Keresés

Részletes keresés

levil Creative Commons License 2007.04.26 0 0 362
"Olyat is láttam, hogy fretless hangszer, de a 23. és 24. bund fent van rajta, hogy zörögjenek slappeléskor."

Az erdekes. S nem kavarnak be rendes jateknal? Ugy gondolnam hogy minimum bezorognenek, de inkabb felfekudnenek. Bat lehet hogy ki lehet alakitani hogy jo legyen.

"Olyan is van, hogy a bundok egy gombnyomásra visszahúzódnak a fogólapba, és váltogatni lehet a bundos és fretless hangszert csere nélkül."

Ez nekem nagyon csillagokhaboruja. :)
Előzmény: Törölt nick (361)
levil Creative Commons License 2007.04.21 0 0 360
"a hang, ami kijön belőlük, nem akusztikus hang."

Ez teny. Bar nekem ugyanez a hurlab alatti piezokkal a bajom. (S az meg raadasul nem is egy kellemes hang ellentetben a magnes pickupel.)

Viszont egy akusztikus baszgityonak mas hangja lesz magnes pickuppel mint egy tomor testunek.

Alapvetoen ugy kell gondolkodni (IMHO persze) hogy kapsz egy uj hangot ha raksz ra magnes pickupot is.

Az akusztiksu hangot max emulalni fogotudni. Vagy mikrofonba jatszol (s akkor se mindegy milyenbe.)

Lattam olyen gitart amiben volt kondimikrofon, fedlap alatti tappancs, piezo a hurlab alatt (s siman lehetett volna ra tenni egy magnes pickupot is.) Aztan van egy jo valtozatos hangszer. Ha szopas van a gerjedessel akkor at lehet hangszinelni hogy a hangszin karara megszunjon a gerjedes. S egyebkent meg igen erdekes kombinaciokat lehetett a hangszerrel produkalni.

Persze ez draga meg kell hozza egy nehezen kezelheto raketaindito allomas. Ha ennyi szilikont raksz egy hagszerbe valahol az is az akusztikus hang karara megy. 4 (5-6+ ha olyan kulonleges keveres is kell hogy 4 hur ezen, 3 meg azon) hangsavot nem tudsz kivezetni egy stereo jacken. Tobb kabel az meg azertnagyon szopas. (Arrol nem is beszelve hogy ahany komplikacio annyival tobb dolog tud elromlani.)

Van egy alternativ megoldas. Lehet venni kulonbozo gerjedesgatlokat. En az utobbi idoben inkabb a szebb hangu de gerjedekenyebb pickupoket/miksiket tettem hangszerbe es vettem egy kozep-jo-gerjedesgatlot. Mondanom se kell hogy meg sose hasznaltam mert nem vagyok eleget olyan szituba hogy kelljen akkora hangeron jatszani hogy ez gond legyen. Nagy(obb) szinpadon mikor jatszottam akkor korbe alltunk egy/ket kondi miksit azt szolt. (Azon meg volt egy 100e Ftos gerjedesgatlo ami egesz jo muxik.) Persze ez mind attol fugg hogy hol mikor es milyen korulmenyek kozt fogsz jatszani a hangszeren.

Apropo, apamek baszgityosa kitalalta hogy a 9dik bundig bundos legyen a hangszer, utanna meg fretless. Ez nekem szimpi mert az izes szolisztikus dolgokat ugyis fent jatsza az ember. Ha meg siman eros hangu kiseretet jatszik (egyszeu zene persze) akkor ott a bundos alul. Egy egyszeubb Ariat alakitott at kiserlet keppen. Errol mi a velemenyed?
Előzmény: Törölt nick (359)
levil Creative Commons License 2007.04.21 0 0 358
"legfeljebb e-mailben"

Tudod minden elerhetosegem :) De az biztos hogy ennel jobb ingyanreklamot ritkan kap az ember.

Nekem ez a pickup keveres egy vad megoldasnak tunik. Nehez lenne eltalani a balancot.

