Keresés

Részletes keresés

zxk21 Creative Commons License 16 órája 0 0 5136

Az lemaradt, hogy csak papírokat kell kitöltögetnie, ez mennyire igaz?

zxk21 Creative Commons License 16 órája 0 0 5135

Sziasztok!

 

Egyik ismerősömet megkeresték az ovb-től, hogy szimpatkus és menjen el hozzájuk állásinterjúra, mit ad isten fel is vették, kérdezgetem, hogy lesz ez az egész és ösze-vissza beszélt valami oktatásról, ill. heti 8 órás munkával havi 90 ezerről fixen. Ez tényleg így van? Valaki világosítson fel, valahogy azt érzem, hogy nem olyan szép ez az egész, ahogy neki lefestették :D (luxusautók, csilivili találkozók munkatársakkal, külföldi nyaralások)

googyi Creative Commons License 6 napja 0 0 5134

Köszi a válaszod!
Az mindenképp jó irány, ha van olyan biztosító, ami az eszközalapok mögötti befalapok és egyéb dolgok költségeivel is számol.

".., de tudom, hogy sokan a tanácsadók/közvetítők közül sem értenek hozzá, vagy nem is érdekli őket."
Na ez itt a baj, nem tudják mit adnak el. De legalább nem is érdekli őket.

Nyugbizt előnye valóban az, hogy 65 éves koromban tuti lejár, de ennél több nincs benne számomra.

NYESZ vs nyugbizt:
" És a tanácsadótól pedig szerintem nem elvárható, hogy olyan rendszerességgel figyelje az ügyfelei befektetéseit, ami NYESZ-nél szükséges."
Nem a tanácsadó segít a nyugbizt. kötőnek, hogy milyen portfóliója legyen az ügyfélnek?

Ha nem, akkor ez egy drágán eladott NYESZ. Ugyanis a NYESZ-en pontosan ugyanúgy van magyar/külöföldi részvény/kötvény alapod, abszolút hozamú(aktívan menedzselt eszközalap sokszor ebbe fektet), pénzpiaci, stb.
A nyugbizt eszközalapjai egy az egyben befektetési alapként működnek, amelyek részben vagy egészben továbbfektetik a pénzt (intézményi befektetőként picivel nálam kedvezőbben) egyéb publikusan elérhető befektetési alapokba. Amikor 100%-ban továbbfektetik, akkor lesz szép nagy TKM és a biztosítónak fizetett dolgokat csak azért fizeted, hogy a pénzed évi X%-ért válasszanak helyetted egy vagy több mögöttes befalapot.

Szóval a NYESZ-nél és NYUGBIZT-nál pontosan ugyanolyan mértékben kell figyelned a portfóliód összetételét. Ha a tanácsadótól nem elvárható, hogy az ügyfelei befektetéseivel foglalkozzon, akkor mire fel van értékesítési költség?
Ha olyan a jellemző felkészültségük, mint amivel találkoztam, akkor meg inkább ne adjon tanácsokat senkinek.

"Egyrészt a különböző pénzintézetek hasonló termékei közt nincs olyan nagy különbség jutalékban"
Nyugbiztben azért szerintem ez nem így van, másban lehet nem nagy a különbség.
Allianz Életprogram 33% (Bónuszra 78 v 79%) értékesítési költség vs CIG Pannónia Nyugdíjkötvény E 78% 47% 18% 18% 18% 18%?
Vajon melyiket ajánlotta nekem a Grantis? És még a 3 közül a CIG volt a legjobb.

Azt remélem, hogy ebben a szakmában csak sok elégedett ügyféllel lehet hosszan megmaradni. Akikben csalódtam, saját elmondásuk szerint régóta csinálják. És nem tudom elfogadni, hogy 2-3 hónap utánanézés után jobban ismerem az ajánlott termékeket, mint ők.

(Egyébként volt jó tapasztalatom tanácsadóval, de vele se szerződtem, mert önerőből találtam jobb ajánlatot.)

Előzmény: mo0sy (5131)


cs marci Creative Commons License 2018.08.08 0 0 5133

Üdv.

POÓR ZOLTÁN ellen kb.egy éve nyomoz a Baranya megyei rendőrség Pécsen.Sok a megkárosított ember. De még pofátlanul hívogatja a volt UNIQA-ás ügyfeleit ,hogy kifizeti az okozott károkat ,csak ne jelentsd fel a rendőrségen.CSAK IDŐT akar nyerni...Gátlástalan hazudozó.... A QANTIS már 2017-ben megyszabadult POÓR ZOLTÁNTÓL.

