Keresés

Részletes keresés

vidi313 Creative Commons License 1 órája 0 0 10948

"Azt azért jó volt olvasni a legutolsó  jegyzőkönyvben, hogy a vezetőség szerint ez egy haldokló iparág".

Egyértelmű. A rugalmatlanság álcájába bújtatott becstelenség ide vezet. Soha senkit nem szabad hülyének nézni, mert még hatalmi pozíció birtokából is csak ez lehet a végeredmény.

Az "üzletek" becstelen módon, hazugság, félrevezetés árán köttettek, miből gondolja azt bárki is, hogy ez nem fog visszaütni?

 

"Pénz vissza nem jár, a kezdeti befizetés nem egy befektetés, hanem a foglalási jog megvásárlásának egyszeri díja volt."

Van ahol befektetés jogcímén adták el, azaz részvényt vásárolt az illető, ami tulajdonjogot jelent, nem csupán foglalási jogot.

 

"...bennem is mocorog a gondolat, hogy az elmúlt pár év igazából arról Szólt, hogy elkergessék a tagokat, így téve tehermentessé az ingatlant."

Pontosan. Ez lehet az egyik megoldás arra, hogyan legalizálják, privatizálják, tegyék törvényessé maguk számára a korábban hazugságokkal lenyúlt pénzeket.

 

Én is ellentételzés nélkül szálltam ki az egészből. Még így is elfogadhatónak érzem a helyzetet.

Előzmény: JGab (10947)
JGab Creative Commons License 4 órája 0 0 10947

Költői kérdés lehetett, természetesen nem adnak vissza semmit.

Ez egy osztrák hely, vannak speciális szabályaik (nem adhatják ki az üres szobákat szálloda szerűen, nem hirdethetnek a neten) saját bevallásuk szerint lehetetlenség új tagokat toborozni. A régiek elkezdtek kikopni, amire egyszeri díjak és fenntartási ktg emelés volt a válasz. Ez egy ördögi kör, pár év alatt felére esett az aktív tagok száma, most ott tartanak, hogy az eredetileg 270eur díj helyett jövőre 1000eurt kéne kérniük, plusz 450eur egyszeri befizetést, amiért adnának egy extra hetet.

Erre már a menedzsment is azt mondja, hogy irreális, nem a megoldás felé vezet. Úgyhogy inkább döntsön a  taggyűlés a megszűnésről, mint megvárni a csődöt.

Pénz vissza nem jár, a kezdeti befizetés nem egy befektetés, hanem a foglalási jog megvásárlásának gyszeri díja volt.

 

Itt    telekkönyvben szerepel a tagok használati joga, bennem is mocorog a gondolat, hogy az elmúlt pár év igazából arról Szólt, hogy elkergessék a tagokat, így téve tehermentessé az ingatlant.

 

Krokodilkönnyeket nem hullatunk, bár mi használtuk, de az utóbbi időben egyre Kevésbé érte meg.

Ahogy olvasgatom, sokan örülnének ha így kiszállhatnának, illetve még egy indok a ts ellen.

 

Azt azért jó volt olvasni a legutolsó  jegyzőkönyvben, hogy a vezetőség szerint ez egy haldokló iparág.

Előzmény: vidi313 (10946)
vidi313 Creative Commons License 16 órája 0 0 10946

És? Pénzt fogtok kapni? Tekintettel arra, hogy a tőkétek benne van.

Előzmény: JGab (10945)
JGab Creative Commons License 2 napja 0 0 10945

Üdv, rég jártam erre.

úgy néz ki, hogy mi  megismerkedünk a jogtól való megszabadulás egy különleges formájával. Várhatóan  megszűnik a szálloda. Az elmúlt években egyre kevesebb vendég volt, így egyre emelkedett a díj, amitől egyre kevesebb vendég lett. Most közgyűlés fog dönteni a megszűnésről.

 

Fülesbagoly2 Creative Commons License 2 napja 0 0 10944

Köszi én is egyetértek vele.

