Keresés

Részletes keresés

csorike6 Creative Commons License 2007.07.27 0 0 229

Ezt komolyan kérded?

Én úgy tudom, hogy van olyan megoldás is, hogy simán lerakom a lávaköveket a sütőbe (kerti grillsütő) és lehet hozzá venni ezt a gázgyújtót (nem tudom pontosan a nevét)hasonló mint amivel a disznót szokták pörkölni:-)csak kisebb kiadásban. Állítólag ezzel kell izzítani kb. 10 percig, amgí fel nem melegszik.

Előzmény: Zitka (228)
Zitka Creative Commons License 2007.07.26 0 0 228

De hogy akarod betenni alá a gázt? Milyen égőt...???

MOndjuk láttam már olyan megoldást (boronatárcsa alá), hogy kiszuperált gázbojler égőjével csinálták. No annak aztán sárkánylángja van! :-DDD

Előzmény: csorike6 (227)
csorike6 Creative Commons License 2007.07.26 0 0 227

Ha jól értem! A sima kerti grill sütőbe be lehet rakni, csak akkor gázzal kell felmelegíteni. Igaz?:-)

Előzmény: Zitka (226)
Zitka Creative Commons License 2007.07.26 0 0 226

Hát a lávakő nem éghető, nem is lehet begyújtani. :-)

A normál lávaköves sütőben a gázláng folyamatosan melegíti alulról. Nem izzik az, eszibe' sincs. :-))

Előzmény: csorike6 (225)
csorike6 Creative Commons License 2007.07.26 0 0 225

Szia Zitka!

 

Nem a faszénre akarom rárakni!!!!! Van egy sima grillsütőnk, amit a szokásos módon (faszénnel) szoktunk begyújtani.

Vettünk egy doboz lávakövet. Ezt szeretnénk kipróbálni, de csak úgy, hogy a lfaszén helyett a lávakő van benne. Ezt lehet így, és mivel lehet begyújtani illetve felizzítani. Csak gázgyújtóval vagy van egyéb lehetőség is amit már írtam.

Előre is köszi

Előzmény: Zitka (224)
Zitka Creative Commons License 2007.07.26 0 0 224

Hogyan akarod a lávaköveket rápakolni a faszénre? Közvetlenül, vagy egy rácsra?

Nem szokványos módszer... :-)

Előzmény: csorike6 (223)
csorike6 Creative Commons License 2007.07.26 0 0 223

Sziasztok!

 

Tudna valaki segíteni. A lávakövet lehet sima faszenes grillen is használni? Mivel lehet begyújtani, csak gázzal, vagy lehet hozzá használni gyújtókockát vagy folyadékot mint a faszénhez?

Előre is köszi

 

lilaboci Creative Commons License 2007.07.23 0 0 221
Igen így már jó! Én is ismerem ezt az oldalt, már raktam fel képet is! Egyik ismerösöm már a cowboy kalapot is megkapta! Nagyon menő:)
makarihas Creative Commons License 2007.07.23 0 0 220
tippek

így már remélem jó lesz!
makarihas Creative Commons License 2007.07.23 0 0 219
hello!
én is imádok grillezni és újabban rákaptam a kész fűszerkeverékekre!régebben még magam készítettem de mostanság nincs rá időm, így csak reggel beáztatom a fűszeres olajba a húsokat és este csak rá kell dobálni a grillre!imádom!tippek
ezen az oldalon még pár tipp!és hát nem tagadom ezek a kotányi fűszerek a kedvenceim!:)
Gambi Creative Commons License 2007.06.23 0 0 218
Köszönöm a tippet, holnap lesz a főpróba!
Előzmény: cvt01 (217)
cvt01 Creative Commons License 2007.06.23 0 0 217

Nem muszaj faszengyujtot hasznalni. Barmilyen nagyobb meretu konzervdoboz megteszi... kivagod mindket oldalat es meg nehany lukat az oldalara. Rehelyezed a grill rostelyara beledobsz nehany darab faszenet erre raontod a "benyat" es meggyujtod. Amikor mar jol eg mehet ra a tobbi szen. Ugyanolyan jol mukodik mint a faszengyujto... persze kicsit proletarul nez ki :D fontos, hogy a grill also szellozoje nyitva legyen (a kemenyhatast erositi) es a fedot sem szabad racsukni termeszetesen.

