Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Evicke2 Creative Commons License 1 napja 0 0 4398

Teljesen felesleges a drága barnacukrot vagy nádcukrot venned, mert hatásában semmiben nem különbözik a fehér cukortól. Átmenetileg nyírfacukor vagy eritrit jobb, de hosszú távon érdemesebb leszokni az édes ízről. Semmi pluszt nem ad az édesítés tápanyagban ugyanis - üres kalória.

Az autoimmun betegségeket egyébként elsősorban a glutén és a tejfehérje okozza, ezért ezeknek az elhagyásával érhetsz el leggyorsabban drasztikus javulást a gyulladások és ezzel együtt a fájdalom csökkenése révén. Persze azért legalább 4-5 hónapig egyáltalán nem szabad ilyeneket enni, aztán utána ha újra visszaveszed, megint sz@rul leszel. Vagyis soha többé. :-)

Általános, sokszor-sokszoros tapasztalat.

Előzmény: zsuka64 (4397)
zsuka64 Creative Commons License 1 napja 0 0 4397

köszönöm a támogató sorokat!! :) Igen azt hiszem kicsit ingerlékenyebb lettem Én is mind a közlekedés során mind otthon még az "élő fába" is bele tudnék kötni :( de megpróbálok kitartó lenni. Végül is még "csak" a 2 heti /napi Trexan adagnál tartok. De gondolkodok  étrend változtatáson is, még ha nem is teljesen mindenben, de egy-két összetevőt biztosan elhagyok illetve helyettesíteni fogok. Kezdtem a fehér finomított cukor elhagyásával, helyette Nád/barnacukrot használok stb.stb. Mivel több hozzászólásban olvastam a biológiai terápiát, biztosan rá fogok kérdezni a doktornőnél, de sajnos csak június 11-én kell visszamennem :( addig azért remélem hatni fog a gyógyszer

Előzmény: .ETNA. (4392)
.ETNA. Creative Commons License 2 napja 0 0 4396

ilyen gyógyítók = ilyen gyógyultak  ... önálló életre kel néha a tabletem:-)

.ETNA. Creative Commons License 2 napja 0 0 4395

Ja, még annyi, az RA sajnos NEM gyógyítható, de elvétve, kivételes gyógyulások előfordulnak, de ez bármely más betegség esetében is elmondható. SENKI sem tudja, hogy mitől, miért pont ők gyógyultak meg, nem feltétlenül az étrend, sokkal inkább az agy testre gyakorolt gyógyítómechanizmusának bekapcsolási képességében különlegesek az ilyen gyógyítók ... szó szerint olyan mértékű önszuggesszióra voltak képesek, hogy valóban "meggyógyultak" ... hát, igen, a hit csodákra képes:-)

.ETNA. Creative Commons License 2 napja 0 0 4394

https://www.youtube.com/watch?v=5SHGCh5r8Oo

 

... az előbb mellényomtam, bocsi :-) A videóban szereplő szerekről (gyull.csökkentő a Dr.Best Serrapeptase stb.) 17:37-nél beszél ... ezek Magyarországon is kaphatóak. Ártani nem árt, de hogy használ-e ... na az lutri:-) Persze ezt úgy elkezdeni, hogy állandó gyulladásban vannak az ízületeid és nagy fájdalmaid vannak ... hát, szerintem előbb inkább el kell érni egy gyulladásmentes időszakot és akkor próbálkozni a videóban látott kemény böjttel, viszont az étrended átállítása akár már most is kipróbálható. Nekem spec. nem jött be a paleo, de van, akinek igen.

.ETNA. Creative Commons License 2 napja 0 0 4393

A videó linkje:

 

.ETNA. Creative Commons License 2 napja 0 0 4392

Szia!

Nálam gyorsan hatott, ha jól emlékszem max. egy hónap ... de általában elmondható, hogy a szervezetem jól reagált az RA-ra (2006. novemberében diagnosztizálták, 2008. márciusától kapom a biol. terápiát) kapott szerekre.

