Keresés

Részletes keresés

hagyma boly Creative Commons License 1 napja 0 0 4703

Kedves yaris49 !

én is Roactemrat kapok, mindenkinek 1 egy havi adagot írnak fel Dr Bidló Judit mb főosztályvezető asszony utasításra 

Előzmény: yaris49 (4702)
yaris49 Creative Commons License 1 napja 0 0 4702

Ja és most jutott eszembe, hogy beszéltem az asszisztenssel és mondta csak 1 havi adagot fognak írni egyenlőre.

Előzmény: .ETNA. (4688)
yaris49 Creative Commons License 1 napja 0 0 4701

Kedves Etna.

 

Igen Simponit kaptam februárig, de le kellett cserélni mert már nem használt. Az új szurit februárban kellet volna elkezdenem, de kaptam egy hasnyál mirigy gyulladást és a vizsgálatkor kiderült epekövem van, hála istennek ápr 1-én már meg is műtöttek, és a jövőhetén kezdhetem el az ujjat. A neve RoActemra 162 mg remélem jó lesz mert már nagyon fájdogálok minden hol.

Előzmény: .ETNA. (4688)
kovats dee Creative Commons License 2 napja 0 0 4700

Létezik valamilyen vérvétel, ami kimutatná, hogy nekem autoimmun-e a történet? Vagy hogy streoid vagy biol ter. vagy trexan kell? Synlabnal talaltam olyat, ami a tnf-alfat mutatja ki verbol, ket het alatt, 12 000 Ft. RA, meg a többi általános cucc nekem mind negatív lett... Valamitől mégis fáj a csuklóm, meg a térdem, meg a többi. 

Előzmény: .ETNA. (4684)
hagyma boly Creative Commons License 3 napja 0 0 4699

Kedves ETNA

 

 

Utána érdeklődtem, neked szerencséd volt, sajnos csak havonta lehet felírtani.

Előzmény: .ETNA. (4695)
hagyma boly Creative Commons License 5 napja 0 0 4698

Dr. Bidló Judit 
főosztályvezető 
Ártámogatási Főosztály+36-1-298-2458+36-1-298-2457vezetok.atfo@oep.hu

azt hiszem itt fogom kezdeni a telefonálást  hétfőn reggel, felhez kell manninem a lábhoz, azutám majd elválik milesz,

DE hogy nincs átgondolva a rendelkezés, ha egyéltalán  ez így igaz

Előzmény: .ETNA. (4695)
.ETNA. Creative Commons License 5 napja 0 0 4697

Jut eszembe, most kicsit lehidaltam ... mert lényegében, éppen kb. 956 ezer forintot érő injekciót fotóztam le :-)

hagyma boly Creative Commons License 5 napja 0 0 4696

Elhiszem, hogy meg van a 3 havi adag, az enyém ROaCTEMRA, de mindegy is, hogy mi, tömött folyóson felháborodott betegek, ideges nővérek, mindenki 3X több laklommal fordul meg mint eddig,napi szinten tele van beteggel az egész bilógiai terápis részleg és mindenki zugolódik

Előzmény: .ETNA. (4693)
.ETNA. Creative Commons License 5 napja 0 0 4695

Majd írd meg, hogy mire jutottál!

Előzmény: hagyma boly (4694)
hagyma boly Creative Commons License 5 napja 0 0 4694

Utána fogk érdeklődi a jövőhetet ezzel kezdem, felhivom az ORFIT, Szfvárt,meglátom mit mondanak.

Előzmény: .ETNA. (4692)
.ETNA. Creative Commons License 5 napja 0 0 4693

.ETNA. Creative Commons License 5 napja 0 0 4692

Talán érdemes egy telefont megereszteni ... nem is értem, egy szót sem szólt az orvosom arról, hogy bármi változás lenne, pedig nem én vagyok az egyetlen betege, hiszen ez biol.terápiás centrum, Budapesten csak itt és az ORFI-ban van biol.terápiás szer felírására lehetőség!

