Keresés

Részletes keresés

Ványi Norbert Creative Commons License 19 órája 0 0 976

Nem hiszem, hogy pikkelne rád, csak mivel látta, hogy mutatsz hajlandóságot a hitelkártya felé, onnantól kezdve megpróbálja azt végigvinni, mert a banknak az jobb biznisz, és valószínűleg tényleg kap jutalékot, ha el tudja adni. Elvileg az ebben a kérdésben mellékes, hogy hány éve vagy ügyfél, mekkora forgalmat bonyolítasz a céges számlán, mert magánszemélyként igényled a hitelkártyát, ennek pedig az a feltétele, hogy munkaviszonyból vagy nyugdíjból legyen havonta rendszeres jövedelmed (ez lehet nekik egyfajta biztosíték, hogy ha nem fizeted vissza a hitelkártya-tartozásodat, akkor legyen olyan havi fix bevételed, ahonnan a behajtáskövetelő majd le tud fogni valamit).

 

Az, hogy fizess be havi 180 ezret, szerintem önmagában nem elég. Ezt úgy érthette, hogy a KFT neked, mint alkalmazottnak/tulajdonosnak fizessen ki ennyit havonta munkabérként (rendesen leadózva persze), amit már figyelembe tudnak venni a hitelbírálatnál. Hitelkártyát amúgy már 75 ezres nettó jövedelemmel kaphatsz az OTP-től, ez a 180-as összeg azt mutatja, hogy arany kártyát akar neked adni, amivel magas hitelkeretet kaphatsz (ha jól tudom, 2,5 millió a plafon), de ezért sokat is fizetsz (kártyadíj, számlavezetés ezeknél éves szinten kb 20 ezer akkor is, ha nem csinálsz semmit). Amúgy előfordulhat, hogy elég egy olcsóbb MasterCard betéti kártya is a célodra, de valóban hallani olyan körülményekről, amikor csak a hitelkártya működik, szóval nem feltétlenül baj, ha kiváltasz egy ilyet.

 

Ez a cikk egyébként olyasmi eseteket ír le, amibe belefutottál:

 

http://www.azenpenzem.hu/cikkek/hitelkartya-trukkozd-ki-a-rendszert/4248/

 

Előzmény: vladiszlav (974)
czll Creative Commons License 28 órája 0 0 975

Egy betéti kártyánál biztosíték? Arra való a kártyaautorizáció, hogy csak számlaegyenlegig  lehet költekezni! Nem értettél félre valamit, nem csak a hitelkártya feltételeit mondták  el neked?

Egyébként a bankok olyanok lettek, mint a szatócsbolt és mindig  rád akarnak sózni valamit…..

Előzmény: vladiszlav (974)
vladiszlav Creative Commons License 2 napja 0 0 974

27. éve vezetem a KFT-m bankszámláját az OTP-nél, havi több milliós forgalommal. A feleségemmel közös lakossági bankszámlánkat meg tizen valahány éve. Eddig nem volt ún. dombornyomott bankkártyánk, csak sima Maestrónk és a héten úgy döntöttem, hogy váltok egy Mastercard Standard kártyát. Szállás foglalást pld.csak ilyennel tudok intézni. Az első 5 perc az ügyintéző hölggyel azon ment, hogy meg akart győzni, hogy nekem tul. képpen hitel kártya kell, mert a sima bankkártyát már nem nagyon szeretik. A továbbiakban meg felvázolta, hogy hozzak jövedelem igazolást, illetve fizessek be a lakossági számlánkra 180.000 Ft-ot (amit másnap levehetek), csak így működik. Mondom neki, hogy 27 éve KFT, tizenéve lakossági itt maguknál,  itt van vagy félmillióért gépkocsi nyeremény betétkönyv stb. Miért kell ezeket végig csinánom mint régi ügyfél? Hajthatatlan. Most vagy énrám pikkelt, hogy nem váltottam nála hitelkártyát, (ami neki jutalék lett volna valószínű), vagy valóban ennyire szigorú ez a dolog? Nem hogy örülne neki, hiszem minden tranzakción keres, amit a kártyával csinálok.

nano123 Creative Commons License 2017.07.05 0 0 973

Ez egy vicc kategória az 5. pont. Szeretik nevén nevezni a dolgokat... Fogd a nőt és fuss :)

Előzmény: Ványi Norbert (972)
Ványi Norbert Creative Commons License 2017.07.03 0 0 972

"Its like walking into a coffee shop and drinking a coffee, but they won't tell you the price of it until you have already drunk it..."

