Keresés

Részletes keresés

JGab Creative Commons License 6 órája 0 0 11140

Nem valószínűleg döntöttél jól, hanem egészen biztosan.

Nav által regisztrált, borítékba zárt foglaló...

 

Hosszú évek alatt nem járt erre senki, akinek eladták volna a jogát.

Teljesen felesleges ilyen cégekhez eljárkálni.

Előzmény: Zébé41 (11139)
Zébé41 Creative Commons License 6 órája 0 0 11139

Az a NAV-os dolog így utólag tényleg nagyon érdekes, de akkor ott sajnos nem kérdeztem rá. Az, hogy foglalót kértek, azzal indokolták, hogy ha közben elállok az eladástól, akkor ők nem tudják teljesíteni időben ( a tervezett adás-vétel október 08.) a német felé az ígért 9 eladást és akkor nekik "kötbért" kell fizetniük. Természetesen a német is "kötbért" fizet, ha ő áll el a vételtől. Egyébként azt is mondta, hogy minden járulékos költséget (fordítás, közjegyzői díj) a cég fizet és az általam történő elállás esetén ők ezeket is buknák, ezért is szükséges a foglaló. Így utólag belegondolva tényleg kissé abszurd, hogy az eladótól foglalót kérnek, de a több éve ezzel foglalkozó üzletkötő szájából akkor még ez is hihetőnek hangzott. Egyébként nem írtam alá semmilyen előszerződést bár az úriember készségesen jelezte, hogy a irodaházuk alatt több banknak van automatája, ahol fel lehet venni a kért pénzösszeget. Mikor eljöttem még egy kicsit agyaltam az egészen és egy kis megerősítést vártam tőletek, hogy jól döntöttem. Ezt meg is kaptam:)

Egyébként bárki tud olyanról, hogy ilyen (továbbértékesítéssel foglalkozó) cég adott volna el üdülési jogokat?

Köszönöm a hozzászólásokat és a megerősítést, hogy valószínűleg jól döntöttem.   ásítósmacska Creative Commons License 10 órája 0 0 11138

Hozzon hivatkozást erről a "NAV jegyezné be" menetéről, mert nem értjük, de érdekelne, hogy akkor a NAVtól jön oda valaki, elviszi a borítékot, szerződést, majd A vagy B feltétel esetén annak adják oda?

 

 

Ez egy orbitális KAMU szerintem is! :))

 

A NAV ilyesmivel nem foglalkozik!

 

Parasztvakítás a köbön.

Kb. mint mikor az 5-10x-es áron árult mlm-es cuccokhoz hozzáköltik, hogy a NASA számára lett kifejlesztve a fazék anyaga, vagy a fogkrém....

 

LOL

Előzmény: Jahno (11134)
ásítósmacska Creative Commons License 10 órája 0 0 11137

szerintem direkt alkalmaznak olyan kifejezéseket/díjtételeket, hogy ne vonatkozzanak rá az ingatlanbizniszben szokásos szabályok.

 

Kutya legyek, ha nem így lesz!

 

:)

Előzmény: Replay (11136)
Replay Creative Commons License 10 órája 0 0 11136

Olyant még nem is hallottam, hogy egy eladási ügyletnél az eladó fizessen foglalót.

A foglalási díj nem ugyanazt jelenti, mint a foglaló. Foglalóról beszéltek, de az előszerződésbe már mint foglalási díj került? Mi van még beleírva az előszerződésben, kinek fizeted a foglalási díjat és milyen jogcímen? 

Előzmény: Zébé41 (11133)
ásítósmacska Creative Commons License 10 órája 0 0 11135

Ez az egész német vonal csak a mézesmadzag! EGy szavukat se hidd el!

 

Nem fogsz visszakapni semmit, csak lehúznak a 95ezerrel!

 

 

Előzmény: Zébé41 (11133)
Jahno Creative Commons License 10 órája 0 0 11134

Ügyvédi letétről már hallottam, de ilyen NAVos mókát belekavarni olyan, mint amikor Nigériába kellene postáznoma  csomagot és természetesen a vámos előtt fogja kibontani, ez igazolja a banknak, hogy kifizethetik a díjat. Hóóógyne.

 

Hozzon hivatkozást erről a "NAV jegyezné be" menetéről, mert nem értjük, de érdekelne, hogy akkor a NAVtól jön oda valaki, elviszi a borítékot, szerződést, majd A vagy B feltétel esetén annak adják oda? Miért baszakodunk borítékkal, miért nem utalás? Ennek az eljárásnak mennyi a költsége? Feltenném a kérdés, mégse azzal indítsunk, hogy mekkora kamu már.