 

Előzmény: Jahno (10943)
Jahno Creative Commons License 2 napja 0 0 10943

Eszmei értéke általában a pénzzel nem mérhető dolgoknak szokott lenni. Üdülési jogot meg lehet venni és számszerűsíteni, míg egy védett növény/állat azért rendelkezik eszmei értékkel, mert ha lelövöd/letéped, akkor pénzzel sem lesz helyette másik, viszont valami helyettesítő értéket a károkozás miatt meg kell határozni.

Előzmény: Fülesbagoly2 (10942)
Fülesbagoly2 Creative Commons License 2 napja 0 0 10942

Erős Ágnes szerint eszmei értéke van az üdülőnek? Az " Üdülési Jognak"
Mi az eszmei jog?
Ki hogyan értelmezi?

a.n.onym Creative Commons License 3 napja 0 0 10941

A tokaji borházzassal ne álljatok szóba !!! Azt a céget a volt EuroBenefit-esek csinálják.

Előzmény: zempoka (10940)
zempoka Creative Commons License 3 napja 0 0 10940

Köszönöm szépen Balázs az írásodat, ad némi reményt arra, hogy valahogy meg tudjunk mi is szabadulni ettől a "csodálatos" dologtól.

Megkeresem őket...... s .... hátha sikerül  :-) 

Tényleg az ember már erős fenntartással közelít az ilyen átvétel, megvétel, átadom stb.stb. ígéretekhez. (Főleg ha még fizetni is kell érte.)

 

Kaptunk még egy nevet, akik szintén átveszik, valamilyen Tokaj-borházas...., csak bennem van a félsz, hogy tényleg lekerül-e a nevünkről, nem lesz az, hogy 10-20-30 év után szólnak, hogy ennyi és ennyi a tartozásunk.

 

Körülnézek és majd meglátjuk!

 

Köszönöm, üdv: Éva

xiaomi21 Creative Commons License 2015.05.22 0 0 10939

Szia Éva,

 

Hozzám öröklés útján jutott a jog még régebben (2002), amúgy 2000-ben szüleim intézték, már akkor sem tűnt szimpatikusnak a dolog. Talán az első pár évben még kihasználtam a cseréket is és elmentem országon belül letölteni azt az egy hetet, de 2003 után már nem voltam hajlandó RCI-nak fizetni, viszont az Abbáziának fizettem minden évben a fenntartási díjat, még akkor is nyilván, mikor nem tudtam leüdülni (téli hét volt).

Egy korábbi kommentben (4-5 oldallal korábban itt a topicon) láttam egy sorstárs hölgy post-ját, miszerint Ő a Neked Is Jár alapítványnak adományozta a jogot, akik annyit kértek, hogy még pénzbeni adományban 2 év fenntartási díjat fizessen ki és akkor átveszik a jogot és annak költségeit a fenn maradó időre.

 

Én is szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban, viszont mivel gyakorlatilag eladhatatlan és piacképtelen a termék, azt elkönyveltem, hogy ebből pénzt kivenni nem tudok. Az Abbázia abszolút nem állt hozzá pozitívan a "normális" hozzáállásomhoz/kérdéseimhez, hogy hogyan tudnánk ezt meogldani, mert nekem ez így nem jó. Illetve ők (Weekend4You Kft.) csak azt szajkózta, hogy módosítassam egy másik hétre és akkor 10 év után kiszállhatok belőle, de ezért megint ki kellett volna fizetni 500 ezer fortintot, majdnem dobtam egy hátast.

 

Ekkor döntöttem el, hogy akkor már az adományozás is jobb, így gyakorlatilag 90K készpénz + 8000 Ft részvény-transzferálási díj és egy keszthelyi út (benzin költség) plusz bukóval ki tudtam szállni a dologból. (még mindig jobb mint 500K + újabb 500K 10 éven át = 1 misi, vagy 99 évig fizetni, hogy még az unokám is - ha megérem - ezt nyögje)

 

A "Neked Is Jár" Alapítványnál nagyon rendesek és informatívak voltak: minden kérdésemre válaszoltak/vissza hívtak, elmondták ők mivel foglalkoznak, mire fogják használni és hogy képzelik el a jövőbeni fenntartását (szkeptikus voltam, hogy nem üt-e vissza ez a dolog, követelhetnek-e majd még emiatt rajtam valamit, ezért kérdeztem erről is).

