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2024.11.02 0 0 5855

két svájci úton voltunk velük, egyik a nagy svájci körút, a másik a Svájc haladóknak. előtte is már voltunk Svájcban, de az FT olyan olcsón csinálta, hogy annyiért mi nem tudtuk volna ugyanazt a programot megcsinálni. minden rendben volt. 

Előzmény: feketefelho (5849)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2024.11.02 0 0 5854

Ázsiában nagyon sokfelé voltunk egyénileg, de teljesen más Japánban, Tajvanon, Dél-Koreában, vagy akár Malajziában stb utazgatni, mint Indiában. Nincs kedvem alkudozni, koldusokat kerülgetni stb. A FT Indiában már rutinos, és ahogy néztem a programot, azt egyedül nem is olyan könnyű leszervezni. 

Előzmény: BorsónéVica (5851)
BorsónéVica Creative Commons License 2024.11.02 0 0 5853

Egyébként mitől félsz/tartasz?

Előzmény: jazzcool1,2 (5847)
BorsónéVica Creative Commons License 2024.11.02 0 0 5852

Páromnak is érzékeny a gyomra féltem is tőle, hogy hasmarsot kap. De halisten semmi, sőt egyszer 2 napig se látogatta meg a wc-t, lehet a whisky jó hatással volt ránk vacsi előtt s után 1 korty. Még itthon utazás előtt  5 nappal elkeztük, s  utazás alatt  is szedtünk probiotikumot.

Mi is ettünk csirkét, halat, sőt utolsó este kecskét. Nyers ételt nem ettünk gyümölcsből is csak a mini banánt, csak palackos üdítőt, forró massala teát. 

Előzmény: feketefelho (5848)
BorsónéVica Creative Commons License 2024.11.02 0 1 5851

Nekünk is első volt! Sőt Ázsiában sem jártunk sosem.

Ha, tudsz/tudtok angolul nyugodtan bevállalhatod. 

Mi angolunk gyatra, ezért is kellett a privattranszfer.

Egyébként ennél a cégnél van csak autóbérlés sofőrrel Guide nélkül, úgy olcsóbb.

Én csak ajánlani tudom Indiát, de csoport nélkül.

Oda! És akkor mész amikor akarsz. Annyi időt töltesz egyes helyeken/látványosságnál amennyit szeretnél.

Én nem rohannék egyik helyről a másikra a sokadik templom után.

De, nem vagyunk egyformák. 

Előzmény: jazzcool1,2 (5847)
feketefelho Creative Commons License 2024.11.02 0 0 5850

"Nem tudom mikor szabadulok meg Indiától, ..." .

:-))))

Én mondtam, hogy örök emlék. India nem ereszt.

Annyira más, szokatlan, a mienktől eltérő az a világ, hogy az ott gyűjtött élmények sokáig motoszkálnak bennünk.

Persze, ha visszagondolok a gyerekkoromra, akkor vidéken a nagyanyámnál sem voltak sokkal jobb viszonyok, anno ... kerekes kút, trágyadomb, udvari budi,... csak azóta eltelt pár évtized és sokminden változott.

Előzmény: BorsónéVica (5846)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!