Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

újmóni 2014.04.23 20:23:21 © 2100

Naná! Nyilvánvaló.....  Próbálja álcázni magát, de a nagy szőrös lólábat minden alkalommal kilógatja.... :-DDD

 

 

Előzmény: Replay (2099)
Replay 2014.04.23 20:16:50 © 2099

Ez a hozzászólás és az érveid erősítenek meg abban, hogy te sem egy mezei üdülőjog tulajdonos vagy, hanem a másik oldalon állsz.

 

 

Előzmény: taki.zoli (2098)
taki.zoli 2014.04.23 19:32:20 © 2098

Kedves yupka!

 

Nem jó fej akarok lenni, hanem segíteni azoknak akik KÉRTÉK, hogy írjam meg, mit írtam a levélben, amire úgy reagáltak, hogy felajánlották a lehetőséget az alapítvány részére történő ajándékozással.

 

Ez eddig rendben is van, ezzel nincs semmi bajom.

 

Szerintem minden ember át lett verve azzal, hogy a szerződés aláírása előtt azt ígérték, ha nem kell az üdülőjog, akkor ők visszaveszik.

 

Nos, nekem azt senki nem ígérte, h. visszaveszi, csak azt, h. segítenek az eladásban.

Egyébként pedig Te is tudhatnád, h. "a szó elszáll, az írás megmarad", mi pedig amikor vettük, és rá pár napra is tüzetesen átvizsgáltuk a szerződést, és ilyesmi nem szerepelt benne. Tehát megint azt kell mondanom, h. nem az üdülési joggal van a baj, hanem az értékesítőkkel!

 

Szerintem az üdülőjoghoz tartozik minden olyan dolog, amit itt a fórumozók leírnak, és eddig azon kívül, hogy ha használják tetszik, mindenkinek problémája van vele

 

Megnéztem, 227-en vagyunk itt fórumozók. Ebből sztem legalább 27-en kamusok, valamelyik cég ügynökei, stb. Legyen csak 20000 (húszezer) üdülőjog tulajdonos Magyarországon, ebből 200-an (bocs, csak 199-en, mert én NEM) azt állítják, h. sz@r ez a termék. Az mennyi is? Az mindössze 1% elégedetlen klubtag!

 

...a vétel után jön a fekete leves, meg az emelkedő fenntartási,

 

Ezt ugye Te se gondoltad át? Amikor megvettük kb. 45,000 volt a fenntartási, most 65,000. Egy BKV jegy akkor 100 Ft volt, most 350 Ft. Egyébként az is benne van a szerződésünkbe, h. az infláció mértékében emelkedhet.

 

Ha  annyira nem lenne gáz, akkor nem írnának annyian, hogy akár ingyen is lemondanának róla.

 

Megint abból a 200 emberből indulsz ki? Sztem amúgy nem is mondana le róla mindenki ingyen, én pl. biztosan nem! És nézd meg az apróhirdetéséket. Nem h. ingyen, de egyesek elrugaszkodottan magas áron kínálják a hetüket. 

 

Azonkívül, mióta létezik ez a fórum, azóta csak problémákat olvasok, segítséget, megoldást várók írnak-kérdeznek.

 

Max. 200 problémát :-)

 

 

Szerintem az üdülőjognak nem kell rossz hírét terjeszteni, igazad van. Terjed az magától.

 

Akkor maradjunk ebben és Te ne terjeszd! 

Köszönöm!

Előzmény: yupka (2095)
repedt 2014.04.23 17:21:12 © 2097

Kedves taki.zoli!

 

Ahogy azt yupka később írja, az üdülési jognak nevezett üdülőfenntartási kötelezettség rossz híre magától is terjed. Hogyan beszéljünk az életfogytig tartó, sőt azon túl is tartó fizetési kötelezettségről, mit mondjunk akkor, ha fizetnünk kell az igénybe nem vett szolgáltatásról, minek nevezzük azt, hogy egy rendszeres szolgáltatás díját tetszés szerint lehet meghatározni és behajtani akkor is, ha azt nem igényeljük, mit mondunk akkor, ha vásárláskor azt mondják egy termékről, hogy az bármikor újraeladható, s annak eladását az eladó vállalja is, de ha ez később szóba kerül, akkor lesz@r? Ez bizony rabszolgaság.