Előzmény: varjoc (5103)
cs marci Creative Commons License 2018.08.08 0 0 5132

Biztos,hogy átvert!!! Pécsi rendőrség 1 éve nyomoz utána ,nagyon sok a károsult.

 

Előzmény: varjoc (5103)
mo0sy Creative Commons License 2018.08.07 0 0 5131

Az utolsó két hsz-odra egyben reagálnék. Én szintén egy tanácsadó cégnél dolgozok, így valamelyest nyilván húzok abba az irányba, ezt még így az elején tisztázni akartam.
A kalkulátorokkal kapcsolatban: Vannak olyan biztosítók(nem tudom pontosan mennyi, milyen arányban), amelyeknek a kalkulátora tartalmazza az alapkezelési költségeket. Ezt abból látom, hogy amikor ugyanazokkal a paraméterekkel számítok egy nyugdíjbiztosítást(ugyanazt a hozamot adom meg az olcsóbb alapokhoz, ami persze irreális, de ez esetben mindegy), csak az alapot változtatom meg, akkor mások az összegek. Ettől még persze én is el tudnék képzelni jobb kalkulátorokat. Én elég sok időt el szoktam tölteni egy-egy szabályzat, kalkulátor átnézésével, de tudom, hogy sokan a tanácsadók/közvetítők közül sem értenek hozzá, vagy nem is érdekli őket.

A NYESZ-szel kapcsolatban: Valóban igaz, hogy a NYESZ költségei másak, az elején biztosan olcsóbbak. Viszont NYESZ-t csak olyannak ajánlanék, akinek kedve és ideje is van foglalkozni vele. Az én tapasztalatom az, hogy a legtöbbeknek se kedve nincs beleásnia magát kicsit jobban a befektetésekbe, se ideje arra, hogy rendszeresen foglalkozzon vele. És a tanácsadótól pedig szerintem nem elvárható, hogy olyan rendszerességgel figyelje az ügyfelei befektetéseit, ami NYESZ-nél szükséges. Másrészt a nyugdíjbiztosítás a jelenlegi nyugdíjkorhatárig tart(az pedig úgy gondolom nem vita kérdése, hogy könnyen elképzelhető 70+-os korhatár is 30 év múlva). Illetve ott lehet kedvezményezettet is megadni, bár ez a többséget nem fogja érinteni. Szóval a NYESZ valóban könnyen lehet olcsóbb, és hozzáértőknek jó lehet, de kezdésnek nem javasolnám.

A pénzügyi tanácsadókkal kapcsolatban: Többedszer találkozom már ezzel az érvvel, hogy a tanácsadó/közvetítő a számára legjobbat ajánlja úgyis. És egészen biztos vagyok benne, hogy bőven vannak valóban, akik így tesznek. Viszont én azon az állásponton vagyok, hogy ha valaki hosszútávon tervezi ezt a szakmát(tudom, itt már sokan kiesnek), akkor jobban megéri ténylegesen az ügyfél érdekeit nézni. Egyrészt a különböző pénzintézetek hasonló termékei közt nincs olyan nagy különbség jutalékban, hogy ez egyértelműen döntsön, másrészt szerintem sokkal jobban megéri anyagilag is, ha az ügyfél elégedett, mert akkor legközelebb is az én segítségemet fogja kérni, és jó szívvel fog ajánlani akár kérés nélkül is. Ez persze nem a gyorsan meggazdagodás receptje, de szerintem jobb(nekem mondjuk amúgy sem bírná a gerincem, ha csak a pénzre hajtanék). Hozzáteszem, én ezt abból a szempontból meg is tehetem, hogy a főállásom elég jó, és nem szorultam rá eddig a jutalékomra. Mindenesetre szerintem nem szabad kijelenteni sem azt, hogy az összes tanácsadó/közvetítő kapzsi és át akar vágni, sem azt, hogy az összes kisangyal. Nyilván a valóság ennél árnyaltabb, és nagyon sok múlik azon, hogy kivel fut össze éppen az ember.

A nyugdíjbiztosításról: Szerintem megvan a létjogosultsága, a már fentebb kifejtett szempontok miatt. De persze nem mindenre ez a megoldás.

Előzmény: googyi (5127)
cs marci Creative Commons License 2018.08.04 0 0 5130

Üdv.

POÓR ZOLTÁN ellen kb.egy éve nyomoz a Baranya megyei rendőrség Pécsen.Sok a megkárosított ember. De még pofátlanul hívogatja a volt UNIQA-ás ügyfeleit ,hogy kifizeti az okozott károkat ,csak ne jelentsd fel a rendőrségen.CSAK IDŐT akar nyerni...Gátlástalan hazudozó.... A QANTIS már 2017-ben megyszabadult POÓR ZOLTÁNTÓL.