 

Előzmény: hagyma boly (4691)
hagyma boly Creative Commons License 5 napja 0 0 4691

Nekem 60 km-t kell utaznom oda,de kísérővel kell mennem,mert egyedül nem tudok az neki évi 12 nap szabi csak erre . szörnyű. Lehet felkeresem Székesfehérvárt és megkérdezem , hogy ott is megy a dolog, mert azonos kb a távolság.

Előzmény: .ETNA. (4690)
.ETNA. Creative Commons License 5 napja 0 0 4690

Hát, ez nem semmi, lehet, hogy csak némely szerből, ami éppen "hiánycikk", vagy nem rendeltek eleget? Nem is értem, a kórház (biológiai terápiás centrum) mellett van a gyógyszertár, gond nélkül kiadták a papírra, amit az orvosom felírt ... ahogy máskor is.

Előzmény: hagyma boly (4689)
hagyma boly Creative Commons License 5 napja 0 0 4689

Akkor , hogy is van ez Veszprémben?

Előzmény: .ETNA. (4687)
.ETNA. Creative Commons License 5 napja 0 0 4688

Pedig Te is Simponit kapsz most, ugye? Ráadásul a két intézmény ... jószerivel, egymással szemben van a Frankel León :-)

Előzmény: yaris49 (4681)
.ETNA. Creative Commons License 5 napja 0 0 4687

injekciók

.ETNA. Creative Commons License 5 napja 0 0 4686

Igen most, bent csücsülnek az injekciót a hűtőszekrényemben :-) Budapesten az Irgalmasrendiben.

Előzmény: hagyma boly (4683)
.ETNA. Creative Commons License 5 napja 0 0 4685

... ja és még annyi, hogy a fiunknál kb. 1 évesen jött elő, s ettől kezdve hordtuk egyébként pulmanológus magánrendelésre, mindenféle orrsprayt, porlasztót kapott és gyógyszert is szedett. Miután a természetgyógyász kezelés befejeződött, az állapota sokkal jobb lett, fokozatosan elhagytuk a gyógyszert, nem kellett szemcsepp egyáltalán. Csak annyi maradt meg, hogy a vadrozs virágzásának idején, kb. két hétig, többet tüsszentget és többet fújja az orrát (kb. mint egy lefutóban lévő nátha idején), ja és volt egy keresztes kutyaszőr allergiája is, az olyan szinten elmúlt, hogy kb. 4 évvel később lett egy kutyink, aki élete végéig ... 12 éven keresztül velünk - lakásban - volt, a fiamnál ezalatt, SOHA, semmilyen tünet nem jött elő:-)

 

Egyszóval, anno, nekünk is bejött, de a saját betegségemmel kapcsolatban, miután utánaolvastam a neten, hogy miről is van szó, nem gondoltam, hogy rajtam segíthet egy akupunktúra, akupresszúra, vagy köpölyözés. De nem vagyunk egyformák, lehet, hogy valakinek bejön.

Előzmény: .ETNA. (4684)
.ETNA. Creative Commons License 5 napja 0 0 4684

Egy volt kollégámék hordták az Ormos Intézetbe a súlyos asztmás (befulladt többször is) és allergiás fiukat, hatásos volt, bár nyilván mindig is érzékenyebb lesz, mint az, aki életében nem volt még asztmás, vagy allergiás, de nincsenek tünetei, vagyis a asztmája és allergiája is remisszióban van. Egyébként tizenéves korának egészen az elején (talán 11 ) volt a srác ... elképzelhető, hogy ha gyerekkorban kezelik, akkor a pubertás is rásegít kicsit és hatásosabb, mint a felnőtteknél? Nem tudom ... csak sejtem, a gyerkőcök amúgy is sokkal könnyebben viselik az átlagos betegségeket (torokgyulladás stb.).

