Keresés

Részletes keresés

Zimizumi Creative Commons License 2009.11.23 0 0 29694

LOL!

(és igen, nekem is elég erős a gyanúm, hogy előre kikutatják a zsebeket)

 

Hű micsoda átfogó lista, nagyon köszönöm!

 

Nálunk az idei befutó: a találóskérdés + LEGO/Playmobil szett alkatrészenként adagolva. első nap megkapják az összerakási útmutatót is, hogy azért tudják, mi lesz a sok kis alkatrészből.

Mikulásig egy-egy pici marcipános csokika is, utána úgyis csokimérgezésük lesz és kerülgethetem a mikulásokat húsvétig...

 

Ezek a mütyürök tényleg nagyon édesek, amik a listán vannak, és biztos, hogy a gyerekek a 95.-nek is örülnek, de az én szememben egy idő után szimplán csak lom kategória, aminek a mértékét nem akarom gyarapítani. (kapnak eleget a suliban, a lelkes rokonságtól, stb).

Előzmény: P_Andi (29693)
P_Andi Creative Commons License 2009.11.22 0 0 29693
A párom mesélte, hogy gyerekkorában anyukája méretre nagyobb ajándékokat is adott mint narancs, banán (mekkora kincs volt akkoriban :-) ) és ezekhez csak instrukciókat rakott bele az épp aktuális zsebbe, hogy a lakás mely szegletében találják meg, amolyan kincskeresésképpen.

A teljes sztorihoz az is hozzátartozik, hogy a bátyjával megnézték előre a kis zsebeket, és ismervén a számokat előrerakták a nekik tetsző kisautókat meg a többit, hogy hamarabb hozzájussanak. Ott buktak le, hogy volt persze anyósomnak egy listája, hogy melyik nap hová kell eldugni pl. az almát. Ő persze annak rendje és módja szerint elrejtette a fikusz alá az almát, de a zsebben mégsem az instrukció szerepelt hogy merre meddig, hanem teszemazt a klassz kislaszti, amire annyira vágytak. Volt egy kis szemöldökráncolás. :-D
P_Andi Creative Commons License 2009.11.22 0 0 29692
Már nézegetem egy ideje a témába vágó oldalakat, ezt másoltam ki...


édességek
* aszalt gyümölcs
* dió
* mogyoró
* mandula
* müzli-szelet
* szaloncukor
* mézeskalács
* PEZ cukorka tartó esetleg, vannak karácsonyosak, pl. rénszarvasos, mikulásos..

mütyür
* kitűző
* hűtőmágnes
* kulcstartó
* üveggolyó
* dobókocka
* matrica - sima papír, zselés, 3D-s, gülüszemű, dudoros, stb.
* műtetoválás
* lufi
* könyvjelző
* fluoreszkáló csillagok

íráshoz, rajzoláshoz
* radír
* apró ceruza
* kis méretű zsírkréta
* notesz
* nyomda

lányoknak
* kis tükör
* gyöngykarkötő
* nyaklánc
* hajgumi
* hajpánt
* hajcsat
* pici gyűrű
* állat alakú fürdőhab - ez persze fiúknak is adható

játékok
* apró baba
* műanyag állat
* pici autó vagy repülő
* puzzle - persze, nem egyszerre, hanem pár darabonként adagolva
* nagyító
* iránytű
* ugrálós gumi - a sima gatyagumi is megteszi, csak össze kell ölteni
* pattanós labda
* trutyis labda - fiúknál tuti siker
* jojó
* buborékfújó
* ujjbáb
* sk malomjáték - külön adagolva a figurákat, majd a játékalapot
* sk fürdőjáték dekorgumiból
* diafilm
* kreatív hobbihoz kellék - pl. hímzőfonal, gyöngy, persze csak nagyobb gyereknek!
* DUPLO vagy LEGO figura darabokban
* kedvenc mesehős képe nyomtatva

kreatív ötletek
* játékkupon, ami beváltható csokira, vagy bármi másra
* családi-esemény kártya, pl. kirándulás, közös sütikészítés, stb.

de mindjárt megkeresem a forrást, úgy korrekt:
http://gyermekszoba.blog.hu/2009/11/13/otletparade_mit_rejtsen_az_adventi_naptar

