Keresés

Részletes keresés

homerx Creative Commons License 2024.01.17 0 0 2350

meltatlanul elhanyagolt topik. a sutest varja a halacska.

homerx Creative Commons License 2023.07.16 0 0 2349

otthon ketszer sutottem ugyanazt, brancin es rak.

 

Előzmény: homerx (2348)
homerx Creative Commons License 2023.07.16 0 0 2348

jaj, ki n hagyjam ezt a topikot :) iden is megjartuk :) 'szt, ha man ott vo'tunk, kajaltunk is. nem csak halat, malackat is.

homerx Creative Commons License 2022.07.27 0 0 2347

nem volt vele problema :)

Előzmény: Boarhunter (2346)
Boarhunter Creative Commons License 2022.07.27 0 0 2346

Nekem azért gyanús, hogy mire a hal jó lesz, a rák erősen túlkészül...

Előzmény: homerx (2345)
homerx Creative Commons License 2022.07.27 0 0 2345

a tepsiben a hal es a scampi egyutt sutve az sajat krealmany :)

Előzmény: 1stOne (2343)
homerx Creative Commons License 2022.07.27 0 0 2344

a ho-i topikba tettem fel mostani etlapokat.

Előzmény: 1stOne (2343)
1stOne Creative Commons License 2022.07.27 0 0 2343

Köszi a képeket, szuper, hogy sok képen látszik a halak ára (euróban és kunában is).

 

Meg lehet kérdezni, hogy étteremben ezek az ételek mennyibe kerültek?

Előzmény: homerx (2342)
homerx Creative Commons License 2022.07.05 0 0 2342

prima primavera! en most egy hetig mindenfele kutyuket fogyasztottam.

 

Előzmény: Johnny Krill. (2341)
Johnny Krill. Creative Commons License 2022.07.05 0 0 2341

Reggeltet Mindenkinek!

afSiH

 

Úgy tűnik makréla invázió vala.

Bálint napján feleségemmel elhatároztuk, hogy ajándék nincs, viszont egy nagyon jó olasz étterembe elmegyünk és eszünk valami fincsit!

 

Persze én Ausztriából kellett, hogy időben hazaérje, de 470 km 12 percet késni aszt hiszem belefér.

 

A virágosom kiküldte a csokrot az étterembe amit rendeltem, szóval minden rendben volt!

 

Jött a pincér, mit és hogyan szeretnénk!

Mindom asszony gorgonzolával és körtével töltött raviolit, és utána gamberónit tepsis krumplit,

én meg ennék vargányával töltött tertellinit, meg valami halcskát!

Azt mondja a pincér: nincs az étlepon, de van friss makréla 2 db-ot sütnek kicsi fokhagymával serpenyőben... mit gondolok...

mondom (miután az árát elfogadhatónak találtam) hogy jöhet!

Ki is hozta őket nyersen, hogy lássam! Gyönyörű halak voltak! (amúgy is úgy gondolom, hogy a makréla egy esztétikus hal, olyan kis tömött, mondhatnám sűrű) ezek kívételesen tetszettek! Modtam jöhet!

És jött is!

Frenetikus volt, némi citrommal és némi grillezett zöldséggel!

 

Modja a pincér, hogy hoz vizet kezet mosni, mert nincs kifilézve. Majd amikor látta, hogy késsel-villával egyben emelem ki gericet mind a kettőből akkor megállapította: az úr sok halat eszik... mondtam: igyekszem!:):)):

 

Nagyon jó este volt nagyon jó étellel, a többi nem írom le.... gondoljátok hozzá

 

Na

Szép napot mindenkinek!

 

afSiH

oiuz

Dydand Creative Commons License 2017.01.17 0 0 2340

Elhiszem :)
De azért egy makrélát drágábban adni, mint egy tenyésztett lazacot, szerintem "enyhe" túlzás...... Nem baj, jövő héten úgyis kiugrok Londonba, és a Billingsgaten majd jól befalok a kedvenc halamból reggelire (bár a kantinban a makrélánál sokkal jobb falatok szoktak lenni, de az első alkalommal úgysem fogom kibírni, hogy ne kérjek egy nagy adagot abból is :)

Előzmény: perrier jouet (2339)
perrier jouet Creative Commons License 2017.01.15 0 0 2339

mi nagyon jól elvagyunk az éttermimaradékkal:)

Előzmény: Dydand (2338)
Dydand Creative Commons License 2017.01.15 0 1 2338

A budaörsi halpiacra évek óta nem járok. Amikor rájöttem, hogy az éttermeknek nem kellő maradékot árulják horror áron, ami pedig abból is megmarad azt látványkonyhájukban megsütik a jónépnek....hát inkább nem :)

Előzmény: perrier jouet (2336)
Dydand Creative Commons License 2017.01.15 0 0 2337

Fény utcai piacon még nem néztem, de köszönöm az ötletet, megpróbálom.

