Keresés

Részletes keresés

ex_lx Creative Commons License 2006.07.27 0 0 336
De jogos ám a protest, mert nem akarja ő, dehogy akarja, csak muszáj lesz neki, hogy legyen kis zseton a kasszában a nagy zsetonhoz az üvegzsebbe.
Előzmény: Törölt nick (335)
A falu Bikája Creative Commons License 2006.07.26 0 0 334

hol tartunk a 33 óta?

Előzmény: Fortissimo (327)
nyman Creative Commons License 2006.06.11 0 0 333
most mit teped itt magad fikanikken kuncogi?

Egyebkent asszem lassan tuti meglesz a szaz. ha csak 33 lenne ...
Előzmény: Törölt nick (330)
Fortissimo Creative Commons License 2006.06.11 0 0 332
hát.... nem is tudom ki erőlködik itten :))))))))))))))))))))))))
Fortissimo Creative Commons License 2006.06.11 0 0 331
/nem olvasatad amit irtam....akkor menj vissza és tanulmányozd..:)))))
Gyurcsány bejelentette, persez másokkal .. a szekértőnek kinevezett nyaloncok..
most egyszerre nem mint a 8 pontot, csak a felét + 7 új másik

d ami késik, nem múlik, a tmásik felét a következő hónapokban (aug??)
csak figyelj..
szeptember a uj konvergencia program határideje..

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.11 0 0 330

Mi van erőlködő nudli, szarnak a felerőlködött topicra?:P Kénytelen vagy itt ugrándozni egyedül?:)

Apropó: hol a bizonyíték arra, hogy Gyurcsány el akarja törölni a 13. havit? Ugye ezt mondtad.

Hazug vagy. Takarodj a MC-ba.

Előzmény: Fortissimo (328)
Fortissimo Creative Commons License 2006.06.11 0 0 329
megnyugodhatsz..űjövő ilyenkor már 194%ot fizetsz, a mostanhoz képest
Előzmény: méregkeverő (326)
Fortissimo Creative Commons License 2006.06.11 0 0 328
régi szép idők..
Előzmény: Fortissimo (271)
Fortissimo Creative Commons License 2006.06.11 0 0 327
most további új adók jönnek
szolidarítási..
ingatlanadó..
ÁFAemelés )élt 3 hónapot)
adótörvény 5 évre--élt 5 hónapot..
méregkeverő Creative Commons License 2006.02.14 0 0 326
Minek tartsam azt, aki azt akarja bemesélni nekem, hogy 67%-kal emelkedett nekem a gáz ára, én pedig előveszem a számláimat és 30% jön ki????
Előzmény: eomer (323)
LeRoi Creative Commons License 2006.02.14 0 0 325

a végeredmény itt amúgy is láccik

a GDP százalékában mérve az átlagos adóterhelés 2001-ig nőtt, 2002-től csökkent!

1997-2001: 39%->40%

2001-2005: 40%->39.2%

adó
Előzmény: 1x1 (247)
nyman Creative Commons License 2006.01.18 0 0 324

nem olvasom, hallgatom, nezem rendszeresen ezeket, de mongyuk mas iranybol is meg lehetett volna hallani. Szerintem egyszeruen nem figyeltek erre

Pedig anno meg reklam is volt, hogy adocsalas, ha vki sokkal tobbet diktal be, meg riportmusor is volt az elmuvel, meg a hiradoba is hallottam, hogy a szamitogepes rendszeruk kiszuri azokat, akiknek fajlagosan sok a fogyasztasa. Mongyuk en eleg sokat bediktaltam es valamikor julius augusztusban erte el a nullat. De nem jott senki reklamalni

Előzmény: eomer (321)
eomer Creative Commons License 2006.01.18 0 0 323

bénáznak.

Lehet. De akkor is a média részei, úgyhogy lehet árnyalni sommás kijelentésedet a médiáról.

amellett őket meg a ballib oldal nem veszi figyelembe, mert default-ból hazugnak tartják őket.

