Keresés

Részletes keresés

Zeki_ Creative Commons License 2017.09.09 0 0 5095

átverés.

Előzmény: grolimund (5094)
grolimund Creative Commons License 2017.09.09 -1 0 5094

Vedd le a pénzügyi támogatást az interneten.

Iparosok, kereskedők, vállalkozók, gazdálkodók és szakemberek.
liberálisok van szüksége pénzügyi támogatásra?.
Adhatunk pénzt kész !.
Adunk pénzt jóváírja 1000€ - 10.000.000 €.
Meséljen projekt, építünk együtt !.
1) Meséljen online projektek gyors és egyszerű.
2) Mi kapcsolatba lépünk 24 órán belül.
3) véglegesítése a fájl egy forgalmas üzleti és bank
partner.
Kapcsolat Ms Theresia Grolimund Wehrli minden információt.
E-mail: (grolimundtheresawehrli@outlook.fr)

mneka Creative Commons License 2017.09.05 0 0 5093

Nagyon érdekelne, hogy megbízható, jó szolgáltatást nyújtanak-e? Minden pénzügyi területet hogyan képesek ismerni, vagy náluk is van olyan amit preferálnak?Bulchew Creative Commons License 2017.07.16 0 0 5092

Sziasztok!

 

Látom, hogy már pár hete nem volt itt hozzászólás, de azért remélem, él még a fórum.

Nagyon érdekelne, kinek milyen tapasztalatai vannak a közelmúltból, sikerült-e találkoznotok olyan OVB-s tanácsadóval, aki szakmailag és emberileg is megfelelő színvonalon dolgozott.

 

Én is itt dolgozom második éve ügynökként, és sajnos meg tudom erősíteni a korábbi hozzászólók álláspontjait. Valóban sokan nem tisztességesen munkálkodnak, és ezzel lejáratják a hivatást.

 

Szerintetek milyen egy jó tanácsadó? Mit vártok el tőle, és mit lennétek hajlandóak cserébe adni? Jónak tartjátok az ingyenes, továbbajánlós módszert?

 

Honnan derítitek ki, hogy megbízható emberrel találkoztatok-e?

 

Üdv!

CzMóni Creative Commons License 2017.06.23 0 0 5091

talán... :))

Előzmény: Zeki_ (5090)
Zeki_ Creative Commons License 2017.06.23 0 0 5090

2 napja írta, hogy holnap.

Tehát a potyakávé megvolt.

Előzmény: CzMóni (5089)
CzMóni Creative Commons License 2017.06.23 0 0 5089

Kedves Irodavezeto01!

 

7 éve dolgozom a szakmában és nekem is tele a hócipőm a nyomulós ügynökökkel, akik a levegőbe kiabálva mindenféle téves információt, lejáratták ezt a hivatást.

 

Azonban a helyedben én tisztáznék vele és magamban is néhány dolgot. Például kamat vagy hozam volt, amit feldobott 10-20%-ként? Kamatnak a mai gazdasági környezetben irreális, menekülj. Hozamnak viszont nem lehetetlen, mindössze a megfelelő kockázatú befektetést kell hozzá vállalnod. Ha csak azt mondta, hogy akár 10-20% hozamot is elérhetsz évente, akkor végül is nem hazudott.

 

Ha emellé nem mondta el, hogy ugyanennyit el is veszíthetsz, na az már gond! 

 

Még új vagyok a fórumon, de írásod hozzászólásra késztetett. HA jól emlékszem, a hipotézisvizsgálat egy matematikai statisztikai elemző eszköz, mely egy adott szórású minta várható értékére, átlagára, arányára vagy magára a szórásra vonatkozik. Jól emlékszem? Milyen eloszlású és szórású mintákra, milyen sokaságra készítetted el a próbákat?

 

Nem vagyok sem matematikus, sem statisztikus, lehet, ezért nem értem az összefüggést ezzel :). 