Viszont ez működik ez a dolog, az alapítvány korlátozott számban vesz át jogokat adományként (az átvételen van a hagsúly, tehát nem megveszi, hanem átveszi és vállalja a költségeket - de a nevedről lekerül) és ami a legfontosabb, ezt az Abbázia is elfogadja. A végén kaptam egy igazolást, hogy innentől kezdve a lejáratig az Alapítvány a költségviselő.

 

De egyébként én is szívesen olvasnék egy alább említett tárgyalás beszámolójáról és arról a tényről - ha valaha megérjük -, hogy elmarasztaló ítéletek születnek ilyen perekben és visszafizetik/vásárolják a jogokat, vagy vmi hasonló.

 

Üdv,

Balázs

Előzmény: zempoka (10932)
Fülesbagoly2 Creative Commons License 2015.05.14 0 0 10938

Igen, és egyben minden károsultat - akit a szélhámos HCH tagjai becsaptak,- tisztelettel meghívok. Szeretnék kérni hozzanak anyagot az átverésekről amit a tárgyalás során tárgyi bizonyítékul átadunk. Meghívjuk a sajtó képviselőit, és más felügyeleti szerveket is hogy részt vegyenek a tárgyaláson, hogy szembesüljenek hogy az üdülők hogy lopják meg a bérlőiket, és mentik ki offshore-ba  az lopott tagsági díjat!

Előzmény: zempoka (10937)
zempoka Creative Commons License 2015.05.14 0 0 10937

Fülesbagoly :-)

Említesz valamilyen bírósági tárgyalást, s írtad, hogy 10 nappal előtte szólsz.

Akkor ez azt jelenti, hogy oda lehet menni végighallgatni, hogy miként folynak ott a dolgok, milyen hozzáállással lesznek az ügyhöz?

mert szívesen részt vennék egy ilyenen!

Éva

vidi313 Creative Commons License 2015.05.13 0 0 10936

Nem untatsz egy picit sem. Egyetértek, és együttérzek.

Leleplezték már magukat, a becsületüket is eljátszották. Lepereg minden róluk.

Előzmény: Cenerentola (10935)
Cenerentola Creative Commons License 2015.05.13 0 0 10935

Engem nem is annyira a pénz visszaszerzése motivál, hanem sokkal inkább a szélhámos csalók leleplezése és megbüntetése, igazság szolgáltatása, noha jól tudom, hogy a „magyar” bíróságok csak jogot szolgáltatnak, az meg olyan, amilyen. Unásig ismerjük a formulát: jogszerű, de erkölcstelen. Hallottuk éppen eleget az elmúlt 25 évben! Na meg Arany János remek verse, A fülemile is gyakran eszembe jut a bíróságok kapcsán, különösen ez a része:

 

Mígnem a bíró haraggal

Ráütvén a két zsebére

S rámutatván a két félre,

Törvényt monda e szavakkal

A szegény fülemilére:

Hallja kendtek!

Se ide nem, se oda nem

Fütyöl a madárka, hanem

(Jobb felől üt) nekem fütyöl,

(Bal felől üt) s nekem fütyöl:

Elmehetnek.

 

Pedig hát épp elég okunk volna a pénzt is visszakövetelni, mivel tetemes summáról, 2,6 millió forintról van szó. Előbb ránk sóztak egy hévízi hetet 1,6 millióért, de mivel novemberi hét volt, évekig tájára se mentünk. Aztán leakasztottak rólunk még egy miskát azért, hogy átírták a hetet nyári hétre. De még sok más csalás és gazemberség is történt, amivel most nem untatlak, majd a bíróságon szeretnék kitálalni.

Előzmény: vidi313 (10933)
zempoka Creative Commons License 2015.05.13 0 0 10934

A face-n is van egy csoport

 

https://www.facebook.com/groups/381838545271361/?hc_location=ufi

 

 

vidi313 Creative Commons License 2015.05.13 0 0 10933

Egyetértek, és tetszenek a hozzászólásaid, kreatívak az észrevételeid, építő jellegű a javaslatod, követendő, de hidd el, ebben ezer %-ig biztos vagyok, ha pert is nyertek, ezekből a jogerős ítélet ellenére sem fogtok tudni egyetlen fillért sem kivasalni!!!

