Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Joejoe1974 13 órája Creative Commons License 3851

Itt mi történt? :-o

Előzmény: plzltn (3850)
plzltn 24 órája Creative Commons License 3850

Szaktárs itt a fórumon azt mondja, a jó szaki bakijait nem teregeti a köz előtt. Elköveti, kijavítja, tanul belőle, a pozitívumot meg megmutatja. Én nem osztom a véleményét (és nem vagyok jó szaki(?)...):

Joejoe1974 3 napja Creative Commons License 3849

Veszélyes dolgok ezek.Én a jó multkor alu csövet sorjáztam,a gép kikapta a kezemből,és a bal kezem mutatóujján a köröm befeketedett,majd leesett.Már szépen kinőtt a másik,de arra meg rácsaptam kalapáccsal,és az is fekete picit.A múltkor kaptam egy tippet,és próbáltam megoldani a lehetőségekhez képest. Sikerült egy ütést félrevinni,és a bal hüvelykujjam középen majdnem kettészakadt.Más meggyógyult az is szépen :)

Előzmény: MECSI (3846)
Joejoe1974 3 napja Creative Commons License 3848

Egy kicsit muszály belőle levenni,mert túl hosszú lenne. Az első villát is csak annyira hogy maradjon at eredeti villaszög.

Előzmény: Joejoe1974 (3844)
California E.V. 3 napja Creative Commons License 3847

:(

Hát ez igazán szomoru.

Ezek szerint,a láncot is felvehetjük a veszélyes dolgok közé,ugymind lánc és lánckerék,körfürész és p.na.

Ezeknél elég egy rossz mozdulat,és két ujjad ment a picsába.

Előzmény: MECSI (3846)
MECSI 3 napja Creative Commons License 3846

láncot forgás közben nem kenünk újjal.

 tegnap egy ipari gépet javítottam délután nem volt ecset így újjal kenegettem a láncot jófajta grafitos vazelinnal. már kész voltam és az utolsó simítással bevarázsoltam az ujjamat a mozgó lánc és a kerék közé. lecsípte a végét. csont nem sérült a köröm egy része ment, nem éppen kellemes...

MECSI 3 napja Creative Commons License 3845

rövidíteni fogod?

 

Előzmény: Joejoe1974 (3844)
Joejoe1974 4 napja Creative Commons License 3844

Folytatom a minimotor projektet,annyiban változik hogy az eddig tervezett (használt) Babetta váz és első villa helyett Mustang váz és villa kerül bele.

 

karesz151 rex aug. 17. Creative Commons License 3843
azt hogy tudom meg állapitani hogy rx blokk van benne mer úgy tudo rx be nem adtak ki csak önindítost,ez nekem gyanus lehet hogy rs?
Előzmény: tiger1342 (3842)
tiger1342 aug. 17. Creative Commons License 3842
Előzmény: karesz151 rex (3841)
karesz151 rex aug. 17. Creative Commons License 3841

helló van egy aprilia rx 125 (rotax)motorm és nem találok hozzá megfelelő méretü hajtókar felső tügörgő-t,hajtókar feső átmérő 19mm,széleség15mm,dugatyú csap 16mm, tudna valaki segíteni?

Joejoe1974 aug. 15. Creative Commons License 3840

Saját tekercselésű gerjesztő,bronz forgórész,benne iridium mágnessel,a jelfogó pedig Ducati energia.

Joejoe1974 aug. 14. Creative Commons License 3839

Attól hogy nem írok,megy a munka ám.Pár éve megcsináltam a Mustang vázának a merevítését a tank alatt,most levágtam az egészet és újraterveztem.Mivel több módosítás készül (pl csapágyas lengővilla) így nem gond ha szét kell kapni a gépet.Erősebb rugóstag fülek készülnek (3-as anyagból).Készül tirisztoros gyújtás is.A gerjesztőfeszt egy évekkel ezelőtt készült Mustang vasmagra tekert Babetta gerjesztőtekercs drót adja majd,most próbáltam,bíztató a rázása :) 

 

 

Joejoe1974 aug. 12. Creative Commons License 3838

Ez nagyon ötletes megoldás :)

Előzmény: California E.V. (3832)
MECSI aug. 6. Creative Commons License 3837

kösz. most már gyúrni kell, mert szeptemberben megint verseny

Előzmény: plzltn (3836)
plzltn aug. 4. Creative Commons License 3836

Én lájkolom a történetedet. És bízom benne, innen már csak jönnek az eredmények, a tudás, önbizalom!

:-)

Előzmény: MECSI (3830)
MECSI júl. 30. Creative Commons License 3835

gratula szép lett és még használni is szabad!

Előzmény: California E.V. (3831)
California E.V. júl. 29. Creative Commons License 3834

Nembaj,jó lesz az.

:)

 

Ősmotorhoz ősgyújtás.

 

Planétámnak az eredetijét lassan 100 éve tervezték a DKW-nál,úgyhogy belefér.

