Sziasztok! Nincs valakinek véletlenül egy bontott Honda CBF250-esre kilometeróra? Sajnos az enyémen elromlott, Győr-Moson-Sopron megye ilettve Budapest környékén (de bárhonnan meghallgatom). Ha lenne akkor hívj: 06303038364 előre is köszi!
Olajból MOTUL (5100) 10W-40 volt általában benne, idén olcsóbban kaptam MOTUL 10W-50-et, így most az van benne. Mivel a kuplunk olajfűrdős, így mindenképpen olyan olaj kell bele, amitől nem csúszik meg.
- lánc - a szemek egyenesen állnak, vagy már cikk-cakkban, a hátsó lánckerékről el lehet-e húzni pl. hátrafelé) a láncot a nyúlás miatt (-> lánc, lánckerekek, munkadíj kb. 35.000,-)
- első féktárcsa, fékbetét állapota (karcok, vastagság, üt-e)
- hátsó dobfék állapota (ahol a dobba bemegy a fékrúd(?), kis lemezen nyíl mozog, mutatja a kopást)
- könnyen lehet-e üresbe tenni, ha nem, középtámaszra állítva kinyomott kuplungnál áll a kerék, vagy forog, azaz kiemel-e a kuplung -> kuplungtárcsák, rugók, olaj, munkadíj kb. 50.000,-)
- első teleszkópok folynak-e (por-olaj kombó csíkocska a telón, -> szimmering, olaj, munkadíj kb. 20.000,-)
- gumiabroncsok kora (DOT), profilmélység (első-hátsó abroncs párban kb. 30.000,-től + szerelés)
- esetleg még a kormánycsapágynak, hátsó lengőkar csapágynak van-e játéka
Segítsetek nekem lécci. Ha minden igaz hétvégén én is egy boldog Cbf 250 tulaj leszek. A kiszemelt mocin nincs hátsó doboztartó konzol. Hol tudnám beszerezni jó áron vagy akár használtan is. Plusz, ha van valami jó tanács, szívesen meghalgatnám. Mire kell figyelni vásárlásnál, mi a szokásos karban tartás?
Én is jó utat kívánok neked / nektek. (Imádok itthon is motorral csavarogni, de a napi 10-12 nyeregben töltött óra messze túlmutat a komfortzónámon. Főleg napokon keresztül ismételve).
Á, én annál sokkal kényelmesebb vagyok: a fene fog este 9-kor, sötétedés után sátorhelyet keresni. :-)
Én Erdélybe készülök ismét, szigorúan napi 300-350 km-es etapokat tervezve, sátorral felszerelkezve, de kizárólag végszükségben használva azt - magyarul falusi szállásokat fogok vadászni. 8-10 nap alatt sem fogok 2500 km-nél többet gurulni. (Ezzel a motorral még nem voltam)
Lehet hogy csak a korom miatt, de én úgy gondolom, hogy ez 7-8 napra való program. Főleg sátorozással kombinálva.
Erdélyben anno a kis 125-ösökkel is 8-9 nap alatt mentünk 2200-2300 km-eket, igaz nagyon sok helyen megálltunk nézelődni, fotózni, stb. Én a GS500-zal 480 km-t mentem eddig legtöbbet egy nap (125-össel meg 410-et), de másnap erőszakkal sem bírtak volna motorra ültetni. ;-)
Szerintem túl sokat tervezel egy napra: össze nem szokott társasággal, a hazai sz*r utakon, kisebb motorokkal ez "teljesítménytúra", "túlélő túra" lesz, nem önfeledt motorozás. :-(
hali gondoltam megosztom veletek.csináltattam bukócsövessel egy kis keretet, a mocira.korrekten szépen dolgozik.a motort odavittem megcsinálta felrakta én csak elhoztam.ez került 21000.forintba.már régóta gondoltam hogy csináltatok rá bukócsövet. de most hogy megvan azért már egy kicsit biztonságosabbnak vagy biztonságban érzem a motort. meg plussz lábtartónak is jó. ha kell irjatok szivesen megadom az elérhetőségét.még akinek nincs plexi a motoron én ajánlom szerintem jó hasznos dolog most hogy fönt van már a levegőt felnyomja a sisakhoz és nem veri telibe a mellkasomat, a szél.raktam rá kézvédőt is de azt se bántam meg mert már sok bogártól és felvert kavicstól védte meg az ujjaimat.amúgy a gép 2005 ös 90-100-110 között használom 84 kg vagyok és 3 liter fölé még nem igen tudtam a fogyasztását vinni.most van benne 36000 párszáz kilóméter.