 

A reumatoid arthritisznek van szeronegatív formája is, ami azt jelenti, hogy a vérből nem mutatható ki pl. a reuma faktor növekedés, vagy az antigén stb., ilyenkor a legnehezebb a dolga a reumatológusnak, mert csak a röntgen felvételekre, illetve az általad elmondott - elég jellegzetes - tünetekre (no és a tapasztalataira) hagyatkozhat.

 

Biológiai terápiára kérdezz rá ... én korábban Remicade infóziót kaptam, most Simponi injekciót és köszi jól vagyok, a minap pl. gyalogolni/sétálni támadt kedvem és a Kálvin tértől elsétáltam - simán - az Irgalmasrendibe (most már ott fogom kapni a biol.terápiát) :-)

 

Van itt a fórumon egy ügyeletesünk, aki az étrend változtatására esküszik, de ezt lentebb olvashatod.

 

Ami azt illeti, néhány nappal ezelőtt láttam a "Gyógyíthatatlanok" c. sorozat egyik epizódját, amelyben egy RA-s zongoraművész, énektanár, Maria Holloway esetét mutatták be. Belinkelem a videót. Az az igazság, hogy ha ez ilyen baromi egyszerű lenne, akkor nem lenne a Földön egyetlen egy RA-s sem. Sajnos nem ilyen egyszerű, de egy próbát esetleg megér az étrend átállítása stb. is. Amit a videóban szereplő csaj csinált az nagyon durva, nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez mindenkinél hatásos, de akinek nincs vesztenivalója, az tehet egy próbát:-)

 

Az első időszakban - MINDENKI !! - átesik egy ilyen pszichés sokkon, aztán, amikor múlik a fájdalom és rátaláltok valami módszerre, vagy egy gyógyszerre, ami segít, akkor már kicsit könnyebb! Ide bármikor, bátran írj, akár azt is, ha éppen tele a hócipőd a világgal és konkrétan minden egészségessel is (nekem gyakran voltak ilyen gondolataim), a "fórumlakók" szintén átestek már hasonló szituációkon, egyszóval, megértjük, pontosan tudjuk, hogy mit érzel, de tényleg :-)) Kitartás!!

Előzmény: zsuka64 (4390)
Evicke2 Creative Commons License 3 napja 0 0 4391

A RA, mint autoimmun betegség gyógyítható, de legalábbis tünetmentessé tehetők a glutén- és tejmentes, alacsony szénhidráttartalmú táplálkozással; mivel már tudjuk, hogy ezek felelősek a szervezetszintű gyulladásért és az autoimmun folyamatokért. A rossz és hiányos táplálkozást emellett fel kell javítanunk vitaminokkal és jó zsírokkal (leginkább D, K2, Mg, ill. Omega3 halolaj formájában).

 

Jómagam 5 és fél éve tértem át erre az étrendre, ezelőtt 35 évem állandó gyulladásokkal, fájdalmakkal és gyógyszerszedéssel telt (rheumatiod arthritis), ám a táplálkozásom drasztikus megváltoztatása után fél év alatt tünetmentes lettem és azóta egyetlen szem gyógyszert nem szedtem be. A betegség ennyi idő alatt alaposan rajtam hagyta a nyomát sok degeneráció formájában, most mégis futok, szaladok, kertészkedek stb. Ahogy sok más egykori betegtársam is. Nagyon sok esetet ismerek, akiknek jelentősen csökkentek az ízületi gyulladásai, fájdalmai. Sajnos deformitások már nemigen fognak elmúlni, ezért érdemes minél korábban áttérni a új étrendere, mert ezzel megelőzhetők.

 

Tudom, hihetetlennek hangzik, pedig szó sincs csodáról, bárkivel megtörténhet ez, ahogyan immár sok-sok egykori autoimmun beteg esete bizonyítja, a mezei szénanáthától az ekcémán át a szklerózis multiplexig.
Sajnos a sok éven át roncsoló hagyományos táplálkozás okozta károsodások nem minden esetben állíthatók helyre, de tünetei enyhülésére és a gyógyszeradagok csökkentésére kivétel nélkül mindenki számíthat, és ugye már csak ezért is megéri!

