Keresés

Részletes keresés

gacsat4 Creative Commons License 2019.09.16 0 0 593

Lehet egy cég ellen büntieljárást indítani?

axsaxs Creative Commons License 2018.01.13 0 0 592

Tisztelt válaszadók

 

A cégtől, ahol dolgozom, eltulajdonítottam egy nagyobb értékű alkatrészt!A lopásról nincs videó, csak arról, ahogy "vélhetően" kiviszem a portán kabát alatt !Rendőrség kiszállt, házkutatás megtörtént, de semmit nem találtak!Természetesen tagadtam mindent, amit jegyzőkönyvbe vettek!Majd elengedtek...Kérdésem az lenne, hogy ilyen esteben a rendőrség viszgálja-e a gyanusított banszámlájának számlatörténetét?

 

Üdv : axs

Crg1975 Creative Commons License 2017.10.25 0 0 591

 Ez a fórum egy nagy nagy NULLA!!!!

 

Előzmény: Crg1975 (590)
Crg1975 Creative Commons License 2017.10.25 0 0 590

Tisztelt Úr. Hölgy!

 

Kérdésem 2012-ben elítélték barátom ,hogy feltételes alatt követte el a bűncselekményt és így kapott 5 évet és 1év 6 hónap feltételest rendeltek el részére a kURIA vagyis harmadfokú bíróság.

2015-ben VÉGZÉSBEN kijavított ,hogy nem feltételes alatt követte el és jár neki a kedvezmény,de leülte már az 5 éves ítéletet és már a feltételesből töltött ki 48 napot amire kijavították és észlelték a hibát.

Kérdésem az ítélet jogereje a 2012? vagy 2015? változik a jogerős ítélet dátuma a végzésben hozott döntés miatt vagy marad a 2012 ben hozott jogerős ítélet a meghatározó idő.

Harmadfokú döntésnél nincs jogorvoslat akkor kinek kell kijavítani az ítéletet amit 2012-ben rosszul hoztak és csak végzésben javították ki?

Kéem amint tudnak válaszoljanak.

 

ObudaF Creative Commons License 2017.10.06 0 0 589

Csomagot azt nem vinni, hanem küldeni lehet, mert ellenőrzik. Hogy a beszélő hogyan alakul, az attól függ, melyik intézetről van szó. Valószínűleg nagykorúval engedik csak be. A fogvatartottnak kellene kapcsolattartói lapot kiküldenie.

Előzmény: cédásné (587)
ObudaF Creative Commons License 2017.10.06 0 0 588

Van lehetősége. Csak hát azért ha nem kimondottan enyhe bűncselekményről van szó, akkor nem lesz könnyű elérni.

Előzmény: aribari2011 (586)
cédásné Creative Commons License 2017.09.27 0 0 587

Üdv! Van egy vejem, aki a rá kiszabott közmunkát nem dolgozta le, így elzárásra változtatták neki. Ami 2-szer 30 nap. Olyan kérdésem lenne, hogy a lányom mehet-e hozzá látogatni? Ha igen akkor azt kitől kell kérni.És mivel a lányom még csak 17 éves, ő bemehet-e majd hozzá egyedül. És ha beengedik, akkor vihet-e neki valmi csomagot, Vagy csak üvegen keresztül beszélhetnek majd?, Köszi a választ

aribari2011 Creative Commons License 2017.05.09 0 0 586

Üdv! Érdeklődni szeretnék BTK-val kapcsolatban. Ha valakinek Felfügesztett Börtönbüntetése van és ezalatt az idő alatt bűncselekményt követ el és bűnössége bebizonyosodik, van e lehetősége a bíróságnak Pénbírság kiszabására nem padig letöltendő börtönbüntetésre?

mekxa178 Creative Commons License 2017.05.06 0 0 585

Üdv.
Érdeklődnék, hogy Magyarországnak + Szlovákiának van e kiadatási egyezménye Dél-Afrikai köztársasággal / Johannesburg/?  bűnüggyel kapcsolatban.

 

A válaszokat előre is köszönöm.

kovi73 Creative Commons License 2016.02.26 0 0 584

Üdv, kérdésem lenne egy követelés ügyben mely peres szakaszba lépett. Korábbi cégtársam (kültag) írásban valótlant állított tanúk bevonásával a közjegyzőnek. Kérdésem, hogy ez kimeríti-e a hamis tanúskodás felbujtását vagy valamit? Véleményem szerint nem kellett volna tanúk előtt még nyilatkozni a követelés jogosságáról, de ő megtette. Várom válaszát?

dr_ius Creative Commons License 2016.01.08 0 0 583

Írásban kéne megkeresni a német hatóságot, hogy az EK bizonyítást  Magyarországon vegyék fel, erre az unión belül van lehetőség (eljárási jogsegély).

