Keresés

Részletes keresés

nyúllabda Creative Commons License 2 napja 0 0 11272

Én eddig három céggel futottam össze amelyek megvennék/értékesítenék az üdülési jogomat(?).

 

Az első a Gellért téren egy negyedik emeleten volt. Ott egy teremben (szobában mert lakás volt) legalább 12 asztalnál folyt a megbeszélés egyszerre. Olyan hangzavar volt hogy alig tudtam odafigyelni az ürgére, mert azzal voltam elfoglalva hogy halljam. Szerencsére ott nekik nem kellett mert túl zűrös voltam. Több év hátralék stb.

 

A második a Lurdy házban volt. Az egyik teremben. Felhajtás, ámítás az megvolt. Formaruhás, csinos csajok, elegánsan öltözött határozott fiúk, ami kell, hogy lássam itt komoly cégről van szó. Időpontra mentünk. Itt is több asztal volt, de szólt valami zene, ami mellett alig hallottam a kislányt, az energiám jelentős része itt is a figyelemre ment el. Volt egy hívókészülék az asztalon (az etetés része), amikor részükről döntés kellett, akkor jelzett és odajött valaki és tovább lendítette az ügyet. Az ajánlat: az általuk felajánlott eladási ár 20% +Áfa az ő hasznuk (ez rendben lenne), de fizessem ki előre, és ha egy évig nem tudják eladni, akkor visszajár. Ha kevesebbért adják el, akkor az az ő (illetve az értékesítőjük) vesztesége (ez is rendben lenne). Két millát ajánlottak a két évenkénti őszi kétszemélyes egyhetes üdülésért. Amikor látták hogy vacillálunk, akkor felmentek 2,25 millára. Ez azt jelenti, hogy 400 000+ áfa, vagy 450 000 + Áfa befizetésével hozzájuthatok akár 1,5 millához azért amitől szabadulnék.

EZ A HÜLYÉNEK IS MEGÉRI!!!!!!

Azzal erősített rá a fiú, hogy ők Oroszországban értékesítenek, ott ez felfutóban van tuti eladják, és a mi évjáratunk pont jól jönne, mert a másik évre több is van, de a minden évit jobban el tudják adni. Az ajánlat ITT ÉS CSAK MOST, ha aláírom a szerződést.

Mondtam hogy rendben, kérem a szerződést, hazaviszem elolvasom/olvastatom, holnap megkapják aláírva.

Az nem megy. A szerződés szigorúan sorszámozott, nem tudnak biankót adni. Nameg kivel  olvastatnám el?

Mondtam, hogy rokony a kehinál/nél dolgoz és ő tud olvasni.

De kizárt, hogy ért az üdülési joghoz! - volt a replika.

Ekkor elmenőre fogtuk, mire még megkaptuk, hogy ha meggondoljuk a jövő héten is itt lesznek. nabazd+ gondoltam, csak itt és most.

 

A harmadik a Bindsystem. Az rövid volt, adtak szerződést, korrekt az egész. Utánanéztem, hogy mihez jutnék az árából. Az usában rendelhetek kerti tavacska telepítést, meg ilyesmit, ami még nem is zavarna, ha leírnák a nevemről, de mint látjuk ezzel ők nem igazán bíbelődnek.

 

Csak azért írtam le, hogy aki ilyen helyre megy, annak ugorjon be, hogy mik azok a jelek, amire fel kell állni és udvariasan elköszönni. Csak megjegyzésként a végére, hogy a szerződés nem szigorúan sorszámozott cucc, az pl a számla. Ezt nem szokták tudni.

Biztos van még több is ....

Fülesbagoly2 Creative Commons License 2 napja 0 0 11271

Tisztelt kekec54.

A régi  HCH szerződés 5 ponton támadható. Ezért senki ne menjen bele módosításba. Adjátok tovább!

Előzmény: kekec54 (11231)


Fülesbagoly2 Creative Commons License 3 napja 0 0 11270

Nyertes per esetén a bírósági döntés iránymutató a többi becsapott üdülőjogos irányában. Utána már bátran egyesével is lehet perelni a céget. A végén a csaló szállodatulajdonos fog keresni hogy kompromisszumot köthessen a becsapott személyekkel.A feljelentést büntető ügyi bíróságra kell beadni , hogy legyen nyoma a csalásnak.

Előzmény: nyúllabda (11267)
nyúllabda Creative Commons License 3 napja 0 0 11269

Nem rontanék így ajtóstul a házba.

Én előbb - tértivevény - megkérdezném, hogy a részvényeimet milyen értéken tartják nyilván.

