Keresés

Részletes keresés

Munthe Creative Commons License 14 órája 0 0 18341

Ilyenkor szoktam agyömlést kapni, mikor rajtam kívülálló dolgok miatt nem haladok valamivel. Te elég türelmesnek tűnsz.

Épp ideje, hogy a hideg időre készen legyen a kocsi. 

Előzmény: Versity (18340)
Versity Creative Commons License 1 napja 0 2 18340

🤣azért tegnap még elmotoroztam hajnalba Vecsésre,este meg vissza! Igazából nem volt melegem🙂! Már alakul a Fiestám. Bent a futómű...csak a fék légtelenítéssel megakadtam. Alig indult meg a légtelenítő csavar,már azt hittem letöröm. Aztán kitekeredett...de menet nélkül😮‍💨. Szerdára megkapom az új munkahengert,aztán folytatom. Remélem más probléma nem merül fel. 

Előzmény: Munthe (18339)
Munthe Creative Commons License 5 napja 0 0 18339

Igen, a legtöbben a munkába járás miatt ülnek motorra télen. Persze, vannak fanatikusok is. :))

Előzmény: Versity (18337)
Főnix 500 Creative Commons License 6 napja 0 0 18338

Fanatikus...

Azért ez már kemény..

BBkapitány és a Déli - sarki fagy teszt (2012.)

De azért volt Szegeden is régen tél, s hideg.

De Aki akar, vagy Szükséges,(kell), megy. Ennyi.

Manapság mindenki motorozik erre is, Decemberben..

Néha még Munthe is.. Olvasd vissza..

Nincs már holt szezon, "csak átmeneti hideg."

Na megyek is motorozni.

Előzmény: Versity (18337)
Versity Creative Commons License 6 napja 0 1 18337

Azért a mínuszokba maradjon csak otthon! Nem vagyunk fanatikusok😀! Én is csak "megélhetési" téli robogós vagyok😅!

Előzmény: Munthe (18336)
Munthe Creative Commons License 6 napja 0 0 18336

Már én is csak 100-assal járok autóval is. 

Hó meg nem nagyon lesz szerintem, húzhatja a motor fülét a fiatd egész télen.

Előzmény: Versity (18335)
Versity Creative Commons License 6 napja 0 0 18335

Én 100ast teszek mindenbe,még a Daciaba is🤣! Csak a Fiestába nem,de abba meg a drágábbik gázolaj megy!

Előzmény: abes (18332)
Versity Creative Commons License 6 napja 0 1 18334

Ja,megy vele rendesen. Nyáron mondjuk voltunk párszor a Balcsinál,meg onnan tettünk túrákat. Itthonról is voltunk többfelé,és egyedül is el szokott merészkedni már egyre messzebb sokszor. Menjen csak,gyűjtse a tapasztalatot! Mondjuk ezzel a motorral hóba biztosan nem fog menni🙂,de nem tervezzük "elrakni" télire. 

Előzmény: Munthe (18330)
Munthe Creative Commons License 2024.11.05 0 0 18333

Igazad lehet. De akkor túl sokáig állt a benzin a tartályban.

Előzmény: abes (18332)
abes Creative Commons License 2024.11.05 0 0 18332

Nem hinném, hogy a kutasok keverik bele.
Sajnos ilyen moslékot gyártanak, a benne lévő etanol minden gond forrása. Felveszi a légkörből a párát. De ugye direkt azért tankoltam 100-ast, hogy ne legyen benne.
Bosszantó.

Előzmény: Munthe (18331)
Munthe Creative Commons License 2024.11.04 0 1 18331

Azt hinné az ember, hogy ez a vizes buherálás megszűnt, fejlődött a társadalom, a gondolkodás, de úgy tűnik, nem vagyunk előrébb semmivel. 600 forintos áron érdemes eladni pár liter vizet. Csak azt nem tudom, ha egyszer valami negyvenmilliós autó megy tönkre emiatt, és leverik a kutason, akkor mit szólnak hozzá? Még ők lesznek megsértve, hogy belilulnak a szemük körül.

Munthe Creative Commons License 2024.11.04 0 0 18330

Én fázós vagyok. Régen hajtottam a Simsont derékig érő hóban is, nem múlt el nap, hogy ne indítsam be. Ma már jobban féltem a csontjaimat a töréstől, meg a hidegtől is. A gumi sem tapad normálisan a hidegben. Aztán február környékén nem bírom, csak el kell vinni egy körre valamelyik motort.

Azért a fiad rendesen gurult a motorjával, 3500 km nem kevés ennyi idő alatt.

Előzmény: Versity (18328)
Munthe Creative Commons License 2024.11.04 0 0 18329

Ott én is tankoltam nyáron, de nekem nem volt problémám. Eddig.

Bár volt egy időszak, mikor első beindításra járt pár másodpercet a Honda, aztán leállt. Hm, lehet, hogy az én benzinem is kicsit párás lehetett?

