Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

KendeJúlia 17 órája Creative Commons License 2631

Kedves Pali! Továbbra is  kizárólag a fogyasztok oldalán, az ő képviseletükben dolgozom es járok el, minden ezzel ellentetes híresztelés valótlan.

 

Dr Kende Julia

ugyved 

mezeiviola 26 órája Creative Commons License 2630

Hol tart az ügy? Szívesen csatlakoznék, anyósomat képviselve, őket is ez a cég hitegeti, cseréltettek vele üdülőhelyet, így lett egyből két üdülési joga, plussz hitelt vetettek fel vele.

Előzmény: mérges vagyok (434)
mezeiviola 27 órája Creative Commons License 2629

Szerintem nem a csodát kéne várni, hanem összefogni azoknak, akiknek ez nem tetszik, jogásszal. Ha rengetegen összefognánk, csak lenne eredménye.

mergests 1 napja Creative Commons License 2628

a hch nem megszünt? tudd esetleg név szerint?

 

Előzmény: Pali1924 (2625)
brigi7894 1 napja Creative Commons License 2627

Azt hiszem nem túlzás kijelenteni, hogy abbáziás jogot nem lehet eladni. Nem tudom hogy a többit el lehet e, de ezt tuti nem :( várom a csodát, hátha egyszer majd valahogy meg lehet szabadulni tőle.

Előzmény: mezeiviola (2626)
mezeiviola 1 napja Creative Commons License 2626

Sajnos az anyukáméknak két hét Hévíz, Kalma Hotel üdülési joguk van, 99 évre,haha. Nem szűnik meg a be nem fizetéssel. Az Abbázia nem segít. Bindes cég hülyítette őket,most SWF Holding ajánlja, hogy mivel ez eladhatatlan, vegyen fel 1 millió cofidis hitelt, cserélje el Hajdúszoboszlón lévő apartmanra. Ez vicc.....Valakinek sikerült màr eladni üdülési jogot?Szerintem országos szinten kéne tenni valamit....

Pali1924 1 napja Creative Commons License 2625

Akiket a HCH kirúgott, az mind itt van. A fősimlisek, nem tanulnak!

 

mergests 2 napja Creative Commons License 2624

és ebben a Holiday Club utódszervezetben (Holiday Consulting International Kft) ki vannak még benne korábbi jómadarak?

betelt 2 napja Creative Commons License 2623

Szia! Lehet, hogy későn szólok de vigyázz velük, mert becsapnak. Saját tapasztalat!

Előzmény: Jóska24 (2368)
Pali1924 2 napja Creative Commons License 2622

Igen azok!!

mergests 2 napja Creative Commons License 2621

Ezek a volt HCH-sok?

Előzmény: Pali1924 (2620)
Pali1924 2 napja Creative Commons License 2620

Az előző hozzászólásomat szeretném kiegészíteni. A monori találkozón a Nyerges Hotelben a Holiday Consulting International Kft üzletkőtőjével, és a Maci igazgató nénivel, találkoztam-beszéltem.

Pali1924 2 napja Creative Commons License 2619

Tisztelt Fórumozók!

 

Ma voltam ennél az ominózus cégnél egyeztetésen Monoron. Beszélgettünk és a beszélgetés közepén az üzletkötő oda hívta Maci igazgató nénit. Közölte hogy megbízást fogadnak el, nekem több évre kötbért kell fizetnem amíg el nem adják a jogokat. De ezt nem tudják garantálni. Mikor mondtam hogy 200 000,00ft-ért átadom a cégünk  jogát  vegye meg, ekkor megsértődött és nagy dérrel- dúrral visszavonult.

 

Mivel nem tudtak eladni semmit, vásárolni meg nem akartak, akkor az üzletkötő közölte hogy nem tudom eladni a bérleti jogot, még akkor sem ha viszek egy vevőt, és a tulajdonos nem járul hozzá a jog átíráshoz, mert az ő jóváhagyása kell,  akkor a meghatározott ideig köteles vagyok fizetni, nem tudok kilépni a körből, mert ők határozott időre bebiztosították magukat. Itt van a csavar, hogy én nem tudom eladni, de ők igen, mert ők ismerik a kiskapukat. Bár az eladást nem garantálják.