Előzmény: suhi69 (5098)
googyi Creative Commons License 2018.07.20 0 0 5129

Ez csak saját vélemény: azok a pénzügyi tanácsadók, akik ingyen adnak tanácsot, a lehető legdrágábbak valójában. Mivel a bevételük maga a jutalék, muszáj nekik a jó jutalékfizetésű irányba terelni az ügyfelet.
És azok az ügyfelek, akik tájékozatlanok, bármit el fognak hinni és ők fogják megfizetni a legmagasabb költségeket.
Nagyon nem tartom etikusnak ezt az utat.

Amit annak tartok, csak Magyarországon ez nehéz, hogy magáért a tanácsadásért pénzt kérni és nem terelni az ügyfelet a nagy jutalékú dolgok irányába.
Pl. pénzügyi tudakozó / kiszámoló blog illetve ezekhez hasonló tanácsadók működése kéne, hogy az irány legyen.

Valahol ovastam, hogy a nyugdíjbiztosítás mennyire népszerű és mennyit eladtak már belőle. Hát vajon miért.... Nagyon szomorú ez az irány.

Egyetlen egyszer kötöttem unit-linked biztosítást még pénzügyi analfabéta koromban 2007-2008 körül. Egy jó ismerősöm beszélt rá, hogy ez mennyire szuper jó dolog és a feltételek alapos elolvasása után hajlandó voltam aláírni a szerződést.
2 héten belül felmondtam, miután szembesültem azzal, hogy valójában miről van szó. Így csak 10k-t buktam.
Azóta nem állok vele szóba.

Előzmény: Garaba80 (5128)
Garaba80 Creative Commons License 2018.07.20 0 0 5128

Sziasztok!a héten végeztem az OVB-s akadémián...a vezetõm mindent elintézett regisztráció elindult vállalkozói kiváltása stb...minden olyan simának tūnt...gondoltam miért ne ...millió ismerõsõm van hátha lesz belõle pénz is.Sokadik oktatáson veszek részt és mindig csak ugyanazt hallom...kulcsszavak,cégbemutató,bankos példa,cèlosrajz,orvososrajz,stb...és valahol itt gondolkodtam el azon hogy én ezt nem tudom csinálni:mindenkitõl 10ajánlást kérni..meg még gondolkodjak 100emberen akiket munkatársnak szeretnék stb..valahogy nem õszinte ez a dolog.Egész èjjel ezen gondolkodtam azok után,hogy beleolvastam ebbe a fórumba!Tūzoltóként dolgozom és gondoltam másodállásnak jó lesz..de inkább megmaradok õszinte embernek mint s hogy gazdag képmutató legyek!

googyi Creative Commons License 2018.07.11 0 0 5127

"Amivel nem számolnak, azok a nem publikus alapkezelési díjak, amik a széles skálán mozgó TKM-eket adják eszközalaptól függően."

Javítanom kell magam, az alapkezelési díjak elérhetőek a nyugdíjbiztosításokhoz. KID vagy Kiemelt befektetői információk néven kell keresni, pont mint a normál befalapok esetén, amit értékpapírszámlára vehetünk.
Pl. a Cig-es: https://portal.cig.eu/get/document/f0149063efa17610af842df86313d16757acd41c.pdf
Érdemes megnézni a folyó költségeket. Vagy pl. van itt olyan alap, ami Concorde 2000-be szeret fektetni.

Az ügynököktől és a biztosítóktól kapott kalkulációknál a problémát továbbra is abban látom, hogy ezeket az alapkezelési költségeket nem veszik figyelembe.
Ez még talán nem akkora gond nyugdíjbiztosítások között, ha feltételezzük, hogy mindenhol hasonló alapkezelési költségekkel dolgoznak (egyébként tippre biztos van itt is legalább fél százalék különbség a legolcsóbb és legdrágább között).
Viszont nagyon nagy ferdítés, ha a NYESZ-szel szembeállítva ezt nem veszik figyelembe és a NYESZ-nél számolnak alapkezelési költséget, nyugbizt-nál meg nem.
Ha viszont ezt elkezdjük figyelembe venni, akkor a nyugbizt-ok 99%-a azonnal esélytelen lesz költségoldalon NYESZ-szel szemben.