 

A két hét múlva életbelépő értékpapír hirdetménybe beleraktak egy ilyen tételt, hogy érezzük a törődést :)

 

5. Egyéb fizetési kötelezettség (pl. díj, adó, illeték, stampduty, költség):

Az OTP Bank Nyrt. felhívja az Üzletfél figyelmét arra, hogy egyéb külföldi szabályozott piacra bevezetett termékre vonatkozó megbízással kapcsolatosan előfordulhatnak olyan előre nem várható helyzetek, amikor a jelen hirdetményben és a jelen hirdetményben hivatkozott további hirdetményekben, kondíciós listákban írt megbízási díjon felül további díj vagy költség merül fel a megbízás végrehajtásával kapcsolatosan, amiről az OTP Bank Nyrt. tájékoztatja az Üzletfelet. Abban az esetben, ha az érintett pénzügyi eszköz vonatkozásában az egyedi ügylet alapján a megbízás végrehajtása során egyéb fizetési kötelezettség is érvényesítésre kerül, ezt az összeget az OTP Bank Nyrt. az üzletfél terhére felszámítja és az üzletfél köteles az összeget megfizetni.

 

https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/Ertekpapir_H_20170715.pdf

Előzmény: nano123 (961)
Axióma Creative Commons License 2017.07.03 0 0 971

Es ezen dijak kozul (fuggetlenul attol, hogy botranyos vagy sem) melyik nem volt ismert elotted szerzodeskotes _elott_, amikor te _valasztottad_? [Megjegyzem, nem az otp-t vedem, hanem a penzugyi termek ismerethianyat ekezem. Eloszor is nem az igenyeidnek megfelelo termeket valasztottal, ebbol ered az akcios dij es a hitel zarasi dijanak felszamolasa. Masreszt meg szeretnem kerdezni, hogy ha forditva lett volna, beraksz 1,2M-t, akkor mi lenne az a kamatmertek (osszegszeruleg, a 2 evre), kockazatosnak szamitva hiszen te az voltal nem egy bankbetet, megelegedtel volna. Ezt add hozza az 1.2-hoz, es vond le a zarasi dijat meg az akciosat, ami a te hibad hogy aktualis lett. Mennyire kapsz mas szamot?]

Ugy mellesleg 2 evre me'g majdnem belefer, foleg jelen inflacios kornyezetben, de alapvetoen nem adunk ossze kulonbozo idopontokban esedekes osszegeket jelenertekesites nelkul.

Előzmény: cmfanatik (970)
cmfanatik Creative Commons License 2017.07.01 0 0 970

Megszabadultam végre az OTP-s szab.felhaszn. jelzálog hitelemtől.

Egy kis matek:

 

felvett összeg 1.200.000

240.000 ft befizetett törlesztés.

a végtörlesztési igazoláson fennálló tartozás+végzárási díj:1.233.000 Ft

+

91000Ft visszafizetendő akciós díjak

 

két év alatt 360000 ft-t fizetem be.

 

Botrányos ahogy kisemmizik az embereket!

Ványi Norbert Creative Commons License 2017.06.22 0 0 969

Köszi, hogy megírtad. Igen, ez tényleg jobb, mint ahogy kinézett. A Chase oldalán ugyan nem sikerült találnom kondíciós listát, de az online utalás demóban is az a 40 dolláros költség jelenik meg, amit találtál (bár a demóban ez az az eset, amikor a Chase az A bank, nem pedig a közvetítő).

Előzmény: nano123 (968)
nano123 Creative Commons License 2017.06.22 0 0 968

Hi, megérkezett az utalás, 1 munkanap alatt jóváírták az összeget és 13,55usd volt a költség. Otp 0,55usd vont le, 13usd-t meg a levelező bank. Baráti.   

Előzmény: nano123 (967)
nano123 Creative Commons License 2017.06.21 0 0 967

Itt egy 2016-os cikk, ahol amcsi bankok utalási költségeit boncolgatják:

https://www.nerdwallet.com/blog/banking/wire-transfers-what-banks-charge/

20usd-től 50usd-ig megy a "Outgoing international wire" ami engem illet a Chase Bank 40usd-ért továbbit.  