 

Ha kedvező a válasz, akkor ajánld fel ellentételezésképpen, ha nem, akkor jön az hogy miért nem annyi, mióta nem annyi, mikor értesítettek a változásról ....

de mindenképpen kérj - legalább valami fórumon - jogi segítséget, ha már tudod, hogy szerintük mennyit ér.

Info nélkül csak veszíthetsz.

Lehet hogy elmehetsz a végrehajtási szakaszig is, ott jöhet be a részvény, hogy akkor fogják (foglalják) vigyék, a cég szerint többet ér mint a tartozás, de vaktában ne hallgass rám.

Előzmény: Daaaa (11268)
Daaaa Creative Commons License 3 napja 0 0 11268

Tehát irjam meg, hogy a részvényeim terhére számitsák be a tartozásomat?  Ez jogilag járható?
Most nincs előttem a papir, de kb 40 részvényem van, és 1,6 millió körüli értékre irták.

Előzmény: nyúllabda (11264)
nyúllabda Creative Commons License 3 napja 0 0 11267

De akkor már úgy kellene megoldani, hogy ne csak az a 4-5 nyerjen, hanem a többiek is dönthessenek, hogy kiszállnak, vagy maradnak

A kiszállók (is) biztos szánnának némi minimális összeget, ha megszabadulhatnak.

Az éves díj tizede is tetemes összegre jöhet össze.

Előzmény: Fülesbagoly2 (11266)
Fülesbagoly2 Creative Commons License 3 napja 0 0 11266

A részvények oldaláról megbuktatható a cég. Csak  bele kell merülni a részvények ismeretébe, egy sikerdíjas nem korrupt ügyvédre van szükség, és 4-5 fő alakítson egy pertársaságot . Garantált a siker.

Előzmény: nyúllabda (11264)
vidi313 Creative Commons License 3 napja 0 0 11265

Egyetértek az elmondottakkal.

Előzmény: nyúllabda (11264)
nyúllabda Creative Commons License 3 napja 0 0 11264

Tudom, hogy gyakorlatilag semmit sem ér, azért írtam, hogy az ő saját nyilvántartásuk szerint.

Nem tudom, jogilag hogy van, de ha biztosítékként ott a vagyon náluk (a részvény), akkor nem hiszem, hogy indokolt más vagyontárgyat/pénzt követelniük.

Ha meg közlik, hogy szerintük nem ér annyit, akkor el lehet azon izmozni, hogy mikor értékelték le, erről értesítették-e a tulajt, a közgyűlés(?!!) mikor határozott erről stb. A részvény értékét, az alapító okirat, vagymi hogy határozza meg, ha az nincs a tőzsdén.

Mivel egy rabló trehány banda, ilyen úgy sem lesz, szerintem megfoghatóak.

Én a trehányságukra játszom most.

Előzmény: vidi313 (11263)
vidi313 Creative Commons License 3 napja 0 0 11263

Akármennyi is a részvények általuk nyilvátartott értéke, az a valóságban NULLA, totálisan értéktelen, eladhatatlan (toxic asset). Úgy hogy ha ez az ára az évenkénti fizetési nyűgtől való megszabadulásnak, akkor bele kell menni a szerződés felbontásába, cserébe a részvényekért.

Előzmény: nyúllabda (11262)
nyúllabda Creative Commons License 3 napja 0 0 11262

Mennyi a részvényed általuk nyilvántartott értéke?

Ha több mint amennyit követelnek, akkor hagyd rájuk, hiszen kár nem éri őket :))

Előzmény: Daaaa (11261)
Daaaa Creative Commons License 3 napja 0 0 11261

Üdv sorstársak!

 

Jó pár éve engem is bepaliztak az üdülési jogukkal, de anyagi helyzetem miatt 3 éve nem fizetem az éves dijat. A mai nappal kaptam egy levelet hogy a részvényeimmel rendelkezhetek, az üdülési jogomat megvonják és a fennmaradó kb 300.000 forintról fizetési felszólítást küldenek.

Kérdésem, hogy ilyen esete volt-e már valakinek? Ha felmondták az üdülési jogomat, akkor gondolom jövöre ill. későbbiekben már nincs éves dijam, jól gondolom?
(persze még irhatnék itt szépeket, de ettől most eltekintek, lévén mindenkivel egy hajóban evezünk )

er21 Creative Commons License 3 napja 0 0 11260

Talán úgy hogy óriás kamu?? meg sem próbálják!!!

Előzmény: nyúllabda (11259)
nyúllabda Creative Commons License 4 napja 0 0 11259

Az hogy történhet meg, hogy az üdülési jogot nem írják át?

