Keresés

Részletes keresés

pk1 Creative Commons License 2016.07.26 0 0 107

Köszönöm a linket.

Eddig az sem derült ki számomra, hogy miért nem lehet ezt a négy ismert kölcs.hat-tal megmagyarázni. Ezt valahogy nem írták le. Arra gondoltam, hogy:

 

A gavitációs kölcsönhatás a gravitonon kívül nem ígér további mértékbozont, ez pedig nem graviton volt, graviációs sugárzás - ahogy közönséges anyagnál is láttuk - iszonyat gyenge.  tehát nem grav. kölcs.hat-ról van szó.

 

A sötét anyagról lehet tudni, hogy csomósodik (ezt kimérték). Gravitációs összehúzódása során le kell adni az energiát, de ez nem hősugárzással történik, azt észlelnénk. Tehát nem elektromágneses kölcs.hat.

 

A gyenge kölcsönhatás a mértékbozon rövid hatótávolsága miatt zárható ki (mert így vagy nem lehet megszabadulni az energiától, vagy elektromágneses foton jelennek meg - de a megfigyelések szerint nem).

 

Az erős kölcsönhatást a kvarkbezáródás miatt ejthetjük, azaz nincsenek messzire ható "sötét gluonok". A graviációs sugárzás meg - ahogy közönséges anyagnál is láttuk - iszonyat gyenge.

 

Tudom, hogy a fenti érvek inkább arra jók, hogy belássuk: ha van sötét anyag, akkor ötödik kölcs.hat-ak is kell lennie. Hogy ennek bozonját észlelték-e Debrecenben? Olvasom a cikket.

 

Előzmény: mma (106)
mma Creative Commons License 2016.07.26 0 0 106

Sőt, több, mint egy éve:  https://arxiv.org/abs/1504.01527.

 

Azért a topik tempójához mérten még ez is eléggé "épp most".

Előzmény: pk1 (105)
pk1 Creative Commons License 2016.07.26 0 0 105
Előzmény: mma (104)
mma Creative Commons License 2016.07.26 0 0 104

Lehet, hogy Debrecenben épp most fedeztek fel valamit? 

 

Has a Hungarian physics lab found a fifth force of nature?

Bétaverzson Creative Commons License 2016.07.21 0 0 103

"Könnyebben elhinném, hogy ez nem kamu, ha nem maga a feltaláló, hanem független szakértők beszélnének róla, vagy egy működő, valóságos alkalmazását látnánk."

 

Maximálisan egyetértek. (Független szakértőt találni viszont e világon már nagyon nehéz  - pontosabban extrém költséges - volna.)

Előzmény: mma (98)
Mungo Creative Commons License 2016.07.20 0 0 102

A bemutatott motor szerintem jó, ha 2 ÷ 3 százalékos hatásfokot tud. A fő ellenség nem a kompresszióból keletkező veszteség, hanem az, hogy az égéstérből távozó gáz nem hideg és nem kisnyomású azaz hőenergia formában elviszi a felszabaduló energia döntő részét. Momentán a diesel a bajnok a maga kb 60%-os hatásfokával, de ezt már lényegesen túlszárnyalni nem valószínű, hogy lehetne.

Előzmény: pk1 (101)
pk1 Creative Commons License 2016.07.20 0 0 101

Egely csak arra jó, hogy felébressze a gyanakvásunkat, ha ez a "100%-os hatásfok" emlegetésénél esetleg még nem történt meg. Viszont mindez azt is mutatja, hogy Egely lemondott a végtelen %-os hatásfokú vákuumenergia-motorról, ha már ezzel is beéri.

Előzmény: Mungo (99)
mma Creative Commons License 2016.07.20 0 0 100

Jaj!

Előzmény: Mungo (99)
Mungo Creative Commons License 2016.07.20 0 0 99

... ha nem maga a feltaláló, hanem független szakértők beszélnének róla ...