P_Andi
muci76 Creative Commons License 2009.11.22 0 0 29691
vagy minden napra egy extra mese, olyan amit még nem ismer. (mar, ha van ilyen...:-))
Előzmény: Zimizumi (29687)
anine Creative Commons License 2009.11.21 0 0 29690
Zumi, legyen mindegyikben egy találós kérdés és hozzá egy darab a kincshez (mondjuk valaminek a leírása vagy képe)!
Előzmény: Zimizumi (29687)
SpArKiE Creative Commons License 2009.11.21 0 0 29689
Mi csinálunk adventi naptárat, idén még nem lesz a kicsinek semmi benne. Igazából fel se fog tűnni neki, későn kel, korán fekszik...
Bnek a "naptárban" idén a sparos törpikék lesznek, plusz egy-egy darab apróság: mézeskalács, ilyesmi.
A naptárunk egyébként egy óriáskerék lesz minden hintában egy aprósággal. Az óriáskereket mondjuk még meg kell csinálni...

Ha Barnabásnak kellene adnom, eléggé bajban lennék. Ha szeret molyolni, akkor a modell jó ötlet lehet. Esetleg valami teáltalad kitalált nyomozós játék, amihez minden nap kap valami kulcsot, hogy közelebb kerüljön a megfejtéshez?
Vagy szétszabdalt regénymásolat, ami esetleg kedvcsináló egy karácsonyi ajándékhoz?
Előzmény: Zimizumi (29687)
kisbogyika Creative Commons License 2009.11.21 0 0 29688
Én Daninak puzzle-ra vagy thomas matricágyűjteményre gondoltam. De szerintem Barnabás már elég nagy egy modellhajóhoz/repülőhöz, ami épp érdekli.
Előzmény: Zimizumi (29687)
Zimizumi Creative Commons License 2009.11.21 0 0 29687
ha a levlista nem pörögne annyira, azt hinném, kihalt a topik :-)

csajok, ki csinál a gyerkőc(ök)nek adventi naptárat? nálunk az elmúlt két évben volt, és most már szabályosan visszaszámolnak elsejéig... törpölök, hogy mi kerüljön bele, ami lehetőleg apróság és nem édesség és még értelme is van. ötletek?

P_Andi, Barnabást megviselte az óvónéniváltás, de mivel akkoriban az ő életében ennél nagyobb változás is volt, a mértékét képtelen lennék meghatározni.
Gergi viszont az ovi újrakezdése előtt napokig mantrázta, hogy ő csak ugyanazokhoz az óvónénikhez hajlandó visszamenni, akikhez járt és hogy de tutubiztosan ők legyenek ott és ugyanabban a csoportszobában, és ne hagyják őket ott alvás alatt más óvónénikre, stb. pöttyet ragaszkodik a drága. :-)
SpArKiE Creative Commons License 2009.11.11 0 0 29686
Köszi lányok a hozzászólásokat.
Tudom, senki nem tökéletes, nem is várható el, hogy az legyen, de ettől függetlenül úgy gondolom, hogy az elemi szabályokat be kell tartani.

Egyébként azt számoltam, a kicsi pont B óvónőihez fog kerülni 2 év múlva. Nagyobb balhét nem csinálok már, mint amit eddig ( :) ), mert én se akarom, hogy akár a nagy, akár a kicsi kárát lássa később.
kollina Creative Commons License 2009.11.10 0 0 29685

Ez a lopás nagyon gáz. Ha az óvónök nem tesznek semmit, Ti szülők kollektíven nem tudtok valamit kitalálni?

 

P_Andi, ez a fényképezős dolog nagyon jó ötlet. Levlista nálunk is van. :)

Előzmény: gombfoci (29678)
P_Andi Creative Commons License 2009.11.10 0 0 29684
ZZ, hát igen, ez az, hogy a gyereken csattan az ostor, ha próbálsz hangot adni a nemtetszésednek.

Aztán majd suliban gondolom még több ilyen helyzet adódik, mivel több pedagógus kerül a képbe.

Mondjuk ebben a konkrét helyzetben a bicskanyitogató stílus a legrosszabb, mert lehetett volna ezt sokkal emberibben tálalni. Mi az, hogy nincs hozzá közöd kire hagyod nap mint nap a gyerekedet?! A másik meg az, hogy a gyermeki kötődést tiszteletben kellene tartani. Vagy arra számítanak, hogy a szülők majd ápolják otthon a gyerek lelkét? Az ilyen változás vajon csak minket visel meg ennyire? Barnabás hogyan dolgozta fel?