 

A nulla közeli kamatkörnyezet miatt jelenleg alig van a piacon olyan, aki bármilyen kamatot garantál neked közép vagy hosszútávon. Ezt most ne is várd senkitől. Ha ilyet szeretnél, akkor vegyél kamatozó kincstárjegyet vagy más állampapírt, esetleg banki lekötés 0,5-0,8%-ra...

 

Jól gondolod, mindenki pénzért dolgozik, gondolom, Te is :)). Ez még önmagában nem determinálja azt, hogy átverés. Ahhoz olyan ember kell, aki ez alapján szedi áldozatait. De vannak a szakmának korrekt képviselői, mint amilyennek hozzászólásai alapján LTamás is tűnik, és még vagyunk jó néhányan.

 

Ha valóban tanácsra van szükséged, ilyen embert keress. Ha nem, inkább hagyd ki a potya kávét is... 

Előzmény: Irodavezeto01 (5088)
Irodavezeto01 Creative Commons License 2017.06.21 0 0 5088

Épp holnap találkozom az egyik ügynökkel! Ami biztos, mint az összes többi ilyen cég ez is egy profitorientált vállalkozás, tehát pénzt akar keresni!

Egyébként azt állította telefonban, hogy a befektetett összegem akár 10-20 % kamatot is hozhat ÉVENTE! Vagyis NEM GARANTÁLT, itt EZ a LÉNYEG!

Elvégeztem egy T és Z próbás hipotézis vizsgálatot a rendelkezésemre álló adatok alapján - nem kevés utánajárás - és a kapott eredményt tekintve biztosan állíthatom, hogy - legalábbis ez a része - NEM IGAZ! A számok nem hazudnak, ha matematikailag is megcáfolható egy állítás akkor erősen érdemes elgondolkozni rajta belevágjon -e az ember!

Csak az foglalkozzon vele akinek van fölöslegesen elkölthető pénze és nem viseli meg ha esetleg bebukja!

A magam részéről udvariasan de határozottan visszautasítom majd! :) ( Azért a potya kávét, sütit, stb. - ha lesz - azért elfogadom majd )

Prof Creative Commons License 2017.06.08 0 0 5087

A legjobb tanácsom: foglalkozz azzal, ami érdekel, legyél benne a lehető legjobb (ehhez sok lemondás, kitartás és tanulás kell), és meglesz az eredménye. Az OVB-nél ideig-óráig sok pénzt kereshetsz (és ba'hatsz el), de előbb-utóbb vége lesz.

Neked biztosan jobb lesz, a lehetséges ügyfeleidnek pedig valószínűleg.

Előzmény: uptilldawn (5086)
uptilldawn Creative Commons License 2017.06.07 0 0 5086

Szia, köszönöm válaszod!

Elkezdtem olvasni a fórumot kb 5-6 oldalig, de teljesen elvesztem a dologban.

A 2. pontod végére válaszolva, az is visszatart engem, hogy maga a pénzügy nem is érdekel, mint szakma, így ezért sem akarnék - lehetséges - rossz tanácsokkal ellátni akárkit, elvonatkoztatva attól, hogy elvégeztem-e az OVB által előírt képzést.

 

Üdv, 

uptilldawn :)

Előzmény: Prof (5085)
Prof Creative Commons License 2017.06.07 0 0 5085

Szia,

0. Olvasd vissza az elejétől a fórumot!
1. Nem. Teljesítménybérben (jutalékért) értékesítenek pénzügyi megoldásokat. Hogy ez átverés-e, általános érvénnyel nem kinyilatkoztatható (lásd pl. Tamás esetét).
2. Szerintem ne. A kisödrög a fejedben mindig zaklatni fog, hogy "ez most átverés vagy nem átverés", és ez hosszabb-rövidebb távon a munkád hatékonyságának csökkenéséhez, vagyis sok felesleges és ki nem fizetett munkához fog vezetni.
Tanulj ki egy szakmát rendesen vagy tanuld meg tényleg alaposan (közgazdászként, biztosításmatematikusként stb.) a pénzügyeket és utána dolgozhatsz pl. alapkezelőként, portfóliómenedzserként, értékesítőként úgy, hogy félinformációkra alapozva biztosan nem fogod átvágni az ügyfeleidet (nem rosszhiszeműségből, hanem mert ezt mondták és te elhitted).