Talán nem véletlenül, tekintettel mondjuk a Magyar Nemzet 200 fölötti vesztes sajtóperére... Ez azonban mit sem változtat a tényen, hogy a FIDESZ álláspontja és érvei is megjelennek a médiában...

Előzmény: Wic (322)
Wic Creative Commons License 2006.01.18 0 0 322

bénáznak.

amellett őket meg a ballib oldal nem veszi figyelembe, mert default-ból hazugnak tartják őket.

Előzmény: eomer (321)
eomer Creative Commons License 2006.01.18 0 0 321

ezt nem kommunikálja a média.

Akkor mit csinál a Magyar Nemzet, a Hír TV, a Demokrata, a Kossuth Rádió? Vagy ők nem részei a médiának?

Előzmény: Wic (319)
atli Creative Commons License 2006.01.18 0 0 320
Az APEH már kormánypropagandát is végez? Az önadózó levélben benne találtam egy kis szóróanyagot, hogy milyen pozitív változásokat hozott és fog még hozni a kormány! Nocsak!
Wic Creative Commons License 2006.01.18 0 0 319

persze, hogy nem emlékeznek.

ezt nem kommunikálja a média.

Előzmény: nyman (317)
atli Creative Commons License 2006.01.18 0 0 318
Most, 18-án emelik a közületi gáz árát, majd választások után meg a lakosságit is!
Előzmény: Wic (316)
nyman Creative Commons License 2006.01.18 0 0 317
ebben az a szomoru, hogy mikor megjegyeztem par embernek, nem is emlekeztek erre.
Előzmény: Wic (316)
Wic Creative Commons License 2006.01.18 0 0 316
Aze erdekes, hogy ezek a gennyladak meg kepesek a villamosenergia aranak csokkeneset az afa miatt uton, utszelen hangoztatni, amikor 2 eve pont a komcsik soroltak at a legmagasabb afa korbe.

tipikusan ugyanaz a módszer, mint amit Orwell 1984 című művében alkalmaztak....

""A mi új, boldog életünk" frázisa gyakran elhangzott. Főleg a Bőség-minisztériumnak volt kedvenc szólama. Parsons, akinek figyelmét megragadta a harsonaszó, félig áhítatos ünnepélyességgel, félig tiszteletteljesen unatkozva figyelt. Nem nagyon tudta követni a számokat, annak azonban tudatában volt, hogy ezek a számok valamiképpen okot szolgáltatnak az elégedettségre. Előhúzott egy óriási, mocskos pipát, amely félig volt töltve elszenesedett dohánnyal. A heti százgrammos dohányadagból csak ritkán lehetett teljesen megtölteni a pipát. Winston egy Győzelem-cigarettát szívott, amelyet nagy gonddal vízszintesen tartott az ujjai közt. A következő adagot csak másnap lehetett kiváltani, s már csak négy cigarettája volt. Pillanatnyilag elzárta fülét a távolabbi zajok elől, és a teleképből áradó zagyvaságra figyelt. Kiderült, hogy hálatüntetéseket rendeztek Nagy Testvérnek a csokoládé-fejadag heti húsz grammra való emeléséért is. Pedig csak tegnap jelentették be, gondolta, hogy az adagot heti húsz grammra csökkentették. Lehetséges volna, hogy ezt is beveszik az emberek, alig huszonnégy óra múlva? Igen, bevették. Parsons könnyen bevette, egy állat ostobaságával. A másik asztalnál ülő szem nélküli teremtmény fanatikusan és szenvedélyesen vette be, égve a dühös vágytól, hogy kinyomozzon, feljelentsen és elgőzösíttessen mindenkit, aki meg merné említeni, hogy a múlt héten harminc gramm volt a fejadag. Syme - valamivel bonyolultabb módon, amelyben a duplagondol is benne foglaltatott - szintén bevette. Winston lenne hát az egyetlen, akinek még van emlékezőtehetsége?"
Előzmény: nyman (311)
disznógépsonka Creative Commons License 2006.01.17 0 0 315
Legalább valami csökkenjen, ha már 4 év alatt minden emelkedett.
Előzmény: kutato (313)
kutato Creative Commons License 2006.01.17 0 0 314
1998-2002 kozott a 39%os tb-jarulekot lecsokkentettek 29%ra
Előzmény: kutato (313)
kutato Creative Commons License 2006.01.17 0 0 313
most OV adócsokkentest javasol:

