Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

mergests 2014.07.22 11:11:54 © 2309

ha elolvasnád amit írt akkor látnád h az alapokkal sincs még tisztába...na ezért segítség ez

Előzmény: Replay (2308)
Replay 2014.07.22 10:55:33 © 2308

És mit ér a cikkeddel? Nem akarja lenyelni, hogy megörökli és fizethet még 30 évig, hanem más megoldást keres. Az írásaiddal erre tudsz megoldást?

Előzmény: mergests (2307)
mergests 2014.07.22 10:18:48 © 2307

Kedves R!!!!

 

2305-ös hozzászólás.....

Na ezért szúrom be ezeket a cikkeket akár többször is...

Előzmény: Replay (2303)
mérges vagyok 2014.07.22 09:46:06 © 2306

Kedves bel30!

 

Tudomásom szerint az örökségről le is lehet mondani. Azon tul pedig csak addig terhelhető a megörökölt jog,amennyi az értéke. véleményem szerint ez anyit jelent,hogy ne fizesd,s ha perelnek,csak addig az értékig perelhetnek amennyit az üdülési jog ér. Azért pedig vegyék vissza. Ez persze csak az én véleményem,de beszélj ügyvéddel.

"mérges vagyok"

 

Egy újabb cég a láthatáron:

SVP Club Hungaria Kft. 1163 Bp.Veres Péter út 51.(24319371)

 

A legújabb trük= az értékesitési szerződésért nem kérnek előre pénzt,de hirdetési díjként kérnek 300 000 Ft.-t. Amit ha nem adják el egy éven belül,visszaadják,szól az igéret.

De az 500 000 Ft.-os alaptőkéből hányat tudnak vissza adni?

 

Plusz,az eladási árat Te határozod meg,legfeljebb ennek összegére hivatkoznak a sikertelen eladás esetén és nem kapsz vissza semmit.

Előzmény: bel30 (2305)
bel30 2014.07.21 23:23:13 © 2305

Sziasztok

Nem olvastam végig elnézést ha esetleg már volt róla szó.

Arra lennék kíváncsi hogy valaki beszélt e már ügyvéddel az ügyben, hogy lehet e bármit tenni az üdülési jog felbontása érdekében, illetve esetleg beperelni az eladókat szándékos megtévesztésért.

Nem értek a joghoz de szerintem azon az alapon fel lehetne lépni a szerződések ellen, hogy nem valódi piaci áron értékesítették ezeket a jogokat. Tehát becsapták az embereket.

Ami pedig a legabszurdabb hogy 30 évig köteles az ember fizetni.

Sajnos én most örököltem egy ílyen üdülési jogot, és csak most szembesültem vele hogy el sem lehet állni a szerződéstől.

Még ugyan nem írták a nevemre de amint megkapják a papírt a közjegyzőtől azon nyomba a nevemre írják és úgy tűnik hogy nem tehetek ez ellen semmit.

Van rá esetleg mód hogy valahogy megakadályozzam hogy a nevemre kerüljön?

 

Segítséget előre is köszönöm!

mergests 2014.07.21 12:56:48 © 2304

ok szerinted mit lehet tenni?

Előzmény: Replay (2303)
Replay 2014.07.21 12:44:19 © 2303

Ha te ezt szűröd le a hozzászólásokból, akkor probléma van a szövegértéseddel. Pontosan a betett szövegeidből jön le az, hogy hagyjunk mindent úgy ahogy van, mert semmit sem lehet tenni, fizetni kell és kész.

Előzmény: mergests (2302)
mergests 2014.07.21 12:39:20 © 2302

ezt én mind értem...tehát ennek a fórumnak akkor a sok hozzászólásból az a végkövetkeztetése hogy hagyjuk mindent úgy ahogy van 

Előzmény: Replay (2301)
Replay 2014.07.21 12:18:00 © 2301

Szerintem meg nem hasznos infók ezek, csak az derül ki belőle, hogy az üdülési jog tulajdonosnak semmihez nincs joga, eladni nem tudja, a fenntartási költséget élete végéig fizetni kell, de szerintem ezt itt mindenki tudja, úgyhogy kár ezzel kétnaponta teleszemetelni a fórumot.

A hasznos infók azok a cégnevek, akik azzal próbálják bepalizni az üdülési jog tulajdonosokat, hogy eladják a jogod, de fizess előre valamiért bizonyos összeget és utána jobb esetben nem történik semmi, rosszabb esetben pedig lesz még egy üdülési jogod.

 

Ha nem tetszik kedves ts amiről mi beszélni szeretnénk, akkor te is nyugodtan trollkodás helyett elhagyhatod a fórumot.