Egy kis segítség kezdetnek, vagyis az alapelvek röviden, valamint a fogyasztható élelmi anyagok és sok-sok recept:
http://paleocsalad.blogspot.hu/p/paleo-etrend.html
http://paleovital.hu/?page_id=3900

Több olvasnivaló, tudományos alapok, gyógyulástörténetek ide kattintva

Akinek kérdése van, ebben a topicban megtalál:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9198021&la=128412015

Előzmény: zsuka64 (4390)
zsuka64 Creative Commons License 3 napja 0 0 4390

Sziasztok!

Folyamatos izületi fájdalmakkal kűzdök. A szakorvosi reumatológus nem tudott "mit kezdeni" velem, mert hiába vizsgált meg és RA gyanúja van, a vérvétel nem mutatja a betegséget. kb. egy évig szedette Velem a Medrol nevű szteroid tartalmú gyógyszert - napi egy szem reggel - mely alig észrevehetővé tette a fájdalmakat. Mivel tanácstalan volt, ezért javasolta az ORFI Immunológiát. Itt is készítettek vérvizsgálatot, röntgent mely december 11-én készült (február 5-én még nem volt készen!). Addig is szedtem folyamatosan a Medrolt. Közben más topikozókhoz hasonlóan a gyógyszer mellékhatásaként az Én fejem is felpüffedt, amit már a környezetem is szóvá tett, a járműveken úgy éreztem, hogy mindenki engem bámul, mivel úgy nézek ki mint egy "alkesz". Április elején visszamentem kontrolra az ORFI-ba de a Doktornő nem mondott semmi konrkrétumot, ismét kiírt röntgent, havonként kellenne mennem vérvizsgálatra. Gyógyszer panaszomra változtattunk a Trexan-ra, melyet ugye egy héten egyszer kell szedni. Kiegészítőként napi 1 szem folsav. Igaz most kezdtem, de olyan fájdalmakkal kűzdök most is, hogy reggel le kell akrobatikáznom magamat az ágyról, utána "bejáratni az izületket). Erősen gondolkodom azon, hogy visszatérek a Medrolhoz. Szeretnék arra választ kapni azoktól, akik a Trexant szedik, hogy kb. mennyi idő a hatás kifejtés - tudom, hogy minden szervezet másként reagál a gyógyszerekre csak kb. - vagy "ne várjak csodát" tőle és maradjak a Medrolnál és a puffadtságnál, de legalább megszünik a folyamatos fájdalom, élhetem az életemet.  Most már pszichésen kikészülök lassan. :(

emíliagy Creative Commons License 2015.04.10 0 0 4389

Tisztelt Fórumozók! 

 


Nevem Györffy Enikő, a Nemzetközi Üzleti Főiskola tanára vagyok,
de a Corporate Translations nevében
 jelentkezem egy projekt keretében, az oszteoartritisz (combban vagy térdben) kapcsolatos kérdőíves tanulmány
kapcsán. A Corporate Translations a piacvezető amerikai fordító cég.
 A kérdőívek  díjazása 100 dollár.

Kérem, jelezzenek vissza, hogy részt tudnak-e venni a kérdőív
kitötltésében, hogy a további lépéseket megtehessük.

Köszönettel,

üdvözlettel:

Györffy Enikő.

.ETNA. Creative Commons License 2015.03.13 0 0 4388

Ja bocsi, az azonnali felmondásnál elírtam ... természetesen a 48. szakasz 78. paragrafusáról van szó ..

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200001.TV

 

.ETNA. Creative Commons License 2015.03.13 0 0 4387

Nálad szerintem nem indokolt az azonnali hatályú felmondás, vagyis jár egy évig Neked a táppénz ... s bár ez alatt bármikor felmondhat ugyan a munkáltatód és fel is vehet akárkit a helyedre, de Neked a felmondási idő csak akkor jár le, ha a dokid (vagy a felülvizsgáló főorvos) kiír, illetve ha "gyógyultnak" nyilvánítanak.


S lényegében a felmondási idő lejártakor kifizet és utána indul vagy a munkanélküli 90 nap ... vagy új munkahely, vagy leszázalékolás, vagy hát ahogy majd alakul.