 

Még azt sem tudom megtenni szerintük hogy 3 évig nem fizetek, elvesztem a jogomat, de a kötelezettségemet nem, és akkor is fizetni kell. Ez ha így van akkor ez a 22-es csapdája. A cég vezetője a Draskovics Dániel, aki korábban, a Holiday-nál dolgozott nem volt jelen. Azért mentem el hogy találkozzam vele., mert korábban Ő húzott be a csőbe.

Hivatkoztak itt a polgári törvénykönyvre hogy a határozott időre kötött bérleti jogot nem lehet megszüntetni.Igaz ez??

 

Továbbá meglepődtem hogy Maci igazgató néni, közölte, hogy ő rendszeresen olvassa a fórumot, és Dr Kende Júlia Ügyvédnő velük és Draskovics úrral , rendszeresen együtt  dolgozik. 

Tisztelt Ügyvédnő! Nem akarok vádaskodni, de szeretném megkérdezni hogy tényleg igaz a Maci igazgató néni állítása?????

Tóthika 3 napja Creative Commons License 2618

Tapasztalataimat velük lejjebb a 2427 és 2443 hozzászólásomban találod.

Előzmény: SCHF (2592)
sorciere 3 napja Creative Commons License 2617

Anikó 1957 2014.09.12 2447

Ha meg akartok szabadulni a zalakarosi üdülési jogotoktól, most van rá lehetőség. A MenDan apartmanháznak új tulajdonosa van, vissza nem vásárolják a jogot, de lemondhatsz róla.

 

 

Ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni:

a lemondó nyilatkozatnak van formai követelménye, vagy elég 2 sort írni. Illetve e-mail-ben tegyem meg vagy tértivevényes levélben?

 

Köszönöm

Előzmény: Anikó 1957 (2447)
mergests 3 napja Creative Commons License 2616

tisztelt ügyvédnő!

 

tényleg nem érdemes azzal játszani hogy nem fizeti valaki a fenntartási díjat?

Előzmény: KendeJúlia (2615)
KendeJúlia 3 napja Creative Commons License 2615

Ha jogszabályt idézünk, akkor érdemes összefüggésében irni róla, ugyanis ez a rész nem az üdülési jogokkal, hanem a hosszú távú üdülési termékekkel kapcsolatos (pl. szállásra jogosító tagsági kártya, cégneveket most nem írnék)

 

Kr. 2. § (1) 5. pont: 

5. hosszú távra szóló üdülési termékre vonatkozó szerződés: a felek által határozatlan vagy egy évet meghaladó mértékű határozott időre kötött olyan fogyasztói szerződés, amely alapján a fogyasztó ellenszolgáltatás fejében elsődlegesen azt a jogot szerzi meg, hogy kedvezményekhez vagy más előnyhöz jusson valamely szállás tekintetében, utazási vagy egyéb szolgáltatástól függetlenül vagy azzal összekapcsolva,

 

dr. Kende Júlia

ügyvéd

 

Előzmény: 4öreg1 (2613)
mergests 3 napja Creative Commons License 2614

ez jó csak nem erre vonatkozik...

Előzmény: 4öreg1 (2613)
4öreg1 3 napja Creative Commons License 2613

Felhívom a kedves sorstársaim figyelmét a 141/2011. (VII. 21.) Korm. rendeletre, ami az üdülési joggal foglalkozik. Ebben a 19. § tartalmazza, hogy a fogyasztó köteles a fenntartási költség esedékes részét kifizetni - ezt követelik tőlünk az üdülő fenntartói.

Fontosabb számunkra a 22. §, ami lehetővé teszi az üdülési jog felmondását. Idézem: "22. § A második részlettől kezdődően a fogyasztó a 21. § (1) bekezdésében meghatározott fizetési felszólítás kézhezvételétől számított tizennégy napon belül írásban indokolás nélkül felmondhatja a szerződést."