Kisbogyinak meg igaza van! Kommunikációs tréninget az óvódába!!!!
Előzmény: Zimizumi (29673)
P_Andi Creative Commons License 2009.11.10 0 0 29683
Hú, ez minimum egy "szemöldökmegemelős" megoldás lopás ellen, pláne, ha ismerik a tolvajokat! Gondolom ez a könnyebbik megoldás - "az önök érdekében" köntösbe burkolva. Részvétem.
Előzmény: gombfoci (29678)
P_Andi Creative Commons License 2009.11.09 0 0 29682
Hahó!

Nálunk az egyik óvónéni kicsit gáz, az a mórikáló típus, mézesmázos a szülőkkel, de G mindig elmondja, hogy vannak érdekes húzásai. Viszont annyira nem vészes, nekem egyszer volt vele konfliktusom, azt meséltem talán korábban, mikor visszaütésre buzdította a fiamat egy kisebb csetepaté után.

A másik óvónéni ha nem szólítod meg egy kicsit mufurcnak tűnik, de ha érdeklődsz akár a gyerekről, akár más témában, megnyílik és meleg hangulatú beszélgetéseket lehet lebonyolítani vele. Őt egyébként nagyon szeretjük kollektíve.

A kommunikáció viszont itt sem tökéletes. Én nyáron voltam nagyon kiakadva, hogy egyszer mentünk volna oviba, és kiderült, hogy tervszerűen a másik épületben van csak ügyelet, ami egyénként nincs is közel. Még az volt a szerencse, hogy a másik épületben ott volt a kedvelt óvónénink, másképp nem tudom G hogy maradt volna ott idegen helyen idegen emberekkel.

A másik amit nem bírok, az óvatos ráhatás, mikor lehet tudni, hogy egy-egy "pihenőnapos" munkanapon nem nagyon szeretnének bejönni, és el-elejtik, hogy eddig mindenki meg tudta oldani az elhelyezést... :-/

Ja és én tökre meguntam, hogy néha csak az öltözőben egy másik szülőtől elkapott infó alapján tudtam meg valamit, ezért megkértem a szülőket, ha nincs ellenükre csinálnék egy levlistát, amire feliratkozva mindenki eléri egyben a szülői gárdát. Szerencsére az óvónénik is rákaptak, és a faliújságra kirakott infók mellett, (amit ők is elismernek, látszik, hogy nincs idejük elolvasni a szülőknek) egy levélben mindenki megkapja a fontos dolgokat levélben is.

És még egy pozitívat is: vettem a csoportnak közös pénzből egy fényképezőt is, és az óvónéni nagyon lelkesen kattogtat, tulajdonképpen ő kérte, hogy legyen gép, mert a régi elromlott. A képeket is felrakom egy tároldalra, és képzeljétek el, hogy jeleznek vissza a szülők, hogy amíg eddig harapofogóval kellett a gyerekből kihúzni mit is csinálnak az oviban, most a képek hatására újra átélve sokan rengeteget mesélnek.

Átgondolva a helyzetet, azt kell mondjam még így is felemásan sztem jó a helyzet óvónéni ügyben nálunk. Ezt a gáz pofába röhögős stílust, amit leírt Sparkie szerencsére nem éljük meg.

P_Andi
Előzmény: SpArKiE (29672)
kisbogyika Creative Commons License 2009.11.09 0 0 29681

Sparkie, ha vigasztal, egy kommunikációs tréning nálunk is elkelne.

Nálunk ugye két épületben működik az óvoda, egy vezetővel, aki a másik épületben van. Elég kevés kapcsolat van a két ovi között, de idén a másikba elég sok óvónéni visszajött gyedről, ezért aztán kavarás volt az óvónőkkel. Konkrétan augusztus 24-én derült ki, hogy melyik csoportban kik lesznek az óvónők, gondolhatod, hogy örültek a nagycsoportosok, amikor megkapták az egy fix mellé a harmadik új óvónénit.