Előzmény: mergests (2300)
mergests 2014.07.21 11:07:11 © 2300

én legalább megpróbálok hasznos infókat keresni és segíteni nem csak okoskodni és a levegőbe hülyeségeket beszélni 

Előzmény: mérges vagyok (2299)
mérges vagyok 2014.07.21 09:33:07 © 2299

Inkább neked kéne eltűnni!

Előzmény: mergests (2298)
mergests 2014.07.20 20:29:22 © 2298

csak mert senki nem reagál és gondoltam fontos..ha neked nem fontossak az itt leírtak kérlek hagyd ez az oldalt..köszönöm

Előzmény: Replay (2297)
Replay 2014.07.18 13:46:57 © 2297

Ezeket a dolgokat pár napja már beraktad, miért kellett újra? Mit kell eltüntetni az első oldalról?

Előzmény: mergests (2294)
mergests 2014.07.18 12:17:19 © 2296

tehát bármit csinálunk fizetni kell???

 

 

Mentesülhetünk-e az éves fenntartási díj megfizetése alól?

Általában nem. E körben fontos kihangsúlyozni, hogy az éves fenntartási díj megfizetésére akkor is kötelesek vagyunk, ha az ingatlant bármilyen ok (például betegség, anyagi problémák) miatt nem tudjuk használni. Sőt, emellett a szálláshasználati szerződések gyakran a fogyasztó szerződésszegéseként minősítik azt, ha a fogyasztó két egymást követő évben nem tesz eleget a fenntartási díj megfizetési kötelezettségének. A szerződésszegés súlyos következménye pedig adott esetben – ilyen szerződéses kikötés esetén – a szálláshasználati jog elvesztése is lehet. Az éves fenntartási díj alól mentesülésére a másik szerződő fél (a vállalkozás) hozzájárulása alapján (pld: annak átütemezése, egyéb feltételek teljesülése) vagy az üdülési jog cseréje esetén kerülhet esetlegesen sor.

mergests 2014.07.18 12:16:46 © 2295

ez mennyire valós?

mergests 2014.07.18 12:16:25 © 2294

A szerződés megszüntetésének egyéb módjai |  | 

Kiléphetünk-e a szerződésből, ha néhány év eltelte után anyagilag fenntarthatatlanná, elviselhetetlenné válik az üdülési jog

Előfordulhat, hogy több év után kiderül, hogy az éves fenntartási díj megfizetését már nem tudja vállalni a fogyasztó, az ingatlant rokonai sem kívánják igénybe venni, vagy bármilyen okból felmerülő hirtelen pénzszükség (orvosi kezelés szükségessége, munkanélkülivé válás stb.) esetén szeretné visszakapni az üdülőhasználati jogért kifizetett ellenérték időarányos részét. A szerződés egyoldalú megszüntetésére az írásbeli tájékoztatóban foglaltak szerint kerülhet sor. Amennyiben a szerződést határozott időre kötjük meg, ezért a hatályos jogszabályok alapján a szerződés egyoldalú, nem szerződésszegés miatti felmondására nem vagyunk jogosultak. Az aláírt szerződés kötelez, amelyet mindkét félnek teljesítenie kell. Így az értékesítő saját döntése alapján a szerződésben a jogszabályokban meghatározottnál hosszabb elállási jog vagy rendes felmondási jog hiányában a szerződés jogi eljáráson kívül történő megszüntetésére nincsen mód.

 

Milyen eséllyel tudjuk a „használt” üdülési jogunkat továbbértékesíteni?

A használati jog értékesítése a fogyasztói tapasztalatok szerint nem bíztat sok jóval. A használati jogok értékesítésének fogyasztók közötti úgynevezett másodlagos piaca nem működik, szinte egyáltalán nincsen kereslet a már megkezdett, de időközben feleslegessé vagy anyagilag terhessé vált használati jogokra, azokra szinte lehetetlen vevőt találni, különösen megfelelő és az üdülési jogból hátralévő időtartammal arányban álló vételár fejében. Úgynevezett viszontértékesítési szerződést is köthetünk egy vállalkozással üdülési jogunk eladása érdekében, azonban fontos tudni, hogy az értékesítés tényleges megtörténtéig vagy a viszontértékesítési szerződés bármely okból történő megszűnése miatt a vállalkozás nem fogadhat el fizetést a fogyasztótól.

 

Elállhatok-e az üdülési jogom értékesítésére kötött viszontértékesítési szerződéstől?

Igen, a 14 napon belül gyakorolható elállási jog ebben az esetben is megillet minket.

 

Mit jelent, ha az üdülőhasználati szerződésben az értékesítő elővásárlási jogot köt ki maga részére?