 

A megadott linken alul egy videóban maga Egely mester is megszakérti. Ez nem elég hiteles neked ? :o)

Előzmény: mma (98)
mma Creative Commons License 2016.07.20 0 0 98

Könnyebben elhinném, hogy ez nem kamu, ha nem maga a feltaláló, hanem független szakértők beszélnének róla, vagy egy működő, valóságos alkalmazását látnánk.

Előzmény: Bétaverzson (97)
Bétaverzson Creative Commons License 2016.07.19 0 0 97
mma Creative Commons License 2016.07.18 0 0 96

Nézzétek csak, mit találtam. 

 

Hungarian algorithm

Antikdarabok Creative Commons License 2012.11.29 0 0 95

Érdekes fejlesztéseket a kutatás terén itt is láthattok:

 

www.bls-ltd.com

 

 

MC-BUBU Creative Commons License 2012.11.16 0 0 94

ABSZORPCIÓS HŰTŐSZEKRÉNY - Albert Einstein és Szilárd Leó (Az atomiparban ma is ezt a technikát alkalmazzák)

AUTOMATA FÉNYKÉPEZŐGÉP 1938 - Mihályi József

AUTOMATIKUS SEBESSÉGVÁLTÓ 1932. - Bíró László

BÉRES CSEPP 1972.- Béres József

CSUKLÓS-BUSZ 1960. - Ikarus - Rózsa László, Lassu Gábor, Szini Béla

FÉLAUTOMATA FÉNYKÉPEZŐGÉP - Riszdorfer Ödön és Mihályi József

GOLYÓSTOLL 1943. - Bíró László

HANGLEMEZ 1948. - Goldmark Péter Károly

HOLOGRAM 3D Képrögzítő eljárás 1970. - Gábor Dénes

KEMÉNY KONTAKTLENCSE 1959. - Győrffy István

KIS FLOPPY ÉS FOPPYMEGHAJTÓ 1973. - Jánosi Marcell

KODÁLY MÓDSZER 1929. - Kodály Zoltán

MICROSOFT WORD ÉS EXCEL 1974. - Simonyi Károly

RUBIK KOCKA 1975. - Rubik Ernő

SZÁMÍTÓGÉP 1952. - Neumann János

SZÍNES TELEVÍZIÓ 1948. - Goldmark Péter Károly

SZÓDAVÍZ 1828-1829. - Jedlik Ányos

TELEFONKÖZPONT 1878. - Puskás Tivadar és Puskás Edison

TELEHOR TV-ADÓ ÉS HANGOSFILM 1919 - 1928 - Mihály Dénes

TŰ NÉLKÜLI OLTÓKÉSZÜLÉK - Lindmayer István

TRANSZFORMÁTOR 1885. - Déri Miksa, Bláthy Ottó Titusz, Zipernowsky Károly

ÜVEGBETON 2001. - Losonczi Áron

VILLANYMOZDONY 1902. - Kandó Kálmán

VIRTUÁLIS VALÓSÁG 3D VEZÉRLŐ 2010 - Rátai Dániel

WYSIWYG SZERKESZTŐ - Simonyi Károly

sensei47 Creative Commons License 2009.12.02 0 0 93
==============================
Szenzációs magyar találmányt mutattak be
2009. december 2. 12:19

MNO - KA
Szabadalmaztatás alatt áll az a magyar találmány, amely tökéletesíti az éles- és színlátás vizsgálatát. Az eszköz mobil, jóval gyorsabb és biztonságosabb, mint az eddigi eljárás és megnyugtatóan objektív eredményt ad a páciens számára. A készüléket a győri Széchenyi István Egyetem hallgatója, Sarkadi Nagy Balázs fejleszti, aki ma már több rangos díj tulajdonosa és találmányát idén Kínában is bemutatták.