A tavalyi csoportban nálunk mindent jó ha egy nappal korábban kiírtak, borzasztó volt, itt most sokkal jobb a helyzet, de azért én is jobban rájuk járok, hogy írják már ki, hogy mit, mikor, hogyan.

 

Gf, ez a ruhalopás nagyon gáz, ilyenre én még csak nem is gondoltam eddig, hogy előfordulhat. Lehet, hogy nálunk ezért (is) kell beleírni mindenbe a jelet? Mondjuk én már rászoktam, hogy nevet írok, hogy majd a többi gyereknél ne kelljen szórakozni. Ez nem lenne megoldás? A tolvaj gyereke után megjelenik a lopott ruhába, vagy mit csinálnak vele? Hihetetlen számomra ez az egész, és nagyon szomorú. :(

Előzmény: SpArKiE (29672)
mokusleqvar Creative Commons License 2009.11.09 0 0 29680
az óvónőkkel nálunk is nehézkes a kommunikáció, mert nem tudnak kijönni beszélni a t. szülőkkel, hiszen akkor felügyelet nélkül maradnak a gyerekek. Nyáron, amikor kinn vannak az udvaron, ez nem gond.

[amikor az öcsém kicsi volt az ő ovijában volt ruhalopás. Mint később kiderült, az egyik takarítőnő nyúlta le a jó cuccokat. Az öcsém egyik pulóverével bukott le, egyedi darab volt, anyukám kötötte, és ráhímeztetett egy kis mackót. Még most is előttem van :))
Előzmény: gombfoci (29678)
gombfoci Creative Commons License 2009.11.09 0 0 29679
Sparkie,
vannak olyan emberek, akik nem képesek a hibáikat elismerni, esetleg még bocsánatot is kérni. Hihetetlen számomra, pedig létezik ilyen. Az ilyenek még világos helyzetekben is képesek hárítani és elkenni az ügyet. Úgy látszik, hogy Nálatok ilyen az óvodavezető. :-(((
Előzmény: SpArKiE (29672)
gombfoci Creative Commons License 2009.11.09 0 0 29678
Nálunk most éppen az van, hogy a (ruha)lopások miatt a szülők ki vannak tiltva a folyosóról, az előtérben(!) kell öltöztetni a gyereket, ahol semmilyen feltétel nincs meg hozzá. Reggel 9-ig, még be lehet menni, de aztán már "csengetni" kell és kihozzák a gyereket a ruháikkal, kedves anyuka öltöztesse ott 1 db padon, a hiányzó ruhákért, pisilni és az ovódai ruhák viszaviteléért meg még 3-4* küldöm vissza a gyereket, aki persze közben bambul, elfeljti, hogy miért küldtem vissza (pisilés), szóval egy horror az elhozatal. Jó esetben az ovónénit küldöm vissza a hiányzó cuccokért. Persze a hirdetőtábla is bent van, így nem tudni, hogy mit írtak ki. Reggel nálunk is férj viszi a gyereket, nem várom el tőle, hogy munkába rohanás böngéssze a táblát.
Mondjuk most ugye sokat hiányzunk, de kiderült, hogy a múltkor kedden kiírták, hogy szerdán fényképeznek. F*sza, a gyerekről idén nem készült fotó (mondjuk erről nem ovónéni tehet). Aztán hétfőn bementem beszélni az ovónménivel, hogy 1,5 hétig még nem jövünk, miről maradunk le? Kiderült, hogy másnap ortopédiai vizsgálat...

Szóval a kommunikáció nálunk is elég problémás, főleg, hogy:
- reggel nem tudok az ovónővel beszélni,
- elvitelkor sem tudok vele beszélni, mert az idejüket a gyerekek küldözgetése és a ruhaküldés/öltöztetés teszi ki a folyosólezárás miatt,
- a hirdetőtáblát nem látom - nem mehetek be odáig,
- az ovi telefonszámán csak az ebédet tudom a gazdasági hivatalban lemondani.

pff. most mérges is lettem,h ogy rágondoltam...

ui.: tudják, hogy ki(k) lopják a ruhákat, de nem tudnak semmit tenni ellenük - így mindenkit büntetnek... halleluja. :-(((
kollina Creative Commons License 2009.11.09 0 0 29677