4öreg1 3 napja Creative Commons License 2612

No és nem kérte az elmaradt fenntartási költsegek befizetését?

Előzmény: muzsan (2603)
brigi7894 4 napja Creative Commons License 2611

Abbáziánál semmiképp sem javaslom. Nem tudom hogy másnál hogy van. Szerencsére én csak ezt az egyet örököltem. Ennek sem örülök, próbáltam az abbáziának visszaadni, de nem fogadták el, próbáltam nemfizetni azt behajtották, megszivatott már kártyás cég, nem adták el, és egyszer majdnem eladtam, de akkor meg az abbázia küldött ki a vevőnek egy nyilatkozatot, amit végül nem írt alá, így továbbra is az enyém maradt. Na itt járok most.

Előzmény: mergests (2610)
mergests 4 napja Creative Commons License 2610

tehát akkor te nem javaslod senkinek hogy ne fizesse a fenntartási díjat?

Előzmény: brigi7894 (2609)
brigi7894 4 napja Creative Commons License 2609

Megkérdeztem egy ügyvédet utólag, azt mondta nincs jogalapom ellenvetéssel élni, a perben meg valószínűleg veszítenék, mert ugye a szerződésben benne van, hogy minden évben fizetni kell. A fogyasztóvédelmi oldalon kint van, hogy 15 napon túl már egyoldalúan nem állhatok el a szerződéstől, csak úgy ha az abbázia is belemegy. Erre persze várhatok....

Előzmény: Replay (2606)
mergests 4 napja Creative Commons License 2608

ha meg perre viszik akkor a fenének van kedve ögyvédet fogadni...sztem az többe kerül

Előzmény: Replay (2606)
mergests 4 napja Creative Commons License 2607

szóval nem érdemes azzal játszani hogy nem fizetek mert behajtják?

Előzmény: brigi7894 (2605)
Replay 4 napja Creative Commons License 2606

Rosszul csináltad, mert a fizetési meghagyásra ellentmondással kell élni és akkor per lesz belőle, ahol aztán a biróság dönt, hogy jogos-e a követelés vagy sem. De kérdéses, hogy egyáltalán perre vinnék-e. Ha nem reagálsz a fizetési meghagyásra, akkor letiltat a közjegyző és jön a végrehajtótól a letiltás.

Előzmény: brigi7894 (2605)
brigi7894 4 napja Creative Commons License 2605

Ajánlott levélként jött. Közjegyzői fizetési meghagyás. Üdülési jog fenntartási díj tartozás. 15 napon belül fizessem be. Nem fizettem, nem reagáltam. Következő hónapban a főnököm szólt hogy végrehajtás van, és hogy a fizetésemből egy részt nem kapom meg, mert azt át kell utalnia a végrehajtó felé. Gyakorlatilag 2 hónapig fél fizuért dolgoztam. Gondoltam kipróbálom, mi van ha nem fizetem ezt a sz@rt, de nem jött be, ettől így nem szabadulok meg az biztos.

Előzmény: mergests (2604)
mergests 4 napja Creative Commons License 2604

h jött a felszólítás mi volt benne?

Előzmény: brigi7894 (2602)
muzsan 4 napja Creative Commons License 2603

Horvátország Brac üdülési jognál biztos, hogy 3 év fenntartási költség nemfizetés után megszűnik a jog. Még 2 évig lehetőség van az elmaradás megfizetésére és visszaállítják, de 5 év után 100%, hogy megszűnik a jog. 1 hónapja beszéltem át Vjera Matic vezetővel a helyszínen.

brigi7894 4 napja Creative Commons License 2602

Abbáziánál biztos nem működik ez. Ha nem fizetem a fenntartási költséget, jön a közjegyzői fizetési meghagyás, ha arra nem reagálok, a fizetésemből vonják. Sajnos ez a tapasztalatom :(

Előzmény: Jahno (2596)