 

Remélem, hogy ez így már némiképpen megnyugtató számodra, persze nyilván az lenne az igazi, hogy meggyógyulnál és mehetnél dolgozni, de hát ugye, ember tervez, Isten végez ...

.ETNA. Creative Commons License 2015.03.13 0 0 4386

MT 2012. évi I. tv. X. fejezet 37. szakasz 64. §.

64. § (1) A munkaviszony megszüntethető

a) közös megegyezéssel,

b) felmondással,

c) azonnali hatályú felmondással.

(2) A megszüntetés okának az indokolásból világosan ki kell tűnnie. A megszüntető jognyilatkozat indokának valóságát és okszerűségét a nyilatkozattevő bizonyítja.

 

MT 2012. évi I. tv. X. fejezet 37. szakasz 75. §.

42. Azonnali hatályú felmondás

78. § (1) A munkáltató vagy a munkavállaló a munkaviszonyt azonnali hatályú felmondással megszüntetheti, ha a másik fél

a) a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy

b) egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.

(2) Az azonnali hatályú felmondás jogát az ennek alapjául szolgáló okról való tudomásszerzéstől számított tizenöt napon, legfeljebb azonban az ok bekövetkeztétől számított egy éven belül, bűncselekmény elkövetése esetén a büntethetőség elévüléséig lehet gyakorolni. A tudomásszerzés időpontjának, ha az azonnali hatályú felmondás jogát testület jogosult gyakorolni, azt kell tekinteni, amikor az azonnali hatályú felmondás okáról a testületet - mint a munkáltatói jogkört gyakorló szervet - tájékoztatják.

(3) A munkavállaló azonnali hatályú felmondása esetén a munkáltató köteles a 70. § (3) bekezdésében és a 77. §-ban foglaltakat megfelelően alkalmazni.45

79. § (1) Azonnali hatályú felmondással - indokolás nélkül - megszüntetheti

a) a fél a munkaviszonyt a próbaidő alatt,

b) a munkáltató a határozott idejű munkaviszonyt.

(2) Az (1) bekezdés b) pont szerinti megszüntetés esetén a munkavállaló jogosult tizenkét havi, vagy ha a határozott időből hátralévő idő egy évnél rövidebb, a hátralévő időre járó távolléti díjára.

.ETNA. Creative Commons License 2015.03.13 0 0 4385

Szia!

 

Na végre, kitisztult! :-)

1./ Van tehát az AZONNALI hatályú (régebben ez volt szerintem a "rendkívüli" elnevezésű) felmondás, ennek biztosan vannak szabályai az MT-ben vagy a belső szabályzatban, vagy a munkaszerződésben (klasszikus esete, amikor pl. egy szondázás során pozitív a szonda a munka kezdésekor vagy végzésekor ... pl. egy buszsofőrnél stb.), ilyenkor, mivel nincs felmondási idő, AZONNAL életbe lét a felmondás, másnapra már nem jár táppénz, sem felmondási idő, sem semmi.

Ilyenkor 

a./annak, akinek a felmondás előtt volt már egy évig munkaviszonya, annak jár a munkanélküli segély (vagy mifene most éppen az elnevezése) 90 napig, mivel ebből vonják a TB járulékot, így nem kell fizetni semmit

 

b./ ha nem volt előtte egy évnyi m.viszony, akkor nem jár a munkanélküli segély, nem jár a táppénz sem (ez volt a passzív táppénz ...), de 45 napig még az állam gondoskodik a biztosításról, ez alatt kell új munkahelyet keresni, ha nem sikerül, akkor még a 45 nap LEJÁRTA ELŐTT el kell menni a NAV-hoz személyesen és szerződést kötni egészségszolgáltatási járulék fizetésére, küldenek postán csekket és fizeti mindenki magának a havi 6.930,- Ft-ot, s így ingyene számára a teljes eü. ellátás. (csak úgy mondom, attól, hogy éppen adott hónapban pl. nem tudja valaki befizetni, még simán mehet orvoshoz, mert nem változik pirosra a TAJ-kártyája, de az elmaradást előbb-utóbb rendezni kell, mert később még az új munkahelyi fizetésből is visszavonja a NAV stb.)