Az mondjuk van benne fantazia, s meg mukodhet is. Szoval nem baj hogy ha meg van az opcio az ilyen keveresre (az kell hozza hogy a 3 magot illetve a 4 piezot kulon lehessen hangeroszabalyoni. 2 piezonal tiszta sor, a magnespickupot meg ugy kell csinalni/csinaltatni. Nem nagy kunszt. Szerintem KA meg is csinalja) De hogy default ilyen legyen az kicsit vadnak tunik.

Foating pickup. Biztos lattal mar jazz gitarokon ilyet. pl:

http://www.elderly.com/new_instruments/items/CF1SB.htm

Hangerot a koptatora rakjak (neha tonust is) A pickup meg kulonbozo kutyukkel a nyakra van erositve hogy a fedlaphoz meg hozza se erjen. Itt jol lathato a kutyu:

http://www.emgpickups.com/displayproducts.asp?section=Guitar&categoryid=6&catalogid=7

Igy a nyak ket oldalaba kell egy-egy csavart belefurni es van egy magnespickup ami semmilyen mervado modon nem fogja le a hangszer akusztikus hangjat. En szeretem ezt a megoldast. Persze ha belevagsz a hangszer oldalaba egy lyukat az elektonia szabalyzoinak akkor ugyis degradalod az akusztikus teljesitmenyt. Ezert en a kulso kutyukre eskuszom. Lehet azt olyan helyre tenni (pl mikrogon alvany, bar tudom hogy az elotted nem szokott lenni) hogy kenyelmesen lehessen igy is szabalyozni amit kell.

Velemeny?
Előzmény: Törölt nick (357)
levil Creative Commons License 2007.04.20 0 0 356
"Fibenare-hoz nem megyek, fasirtban vagyunk, mióta átvertek párszor."

Hat idore meg nem lattam oket dolgozni (na jo, egyszer :) de ezen tul nekem nincs rossz tapasztalatom. Megosztod a reszleteket?

2 4 huros pickup... Haaaaat ez egy erdekes kerdes. Erre nem gondoltam, de meg mukodhet is talan :) A kerdes az az hogy hogy kevered le ami a 2 pickupbol jon. (Annyira nem bonyolult, csak foglalkozni kell ezzel is.)

Hagyomanyos pickup alatt mit ertesz? :)) Olyan nincs :))

En igen jo eredmenyt ertem el a K&K tappancs-pickupjeivel (gitaron, 2 gityomban az van). Akkorat szolnak hogy passzival boven eleg a jeluk egy erolkodobe vagy a keverobe. De az biztos hogy jobban gerjednek mint a hurlab alatti, de 1000x szebb a hangjuk es a mikrofonnal sokkal kevesbe gerjedenyenyebb igy is. Tudtommal van akubasszgityo kiszerelesben, bar lehet hogy ebbol is inkabb 2 kell a 7 hurra (az majdnem a 4 ketszerese :) Szoval a lekeveres problemaja megmarad. Ja, es relative olcsok!!

Arra gondoltal hogy teszel ra egy floating Kent Armstrong magnesest a piezo melle? :) Az lenne az igazi kiralysag ha meg tudod ugy oldani hogy a nyakra legyen felerositve es ne erjen a fedlaphoz (mint a jazzgityoknal/jazzmandoknal).
Előzmény: Törölt nick (354)
levil Creative Commons License 2007.04.19 0 0 353
Ettol feltem.

Az a baj hogy ha talasz is hurlab alatti basszpiezo pickupot az max 5 hurosra lesz tervezve. S ezeknel igen fontos hogy a teljes hurlab alatt legyen a pickup (s hat az nem er vegig 7 huron.) Apam a 12 huros gityojaval is szivott mert az utso hur alatt mar nem volt ott a pickup s konkretan nem szolt. Ezt tapasztaltuk mas szeles hurtavu 6 huros hangszereknel is. Magyarul ez ultraszopas...