Nálunk meg előtte volt okt. 21-22-én nevelés nélküli nap. De pl. ezt is megmondták már a szeptemberi szülőin. Egyébként mi mentünk az őszi szünetben is, összevont csoport volt, úgyhogy végül is mindegy volt mikor veszek ki 2 napot. Legalább jól meghosszabbítottuk a 23-i hétvégét. :)))

 

Attól én is ki vagyok akadva, hogy nincsenek nagyon tekintettel az ember munkaidejére. Simán szerveznek szülős programokat hétköznap délelőttökre. A csoportszobák meg kicsik, úgyhogy ha 28 gyerek mellé még 1 (esetleg 2) szülő ott van, hát nem marad nagy hely. Ezt leszámítva azért nekünk elég jó ovink van.

Előzmény: mokusleqvar (29676)
mokusleqvar Creative Commons License 2009.11.09 0 0 29676
Az óvónőkkel én elégedett vagyok, de az óvodavezetőtől a hideg kiráz. De nem nagyon pattogok, mert B-t is szeretném ugyanide, ugyanezekhez az óvónőkhöz járatni.

Nem tudom, mit csinálnék a helyedben, de eddig általában az a tapasztalatom, hogy az óvodában-bölcsődében igen nagyvonalan bánnak az ember munkaidejével. Itt pl az őszi szünet után két héttel benyomtak egy nevelés nélküli munkanapot lazán.
Előzmény: SpArKiE (29672)
jefkoT Creative Commons License 2009.11.09 0 0 29675
Tényleg érdekes.:(
Még ha valóban elírták (előfordul, hibázunk mindannyian), gáláns lett volna elismerni és nem a szülőket palira venni. Hogy miért egyszerűbb fordítva csinálni, nem tudom.
És amit ZZ írt, annyira igaz, szülőként nem merünk ugrálni, hogy ne a gyerek kapja vissza, kamatostul.

Nálunk egyébként 3 hónap távlatából (amiből úgy 2-t sikerült járni, 1 hónap elmegy a taknyozásokra) nem voltak ilyen konfliktusok.
Előzmény: SpArKiE (29672)
kollina Creative Commons License 2009.11.09 0 0 29674

Ezek elég gusztustalan történetek.

 

A mi ovinkban az az egy nem tetszik, hogy olyan napon amikor pl szombaton munkanap van, van ovi, de csak délig. Hát ezzel mi nem megyünk semmire, mert én ilyenkor 2:50-ig szoktam dolgozni, apa meg 5-ig.

 

Nálunk - Milu csoportjából - is elment az egyik óvónéni, mert a lakásához közelebbi oviba ment, vidéken lakott. Nálunk ezt megmondták - már évzárókor -, volt átmeneti időszak is - a másik óvónéni beteg lett, műtötték -, amíg ő meg nem gyógyult az új óvónéni mellett az elmenő még ott maradt október elejéig. Szépen el is búcsuztunk tőle, mind a gyerekek, mind a szülők. Persze ő pont az volt, akit Milu jobban szeretett, de már az új óvónénit is megszerették. :))

 

A mi ovinkba viszonylag jó a tájékoztatás, mindent kiírnak. Én max. azért nem tudok meg egy-két dolgot, mert apa - ő viszi őket -, vagy a nagyiék nem olvassák el, ami ki van írva.

 

Most a héten pl. csinálnak savanyú káposztát, meg csütörtökre egy gödöllői kirándulás van tervezve, ha nem esik.

Előzmény: Zimizumi (29673)
Zimizumi Creative Commons License 2009.11.09 0 0 29673

hááát Sp, nem könnyű eset ez az óvónénikkel....

anno Barnabás ovijában történt: középső végén az egyik óvónéni úgy döntött, átmegy egy másik oviba. a jobbik persze. maga a döntés elfogadható lett volna, ha normálisan komunikálják, azaz ha kommunikálták volna....

pletykákból derült ki, rákérdeztünk, megerősítették, kérdeztük, hogy esetleg akarták-e mondani nekünk, vagy szeptemberben már simán csak az új óvónéni fogad minket. erre azt mondták, hogy a gyerekektől elköszön az óvónéni, nekünk meg nincs hozzá közünk.

erre bepöccentünk, mentünk az óvódavezetőhöz és az önkormányzathoz, hogy ezt azért már mégsem lehet így csinálni és tudod, mit  hoztak ki, hogy DE.... hogy az ovi mindent jogszerűen csinált és nekünk jogunkban áll befogni a szánkat és bólogatni.

csak és kizárólag azért nem fordultunk ombudsmannhoz (pedig simán megtehettük volna és jó eséllyel elmarasztalták volna az önkormányzatot), mert a gyerekek még egy évet oda jártak és öngól lett volna meghurcolni az önkormányzatot meg az ovit, mert a gyerekeken csattant volna az ostor...