Előzmény: Zébé41 (11133)
Zébé41 Creative Commons License 10 órája 0 0 11133

Én ma de. voltam az RME Corporation Kft.-nél egy megbeszélésen üdülési jog értékesítése miatt. A beszélgetésen az hangzott el, hogy egy német magánszemély szeretne megvenni 9 db. üdülési jogot Keszthelyen. Ezen személynek van egy öregek otthona Németországban és onnan szeretne ide elhozni időszakonként időseket pihenni. Gyorsan kiszámolták, hogy én az üdülési jogért majdnem 3 millió forintot kapnék, ők még többért értékesítenék a jogot a németnek és a kettő közötti különbség lenne a fenti cégé. 5 hónapon belül kellene értékesíteniük, de ez nem jelenthet problémát, hiszen a német biztosan meg akarja vásárolni a jogokat. Az egyetlen bibi az az ügyletben, hogy 95.000,-Ft foglalót kérnek, ha esetleg mi időközben elállnánk az eladástól, akkor azt ki kellene fizetni a vevőnek. Az lenne a kérdésem, hogy ha nem jön létre az üzlet (ami ugye eléggé valószínű) a megírt előszerződésben szereplő 95.000,-Ft foglalási díjat visszakaphatom-e. Az üzletkötő természetesen elmondta, hogy a fenti foglalási díj egy lezárt borítékban lenne elhelyezve, általam és általa aláírással jóváhagyva. Ehhez nem is nyúlhatna a cég és azt a NAV jegyezné be (látná el sorszámmal). Van olyan, aki lát arra esélyt, hogy ez az értékesítés létrejöhet és nem buknám be a majd' 100ezret?

Előre is köszönöm a válaszokat.    

Replay Creative Commons License 4 napja 0 0 11132

"Az üdülőhasználati jogok másodlagos értékesítésével kapcsolatban a Gazdasági Versenyhivatal az elmúlt években több (pl. VJ/114/2010. - Holiday Club Hungary Kft., VJ/41/2013. Resort Club Hungary Kft. és VJ/20/2014. – Euro Benefit Kft., VJ/77/2014. Safe Time International Kft., VJ/92/2014. Klubpont Kft., VJ/94/2014. Online Resorts International Kft., VJ/95/2014. Online Resorts Kft.) versenyfelügyeleti eljárást indított, melyekből az első két helyen említett ügy már – jogsértés megállapítása mellett - lezárult, további öt ügy pedig még folyamatban van. ."

 

 

Előzmény: Replay (11131)
Replay Creative Commons License 4 napja 0 0 11131

Az említett cégek közül melyikben vagy érdekelt?

Előzmény: szabójoe__1951 (11130)
szabójoe__1951 Creative Commons License 4 napja 0 0 11130

Civil jogvédőként ez se korrekt :

 

De megint a "sározás" kategória.

Még ha nem is szeretik  ezeket  a cégeket,  átvenni egy cikket és tényként közölni olyan dolgokat amire még nem született ítélet, hát ez is a fogyasztó megtévesztése ha nem olvassák végig csak a hangzatos címet......:

 

"versenyfelügyeleti eljárást indított, melyekből az első két helyen említett ügy már –jogsértés megállapítása mellett -lezárult, további öt ügy pedig még folyamatban van. . Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy egy eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás(ok)a jogsértést elkövette(k). Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul."

Előzmény: Replay (11129)
Replay Creative Commons License 4 napja 0 0 11129

Itt van az eredeti GVH-s közlemény, érdemes elolvasni. Fel vannak benne sorolva a cégek, akik ellen indult eljárás.

http://www.gvh.hu/data/cms1029873/fogyasztoknak_aktualis_idoben_megosztott_udulesi_jog_tovabbertekesitese_2014_11_24.pdf

Előzmény: Cenerentola (11128)
Cenerentola Creative Commons License 4 napja 0 0 11128

„A GVH most is több hasonló ügyben folytat eljárást. Szeretnék, hogyha kevesebb embert vernének át hasonló módon a jövőben.”

 

Ez az utóbbi, általam félkövéren kiemelt mondat gyalázatos! Tehát keveseket nyugodtan át lehet verni... Holott egy átverés is sok! Na, ennyit ér a GVH. Szájkarate felső fokon, szankció nuku, a bűncselekmény elkövetői meg hadd garázdálkodjanak csak tovább nyugodtan.

 

El se érdemes olvasni ezeket a fajsúlytalan GVH-s süketeléseket, mert csak kinyílik tőlük a bicska az ember zsebében.