Milyen szerződést írnak az eladóval?

Egyébként ezek (is) minket is megtaláltak, de nem hittem nekik (sem).

 

Előzmény: er21 (11257)
er21 Creative Commons License 2015.08.24 0 0 11258

Ők a Globalxchange! (ne tévesszen meg a neve)

er21 Creative Commons License 2015.08.24 0 0 11257

Remélem ez elég bizonyíték!

 

Versenyhivatali eljárás indult a Bindsystem Hungary Kft.-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmánakfeltételezett megsértése miatt indított eljárást a Bindsystem Hungary Kft.-vel szemben.

A GVH 2015. július 24-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Bindsystem Hungary Kft.-vel szemben, mert azt észlelte, hogy a vállalkozás 2014. február 28. napjától a fogyasztókkal történő első kapcsolatfelvételkor, valamint a személyes találkozáskor valószínűsíthetően arról tájékoztatja a meglévő üdülési jogukat értékesíteni szándékozókat, hogy üdülési jogukat megvásárolja a cég azzal a feltétellel, ha az általa működtetett kereskedelmi közösségi szolgáltatásba belépnek, és az azzal járó rendszerhasználati díjat megfizetik.

A rendelkezésre álló adatok alapján azonban valószínűsíthetően később ténylegesen nem történik meg az üdülési jog átírása, így a kapcsolódó költségeket továbbra is a fogyasztók viselik.

A fogyasztók a kereskedelmi közösségi szolgáltatás keretében az üdülési jogukért ún. BIND egységeket kapnak az ígéret szerint, amely egységek a közösségi rendszeren belül levásárolhatóak. Az eljárás alá vont vállalkozás viszont valószínűsíthetően nem tudja garantálni sem az állandó és megfelelő termékválasztékot, sem azt, hogy a rendszeren belül elégséges lenne csak a BIND egységek használata fizetéskor.

Fenti magatartásával a Bindsystem Hungary Kft. a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 6. § (1) bekezdés b) pontjában foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A GVH észlelte továbbá, hogy valószínűsíthetően a vállalkozás elsődleges célja a rendszerhasználati díj fogyasztók általi megfizettetése, nem pedig az üdülési jog tényleges megvásárlása.

Fentiekkel a Bindsystem Hungary Kft. a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 6. § (1) bekezdés h) pontjában foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-75/2015.

Budapest, 2015. augusztus 5.

Gazdasági Versenyhivata

Előzmény: Lívia P. (11255)
Jahno Creative Commons License 2015.08.24 0 0 11256

Miért ne lenne átverős? Mindenki az, míg be nem bizonyítja az ellenkezőjét.

Előzmény: Lívia P. (11255)
Lívia P. Creative Commons License 2015.08.24 0 0 11255

Érdeklődnék , hogy GlogalisXchange Holding Kft ( Benczur utca 19) cégtől kapott e ajánlatot fórum tag ? Ők is egy átverő cég?

ertzrtz Creative Commons License 2015.08.11 0 0 11254

ezt a gvh-s intézkedést elküldetem neki. mert az egész biztos hogy nem a kecske.közi csapatnál járt.

de mondom, nem mértékadó, mert még azt sem tudja hogy át van verve, csak azt látja hogy valahogy nem kerek az egész.

az egyedi ember átverése kerül mondjuk 100e Huf-ba az egyénnek, ez még pont kevesebb mint amiért perelni rohanna valaki. ezért tud működni a rendszere a csaló cégnek.

mint ahogy az ismerősöm is, hümmög, de hova lépjen?

aztán leírja az összeget és továbblép.

és a csaló is, telefonál további páciensekért.

Előzmény: bella66 (11253)
bella66 Creative Commons License 2015.08.11 0 0 11253

Biztosan igazad van. Viszont attól félek, hogy a GVH addig nem tesz előre semmit, amíg nem érkezik be panasz. Az pedig idő, sok idő. Bizonyítani kell, hogy átvertek. Ezért kérdeztem én is tőled, hogy tudunk-e konkrét infót beszerezni az ismerőstől.

Előzmény: ertzrtz (11252)
ertzrtz Creative Commons License 2015.08.11 0 0 11252

az ismerős már látja hogy áldozat lett, úgyhogy valószínű semmiféle garanciája és biztosítéka sincs.

figyeljetek már, én annyira nem szeretem ezeket a csaló hétfejű sárkány cégeket, nem lehetne egyenesen a versenyhivatalnál szólni hogy sétáljanak már el ők is a kecske közbe, ha már bindszisztemeznek?

amíg nem irtjuk ezeket a mocskokat , addig naponta többtíz embert lehúznak.