Előzmény: googyi (5126)
googyi Creative Commons License 2018.07.10 0 0 5126

Tapasztalatot szeretnék megosztani a "független" "etikus" tanácsadókkal kapcsolatban nyugdíjmegtakarítás témában:

Csak olyan dolgot ajánlanak, amiből értelmes jutalékot kapnak, senki nem fog kapni ingyenes tanácsadásként valódi összehasonlítást a piacon.
3-mal volt dolgom, ebből 2 ismert céghez kapcsolódik, az egyiknek van egy szupijó nyugdíjbiztosításkalkulátoruk, ami megutatja a "valóságot".
Kíváncsi voltam, hogy milyen irányba indulnak a dolgok, miután korán jeleztem nekik, hogy a NYESZ felé húzok.

Kalkulátoros cég:
Természetesen nekem nyilván a nyugdíjbiztosítás lesz a jó szerintük, küldtek is ajánlatot 3 biztosításra, ebből a legmagasabb végösszegű (CIG Pannónia nyugíjkötvény E) a saját excelem szerint csak akkor jöhet ki, ha ~ 1.6% TKM-je van.
30 év felettről beszélünk, szóval közvetlenül nem hasonlítható a 20 éves publikus TKM-ekkel.
Szóval rákéreztem email-ben a tanácsadónál, hogy mégis ez a végösszeg hogy jött ki, milyen költségek mellett jött ez ki.
A tanácsadó továbbirányított (azaz nem tudta a költségeket és azoknak mértékét), innentől a kalkulátoruk készítőjével beszélgettem emailben.
3 költséget vesznek figyelmbe: vagyonkezelési díj: 1.98% / év + portfóliókezelési díj 0,648%/év+ letétkezelési díj 0,0465%/év, ezeket meg lehet találni a cig saját pdf-jeiben, eddig minden rendben.
Ezen felül értékesítési költség van + 7. évfordulón egy 70%/első év befiz-re bónusz, utána minden évre pedig vagoynarányos 1% bónusz/év.
Azaz a vagyonarányos költségek 2.6745 % év 7 évig, aztán 1.6745 % év. Amivel nem számolnak, azok a nem publikus alapkezelési díjak, amik a széles skálán mozgó TKM-eket adják eszközalaptól függően.

Itt ellenőrizhető az össze feltétel:
http://penzugyi-tudakozo.hu/wp-content/uploads/2017/08/CIG-Pannonia-Nyugd%C3%ADj-k%C3%B6tv%C3%A9ny-E-szerz%C5%91d%C3%A9si-felt%C3%A9telei.pdf
50. oldalon a 3 db ismert %-os díj
36. oldal elején pedig említve van az alapkezelési költség
54. oldalon pedig a TKM táblázat

Az alapkezelési költségek átlag 1-1.5%-kal a tőkevédett alapok felett lehetnek a TKM-ek alapján. Szóval ha a tőkevédett alap alapkezelése ingyen van, akkor is jelentős tétel értelmes dolgokba fektetni.
Namost ezt az alapkezelési költséget egyáltalán nem számítják be sehogy, emiatt teljesen fals sorrendet ad a neten elérhető kalkulátoruk és abszolút nem lehet egymással összehasonlítani így a nyugdíjbiztosításokat, pláne nem a NYESZ-szel (pedig külön cikkük van neten, ahol hasonló végösszegek jönnek ki 20 éves távlatban azonos bruttó hozam mellett NYESZ vs jelentős TKM-ű nyugbizt között). Gyakorlatilag a (TKM-alapkezelési költség) lesz náluk a sorrend.
Mellesleg a nyugdíjbiztosítók is így szeretnek számolni a saját kalkulátoraikban, így szebbek a számok...

Szóval senki ne higgyen el senkinek semmit, utána kell nézni mindennek.
És azokat verik át legjobban, aki ezt nem hajlandó megtenni.
Mellesleg az a benyomásom, hogy nem ismerik apró betűkig a terméket, ami ajánlanak. És pláne képtelenek összehasonlítani az egyéb alternatívákkal őket, mivel azokat sosem értékesítik.

combi27 Creative Commons License 2018.06.20 0 0 5125

8 éve keresett fel egy OVB-s tanácsadó (pont akkor végzett a fősulival, szóval full pályakezdő volt)....Hozta  az ajánlatai mellé a lehetséges növekedési faktorokat az egyes befektetési típusokhoz, pro és kontra (jobb hozamnál, rosszabbnál, stb...)

3 órát beszéltünk és nem a fingot reszeltük ahogy 8 éve a bankba mikor deviza alapú hitelt vettünk fel, és csak annyit mondtak hogy itt írja alá.. hiába kérdeztem bármit, mindenre az volt a válasz, ne aggódjon úgysem lesz gond.......végülis a 32 ezres törlesztő után a 67 ezer nem is volt gond...mint ahogy az se hogy forinthitelt nem voltak hajlandóak adni, mivel elsődlegesen azt szerettünk volna...