A szerződésekben az értékesítők többnyire elővásárlási jogot kötnek ki magunknak, azaz ha a fogyasztó értékesíteni kívánja üdülési jogát, köteles azt először az értékesítőnek felajánlania, aki saját belátása szerint jogosult az elővásárlási jogot gyakorolni, vagy a fogyasztó ajánlatát visszautasítani. Ez a szerződéses kikötés sajnálatosan azt a hamis illúziót keltheti a fogyasztóban, hogy amennyiben már nincs többé szüksége az üdülési jogra, azt az értékesítő bármikor visszaváltja. E tekintetben a fogyasztói tapasztalatok szerint sajnálatosan az is többször előfordul, hogy az értékesítő is kifejezetten kihangsúlyozza a szerződéskötés során, hogy amennyiben a fogyasztónak az üdülési jogra már nincsen szüksége, akkor azt bármikor visszaváltják tőle.

 

A gyakorlatban élnek-e elővásárlási jogukkal az értékesítők?

Nem jellemző, hogy az értékesítők élnének elővásárlási jogukkal, ugyanis nem áll érdekükben az üdülési jog visszaváltása, hiszen, ha a fogyasztók nem veszik igénybe üdülési jogukat, lehetőségük van az adott üdülési hétre az apartmant mások részére kiadni. Emellett a visszaváltási érték meghatározására sincsenek egzakt előírások a jogszabályokban, ami az elővásárlási jog esetleges gyakorlása esetén hosszú (és sokszor eredménytelen) vitákhoz vezethet az üdülési jog valós forgalmi értékében való megállapodás során.

 

Lehetőség van-e a fogyasztó megváltozott életkörülményei miatt a szerződés bírósági úton történő módosítására?

A Polgári Törvénykönyv 241. §-a szerint a bíróság módosíthatja a szerződést, ha a felek tartós jogviszonyában (ilyen lehet az üdülőhasználati szerződés is) a szerződéskötést követően beállott körülmény folytán a szerződés valamelyik fél lényeges jogos érdekét sérti. Az ilyen kereseti kérelem benyújtása előtt javasolt jogi képviselő (ügyvéd) véleményét is kikérni.

 

Örökölhető-e az üdülési jog?

Igen, a fogyasztó halála esetén az ingatlan használati joga az örökösökre száll át. Az erre vonatkozó utalást a legtöbb üdülőhasználati szerződés is tartalmazza.

 

Hova fordulhatunk, ha jogvitánk keletkezik az értékesítővel?

Amennyiben a szerződéssel összefüggésben jogvita keletkezik, azt elsődlegesen az értékesítővel vagy az ingatlan tulajdonosával kell tisztáznunk. Sajnos, amennyiben az értékesítővel szembeni problémánkat nem tudjuk kielégítő módon rendezni, jogaink érvényesítése és kikényszerítése csak hosszadalmasnak ígérkező bírósági eljárásban (link) vagy békéltető testületi eljárás (link) során valósulhat meg. Ezért különösen fontos, hogy mindig körültekintően járjunk el az üdülési jog megvásárlására irányuló szerződésünk megkötése során. A bírósági perindítás előtt javasolt előzetesen az Európai Fogyasztói Központhoz fordulni a felek között vita tisztázásának megkísérlése érdekében, amennyiben az értékesítő az Európai Unió valamely tagállamában, illetve Izlandon vagy Norvégiában rendelkezik székhellyel.

 

Amennyiben az üdülési joggal érintett ingatlan külföldön található vagy az értékesítő cég külföldi vállalkozás, melyik ország bírósága jogosult a polgári peres eljárást lefolytatni, illetve melyik állam joga alkalmazandó?

E kérdésekre a joghatóságról és az alkalmazandó jog témaköréről készített összefoglaló tájékoztató anyag tekinthető irányadónak.

lézerpointer 2014.07.18 11:12:44 © 2293
lézerpointer 2014.07.18 11:03:16 © 2292

Akik mindig vásárolnak…

„Ha jó timeshare értékesítő vagy, azaz ismered az üzleti tevékenységet és összeszeded minden erődet, akkor az elkövetkezendő egy évben több millió forintra tehetsz szert. (…) örömteli a tudat, hogy olyan iparágban dolgozhatunk, amely nagyon kevés határt szab. Majdnem annyi pénzt kereshetünk, amennyit akarunk, nincs felső határ. (…) A világ minden üzletkötőjének királya leszel! 

lézerpointer 2014.07.18 10:49:15 © 2291

Mostanában nagyon aktivizálták magukat ezek a csodálatos cégek! Kell egy kis bevétel nekik.

lézerpointer 2014.07.18 10:40:05 © 2290

exe market, orien...ta kft-ék. nagyon vigyázni kell velük. tiszta átverés!!!

lézerpointer 2014.07.18 10:34:16 © 2289
Replay 2014.07.17 17:03:34 © 2288

Ugyanaz a tulajdonos, mint a Wellnes 365 kft. Erről az utóbbi cégról van egy topic, ahol a károsultakat keresik:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9218954&la=130971033

Előzmény: Zsembike0 (2286)
amaTTor_56 2014.07.17 16:48:58 © 2287

Üdv!