Több mint 10 évig nyűglődtem velük, láttam a manipulatív céllal létrehozott céglabirintusaikat, ami mögé bújva, egymásra hívatkozva hárítanak mindent, ügyfeleket stb. stb.

Csak ismételni tudom magam, a beinvesztált pénzeteket (mint én is) nem most veszítitek el, azt már a szerződésetek érvénybe lépésének pillanatában elveszítettétek! Ők már akkor is tisztában voltak ezzel, csak hazudtak és hazudtak mindenkinek...

Előzmény: Cenerentola (10931)
zempoka Creative Commons License 2015.05.13 0 0 10932

Sziasztok, Éva vagyok!

 

Pár napja találtam meg ezt a fórumot, s látom, hogy ezzel az üdülési jog "mizériával" nem vagyok egyedül.

Ugyanis szeretnék megszabadulni a 99-évre kötött üd.jogtól.

De képtelenség!!!

Vagyis annyit ajánlottak fel, hogy  3 évre ha kifizetem a fenntartási költséget  - mint bánatpénzt - akkor ingyen visszaveszik.

(2 M Ft. + 520 ezer bánatpénz)

 

Ezt azért tartom teljesen jogtalannak, mivel kifizettem az üdülési jog árát, majd minden évben a fenntartási költséget (saját apartmanomra fizettem bérleti díjat), s most a családi körülmények (elhalálozás) miatt valamilyen módon szeretnék megszabadulni tőle...... de nem tudok.

 

Fel merült bennem a kérdés, hogy nem lehetne-e egy csoportot létrehozni, hogy összefognánk azok, akik szintén így jártak, hogy a beetetés után már nem tudnak megszabadulni az üd.jogtól.

Együtt megpróbálni fellépni ellenük, mert mint kisembert egyszerűen lesöpörnek az asztalról.

 

Köszönöm ha segítetek, válaszoltok: Éva

 

Cenerentola Creative Commons License 2015.05.11 0 0 10931

Örülnék, ha végre elindulna valami, és vénasszonyos sopánkodás helyett összefognánk az aljas becsapóink, megkárosítóink ellen.

Az elv a következő: több személy egybehangzó szóbeli vallomása bizonyító erővel kell hogy bírjon!

Előzmény: Fülesbagoly2 (10930)
Fülesbagoly2 Creative Commons License 2015.05.11 0 0 10930

Addig is gyűjtsetek anyagot!

 

Előzmény: Fülesbagoly2 (10929)
Fülesbagoly2 Creative Commons License 2015.05.11 0 0 10929

Fogok jelezni 10 nappal a tárgyalás előtt! A neten!

Cenerentola Creative Commons License 2015.05.11 0 0 10928

Nagyon szívesen elmegyek! Szintén hévízi károsult vagyok, a Holiday Club becsapottja, áldozata. Írd meg, hol érhetlek el!

Előzmény: Fülesbagoly2 (10927)
Fülesbagoly2 Creative Commons License 2015.05.11 0 0 10927

Hévizi károsultakat keresek pereskedés miatt tanúnak!

mergests Creative Commons License 2015.05.11 0 0 10926

és még egy....gondolm nem véletlen

 

 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) utóvizsgálatot indított az EURO BENEFIT Kft.-vel szemben, hogy ellenőrizze, teljesítette-e a vállalkozás a 2014-ben, határozatban elrendelt kötelezettségeit.