Prof

Előzmény: uptilldawn (5084)
uptilldawn Creative Commons License 2017.06.07 0 0 5084

Sziasztok, 

most akarnak belehúzni ebbe az egész OVB-s dologba mint munkatárs. Mindezt egy olyan ismerős, akit már több éve ismerek és eddig nagyon megbízhatónak tűnt/tűnik. Tudni kell, hogy nem én jelentkeztem, hanem ő keresett meg. 

 

Kicsit utánanéztem a cégnek és oké, hogy piacvezető meg a többi könyökszósz, de nekem a kommentek - és pár ismerős által akik 4-5 (!) éveket húztak le ott - úgy tűnik, hogy itt valami nagyon nem kóser. Pontosabban fogalmazva ez egy jó kis ingyen meló lenne, hiszen ki kell hozzá váltani a vállalkozóit, viszont teljesítménybér van és így semmilyen fizetés nem garantált. Olvastam nagyon negatív sztorikat is, de igazából két kérdésem lenne:

 

1) Ez tényleg arról szól, hogy a jutalékért embereket vernek át az üzletkötők?

2) Javasoljátok-e, hogy belemenjek? Tudom, hogy az embernek magának kell döntenie a dolgokról, de még viszonylag fiatal vagyok (20 év alatt) és nem akarok már az elején rácseszni. Akikkel eddig találkoztam és dolgoztak a cégnél azt mondták ha nagyon akarom próbáljam ki és meglátom. Ez természetesen bejön, de itt inkább a lelkiismereti oldaláról közelíteném meg a dolgot, nem akarok abból élni, hogy embereket verek át.

 

Esetleg ha valaki dolgozott ott - tudom, hogy a cég szabályzata előírja, hogy volt és jelenleg ott dolgozó ügynök nem mondhat/tüntetheti fel negatívat/n a cégről/et, de mégis, ha van valaki, azt örömmel fogadnám.

 

Köszi :)

LTamas89 Creative Commons License 2017.06.07 0 0 5083

Kedves Jenő!

 

Ha nettó fizetéséből saját maga tenne félre (tehát NEM cafeteria), akkor terméktípust tekintve mindenképpen nyugdíjbiztosítást, mert csak ezt nem érintheti a nyugdíjkorhatár esetelges kitolása (ami egy 41 évesnél még sajnos esélyes) és adózási szempontból is ez a legkedvezőbb, ha mégsem nyugdíjcélból veszi fel a megtakarítását (amire egy 41 évesnél szintén nagyobb esély van, mint egy 60 évesnél...). A nyugdíjbiztosításokon belül a legnagyobb viszont a szórás az egyes módozatok minőségét, költségeit és a befektetés alapok hozamait illetően is - akár még egy biztosítón belül is! Ráadásul a helyes választáshoz az életkoron kívül több fontos dolgot is mérlegelni, tisztázni kell, úgy mint:

- havonta félreteendő összeg

- fizetési ütem és mód

- értékkövetéshez, indexálás való hozzáállás

- hozamelvárás és kockázattűrő képesség

- stb...

 

Küldök Önnek egy emailt hamarosan az összes tisztázandó kérdéssel, és ott folytathatjuk a diskurzust. Nézze majd meg a postafiókját délután.

 

üdv,

Lantos Tamás

Előzmény: Jeno976 (5082)
Jeno976 Creative Commons License 2017.06.07 0 0 5082

Kedves Tamás!

 

41 éves férfinek milyen nyugdíj takarékossági formát ajánlana?

 

Köszönettel

Kovács Jenő

jenoke76@gmail.com

LTamas89 Creative Commons License 2017.05.30 0 0 5081

Kedves Tibor,

 

ez azért nehéz, mert fogalmam sincs róla, mik voltak az igények. Lehet, hogy a ti igényeitekre jó ez a termék, de az is lehet, hogy a lehető legrosszabb választások egyike. Ehhez ismernem kéne az igényeket.

