Keresés

Részletes keresés

erdlako007 Creative Commons License 2014.10.11 0 0 5789

Osztán azokat, akik nem vettek fel sem deviza, sem forinthitelt ki védi meg? Mert ez nekünk is igen sokba fog kerülni, pedig felelősen döntöttünk!

Nem vettünk 30 millás kecót befektetésnek vagy seftelésre. Nem vettünk fel hitelt luxus hajóútra és nem vettünk Mutyukit 10 év hitelre nulla önrésszel. Általában is csak annyit költöttünk, amit már megkerestünk. Így 12-15 éves autóval járunk és nincs úszómedence a palotánkban.

Előzmény: Szilágyi.István (5786)
riminyák Creative Commons License 2014.10.10 0 0 5788

„... értelmetlennek gondolok bármilyen eszmecserét Önnel, mert annak alapján, ahogyan viselkedett, gyenge jellemű embernek tartom."

Primitív levélben szólt be Szőcs Géza a díjat elutasító írónak„... értelmetlennek gondolok bármilyen eszmecserét Önnel, mert annak alapján, ahogyan viselkedett, gyenge jellemű embernek tartom.GEPNARANCS.HU

 

Ez az ember ilyen szép választékosan ír. Udvarias, látszik neveltetése! (Szöcs Géza nem a képen látható úriember)

NaLáÉ Creative Commons License 2014.07.19 0 0 5787

Gondolkoztam, h ezt hozzam-e előre, v a cigányozást.

Itt is, ott is legfeljebb a szereplők cserélődnek. Bár az se tenulság nélkül való. Lásd, miskolci rendőrkapitány esete... Aki már rég nem az ami. Vagy mégis?!... 

Előzmény: riminyák (5782)
Szilágyi.István Creative Commons License 2013.11.17 0 0 5786

Üdvözlet Mindenkinek!

 

Tudom, nem a témához kapcsolódik, de sajnos sokunkat, vagy sokunk családját, rokonait, ismerőseit érinti a devizahitel.
Kérem, akinek környezetében devizahitel csapdahelyzetben levő ember van, szóljon neki, hogy keressen meg minket, az Érdi Fogyasztóvédelmi Egyesület-et.
Bővebb információ itt:
www.erdifogyved.lapunk.hu 

Szilágyi István
titkár
Érdi Fogyasztóvédelmi Egyesület
+36 70 703 4115 (számkijelzős telefonról történő hívás esetén mindenkit visszahívunk)

riminyák Creative Commons License 2013.10.12 0 0 5785

Valamelyik cikkben olvasom a Heti válasz kiemelését a cigányokról, tiltatakoznak

a betelepülés ellen a szociáldemokkraták...

Aztán kiderül a valóságban a szociáldemokraták és a Néppárt...

 

Apró kis ferdítés, nem véletlen mahináció! Igy mükszik ma a média!

 

 

coleng Creative Commons License 2013.10.12 0 0 5784
Előzmény: riminyák (5783)
riminyák Creative Commons License 2013.10.12 0 0 5783
riminyák Creative Commons License 2013.09.08 0 0 5782

Az ismétlés rábeszélő erejét Goebbels, a náci propagandaminiszter is érzékelte. A náci propaganda axiómája így hangzott, a tömegek azt tartják igazságnak, ami a legismerősebben hangzik. Goebbels így fogalmazott:

 

"Az emberek általában sokkal primitívebben értékelik a dolgokat, mint hinnők. A propaganda, épp ezért legyen végletesen egyszerű és folytonosan ismétlődő. Hosszabb távon az a rábeszélő győz, akinek sikerül kifejeznie a problémát a legközönségesebb szavakkal, és akinek van mersze örökké hajtogatni ezeket a szavakat, fittyet hányván az értelmiségiek ellenvetéseire…" - www.erdekessegek.hu

riminyák Creative Commons License 2013.08.27 0 0 5781

 

Majd megvédi a TEK, esetleg az orosz-magyar újszövetség!

riminyák Creative Commons License 2013.08.23 0 0 5780
riminyák Creative Commons License 2013.08.23 0 0 5779

Megnéztem az István a királyt!

 

Érdekes feldolgozás. 