 

2./ Ha nem azonnali hatályú a felmondás, hanem RENDES, akkor jár az x nap felmondási idő és ilyenkor max. egy évig lehet valaki táppénzen (a háziorvos+felülvizsgáló orvos vizsgálatai alapján .. ahogy már írtam korábban) és amelyik nappal kiírja az orvos, vagyis "gyógyult"-nak tekinthető, vagy lejár az egy év, másnap kezdődik az x nap felmondási idő ... ez alatt biztosítás is van és fizetni sem kell ... erre jön még a plusz 45 nap állami biztosítás, ill. ha akar elmehet 90 napig munkanélkülire (a felmondási idő lejárta után - gondolom) és ha nem talál munkát, akkor kell a NAV-val szerződni a saját 6.930,- Ft-os havi eü.járulék fizetéssel kapcsolatban.

Abban nem vagyok biztos, hogy a 90 nap munkanélküli után is jár-e még az a bizonyos 45 nap ... tehát a felmondási idő letelte után ÖSSZESEN van 90 nap munkanélküli+45 nap állami tb és csak utána kell-e szerződni.

Persze ez - összességében - már csak részletkérdés:-)

 

Előzmény: Gyuszimók (4384)
Gyuszimók Creative Commons License 2015.03.12 0 0 4384

Szia !

 

Megjött a válasz az OEP-től , beszúrok ide egy részletet :

 

"A felmondás a munkaviszonyt nem azonnali hatállyal, hanem felmondási idővel, a felmondási védelmekre vonatkozó szabályok alkalmazása mellett szünteti meg. Ilyen védelem, hogy a munkáltató felmondása esetén a felmondási idő legkorábban a betegség miatti keresőképtelenség – legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év – lejártát követő napon kezdődik. A munkáltató tehát a keresőképtelenség ideje alatt is közölheti Önnel a felmondást, a felmondási idő azonban csak a keresőképessé válásával kezdődhet meg.

 

Az azonnali hatályú felmondás a munkaviszonyt minden esetben azonnali hatállyal, felmondási idő nélkül, a felmondási védelmekre vonatkozó szabályok alkalmazása nélkül szünteti meg.

 

Amennyiben a munkaviszonya bármely okból kifolyólag megszűnik, úgy ezzel együtt valóban megszűnik a biztosítotti státusza is. Azonban az egészségügyi szolgáltatások igénybevételére a megszűnést követő 45 napig – ennél rövidebb időtartamú biztosítási jogviszony esetén a jogviszony naptári napjainak megfelelő ideig – továbbra is jogosult marad. Természetesen az egészségügyi szolgáltató ezen időtartam letelte után is köteles Önt ellátni, azonban a bejelentési- és járulékfizetési kötelezettség teljesítésének ellenőrzése céljából adatai az állami adóhatóságnak átadásra kerülnek, és havi 6.930 Ft összegnek megfelelő egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetésére kötelezhetik. Egyébként amennyiben Önnek megszűnik a biztosítási jogviszonya, és egészségügyi szolgáltatásra semmilyen jogcímen nem lesz jogosult, 15 napon belül be kell jelentkeznie az adóhatósághoz ezen járulék fizetése alá."

 

Okosabbak lettünk ?

 

Előzmény: .ETNA. (4383)
.ETNA. Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4383

Sajnálom ... sejtettem, hogy a munkáltatók jogait ezzel is csorbították fideszék .... pedig nem ezzel a módszerrel kell kiszűrni a táppénzcsalókat!!

Előzmény: Gyuszimók (4382)
Gyuszimók Creative Commons License 2015.03.04 0 0 4382

Azóta sincs válasz, de jártam a háziorvosomnál, aki ugyanazt mondja mint te.

Előzmény: .ETNA. (4381)
.ETNA. Creative Commons License 2015.03.02 0 0 4381

Köszi előre is! Bárcsak ne lenne igazam, de egyre inkább hajlok arra, hogy ha felmondanak valakinak .. akkor azonnal megszűnik a táppénz és máris kezdődik a felmondási idő ... tényleg kíváncsi vagyok, hogy mit írnak majd :-)

Előzmény: Gyuszimók (4380)
Gyuszimók Creative Commons License 2015.02.28 0 0 4380

Írtam az OEP-nek , gondolom majd jövő héten valamikor válaszolnak.