 

8 éve van kétféle befektetésem az OVB-nél , nincs rájuk panaszom.. ha kellett akkor 2 hét alatt nálam volt a pénzem (ahogy ígérték), online mindent látok, akár manuálisan is bele tudok nyúlni a befektetéseimbe...8 év alatt többet hozott nekem, mint egy banki 2%-os lekötött betét :D 

 

amúgy meg mindenkinek el kell kezdeni valahol.. a két éves tapasztalattal rendelkező  banki ügyintéző is kezdte valahol nulláról.. mondjuk egy bankban?

 

Pár hete voltam egy banknál kisebb kölcsön miatt, mivel nem akartam a befektetéseinkhez nyúlni, és pozitívan csalódtam.. elérték azt a szintet ahol annó 8 éve az OVB-s tanácsadóval tárgyaltam...korrektek voltak, mindenre válaszoltak, mindenről amiről kértem kaptam elemzést, stb....

 

 

Előzmény: Marko576 (5124)
Marko576 Creative Commons License 2018.06.07 0 0 5124

Kezdjük ott, hogy miről is szól a pénzügyi tanácsadás?

Egy (lehetőleg független) tapasztalt szakember a tudását felhasználva segít neked kiválasztani a lehető legjobb befektetést valamint ha szeretnéd hitellel egybekötni a megtakarítást, akkor időtartam és kamatot figyelembe véve tanácsot adni.

 

Ezek alapján nézzük meg az OVB-s és egy tetszőleges banki tanácsadót

 

Banki tanácsadó -> mikor találkozol a tanácsadóval aki minimum 25 éves és 2 év tapasztalattal rendelkezik válaszol a kérdéseidre, bemutatja a termékeket és kiszámolja, hogy a megadott feltételek alapján mi a legjobb neked (azokból a lehetőségekből, amit az adott bank kínálhat)

 

OVB-s tanácsadó-> Megjelenik előtted egy 18-25 év közötti "tapasztalt" kisfiú, aki jobb esetben leérettségizett vagy most egyetemista és arról győzköd téged, hogy az az egy termék amit megmutattak neki milyen jó...amikor konkrétumot kérdezel tőle (én azt kérdeztem, hogy futamidő fügvényében hogyan változik a kamatfaktor->semmi értelme sincs ennek a kérdésnek, de értelmesnek hangzik) fel sem fogja, hogy semmi értelme a kérdésnek, akkor elkezdi mondani a betanított szöveget (legjobb tanácsadó cég, német, megbízható...stb)...de a kérdésre nem tud válaszolni

 

 

Ennyit erről

Tybeewriter Creative Commons License 2018.05.29 0 0 5123

Nagy általánosságban azt kell mondani, hogy az esetek többségében negatívan csalódik az ember az előbbiekben megnevezett cégnél, ugyanis a nagy átlag rontja a színvonalat.

Előzmény: OVB 10 éve (5120)
Zeki_ Creative Commons License 2018.04.21 0 0 5122

Ha egy cég már az elején elbacca a renomét, akkor aki erre allergiás, az lelép.

Nekem egy melóhelyen keverték a bruttót a nettóval (hátrányomra), fizetésnél kérdőre vontam őket, aztán beintettem nekik. Ettől még maradt alkalmazottuk, másokat nem érdekel a megvezetés.

 

Manapság viszont mikor a munkaerő hiány tornyosul, nem jól veszi ki, ha egy cég nem gerinces.

- Nem is az a meló? Pá!

- Nem is annyi a fizetés? Pá!

- Nem is úgy van a munkaidő? Pá!

- Nem fizetik a túlórát? Pá!

stb...

Aztán lehet nézni mekkora király nagy a fluktuáció.

Előzmény: OVB 10 éve (5120)
KSTMS Creative Commons License 2018.04.21 -2 1 5121

Leírtam a véleményem, nem ezért van ez a fórum!? Azért írtam ezt, mert az OBV tisztelt ügynöke hazudott nekem a telefonba és igen, ebből, meg az OVB honlapján lévő információkból, meg az itt leírtakból általános következtetést vontam le, ezt hívják indukciónak. Gondolom, Te deduktívan gondolkodsz... Én meg mondhatnám, hogy Te meg örülj, hogy egy országos piacvezető cégnél dolgozol és ne itt okoskodj. De ne fáraszd magad tovább, nekem ennyi ebből tökéletesen elég volt, ígérem nem írok ide többet. Béke Veled!