Elvileg így nézne ki a költség:

Inditó "A" Bank (nálam ez 10USD) "B" bank (Chase eseten 40USD) fogadó "C" Bank (Otp 0,5-5 EUR-nak megfelelő USD).

Ha minden igaz... aztán majd kiderül.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: nano123 (966)
nano123 Creative Commons License 2017.06.21 0 0 966

Hi, csak sikerült megszülni a dolgot félig meddig :)

otp levél:

"Amerikából történő USD utalás esetén bankunk köztes bankja a J.P.Morgan Chase Bank, menlynek SWIFT kódja:  CHASUS33"....."

amennyiben az indító fél nem vállalja az idegen banki költséget, abban az esetben az Ön számlájáról kerül levonásra, ennek megfelelően kevesebb összeg érkezik majd a számlájára. Bankunknak azonban nincs információja az idegen banki költségekről, mert ezek a díjak minden banknak a saját Hirdetményében szerepelnek"....

Jelen hatályos Hirdetmény a Lakossági fizetési számlák (bankszámlák) kamatairól és díjairól, melyet honlapunkon a 

https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/LAK_Bankszamlak_H_20170405.pdf  / oldalon találhat meg, melynek 3. oldalán a -- Jóváírások, Készpénzbefizetés -- címszó alatt. Amennyiben deviza számlára érkezik a bankon kívüli utalás, és a számla pénznemével egyező devizában, abban az esetben az átutalások jóváírása --- EUR 100-ig díjmentes, EUR 100 fölött 0,50 EUR (kedvezményes díj esetén -- A díjkedvezményt, mentességet a Bank visszavonásig, de legkésőbb a KSH (Központi Statisztikai Hivatal) 2017. évi infláció közzétételét követő 2. hónap első napjáig biztosítja), normál díj esetében pedig 5.00 EUR."  

 

Ennyi...

Ványi Norbert Creative Commons License 2017.06.20 0 0 965

Én is egyszer használtam, kb két hete, és akkor feltűnt, hogy külön kérik a névegyezőséget, mert egyébként továbbküldés helyett visszafordítják a pénzt. Ez azért is érdekes, mert ahogy ők tárolják a first/last name párost, az nem egyezik azzal, ahogy a magyar banknál van, de végül is átment a fordított sorrend is probléma nélkül (sőt, furcsa módon a küldő nevében lehet ékezet, a címzettében már nem, de az ékezet nélküli fordított sorrend sem fogta meg az utalást, hanem megérkezett gond nélkül).

 

Kikerestem, erre gondoltam:

 

https://transferwise.com/help/article/2123669/profile-email-and-password/matching-your-name-on-transferwise-and-your-bank-account

 

Szóval ha a bróker egy számláról tud kifelé utalni, akkor neki kell egy TransferWise business account, és akkor lehetne rajta keresztül kiutalni USD-től eltérő devizában olcsón (valószínűnek tartom, hogy ilyenbe nem mennek bele).

Előzmény: Axióma (964)
Axióma Creative Commons License 2017.06.20 0 0 964

Nem tudom, en 1x hasznaltam mikor ebay elado mashogy nem volt hajlando fogadni a penzt. Es az sajatrol volt.

Olyanba mar en is futottma bele, hogy allamkincstari szamlarol nem akartam a bankszamlamra es utana tovabb az eg.pt-ba utalni, a kozlemeny fele eltunt, felhivtak hogy mi ez... de amugy nem problemaztak rajta.

Előzmény: Ványi Norbert (963)
Ványi Norbert Creative Commons License 2017.06.19 0 0 963

A TransferWise-nál nem követelmény, hogy ugyanolyan névvel regisztrálj hozzájuk, mint amilyen névre a számlaszám szól, amiről a befizetést teljesíted? Mert ha így van, és a bróker cég egy szervezeti számlaszámról utal, akkor ott bukik a dolog.

Előzmény: Axióma (962)
Axióma Creative Commons License 2017.06.19 0 0 962

Neked dollarban kell, vagy csak a legendas magyar banki arfolyam a gond? Transferwise nem megoldas?

Előzmény: nano123 (961)
nano123 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 961

Szinte minden kérdest feltettem, ami nem tisztázott ezügyben. Kezd egy kicsit szélmalomharcá válni ez az egész. 