Amint megtudtam valamit, máris írok.

Előzmény: .ETNA. (4379)
.ETNA. Creative Commons License 2015.02.28 0 0 4379

Ez volt 2012-ben ... hogy most mi van, azt már én sem értem, de alább beszúrtam néhány magyarázatot, ebből kiderül, hogy életbe is lép a felmondás. Na azért erre kíváncsi vagyok, ha az OEP-nél megkérdezted, majd írd meg légy szíves, hogy mit mondtak:

 

az Eü törvényben ez van:  1997. évi LXXXIII.tv. V. fejezet:

 

46. § (1) Táppénz a keresőképtelenség tartamára jár, legfeljebb azonban

a)391 a biztosítási jogviszony fennállásának időtartama alatt egy éven át;

 

 

Gyuszimók Creative Commons License 2015.02.28 0 0 4378

Ezt találtam , csak nem értem mi a különbség a betegszabadság és a táppénz között?

 

"2012. július elseje jelentős változást hozott a felmondások területén is. A munkavállalókat leginkább érintő változás a betegség miatti keresőképtelenség (táppénz) alatti munkáltatói felmondás lehetősége. Nézzük ennek lényegét: a munkáltatói felmondás tehát közölhető a táppénz alatt, azonban a felmondási idő, csak a keresőképtelenség leteltét követő napon kezdődhet el, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év múlva kezdődik el. Azaz, ha valaki pl. betegszabadság kimerítését követően hosszú időre folyamatos táppénzre megy, és a táppénz alatt vele a felmondást közöltek, akkor a felmondási idő a betegszabadság végétől egy évre megkezdődik függetlenül attól, hogy továbbra is fennáll a keresőképtelenség".

 

http://www.munkaugyaudit.hu/felmondas-tappenz-alatt-felmondasi-tilalom-gyed-es-gyes-alatt/#

.ETNA. Creative Commons License 2015.02.28 0 0 4377

Hát, nem tudom, egyik helyen ezt írják, másik helyen azt, a Munka Törvénykönyve is mást ... :-)

 

"legfeljebb azonban a biztosítási jogviszony fennállásának időtartama alatt egy éven át, ha a keresőképtelenség ideje alatt a táppénzre jogosult személy munkaviszonya fennáll,"

 

"táppénzre jogosultsághoz alapvető feltétel a beteg fennálló biztosítási jogviszonya, tekintettel arra, hogy a táppénz annak jár, aki a biztosítása fennállása alatt válik keresőképtelenné. (Táppénzre kizárólag a biztosítottak jogosultak.)"

 

"Táppénz maximum egy évig jár a beteg munkavállalóknak, de ezen időszak alatt fenn kell állni a folyamatos biztosítási jogviszonynak. (Ez elég ritka, mert sajnos számos munkáltató felmond ha a munkavállaló huzamosabb ideig nem tud nála munkát végezni.)"

 

Ebből arra következtetek, hogy ha a munkaviszony már nem áll fenn, akkor a táppénzre való jogosultság sem ... vagy nem?

 

Viszont az egy éves táppénz idejére jár a teljes szabadság 2015. 01.01-től, ez is valami :-)

.ETNA. Creative Commons License 2015.02.28 0 0 4376

Na most elbizonytalanodtam:-)) Mindjárt elolvasom újra a jogszabályt...