Erdemes lenne felvenned a kapcsolatot egy-ket jobb minosegu sufni-manufakturaval. (Ilyen Headway kaliberu cegek.) Ezek neha haljlandoak kielegiteni ilyen kulonleges igenyeket. Egy SD, L.R. Baggs vagy egy Fishman leszarja mi kell neked ha nincs benne a sorozatban. Mar talan a Schertler es a K&K is tul nagy egy ilyenhez, (ba nekik a pickupjeik nem akarmilyenek, lehet hogy egy emailt meger.)

(Villanypickupben a pl Ken Armstrong (lehet hogy Kent) az akihez minden kulye keressel mennek a mandolinkeszitok mert megcsinal mindent. Eddig 5 huros jazzmandon csakis ilyen pickupot lattam. De ez mas tema, csak hasonlo kaliberu keszitot kell keresni, aki meg felxibilis, de mar jo.)

Headwayek gitarba nagyon jok. Mandolin pickupjet nem hallottam de dicsertek paran. (Hrutka Robi hasznal Headway mandolin pickupot s akik beszereltek dicsertek.) Bassz nem tudom van-e de ha valaki el tudja kesziteni akkor ok tuti. De biztos van meg 2-3 ilyen kaliberu ceg.

Az elektronika az kisebb gond. (Bar en nem vagyok annak a hive hogy a hangszerbe belure keruljon az elektronika mert levesz az akusztikus hangjabol (tudod, megrogzott akuzenesz :). De ez is izles kerdese.

Meg engem alapvetoen ki lehet kergetni a vilagbol a hurlab alatti piezoval (foleg az akubasszgityokon), de ha tenyleg az a szempont hogy minimalizaljad a gerjedest akkor tenyleg ez a legjobb.

Meg esetleg olyan megoldas mukodhet hogy ha talasz valakit aki gyart olyan piezofelvevoket amiket egyesevel kell a hurok ala tenni.

Egyebkent lehet hogy lehet erre itthon is megoldast talalni. (Apad rendes hangszeresznek tunik, biztos ismeri a szakmat. En Fibenare es Biro Adam gityon is lattam olyat hogy hazilag beepitgettek kristalyokat a villanygitar hurlababa. Lehet hogy lehet az eljarast hazilag modositani.

Az egeszben a legnagyobb szivas hogy minden kiserleti (S en sosem szerettem nyul lenni az ilyenekben :) de hat akinek ilyen igenyei vannak hogy akubasszcitera :) (Rosszindulat nelkul. En is szoktam kulso szemmel nezve "hulyeseget" kerni hangszereszeimtol mert nekem ugy kell :)
Előzmény: Törölt nick (352)
levil Creative Commons License 2007.04.18 0 0 351
Nem egyszeru kerdes. Pickupot milyet akarsz? Van valami koncepcionalis elkepzeles? (Mikrofon, Piezo hurlab ala, Piezo a fedlap ala, magnes esetleg.)
Előzmény: Törölt nick (348)
Geitenbeffer Creative Commons License 2007.04.18 0 0 349
A "lényeg" alatt azt értettem, hogy mintha ott indulna a gyorsabb stickes játék. De inkább otthon előveszem a lemezt, és meghallgatom.
Előzmény: Törölt nick (347)
levil Creative Commons License 2007.04.18 0 0 346
"Apám idén fog csinálni nekem egy héthúros akusztikus basszusgitárt"

Az igazi kuriozum lesz. :) Nem egy egyszeru feladat mert jo egynsulyba kell tenni a fedlap vastagsagat hogy szoljon is rendese de ne tepje fel a sok hur huzasa. A mandolinkeszitok allandoan ezen agyalnak a 4-5 huros variansok keszitesekor. Eleg vekony legyen de eleg eros. (A 8 hurosra mar meg vannak a formulak).

Hur swzempontbol mit tervezel hasznalni. Rarakod a villanyhurt? En akusztikus basszhurbol csak 5 huros szettet lattam eddig. Pickup honnan lesz?
Előzmény: Törölt nick (343)
Geitenbeffer Creative Commons License 2007.04.18 0 0 345
Hmmm.. ismerős a stick solo.. :-)
de nem a vége után kezdődne a lényeg?
Előzmény: Törölt nick (343)
levil Creative Commons License 2007.04.18 0 0 342
Vegigolvastam.