 

Anno a fiamnak is allergiája volt (fák, füvek és a legerősebb a vadrozs), őt 4 évesen egy természetgyógyász központba hordtuk, ahol akkoriban egy ukrán doktornő (is) rendelt, kb. 6 alkalommal kezelte. Kicsi fém golyókat tett (és pici ragtapaszdarabkákkal leragasztotta őket) a megfelelő akupunktúrás pontokra és ezeket kellett egyenként maszírozni x percig naponta x alkalommal ... pontosan már nem emlékszem, ja és még csinált ezt+azt ... otthon esténként pedig talpmasszázst csináltunk (Dr. Palágyi Jolanda könyvében írtak szerint). Az egyik kezelésre mentünk éppen, amikor már kezdett bedagadni a szeme (persze otthon felejtettem a sietség miatt a szemcseppet), de a kezelés végére teljesen visszahúzódott és azóta SOHA nem jött elő, EGYSZER SEM (pedig tényleg durva volt, előfordult, hogy csak kamillás vattás kimosás után tudta egyáltalán kinyitni a kis szemét reggelente, vagy pl. egyszerűen leállt az orrlégzése .. pedig 1,5 éves korában már kivették az orrmanduláját is) !

 

Ennyi tapasztalatom van természetgyógyász vonalon.

 

A mi autoimmun betegségünk azonban teljesen más, hogy az immunrendszert mi módon lehet visszaterelni a "normál" működésre, miután így meggajdult ... gőzöm sincs, talán még az agykontroll jöhetne szóba. Sokan az étkezési szokások megváltoztatására esküsznek, hááát, ez sajna nekem nem jött be.

 

A biol. terápiától semmi bajom sincs, ahogy már írtam is, a mellette szedett Trexan a szedés elején okozott egy kis szédülgetés-féleséget (inkább olyan bizonytalanság érzés volt), de hamar elmúlt. Ne hasonlítsd a szteroidhoz a biolt, a szteroid valóban durva és kb. mindenkinél - méghozzá nagyon hamar - jelentkező, egyértelmű mellékhatásokkal jár!

 

Ha

Előzmény: kovats dee (4680)
hagyma boly Creative Commons License 5 napja 0 0 4683

Kedves ETNA !

 

Most április 26-án írta fel a reumatoligán ? Megkérdezhetem melyik városban ?

Előzmény: .ETNA. (4682)
.ETNA. Creative Commons License 5 napja 0 0 4682

Nekem 26-án felírta a főorvosnő a 3 havi injekciót (Simponi), nem említette, hogy változás lesz ...

Előzmény: hagyma boly (4677)
yaris49 Creative Commons License 6 napja 0 0 4681

Nekem is havonta kell járni...ORFI.

Előzmény: hagyma boly (4677)
kovats dee Creative Commons License 2016.04.27 0 0 4680

Én már lebeszéltem az egyik dokival a biol terápiát, viszont én még mindig attól félek, h rosszabb lesz tőle. Ha ott lent ez miatt elszabadul a bakter, akkor lehet, hogy megszívom. Ezzel az egésszel kb az a tapasztalatom, hogy mindig akkor rosszabbodott az állapotom, amikor valami terápiát megpróbáltam: szteroidos kenőcs - attól szökött fel prosztatára, medrol - attól nagyobbodott meg a prosztata, tamsulozin - ettől terjedt át a jobboldali lebenyekre, meg a mellékherékre... Mióta nem szedek semmit, stagnál az állapot. Ha nem lenne az ízület, akkor el is fogadnám, hogy ez már javulni nem fog, de az ízület miatt nincs életem: se sportolni nem tudok, egész nap frusztrált vagyok miatta, bizserget állandóan. A halántékomnál is meg van duzzadva az ízület. Természetgyógyászatban sajnos nem hiszek. Ormosról rosszakat írnak Index Fórumon. Bár ez lehet, hogy nem valós kommentek, hisz mögöttük lévő személy ismweretlen. Te a pozitív feedback-eket honnan szerezted? 