Előzmény: OVB 10 éve (5120)
OVB 10 éve Creative Commons License 2018.04.20 -1 0 5120

Mesélj nekünk, hogy neked mit jelent egy tökéletes munkahely, hol fogod megtalálni azt a mámoros helyet ahol ki tudsz majd teljesedni.

Interneten fogod keresni?

Ha egy országos piacvezető céghez kerülnél, előszőr kukkolsz a neten, hogy az egész országban mindenki elégedett aki ott dolgozik és mindenki rózsaszín felhőben úszkál?

 

Azért mert Te más területre vagy hívatott (alkalmazottként eladó, gyógyszerész stb.), milyen jogon írsz általánosságban? 

 

Csöndben vonulj tovább és szerintem találd meg a helyedet a világban ne itt okoskodj

Előzmény: KSTMS (5119)
KSTMS Creative Commons License 2018.04.19 -2 1 5119

Hát, az OVB-hez nem kívánkozom ezek után az biztos. Egyébként a honlapjuk "karrier" oldala is árulkodó: semmi konkrétum nem szerepel a meghirdetett állással kapcsolatban. Ahol nincs konkrétum, az eleve gyanús... A Te agresszív stílusod sem lehet véletlen...

Előzmény: OVB 10 éve (5117)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2018.04.19 0 2 5118

Ezért kár volt!  :-/

Előzmény: OVB 10 éve (5117)
OVB 10 éve Creative Commons License 2018.04.18 -2 0 5117

Te mekkora király vagy a pároddal együtt! Telefonon meg interneten mindent meg tudtok előre! :D

Akkor most hogyan tovább? marad anyu pénze amit kaptok havonta??? :D

Előzmény: KSTMS (5116)
KSTMS Creative Commons License 2018.04.18 -2 1 5116

Én eddig nem hallottam róluk, de tegnap felhívott valaki és én már elígérkeztem egy állásinterjúra, de a honlapjukat nézve gyanús volt a dolog. Kérdeztem is, hogy biztos nem értékesítésről van szó...? Merthogy azt mondták, nem kell értékesítést végezni. Aztán párom rátalált erre a fórumra, én gyorsan visszahívtam az illetőt, szembesítettem pár dologgal, mire rögtön visszavonult, az állásinterjú is lemondásra került. Egy biztos: hazugsággal kezdeni az egészet nem túl biztató... Ennyi tapasztalat is elég volt nekem, hogy senkinek se ajánljam az OVB-t...

beokabence Creative Commons License 2018.04.16 0 0 5115

Sziasztok!

 

Nem feltétlem tartom hitelesnek az internetes tájékozódást....

 

Látom ezt a rengeteg kommentet. Ki igy ki ugy, sajnos elhiszem hogy sok esetben igaza van!

 

Bárkinek bármi kérdése van irjon messengeren! Nagyon szivesen vàlaszolok bármi kérdésre!

 

Csak, hogy a fejetlen és nem valós dolgokat ki tudjatok kerulni!

 

Beóka Bence

KB956 Creative Commons License 2018.03.28 0 0 5114

Igen minden gond nélkül bármikor 

Előzmény: Randomgirl (5113)
Randomgirl Creative Commons License 2018.03.28 0 0 5113

Sziasztok! 

Pár napja megkeresett telefonon egy OVB-s ügynök, munkát ajánlott, egy közös ismerősünktől kapta meg a számom aki szintén ott dolgozik. A lényeg, hogy gondoltam miért ne, tegnapra be is hívott interjúra. Elmondta a cég történetét, működését stb., és kitöltöttem egy jelentezési lapot személyes adatokkal meg karikázós önértékelős résszel. A végén mondta, hogy nagyon szimpatikus vagyok, másnap lesz a megbeszélés a fejesekkel és majd beajánl, utána érdeklődjek, hogy felvettek-e.

Először elég jól hangzottak a dolgok, amiket elmondott, na most én azóta átgondoltam és úgy érzem, hogy nem szeretnék mégsem belevágni a dologba. 

Ezek után, ha netán fel is vettek, simán mondhatom, hogy mégsem szeretném, mindenféle következmény nélkül, igaz? Csak jelentkezési lapot töltöttem ki.