 

https://e-justice.europa.eu/content_evidence-92-hu.do

 

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200180.TV

Előzmény: nancy198312 (582)
nancy198312 Creative Commons License 2016.01.06 0 0 582

Tisztelt Jogászok!

 

Olyan kérdésben fordulok hozzátok, hogy a párom tavaly nyáron Németországban egy biciklis csoport mellett haladt el, és amikor visszanézett a tükörben látta, hogy az egyikük ezt követően elesik. Ezért visszament. Megkérdezte a biciklist, hogy jól van-e, vitt Neki vizet, mivel Ők és Ő sem beszélt németül, de nem volt sem a kocsin, sem a biciklisen sérülés ezért eljött a helyszínről, mivel Ő nem ment Neki a biciklisnek. Nemrég megkereste a német rendőrség, hogy szeretnék kérni, hogy menjen be, ... ezt követően mi kinti magyar ügyvéddel egyeztettünk, akik odáig jutottak, hogy azt a választ kapták a rendőrségről, hogy ez baleset volt, és csonttörést szenvedett az illető, valamint párom ellen cserbenhagyás, közúti veszélyeztetés, és gondatlan testi sértés miatt van eljárás folyamatban , és lehetőség van a rendőrségnél egy Neki is megfelelő időpontban vallomástételre, amennyiben  nem él a vallomástétel megtagadásának jogával. Január végén tudna párom visszamenni Németországba , és szeretne élni a vallomástétellel, de mivel a felkért ügyvéddel sajnos ezen információkon kívűl nem tudunk kommunikálni, ezért szeretném kérdezni hogy tud-e valaki segíteni a német büntetőjog területén mire számíthat párom ez esetben?

A német rendőrségtől 2 telefonhíváson kívül, amiben egyeztették, hogy később tud megjelenni, másfajta megkeresés nem történt, írásban sem kapott semmit a párom, sem postán, sem más módon. Ha bemegy vallomást tenni ügyvéd nélkül, mivel nem beszél németül( csak angol, spanyol, és magyar), kirendelnek mellé egy tolmácsot, illetve ügyvédet ha szükséges? ( sajnos valószínűleg a most megbízott ügyvéd nem kezeli megfelelően az ügyet). Nagyon megköszönném ha valaki érdemi infóval tudna szolgálni Nekem Valaki vagy esetleg van Nürnberg környékén magyarul beszélő ügyvéd ismerőse, mert a bizonytalanságban vagyunk már november óta  ..... :( Köszönöm. Anikó

repulo tegla Creative Commons License 2015.09.16 0 0 581

Tisztelt forumozok!

Kabitoszer kereskedes buntettevel vadolnak. En kabitoszert fogyasztottam es birtokoltam, amit el is ismertem a nyomozas soran es a birosagi targyalas alkalmaval is, azonban kabitoszerrel soha nem kereskedtem es nem adtam at senkinek. A birtokomban levo szerek hatoanyagtartalma a csekely mennyiseget meghaladja, de a jelentos mennyiseg also hatarat nem eri el annak 25%-a. 7 tanu van az ugyemben, akik kozul egy azt allitja, hogy o azt latta, hogy en "valakinek valamit atadok, valoszinuleg kabitoszert" de ilyen nem tortent. Jelenleg haziorizetben vagyok 6 honapja, ezt megelozoen 8 honapig elozetes letartoztatasban voltam es buntetlen eloeletu vagyok. Mar csak az itelethirdetesre varok ami egy honap mulva lesz. Kerdesem az lenne hogy egy valoszinusites alapjan elitelhetnek e kabitoszer kereskedesert? Termeszetesen voltak nalam hazkutatason, ahol semmilyen eszozt es kabitoszert sem talaltak es nem is volt. Vasarlo es kereskedesre utalo bizonyitek vagy barmilyen erre utalo konkretum nelkul, egy tanu valoszinusitese alapjan, relevans lehet hogy kereskedesert elitelnek?Oszinten nagyon felek, mert nem szeretnek valami miatt bunhodni, amit nem kovettem el. A birtoklast es fogyasztast vallalom es el is ismertem ebben bunos vagyok, de nem adtam soha senkinek semmilyen szert. Valaszukat es segitseguket elore is koszonom!

