Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 3 napja 0 1 4819

A reumatoid artritiszem miatt fájdult meg a térdem jó néhány évvel ezelőtt ... akkor fizioterápiára jártam, elektromos kezelést kaptam. Egy kúrát csináltam végig és teljesen rendbe is jöttek a térdízületeim. Persze az alapbetegség (RA) nem múlt el és azóta is kapom folyamatosan a biológiai terápiás kezelést, szóval a fájdalommentesség - ennek is köszönhetően - nálam bejött, de akkor nagyon sokat segített a fizioterápia, de pl. az ujjaim ízületénél nem jött be, egyáltalán nem használt.

 

Egyebekben a Cataflam - amit háziorvos írhat fel - segít a fájdalom/gyulladás csökkentésében ... recept nélkül kapható a Cataflam Dolo ... ebben kevesebb a hatóanyag (gondolom).

 

Anno, amikor a glükozamin-kondroitin stb. vonalra rákérdeztem az orvosomnál, csak legyintett, persze, autoimmunbetegként nyilván nálam más a helyzet, az csak olyan "nesze semmi, fogd meg jól" kategória lett volna, Nálad attól még beválthat, de ha idegbecsípődés okozza, akkor ártani ugyan nem árt, de - feltételezem - nem is igen fog használni!

Előzmény: Dez Orient (4818)
Dez Orient Creative Commons License 2017.04.14 0 0 4818

Milyen vény nélküli vagy akár orvos által felírt szer vált be nektek térdfájdalomra? Egyre szarabb a helyzet, 1 hete még csak a jobb térdben volt némi gyanús előjel, hétvégén csak guggolásból alig bírtam felállni, mára a ház elé kimenni is gondot jelent, illetve tegnapig csak behajlítva volt gáz, már kinyújtva is folyamatosan fáj, pihentetés közben is, mintha kemény falnak feszíteném a térdeim. Magas hatóanyagtartalmú szert keresek. Dokioz ünnepek után jutok, minden tipp jól jön, igyekszek minél több forrásból infót szerezni. Hirtelen 80 éves lettem, 2 hét alatt. Nagyon király! Segítsetek.

Glükozamin-Kondroitin vonal ajánlható? Vagy más? Injekció szintet még talán nem igényli az állapotom. Volt már, hogy ilyen gyors romlás visszafordítódott valakinél? Az ő története mi? Miket érzett és mi oldotta meg? Vagy mi csökkentette a fájdalmat?

Dr.OrmosGábor Creative Commons License 2017.04.12 0 0 4817

Inkább idegbecsipődés lehet az ok, amit manuálterápiás kezeléssel lehet kezelni.

Dr. Ormos Gábor

Előzmény: luci87 (4789)
Dez Orient Creative Commons License 2017.04.10 0 0 4816

Orvost keresek és információt. Azt hiszem nagy gondban vagyok. Cifran antibiotikumot szedtem, mellékhatásként ütemes fülcsengés, halláscsökkenés, ízületi fájdalmak jelentek meg. Nagy mértékűek. A kúra közben is jelentkeztek, de akkor még nem kapcsoltam, majd annak befejeztével erősödtek, akkorra már egyértelművé vált az összefüggés. Először a bal kéz ujjaiban a fájdalom, főleg az ujjtöveknél, pár nappal később átterjedt a jobb kézre is is, majd a térdekre 5 nap után a kúra végétől számítva. Guggolásból alig birok felállni..

A kérdés, hogy lesz ennek vége? Gyógyszerész szerint csak ki kell ürülni a szervezetből, de szerintem ez nem az a szint. Mi történik bennem? Olyat is olvasni, hogy autoimmun reakció van ilyenkor és a saját vedekezőrendszer bontja le a porcszöveteket(!). Nem tudom ez történik-e vagy más, de egyre rosszabb a helyzet. Kíváncsi vagyok nagyon. Alapcselekmények is gondot jelentenek, előtte ilyen gondok nem voltak. Alapvetően terjed szét bennem a baj. Reggeli merevség után, mozgás közben sem csökken a fájdalom, sőt. 2. hete tart ez.

 

Lehet-e valamit tenni? Minden perc számít? Vagy semmi teendő, semmi lehetőség? Létezik ilyenre ellenkezelés másik antibiotikummal vagy BÁRMI? Fülre és ízületre is kérdezem. Külön-külön is teljesen ellehetetlenítenek.
Az sem világos, hogy újjáépíthető-e a porcszövet vagy sem. Nyilván, ha igen, bizonyos mértéktől. Igen fontosnak tűnik az időtényező, de NEM TUDOM tehetetlenség van-e vagy hova kapjak, merre induljak, a dokik nem mondanak semmi érdemlegeset.

 

Azt sem tudom mozoghatok-e vagy kifejezetten kímélni kellene magam ilyen esetben. Azt sem, hogy ez gyulladás vagy önpusztítás az immun részéről. Ha pedig csak gyógyszertári készítmények szintjén van maszatolási lehetőség, mit ajánlotok? Mondjuk glüközamin-kondroitin vonalon. Ha jól vettem ki, még ez az, ami leginkább használ valamit.

luci87 Creative Commons License 2017.03.10 0 0 4815

Hat,lehet,nem tudom.De maskor is vettem mar be,akkor nem okozott gondot.Igaz most ehgyomorra vettem be mindkettot,hogy vegigtudjam csinalni az ejjeles muszakot a becsipodott derekammal...