Mi is  a gond vele? Ugye az emberi gyarlóság, a hatalom és minden amelyí annyira idegesítő tud lenni! Egy tükör amelybe szörnyü belenézni!

 

Pár éve hallgattam a "müvelt" újpogárt aki azzal dicsekedett, én bizony ilyen műveket nem nézek, nem olvasok! Kérdezték akkor honnét tud véleményt alkotni?

A bamba fölényes felelet az amely annyira jellemző a mai szekértolókra...igen mint azokra amelyet Szörényi egyszer már olyan találóan ábrázolt régi köntösben magyaros környezetben.....a forradalmárok azok akik a javakot rabolják, elvesznek tesznek földönfutóvá milliókat...

 

 

ügyefogyottérdi Creative Commons License 2013.08.22 0 0 5778

Tisztelt fórumozók!

 

Szeretnék pár kérdésre választ kapni és egy érdemi közlést tenni.

 

1, a hőségriadókor hol és mikor osztottak vizet és miért nem locsolták a poros utcákat? Tán nem futotta az adónkból?

2, a gyomkaszálás miért nem hatékonyabb a településen bel és külterületen? Miért is nem kényszeríti rá a hivatal a közüzemű cégeket valamint az önkormányzatot,hogy keszálja, vagy kaszáltassa le a területét?

3, miért nem alkalmaznak több közhasznú munkavégzőt a segélyesek közűl,mondjuk a közterületeken a szemét összeszedésére?

4, miért hülyíti tma a mérekgrága költségbe kerülő levelébe a lakosságot.

 

Végezetűl a bejelentés: Tudjatok rólla, hogy már két Érdliget vasúti megálló van Érden.

Az egyik az Érdfelső vonalon ami valójában Érdligeti megálló, a másik az Érdalsó vonalon,ami egykoron Tétényliget megálló volt.Amit annak idején Totya bácsi társadalmi alpolgármesterünk kereszteltetett el így.

riminyák Creative Commons License 2013.08.19 0 0 5777

Ez így igaz! 

 

A történelmi ismeretek, az iskolai tananyag sokszor nem ad kitekintést mi is történt abban a korban, mik is voltak azok az események amelyek hatással voltak a hazai történésekre.

 

Tanulságos! 

 

Ennek fényében ez a népbutitó politikai maszlag,  félremagyárazata, értelmezése a történelmi eseményeknek bosszantóan gyermeteg, ugyanakkor mérge az egészséges gondolkodásnak.

Mennyi bajtól mentesülnénk ha gyermekeink már a valódit ismernék meg. Hiteletelenné válna a kalandor, a hazúg, megszünne az a piac amelyből ma kíválóan meg tudnak élni!

Előzmény: OrvosiSegédHologram (5776)
OrvosiSegédHologram Creative Commons License 2013.08.19 0 0 5776

A lexikális tudás magában sosem jelentette azt, hogy valaki okosabb. Maximum tájékozottabb. Nem elegendő a lexikális tudás az összefüggések értelmezéséhez (gondolkodás). Nem elég hogy azt tudja mikor történt egy történelmi esemény, ha nem látja az összefüggéseket az adott kor történései között.  

Előzmény: riminyák (5774)
riminyák Creative Commons License 2013.08.09 0 0 5775
riminyák Creative Commons License 2013.07.23 0 0 5774

Ma néztem egy riportot. Az újságíró kérdez, kérdezget. Próbál valamit kihozni az utca emberéből. 

Téma a nándorfehérvári győzelem, mikor volt, kik vívták kikkel, ki volt a magyarok vezére stb.

 

Az eredmény lehangoló! Többségük nagyjából üti egy amerikai szintjét, hasolóan keresgélve emlékei között, bátortalanul adva válaszokat keverve Budapestet Bukaresttel.

 

Szép. Az igen kiművelt társadalom. Az iskolarendszer, az amely megtömi a kisbuksit, a felnőtt zemberi agyat, az amely naponta issza a politikai mérget, a gyülöletet. 

 

Ismereteik megállnak a libánál, az idegenszívnél, a forradalomnak nevezett handa-bandánál. Szép út lefelé, az emberilét megcsúfolása.

Egyenes út a néhány tőkfej érvényesüléséhez, az igazi szellemi szolgaság felé!