 

 

szab.g Creative Commons License 2015.08.25 0 0 580

Lehet ez a probléma nem ide tartozik. Van egy nő-barátom, 26 éves 170magas 60 kilo, kedves, mindenhihez normális, kommunikaítav, életvidám lány. Végzett három szakképzést dekoratőr, kirakatrendező, és kereskedmi OKJ-kkel, ezekből van jövedelme bár nem rendszeres, mivel ezekből a képzésekből kettőt az utobbi 3 évben csinált meg, vagyis tanult, angol és németben valószínűleg meg leszenek a felsőfokú nyelvvizsgái... Már dolgozott, van némi tartaléka, albérletben lakott, vannak butorai satöbbi.
Nem szorúl rá anyagilag senkire. Budán lakik az anyjával, aki amugy nem dolgozik hanem rokonai küldözgetnek neki pénzt, az a lakás 2,5 szobás teljesen normális helyen van.

Apjával a lánynak közepes a kapcsolata, szóval szülei elváltak, későn jöttek rá hogy nem illenek össze. Elváltak és persze az apja nem lakik ott. Jol menő kisvállalkozó.
Az édesanyja, dacára anank hogy a lányt nem kell eltartani csak ott lakik a családi lakásban és normálisan együttélna az anyjával szeretetben.. az anyja ellenére semmire se tartja és rendszeresen piszkálja hogy jajj huzz már el itthonról, most 20-án együtt mászkáltunk pesten, meg tüzijáték, és egy pár napoig olcsó hotelben voltunk.
Hazamegy és kiderül az anyja a személyes holmijai közt turkált, átrendezte a dolgait, olyan papirokat is elrakott amin abszolút magán jeleggű!!
Ez azért még nem katasztrófális, bár bosszantó..

A gond ott van hogy az anyja 2.5 éve öszejött egy lehetetlen 60 körüli alacsony pasival, aki mindenféle alkalmik munkákkal tartja el magát.
Ennek az embernek nincs lakása, és bár van 4 felnőtt gyermeke egyik se akar vele beszélni se!

Ez az ember, mióta öszejött a lány anyjával, a lányt többszöris piszkálta, és ugyan nem költözött a lakásukba, de az asszonyt a lánya ellen hangolja, hogy azok a szakmák csak napolopások..
És ez az alak már 1 heti ismeretség után megkérte a nő kezét!!

Mit írtam budán vannak egy jo lakásban, saccolom hogy az értéke 20 millió ft lehet!!

A mostani akcióban, mikro az anyja átkurkászta a lánya dolgait ez az alak is ott volt!!
Tavaly karácsonykor pár napig ott lehetett a lakásban, és akkor szembe kerültek ketten a lánnyal, szemébe mondta hogy elintéztetné..
Eddig kb 4 havonta voltak olyan "rohamok" mikor az anyját sikerült ugy a lánya ellen hangolni, hogy az hazamenve nekimet a lánynak hogy huzzon el, keressen munkát..
Ugy tünik annak a pasasnak az a célja amit amugy mondott s, hogy beköltözhessen a lakásba ugy, hogy  a lányt kidobják.
És aztán ADJÁK EL a lakást, mert Ő majd remek vállalkozásba fektetné a pénzt...

Vagyis az az eset, hogy az a gyanús multú pasas, el akarja bitorolni más ingatlan tulajdonát, a lány felé pszihikai fenyegetéssel összekötve, jogosan ugy vélve hogy ha a lányt kiteszik akkor ráhathat az anyjára terveiben!!

cucu Creative Commons License 2015.07.27 0 0 579

06 80 20 ötvenöt 20

 

Ezt hívd fel, ez az Országos Kríziskezelő Szolgálat zöld száma.

Emberkereskedelem, erőszak, stb-ben segítenek.

Előzmény: egy édesanya (575)
Operator Creative Commons License 2015.07.17 0 0 578

Csak a rendőrség van, Budapesten és személyes szabadság korlátozása, prostitúcióra kényszerítés, emberrablás címszavakkal és nem szóban hanem helyben írásban. Nem dobhatják az ügyet.

Előzmény: egy édesanya (573)
cucu Creative Commons License 2015.07.17 0 0 577

Nem igazán értelek, de akkor pedig eltűnés miatt tegyél bejelentést és segítsd a rendőrség munkáját!