A győri Széchenyi István Egyetem mechatronika szakos hallgatója által kifejlesztett készülék az eddigi legegyszerűbb és leggyorsabb módja a színtévesztés és az éleslátás vizsgálatának. Elmondása szerint nincs másra szükség, mint egy asztali számítógépre vagy notebookra, amelyet a szükséges hardverek és szoftverek telepítése után, a páciens maga kezelhet. Ő maga hívhatja elő a teszthez szükséges újabb és újabb feladatokat, és az adott válaszok helyességéről is a program tájékoztatja. Végül a kapott eredmények elmenthetők, sőt, azokhoz a szemorvos külön véleményt csatolhat – a különböző szintű alkalmassági követelményeknek megfelelően. A rendszer nagy előnye, hogy bár első látásra drágának tűnhet, tömeges elterjedésével azonban mégis lényegesen olcsóbb, mint a külön-külön beszerezhető vizsgálati eszközök.

A fejlesztés eredményeként, ha meghonosul az egészségügyi gyakorlatban, elköszönhetünk a látásvizsgáló tábláktól és a több évtizedes múlttal rendelkező ún. „babos könyvtől”. „A szerkezet szinte 100 százalék biztonsággal mutatja meg a páciens, látási, észlelési zavarait. Nagy előnye az eddig használatos eljárással szemben, hogy nem lehet becsapni és a digitális adattároló funkciója végett évekre visszamenőleg elemezni tudja a páciens eredményeit” – mondja Sarkadi-Nagy Balázs.

A találmány szabadalmaztatását körülbelül egy évvel ezelőtt jelentették be, de mivel meglehetősen lassú folyamatról beszélünk, így négy-öt év is eltelhet, mire valóban megkezdődhet a gyártása. A látásvizsgáló készülék a későbbiekben új funkciókkal fejleszthető és így az egészségi állapot komplex felmérésére és dokumentálására is alkalmas lehet. Segítségével akár állami szinten is gyorsíthatók lennének az összetett egészségügyi vizsgálatok – mondta a győri Széchenyi István Egyetem kutatója.
==============================
sensei47 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 92
http://szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/szolnokon-gyarthatjak-a-kinaban-nepszeru-magyar-talalmanyt-255853
Előzmény: sensei47 (91)
sensei47 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 91
============================================
Szolnokon gyárthatják a Kínában népszerű magyar találmányt

2009. szeptember 8. 11:40 L. Murányi László

A Gaus-kerék, nevét meghazudtolva, magyar ember magyar találmánya, amit Kínában már jobban ismernek, mint Magyarországon. Az igazi világhír azonban még várat magára. Hogy igazán nagy durranás legyen belőle, abban szolnoki cégeknek is komoly szerep juthat.

Gőczey András mérnökember. Azt mondja, a Gaus kerék és ő hosszú és változatos évtizedet töltöttek el együtt, mire nemcsak gyártani, de másolni, hamisítani is kezdték a kereket. Ráadásul nem is akárhol, Kínában!

Egy kerékről van tehát szó, amiről ma még maga a megalkotója sem tudja eldönteni, hogy közlekedési eszköz-e inkább, vagy sportszer. Ránézésre a rollernek és az egykerekű biciklinek a keveréke, amivel akár 25-30 kilométer is megtehető egyvégtében, és akár harminc kilométeres végsebesség is elérhető vele. Rollerező mozgással hajtható, és gyorsan megtanulható rajta a közlekedés. Nyugat-Európában, Amerikában és Kínában már tízezrek használják — kínai gyártásban.
A Gauswheele névre hallgató — Kínában Magicwheele-nek, Mágikus keréknek nevezett — fröccsöntött műanyagszerkezet gyártását eredetileg Kínában sikerült megszerveznie a feltalálónak és társának. Az üzlet azonban megromlott, amikor egyre több lett a hamisítvány, és egyre kevesebb a befolyó jövedelem. Utóbbi aztán teljesen el is apadt.
A szolnoki partnerek a találmány, az eszköz históriájának most kezdődő második fejezetében, a magyarországi gyártó háttér megteremtése során kerültek előtérbe. Egyikük a kerékvázat, másikuk pedig a „csomagolására" és szállítására alkalmas hátizsákot szállítaná.