 

:)

Előzmény: Gyula-bá (3833)
Gyula-bá júl. 29. Creative Commons License 3833

"...

Ha beindult visszakapcsolok a nagyobb előgyújtást adó jeladóra.

Ez az igazi sufnituning öcsém."

Ez nem sufnituning hanem valódi visszatérés az őskorba, kézzel állítható előgyújtás, igaz annak idején "még" ezt folyamatosan és nem csak 3 fokozatban lehetett megtenni!

Előzmény: California E.V. (3832)
California E.V. júl. 29. Creative Commons License 3832

Sufnituning I.

 

Nakéremszépen,mos hogy hivatalosan is kimerészkedhetek az országútra,ideje egy kicsit a teljesítményfokozással is  foglalkozni.

Tehát elkészült a HALL jeladós gyújtásjeladó mindjárt 3 db jeladóval 5 mm-re egymástól felszerelve,és hozzá egy forgótárcsa benne egy mágnessel,ami a jelet fogja adni:

 

 

Ennek az az értelme,hogy egy kormánykapcsolóval:

 

 

kiválaszthatom hogy melyik jeladóról érkezzen a gyújtásjel,tehát szabályozhatom az előgyújtás értékét.

Ha jó nagy előgyújtást adok hogy jól húzzon a motor,letöri a bokámat ha be akarom rúgni,vagyha kisebbet adok és megúszom bokatörés nélkül,akkor nem húz rendesen.

Itt csak annyit csinálok,hogy beállítom az első jeladóról érkező jelet oda hogy megfelelően húzzon a motor,és egy hátrébb lévő,kisebb előgyújtást adó jeladóra kapcsolok át,ha be akarom rúgni.

Ha beindult visszakapcsolok a nagyobb előgyújtást adó jeladóra.

Ez az igazi sufnituning öcsém.

:)

 

 

 

 

California E.V. júl. 29. Creative Commons License 3831

                                                                              HIVATALOS.

 

 

Jelentem,Május 29.-én az ocsmányirodába beadott papírokból ma forgalmi engedély és rendszám született a IZS-re.

Röpke 2 hónap és kb. 50 ezer kemény magyar forint kicsengetésével sikerült keresztülverekedni magunkat az okmányiroda-műszakivizsga-eredetiségvizsga szentháromságon.

De rendesek voltak,mert az 1973-as gyártási év emlékére adtak egy 973-as rendszámot.

Köszönöm.

:)

 

 

 

 

 

 

MECSI júl. 28. Creative Commons License 3830

valóban nem terveztem, mondhatni ösztönös volt a választás. Az zavart hogy nehéz a motorom és mikor meglett könyebbhez voltam szokva. Nem tetszett, hogy a lámpánál állva meg indulva tipegtem mint egy beteg tyúk, szinte nulla egyensúlyozáskészség. Féltem a szűk kanyaroktól, nem mertem dönteni kisebb sebességeknél. Nagyobb sebességnél is csak óvatosan... egyszer leért a lábtartó 80-100as tempónál egy kanyarban (muszály volt, erőt vettem a félelmen és lejjebb ment) és lehet, hogy ha darakása lett volna a reggeli akkor a gatyámban köt ki :-). Egyszóval a magamról alkotott képbe nem tudtam magam betenni a motoron a bizonytalanságom miatt. Gondoltam majd visszajön a magabiztonság a motorozással. mivel keveset járok, jött egy picit de xcsak egy határig, az alapprobléma megmaradt.

Aztán rájöttem, hogy sokat javít a biztonságomon ha csak úgy elkezdek körözni a ház előtt szezon elején. köröket csináltam meg nyolcasokat direkt nem sima aszfallton és éreztem, hogy ez segít. javult a stabilitásom és az egyensúlyozás. már tudtam úgy menni csigatempóban, hogy szinte nem kellett letenni a lábam. De még mindig éreztem, hogy k...ára messze van az amit a streetfighterek tudnak. Azok szinte egy test a motorral. én beértem volna annyival, hogy a motor legyen egy olyan kutyám aki kitalálja a gondolataimat. Lehetetlenként néztem meg pár gymkhana videót a neten és ledöbbentem, hogy ilyen nincs is. ezek a marsról jöttek vagy ilyesmi. 

Tegyük hozzá, hogy az ideggyulladásból is lassan épültem fel, és a mozgáskészségem kb. a terhes elefánt szintjére esett vissza. az nem is én voltam, hanem egy bácsi. ezen segített a pilates torna heti 2x vagy 40 alkalommal. helyrehozta a hátam és a közérzetem, már a masszázs sem kellett egyszerűen jó lett a közérzetem. 

Aztán hívtam a haveromat valami más miatt és mondta, hogy "neked meg elfelejtettem szólni" - miről is? - és akkor elkezdte a témát, hogy verseny lesz. gyorsan összeraktam a bukócsövet amit már 3 éve elkezdtem és nekirugaszkodtam. és fejlődtem. de még hosszú az út, sokat kell még tanulni, ezek most amolyan kezdeti sikerek, most már csak sok gyakorlással lehet tovább fejlődni.