A GVH a 2014. december 15-én kelt határozatában megállapította, hogy az EURO BENEFIT Kft. 2012 januárjától 2014 júniusáig a fogyasztókkal szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor

 

  • a szóbeli tájékoztatások alkalmával a fogyasztók azonnali döntéshozatalra késztetése céljából valótlanul annak a látszatát keltette, hogy az üdülési jogokkal kapcsolatos ajánlatok csak nagyon korlátozott ideig érhetőek el az előadások, egyeztetések alkalmával a fogyasztóknak felvázolt feltételek mellett;

 

  • a szóbeli tájékoztatások alkalmával valótlan előnyöket jelenített meg az általa preferált helyen elhelyezkedő üdülési jogokkal kapcsolatban annak állításával, hogy azok könnyebben eladhatóak, elsősorban külföldi fogyasztók számára;

 

  • üdülőingatlanok időben megosztott használati jogának megszerzésére irányuló szerződések értékesítése során a fogyasztók számára valótlan tájékoztatást adott az áru ára, különleges árelőny megléte tekintetében;

 

  • a fogyasztók számára a másodlagos értékesítés vonatkozásában megbízási szerződés megkötése lehetőségének kommunikálásával továbbértékesítésre vonatkozó ígéretet tett annak érdekében, hogy a fogyasztókat újabb üdülési jog vásárlására késztesse.

A GVH döntésében megtiltotta az EURO BENEFIT Kft.-nek, hogy a határozat kézhezvételétől számított 5 munkanap elteltével a fenti kereskedelmi gyakorlatot tovább folytassa, valamint kötelezte arra, hogy a határozat kézhezvételét követő 30 napon belül tájékoztassa a GVH-t a jogsértő magatartás megszüntetésének tényéről és módjáról.

A GVH azt ellenőrzi a 2015. április 24-én indult utóvizsgálatában, hogy az EURO BENEFIT Kft.-vel szemben lefolytatott Vj/20/2014. számú versenyfelügyeleti eljárás határozatában elrendelt kötelezettségeket az eljárás alá vont vállalkozás teljesítette-e.

A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény (Tpvt.) 76. § (2) bekezdése alapján a vizsgáló utóvizsgálatot tarthat az eljáró versenytanács határozatával befejezett ügyben. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-36/2015.

 

mergests Creative Commons License 2015.05.11 0 0 10925

és gondolom most a COFIDIS sem boldog...

mergests Creative Commons License 2015.05.11 0 0 10924

már megint a volt HCH...és megint megtalálta a zsák a foltját!!!

 

Ennyit az ABBÁZIÁRÓL....már megint olyanhoz adta a nevét akik hazudnak...vagy az ABBAZIA hazudott??? ki tudja már ezt követni....

mergests Creative Commons License 2015.05.11 0 0 10923

részlet a GVH honlapjáról!!!

 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt indított eljárást a PROHOLIDAY Kft. és a Cofidis Magyarországi Fióktelepe vállalkozásokkal szemben.

A GVH 2015. április 10-én versenyfelügyeleti eljárást indított a PROHOLIDAY Kft. és a Cofidis Magyarországi Fióktelepe vállalkozásokkal szemben, mert azt észlelte, hogy a PROHOLIDAY Kft. az üdülési joggal már rendelkező fogyasztókat - telefonon történő megkeresést követően - üdülési jogukkal kapcsolatos egyeztető megbeszélésre invitálja. A vállalkozás célja azonban – tevékenységi spektrumára is figyelemmel – valószínűsíthetően új üdülési hetek értékesítése, és nem a fogyasztók meglévő üdülési hetének továbbértékesítésében való közreműködés.

A GVH észlelte továbbá, hogy a szóbeli egyeztetések alkalmával valószínűsíthetően olyan tájékoztatásokat ad a fogyasztóknak a PROHOLIDAY Kft., miszerint üdülési jogukat akkor értékesíti, ha a fogyasztók újabb üdülési terméket vásárolnak tőle. A tájékoztatások valószínűsíthetően az értékesítés várható sikerességére is kiterjednek azt ígérve, hogy az értékesítés gyorsan, néhány hónapon belül meg fog történni. A tájékoztatások nyomán a fogyasztók új üdülési terméket vásárolnak a vállalkozástól.