 

Alapvetően azonban elmondható, hogy hosszútávú 15-20 éves gyűjtögetésre alkalmas megtakarítási programról beszélünk. Ismerem a terméket, szerintem erre a célra (mármint a hosszútávú tőkegyűjtésre) még a jobbak közül való, de arra nem esküszöm meg, hogy ne lehetne jobbat találni...

 

Minden az igénytől függ!

 

üdv,

Lantos Tamás

Előzmény: tibo777 (5080)
tibo777 Creative Commons License 2017.05.25 0 0 5080

Kedves Tamás,

 

Akkor valószínűleg a SIGNAL Öngondoskodási Terv 2.0 lesz, mert szabadfelhasználású volt.

 

Esetleg arra megkérhetlek, hogy véleményt mondj róla?

 

Előre is Köszönöm,

Tibor

Előzmény: LTamas89 (5079)
LTamas89 Creative Commons License 2017.05.25 0 0 5079

Szia!

 

Biztos, hogy nem erről a termékről van szó, mert az OVB az Előrelátó Programok nem értékesítheti. Nekik speciális SIGNAL termékeik vannak a rendszeres megtakarításokra: a SIGNAL Nyugdíj Terv (nyugdíjbiztosítás) és a SIGNAL Öngondoskodási Terv 2.0 (szabadfelhaszálású).

 

üdv,

Lantos Tamás

Üzleti Igazgató

Life Plusz Kft.

Előzmény: tibo777 (5078)
tibo777 Creative Commons License 2017.05.25 0 0 5078

Sziasztok,

 

Szeretnék véleményt kérni a Signal Előrelátó Programjáról. (http://www.signal.hu/hu/Elorelato-Program)

Megtalált vele valaki az OVB-től. Legalábbis csak gondolom, hogy ez a termék, mert természetesen név nem hangzott el.

Ellenben "apró" csúsztatások azok igen, de ettől még lehetne egy jó termék.

Van elméletem, de nem akarok prejudikálni.

 

Ha egy hozzáértő véleményezné, azért nagyon hálás lennék!

 

Előre is köszönöm!

Draci Creative Commons License 2017.05.02 -2 0 5077

Sziasztok van egy oldal illetve egy ingatlaniroda, ami szerintem megbízható!

Ingatlan szaktanácsadással is foglalkoznak Miskolc és Borsod egész területén!

http://bsteel.hu/

Prof Creative Commons License 2017.04.23 0 0 5076

Hali!

LTamas hozzászólása mértékadó, érdemes megfontolni.

Ezen felül.

1. Mindenképp olvasd el a szerződést és annak összes feltételét. A kérdéseidet írd le, egyeztess időpontot az értékesítővel és tedd fel neki a kérdéseket. A válaszokat (a kérdésekkel együtt) saját kis kezével írja le papírra, dátum és aláírás is legyen a végén. Ha igazat mond, neki nem lehet belőle baja. Ha erre nem hajlandó, akkor eleve felejtős a történet.

2. Ha ez életbiztosítás és ha saját jogon, természetes személyként kötötted, akkor a bit 122. paragrafus alapján jogod van a szerződést a szerződéshez kapcsolódó tájékoztatás kézhez vételétől számított 30 napon belül indoklás nélkül felmondani, ez esetben a szerződés díjával a biztosító köteles elszámolni. Ez kb. annyit jelent, hogy a befizetett díj egy csekély mértékben csökkentett része visszajár.

Továbbá.

A kollégád aligha pénzügyi szakember. LTamas az, és bár nyűansznyi dolgokban különbözik a véleményünk, ettől még eddigi megnyilvánulásai alapján nincs okom feltételezni, hogy bármilyen formában inkorrekt lenne.

A leírás alapján valószínűsíthető, hogy csal aláíratni akart valamit, de ez még nem jelenti azt, hogy a termék ne lenne jó (lásd Tamás hozzászólását).

Előzmény: kat01 (5072)
Prof Creative Commons License 2017.04.23 0 0 5075

Hali!

Nem volt túl jó rálátásod a jelek szerint, sok szakmaiatlanság van a hozzászólásodban és sok lényeges információt kihagytál belőle.