Előzmény: plzltn (3829)
plzltn júl. 28. Creative Commons License 3829

Milyen érdekes, mikor még személyesen beszéltünk/találkoztunk másfél éve, akkor szó sem esett az ez irányú érdeklődésed lehetőségéről. Legalább is nem emlékszem ilyesmire. Sokszor viszonylag hirtelen változik az ember útja (és talán sokszor nem is a tervezett irányba).  Te most vettél egy irányt, sikereket aratsz rajta. Gratulálok, ez nagyon tudja építeni az embert, és remélem ez veled is így történik. :-)

Előzmény: MECSI (3828)
MECSI júl. 27. Creative Commons License 3828

A tegnapi verseny 2 kupát hozott a számomra :-)))

megnyertem a GP8 -at és második lettem a Gimkhana -ban. A múltkorihoz képest van javulás, azt viszont látom az időeredményekből, hogy van hova fejlődnöm.

Előzmény: MECSI (3824)
MECSI júl. 27. Creative Commons License 3827

nagyon helyes! Némi farigcsálással a tank meg a váz közé még éppen beférne egy második blokk nem?

Előzmény: Joejoe1974 (3826)
Joejoe1974 júl. 27. Creative Commons License 3826

Mivel többen is mondták és írták hogy folytatni kellene a félbehagyott verseny (cafe racer) Mustangot,így engedve a nép akaratának,a nemrég vásárolt Mustang működő blokkja került a vázba.Hamarosan indítás lesz!

 

Joejoe1974 júl. 23. Creative Commons License 3825

Enduro :-)

Előzmény: MECSI (3823)
MECSI júl. 22. Creative Commons License 3824

kicsit más téma de szívügyem ezért ide is leírom:

A 2. motoszlalom (motogymkhana) verseny 26-án 9órakor kezdődik. A cím:

Viedenská cesta 1 (Bécsi út 1.)
92901, Dunajská Streda (Dunaszerdahely)
Szlovákia

Ott van a Schindler cég, van ott két parkoló a Bécsi út mindkét oldalán kicsit eltolva egymáshoz képest.Aabban a parkolóban lesz amelyikben nincsenek járdaszigetek és kb. a Bécsi út közepe felé van a Bécsi út keleti oldalán. A 63-as útról könnyen oda lehet jutni, nem kell bemenni Dunaszerdahelyre. Ha Győr vagy Komárom felől közelítitek meg a várost a 63-as úton a felüljárós kereszteződés után az első kereszteződés. Ez az egyetlen ami kereszt alakú kereszteződés. ott befordultok a város felé és az első balra a Bécsi út. onnét már csak pár száz méter.

Délelőtt próbálgatások, gyakorlás, edzések kinek kinek az igényei szerint és délután lesz a verseny. Lesz 1 vagy több GP8-as pálya (az két bólya 13m-re egymástól amit 8 asban kell 5x megkerülni időre) és lesz egy szlalom pálya ami tudásszintől függően 1-2 perc menetidő. Az edzés szabad tehát mindenki annyit megy amennyit akar vagy bír vagy a kapacitás engedi. a szervezők elég rugalmasak.
Étel ital orvosi felügyelet WC, biztosítva lesz, a nevezési díjban benne van ami 15 EUR.

Dunaszerdahely környékén általában bankkártyával mindenhol lehet fizetni, ha váltani szeretnétek EURot inkább a határ környékén ott a legjobbak az árfolyamok. Az árszint általában a M.O.- hoz képest magasabb, itt már közel a főváros.
A környéken van a Slovakiaring kb. 6 kilométerre, a Bősi vízierőmű kb. 15 kilométerre. szinte minden faluban van természetes víz vagy bányató, a város peremén termálfürdő, vagy 8 medencével csúszdával meg mittudomén. rengeteg kávéház, pár jó étterem, jónevű cukrászdák finom fagyival és sütikkel, bevásárlóközpontok stb. Beszélt nyelv 90%-ban magyar tehát a kommunikáció nem gond. Ha beljebb akartok gurulni az országba 1 órán belül dombos hegyes részre lehet érni, kicsi az ország  ott viszont nem nagyon van már magyar. az autópály azt hiszem motoroknak ingyenes.
ha valaki itt akarna aludni sátorban megoldható. szobafoglalás is menne de azt minél korábban kéne mert szezon van. Tehát ha van kedvetek egy családias hangulatú célirányos motoros rendezvényre sok szeretettel vagytok várva. 

MECSI júl. 22. Creative Commons License 3823

akkor ez streetfighter lesz?

Előzmény: Joejoe1974 (3822)
Joejoe1974 júl. 21. Creative Commons License 3822

Ma ide is ért.

 

 

Előzmény: Joejoe1974 (3821)