 

Előzmény: wolfocska (11127)
wolfocska Creative Commons License 4 napja 0 0 11127

Öregeket vernek át az üdülési joggal

Besokallt a GVH, hogy öreg, beteg embereket vernek át cégek az üdülési joggal. Akárhány céget vizsgáltak az iparágban, mind átverésben utazott. Tovább »

forrás: Index.hu

Fülesbagoly2 Creative Commons License 6 napja 0 0 11126

Vigyázzatok ez egy TS Ügynök. Ellenség.

 

Már a HCH tulajdonosa is mondta a telefonba. az egyeztetések alatt, hogy ő is figyeli és rendszeresen olvassa a neten levő beírásokat.

Előzmény: Mókussz (11124)
JGab Creative Commons License 6 napja 0 0 11125

Nem tudom, hogy ebben mi volt a reklám, de, hogy az Ön bejegyzése súlyosan sérti a fórum szabályait (valódi név beírása) az tuti.

Javaslom, hogy kérje a moderátortól a törlését, hogy ne kelljen búcsút vennie a frissen létrehozott nicktől.

 

Előzmény: Mókussz (11124)
harcisün56 Creative Commons License 6 napja 0 0 11123

Kedves Ziming!

 

Az e-mail címem publikus, küldjél levelet és megoldjuk a szerződés másolatot.

 

Üdv..

harcisun56

Előzmény: Ziming (11091)
SCHF Creative Commons License 6 napja 0 0 11122

Sziasztok!

 

Köszi a korábbi válaszokat! Szerintem sem érdemes elmenni ezekre a szeánszokra, mert mindig kiderül, hogy mégiscsak nekem kell azért előre fizetnem, hogy csináljanak valamit, aztán kiderül, hogy csak a pénzt szedik be előre és úgy sem csinálnak semmit, sajnos van már ebben is tapasztalatom, kétszer húztak már így csőbe, fizettünk előre és lenyúlták a pénzünket, nem is adták vissza, pedig megígérték, hogy egy év múlva ha nem adják el az üdülési jogunkat, akkor visszaadják a befektetett 200.000,- Ft-ot, de aztán az a cég addigra mindig eltűnik a süllyesztőben, nem lehet senkit sem elérni.

A másik rendszernél pedig leutazhattuk volna a befizetett 250.000,- Ft-ot úgy, hogy minden egyes szállodai foglalásnál még leakartak rólunk gombolni fejenként 20-25.000,- Ft regisztrációs díjat és az üdülőkbe sem akkor mehettünk, amikor mi akartunk. Akkor már sokkal jobban megéri egy kuponos ajánlat, ugyanennyibe kerül és nincs más járulékos költség.

Mi tisztára hülyék vagyunk, mert harmadszor is engedtük magunkat bepalizni. Ez nem az üdülési jogunk eladásával kapcsolatos, hanem, wellness szállodákban lehet üdülni állítólag, az a neve, hogy Smart VIP kedvezményes vásárlói tagság. Ez van valakinek? Megéri ezzel foglalkozni, vagy egyáltalán letudjuk majd üdülni ezt a befizetett összeget? Itt 50.000,- Ft-ot kértek tőlünk és kaptunk egy állítólagos wellness utalványt, amit majd valamikor feltudunk használni, de a Patyi Dezsővel kell egyeztetni. Róla van valakinek információja?

A cég neve egyébként: Individual Holiday Kft.

Fülesbagoly2 Creative Commons License 6 napja 0 0 11121

Közös megegyezéssel megszűnt!

 

1. Felek megállapodnak abban, hogy a 2....12.13.-án kelt, O0083/1-es sorszámú üdülőhasználati szerződést közös megegyezéssel megszüntetik.
2. Tulajdonos a Jogosult jelenleg fennálló 133.347,- Ft fenntartási díj + 24.620,- Ft késedelmi kamat tartozás megfizetésétől a Megállapodás aláírásával eltekint.
3. Jelen megállapodás aláírásával a Holiday Club Hévíz-2 üdülőlétesítmény, 000-es számú apartman, minden év 25. hetére vonatkozó rendelkezési jog visszaszáll a Tulajdonosra.
Felek rögzítik, hogy visszamenőlegesen egymással szemben semminemű (kamat, kötbér, egyéb követelés, stb.) , követelésük nincs, és ilyet a későbbiekben sem támasztanak. Peres eljárást egymással szemben nem kezdeményeznek.

Előzmény: a.n.onym (11120)
a.n.onym Creative Commons License 6 napja 0 0 11120

És kifizette, már nekik a lemondási díjat ?

