Keresés

Részletes keresés

Csuripacsirta Creative Commons License 2017.11.16 0 0 361

Aki esetleg most fogna hozzá a Balaton környékén házépítéshez, nyaraló építéshez, nyaraló felújításhoz: 

A Balaton Házépítő Kft. és Sárközi Csaba KERÜLENDŐ ÉPÍTÉSI VÁLLALKOZÁS! Vigyétek rossz hírét! Más ne essen abba a csapdába, amibe én. 

NeomatiK Creative Commons License 2015.02.13 0 0 359

Kell.

Előzmény: Esterampa (357)
Esterampa Creative Commons License 2015.01.13 0 0 358

hahóóóóó, van itt valaki :)

Esterampa Creative Commons License 2015.01.13 0 0 357

Van valakinek tapasztalata olyan ügyben, hogy ha bontani kell, azaz újat szeretnénk építeni akkor bontási engedélyt kell kérni? vagy bontási tervet készíttetni? mert már annyi mindent össze vissza hallok, kezdek megijedni.... :(

KömKel Creative Commons License 2013.03.21 0 0 356

Mindenből lehet rosszat kifogni.

Manapság már van 3D bejárás a tervezés során, azaz teljesen be tudod járni az épületet kivül-belül, berendezve.

Innen le tudsz tölteni egy példát rá, a zipben ott van a használati útmutató hozzá: link

Az én ügyfeleimnek sokat segit, főleg akinek nincsen térlátása.

Előzmény: szdorca11 (355)
szdorca11 Creative Commons License 2013.03.21 0 0 355

Sziasztok,

Aki  családi ház tervezésbe kezd, mire kell figyelni? van olyan hogy rossz elrendezésű családi ház ? :( félek hogy mellényulunk... én a panellt nagyon szerettem, és felek hogy nem érezném a családi házat olyan otthonosnak... főleg hogy a párom nagy tereket szereti... én meg a  kusko tipusut... hiába nézegetem neten a képeket, a helységeket egyszerűen nem áll össze.... Tervező mérnökökkel kapcsolatosan rossz tapasztalatom van. :( rájuk nem számithatok...  

Vannak alap szabályok?

Calcitos Creative Commons License 2013.03.02 0 0 354

A mai világban vásárolni érdemes házat !!

adriatic.peroj Creative Commons License 2013.03.02 0 0 353

Hallo Mindenkinek!

milyen falazatot érdemes preferálni, inkább a készház irányában érdemes mozdulni vagy inkább hagyományos anyagokat célozzam meg, mint pl. a tégla, ytong (a vályog talán túlzás). A www.proinno.hu alatt elég meggyőző érvek vannak a hagyományos falazatokra vonatkozóan.

Köszönöm

ép-it-ész Creative Commons License 2011.11.07 0 0 352

Feléled az oldal ??????!!!!!!!!!!!!!!!!

hurrá

Előzmény: cippur (350)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.11.07 0 0 351

Hali

Köszi, igy gondoltam én is , csak biztosra akartam menni .

Bár jelenthet vakolatleverést is.

cs

Előzmény: cippur (350)
cippur Creative Commons License 2011.11.07 0 0 350

A falak belső vakolását jelenti (legalábbis errefelé) 3 rétegben, kőműves csinálja. Remélem tudtam segíteni.

Előzmény: ép-it-ész (347)
KalásziM Creative Commons License 2011.11.07 0 0 349

Igen az alapozástól a tetőig tart !

Előzmény: NeomatiK (344)
KalásziM Creative Commons License 2011.11.07 0 0 348

Innen putzen - ből származik.

Ja én meg most tartok az un. javító kőmíves munkáknál.

Mondja család . miért nem hívok kőmívest ?

Hát mire megtalálom, letárgyalom, már kész is az sk. munka !!

Előzmény: ép-it-ész (347)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.11.07 0 0 347

Hali

Mit jelent az , hogy belső pucolás ??

cs

Előzmény: cippur (346)
cippur Creative Commons License 2011.11.06 0 0 346

Üdv!

Biztos azért ült le az oldal, mert akik az elején kérdeztek és írogattak, közben már rég felépítették a házukat. Utána már nem olyan izgalmas itt olvasgatni...:)

Nálam belső pucolás zajlik...

Előzmény: ép-it-ész (339)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.05.21 0 0 345

HGali

Szerinted ezzel kinek ártok

Legalább van egy kis mozgás .

Olvasni meg én is tudok.

cs

Előzmény: NeomatiK (344)
NeomatiK Creative Commons License 2011.05.20 0 0 344

Nem én vagyok a topiknyitó, de feltételezem, hogy ide a családi ház építésének folyamatáról kéne írni :)

Ha jól emlékszem, a topik teljes címe az volt Családi ház építésének folyamata, leírása. Ezt az utolsó szót levágták, amikor a topikcímek hosszát egységesen redukálták.

Előzmény: ép-it-ész (341)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.05.19 0 0 343

Hali

válaszadás már megtörtént a másik oldalon

cs

Előzmény: zozomax (342)
zozomax Creative Commons License 2011.05.19 0 0 342

Hallihó,

Felteszem ide is, hátha itt jön rá valami jó ötlet:

Van nekem vagy 60 nm járdám, illetve kocsilehajtóm, amiket elég vacakul csináltak meg valamikor. A járda rossz felé lejt, a lehajtó púpos egy ponton, ráadásul  töredezik is a felülete...