 

Kedves taki.zoli, a következő kérdést tetted föl:

 

Szerinted azzal, ha igyekszel rossz hírét kelteni az üdülőjognak, mint terméknek, azzal kinek ártasz jobban, az Abbáziának, vagy azoknak a klubtagoknak, akik használják, akik örömmel mennek oda minden évben.

 

Kérdésedben egy fontos csoportot kihagytál: azokat, akik szeretnek üdülni, de ts-ről még nem hallottak, akiknek nehézséget okoz, ha rendszeresen üdülni szeretnének, ezért kapnak az alkalmon, ha erre valaki megoldást ígér. Rendkívül fontos, hogy erről tőlünk előbb halljanak, mint egy búgó hangú haramiától. Engem annak idején például a következő szöveggel hívtak föl:

 

Megértjük, hogy múltkor szervezett előadásunkra ígérete ellenére sem tudott eljönni, nyilvánvalóan nagyon elfoglalt, azonban most tartunk még egy rendezvényt, melyre még egyszer szeretettel meghívjuk.

 

Persze akkor jól elszégyelltem magam, s csak hónapokkal később tudatosult, hogy semmilyen ígéretet nem tettem. Akkor azt mondtam, ha már ígértem, elmegyek. Hihetetlenül fontos terjesztenünk, hogy már az első szónál átveréssel van dolgunk, tanuljunk meg nemet mondani. De ha ez mégis érdekel valakit s elmegy, ne egy tágra nyílt szemű óvodás tekintetével hallgassa őket. Tudjon visszalőni!

 

Yupka ebben segít, igenis jófej!

 

Előzmény: taki.zoli (2081)
repedt 2014.04.23 16:05:58 © 2096

mérges vagyok idézte:

 

"A 141/2011.(VII.21.)Korm.rendelet értelmében ugyanis csakis"fogyasztó",tehát általában természetes személy lehet az üdülőhasználati szerződés alanya,igy cégekre-,amelyek nem személyes szükségleteik céljából veszik az üdülési jogot igénybe-át sem ruházhatók!"

 

Ennyi.  Akkor,hogyan veheti át az alapitvány,vagy közhasznú társaság?

 

Ez valóban elgondolkodtató, különösen azért, mert azoknak is felmegy a vérnyomásuk, akik azt hitték, a visszaajándékozással már megszabadultak az átoktól. Azonban úgy vélem, ha két fél közös megegyezéssel történő szerődéséről van szó, akkor nem jöhet egy hivatal, aki jogbuzgóságból semmisnek nyilvánítja azt. A magánszemély tulajdonos ugyanis az eladó Abbáziának ajándékozza vissza a jogot, annak, aki azt létrehozta és eladta, aki igenis eleve alanya az üdülőhasználati szerződének. Más lenne a helyzet, ha egy másik alapítványnak, közhasznú társaságnak ajándékozná, mert akkor az Abbázia már nem biztos, hogy be tudná hajtani az apanázst.

 

 

Előzmény: mérges vagyok (2077)
yupka 2014.04.23 15:39:10 © 2095

Kedves taki.zoli!

 

Nem jó fej akarok lenni, hanem segíteni azoknak akik KÉRTÉK, hogy írjam meg, mit írtam a levélben, amire úgy reagáltak, hogy felajánlották a lehetőséget az alapítvány részére történő ajándékozással.Amúgy pedig a korábbi hsz-aimban én is leírtam, hogy amíg használtuk, jó volt.De!Szerintem minden ember át lett verve azzal, hogy a szerződés aláírása előtt azt ígérték, ha nem kell az üdülőjog, akkor ők visszaveszik.Vagy Te úgy írtad alá, hogy tudtad, hogy egyszerűen meg leszel vezetve, mihelyst oda kerül a dolog, hogy nincs rá szükséged és eladnád?Szerintem az üdülőjoghoz tartozik minden olyan dolog, amit itt a fórumozók leírnak, és eddig azon kívül, hogy ha használják tetszik, mindenkinek problémája van vele. Te is szeretnéd eladni,ahogy írod, kívánom, hogy sikerüljön.