Előzmény: Gyuszimók (4374)
.ETNA. Creative Commons License 2015.02.28 0 0 4375

:-) Igazán nincs mit, nekem nem fáradtság, plusz még nagyon gyorsan is gépelek:-)

Tehát összefoglalva:

1./ táppénzen egy évig tarthat max. a háziorvos, fontos, hogy minden szakorvosi kontrollra elmenj ezen időszak alatt, plusz a háziorvosnál lévő felülvizsgálatra is (nem hallottam arról, hogy ebben lenne változás)

2./ a táppénz már nem véd a felmondástól, tehát bármikor - a táppénzed ideje alatt - dönthet úgy a főnököd, hogy elbocsát, ha ez megtörténik, a felmondás napjával megszűnik a táppénz (már nincs a passzív táppénzre vonatkozó 45 napos szabály és nincs olyan, hogy táppénz alatt felmondanak, de Te továbbra is táppénzen maradhatsz és majd csak akkor lép életbe a felmondás, ha visszamentél)

 

Magyarán az a jó, ha szép csendben sunnyogsz (most nem a céggel és az ő bevételükkel, kiadásukkal, hanem kivételesen, "önző" módon csak saját magaddal törődj) ... amíg a főnököd nem tudja, hogy felmondhat a táppénz alatt, valószínűleg ezt nem teszi meg ... ha pedig felmond, akkor már úgy is mindegy, mert csak a felmondási idő és utána a 90 napos munkanélküli marad, s ez alatt intézd a leszázalékolást (ha a betegséged, állapotod indokolja).

 

Sajnos nem mondhatjuk, hogy szociálisan érzékeny kormányunk lenne ...

Előzmény: Gyuszimók (4369)
Gyuszimók Creative Commons License 2015.02.28 0 0 4374

Bocs, de ezt most nem értem . Szóval a táppénz ideje alatt kirúg és az életbe is lép ? És ha egy évig maradok táppénzen , ki fizeti utánam a TB-t , nyugdíjjárulékot stb... ?

 

Biztosan jól tudod ezt ?

Előzmény: .ETNA. (4371)
Gyuszimók Creative Commons License 2015.02.28 0 0 4373

Örülök, hogy tünetmentesen is itt vagy közöttünk :)

 

Előzmény: .ETNA. (4370)
Gyuszimók Creative Commons License 2015.02.28 0 0 4372

Ismételten csak megköszönni tudom !

Előzmény: .ETNA. (4367)
.ETNA. Creative Commons License 2015.02.28 0 0 4371

Hát sajnos ez változott, megszűnt a passzív táppénz (azt hívták így, amiről írtál). A háziorvos tarthat, de bizonyos időszakonként (talán 3 havonta?) egy felülvizsgáló orvos is kell, hogy lásson, ő a háziorvosi rendelőbe megy ilyenkor, a háziorvosnál volt anno (nem tudom, hogy most hogy van) kiírva, hogy a tartós táppénzeseknek mikor van felülvizsgálat.

Előzmény: Gyuszimók (4369)
.ETNA. Creative Commons License 2015.02.28 0 0 4370

Ja és 2008-tól biológiai terápiát (Remicade, most pedig Simponi) kapok, így 2008-tól (az egy éves gyógyszer-kihagyást leszámítva) tünetmentes vagyok, nincs fájdalom, gyulladás stb.

Előzmény: .ETNA. (4368)
Gyuszimók Creative Commons License 2015.02.28 0 0 4369

Rengeteg hasznos információval szolgálsz mindannyiunknak , szívből köszönjük .

 

Én úgy tudom, hogy bármikor kirúghatnak a táppénz ideje alatt de csak akkor lép érvénybe, ha munkára jelentkezel. Vagyis ha egy évig táppénzen vagyok , a munkáltatónak ugyanúgy meg kell fizetnie utánam a közterheket. Jól tudom ? ( Nekem ez is elég kellemetlen, mert kis cég vagyunk , négy alkalmazottal , nem könnyű kigazdálkodni valakinek a közterheit , ha az a valaki nem termel )

 

Nekem inkább az a nagy problémám, hogy hogyan tudnék táppénzen maradni egy évig , mert úgy tudom, hogy a háziorvos nem tarthat ennyi ideig? Ha jól tudom erre csak az a bizonyos leszázalékolási bizottság képes . Ez igaz vagy téves ?  Arra kérnék ötletet, hogyan maradhassak táppénzen egy évig ?

Abban biztos vagyok, hogy a megszokott munkámat (fizikai), már nem fogom tudni végezni és azonnal ki fognak rúgni. Jó lenne nagyon észnél lenni most de még erre is képtelen vagyok.

Előzmény: .ETNA. (4365)