Előzmény: .ETNA. (4671)
hagyma boly Creative Commons License 2016.04.26 0 0 4679

Szia !arin54

 

Köszönöm a válaszod,sajnos így sem lett jobb a helyzet, de aki ezt kitalálta az nem volt még beteg. A háziorvosnál beutalót kérni a laborba, ami szintén nekem nincs helyben, oda is ugy szállítanak, az eredményért csak másnap lehet menni, ha szerencsém van akkor valaki ismerőssel elhozatom, ha nem akkor oda ujra el kell jutni a család valamelyik tagjának és az csak a RA  betegség, Hol van még a gerinc sebészti kontroll és a Parkinson kór kontoll ??!!!

Előzmény: arin54 (4678)
arin54 Creative Commons License 2016.04.26 0 0 4678

Szia!

Igen, én is áprilisban voltam, nekem is mondta a doki, hogy a vizsgálat továbbra is lehet 3 havonta, de az injekciót csak egy hónapra lehet kiadni. Szerencsére nekem nem okoz olyan nagy gondot, mert helyben lakom. Azt mondták, hogy csak átveszem és már mehetek is. Egyébként nálunk rugalmasan mennek a dolgok, időpontra kell menni és várakozni nem kell. Max. 1 óra alatt szoktam végezni. Sajnállak, nem elég maga a betegség, még ilyenek is gondot okoznak.

Fájdalom mentes szép napokat!

Előzmény: hagyma boly (4677)
hagyma boly Creative Commons License 2016.04.26 0 0 4677

Sziasztok !

 

 

 

RA-beteg vagyok biológiai terápiára járok a hol injektiót kaptam eddig mindíg 3 hónapra.Most voltam áprilisban és azt mondták, hogy OEP Dr Bidló Judit utasitására csak 1 havi adagot írhatnak fel.  Van - e közöttetek valaki aki szintén így járt, vagy neki  továbbra is 3 hónapra felírják az inkektiót?

 

 

Ezzel csupán csak az a problémám. hogy más betegségem folytán egyedül közlekedni nem tudok a páromnak kell szabadságot kivenni, hogy eljussak a közeli 60 km-re lévő intézménybe. Ez évi 12 nap szabadság,és hol van még a többi nap  amire szintén kísérni kell engem.Nem beszélve az ottani tumultusról,és az egész

napos várakozásról.

Gerrdus Creative Commons License 2016.04.23 0 0 4676

Sziasztok,

 

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy mindkét térdben lévő, valószínű kis folyadék okozta térdhajlat duzzanatra (mely minden nap jelentkezik már két hete, de már korábban is előfordult csak nem ilyen gyakran), az orvos Meloxan-t írt fel.

Mondta minimum 15 napig, de lehet tovább is szednem kell.

Van arról tapasztalatotok, hogy korulbelul a non szteroid szerek milyen hamar kezdenek el hatni? ma az 5.-et vettem be, de még előjön ugyanúgy..

A pihentetés nagyon szukseges hozza? nekem a járástól előjön, annyi szabit nem tudok kivenni sajnos.

Vérképem jó, valószínű porcok állapota vagy valami hasonlótól alakult ki, nagyon nem tudják..

 

Köszönöm szépen a válaszokat!!

.ETNA. Creative Commons License 2016.04.16 0 0 4675

Talán nem is kell - majd írd meg, hogy végül hogyan döntött az orvosod  ...

Előzmény: arin54 (4674)
arin54 Creative Commons License 2016.04.14 0 0 4674

Kösz a pontosítást. Természetesen a műtétek esetében értendő a megszakítás. Nekem a montaux poz. miattt 9 hó INH /antibiotikum/ kezelés okozott egyebek mellett fogínyvérzést, amit hiába kezelek, nem akar múlni. A bioth-t nem szeretném felfüggeszteni emiatt.

Előzmény: .ETNA. (4673)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!