— Gőczey úr csak nemrég keresett meg bennünket, hogy alumíniumból tudnánk-e sorozatban gyártani ezt a szerkezetet — meséli Bognár Miklós, egy szolnoki kft. igazgatója. — Nekem azonnal megtetszett, mert rendkívül ötletesnek és hasznosnak látom a Gaus kereket. Ráadásul üzletileg is fantáziát látok benne. Jelenleg még csak arról tárgyalunk a feltalálóval, hogy a csővázat mi gyártsuk hozzá, de én szeretném, ha végül a teljes összeszerelés is hozzánk kerülne. Megvan a gyártáshoz a teljes műszaki hátterünk: nagyon pontos csőhajlítási technikára van szükség, és mi rendelkezünk ezzel.

A szolnoki vállalkozás mindenesetre nemcsak tárgyalt, hanem gyorsan cselekedett is: előbb legyártotta a prototípust, majd egy öt darabos kollekciót, és már készülnek az első nagyobb, ötszázas próbaszériára is. Aztán ha az elkelt... A mondatot egyelőre ne folytassuk.
Bognár úr azonban nemcsak az üzleti lehetőségek miatt lelkesedik a Gaus kerékért. Azt mondja, rövid idő alatt a fiatalok kedvencévé válhat a négy kilós, alig hetven centi átmérőjű „jármű", ami a városi közlekedésben kiválóan alkalmazható, és szükség esetén egy speciális hátizsákban is elfér.

— Kellemes meglepetés volt számomra mindkét partner — dícséri a szolnoki cégeket a szabadalomtulajdonos Gőczey András. — Tetszik, hogy nem pestiesen reagáltak a megkeresésre, hanem igazi együttműködőkként.
Az üzlet tehát a beindulás előtt áll, a szereplők — feltaláló, reménybeli gyártó és beszállító — derűlátóak. A válaszokat azonban majd a piac adja meg.

Már egy hátizsák is elkészült

A Gaus kerékhez egy nonprofit kft. készített hátizsákot, egyet. Kalló Zoltán, a cég termelési igazgatója azóta is őrzi az elsőt, és várja, várják a megrendeléseket. Azt mondja, a döntően megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégük életében fontos lenne ez a megbízás. A sorozatgyártáshoz megvan a szükséges kapacitásuk és a tapasztalatuk is. Már csak az üzlet beindulására várnak.
============================================
kis59 Creative Commons License 2009.03.21 0 0 90

Nagyon sok ilyen van, hamarosan a weblapomon is indul egy ilyen rovat....

addig is:

www.kisvasutas.extra.hu

Lehet, hogy ismeritek: Petzval nagy fényerejű (portré) objektívje. Az első objektív, mely a sok perces expozíció, másodpercre csökkent.

BitMiller Creative Commons License 2009.03.17 0 0 89
Jóestét!

Ha szabad egyet szólnom, kérlek nézzetek át ide picit:

[link S.O.S.: Mars elmélet publikálása]http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9104616[/link]
Vagy esetleg ide: [link Az elmélet a honlapomon]http://bitmiller.atw.hu/mars-theory.html[/link]
glam69 Creative Commons License 2008.03.02 0 0 88
Sziasztok! A segitsegeteket szeretnem kerni. Van egy talalmanyom, ez egy gyalogosvedelmi szabadalom. Levedettem itthon, ezt kovetoen megszereztem ra a nemzetkozi vedettseget. A PCT-m AAA minositesu. Azt szeretnem kerdezni, tudnatok-e barmilyen modon segiteni; befektetot, uzlettarsat keresek. Sajnos surgos az ugy.
A szabadalomrol keszult egy uzleti terv, azt at tudom kuldeni, ha valaki erdeklodik.
Aki barmit tud, kerem ne ide irjon, mert eleg ritkan vagyok fenn, hanem az e-mail cimemre: aorking@gmail.com Innen kuldenem az infokat is. Elore is koszonom a segitseget! Gyuri
Makkoscipo Creative Commons License 2007.10.26 0 0 87
Jóéjszakát!

Van egy állati nagy felfedezés, csak kevesen ismerik:

EBM

További tudnivalók:

http://gammamanager.com/

A hitelességhez nem fér kétség!

