Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2 napja 0 0 4630

Szia!

 

Igazán nincs mit, hátha találsz valakit, akinek vannak közvetlen infói a betegségről, vagy a diagnosztizálás fázisairól.

 

Egyébként, amikor még a Remicade biol.terápit kaptam (infúziós) a reumatoid arthritiszemre, voltak Bechterew-kóros betegek is, ők is kapták a biol.terápiát.

 

Az ízületi fájdalmak elég sok betegség "kísérő" tünetei, gondolom azért kell az immunológiai vizsgálat, hogy minden mást kizárjanak, nem hinném, hogy a Bechterewre ez kimutat valamit, arra inkább a CT és MR jó, mert az elején még a röntgen kevés (később, ill. előrehaladott állapotban, már egyértelműen kimutatja a röntgen is). Ahogy biztosan Te is olvastad már, akkor kérik a további képalkotó vizsgálatokat, amikor a röntgenen "van valami", ami nem egyértelmű ... csak "gyanú". Ezt a "gyanút" fogja megerősíteni, vagy végleg elvetni az MR leleted.

 

Reméljük a legjobbakat :-)

 

 

Előzmény: Edit70ke (4629)
Edit70ke Creative Commons License 4 napja 0 0 4629

Szia! Köszönöm a tanácsokat! :-)

 Egyenlőre ott tartok hogy a vérem immunológián van, voltam egyébként is laborban, illetve röntgeneken (6 felvétel). SI MR vizsgálatra várom az időpontot. Sajnos a röntgen leletemen a medence felvételről nem írtak egy szót sem, miután az orvos végig nézte a felvételeket, utána mondta, hogy MR-re küld. :-( Nem tudom mi lesz az eredmény... Elég sűrűn fáj bal oldalt a csípőm, időnként a lábamba sugárzóan is. Remélem nem kell hónapokat várni az MR felvételre. Esetleg az immunológia eredmény is kimutathat ezzel kapcsolatosan valamit? Az Achilles inammal jártam most kezelésre, de sajnos nem múlt el a fájdalom. :-( Szép napot!

Előzmény: .ETNA. (4628)
.ETNA. Creative Commons License 5 napja 0 0 4628

Talán a kopás lenne a rosszak közül a "legjobb", bár, az sem leányálom. Majd írd meg, ha kiderül ...

 

Éppen javasolni szerettem volna, hogy a gyorskeresővel keress olyan topickot, ahol kimondottan Bechterewes betegek vannak.

 

Meg is találtam a "Bechterew-kór avagy SPA" topickot, s látom, hogy már írtál is oda, de az a fórum elég lassan pörög, 1-2-3 havonta egy-egy hozzászólás ...

 

Van arra is lehetőség, hogy közvetlenül küldj valakinek e-mailt és érdeklődj tőle, mert attól, hogy ritkán ír a fórumra, biztosan szívesen leírja Neked egy mail-ben a tapasztalatait.

 

Nézd át az SPA-s hozzászólásokat és kattints rá annak a hozzászólónak a nevére, akiről úgy gondolod, hogy lehet infója, ha szerencséd van, akkor az adatlapján az e-mail címe nyilvános és simán tudsz neki közvetlenül írni. Jelezd, hogy a fórumon olvastad és szeretnéd segítséget kérni stb., stb.

 

 

Előzmény: Edit70ke (4627)
Edit70ke Creative Commons License 2015.11.15 0 0 4627

Szia! Köszi a választ! Már látta a reumás orvos, csak ellentmondásosnak itéli a leletet. SZerepel a végén az hogy SPA valószínű. Ugyanakkor az is, hogy sacroielitis egyik oldalon sem valószínű. És arra gondoltam, hogy ha van valaki SPA-s, esetleg található -e ilyen a leletei valamelyikén. Esés nem jöhet szóba, akkor lehet, hogy kopás..

Előzmény: .ETNA. (4626)
.ETNA. Creative Commons License 2015.11.15 0 0 4626

Szia! Ez valami olyasmi, hogy a háti és lumbális (vagyis ágyéki) csigolyáknál valamilyen hossztengelyi (horizontális) halmozódás (novum) van, ami általában valamilyen trauma (ütés, esés stb.) hatására is létrejöhetett, esetleg lehet kopásos elváltozás is. De persze, az a biztos, hogy ha a háziorvost megkérdezed, szerintem ez a legegyszerűbb és így nem kell várni a kérdésfeltevéssel addig, amíg a szakrendelésre kell visszamenni.

Előzmény: Edit70ke (4625)
Edit70ke Creative Commons License 2015.11.15 0 0 4625

Üdvözlet Mindenkinek!