 

Tökéletesen hasonlat , ami a linken van: 

Its like walking into a coffee shop and drinking a coffee, but they won't tell you the price of it until you have already drunk it... 

Előzmény: Ványi Norbert (960)
Ványi Norbert Creative Commons License 2017.06.19 0 0 960

Kértél tőlük költség listát is? Szerintem legfeljebb statisztikájuk van róla, már ha vezetik, mert állítólag a köztes banknak nem kell tájékoztatni előre senkit arról, hogy milyen költségeket fog felszámolni (viszont ha nem tudják, hogy mennyi volt az eredetileg indított összeg, akkor még statisztika sem lehet). Az OTP-től amúgy arra számítanék, hogy az ilyen kérdést még akkor is lepattintják, ha egyébként tudnának rá válaszolni (munkával jár utánanézni, és nekik olyan nagyon nem érdekük, hogy te spórolj mert a végén úgysem rájuk leszel mérges, hanem a gonosz köztes bankra, aki lenyúlt).

 

Itt van egy nagyon hasonló történet a tiedhez 2013-ból (itt 10 ezer dolláron fogott ~50 dollárt a közvetítő):

 

https://www.reddit.com/r/personalfinance/comments/20w9c5/international_usd_wire_transfer_correspondent/

 

Előzmény: nano123 (959)
nano123 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 959

Kértem egy aktuális pdf-et tőlük. Értem én, hogy azt mondja, hogy az indító bank dönti el, hogy mely levelező bankot választja, de én az indító "banknál" opcionális kiválaszthatom, hogy mely köztes bank lesz nekem megfelelő (nem véletlen van usd utalás esetén 6 bank, mint otp partner megjelölve), de ezt infó hiányában nem tudom mivel nincs aktuális hatályos otp külföldi számlavezető banki listám.. még... Ha ez megvan felveszem a kapcsolatot velük. Ha vki válaszol és olcsóbb, mint a másik akkor rajta keresztül küldöm.

Egyébként az otp-nek igencsak tudnia kellene, hogy melyik az olcsóbb :-) Szerinted megosszák? :))  

Előzmény: Ványi Norbert (958)
Ványi Norbert Creative Commons License 2017.06.19 0 0 958

És itt már egybe is van gyúrva a correspondent-intermediary fogalom. A 2011-es lista szerint a 6-os listádból választhatod bármelyiket, vagy ha van kedved még levelezni az OTP-vel, akkor rákérdezhetsz, hogy az a lista aktuális-e, mert a választás felelőssége rád van hárítva, és nem szeretnél olyan bankot megadni, amelyik esetleg már nem partnere az OTP-nek. Aztán ha ezt megerősítik, akkor jönne az, hogy megkeresed mind a 6 bankot azzal, hogy milyen költséggel dolgoznak, és az alapján választasz (nem nagyon életszerű ez az egész, de ha nem sürgős az utalás, akkor végül is csak egy sablon levelet kell megírni, meg kikeresni a bankok elérhetőségeit, aztán vagy válaszolnak, vagy nem).

Előzmény: nano123 (957)
nano123 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 957

Köszi a linket :-)

közben jött egy válaszlevél az opt-től:

"Levelében említett adatokkal kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy bankunk előre nem tudja megmondani, hogy az indító bank melyik köztes (levelező) bankot fogja választani. Az átutaláshoz szükséges köztes bank megadása az indító banknál történik."

 

Előzmény: Ványi Norbert (956)
Ványi Norbert Creative Commons License 2017.06.18 0 0 956

Hát, kíváncsi leszek mire juttok :)

 

Van egyébként egy kicsit frissebb lista is a számlavezetőkről 2011-ből:

 

https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/OTP_Bank_szamlavezetok_20110405.pdf

 

(végigpróbálgattam minden dátumot az url-ben a köztes 6 évre, ettől újabb nincs, vagy ha van, akkor más a fájl neve)

Előzmény: nano123 (955)
nano123 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 955

Az én olvasatomban ez a correspondent bank ebben az esetben nem más, mint -deutsche bankos példánál maradva- hogy az otp vezet egy usd számlát a new yorki székhelyű Deutsche bank Trustnál. Mivel az otp-nek sok köze nincs az USÁ-hoz ezért kell beiktatni vkit akinek van. Lehet jobban járok, ha nyitok egy Deutsche bankos usd számlát és ha igaz, akkor nincs szükség correspondent bankra. De lehet rosszul látom... 