a tb jarulek 10%os csokkenteset
budapestiember Creative Commons License 2005.12.15 0 0 312
látom ez a topikom szépen aratott:) amúgy a címet nyugodtan megváltoztathatnám már 33 helyett már akár 40re tán.
nyman Creative Commons License 2005.12.02 0 0 311
Aze erdekes, hogy ezek a gennyladak meg kepesek a villamosenergia aranak csokkeneset az afa miatt uton, utszelen hangoztatni, amikor 2 eve pont a komcsik soroltak at a legmagasabb afa korbe.
Fortissimo Creative Commons License 2005.09.30 0 0 310
persze, ha valaki Kftét alapított és a Kft felújította alakéását (házát) netán úszómedencét is épített, és lakásfenntartást (uszodafűtést) rezsiköltségként elszámolta, az ÁFÁT viszaigényelte, még jobban is járhatott..

egészen 2005ig.. mostantól nem lehet ÁFÁT visszaigényelni, még új lakásoknál sem..
tudja ez a Fleto, hol kell meghúzni...a....határt :(((((
Előzmény: Fortissimo (309)
Fortissimo Creative Commons License 2005.09.30 0 0 309
A Fidesz-MDF koalíció, majd az azt követő MSZP-SZDSZ koalíció (ld.: adózási változtatások a 2002-es év utolsó harmadában) döntései következtében

2002-ben (2001-hez viszonyítva)
valamennyi bruttóhoz tartozó nettó növekedett.
Bruttó 100.000-nél volt a legnagyobb növekedés a nettóban: 6.500 Ft/hó,
bruttó 190.000-nél már ez a nettó növekedés már 2.000 Ft/hó alá csökkent.
Az MSZP-SZDSZ koalíció döntései következtében

2003-ban (2002-höz viszonyítva),
2004-ben (2003-hoz viszonyítva) és
2005-ben (2004-hez viszonyítva)

a bruttókhoz tartozó nettók változása különböző előjelű volt:
a nettók egyes sávokban ismétlődően NŐTTEK,
a nettók más sávokban (figyelem
!) ismétlődően CSÖKKENTEK.
Előzmény: Tamerlán (85)
nyman Creative Commons License 2005.08.15 0 0 308

Na talaltam egy burkoltat, igaz ez csak a 7 kerre vonatkozik. Ez az egyetlen lakasom, de nem jelentkeztem be allandora. Az elmult 15 evben tobb mint tiz helyen laktam -  koztuk kulfoldon is ket evig - de az allando lakcimnek meghagytam a szuleimet, hogy legalabb a hivatalos papirok megtalaljanak. Atjelenkeznek, ha nem kene tucatnyi helyen mindig modositgatni a cimet, hanem automatikusan megkapnak a hivatalok, bankok, biztositok meg meg nehany szolgaltatot akit felhatalmazok, hogy a rendszeruk automatikusan lekerje a nyilvantartasbol, mint ahogy nehany orszagban erre van pelda.

A level melle csatolt bevallasban az a legszebb, hogy az "Anyja neve" kivetelevel a level minden adatot tartalmaz.