Előzmény: abes (18325)
Versity Creative Commons License 2024.11.04 0 1 18328

Én nem is tudom mennyit mentem...dolgozni minden másnap😁,bár az nem nagy táv🙂. Olyan  6000km környékén járhatok,mert mindjárt olajcserés megint. A fiam nemegész 3500nál tart,de Ő  ugye csak nyár elejétől hajtja az Apriliát. Hát ja. Ennyire futotta idén...de még nincs vége. Én nem  teszem el a robeszt,ha akarnám se tudnám😂😂😂..de nem is akarom. Az autóm alig készül,pont semmi időm nincs rá. A nyúlvány már kihegesztve. Amiket lehajtottam rá fedőlemezt a helyén,az alsó része amit lecsontoztam lepucolva,lekezelve lealapozva. A futóműbe a szilent kicserélve,a joboldali doblemez-küszöb sarok kihegesztve. Holnap lefújom színnel az alját,aztán megyen vissza a futómű,tank,kipufogó,fékek. Szégyen ide vagy oda,de mindjárt röpködnek a minuszok,és hétvégente sajna muszály Vecsésre mennem...nem akarok a hajnali fagyott ködön elperecelni a robesszal. Egyébként az jó lett,bár vizuálisan nem tekintettem még rá,de üzemszerüen dolgozott tegnap😉..viszont nem volt melegem rajt hajnalba Vecsés irányába🤣🤣! Az autó bal oldali küszöbrésze egyenlőre csak egy gyors foltozást kap,az pikk-pakk megvan,nem gomdolom túl. És miután leműszakizik majd márciusba,na utána kicserélem a balos küszöböt telibe. Csak az nekem megint nem egy 3 napos munka lenne. Úgyhogy ennyi nagyvonalakba...Mi kemények vagyunk,nem rakjuk el a motorokat. Idén még 2 túrát néztem ki a gyereknek. Aztán persze majd elválik,mert azért a térdig érő hóba nem fojuk erőltetni.

Előzmény: Munthe (18322)
Főnix 500 Creative Commons License 2024.11.04 0 0 18327

Sajna, a Molnál előferdül a vizes benzin.

Anno, 90-es és 2000-es években Szegeden,

a csongrádi sgt végén lévő szegedi molhoz "jártunk" .

Észrevettem, hogy kissé fura a benzin.

Néha? inkább gyakran.

Télen cimborának befagyott a tank.

Később kivettünk a tankből a fura benzinből szűk decit,

s gyufát dobtunk rá távolból, nem gyullad meg.

Arról nem is beszélve, hogy mz karbija félévente

"állt a homokban",  ha ott tankoltam.

Így elég gyorsan leszoktam róluk.

De volt, hogy 2000-es években,(?)

Pécstől Nyugatra tankoltam Szentlőricen, Agipnál.

Anno, szociban az Olasz benzin minőséget jelentett.

Így én is nyugodtan tankoltam, emlékek miatt.

Aztán mire Végig túráztam a Mecseket,

Bajánál már nem volt se erő, se tömítés.

Semmi se, max 50 km/h.

Szegeden a szerelőnél derült ki savas benzint kaptam.

Szétmarta a motort teljesen.

Akkor mondták el, (Szerelő, s "Brancsa", amit nem tudtam)

hogy a nagy tartályokat olykor kénsavas eleggyel "mossák ki"

S ha nincs utána "más tisztítás"

így lesz Savas a benzin, ami tönkre teszi a motort.

Számla nuku, sem bizonyíték,

így a motor felújítás "soch" volt.

Azóta se mentem Agiphoz.

Nálam nincs téli leállás....

Szerintem tél sincs.

abes Creative Commons License 2024.11.03 0 0 18326

Csak 5 fok volt és akkora köd, hogy felhajtott plexivel is alig láttam.
Mondjuk hazafelé napsütésben már jó volt motorozni. :-)

Előzmény: Munthe (18324)
abes Creative Commons License 2024.11.03 0 0 18325

Kalocsán tankoltam júniusban, MOL 100-ast.
Majdnem egy deci vizet engedtem le az 5 liter benzinből.

Előzmény: Munthe (18324)
Munthe Creative Commons License 2024.11.03 0 0 18324

Hol tankolsz és milyen benzint, hogy vizes volt?

Az a szilveszteri túra jó lehetett. Ha 20 fok lesz, és is megyek egy kört dec. 31-én.

Előzmény: abes (18323)
abes Creative Commons License 2024.11.03 0 0 18323

Azért az szép mennyiség.
Szerintem én idén kevesebbet mentem.

ČZ-t pénteken pakoltam össze. Szívtam egy jót a vizes benzinnel.
TA-t még 2x szeretném idén használni, de meglátjuk.
Tavaly szilveszterkor még az SR125-tel mentem egy 55 km-es karikát.