Itt a bizonyíték:

http://gammamanager.com/pic/sdhun.jpg

Makkos Cipő
Simply Red Creative Commons License 2007.10.03 0 0 86

Találtam két idevágó linket:

 

Világhíres feltalálóink

 

 

Magyar feltalálók és találmányaik

 

mmormota Creative Commons License 2007.10.02 0 0 85

Ennek egyik előnye, hogy nem kell alul hermetikusan zárt teret kialakítani, ami a Marson különösen nehéz lenne

 

A Marson nagyon ritka a légkör, alig lenne felhajtóerő.

Előzmény: jee_c (83)
iszugyi Creative Commons License 2007.10.01 0 0 84

Ki akar beszállni négy föszabadalom (energiatermelés 'hiderreaktorokkal', fotovoltáik, neutrínós anyagvizsgálat, ürszondák új navigálása) fináncírozásába, mint csendes pártner, 20%-os nyereségrészesedés ellenében.

 

 

jee_c Creative Commons License 2007.09.18 0 0 83

http://index.hu/tech/urkutatas/mars070803/

 

Nehéz Imre -

nulldiffúziós technológia -

Héliummal megtöltött lufit már mindenki látott, és az is ismert, mi történik egy idő után a héliumos lufikkal: pár nap alatt összetöppednek és lesüllyednek, mert a hélium kiszivárog, a külső gázok pedig bejutnak a lufiba. Szaknyelven szólva ez a parciális diffúzió hatására történik a lufiban. 

A nulldiffúziós technológiák ezt a jelenséget előzik meg egy vagy több közbenső tér alkalmazásával. Ebben a térben gyűlnek össze a ki- és bemenő gázok, innen aztán a nemkívánatos gázok távoznak, a hasznos gázok pedig visszakerülnek a megfelelő térbe. Hogy ez így megvalósuljon, a nulldiffúziós rendszerben gázszeparáló eszközöket kell alkalmazni, illetve olyan berendezéseket, amelyek megfelelő irányba keringetik a gázokat. Nem kell óriási ventilátorokra gondolni, ezek az eszközök olyan kicsik, hogy a már említett ballonok is magukkal tudják vinni őket. Végül, szükség van még egy külső energiaforrásra, ami ellátja árammal a rendszert.

...

Nehéz úr munkatársaival – többek között dr. Bérczi Szaniszlóval, az ELTE Űrkutató Csoportja docensével – olyan tetőt tervezett és védett le szabadalommal, ami könnyű, a megóvandó terület fölött kifeszítve lebeg és nem igényel emelőszerkezetet vagy űrhajós ácsokat. A tető gyakorlatilag egy óriási ponyva, amelyet a héliumos lufihoz hasonló elemek emelnek magasba, a gázszivárgás kiküszöböléséről pedig a nulldiffúziós technológia gondoskodik. "A végeredményt tekintve majdnem olyan a tető, mint a ponyvatetős uszodáké, de amíg a felfújt tetőknél a belső túlnyomás emeli a ponyvát, nálam maga a tető lebeg." – magyarázza Nehéz. "Ennek egyik előnye, hogy nem kell alul hermetikusan zárt teret kialakítani, ami a Marson különösen nehéz lenne, hanem csak az oldalirányú védelmet és a rögzítést kell megfelelő módon biztosítani."

Lektor Creative Commons License 2007.09.18 0 0 81
Felhívom az úri közönség figyelmét, hogy a találmány új eszközt, technikát, eljárást jelent. Különböző elméletek vagy felismerések itt történő propagálását mellőzzétek.
Simply Red Creative Commons License 2007.09.18 0 0 74

Gömböc by Domokos Gábor és Várkonyi Péter

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Gomboc

Simply Red Creative Commons License 2007.09.18 0 0 73
.
Gézoo Creative Commons License 2006.04.04 0 0 72
Reménykedjünk!
Előzmény: Simply Red (71)
Simply Red Creative Commons License 2006.04.04 0 0 71
De a Wikipediában benne van Irinyi. Majd csak  észreveszik ők is.
Előzmény: Gézoo (70)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!