 

 

 

riminyák Creative Commons License 2013.07.21 0 0 5773

Nemzeti dohánybolt! Irtam Parkvárosban mindjárt egymás szomszédságában kettő. A mezőgazdasági bolt felett a megállóban bolt, talponállóval! Gyönyörű!

 

Miről is lehet vitázni? Minden nagy multi meg fogja szerezni a maga trafikját, szolgákkal, háttérben a csókos nyertesekkel. (CBA például)

 

Mi köze ennek a mások által elkövetett disznóságokhoz? 

 

Mi lesz a többezer kisemmizett kisemberrel?

 

 

xy333 Creative Commons License 2013.07.21 0 0 5772

Ez már tisztára az elmeroggyantak klubja... Pszichiáter kell ide, nem moderátor. Majd ha értelmes hozzászólás is jön, folytathatjuk. Addig csendesen szemlőlődöm csak. És szörnyűlködöm.

riminyák Creative Commons License 2013.07.21 0 0 5771

http://www.atv.hu/kulfold/20130720-a-ketharmados-parlamenti-tobbseget-biralta-a-fidesz-szovetsegese/hirkereso

 

2/3 és a kuss! Ilyen dolog ez! Fájó ugye? Persze Orbán galamblelkü, nem lop, nem hazudik, nem okoz kárt, nem gyülöl, nem bosszúálló!

 

Elitélve a román 2/3 módszereit, amit tesznek, egyuttal ajánlom Orbánnak és a talpnyalóinak figyelmébe ők itthon pont olyan gazemberek!

 

 

Gondolom egy maffia aki a saját brancsát támogatja, a mást legázolja, semmibeveszi, az akkor is olyan ha az idegenszivüség pont a székely, az erdélyi magyar nem sorolom. Aki alávaló, akinek a tízparancsolat csak frázis annak csak a szine különbözik, a lelke pont olyan fekete mint akit bírál.

 

Elvtársak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

riminyák Creative Commons License 2013.07.20 0 0 5770

Tegnap a Móriczon aláirtam egy tiltakozást, egy kis segítséget az erdélyi magyaroknak, Marosvásárhely magyar oktatásügyének.

Nem számításból, nem valami álságos hátsószándékkal, nem szavazatért, nem csupám emberségből, emberi jogokért amelyet lábbal tipornak sok helyen, lassan itthon a hatalomtól részegek.

Mondja az egyik hölgy ami ott folyi még Csaut is túlteszi, mondja maguk nem is ismerhetik....

Téved mondtam, ma mi is kezdjük újra érezni, megismerni, mi idősek akik átéltünk hasonlókat akkor és most....

 

Az ember akkor lesz boldog, ha élheti azt az életet amelyet maga is formál, ha úgy tud élni hogy nem mondják meg a hogyant, ha joga annyi van mint azoknak akik megrészegülve handa-bandáznak arról amit már elvettek másoktól...

riminyák Creative Commons License 2013.07.18 0 0 5769

Azért hogy olvasom a "képviselő?" füstölgéseit áthat újra a kádár, bocs a rákosi idők szele!

Van valami bája amikor az ólban mindenki egyformán...szóval tudja a tutit!

Azok a régi szép gyülések, azok a fényesen ragyogó elmék a népi (nemzeti) gondolatok ismerői, a közös felismerések mind amelyek a központi nagyelme megálmodott...

És mennyire napra kész minden, az ellenség, a barát a mindenség dolgában. Igazi tehetség ez, tehetség megtalálni az ülepeket, jól alányalni és jól beletaposni ott ahol kell...

 

Magyarok. Egy tehetséges nép tagjai ők is.  A beidegzett túlélés, ha lehet a jólét. Alázat a tatárnak, töröknek, osztráknak, a vezéreknek legyenek bárkik!

Hallgatom a TV-ben egyre sürübben székeny legénykénket. Hallgatom hogy fordul ki önmagából ő is .Igen  már ők is. Szomorú hányinger az ami elfog..csüggedés, szégyenkezés!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: bugadoktor (5767)
ügyefogyottérdi Creative Commons License 2013.07.18 0 0 5768

Jobb lenne, ha a hűség dolgozatok írása helyett, a választókerületét járná, és segítene, intézkedne, a rengeteg, és évek óta meglévő területi problémák felszámolásában!