Előzmény: Gate51 (5074)
Gate51 Creative Commons License 2017.04.22 0 0 5074

Kedves Kat02!

 

2015 eljétől 2016 közepéig az OVB munkatársa voltam. Valamennyire volt már rálátásom ezekre a termékekre (biztosítások és megtakarítások).

 

A kérdésed az volt átverés vagy sem.

 

A kérdés, hogy szükséged van rá valójában vagy nem? A cégben - ahogy minden gazdálkodó szervezetben - nyomatják az embert, hogy kössön meg minél több szerződést (főleg megtakarítást, mert a munktársaiknak és a vezetőségnek is ez hoz a legtöbb jutalékot).

Ha valakinek van olyan pénze amit szeretne hosszú távon eltenni rendszeresen úgy hogy arra mint egy csekkért kötelezettséget vállal akkor nem nevezhető átverésnek mert arra jó.

 

Azzal nem tudok egyetérteni, hogy olyan ügyfeleket is megkeresnek az ügynökök akik nem is akarnak ilyen szerződést kötni vagy nincs pénzük rá.

 

ITT VANNAK AZOK AZ AMIKET TUDNOD KELL A SZERZŐDÉSEKRŐL:

 

 A lehető legpontosabban megpróbálom Neked leírni.

 

Azt mondják, hogy "van egy két éves önvédelmi időszak. Eddig fizetni kell és utána ki tudod venni a pénzedet." Ez igaz de a valóságban - illetve jogilag - gyakorlatilag annyit jelent, hogy két évig mindenképpen fizetned kell az általad megszabott összeget és 2 év után ki tudod venni azt a pénzt amit a 2. év UTÁN fizettél be havonta. Valóban kamatozik egyébként az összeg de csak nagyon hosszú távon (több 10 év). Rövid távon nem. A kamatozásokról a szerződés mellékletében van egy táblázat és ott tudod megnézni.

 

Van egy szüneteltetési lehetőség is a Signal-nál (ha még létezik ez a lehetőség), de ez csupán annyit jelent, hogy a 2 év után szüneteltedheted a havi megtakarítás összegét, viszont amikor újrakezded be kell fizetni az "elmaradt" hónapokat.

 

Tudnod kell azt is, hogy azzal, hogy aláírtad a szerződést még nem érvényes a szerződés abban az értelemben, hogy nincs még fizetési kötelezettséged vagy hasonló. A szerződés akkor él amikor befizetted a biztosítási/megtakarítási díj legelső értékét csekken vagy utalás formájában.

 

A szerződést bármikor amúgy fel lehet bontani viszont a 2. Évig szerződés bontás esetén a pénzt nem kapod vissza.

 

 

Az interneten utána tudsz nézni még sok adatnak. Annyi segítség, higy ezeket a szerződéseket unit linked  vagy más néven befektetéshez kötött életbiztosítás.

 

Ha konkrétan nyugdíjbiztosítást kötöttél akkor is hasonlóak a feltételek viszont kicsit szigorúbbak, azonban az OVB irodái inkább a Signal esetében megtakarítási (unit linked) termékeket kötnek nyugdíj célra vagy hasonlóra, nem feltétlen konkrét nyugdíj biztosítást.

 

Remélem segítettem az adatokkal!

 

 

Előzmény: kat01 (5072)
LTamas89 Creative Commons License 2017.04.19 0 2 5073

Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy egy imserősöd volt egyszer étteremben, szerinte tök rossz volt a kaja, úgyhogy nem szabad semmilyen étteremben enni.

 

Félre ne érts, nem akarom én védeni az ügynököt, de ennyi adatból nehéz segíteni, hogy jó megoldást javasolt-e. Átverésnek nem átverés, ha nyugdíjbiztosítást akartok.