Én holnap kezdem a kivizsgálást, vérvétel (egy része Debrecenbe megy), vizelet, mindenféle röntgen felvételek. Mozgásszervi panaszaim tizen éve vannak. Van valakinek a leletén olyan hogy a háti és lumbális gerincszakaszokon horizontális halmozódások ábrázolódnak? Jelenleg Achilles íngyulladással járok fizikora és Aflamint szedek...

.ETNA. Creative Commons License 2015.11.12 0 0 4624
Előzmény: Evicke3 (4623)
Evicke3 Creative Commons License 2015.11.12 0 0 4623

Gyógyulástörténet: ízületi bántalmak, emésztés, vérnyomás

http://paleorszag.hu/magazin/gyogyulastortenet-izuleti-bantalmak-emesztes-vernyom--1266

Evicke3 Creative Commons License 2015.11.11 0 0 4622

A fájdalom- és lázcsillapítók akut veseelégtelenséget okozhatnak

http://www.tenyek-tevhitek.hu/a_fajdalom-_es_lazcsillapitok_akut_veseelegtelenseget_okozhatnak.htm

.ETNA. Creative Commons License 2015.10.28 0 0 4621

Néha az is kell én egyszer, három napig - kb. szünet nélkül - csak Szex és New York-ot néztem:-)

 

Lehet, hogy egy kis elcsitulás, "bambulás" is segíthet, hogy ... nem is tudom, hogy pl. újra feltöltődj!! Ha pedig tényleg csak a fehérvérsejtszám esett le és ez a fáradtság oka, akkor azon viszont tényleg tudnak injekcióval javítani.

 

De lehet ez csak sima őszi fáradtság is, amit még annál is előjön, aki egyébként semmilyen kezelést sem kap! Ilyenkor szokták ajánlani a zenehallgatást (vidám, energikus számok), a természetes fényt, kitárni az ablakot és áradjon az a napfény a szobába. Jó lehet még az illóolajos párologtatás, no és a "klasszikusok" a zöldségrágcsálás vagy a jégkockaszopogatás-rágcsálás:-) Ez utóbbi, éppen a hideg miatt, stimulálja az agyat - az okosok szerint.

 

Remélem, hogy minden rendben lesz a felülvizsgálaton és visszatér az energiád is! Szurkolok!!

 

A műsorotok fantasztikusan jó volt, lehet, hogy egy új előadás, fellépés is fel tudnak kicsit rázni:-)

 

Előzmény: ovics (4619)
.ETNA. Creative Commons License 2015.10.28 0 0 4620

:-) én id pontosan ezt mondtan Ovicsnak, ha van egy komolyabb fájdalom, vagy baj, a kisebb ... valahogy automatikusan bagatellizálódik :-) S ez egyébként Ovicsnál tökéletesen bejött ... bárcsak ne lett volna "nagyobb baj", de a rosszban legalább annyi jó van, hogy az RA most "nyugovóra tért" !

Előzmény: yaris49 (4618)
ovics Creative Commons License 2015.10.28 0 0 4619

Valószínű így van, de az RA-t is ugy tartják kordában, hogy lerontják az immunrendszert. Na most nekem a béka alatt van.

Elfogadhatóan viseltem eddig a kemót, azon a héten padlón voltam, amikor kaptam, de 2 hét duracelles mód volt azután.

Most elfáradtam. Nem vagyok önmagam, legszívesebben feküdnék és bambulnék a semmibe. Most indulok kontrolra a múlt heti kemó után. lehet, hogy a fehérvérsejtszám esett le, azon lehet javítani.

Előzmény: yaris49 (4618)
yaris49 Creative Commons License 2015.10.24 0 0 4618

Ovics nekem mikor hasonló problémám vol, azt mondta a prof ez azért van mert a szervezet a nagyobb bajra figyel, lehet benne valami mert ahogy abból a bajból kezdtem felépülni úgy kezdődött a fájdalom.. Meddig kapsz még kemot és hogy viseled?

Előzmény: ovics (4616)
yaris49 Creative Commons License 2015.10.24 0 0 4617

Már nagyon régen voltam itt, de tájokoztatás képen úgy érzem tudnotok kell, hogy az adott bio egyik napról a másikra immúnissá válhat a szervezetre, ez történ velem is már a 3. fajtát igényelték meg mert a DS28 6,7 megint. A vasam nagyon pocsék a fehérvérsejtek ja és a süllyedés 67. Most az utóbbi 3 hétben olyan fájdalmaim voltak, hogy 2-el szedtem az Aflamit, valamennyit használt de nem sokat. Most voltam kontrollon be injekcióz a doktornő most elviselhető ha nem erőltetem. Az elsőt 7 évig tudtam adni a 2- at  csak 2- ig.......Egyenlőre ennyi mindenkinek fájdalom mentes napokat kívánok.

ovics Creative Commons License 2015.10.24 0 0 4616

Sziasztok !