Ezeket kellene kijavítanom, egy olyan betonréteggel, ami a hibákból eredően egyes helyeken mondjuk 2 cm vastagnak kellene legyen, míg máshol 8-10 cm vastagnak... és persze oda kellene kössön a meglévő felülethez, nem szabadna feltörnie, felfagynia, stb... ja és persze minél olcsóbbnak is kellene lennie :-(

Valaki tudna egy jó tecnológiát adni erre a feladatra?

Amiken magam is agyaltam, de nem tudtam dönteni :

1. Szimpla homokos betonkeverék sok cementtel kis mésszel keverve rásimítva oszt jóvan. (olcsó,de gőzöm nincs mennyire volna tartós és nem is szép)

2. Ugyanaz mint előbb, kiegészítve azzal, hogy az elsimítást követően szórnék rá valamilyen apró kavicsot és azt óvatosan belehengerelném a felületbe. Még így sem túl drága, de szebb, olyasmi mint a mostt beton felület. Szintén gőzöm nincs mennyire volna tartós.

3. Ragasztható 2-3 cm-es térkővel leburkolni az egészet... ez gondolom

bírná a gyűrődést és még szép is...viszont bazi drága négyzetméterenként minimum 4000 forint, erre komoly gyűjtést kellene indítanom...

ép-it-ész Creative Commons License 2011.05.18 0 0 341

Hali

Megnéztelek ott is .

Lehet , hogy igazad van és ott kell folytatni .

Mekóstoltatom a többiekkel is .

Na csáh , ott találkozunk  .,

De mi lesz ezzel az oldallal ??Ide is kell jó ötlet .

Vagy tegyük fel a kérdéseinket itt is- ott is ?

Mit szósz ?

cs

Előzmény: NeomatiK (340)
NeomatiK Creative Commons License 2011.05.18 0 0 340

Nekem tetszik az ötlet.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9127175

Építőipari kifejezések és magyaráz

itt nem lenne jobb helyen? Megítélésem szerint nem ebbe a topikba tartozik. De ha ezt a topikot akarod pörgetni, akkor nem szóltam.

Előzmény: ép-it-ész (339)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.05.17 0 0 339

Hali

Nagyon leült ez az oldal ...

Addig is amíg feltámad azt találtam ki , hogy az elfeledett szakmai kifijezések meg és ki fejtésével szórakoztatom magamat és a kedves érdeklődőket. Talán így gatyába lehet rázni a T. nagyérdeműűűűűűűűűűt.

tehát az első kérdésem : Hol van a ház LELKE ?

hejes megfejtők nyalhatnak egyet egy vírtuális szivárványos nyalókából .

ha mégse tetszene ez a játék , hát abbahagyjuk-gyom .

cs

cseik Creative Commons License 2011.04.10 0 0 338

nem kell megértened. légyszíves ne linkelj, mert ez reklám és azt nem komázza index. meg az olvtársak zöme sem.

Előzmény: skribatomi (336)
KömKel Creative Commons License 2011.04.10 0 0 337

Talán mert 5 hozzászólásodból ötben direktben reklámozod az oldaladat.

Nem tudom mikor fogjátok már fel, hogy ha az adatlapodra berakod, és ÉRTELMESEN, nem direkt linkelve szólsz hozzá a témákhoz, akkor úgyis megnézi, akit érdekel. Igy viszont ki leszel moderálva, és nem kicsit vagy s.ggfejnek nézve...

Előzmény: skribatomi (336)
cseik Creative Commons License 2011.04.10 0 0 335

skribatomi! nem szépen megkértelek, hogy ne szemeteld tele a fórumot a spamolásoddal?

de akkor legalább ne lenne tele az ajánlott oldal valótlan adatokkal :(

Sznhép Creative Commons License 2010.10.06 0 0 333
Nagyon nyögvenyelős ez a folyamat....ebből az idén már nem lesz ház. Az építési engedély határozatát a hét elején postázták. Talán ma megkapom. Remélem elfogadtak mindent. Közben nem unatkoztunk, mert hogy újra megnyitották a ZBR-t, és most nem akartunk lemaradni. Össze kellett szedni hozzá mindent, ami nem kis erőfeszítésbe került. Ráadásul siettünk is vele, nehogy az orrunk előtt megint hirtelen bezárják. Mostmár csak annak szurkolok, hogy nehogy valami apróság miatt visszadobják...annyi mindenre kell figyelni! Szuper lenne, ha megkapnánk a támogatást!
Előzmény: Sznhép (328)
uancsa Creative Commons License 2010.09.23 0 0 332
Köszi!
Előzmény: cseik (331)
cseik Creative Commons License 2010.09.22 0 0 331
már nem. azt megteszi helyetted ha szükséges az építésfelügyelet
Előzmény: uancsa (330)
uancsa Creative Commons License 2010.09.22 0 0 330
Sziasztok!

Az építkezés megkezdését bejelentettük a hatóságnak, de valaki azt mondta, hogy az apeh-nak is be kell jelenteni. Be kell?

Köszi!
cseik Creative Commons License 2010.09.09 0 0 329

én is így értettem, csak megzavart a kifejezés.

ha így van, akkor nagyon ajánlatos hogy legyen egy műszaki ellenőrötök!!! aki lehetőleg nem a tervező. talán a tervezés és engedélyezés is gördülékenyebb lehetett volna.... bár ez csak feltételezés, de ahogy másik topikban írtam itt tervezői hibák (hibás ügyintézés, jogszabályismeret) is feltételezhetőek.

Előzmény: Sznhép (328)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!