 

Ha tényleg:

- a nyugdíjra akartok gyűjteni

- van rá pénzetek

- ezen felül rövid távra is raktok félre (tehát nem azbutolsó x ezer ft-otokból megy)

- van SZJA-tok és igénybe tudjátok venni az adóvisszatérítést

akkor a terméktípus, vagyis a nyugdíjbiztosítás alapvetően jó lehet. Hogy ezen belül konkrétan a SIGNAL Biztosító Nyugdíj Terv (szerintem ez lesz a neve) a megfelelő vagy sem, azt ennyi infóból nem lehet megmondani.

 

üdv,

Lantos Tamás, közgazdász

Üzleti Igazgató

Life Plusz Kft.

Előzmény: kat01 (5072)
kat01 Creative Commons License 2017.04.19 0 1 5072

Sziasztok!

 

Örömmel látom, hogy még pörög ez a fórum. Bocsi, ha valami ilyesmi téma már volt itt, de nincs sok időm 5000 hozzászólást elolvasni egyenként.

 

A kérdésem az lenne, hogy OVB-s emberkével tegnap este kötöttünk Signal nyugdíjbiztosítási alapot (remélem ez a neve, mert most nincs nálam a papír). Ma egyik kedves kollégám tájékoztatott arról, hogy az egész egy nagy beetetés semmit nem fog kamatozni évek alatt sem és most nagyon nehezen szabadul tőle. Ami gyanús volt az OVB-s ürgétől, hogy mutogatta a színes szagos grafikonokat, hogy mennyit fog növekedni 39 év alatt a beletett pénz, és hogy 35milliót is ki lehet a végén szedni. Túl szép, hogy igaz legyen, de hát ezek annyira tudnak hatni az emberre, hogy meg is kötöttük.  Viszont az aggályaim, hogy egyből elkezdte kitöltögetni a papírokat, meg sem nézhettük, és este 10kor már én is inkább le akartam tudni az egészet, nemhogy még ott olvasgatni száraz dokumentumokat, a másik, hogy döntésre kötelezett azonnal. És most a kérdés: Mennyire érezhetem jogosnak, hogy tényleg már csak aláíratni akart velünk egy olyan dolgot, ami nem alkalmas semmire, és hogy ez a Signal nyugdíjterv tényleg ennyire átverés e, főleg, hogy saját tapasztalatát oszotta meg a kollégám?

 

Köszi a válaszokat!

LTamas89 Creative Commons License 2017.04.13 0 0 5071

Igen, valószínüleg erről szólna. Biztosításról és/vagy pénztárti termékekről.

Előzmény: pvt.peter (5070)
pvt.peter Creative Commons License 2017.04.12 0 0 5070

Sziasztok,

 

A mai nap folyamán megkeresett egy hölgy a Magyar Pénzügyi Közvetítő irodától és személyes találkozót (Corvin negyedben levő iroda) ajánlott fel, ahol megtudnánk beszélni azt, hogy számomra (mint sima munkavállaló) milyen adó visszatérítési lehetőségek vannak.

A kérdésem az lenne, hogy ez neki miért éri meg?

Ez nem vmi "kössél biztosítást" találkozó lenne?

Sajnos egyszer már volt szerencsém egy OVB -shez, nem szeretném megint feleslegesen pazarolni az időmet ...

 

Előre is köszi,

Üdv,

Peti

Prof Creative Commons License 2017.04.04 0 0 5069

Tiszta ügy, érthető szempontok.

Előzmény: LTamas89 (5068)
LTamas89 Creative Commons License 2017.04.04 0 0 5068

Ezt még tavaly nyáron részletesen leírtam, mikor ez az egész váltás kezdődött..

Olvass vissza! :)

Előzmény: Prof (5066)
Prof Creative Commons License 2017.04.03 0 0 5067

Hali,
Erről azért egy polgári és büntetőjogban is jártas ügyvédet alaposan kérdezz ki, mert -- bár csak feltételezés a részemről -- nem ennyire fekete-fehér a helyzet.

Előzmény: Facehugger (5064)
Prof Creative Commons License 2017.04.03 0 0 5066

Höhööööö... Mi lett az objektívvel (oké, oké, nem az, mert a német felügyelet sem szerette, de akkor is)?!

Előzmény: LTamas89 (5063)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!