 

Köszönöm a válaszokat! Hasonló tapasztalatok is érdekelnek 🙂

Prof Creative Commons License 2018.02.28 0 0 5112

Szervusz,
A halasztott tőketörlesztésű hitel a lehető legnagyobb idiotizmus, amit bárki tanácsolhat. A részletekbe nem megyek bele. Ha a hitel sima annuitásos törlesztésű, akkor mellé érdemes a lehető legjobb megtakarítást választani, de én inkább így is a hitelt fizetném nagyobb összegekkel, mint mellette egy kétes kimenetelű megtakarítást. Ez persze az értékesítőnek nagyon rossz, mert a hitel nagyon rosszul, a megtakarítás nagyon jól fizet (általában).

Magyarországon erre a lakástakarékpénztár jó, mert jelentős állami támogatás van rá, amellyel a hitel kamat-része nagyrészt kifizethető. De külföldi ingatlanra nem lehet felhasználni.

Előzmény: Unbroken92 (5109)
Krcsk Adam Creative Commons License 2018.02.25 0 0 5111

Üdv.

Ádám vagyok, "ex OVB-s".
Nemrég mondtam fel a cégnél, de úgy éreztem mindenképp szeretném veletek megosztani a fél-1 éves tapasztalatomat.


Amikor elkezdtem az OVB-nél dolgozni én is felcsaptam az internetet és elolvastam különböző fórumok hozzászólásait a cégről, ami igen csak lelombozott. Azt gondoltam, hogy lehet meg se éri elkezdeni. De igazából úgy voltam vele, hogy nem fogok ismeretlen emberek véleményére alapozni max rájövök, hogy tényleg szar. Így utólag azt kell, hogy mondjam örülök , hogy nem hallgattam az emberek lesújtó véleményére és ezért is írom ezt a hozzászólást.

-Tény, nem lettem multimilliomos , de engem nem is így kerestek meg. Az első pár hónap nehezen indult elég sok mélypont volt, de mikor belerázódik az ember már könnyebb és voltak egész jó fizetéseim is. A teljesítménybér nekem kifejezetten tetszett, mert így egyetem mellett is tudtam ügyfelekkel találkozni.
-Sok kommentben olvastam a MNB képzést mint lehúzás. Tudnotok kell, hogy ez full független az OVB-től egy MNB pénzügyi képzés ami ahhoz kell, hogy MO-n pénzügyi tevékenységet végezz. Ráadásul van OVB ösztöndíj program is, ami minimális teljesítmény mellett visszafizeti a teljes képzés árát és gyakorlatilag én is visszakaptam a 30 ezret és van egy ingyen mnb képzésem.(érdekes erről soha senki nem írt korábban..)
-Végezetül mivel frenchise rendszer az sem mind1 ki hol kezd el dolgozni. Vannak jobb irodák és kevésbé. Ahol én dolgoztam ott jó volt a társaság sok új emberrel ismerkedtem meg és sokat tanultam. Kommunikációs fejlődésről nem is beszélve.

Dióhéjban, távozásom oka a sok jó tapasztalat mellett az, hogy úgy éreztem nem ez az a pálya amivel örökké szeretnék foglalkozni és már a vége fele a munka se okozott olyan örömöt mint az elején.

Összességében:
-Ajánlom annak: Aki szeretne fejlődni,új dolgokba belekóstolni,nem fél a szakmai kihívásoktól,esetenként kudarcokat jól viseli
-Nem ajánlom annak: Aki az egyszerű munkákat kedveli és anti-szociális,valamint a pénzszerzés neki a legfontosabb, mert rövidtávon arra lehet tényleg jobb egy meki.

jsutonequestion Creative Commons License 2018.02.14 0 0 5110

Üdv érdeklődnék, hogy hogyan működik a felmondás a cégnél? A vállalkozói leadása, illetve egyebek. Aki ezzel kapcsolatban tud valamit, tippek bármi érdekel:)

Köszönöm

Unbroken92 Creative Commons License 2018.02.14 0 0 5109

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy mi a véleményetek az Ovb ről?

Jelenleg a párommal szeretnénk Ausztriában az OVB keresztül házat vásárolni és melle kötünk két megtakarítást és két biztosítást! Van olyan közötettek aki már vásárolt OVBn keresztül házat Ausztriában? Előre is köszönöm a válaszokat 

beokabence Creative Commons License 2018.02.11 0 0 5108

Sziasztok!

 

Látom ezt a rengeteg kommentet. Ki igy ki ugy, sajnos elhiszem hogy esetben igaza van!

 

Bárkinek bármi kérdése van irjon messengeren! Nagyon szivesen vàlaszolok bármi kérdésre!

 

Csak, hogy a fejetlen és nem valós dolgokat ki tudjatok kerulni!