Régen jártam erre, mert más elfoglaltságom van. Kemo kemo hátán 18 hónapja. A röhej, azóta nem fájnak az izületeim, pedig minden RA-s kezelést leállitottak.

ETNA ott volt a fellépésünkön, látta, hogy nem fájnak, nem nyögök, táncolok....................

.ETNA. Creative Commons License 2015.10.22 0 0 4615

Ezek jó értékek, nekem 0,6 a CRP és általában kicsivel magasabb a gyulladás, viszont semmim sem fáj ... az a gond az autoimmun kórságok esetében, hogy - ahogy az immunrendszerünk sem egyforma - azonos betegség esetén is totál eltérő tüneteket produkálunk, teljesen másképpen reagálunk bizonyos gyógyszerekre, kezelésekre. 

 

Pl. egy epeköves, vagy túl sok gyomorsav termeléssel küzdő, vagy egy cukorbeteg, sokkal kiszámíthatóbb (az orvos által is "tervezhetőbb") módon reagál, pontosan tudható, hogy mi lesz, ha túl sok cukros ételt fogyaszt, vagy ha leesik a vércukor szintje, ha begörcsöl az epéje stb. Egy friss RA-s diagnózissal a "tarsolyodban", kb. kizárt, hogy előre tervezhess, mert teljességgel kiszámíthatatlan, hogy egy adott kezelésre, gyógyszerre, diétára, gyógymódra .. vagy pl. az időjárásra ... hogyan fogsz reagálni. Van, aki érzi az időjárásváltozást .. én pl. egyáltalán nem.

 

Sajnos, ez mindaddig így is marad, amíg az immunrendszer működésével kapcsolatban az orvostudomány leginkább csak tapogatózik, azt tudják, hogy hogyan kell egy epekövet eltávolítani, inzulint pótolni, szívbillentyűt cserélni, koszorúeret tágítani, de a leghalványabb fogalmuk sincs, hogy hogyan lehetne az immunrendszer működésének zavara esetén, valahogy "resetelni" és újraindítani :-) Csak a tüneteket, vagy a megváltozott működésből fakadó eseményeket próbálják korrigálni, gátolni. Vagyis azt nem tudják, hogyan lehetne az immunrendszerrel "megértetni", hogy ne pánikoljon, nincs ellenség, nem szükséges a TNF-alfát bőséggel termelni ... csak azt sikerült megoldani - s persze évtizedekkel korábbi állapothoz képest már ez is haladás! - , hogy pl. a TNF-alfát lekössék ... no de ha már van művér és hasonló extrák, hátha lesz ebben is néhány évtized múlva áttörés:-))

Előzmény: arin54 (4614)
arin54 Creative Commons License 2015.10.19 0 0 4614

Teljesen lement a CRP 2-3, a süllyedés is 3-4 között van, ami kezdetben 125 volt.

A dokim szerint egy idő után a szervezet a bio-ra is ellenanyagot termel és hatástalanná válhat. Ezt akadályozza meg a metotrexat , tehát fontos lehet a bio. terápia mellett. Ezért mondják mindig, hogy együtt hatásosabb.

 

Állítólag az interleukin /IL-6 is/az immunrendszer jelzőrendszere, ami RA esetén / tévesen/ folyamatosan fertőzésre utaló riasztásokat küld az immunrendszer felé és az pedig védekezésképpen elindítja a gyulladási folyamatokat, amit egy idő után a szervezet nem tud leállítani és krónikussá válik. Gyakorlatilag nem csak az immunrendszer a felelős a rossz folyamatokért. A lényeg az, hogy valamelyik fontos résztvevő /TNF - alfa, IL-6, vagy B-sejt/ gátlásával a folyamat megszakítható legyen. Ha viszont tényleg fertőzés van, ez akkor is így működik....ezért kell jobban vigyázni.

 

Nem kioktatásképpen írom ezeket, csak hátha van, akinek ez új dolog.

 

Gyógyulást kívánok mindenkinek!!!

Előzmény: .ETNA. (4612)
.ETNA. Creative Commons License 2015.10.16 0 0 4613

Taoista tai chira jártam ... ez kimondottan ízületkímélő mozgásforma, most már nem járok az egyesületbe, ma már csak itthon gyakorolgatom ...

Előzmény: holdvilág81 (4611)
.ETNA. Creative Commons License 2015.10.16 0 0 4612

Ez szuper! Még nem hallottam eddig csak a TNF-alfa gátlókról.