Egy óriási problémával fordulnék segítségért! Nem tudná valaki véletlenül meg mondani ,hogyan kell a cbf 250 karburátorán lévő csöveket össze kötni mert már 2 éve szét van szedve most volt pénz megcsinálni de elfelejtettem ,hogy volt be indul de nem reagál a gázra mindig le fullad előre is köszönöm a segítséget ha esetleg fénykép lenne az is jó itt az email címem raczjozsef78@gmail.com köszönöm!!!
A segítségeteket szeretném kérni. Aki segít nekem, honorálnám termeszetesen, megbeszélünk egy árat, de nekem megéri így is.
2007-es CBF 250-em van, de a műszerfal beázós. Hiányzik róla pár dolog, a fülek hiánya miatt a műszerfal felső szürke és az alsó fekete része között a víz utat nyer, és sokszor van, hogy elindulás előtt nem látom az órát sem a párától.
A cikkszáma: 37125-KPF-850.
Horibilis összegért tudnék rendelni rá, de azt találtam ki, hogy anyagilag mindenképp jobban jövök ki, ha autocad-ben vagy solid edge-ben megtervezett modellt kinyomtatom 3d-ben :)
Megtervezni megtudnám, de kellenének a pontos paraméterek, mert az enyém hiányos. Ezért a szkennelést látom a legjobb megoldásnak.
A ti segítségetek abban kérném, hogy ha valaki aki ugyanilyen ép műszerfallal rendelkezik, a felső szürke részét egy napra kölcsön tudná-e nekem adni? Köszönöm előre is :)
Az enyém sportos hangú viszont gyári hangra vágyok.Viszont szépséghibás kicsit.2006-os és nagyon megszerettem.Ha nem kell a régi és lecserélted nekem jó lenne.
motorisztikailag abszolút rendben van, kifogástalan és eddig még sosem hagyott cserben. :)
Imádom a fogyasztását és a duruzsoló kis hangját. Abszolút kezes bárány.
A piacon azért nincs mozgás, mert túl nagy árat kérnek érte. A futott kilométerhez és az évjárathoz mérten kellene egy reális árban meghirdetni az eladni kívánt jószágokat :) (szerintem).
Az én kérdesem egy kicsit a műszaki rész felé orientálódik. :) méghozzá a kipufogóra.
Új kipufogót szeretnék venni a Hondámra, mert a régi (gyári) már nagyon ütött-kopott és menthetetlen.
(így vettem, hogy meg volt ütve a kipufogó is, meg a tank is behorpadva. Ezért volt jó árban.)
Milyen fajta kipufogót ajánlotok, hogy kicsit nagyobb hangja legyen a gyárinál?
Tudnátok mondani olyan fajtákat, amik kompatibilisek az én motorommal? Akármilyeneket, nem számít az ár, csak a megbízhatóság. A hangosság sem az elsődleges szempont.
Illetve csak tankot hol tudok találni? Már mindenhol kerestem. :( Bontásra nagyon ritkán tesznek fel cbf-eket, mindig vadászom, de amit találok, az általában már elkelt. És fáj a szívem.
Tudnátok segíteni? Sok más dologra is szükségem lenne. Ha esetleg valaki ért hozzá,és lenne kedve tippeket adni egy kezdőnek, a vendégem valamire. :)
Nincs töltésed a motoron: kontakthiba, fesszabályozó vagy esetleg maga a generátor nem működik. Rá kellene mérni az akkufeszültségre menet közben / járó motorral.
Van egy 2004-es CBF250-em. Amikor idén elővettem és feltöltöttem az akksit 3 napig tökéletesen ment, utána nem indult, mert az akku lemerült. Újból feltöltöttem és 3 napot megint jól ment, aztán megint lemerült az akku. Az lenne a kérdésem, hogy ez akku hiba, és azt kell kicserélnem, vagy esetleg valami már is elromlott. Az akku kb 2 éves.
Én is nézegetem őket, de elbizonytalanít az, hogy semmi mozgás nincs a piacon, min. 3 hónapja (van amit egy éve) hirdeti mindenki a motorját, és senki nem veszi. Ennyire rosszak?