Előzmény: Ványi Norbert (954)
Ványi Norbert Creative Commons License 2017.06.18 0 0 954
Nem is az OTP a gyanús itt, hanem ez a correspondent bank, amiről nem tudsz semmit. Mi van akkor, ha ő hozott egy szabályt, hogy külföldre csak az adott ország hivatalos pénznemében hajlandó utalni. Meg maga a terminológia is sántít, mert a correspondent és intermediary van ahol szinonímák, de pont az USÁ-t említik, ahol nem, és a correspondent intézi a pénzváltással is járó utalásokat (de ha brókered megnyugtat, hogy nem lesz ilyen, akkor remélhetőleg megúszod). A deviza utalások fogadása az OTP-nél nem ingyenes, ha 100 eurótól több érkezik. Az alap díj 5 euró, akciósan 0,5 euró. Egy hete érkezett német eurós számláról OTP-s euró deviza számlámra pénz (mindkettő SEPA-n belüli), és itt konverzió nem volt, a teljes összeget jóváírták, majd levonták a fél euró fogadási díjat. A dollár számla esetén szerintem ugyanez van, fél eurónyi dollárt levesznek majd a fogadás után.
Előzmény: nano123 (953)
nano123 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 953

Kezdesz bogarat ültetni a fülembe ezzel a oda-vissza konverzióval :)) A bróker oldaláról nincsenek fenntartásaim, nem csinál konverziót. Azt viszont nem zárom ki, hogy az otp ne trükközne azzal, hogy az érkező usd-t huf-ra majd a huf-ot usd-re váltja és ezt követően írja jóvá az usd számlámon. Levesz a közvetítő bank-correspondent bank X-el, az otp meg tranzakciós díj vagy akárminek is nevezzék oda vissza konverziós trükk díjaként is terhel X-et és helyi fedezetből írnak jóvá (ahogy írtad). Simán benne van... De ez ha igaz, sose fogják megmondani.

Nem nagyon akarom elhinni, hogy érkező usd esetén usd-ben denominált számlára történő jóváíráskor a fogadó bank is terhelne. Küldő bank terhel ez ok, közreműködő bank terhel ez is ok, de hogy a fogadó is az már nem ok :)

Nincs kedvem tanulópénzt fizetni az otp-nek...           

Előzmény: Ványi Norbert (951)
nano123 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 952

Nagy nehezen de a Google csak kidobott egy találatot ami engem érit.

https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/OTP_Bank_szamlavezetok_20081028.pdf 

ez egy 2008-as pdf...

Kérdés az, hogy ez mennyire aktuális :)

 

Előzmény: nano123 (950)
Ványi Norbert Creative Commons License 2017.06.18 0 0 951

És az USA -> UK az mitől nem overseas? :) Vagy úgy van, hogy a bróker az USD-HUF konverziót a saját rendszerében lerendezi, így végül az USD marad kinn, a HUF számládra meg végül más (helyi) fedezetből írják jóvá az USD ellenértékét? Arra azért nyugodtan kérdezz rá, hogy lesz-e oda-vissza konverzió, mert a bankoknak ez jó üzlet, és ha már ilyen átláthatatlan a költségrendszer, akkor miért ne tennék bele ezt is (nem lennék meglepődve, ha azt a választ kapnád, hogy előre nem tudják megmondani).

Ha sikerül kibogozni, és az utalás is sikeresen végigmegy, akkor majd beírhatnád ide, hogy mi a jó correspondent bank neve, meddig tartott a pénz jóváírása, és mennyi volt az összes költség, mert ahogy így nézegetem ezt az egész rendszert, simán benne van, hogy 10-20 százalékkal kevesebb fog megérkezni, mint amit elutalsz. (Ha megvan a correspondent bank, akkor én náluk is érdeklődnék, még az utalás előtt, mert tényleg lehet aránytalan túlárazás, és a végén még olcsóbb forintban kikérni, és aztán itthon átváltani USD-re).