Elégedett üdülőjogost abban az értelemben, hogy a vétel után jön a fekete leves, meg az emelkedő fenntartási, hogy lehetetlen elcserélni, csak jó pénzért, nem igen találtam itt a fórumon. Ha  annyira nem lenne gáz, akkor nem írnának annyian, hogy akár ingyen is lemondanának róla.Szerintem egy adás-vétel nem így tiszta, ahogy minket beetettek, a direkt marketingjükkel és nyomulós erőszakosságukkal.Persze, mi magunk is hibásak vagyunk, ez tény, de ilyen egyoldalú kötelezettséget a jog csavarásával, a ts cégek

alkalmaznak.Azonkívül, mióta létezik ez a fórum, azóta csak problémákat olvasok, segítséget, megoldást várók írnak-kérdeznek.Szerintem az üdülőjognak nem kell rossz hírét terjeszteni, igazad van.Terjed az magától.

Előzmény: taki.zoli (2081)
taki.zoli 2014.04.23 14:54:33 © 2094

Kedves Szilbet!

 

Örülök, h. nem vagyok egyedül itt azzal, h. egy nagy átverés az üdülési jog!

Teljesen igazad van a bizalmatlanságodat illetően. Ha javasolhatom, gyűjts be minden infót, amit lehet a ma esti szeánszon, és mond azt, h. alszol rá egyet.

Ha netán azt mondanák, h. ez egy egyszeri, és soha vissza nem térő alkalom, mond azt nekik, h. korábban jártál már náluk, és azóta is hetente felhívnak.

Ezek a cégek általában semmilyen nyilvántartást nem vezetnek, tehát simán "be fogják kajálni" ezt :-) És ha tényleg korrekt az ajánlatuk, bármikor vissza mehetsz hozzájuk, úgysem fognak elzavarni.

Ja, és pénzt, bankkártyát még csak véletlenül se vigyél! :-)

Előzmény: Szilbet (2091)
újmóni 2014.04.23 14:54:16 © 2093

Nem látom az ellenérvet a hsz-odban...

 

Az a cég, amelyik még soha nem adott be adóbevallást, szerinted micsoda, ha nem szélhámos....???????

 

 

Előzmény: taki.zoli (2092)
taki.zoli 2014.04.23 14:42:53 © 2092

Nem fogok egy olyan valakivel vitatkozni, akinek az a bobbyja, h. egész nap fórumozik (17972 bejegyzés, nem semmi :-))

A gyanúd az waze, h. a Magic is szélhámos. 

Szerintem előbb olvass, értelmezz és csak utána írj!

Előzmény: újmóni (2090)
Szilbet 2014.04.23 14:35:48 © 2091

Igazad van Zoli neked is, de a másik félnek is! Nekem Bükfürdőn van üdülési jogom, és eszembe sem jutna eladni, ha a férjem nem halt volna meg. Egy hét teljes wellness igénybevétellel. Egy főre számolva rengeteg a fenntartási költség, de ha két főre elosztjuk, akkor igazán nem sok. Egy akciós hétvége majdnem annyiba kerül.

 

De sajnos így kénytelen lennék, ha találnék egy igazi, ezzel foglalkozó céget. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy legalább ötven ilyen helyen jártam. Segítség pedig sehol. Úgy érzem, hogy az én bizalmam is elveszett, és már minden ilyen jellegű cégben kételkedem. Már elég sok pénzt kicsaltak tőlem is. A saját értékesítő cégünk is úgy tudna segíteni, ha veszek egy másik jogot Bécsben. Ma estére is megyek egyhez. 

 

Szilbet

Előzmény: taki.zoli (2081)
újmóni 2014.04.23 14:33:24 © 2090

wzzeg, az gyanú....

 

A két évig le nem adott mérleg viszont TÉNY.

 

 

Ha ezt a kettőt nem tudod megkülönböztetni, akkor ......

Előzmény: taki.zoli (2089)
taki.zoli 2014.04.23 14:11:41 © 2089

mukka49-nek írtam korábban, de akkor leírom Neked is:

„…engem pl. vajmi keveset érdekel, h. melyik cégnek, mennyi a törzstőkéje? Vagy az éves bevétele. Az is hidegen hagy, h. fizet-e adót, vagy bejelenti-e a dolgozóit?