 

Beóka Bence

 

 

Bennyshield Creative Commons License 2018.02.04 0 0 5107

Egy barátom, aki huzamosabb ideig náluk dolgozott folyamat gyűzködött, hogy menjek el hozzájuk melózni, jó lehetőség (a tag alapból nem 100-as, de rá később visszatérek). Miután meglett az érettségim, munkába álltam havi ~150-ért (3 műszak, fokozottaqn stresszes meló, mondanom sem kell, hogy mennyire tetszett). Egy másik barátom ekkor már az ovb-s vizsgájára készült, a mentorával mentek ügyfelekhez, hogy gyakoroljon, átlássa hogy is működik ez. Nos, mivel ő jó barátom, adtam nekik egy esélyt.

Az első találka velük ilyen céllal valamiért totál elvarázsolt. Öltönyös, elegáns fiatalok, pénzzel foglalkoznak, segiteni próbálnak másoknak és ebből élnek... Mondanom sem kell, irigyeltem őket egy darabig. A felmérés megtörtént, nagyon meggyőző érvekkel, ábrákkal álltak elő (mint kiderült, precizen megtervezett, betanult gesztus volt minden, ha pedig valamire nem tudott válaszolni, akkor jött a szokásos "Már vártam ezt a kérdést, a következő találkozásunkkor személyreszabott választ adok"). De végüls megtakaritást, biztositást nem kötöttem velük.

A nyár előtt otthagytam a melót, mivel szeptembertől ismét tanulni akartam, aztán jött az ötlet, hogy beállok közéjük. Az iroda, a találkozás a fejesekkel, az oktatások... minden csillog villog, mintha valami amerikai sikertörténetbe csöppentem volna (mint a wall street farkasa)... Nade várjunkcsak, ez gyanús. Minden tökéletes, mindenki barátja a másiknak (a közös estén sosem láttam ennyi embert, akiről visit a képmutatás), van sikeres ember akinek a példáját mindannyian követhetjük... Úgy éreztem magam, mintha agymosáson akarnának végigrángatni. Tiltott szavak, gondolatok, rossz véleményű emberek gyűjtőszava ha jól emlékszem a siker rombolók (vagy valami hasonlók). Bármi, ami egy kicsit elgondolkodtathat, hogy nem valami lehúzás-e az egész. Ezeket figyelmen kivül kellett hagyni. 

A vizsga a kedvencem: 30 vagy 40k amit bekellett fizetni. Kapsz tananyagot és 3 hónap múlva lekellett tenni a tanácsadói vizsgát. Azt nem hagyhatom ki, hogy ez egy megbundázott számottevés, ahol a vizsgázó kedvére puskázhat, csak nem feltűnően. Ez alapján bizza rá szerintem bárki a pénzét egy 20 év körüli ovb ügynökre...

Szerencsémre nem fizettem ki a vizsgadijat, kb 1 hónap után hagytam az egészet. Mint kiderült, jól tettem. A legelső emlitett, nem 100-as barát otthagyta a céget és elkezdett másgol dolgozni. Az egykori ügyfelei meg elkezdték lemondani a szerződést, amiből ő a jutalékot kapta. Szerencsétlennek hitelt kellett felvennie, hogy amit az ovb visszakövetel, azt meg is tudja adni. Ezért éri meg nekik friss érettségiseket foglalkoztatni: végigmennek a családon, barátokon, pár ismeretlenen és ha otthagyják a céget, a pénz amit szerzett, azt végül az utolsó centig visszafizettetik vele. Ebbe tényleg csak annak érdemes belevágnia, akinek jó a beszélőkéje, meggyőző tud lenni, különben később szopás lesz a vége.

Ez az én szemszögemből van, valóban kényelmes dolog, hogy más néz neked utána, hogy hova érdemes biztositást, megtakaritást és egyebeket fizetni. De ha valaki mással akarja ezeket elintéztetni, akkor gondolom nem egy frissen leérettségizett (lehet az akármilyen), megbundázott vizsgán átment, hozzá nem értő segitségét akarja kérni. Személy szerint csak olyanhoz fordulnék tőlük, akinek valóban van tapasztalata, képzettsége ahhoz, hogy ezt végezhesse.
Kortársaimnak: ha megvan az érettségi, ne dolgozzatok náluk. A telefonszámlát, utiköltségeket, az ügyfél kávéját, üditőjét a saját fizetésetekből kell állni (ami nem kevés, meg akárhol nem találkozhatsz velük...), ha meg otthagyjátok, később mehettek hitelért. Ha valóban érdekel ez az élet, szakma, tanulj tovább ebbe az irányba, máskülönben ti jártok rosszul, a saját időtöket szórjátok el.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!