(a kecskések még az is lehet hogy jó emberek, szóval nem őket szidom, de ha jó emberek akkor meg ugye nincs félnivalójuk az ellenőrzéstől).

/1 hónap múlva szerintem nem lesz azon a címen senki se, ahogy néztem a neten az egy garázs/

ne legyen igazam.

 

én már kiadtam itthon hogy nincs eladó jogunk, nem mehetek 3 nyomozóval és 2 ügyvéddel minden megbeszélésre, inkább megtartom még 1-2-3 évet, addigra hátha elér oda a világ hogy valami rend lesz e téren.

Előzmény: bella66 (11251)
bella66 Creative Commons License 2015.08.11 0 0 11251

Igen, én attól félek, hogy a jog átírását felejtik el. Nem tudnánk infót szerezni az ismerőstől ? Mégis ő milyen biztosítékot kért arra, hogy biztosan lekerüljön a nevéről ? Szerepel-e erre vonatkozólag valamilyen kötelezettség a cégre vonatkozólag?

Előzmény: ertzrtz (11250)
ertzrtz Creative Commons License 2015.08.11 0 0 11250

ha ez  ugyanaz a szisztéma mint a Bindsystem, akkor a lenti verenyhivatali papír szerint az a csalás hogy nem írja át a hetedet.

és pont így tudta szerintem az ismerősöm ismerőse lenyaralni azt.

és tehát a 15 száazalék kp-t amit befizetsz, azt jóváírják a kártyán, azt levásárolhatod szar feltételekkel, a jogod átírását meg elfelejtik.

Előzmény: bella66 (11248)
bella66 Creative Commons License 2015.08.11 0 0 11249

Először tudni kellene, hogy ez a rendszer működik-e, mert ha igen, akkor nem tudod ellenük felhasználni . Amúgy pedig ők beosztottak, a vezért kellene elkapni, de az ő  - bocsánat a kifejezésért- seggét biztosan védik.

Előzmény: er21 (11247)
bella66 Creative Commons License 2015.08.11 0 0 11248

Üdülési hetemért cserébe egy plasztikkártyára pontokat írnak jóvá. Nem beszéltünk konkrét összegekről.

Szabályos adásvétellel átadom nekik a hetemet, onnantól kezdve nincs fenntartási díjfizetés-kötelezettségem.

Jutalékot kérnek: 1 jog 15%+Áfa, 2 jog 10%+Áfa, ezeket kp-ben fizeted a vételárra vonatkoztatva. A kifizetett összeget pontokban jóváírják a kártyádra. A kártyádon felhalmozott összeget felhasználhatod a rendszerben található vállalkozásoknál. Itt a link http://www.lightinthebarter.hu/. Röviden ennyi. A rendszer nagyon jó lenne. De nincs infónk, hogy működik-e? Erre keresek embereket.

Üdv

 

Előzmény: er21 (11246)
er21 Creative Commons License 2015.08.11 0 0 11247

Nem akarok elmenni mert mint mondtam perskedem velük. De kíváncsi lettem volna ha ugya azok akik engem becsaptak akkor az fel tudom használni hogy máshol is ezt folytatják.

Előzmény: bella66 (11245)
er21 Creative Commons License 2015.08.11 0 0 11246

és mi volt az ajánlatuk?

 

Előzmény: bella66 (11245)
bella66 Creative Commons License 2015.08.11 0 0 11245

Javaslom, menj el a Kecske köz 12-be, biztosan fogsz vele találkozni, nincsenek sokan. Egy beszélgetést megér, hogy meghallgatsd. Adjak meg  telefonszámot?

Előzmény: er21 (11243)
bella66 Creative Commons License 2015.08.11 0 0 11244

Bemutatkozott, de igazából nem értettem, mert azon agyaltam, hogy melyik cégnél láttam. Egy szőke rövid hajú, átlagos testalkatú nő volt, aki picit agresszív is, mert akkor, ott,  kicsit sikerült kioktatnom a barterrendszer valódi működési elvéről, amit ő egyáltalán nem ismert. Itt nem is foglalkozott velünk semmit, mert egy kolleganő vett át bennünket, aki legalább igyekezett a munkáját precízen ellátni. Ja és ott volt a kopasz úr is, akivel a B-Systemnél is találkoztunk. Nevekre nem emlékszem. Ha látnád őket, úgyis megismernéd !

Előzmény: er21 (11241)
er21 Creative Commons License 2015.08.11 0 0 11243

Én a bsystemmel harcolok...ki anő akivel tárgyaltál és elvileg ott dolgozott?

Előzmény: bella66 (11242)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!