2008-2013. között Remicade infúzióval kezdtem, nem volt semmi gondom, kis kihagyás (külföldi tartózkodás miatt) után, most Simponi injekciót kapok és szerencsére egyáltalán nincs rám semmilyen hatással a hideg, az eső.

 

Metotrexat nélkül mennyi szokott lenni a vérsüllyedésed? Képes a biol. terápia a referenciaérték felső határa alatt tartani?

Előzmény: arin54 (4610)
holdvilág81 Creative Commons License 2015.10.16 0 0 4611

Próbáltátok az úszást, jógát vagy vmi olyan mozgás formát, ami kíméli az ízületeket? Állítólag elviselhetőbbé teszi a betegséget.

arin54 Creative Commons License 2015.10.16 0 0 4610

16 év egészségesen is hosszú idő, nem hogy reumával. Nálam nagyon durván jelentkezett. Három hétig nem aludtam éjjel nappal fájt a kézcsuklóim és a nyakam. Egy poharat sem tudtam megfogni,semmilyen fájdalomcsillapító nem használt. Viszont a vizsgálati eredményeim egyértelműen igazolták az RA-t. Kb egy hónap után már gyógyszeres kezelést kaptam/trexan, medrol/, ami csak enyhítette a tüneteket. Most RoActemtra-t kapom, ami egy újabb szer. Nem TNF -alfa, hanem IL-6 /interleukin/ gátló. Dokim szerint: az újabb kutatási eredmények alapján az előzőektől eltérően hatásosabb és ami fontos, hogy a mellékhatások is ritkábbak. Eleinte metatx-al együtt kaptam, de azt kérésemre elhagytam, ezt lehet anélkül is.  Elmondanám, azért néha most is fájogat itt-ott, de sokkal jobb, mint előtte.

Gyógyulást és szép napokat kívánok mindenkinek!

Előzmény: pimpec (4609)
pimpec Creative Commons License 2015.10.15 0 0 4609

Szia!

 

Szintén RA-s vagyok már 16 éve.Amikor  a betegséget megállapították akkor gyógyszeres kezelést kaptam.7 éve viszont én is biológia terápiát(REMICADE) kapok,ami valóban hatásos.Te melyik fajta biológiai terápiát kapod?

Előzmény: arin54 (4607)
nagypanni Creative Commons License 2015.10.15 0 0 4608

Köszönöm szépen a segítségedet! Küldöm a kérdőívet! Jó egészséget kívánok! Üdv.

Előzmény: arin54 (4607)
arin54 Creative Commons License 2015.10.14 0 0 4607

Szia!

Nekem is küldhetsz kérdőívet, az e-mailem nyitott. 2 éve vagyok RA-s, amelyben meglehet, hogy 20 évi fájdalom volt. Most bioterápián vagyok, mert másfél évig a bázisterápia nem volt elég hatásos.

 Fájdalom mentes napokat Mindenkinek!

Üdv.: Arin

Előzmény: nagypanni (4606)
nagypanni Creative Commons License 2015.10.14 0 0 4606

Sziasztok!

Sajnos nekem is fáj mindenem, az eső is tehet róla. Én csak gyógyszereket szedek, sajnos másban nem igazán hiszek, pedig lehet, hogy kellene.

Ha esetleg valakinek még küldhetnék a kérdőívemből, amivel a szakdolgozatomat írom, megköszönném!

Üdv. és jó egészséget Mindenkinek!

Előzmény: holdvilág81 (4605)
holdvilág81 Creative Commons License 2015.10.13 0 0 4605

Helló Mindenkinek,

 

Tegnap nekem is bedurrant a bal vállam, 75 mg-os Voltaren tabletta sem segített, pedig az nekem mindig bejön.

Valaki próbálta már közületek a Bioptron lámpát?

yaris49 Creative Commons License 2015.10.11 0 0 4604

Sziasztok.

 

Már régen írtam, de most be vagyok úgy gyulladva, hogy alig birok valamit is csinálni, a kezem a vállam a csípőm bokám, szóval nagyon oda vagyok, hozzá teszem bio terápiás vagyok, 7 évig Emberles, most simponi, ez van... Csak azért írom le, hogy a bio mellet is lehet rossz.

 

.ETNA. Creative Commons License 2015.10.08 0 0 4603

Igazán nincs mit ..  :-)

holdvilág81 Creative Commons License 2015.10.07 0 0 4602

Szia Panni!

Most már publikus a mail címem. :-)

Kedves Etna, köszi a segítséget!

 

Előzmény: nagypanni (4601)
nagypanni Creative Commons License 2015.10.07 0 0 4601

Köszönöm szépen! Most már nyilvános a címem, ha esetleg elküldöd a Tiédet, akkor már menni fog.

Előzmény: holdvilág81 (4598)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!