Előzmény: Munthe (18322)
Munthe Creative Commons License 2024.11.03 0 0 18322

Én letettem a motorokat. Lemostam, megtankoltam őket, letakargattam mind a kettőt, holnap az akksit is kiveszem.

Az YBR-re 2093 km-t mentem, a Hondával 5338 km-t. Ennyi fért bele idén. Mindig többet tervezek persze. :))

Szerintem februárban, vagy akár január végén megyek egy kört velük, olyankor szokott jönni egy kis jó idő.

Előzmény: Versity (18321)
Versity Creative Commons License 2024.11.01 0 2 18321

Kicsit megtöröm a csendet! Ma reggel Versityt javítottam. Az előző napokban arra lettem figyelmes,hogy meginduláskor elkezdett beremegni a hajtás. Szétszedtem,és a kuplungpofánál találtam hibát. Az eggyik pofa biztosító zéger gyűrűje megszűnt létezni,és egy hangyányit kiállt a helyéről. Így biztosan mikor a centrifugális erő szétfeszítette,nem tapadt be még az elején a harangra megfelelően. A dekniben volt minimális fémreszelék. Biztos bedarálta valahová. Sajna magát a kuplung egységet nem sikerült szétszednem,nem tudtam megfelelő összenyomót kendácsolni. Két nagy csapágy van benne,áttisztogattam,zsiroztam,meg a variót is áttisztítottam. A szíjnak sem lett  baja. Találtam egy rá passzoló zégergyűrűt de mégsem olyan mint ami rajta volt-van. Remélem rajt marad😁! Most fasza lett,de majd vasárnap a vecsési körön kiforrja magát. Utána majd ránézek,hogy bírja-e a strapát😀!

Főnix 500 Creative Commons License 2024.10.11 0 0 18320

No, a Kawa is bemutatta a maga A2 "young oldtimer"-eit...

S nem 200 kg, igaz, nem is 20 ló..

Hanem bő 140 kg, 17-18 ló.

De ..

-ha már A1 nem elég, sokan nézelődnek egy kis köztes gépben..

-valamint a Kawa logó is dominál..?

ALL NEW 2024 KAWASAKI W230 & MEGURO S1 OFFICIALLY LAUNCHED!! (youtube.com)

Helló, Meguro! - Jó az öreg a háznál... - SportMotor.hu

Főnix 500 Creative Commons License 2024.10.09 0 0 18319

Elszokott..

Lényeg, menni szeretne.

S két  keréken.

Ez a lényeg.

Versity Creative Commons License 2024.10.09 0 0 18318

Már elszokott egy kicsit a 2 keréktől🙂!

Előzmény: abes (18317)
abes Creative Commons License 2024.10.09 0 0 18317

Na szuper.

Előzmény: Versity (18316)
Versity Creative Commons License 2024.10.09 0 0 18316

Azt mondta folyt-köv tavasszal😁! 

Előzmény: Munthe (18315)
Munthe Creative Commons License 2024.10.08 0 0 18315

Akkor addig vigyed, amígy szereti a motort. Hamarosan itt a jó idő. :))

Előzmény: Versity (18314)
Versity Creative Commons License 2024.10.06 0 0 18314

Nem száll le,nem olyan, kemény csaj😉! Szeret motorozni😀!

Előzmény: Munthe (18313)
Munthe Creative Commons License 2024.10.06 0 0 18313

Szép a helyszín!

A feleséged egy hős, hogy 12 fokban veled tartott. Persze, ha leszáll, hova is mehetett volna hirtelen? :)

Előzmény: Versity (18312)
Versity Creative Commons License 2024.10.05 0 2 18312

Csapattunk ma egy jót,a feleségem volt az utas. Ott a kis Rs is a képen,csak elveszik a robesz mögött! Jó nagy kört terveztünk. Mára volt betervezve,hogy átkompolunk a túloldalra,aztán megjárjuk a Börzsönyt,aztán Vác-Pest-Szentendre-Dobogókő-Gerecse  útvonalon haza....DE SAJNOS az idő miatt leOFFoltuk a nagy kört,így csak Visegrádig mentünk. A feleségem fázott. Pedig becsületesen felöltöztettem. Mindeggy,ez van. Így is jó kör volt. A fele úton szitált az eső,a fele uton meg csak szimlán volt 12 fok😅! Mindeggy...nem vagyunk szépidőmotorosok. Asszonyra meg a gyerekre ráadtam az esőruhát már induláskor,én meg előtúrtam a bőrnacimat meg a csizmám😉...mint a nagyok😁. Összességében jó kör volt,legalább a fiam is szokja,hogy nem csak 25 fok napsütésben működik egy motorkerékpár! Tavasszal újra próbálkozunk,azt mondta asszony,majd ha 20 fok lesz😀!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!