 

Nos Puporka Tihike személyét értendően először is ideje lenne megmutatni neki, hogy melyik is a kerülete,mert 3 év alatt neki sem sikeredett megismernie a gyakorlati tapasztalások alapján. Bár tartok tőlle nem Ő az egyetlen képviselő.

 

 

Amúgy helyeslem a dolgot. Nem értana a képviselőcskéknek az ismerd meg a választókerűletet,amiben a fidesz indított és megnyert neked túrákat szervezni gyalogosan hátha akkor meglátják,amit autóból nem tudnak és meghallják,amit a részönkormányzati üléseken és a közgyűlésen nem hallanak.

Előzmény: bugadoktor (5767)
bugadoktor Creative Commons License 2013.07.18 0 0 5767

Füstölgéseim….

Már egy idő óta nem dobják be az Érdi Lapot. Most, az egyik üzletben a kezembe került, nosza, nézzünk bele!

 

Olvasom Kopor Tihamér, Dögöljön meg a szomszéd tehene is.. című írását.

Felemlegeti a határon túli magyarokkal kapcsolatos népszavazást.

Nos, ezzel kapcsolatos minapi „élményem” a következő.

A Visegrádi utcai Okmányirodában volt dolgom, ahol hosszan kellett várakoznom. Mialatt ott üldögéltem, hét olyan „külhoni magyar” érkezett, akik a napokban kapták meg az állampolgárságukat.

Kivétel nélkül azért jöttek oda, hogy magyar útlevelet váltsanak ki, mert a román okmányukkal nem vállalhatnak munkát Angliában.

 

Nem akarok általánosítani, de engem irritál az állampolgárság, „üzleti célú” felhasználása.

 

A jegyzet további részében Kopor úr indulatosan ostorozza azokat, akik népszavazást kezdeményeztek a trafikosok árrésének csökkentése ügyében. Most tekintsünk el a trafik mutyinak nevezett történésekről, és attól is, hogy miért kell törvényben garantálni egy – nem alapvető élelmiszer – árrését, egyszerűen irigyeknek nevezi a kezdeményezőket.

 

„A trafikosokkal való kitolás csak apropó, amelyikkel megint beleverik az orrunkat abba a sokszor sulykolt rágalomba, hogy hitvány, irigy nép vagyunk, akik örüljenek, ha egyáltalán megtûrik õket az emelkedett, civilizált európai népek között.”

 

Itt nem tudom, melyik trafikosokkal való kitolásra gondol, a jelenlegi „nyertesekre”, vagy az eddig működött trafikosokra, mert nem mindegy!

 

„Ezzel szemben azért kezdeményezni népszavazást, hogy valakiktõl bármit is elvegyünk, gyalázatos lélekre vall, amelyik az egyik fõbûnre, az irigységre támaszkodik”.

 

Emlékeztetem a Képviselő urat, hogy az Önök kormánya, népszavazás nélkül vettel el a Magánnyugdíj Pénztárakban lévő 3200 Milliárd forintot, vagy most, a Takarékszövetkezeteknek, az állam általi einstandolására, az milyen lélekre vall?

 

Jobb lenne, ha a hűség dolgozatok írása helyett, a választókerületét járná, és segítene, intézkedne, a rengeteg, és évek óta meglévő területi problémák felszámolásában!

riminyák Creative Commons License 2013.07.17 0 0 5766

A nemzetvédő talponálló, lehet nevezni dohányboltnak is végülis a magyarnyelv rugalmas. Talponálló a jó kifejezés mert a vevő ha már beugrott egy kis szívnivalóért nyugottan ledobhat egy felest, netán többet is.

Biznisz az biznisz mondja a megint lecsúszott nyugati meg az újdonsült igazmagyar a nemzeti!

 

Na félretéve a tréfát mert mondotta volt a felszolgálónőből lett képviselőnő ne már hogy az 5 ezer kisvállalkozót üldözze a gaz ellenség.

( mondjuk a személyzet avállalkozó alkalmazott és a több trafikot nyert azonos mondjuk igy Fideszes logikával)

 

A lényeg két honfitásunk, szüken véve érdi polgár jött kifelé a parkvárosi nemzeti valamiből. Kérdem meg volt? Meg minden a szesz?