Előzmény: egy édesanya (575)
cucu Creative Commons License 2015.07.17 0 0 576

Rendőrséghez fordulj és ne hagyd magadat "lerázni"!

Bár szerintem jó változások vannak náluk. 

De azért jó lenne egy hozzáértő ügyvéddel is beszélned, minél előbb!

Előzmény: egy édesanya (575)
egy édesanya Creative Commons License 2015.07.16 0 0 575

Az Ügyészségen tettem feljelentést és onnan utasították el, hogy én nem vagyok jogosult feljelentést tenni, mert nem én vagyok a sértett. A lányom meg nem mer elmondani semmit én meg el se tudom érni.

A eléjük tárt bizonyítékokkal akkor is kellene foglalkozni,pláne ha az bűncselekmény, mindegy ki

teszi a feljelentést .Nincs igazam? Mit tehetnék a lányomért?

 

cucu Creative Commons License 2015.07.15 0 0 574

Én is így tudtam , de ezek szerint nem így van ebben az országban...

Gyorsan ügyvéddel kéne beszélned, olyannal, aki érti ezt és tud benne segíteni. 

 

Rendőrségen voltál? Talán velük kéne kezdened. Lehet, rájuk utaltak, amikor a nem jogosultat mondták.

Előzmény: egy édesanya (573)
egy édesanya Creative Commons License 2015.07.15 0 0 573

Tisztelt Jogi Szakértő!

 

Azt szeretném kérdezni, hogy mit tehetnék, a felnőtt lányomat kényszerítik, hogy férfiakkal találkozzon,velem az édesanyjával minden kapcsolatot megszakítattak és elvitték Bp.--re.

2x-szer telefonált alányom,hogy segítsek, de ő nem mer elmondani semmit a hatóságok előtt.

Most a lányom telefonlistája alapján felderítettem több 100 férfi hívásait és éjszakai sms-eket, voltak akiket felhívtam és elmondták, hogy internetes hirdetési oldalon találtak a lányomra.

A konkrét tények alapján bejelentést tettem az Ügyészségen és legnagyobb meglepetésemre elutasították a feljelentésemet, mint nem jogosulttól származót !

Azt szeretném kérdezni, hogy mit tehetnék , hova fellebbezhetnék az elutasítás ellen.Én úgy tudom, hogy ha egy hatóságnak tudomására jut egy bűncselekmény akkor köteles azt hivatalból kivizsgálni?

Semmit sem tehetek a lányomért?

Köszönettel: egy elkeseredett édesanya

csokiskapucsino Creative Commons License 2015.07.05 0 0 572

Üdvözlet !

 

 http://jogero.hu/forums/forum/buntetojog/

 

Az egyik kommentben ezt a linket találtam . Ha nem szeretnék FB regisztrációt, akkor mégis milyen úton módon tudok kapcsolatba kerülni szakemberrel az index fórumban ?

kiswakond Creative Commons License 2015.06.03 -1 0 571

Kedves Jogászok!

Egy ismerősömnek a jövő héten lesz pere, vagy mi  a csudája sikkasztás miatt. Egy gépkocsiról van szó. Ő azt reméli, hogy visszaadják a rendőrségnek a dolgot, mert szerinte nincs bizonyíték, de nekem ez nagyon gyanús. Azt szeretném tudni, ha elmarasztalják és nem tud fizetni, akkor le is csukhatják? Vagy milyen szankciók vannak még?

kasonkore Creative Commons License 2015.05.23 0 0 570

Ez a csoportos garázdaság mintaesete :)

Előzmény: Törölt nick (541)
kasonkore Creative Commons License 2015.05.23 0 0 569

Üdvözlet mindenkinek!

 

Az alábbi linken http://jogero.hu/forums/forum/buntetojog/

 

jogász kollégákkal válaszolunk büntetőjoggal kapcsolatos jogi problémákra.

 

Tisztelettel: Ügyvédek

turizotya Creative Commons License 2015.04.06 0 0 568

Üdvözletem!