Előzmény: H_G (2334)
perrier jouet Creative Commons License 2017.01.14 0 0 2336

budaörsi halpiac? én kedden voltam legutóbb, a makrélát nem figyeltem, én vajhalat és kagylót vettem. esetleg a hegyvidékközpontban vagy a hold utcai piacon a vörös homár?

Előzmény: Dydand (2332)
Ggantijja Creative Commons License 2017.01.11 0 0 2335

Az sem rossz ötlet, decemberben csukát láttam náluk, csak addigra már összeállt a hétvégi menü, így nem vettem belőle.

Előzmény: H_G (2334)
H_G Creative Commons License 2017.01.11 0 0 2334

A Fény u.-i piacon már vettem párszor, szerintem nem volt rossz. (2. szint, Mammut felőli oldal.)

 

Előzmény: Dydand (2332)
Ggantijja Creative Commons License 2017.01.11 0 0 2333

Karácsony előtt a Metro áruházban láttam friss makrélát.

Nem tudom, milyen lehetett - de azért szemre szép volt, mert én harcsát és lazacot vettem.

Előzmény: Dydand (2332)
Dydand Creative Commons License 2017.01.10 0 0 2332

Tud valaki segíteni, hol lehet most normális minőségű friss makrélához jutni itthon?

alpapa Creative Commons License 2015.11.13 0 0 2331

Űdv mindenkinek. SEGITSÉG.Itt állok egyedűl a sivatag kőzepén.:) Hálás lennék ha valaki (talán itt rám talál) segitene. Tiszai "sziki" pontyot Budapesten talán a Nagycsarnokban vagy máshol lehet e kapni "venni"? Csukát is vásárolnék (mundéros csukának),ha valakit érdekel az elkészitési modja szivesen kőzzé teszem.A balin(őn) az ugye szálkafőzelék,és a márnát ki hogyan főzi,sűti,mert fogtam mindkettőt de még nem készitettem (sűtőttem,főztem) egyiket sem.Mindenkinek a javaslatért,a segitségért végtelenűl hálás leszek.Ődv.mindenkinek Feri.

Pandus Creative Commons License 2015.02.05 0 0 2330
barbárvirágkötő_egy Creative Commons License 2014.12.22 0 0 2329

Sziasztok!

akarom mondani,

:Hali!

 

Ki milyen halat főz süt karira?

Én a magam részéről a szokásos grav lax-őt készítem a családnak! Én sokat csinálok és szétosztom a családban.

Lesz még rántott békacomb (tudom nem hal) és halászlé is. Ezeket nem én csinálom, de jóízűen eszem!!!!!:)

 

Szóval ki mit csinál?

 

Ne feledjétek:

AfSiH!!!!!

 

Boldog karácsonyt mindenkinek!

 

Üdv

Oiuz

Dydand Creative Commons License 2014.09.15 0 0 2328

:)

Előzmény: Boar... (2327)
Boar... Creative Commons License 2014.09.15 0 0 2327

Nem tudom, mit szed de jó anyag lehet... :-)

Előzmény: Dydand (2326)
Dydand Creative Commons License 2014.09.15 0 0 2326

Szénkéregezés (mint anno a szekszárdi dombvidéken) utána mehet az akksiba ;)

Előzmény: Gábor Kozonics (2325)
Gábor Kozonics Creative Commons License 2014.09.14 0 0 2325

Sziasztok tud valaki segíteni !!!! Hogyan kell a szőlőtökét kezelni h beletehessem az aksimba????

 

Sanyesz86 Creative Commons License 2014.03.22 0 0 2324

Mit esznek a kárászok?

Pandus Creative Commons License 2014.03.03 0 0 2323
Mooni Creative Commons License 2013.04.10 0 0 2322

Ugyan off, de pl. nekem a csüngőhasú íze olyan nagyon disznós/erős, így azt én is beáztatom, v. jól megfűszerezve sütöm. Hozzáteszem, hogy bóti disznóhúst egy évben kb. egyszer eszünk, mangalica/durok, v. hasonló keveréket veszünk, magunk töltjük a töltelékes árut és magunk pácolunk, füstölünk, tehát nem lehet azt mondani, h. "pesti úrinép" (Indul a Bakterház), nem ismeri az igazi hús ízét.

 

Hogy on is legyen:

Alapból szeretjük a halat, pláne, h. jóapám ellát pecázásai eredményével. Azért a kagylót, tengeri herkentyűket sem vetjük ám meg. :)

A kedvenc: Kagyló tésztával, márványsajtos szósszal. 

 

Előzmény: Dydand (2321)
Dydand Creative Commons License 2013.04.05 0 0 2321

A valóban firss hal sosem büdös! Bár nekem is vannak ismerőseim, akik tejbe áztatják az aktuális halukat, hogy "elmenjen a hal íz". Kérdeztem is tőlük, ha halat esznek miért akarják eltüntetni a hal ízét? Nem tudtak rá válaszolni ;)

Előzmény: Mooni (2315)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!