Kérdem mióta nevezik a kocsmákat,  jó a talponállókat dohányboltnak?

Kicsit meglepődtek, oszt elnevették magukat, miért is?

 

riminyák Creative Commons License 2013.07.03 0 0 5765

Nem szoktam nézni nemzeti vezetőnk okoskodásait ( másokét sem), de tegnap kiváncsi voltam a hablatyra. 

Néztem ahogy viselkedik, a beképzelt "mosolyt" ahogy nem érti a hallottakat, ahogy lekezel ahogy félrebeszél!

Hallottam hogy a többség ha hatalmát biztosítja mennyire jó, mennyire természetes az hogy mindenki másnak kuss, és azt is hallottam a többség milyen amikor vele szembe áll, neki tesz szóvá, vár el...mennyire bosszantóan megalázó!

 

A nemzet...a Moszvai és hasonló párhuzamok...

A sikeresen leépülő ország, a sikeresen erőső haverok....

 

......hogyan tovább nemzeti vezérünk? Merre?

 

 

riminyák Creative Commons License 2013.06.03 0 0 5764

Megkerülöm a választ, tök mindegy ugyanis! A gond ott van ma nem sikk a szövetkezet, és nem járható a kis családi gazdaság sem.

Nálunk a hatalom, az egyre nagyobb tőke, nem szövetkezetben gondolkodik mai keleti kapitalisták, esetleg Dél-Amerikai féle nagybirtokosok.

 

Anno magam sem hittem a kisgazdaságok sikerében, a tőkehiányos kis elmaradt gazdaságokban. Nem versenyképesek!

Azonban azt sem tudom elfogadni egy-egy falú néhány családja igy próbál megélni az miért baj? Miért név nélkül annyi régi földéhes "paraszt" ma is agyailag

az aki rég megtollasodott nem munkából él, munkát ad ( már akinek)

Előzmény: NaLáÉr (5763)
NaLáÉr Creative Commons License 2013.06.03 0 0 5763

Földet, hatalmat a TSZ-elnököknek!...

Előzmény: riminyák (5762)
riminyák Creative Commons License 2013.06.02 0 0 5762

A föld.

 

Anno még a magyar és más országokban létezett a falúközösség, földdel, erdővel, azaz vagyonnal. Ez igen jól megfért az uradalmak mellett, igaz többször volt némi összetüzés, torzsalkodás.

 

Oszt jött a "forradalom". Ez igazából nem csupán az elmúlt 3 év rémálma, ez jóval régebbi történet, igaz ma totálisan él, a maradékot

mind feléli, a kis senkiket mind elüzi abból amely mint önkormányzati, állami vagyon létezik.

 

Zorbán a családi vállalkozás szószolójaként akkorát rugott a kis senkikbe, hogy azok ma sem tértek magukhoz, sirnak ugyan de kik is hallják meg a keserveiket?

Ez nem trafik ügy, azonban a módszer teljesen ugyanaz.

 

A kiszemelt hübéresek, igen a hübéresek, a koszolgálók azok akik a gépezetben jól müködnek sajátitanak ki, ajándékra puszira mindent.

 

mindent amit enged hatalmuk!

 

Vannak ugyan viták! Igen ezek a hazai kis maffiózók kemény harcot vívnak azokkal akiknél a pénz és a hatalom van.

 

A harc látszólag a porfészkekben győzelemre áll...azonban?

 

 

riminyák Creative Commons License 2013.06.01 0 0 5761

Géza, a fejedelem (is) mondotta volt nekem más az istenem, azonban van elég pénzem, hatalmam ha úgy hozza megveszem magamnak, ha mégis Ő az igazi, így nagyobb a bitosíték arra odaát megint úr lehetek!

 

Addig is, térdre csuhások!

 

Illen ez! A hit amely a testet csak kivülről ékesíti, látszat, cicoma, belül azonban az üresség, nincs és nem is volt csupán, lelket nem hatja át, ami van az csupán az érdek!

Előzmény: X ANTI (5760)
X ANTI Creative Commons License 2013.06.01 0 0 5760

A "hová tűnt" kifejezés feltételezi, hogy valami dolog volt régebben.......

Előzmény: riminyák (5759)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!