Az új üdülési termékek megvásárlásával kapcsolatban a szükséges – és a fogyasztók számára rendelkezésre nem álló – pénzügyi fedezetet a Cofidis Magyarországi Fióktelepe által nyújtott áruvásárlási és szolgáltatásnyújtási kölcsönszerződés keretében biztosítják. E körben a GVH észlelte, hogy a szóbeli tájékoztatások alkalmával a fogyasztók számára azt ígérik, hogy a kölcsönszerződés törlesztése csak rövid ideig, a várható értékesítésig esedékes. Így felmerül, hogy valószínűsíthetően a kölcsön futamidejére és a kölcsön visszafizetésével kapcsolatos költségekre vonatkozó tájékoztatások is megtévesztőek lehetnek értékesítés hiányában.

A GVH észlelte továbbá, hogy egyes, a PROHOLIDAY Kft. által megkötött szerződések esetén a szerződésben az üdülési hetek ellenértékeként feltüntetett tényleges (kedvezményekkel csökkentett) vételár és az üdülési hét eredeti áraként megjelölt vételár, a beszámítástól függetlenül egymással nincsenek összhangban. Minderre tekintettel felmerült, hogy a megvásárlásra kínált üdülési hetek valóban a megjelölt vételárral bírnak-e, így a megjelölt beszámítás a szerződésben foglaltak szerint ténylegesen megtörténik-e, a kedvezmény valóban és a megjelöltek szerint létezik-e.

Fentiekkel a PROHOLIDAY Kft. és a Cofidis Magyarországi Fióktelepe a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 6. § (1) bekezdés bg) alpontjában, továbbá c) és h) pontjaiban foglalt tényállások megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-34/2015.

Budapest, 2015. április 28.

mergests Creative Commons License 2015.05.11 0 0 10922

óóó látom zajlikaz élet....én is be akartam linkelni de látom megelőztek...de nem hagyom ki

 

mit is írt az ABBÁZIA????

 

".....Önöket meghívó cég igazolja azt a jogosultságát, hogy az Abbázia Csoport nevében a fennálló szerződések vonatkozásában bármiféle módon eljárjon! Ezzel a jogosultsággal 2015.01.01. napjától jelenleg kizárólag a Weekend For You Kft., Proholiday Kft. és az Endless Vacation Hungary Kft. rendelkezik...."

 

részlet az ABBÁZIA honlapján megtalálható közleményből!!!

Cenerentola Creative Commons License 2015.05.10 0 0 10921

Hála Istennek az Abbáziához még nem volt szerencsétlenségem, a Proholiday viszont átb@szott, mint sz@rt a palánkon, hogy száradjon le a simlis mancsuk!

Előzmény: bindkarosult (10920)
bindkarosult Creative Commons License 2015.05.10 0 0 10920

Az csak egy dolog. Amire azért ne vegyél mérget, hogy a Proholiday -nek ez olyan nagyon jó.

 

Az meg a másik dolog, hogy az Abbázia mindenkit értesített már többször is, hogy rajta kívül mindenki kvázi "csaló", és csak az Abbázia a király. Ehhez képest az Abbázia, aki nem segít a klubtagoknak, az Abbázia az aki pert veszít a Kúrián, és most a lényeg: az Abbázia, aki a legutóbb amellett állt ki a levelében, hogy a Proholiday azon kevesek közt van aki kap az Abbázia kegyeiből, azaz az Abbázia és a Proholiday most közösen, szemérmetlenül verhetik át az ügyfeleket. 

És mindezekért még csak nem is az Abbázia viszi el a balhét, hanem a Proholiday. Persze nem sajnálom a Proholidayt. Az Abbázia viszont ügyesen keveri a szart, bár egyre több derül ki róluk.

Előzmény: Cenerentola (10919)
Cenerentola Creative Commons License 2015.05.10 0 0 10919

Ezt hívják „nesze semmi, fogd meg jól”-nak. Majd jönnek a dörzsölt zugprókátorok a sunyi csűr-csavarjaikkal, és pár hónap múlva hamvába hal az egész műbalhé.

 

Ez ugyanolyan altatás, parasztvakítás, mint amikor a miniszterelnök a halálbüntetés  bevezetéséről beszél, aztán az őt raportra rendelő morcos brüsszeli bürokratáknak meg azt mondja: Bocs, csak vicceltem ám, elvtársak!

Előzmény: bindkarosult (10918)