Nem keves nicked hullott el az idok soran.

Meg amirol szerettem volna veled egyszer (rendesen) beszelgetni hogy igen jo a felhozatal itthon az utobbi idoben basszgityosok teren. Volt a Flecktones, jon a Marcus Miller (bar latom ot nem szereted) meg a Victor Bailey, meg volt a Roger Waters is (...jo ez csak vicc volt :) bar en szeretem csak nem mint baszgityost :) A Gary Willis is nem reg volt vagy nem? Tavaly volt Bona. (En ot nem ismertem s ezert sajna nem voltam, de amit a gitartaborban mivelt azon lehidaltam...)

Ha jol ertem te Gary Willist szereted. S meg kit? (Arrol mar regenyt tudnek irni akiket nem szeretsz :)
levil Creative Commons License 2007.04.18 0 0 341
Irj amennyit akarsz. Szeretettel varjuk. Csak az ondicsereted nem oda valo. En higgadt vagyok. Teged viszont latom valami quad-O-betu nagyon felhuzott :)

Apropo. (S ez is ide valo.) Szep a fretless Ibanez a fotokon. Milyen tipus/fa?

S a citerat ki csinalta? (Bar ez sem fair... Egyszer lattam egy 21 huros baszgityot. Olyan mint a tied csak minden hur melle volt 2 oktav hur. Koncepcio hangszer volt hogy megmutassak hogy a mittomenmilyen fanak nem nevezheto anyag mit ki nem bir :)

Sticken is nyomod vagy csak proba volt? Azt a hangszert meg nem iskerult megertenem (foleg hogy a zenebe hol a helye, mondjuk csak az Akosban hallottam s ott eltunik a hatterben). Esetleg segithetnel ebben.

S ha mar hangszerekrol van szo. Valami akusztikus basszrol beszeltel amit a kurtos srac mellett hasznalsz. Az mi is? Nekem egy full akusztikus Rigel rezos van. Nagyon olcson vettem (40e Ft.) Annyiert meg disznek is jo. Nagyon ormotlan orr hangja van, de mikor levittuk pub-ba ilyen countrykat nyomni akkor teljesen jol illet a hangkepbe (s szol mint az allat, nem nagybogo, de szol ami nem hatrany akusztikus jammeken.)
Előzmény: Törölt nick (340)
levil Creative Commons License 2007.04.17 0 0 339
Latjuk. Nem az eredetisegre torekszem. Csak probalok mindent a maga medrebe terelni. Ez a topik rollad szol. Meg a te alltalad erzett szeretetrol. (Ez volt a celom a topik nyitassal is. Azert nem ellenkeztem a moderalas miatt. Ha mar van akkor jo. Eleg 1.)

Ha szereted magad (vagy mas szeret teged) annak itt a helye s nem az akusztikus topikban.
Előzmény: Törölt nick (338)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.17 0 0 337
Máskor kétszer is gondold meg, mielőtt cselekszel!
Előzmény: DJ Bill (336)
DJ Bill Creative Commons License 2007.04.17 0 0 336
Ezt én nyitottam? Beszarok.
levil Creative Commons License 2007.04.17 0 0 335
Kozszereplot idezek: "és amelyen belül a számaim határozottan jók"

Balazs. Szeresd magad!!!
levil Creative Commons License 2007.04.17 0 0 333
Na irok hogy orujje :)
Előzmény: Törölt nick (332)
mennyia zannyi Creative Commons License 2006.09.26 0 0 331
Értem, köszönöm a választ.
Előzmény: 321 (330)
321 Creative Commons License 2006.09.26 0 0 330
Egyszer már közzétettem mind a százhatvan-valamennyit, ami három éve (mióta fórumozom) szerepelt*. A moderatúra kitörölte. Ezúttal nem szeretném újra beírni őket, és nem járulok hozzá a kutakodáshoz.