Engem egy dolog érdekel:

Van-e olyan cég, aki el tudja adni az üdülőjogomat?”

 

Amúgy akkor a CBA-ban se vásárolj, mert azok aztán valóban szépen megrövidítik az államkasszát!

http://nepszava.com/2013/12/magyarorszag/a-cba-rol-szolhat-a-milliardos-adocsalas.html

Persze egyelőre ez is csak egy gyanú, egy feltételezés, akár csak a tiéd a Magic-el kapcsolatban.

 

Előzmény: újmóni (2088)
újmóni 2014.04.23 13:28:41 © 2088

Idézném mukka olvtárs korábbi hozzászólásából:

 

 

 

Hogy hihetném el Önnek egyetlen szavát is, ha még azt sem teszi meg, amire törvény kötelezi, és büntetés várható?

újmóni 2014.04.23 13:26:55 © 2087

Aha. Szóval Kis ATtila a cég képviselője...

 

Akkor viszont sürgősen töröltetni kell innen a REKLÁMját!

 

Vagy pedig....   Maga itt mit reklámoz?

 

Lehet a pénztárhoz fáradni. :)

Előzmény: taki.zoli (2085)
újmóni 2014.04.23 13:25:21 © 2086

Érdekes módon itt nincs róluk SEMMI:  http://e-beszamolo.kim.gov.hu/kereses-Default.aspx

 

pedig elvileg 2011-ben alapították a céget. Tehát már két beszámolónak fenn kéne lennie...

 

 

Előzmény: taki.zoli (2085)
taki.zoli 2014.04.23 13:19:36 © 2085

Te találkoztál vele? Mert én igen, és teljesen korrektnek tűnt.

Sőt egy ismerősöm, aki megbízta őket, hasonló véleménnyel van róluk.

Amúgy te milyen illegális cégről beszélsz? Most néztem meg az http://www.e-cegjegyzek.hu/index.html-ben 

Cégjegyzékszám: 01-09-958235 sztem minden rendben van velük.

Előzmény: újmóni (2083)
zerge48 2014.04.23 12:59:44 © 2084

Bocsi, de már márciusban kérdeztem, hogy ez ha igaz akkor miként is lehet átruházni bárkire.

 Valóban ez a helyzet?

Aki érti a jogi nyelvezetet és rákeresne a 141/2011.(VII.21) kormányrendeletre ami az interneten is elérhető megmagyarázhatná.

 

üdv.

Előzmény: zerge48 (2007)
újmóni 2014.04.23 12:28:14 © 2083

Letámadás...???

 

Az se igaz, amit kérdez!

 

Mennyi bizalmad lenne neked egy illegális cég iránt...????

Előzmény: taki.zoli (2080)
taki.zoli 2014.04.23 12:06:28 © 2082

Kedves mukka49!

 

Pont neked írtam korábban, de talán nem én vagyok ezzel így egyedül:

„…engem pl. vajmi keveset érdekel, h. melyik cégnek, mennyi a törzstőkéje? Vagy az éves bevétele. Az is hidegen hagy, h. fizet-e adót, vagy bejelenti-e a dolgozóit?

Engem egy dolog érdekel:

Van-e olyan cég, aki el tudja adni az üdülőjogomat?”

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=129739114&t=9125916

Előzmény: mukka49 (2072)
taki.zoli 2014.04.23 12:03:24 © 2081

Kedves yupka!

Lehet, h. úgy gondolod, h. jófej vagy, de szerintem meg nem!

Becsléseim szerint csak Dobogómajorban, ahová a mi hetünk is szól, legalább 8-10ezer klubtag van, és akkor a többi Abbáziás szállodáról még nem is beszéltünk. Szerinted ez a rengeteg ember mind át lett verve, és elégedetlen? (Pl. mi se vagyunk azok, csak most inkább másra kéne a pénz, azért szeretnénk eladni)

Szerinted azzal, ha igyekszel rossz hírét kelteni az üdülőjognak, mint terméknek, azzal kinek ártasz jobban, az Abbáziának, vagy azoknak a klubtagoknak, akik használják, akik örömmel mennek oda minden évben. Nem egy ilyen családdal találkoztunk már az évek folyamán, csodálkozom, h. Te eggyel sem.