 

Mi lenne az a nagyon kedvező ajánlat?

 

A Royal Marketing Europa Kft 2014.01.09-én alakult cég.

Egy újabb eszkimó a fókák között. :))

 

Üdv.

AmaTTor_56

Előzmény: Zsembike0 (2286)
Zsembike0 2014.07.16 21:25:44 © 2286

Üdv!

Érdeklőd szeretnék, hogy a Royal Marketing Europa Kft.-t ki is meri, és milyen vélemények vannak róla? Minket már sokan megkerestek a jogunk megvásárlásával kapcsolatban, és ez az ajánlat tőlük, amit kapunk feltűnően jó, és gyanússá vált.

Előre is köszönöm!

Habibaba1 2014.07.14 22:08:47 © 2285
Sajnos mi is igy jartunk kerem irjon zsuzsoka46@gmail.com udv
Előzmény: csecsike11 (2239)
molandi 2014.07.14 15:49:07 © 2284

variácók=variációk

Előzmény: molandi (2283)
molandi 2014.07.14 15:48:35 © 2283

Amikor én felhívtam őket nekem is azt mondták, h ááá, ők ilyenről nem tudnak, de azért küldjem el a levelem. És sikerült.

Nem tudom mostanában miért nem sikerül itt ugyanígy emberkéknek, esetleg a hét és az h hány személyes, az nem mindegy. De ezt csak én gondolom.

A variácók pedig egymás után születnek ugyanarra a témára: ígérem eladom, ha fizetsz... aztán semmi.

Jól megfogalmazta valaki annak idején a szerződések szövegét:(

Előzmény: Steevler (2281)
rozibor 2014.07.14 14:06:58 © 2282

Jó lenne ha már csak az összefogásban tudnánk eredményt elérni akkor sajnos én is csatlakoznék,mert én is ebbe a csapdába estem bele. Nem írt még itt arról senki, amit mostanában új felállást tapasztaltam .

Megbízási szerződést kötnek úgy hogy a hirdetésükre "hivatalos idegennyelvű fordítást" kérnek mellé.,ami úgyszintén ők kérnek meg azzal a lehetőséggel hogy ha ők kérik ki akkor olcsóbb, míg ezt nem kezdeményezed addig nem is állnak szóba veled. Akkor hova tovább?

Ki tud valamit erről? Mit lehet tenni? 

Előzmény: Szilvia61 (2262)
Steevler 2014.07.14 13:48:23 © 2281

Gondolom másokat is érdekel, hogy miért lehetett korábban felajánlani az üdülési jogot az ab. közhasznú alapítványszámára, és miért nem lehet most? Minden esetre gondoltam rákérdezek tőlük (keszthelyi iroda) telefonon, a válasz: "Nem tudunk ilyen lehetőségről..." Most lesz a 3. évünk, hogy nem fizetjük, és minket sem akarnak elengedni a szerződésből. Azt nem értem, hogy miért nem pereltek be eddig!? Én hallottam olyanról is, akit 5 év nemfizetés után sem pereltek be a keszthelyiek, viszont szorgalmasan küldték a fizetési felszólításokat. Aztán valahogy leadta a tartozás rendezéséért cserébe. Másokat meg 1-2 év nemfizetés után  beperelnek, viszont egyeseket elengednek, egyesek ajándékozhatnak nekik.. Bárcsak tudnám a koncepciójuk hátterét!

Előzmény: Szilvia61 (2262)
mukka49 2014.07.13 20:40:30 © 2280

Ez csak duma. Teljesen mindegy, hol írod alá, az elállási jog nem a helyszínhez hanem a tevékenységhez tartozik.

A jelenleg érvényes kormányrendelet 3. számú melléklete tartalmaz egy mintanyomtatványt is, amely szerint a szerződésben fel kell tüntetni az elállási jogot is. Ez 14 naptári nap. Ez vonatkozik az első szerződésre, meg arra is, ha másodlagos értékesítésre adtál megbízást. Ezen idő alatt nem kérhetnek tőled fizetést semmilyen jogcímen.

Szóval az elállás érvényes.

Szerencsétek van, ha nem fizettetek.

 

Előzmény: tekkys (2267)