 

Ha a fenti valamiert nem megvalosithato akkor kis piramist kell epiteni a faszenbol es lazan elhelyezni benne nehany papirdarabot. Itt sem art egy kis benzinnel rasegiteni. Ha nincs benzin akkor az aljan levo papirokat kell begyujtani...

Előzmény: Gambi (216)
Gambi Creative Commons License 2007.06.23 0 0 216
Nagyon köszönöm a segítséget, éppen Budapest ellenkező oldalán lakom, de kedden (vagy a héten valamikor) megyek ki Érdre, akkor útbaejtem, kis szerencsével még marad.
Előzmény: Zitka (215)
Zitka Creative Commons License 2007.06.23 0 0 215

No, pontosítás: a 70-es úton lévő (Péterhegyi út sarok) Plusban van ilyen begyújtó, ráadásul a kiárusítási cuccok között, féláron. 799 ft. A legbelső pénztár mellett a falnál van egy rácsos gondola, az előbb még volt vagy 6-8 db.

Ha nem bp-i vagy, akkor sajnos ez nem segít rajtad. :-(

Előzmény: Zitka (214)
Zitka Creative Commons License 2007.06.22 0 0 214
Pont a Plust akartam ajánlani, de látom, nem találtál. Ha bp-i vagy, érdemes esetleg lakótelepi boltjaikat nézni - nyilván ott nem annyira fogy... Pár hete Kelenföldön én még láttam.
Előzmény: Gambi (213)
Gambi Creative Commons License 2007.06.22 0 0 213
Sziasztok!

Nem láttatok mostanában valahol faszén gyújtó edényt? Néztem Plus, Obi, Bricstore, Auchan, de nem találtam sehol...

Előre is köszi minden segítséget!
wikinagyi Creative Commons License 2007.06.15 0 0 212
Köszi a tanácsokat, megmondom őszintén a kerti grillezést a párom csinálta csak a mosogatás gondja az enyém, de az nagyon. A  teflonnal így még nem jártam, pedig jó pár éves konyhai tapasztalat van mögöttem, de így ráégetve cuccot soha nem produkált a párom. Nem hibáztatom érte, de tényleg lehet, hogy ki kellett volna olajozni a sütőt. De arra gondoltunk, hogy a hús amúgy is olajos. Majd próbálkozunk.
Előzmény: Zitka (211)
Zitka Creative Commons License 2007.06.15 0 0 211

azért óvatosan kísérletezz az alufóliával... Nekem pl. tepsibe égett már úgy bele (pedig ott nem olyan közvetlen közelben van a hőforrás), hogy ki kellett dobni a tepsit. :-((( Inkább ecseteld be picit olajjal bekapcsoláskor a sütőfelületet (is).

 

Ha ráég egy kicsit a kaja, próbáld meg jól beáztatott papírtörlővel beborogatni. Esetleg nemcsak sima vízbe, hanem jó mosogatószeres vízzel átitatott többrétegű papírtörlővel még hatásosabb....

Előzmény: wikinagyi (210)
wikinagyi Creative Commons License 2007.06.15 0 0 210

Sajnos az enyémnek nem lehet levenni a sütőlapjait. Megpróbálom majd alufóliával használni a pácolt húsoknál, és csak a kolbászokat sütöm külön.

Úgy vettem észre, hogy kishazánkban vannak szezonális cikkek, ilyen pl. a kontakt-grill sütő is. Télen sokkal nagyobb a választék, mint nyáron.

Előzmény: Zitka (209)
Zitka Creative Commons License 2007.06.14 0 0 209

Nem kivehetősek a bordás sütőlapok a kontaktgrillből? Nekem olyan van (Rowenta), és a két fémlapot be lehet tenni a mosogatógépbe is, vagy akár áztatásra a normál mosogatóba.  Ilyen, mint ezen a képen:

http://www.preissuchmaschine.de/product_311448.html

 

Hideg zsíroldót (ami egyéb esetben a szuperbiztos megoldás) nem használj, mert leoldja a teflont is. :-((((((

 

A sütési idő függ a kontaktrill teljesítményétől is. Ahogy látszik a képen is, az enyémre a tetejére rá van írva (kis piktogrammokkal), hogy mit hány percig kell sütni.