Az én problémám elég bonyolult! A volt párommal 2013-ban közösen babát vártunk! Ő ekkor még az a volt férjével megosztott tulajdonú ingatlanban laktak közösen! Mivel jött a baba megoldást kellett találni a közös élet elkezdésére! Mivel a párom nem tudott dülőre jutni a volt férjével, én elmentem hozzájuk, hogy megbeszéljem a dolgot! A házuk előtt összetalálkoztam a volt férjjel, akivel a számára kényes téma miatt szóváltásba keveredtem, ami kb egy percig tartott! Ő félre vonult és közölte, hogy rendőrt hív! Ekkor én elhagytam a helyszínt, majd a páromnak mondtam, hogy ez nem lesz jó, mert nekem fegyvertartási engedélyem van(sportvadász vagyok), és még a végén ez az ember kitalál valamit, aztán elveszik a fegyvereimet! Erre a volt párom azt mondta, nyugodjak meg, ő is ott volt és tanúsítja, hogy semmi nem történt! Aztán mivel sajnos nem rendeződtek a dolgaink, külön szétmentünk, a volt férj feljelentett, s mire a rendőrségi meghallgatásra került sor, a volt párom is ellenem tanúskodott! A feljelentés szövege a következő: volt házastárs élettárs sérelmére elkövetett veszélyes fenyegetés zaklatás! Nos, az állítólagos sértett nem volt sem házastársam, sem élettársam, mivel a volt párom exférjéről van szó! Zaklatás megint csak nem volt, mert egyszer találkoztam vele személyesen, se előtte, sem utána! Ezek a tények egyébként a rendőrségi tanúvallomásokból is kiderülnek! A veszélyes fenyegetést ténye sem bizonyított, egyszerű szóváltás volt! Én ezt a rendőrségen jeleztem, azt mondták átírják a gyanúsítást, nem tették! Nem rég kaptam egy határozatot, hogy a fegyvereimet adjam le az illetékes rendőrkapitányságon! A határozat ellen fellebbezéssel éltem, melyet a megyei rendőrkapitányság, mint másodfokú hatóság helyben hagyott, és kötelezte az elsőfokú hatóságot új eljárás lefolytatására! Ez megtörtént, mely hatóság megint a fegyvertartási engedély bevonását határozta meg! Az események mostanában nagyon gyorsan történnek, mert mindennek tetejében, a volt párom sógora a helyileg illetékes rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője! Kérném szépen tanácsoljanak nekem valamit, hogy mit tehetnék, mert teljesen jogszerűtlennek ítélem meg azt amit velem csinálnak! Most újra megfellebbezhetem jelen határozatot, ezzel esetleg időt nyerhetek, de a bíróság a tárgyalást még ki sem tűzte, a feljelentés 2013 szeptemberben történt!

Előre is köszönöm a segítséget!

bgery555 Creative Commons License 2015.03.01 0 0 567

Milyen büntetésre számíthatók?

A marketagent-ot nem tudom mennyire ismeritek. Na az a lényeg 1 hónapja kitaláltam hogy jól jönne egy kis mellékes és álláshirdetést tettem közé a jofogáson Szabolcs Szatmár Bereg megyében miszerint állás-t hirdetek

A jelentkezőknek adtam egy linket hogy regisztráljanak be (és igy alám regisztráltak) és ha kész küldjenek magukról egy önéletrajzot.
Ezt kb 40 ember tette meg és most kizárt a marketagent és irt csütörtökön egy elég durva levelet miszerint lebuktam és hogy feljelent.

Mire számíthatók?

puzzled Creative Commons License 2014.12.01 0 0 566

Üdvözlök Mindenkit!

 

Ha valaki tud válaszolni a kérdésemre akkor kérem, hogy tegye meg. A kérdésem a következő.

Átvertek és megloptak, de hivatalos úton nem tudtam elérni semmit. A történteket megírtam a blog oldalamon. Azt gondoltam, hogy az oldal linkjét néhány szó kíséretében elküldöm az elkövető összes ismerősének. Kérdésem, hogy ezzel bűncselekményt követek-e el. Nem hirdetés, nem akarok reklámozni, eladni semmit, ebben az esetben is spamnek minősül az üzenet?

kicsimag Creative Commons License 2014.11.18 0 0 565

Hello!

Mielőtt bármibe is belefognál a posztokat hitelesíttesd le !  

Előzmény: edddi (564)
edddi Creative Commons License 2014.11.14 0 0 564

Köszöntök az oldalon mindenkit 

Jogi segítséget szeretnék kérni sajnálatos esemény miatt.

Röviden ügyvéd segítségét kérném aki esetleg segítene mert magán vádas eljárásban.

Az esetem az hogy egy Dr.nő(orvos) rágalmaz engem és a családomat ennek kapcsán facebook-on ki rakta pontos címünket nevünket.Aki esetleg tud segíteni kiszikokodil@gmail.com email címen legyen szíves jelezze.privátban mindent leírok posztját meg mutatom.Előre is köszönöm a segítséget.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!