MiraxScan Creative Commons License 2005.07.26 0 0 306

Egy újabb évközi:

"Szeptembertől közel 17 százalékkal kerül többe a cégeknek az adóköteles természetbeni juttatás, mivel ezek után több tb-járulékot kell fizetniük. A nagyobb vállalkozásoknak ez akár százmilliós többletkiadást okozhat. Az adószakértő szerint ez övön aluli ütés a kormányzat részéről, hiszen év közben növelik a foglalkoztatás terheit, miközben ennek ellenkezőjéről beszélnek.

Súlyos terheket jelent a vállalkozásoknak a július elején kihirdetett „az egyes pénzügyi tárgyú törvények” utolsó paragrafusa – írja a Világgazdaság. E szerint ugyanis szeptember elsejétől módosul a tbj-törvény, s a jelenleginél több járulékot kell fizetni az adóköteles természetbeni juttatások után. A változás szerint járulékalapot képező jövedelem ezen időponttól az szja-törvény 69. §-a szerinti természetbeni juttatás adóalapként megállapított értékének személyi jövedelemadóval növelt összege, magyarán a tb-járulékot az szja-val növelt összeg után kell megfizetni. Tehát míg augusztus végéig a cégeknek 1000 forint adóköteles természetbeni juttatás után 760 forint közterhet kell fizetni, addig szeptember elsejétől a 44 százalékos szja-val növelt összeg után kell a tb-járulékot leróni: így 1000 forint adóköteles természetbeni juttatás után 760 helyett 887,6 forintot kell az államkasszába adók és járulék gyanánt megfizetni a cégeknek. Ez egyben azt is jelenti, hogy alaposan – csaknem 17 százalékkal – drágulnak meg a cégek számára az adóköteles természetbeni juttatások év közben, mindenféle előzetes kormányzati bejelentés nélkül.

Az új szabály váratlanul érinti a cégeket, tekintettel arra, hogy a kormány a száz lépés program keretében sem az egészségügyet érintő 21 lépés, sem az adó- és járulékrendszert érintő 15 lépés keretében nem említette, hogy ilyen intézkedés a tervei között szerepelne, ráadásul már szeptember elsejétől.

Övön aluli ütésnek nevezte a szigorítást Heinczinger Róbert, az Ernst & Young Tanácsadó Kft. partnere. Az adószakértő szerint azon még lehet vitatkozni, hogy a kormány az egyes jövedelemtípusok között melyeknek növelje az adó- és járulékterheit, az viszont már nem akceptálható, hogy a tehernövekedést egy merész húzással már szeptember elsejétől bevezeti. Véleménye szerint a legnagyobb problémát az okozza, hogy ezen természetbeni juttatások többnyire kollektív szerződésben, év elejétől év végéig rögzítettek, vagyis a cégek a járulékteher-növekedést nem tudják kivédeni. Ez az intézkedés már megint csak nem a kiszámíthatóságot segíti – hangsúlyozta az adószakértő.

A nagyobb vállalkozásoknak, ahol széles az adóköteles természetbeni juttatások köre, akár százmilliós többletkiadást is okozhat már az idén a szigorítás. A kisebb vállalkozásoknál pedig vélhetően a feketegazdaságot erősíti az intézkedés, hiszen mivel hirtelen megnövekedett költségeiket nem tudják kitermelni, vélhetően feketén fizetik ki azt, amit eddig legálisan adtak oda.

A természetbeni juttatásokra vonatkozó szabályokat egyébként utoljára 2004 elején szigorították. (Világgazdaság)

Természetbeni juttatások közterhei (forint)
Juttatás 2005. augusztus 31-ig 2005. szeptember 1-jétől 1000 440 szja 440 szja 290 tb-járulék 417,6 tb-járulék 30 munkaadói járulék 30 munkaadói járulék Összesen 760 887,6

Wic Creative Commons License 2005.07.02 0 0 305

ha nem, hát nem...

pedig szeretem mindkét italt... kellett nekem biztosra fogadással próbálkozni. :o)

Előzmény: Wic (263)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!