Előzmény: wikinagyi (208)
wikinagyi Creative Commons License 2007.06.14 0 0 208

Szervusztok! Tegnap kipróbáltam az új kontakt-grill sütőt! A grill kolbászkák finomak lettek, de a tarját jól elégettük Ráégett a teflonra a pác! Nem tudtam letörölni róla,  és csak kb. fél órás piszmogás után jött le a ráégett trutymák. A mosogatás is körülményes volt, mivel nem lehet a víz alá betenni a készüléket!

Valamit rosszul csináltam?  Nekem eddig a teflonjaimra sohasem égett rá semmi. Vagy ha igen, könnyen le tudtam takarítani. Lehet, hogy a sütés előtt be kellett volna kenni olajjal a belsejét? Tud valaki olyan tisztítószert a teflonhoz, ami feloldja ezt a ráégett pácot?

Vagy lehet a teflonra is alufóliát tenni és azon sütni a husit? A faszenes sütő sokkal egyszerűbb volt.

Kérlek válaszoljatok, mert a tegnapi nap eléggé elvette a kedvem a sütéstől:((((

Még egy kérdés: hol lehet olyan adatokat találni, hogy mennyi ideig kell sütni ezekbe a készülékekbe a husikat? A készülékhez kapott tájékoztatóban nem volt ilyen.

tuutuu Creative Commons License 2007.06.14 0 0 207

Nekem nem szokott gondot okozni.Füstölésben nem vagyok szaki, de van egy könyvem róla, ott azt írják, hogy néha borókabogyót szórnak ( már aki) a "tűzre".

Valóban, a fenyőfélék nem jók füstöléshez, de mondom, még nem volt gondom a módszeremmel, igaz, nem mindig jut eszembe, hogy szórjak rá...:}}}

Előzmény: wikinagyi (204)
wikinagyi Creative Commons License 2007.06.13 0 0 206
Köszi a gyors választ! Akkor maradok a régi, jól bevált recepteknél! :))
Előzmény: Zitka (205)
Zitka Creative Commons License 2007.06.13 0 0 205

Ha a szomszédok a szagot kifogásolták, akkor kontakt-grill esetén is fogják... :-(

Mikor még nem kertes házban laktunk, még télen is kitettem a teraszra a kontaktgrillt, mert olyan iszonyatos füstöt csapott, mikor a pácolt húsokat beletettem...

Én ugyanúgy pácoltam, fűszeres-olívaolajos pácokkal.

 

Előzmény: wikinagyi (203)
wikinagyi Creative Commons License 2007.06.13 0 0 204
Nem lesz rossz ízű az illatos füsttől? Én úgy tudom, hogy a disznóhúst is csak keményfa füsttel füstölik, mert, ha illatos a fa, átveszi az ízét a hús.
Előzmény: tuutuu (202)
wikinagyi Creative Commons License 2007.06.13 0 0 203

Elnézést, ha rossz topicot nyitottam meg, de ezt dobta ki a kereső. Kaptam egy kontakt-grill készüléket a gyerekektől. Eddig mi is kerti grillen sütögettünk, de a szomszédok nem nagyon szerették a szagát, ezért abba hagytuk.

A kérdésem hozzátok, hogy ebbe is ugyanúgy kell pácolni a húsokat? Van-e valakinek ezirányú tapasztalata?

tuutuu Creative Commons License 2006.09.02 0 0 202
Én meg a tujákról szoktam leszedni a már elszáradt mag nélküli maghéjakat, a következő évben meg ( ha eszembejut ) egy maréknyi apránként a parázsra...:}}
Előzmény: ZsuR (198)
talitha Creative Commons License 2006.09.02 0 0 201
köszi :)
Előzmény: ZsuR (200)
ZsuR Creative Commons License 2006.09.02 0 0 200
Előzmény: talitha (199)
talitha Creative Commons License 2006.09.02 0 0 199
köszi választ. :) "hivatalos" nevét nem tudod véletlenül? nem nekem lenne, ezért keresgélek. én megvagyok nélküle is :D
Előzmény: ZsuR (198)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!