*Jegyzem meg, sosem használtam ugyanazon az Index-alfórumon egyidőben két nicket. Eleinte az Indexen mindenütt azonos néven írtam, de az egyik alfórum sorozatos letiltásai miatt inkább csináltam a többire egy-egy külön nicket. Itt meglehetősen hosszú ideje (persze ez viszonylagos) ez a nickem, másutt még régebben.
Előzmény: mennyia zannyi (329)
mennyia zannyi Creative Commons License 2006.09.26 0 0 329
Az általam eddig ismert nickjei soha nem titkolták, ki köti össze őket. Szeretném összegyűjteni ezeket a nickeket.
Természetesen ha Bal... ha 321 ezt nehezményezi (bár nem az a típus, aki elbújna az álnevei mögé), nem kutakodom tovább, és meg is kérnék mindenkit, ne tegyék ezt.
Előzmény: Geitenbeffer (328)
Geitenbeffer Creative Commons License 2006.09.26 0 0 328
IRL adatokkal való dobálózásra szólítod fel a topik közönségét, ha jól értem.
Előzmény: mennyia zannyi (327)
mennyia zannyi Creative Commons License 2006.09.26 0 0 327
Kedves fórumtársak!

Szeretném összegyűjteni Szendőfi Balázs eddig használt nickjeit. Mostanában rengeteg szabadidőm van, és tartom őt annyira érdekes figurának, hogy a hozzászólásait és az arra érkezett válaszokat tanulmányozzam.
Ebben a gyűjtőmunkában kérném az olvasótársak segítségét. Ha emlékszik valaki SzB néhány nicknevére (jópárat ő maga leplezett le), kérem tegye közzé azokat.

Köszönettel

mz
321 Creative Commons License 2006.05.04 0 0 326
Most már jó.
Előzmény: mennyia zannyi (325)
mennyia zannyi Creative Commons License 2006.05.04 0 0 325

Valami nem stimmel vele.

A linkek nem mukodnek, a belepooldal pedig olyan, mintha Wordben lenne, csak betuk. 

Előzmény: 321 (324)
321 Creative Commons License 2006.05.01 0 0 324
Mától él: www.szendofibalazs.hu
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.14 0 0 323
Mindflowersszel nincs még tervbe véve, oda egyelőre nem is írtam új számokat eddig. Egy duettlemezt csinálgatok most (sok különféle hangszeressel felvett, saját komponálású duettjeimből, gitározom is rajta, amolyan fingerstyle), meg a Piccolo Inn-nel áll össze lassan egy lemeznyi anyag, amit szeretnék még idén valamikor felvenni.
Előzmény: landmine (322)
landmine Creative Commons License 2006.02.13 0 0 322
És fogsz is?
Előzmény: Törölt nick (321)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.13 0 0 321

Eddig a mérvadó forrásokból származó reakciók mind pozitívak voltak. Persze eddig nem érkezett annyi, mint vártam, mert a kiadó nem küldte el a promólemezeket még oda sem, ahová kifejezetten meghagytam nekik.

Alapvetően elégedett vagyok a lemezzel, bajom csupán annyi vele, hogy 2002-ben és 2003-ban írt számaim szerepelnek rajta, és már teljesen másutt tartok, elavultnak gondolom (önmagam számára) azokat a szerzeményeket. Változtatni nem változtatnék semmin, inkább egy újat csinálnék. :-)

Előzmény: landmine (320)
landmine Creative Commons License 2006.02.13 0 0 320

Milyen reakciók érkeztek a MF új lemezére?

Említetted, hogy nem vagy elégedett vele, nem vagy rá annyira büszke, stb. Erről mesélnél kicsit? Mivel nem vagy elégedett, miben változtatnál rajta, hol érzel hiányosságokat, stb?

follett, kis f-fel. Creative Commons License 2006.01.19 0 0 319

fel tudsz tenni a red spiderbol 15-20 masodpercet mp3-ban? vagy csak az egeszet lehetseges?

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.07 0 0 318
Köszi!
Előzmény: follett, kis f-fel. (317)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!