és az a gusztustalan, hogy pontosan erre számít mind az önkormányzat, mind az ovi.

 

a kifliszemű gyerkőcök állati helyesek! a szupervumen tiszta te :-)

 

 

 

 

Előzmény: SpArKiE (29672)
SpArKiE Creative Commons License 2009.11.08 0 0 29672
Lenne kérdésem is, remélem minél többen írtok.

Mennyire vagytok elégedettek az óvónőkkel? Ha esetleg nem, mit tesztek ellene?

Konkrétan amiatt kérdem, mert nekem ( :) ) van problémám a saját óvónőinkkel, ill. az óvodavezetővel. Úgy látom a gyerekekkel szépen foglalkoznak, de a szülőket valahogy szeretik palimadárnak nézni.
Legutóbb pl kihirdették az oviszünet idejét szülőin és hirdetőtáblán is (okt 26), majd 21-én megkérdezték, hogy ugye tudjuk, hogy másnap már szünet van? Merthogy a papír, amit aláírattak, az 22-ét tartalmazott. Az óvónő kvázi a képembe röhögött, amikor megérdeklődtem, hogy miért nem szóltak a változásról, mondván, hogy a férjem aláírta a papírt, így jártunk, a gyerek nem mehet másnap. Persze mentünk azonnal a vezetőhöz, (még szerencse, hogy 16.30-kor elértük...) aki szerint a "lányok" elírták. Hogy kik a lányok, az nem derült ki. Bocsánatot kért, és persze mehetett B másnap oviba. Körbekérdeztük a barátainkat, mindenki akkor tudta meg, hogy másnap nincs ovi.
Nálatok fordult már elő ilyen?
SpArKiE Creative Commons License 2009.11.08 0 0 29671
Nem tudom, hány szülinapról maradtam le, elnézést kérek.

Amit tudok :)
Boldog szülinapot Bazsának és Bebének, és előre Cicafül Levijének :)
SpArKiE Creative Commons License 2009.11.08 0 0 29670
ez a védjegyünk :)
Előzmény: mokusleqvar (29669)
mokusleqvar Creative Commons License 2009.11.04 0 0 29669
annnyira éééédes holdacska-szemük van :)
Előzmény: SpArKiE (29668)
SpArKiE Creative Commons License 2009.11.02 0 0 29668
Mi is rendelkezünk egy szupervumennel, kéremszépen, 10 hónaposan profin lovagol :)))

és persze itt a bátyja is:



Nem éppen most készültek...
Előzmény: mokusleqvar (29630)
SpArKiE Creative Commons License 2009.11.02 0 0 29667
De jó, hogy ilyen sok képet raktatok fel! :) mégmégmég :))
Zimizumi Creative Commons License 2009.11.02 0 0 29666

micsoda képözön! nagyon tuti!

 

Boribon, bezony, Lencsi haja komoly betojás.... Nina meg egyre jobban hasonlít rád!

 

Almi, ha lenne egy táska a Bebe hátán, simán elvegyülne a sulisok között. Tök komoly és értelmes tekintete van!

 

Zöld, jó hogy túl vagytok rajta! Nekünk anno Barnival teljesen megoldotta a füles problémákat a műtét. A három hétnek mindjárt vége. Mindenesetre furcsa volt "így" látni az eleven kiscsikót.

 

P_Andi, ez a kisShrek olyan édes! És a tesós kép....  és annyira vicces, hogy már akkor lehet őket rendesen fényképezni, ha egy picit fáradtak és leülnek megpihenni vagy enni. Vagy pózolnak  :-DDD

Előzmény: P_Andi (29664)
P_Andi Creative Commons License 2009.11.01 0 0 29665

A piliscsévi buliról pedig felraktam a közösség számára is használható képeket a tárra.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!