Előzmény: Fülesbagoly2 (11116)
Fülesbagoly2 Creative Commons License 6 napja 0 0 11119

Ön mit csinálna,?

Előzmény: Viktória53 (11117)
ásítósmacska Creative Commons License 6 napja 0 0 11118

 

Vagy ha feltűnt, akkor mi a jelentősége?

 

Ott a válasz:

 

Akkor amikor ezen országokban nem volt jelen az Amway.

 

 

 

Az amway szabályzata szerint TILOS még meg nem nyitott piacokon üzletelni. De mivel lóvét hozott nekik, félrenéztek.....

 

 

Ha rákattintasz a hsz-linkre, ott van az előzményeknél a hosszú cikk is.

 

 

http://index.hu/belfold/2014/07/03/egy_fillert_sem_adoztak_a_sesztak_alapitotta_eltunt_cegek/

Előzmény: Jahno (11115)
Viktória53 Creative Commons License 6 napja 0 0 11117

nah komoly. még te fizettél, hogy megszűnjön a jogod? az nagyon durva. Az AAbbázia is hasonlót csinál most. Megvetted a jogot 99évre 2millióért, pl 5 éve (lényegtelen), meg akarsz tőle szabadulni, az Abbázia munkatársai kegyesen 500ezerért 10évre módosítják a szerződésedet. Így 2.5milliót fizettél + fenntartási költség + részvényekre számlavezetési díj, hogy legyen egy 10 év múlva megszűnő jogod :). VIcces. És sokan belemennek.

Fülesbagoly2 Creative Commons License 6 napja 0 0 11116

Az időarányos részt. 1 millió alatt.

Előzmény: Cenerentola (11114)
Jahno Creative Commons License 6 napja 0 0 11115

Miért tűnt volna fel, hogy orosz? Vagy ha feltűnt, akkor mi a jelentősége? És ha idehaza forgalmazza vayg bárhol máshol a világon, vagy csak az anyacég az orosz? Jelenleg olyan Miami központű cégnek dolgozom idehaza, akik Magyarországon semmit nem értékesítenek. Kb. ugyanaz.

 

Azt honnan tudjuk, hogy adót nem fizettek? Intézze el a helyi állam, vagy hivatal, vagy akármik.

 

Megint sejtelmesen bedobunk valamit a köztudatba, csak az indokolás marad el.

Előzmény: ásítósmacska (11113)
Cenerentola Creative Commons License 6 napja 0 0 11114

Ha nem vagyok indiszkrét: mennyit gomboltak le rólad ezért a megszűnésért? Mert nagyon is jól tudom, HCH-éknál semmi sincs ingyért!

Előzmény: Fülesbagoly2 (11111)
ásítósmacska Creative Commons License 6 napja 0 0 11113

A sok szempontból hasonlóan "gányos" MLM-es biznicben is volt (van is????) hasonló történet a múltban....

 

 

 

Párizs73 2015.07.02
0 0 38382

Az sem tűnt fel az Amway Hungáriának, hogy a 700. céget amely az  Amway  üzleti partnereiként Amway termékeket forgalmaztak ukrán és orosz emberek hozták létre? Akkor amikor ezen országokban nem volt jelen az Amway. Vajon  hol  és hogyan értékesítették a termékeket, mert ugye adót nem fizettek. Amikor valaki regisztrál az Amwaynál, akkor  már a regisztrációnál meg kell adni a címet akár magánszemély, akár cég Amway regisztrációjáról van szó. Az Amway a címet hivatalosan nyilvántartás

Előzmény: Viktória53 (11110)
Fülesbagoly2 Creative Commons License 6 napja 0 0 11112

Egy nemrégiben lezajlott telefon egyeztetés során Uhel Úr elmondta hogy ő is olvassa a tonikokat, és figyeli a netet. Ő a HCH többségi tulajdonosa.

Előzmény: JGab (11061)
Fülesbagoly2 Creative Commons License 6 napja 0 0 11111

Tisztelt Nagyérdemű!

Szeretném tájékoztatni, hogy TÖRVÉNYESEN, peren kívül olyan, megállapodás született, amelyben 2015.07.15.-ei határidővel, a Hévízi HCH Immo kft-nél lévő üdülési jogunk , KÖZÖS megegyezéssel megszűnt.

Előzmény: a.n.onym (11080)
Viktória53 Creative Commons License 6 napja 0 0 11110

Nagyon durva, hogy gombamód nőhetnek ki a földből az ilyen jellegű cégek. Azt sem értem, hogy miért engedik, hogy 1800 cég legyen egy bérház második emeletén lévő lakásba bejelntve.

Ez nem furcsa a NAV-nak sem?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!