Amúgy erről is írtam már korábban

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=129875467&t=9125916

Előzmény: yupka (2075)
taki.zoli 2014.04.23 11:59:26 © 2080

Kedves újmóni!

 

Úri- ember, asszony (kisasszony) biztosra nem fogad! :)))

Eleve megmondta, h. nem valószínű, h. visszajön.

És minek is jönne? Felajánlotta a segítségét, Ti meg rögtön letámadtátok.

 

Előzmény: újmóni (2074)
mérges vagyok 2014.04.23 11:35:32 © 2079

Ha nem teljesen titkos akkor légy szíves ird meg a nevet,s esetleg a cégjegyzék,vagy adószámát is.Lehet priviben:vip.52042@gmail.com

 

"mérges vagyok"

Előzmény: molandi (2069)
mérges vagyok 2014.04.23 11:32:32 © 2078

Kedves yupka!

 

Ne féltsd a fönökséget,nekik mindi lesz belőle pénzük.

 

Egyrészt nem fog mindenki lemondani a jogról,mert van egy réteg Magyarországban is akinek telik rá,s akik csak Interwall,RCI csere alapnak tekintik a jogot. Másrészt azért bizonyos szabad,kereskedelmi forgalom is van a szállódákban,s az sem semmi.

 

Ha egy kicsit utánna néztek az ABBÁZIA csoportnak,láthatjátok,hogy mintegy 8-10 ember a teljes tulajdonosi kör.

Egyik Kft-ben tulajdonos,a másikban FEB tag,s vissza!

 

Ügyesen gazdálkodtak a rendszer változtatás környékén,s igy lett a vagyon.

 

"mérges vagyok"

Előzmény: yupka (2075)
mérges vagyok 2014.04.23 11:23:20 © 2077

Mindenkinek!

 

Örülök annak,hogy egyesek ingyen megszabadultak üdülőhasználati joguktól.

De van egy problémám,ami ellent mond a megoldásnak.

Az ABBÁZIA Csoport 2013-ban minden részvényesnek,klubtagnak küldött egy levelet.

E levélben az alábbiakat irják. Szó szerinti idézet:

"A 141/2011.(VII.21.)Korm.rendelet értelmében ugyanis csakis"fogyasztó",tehát általában természetes személy lehet az üdülőhasználati szerződés alanya,igy cégekre-,amelyek nem személyes szükségleteik céljából veszik az üdülési jogot igénybe-át sem ruházhatók!"

 

Ennyi.  Akkor,hogyan veheti át az alapitvány,vagy közhasznú társaság?

 

"mérges vagyok"

Előzmény: vapour (2073)
mérges vagyok 2014.04.23 11:06:25 © 2076

Tisztelt Uram!

 

Sajnos,én már,mivel Önök felém sem néztek,minden papírt kidobtam mint feleslegest. csak mérgelődtem  valahányszor a kezembe akadt.

De Balatonfüredi és Nemesnépi volt.

"mérges vagyok"

Előzmény: kis.attila (2071)
yupka 2014.04.23 09:45:13 © 2075

Kedves vapour!

 