 

Előzmény: nano123 (950)
nano123 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 950

Egyébként az otp-t pont emiatt hívtam, hogy mekkora költséggel dolgozik a közvetítő bank ilyen utalás esetén, de természetesen addig nem jutottunk el. A correspondent bank bevonása a support szerint azért kell, mert "overseas transaction"-nek számít. Ha huf-ot utalok itthoni számlámra akkor ez nem merül fel, mivel a huf számlát Angliában tartja a bróker, usd-t meg Amerikában.    

"Így ha neked ez a bank átváltja a dollárodat forintra, aztán az OTP meg majd visszaváltja dollárra, azzal nagyon nem jársz jól (az oda-vissza váltogatás amúgy is bukó, de ezen felül még levehetnek a 2%-os a konverziós díjjal is)"Ez erős lenne... :) 

Utalási formanyomtatványon a iban és swift kód megadása után azonnal feljövő pop up ablakba kell megadnom a correspondent bank nevét (a korábban említett 6 bank), felhívja a figyelmemet, hogy ha rossz közvetítőt választok, akkor késés és többletköltséggel jár az utalás.

Ha pl. az otp usa-ból érkező usd utalás esetén tegyük fel a Deutsche bankot használja, mint közvetítő, akkor a bróker elküldi az usd-t a New York-i Deutsche bankhoz, amit továbbit a magyar otp felé, nem gondolom,hogy bármilyen váltás történne. Többletköltség akkor merülne fel, ha rossz közreműködőn keresztül történik az utalás aki nem otp "partner".. de ez csak hipotézis.  

Előzmény: Ványi Norbert (949)
Ványi Norbert Creative Commons License 2017.06.17 0 0 949

Egyébként még az is megérne egy kérdést, hogy vajon mi szükség van correspondent bankra. Én legalábbis azt olvastam róluk, hogy egyrészt nem lehet tudni, mekkora költséggel dolgoznak, másrészt meg elsősorban arra használják őket, hogy országok között különböző pénznemben utaljanak. Így ha neked ez a bank átváltja a dollárodat forintra, aztán az OTP meg majd visszaváltja dollárra, azzal nagyon nem jársz jól (az oda-vissza váltogatás amúgy is bukó, de ezen felül még levehetnek a 2%-os a konverziós díjjal is). Ha a pénznem egyezik, akkor correspondent bank helyett intermediary bankot kellene használniuk... Vagy ha van USA-n belül nagyobb banknál számlád, ami tud közvetlenül utalni külföldre, akkor talán jobb oda küldeni, és onnan haza.

Előzmény: nano123 (948)
nano123 Creative Commons License 2017.06.17 0 0 948

Köszönöm válaszod! Igen, írtam nekik mailt is természetesen. Próbálok szinte minden "fórumon" infót szerezni ezzel kapcsolatban.

Elég komolytalan ez az ügymenet, nem gondolom, hogy én lennék az egyetlen otp ügyfél, aki a tengerentúlról szeretne usd utalni hazai számlára.

Úgy érzem, hogy ez egy alap dolog, kb. mintha az IBAN számot nem tudnák megmondani.    

Előzmény: Ványi Norbert (947)
Ványi Norbert Creative Commons License 2017.06.17 0 0 947

Írásban próbáltad kérdezni őket? Szerintem úgy van a legtöbb remény, hogy használható információt kapj, bár nekem ezen a csatornán is belekerült olyan 3-4 levélváltásba, hogy kiderítsem, mire is alkalmazzák a  devizakonverziós díjtételt (és szerintem az utolsó válasz is ellentmondásban van az üzletszabályzatokban és hirdetményekben leírtakkal).

 

A magyar OTP oldalon egyetlen utalást találtam erre, azt is csak a nagyvállalati ügyfeleknek szóló aloldalon (és itt sincs tételes lista):

 

"Az OTP Bank világszerte közel 800 bankkal áll levelezői kapcsolatban és 35 nostro számlával rendelkezik a nemzetközi pénzforgalomban fontos devizákban és a meghatározó pénzügyi központokban."

 

https://www.otpbank.hu/portal/hu/KNV/Szamlavezetes/CashManagement#NK_UTALAS

 

Ha írsz nekik, akkor lehet érdemes hivatkozni a fenti idézetre, hátha akkor komolyabban veszik a kérdést, és elárulják, hogy a 6-os listádból melyiket válaszd.

Előzmény: nano123 (946)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!