Örülök nagyon, hogy segíthettem, ez volt a célom, mikor megírtam, nálam miként történt a "szakítás" az Abbáziával.Megfogadtam, hogy ahol lehetőségem lesz, ott próbálom terjeszteni ezt a fajta megoldási módot, és természetesen az üdülési jog, mint termék rossz hírét kelteni.Ez sikerült molandi nevű fórumozónk esetében is, viszont ha jól emlékszem mukka49-nek nem. Ő kért tőlem infót más fajta megoldásra, mivel volt egy-két ötlet a tarsolyomban, viszont az e-mail címe törlődött a fiókomban. Azért itt leírnám, bár szerintem ez egyedi lehetőség, mindenkinek más a családi helyzete.Nos:én és a párom nem vagyunk összeházasodva, neki van egy lakása, amiben az anyja él.Úgy gondoltuk, hogy a mamának ajándékozzuk a jogot és mivel a mama nevén nincs semmi, ezért a párom és a testvére sem örökölne semmit(persze a jogról még a mama életében lemondtak volna).Így addig fizettük volna a fenntartásit a míg a mama él.De szerencsére, sikerül tőle megszabadulni az ismert módon.A másik lehetőség:kerestem volna olyan hajléktalant, akinek nincsen családja, hogy őket semmiképen ne érje kár és bejelentettem volna a párom telkén lévő házikóba.A jogot megvette volna mondjuk 100ft-ért és max. addig fizettem volna a fenntartásit helyette, amíg a szerződés megtámadható.Természetesen megháláltam volna a segítségét valamilyen ellátás formájában és mihelyt a nevére került volna a jog, kijelentettem volna a lakcímről.Hát kb. ennyi, amit, mint ötlet írni tudtam, remélem ezzel mukka49-nek is segíthettem.Szerintem addig kell írni a levelet, amíg nincsen annyi felajánló, hogy el kezd az Abbázia azon agyalni, hogy ki fogja fenntartani a szállodákat, ha mindenki lemond az alapítványuknak.Ugyanis a befizetett összeget a nagyvezírek már mind felélték szerintem és remélhetőleg egyre kevesebb balekot találnak az országban.

 

Előzmény: vapour (2073)
újmóni 2014.04.22 19:50:43 © 2074

Hoppávigyáztam! :))))

 

Na, ez se fog visszajönni, lefogadom!

 

 

Előzmény: mukka49 (2072)
vapour 2014.04.22 16:56:34 © 2073

Sziasztok!

 

Újabb sikertörténetről szeretnék beszámolni.

 

Az én családom is már több, mint 10 éve "boldog" tulajdonosa volt egy Dobogómajoros, 4fős, tavaszi hetes, üdülési jognak. Az eljárás ugyanaz volt, amit itt a fórumba megosztott velünk "yupka" sorstárs. Tehát levél a számlakiadónak, amiben leírtuk, hogy miért is nem szeretnék a továbbiakban igényt tartani a szolgáltatásaikra és hogy ha 1 mód van rá, akkor szeretnék azt felajánlani a már itt is említett ABBÁZIA közhasznú társaságnak. 3-4 hét várakozás után meg is kaptuk az ajándékozási szerződést, visszaküldtük aláírva és rá 1 hétre megkaptuk az általuk is aláírt és lepecsételt saját példányunkat.

 

Nagyjából ennyi és meg is ragadnám az alkalmat, hogy megköszönjem yupka-nak, hogy megosztotta velünk történetét és ezzel segíteni tudott remélem minél több embernek.

mukka49 2014.04.22 13:39:36 © 2072

Szuper! Kár, hogy az adóhivatal is reklámozza az Ön cégét. 2011-ben és 2012-ben is eljárást indítottak a Magic Holiday ellen, és habár ma 2014. április 22. van, még mindig nem hozta nyilvánosságra a 2012. évi beszámolóját sem.

Hogy hihetném el Önnek egyetlen szavát is, ha még azt sem teszi meg, amire törvény kötelezi, és büntetés várható?

Előzmény: kis.attila (2071)
kis.attila 2014.04.22 12:44:01 © 2071

Tisztelt Uram!

Annak, hogy több mint egy év alatt nem lett értékesítve az Ön üdülési joga, számtalan oka lehet. Elképzelhető, hogy kevésbé kurrens helyre szól, amit csak ritkábban ajánlunk megvételre. Az sem kizárt, hogy mióta Önnel szerződést kötöttünk, befutott néhány alacsonyabb árú megbízás.
Az ügyfeleinket csak abban az esetben szoktuk felhívni telefonon, hogyha már valakivel konkrét vételi szerződést készülünk éppen megkötni az adott megbízónk üdülőjogára vonatkozóan.
Kérem tehát, hogy az ügyével kapcsolatban hívja fel cégünket a szerződésén található elérhetőségeink valamelyikén hétfőtől péntekig 10-16 óra között.

Köszönettel: Kis Attila

Előzmény: mérges vagyok (2065)