Előzmény: .ETNA. (4813)
.ETNA. Creative Commons License 2017.03.10 0 0 4814

Igen, nyilván nem vagyunk egyformák, de 10 kg túlsúlynál még az orvos sem szokott annyira aggódni, az általános vélekedés szerint (hétköznapi értelemben), nem 10 kiló pluszhoz kapcsoljuk a "túlsúly" fogalmát :-)

Előzmény: gombóc63 (4811)
.ETNA. Creative Commons License 2017.03.10 0 0 4813

Nem hinném, hogy a reálisan nézem-e magam történettel van gond, mert egyébként nagyon sok múlik azon, hogy hová is kerülnek rajtunk a kilók (ahogy írtad is), rajtam pl. azonnal a has, csípő ... vagyis már 3-4 kiló is azonnal látszik:-)

 

Elképzelhető, hogy csak a Mydetonra vagy az Aflaminra reagáltál túl érzékenyen? Megnéztem a betegtájékoztatójukat, a Mydetonnál külön kiemelik, hogy ha valakinek izomgyengeséggel járó betegsége van, akkor ne szedje .. gondolom fokozza a tüneteket. Lehet, hogy Nálad nem "fokozta", hanem éppen hogy "kiváltotta" ?

Előzmény: luci87 (4812)
luci87 Creative Commons License 2017.03.09 0 0 4812

Biztos nem latom magam realisan de nem erzem magam kovernek,igaz  a 160 cm hez voltam 63 is,most 73 vagyok,de nem gurulok,van derekam,mellre csipore hiztam inkabb.A klimax is hozta ezt,49 leszek...

 

A tunetek a Mydeton Aflamin bevetele utan kezdodtek,es addig se meg azota se volt ilyen...de annak meg ellentmond,hogy nem 1-2 napig tartott,mig kiurult,hanem tovabb...

Előzmény: .ETNA. (4810)
gombóc63 Creative Commons License 2017.03.09 0 0 4811

Csak akkor bakfitty 10 kiló plusz ha nincs bajod. 25 éven át ennyit cipeltem, azon kivül, hogy telt voltam nem okozott gondot. Aztán jött a térdem, majd a derekam...most kifejezetten hasznos, hogy a 10-ből maradt 2. Vagyis normál súlyban vagyok. 

Nem vagy egyedül aki vizet prédikál...úton-útfélen csak a torna hasznosságát hallom és én is nyomom, de nagyon nagy erőfeszítésembe telik csinálni, hónapok alatt se szerettem meg:-(

Vajon a nyaki CT ugyanazt mutatja ki mint az MR? Rettenet állapotban van a nyakam is, MR mutatta ki, és vannak tünetek is hozzá. Néha nagyon nehéz a fejem, gyenge a vállam stb.

Előzmény: .ETNA. (4810)
.ETNA. Creative Commons License 2017.03.09 0 0 4810

Szia!

Na, akkor nem lettél sokkal okosabb, van egy olyan sanda gyanúm, hogy inkább valamilyen keringési probléma okozhatta a végtaggyengeséget, vagy valamilyen vitamin és/vagy ásványianyag-hiány. De legalább azt tudod, hogy extrán vészes helyzet nincs :-)

 

A 10 kg túlsúly - szerintem - bakfitty ... persze nem mindegy, hogy 50 vagy 70 kg lenne az ideális és erre jött rá a 10 kg. Életem első 46 évében inkább sovány voltam, aki nem képes hízni, hiába imádja az édességet, jó az étvágya és egy hatalmas adag Somlói meg se kottyan neki, mert utána még simán lenyom egy-két Rákóczi-túróst is :-) A magasságomhoz képest - elvileg - most vagyok ideális súlyban (60 kg) , de ez nálam, már 10 kg "túlsúly", mert 50 kg-osan érzem jól magam, sőőőt, 48 kg-osan a legszuperebben ... 60 kg-osan nem vagyok olyan energikus, mint 50-51 kg-osan voltam, pedig a 163 cm-hez az 50 kg-ot nem az ideális kategóriába sorolják ... és nekem mégis ez jön be.

 

Egyszóval, csak azt akarom mondani,hogy a "túlsúly" relatív! A mozgásra, sportolásra buzdítanálak, csak az az én számból hiteltelen lenne, mert saját magam sem vagyok képes rávenni a gyalogláson/erőltetett sétán kívül másra :-))

Előzmény: luci87 (4809)
luci87 Creative Commons License 2017.03.08 0 0 4809

Sziasztok,kivizsgáltattam magam ,de okosabb nem lettem,mi okozhatta azt a napokig tartó végtaggyengeséget, szédülést.Nyaki gerinc, kopony ct volt, komolyabb elváltozásom nincs, koromnak megfelelő a gerincem..

Kardiologiai kivizsgálás sokrétű volt,megtzdtam vannak veseköveim, zsírmájam van, bal kamrai enyhe hypertrophia, és enyhe mitralis prolapsusom van, de a kardiológus szerint nem komoly ez sem.A szívmegnagyobbodásom szerinte a 10 kg túlsúlyomtól van...Tény nem vagyok egy anorexiás, inkább teltkarcsú.. na mindegy...

Egy életre elegem van a szakrendelésekből, vizsgálatokból..

Tavaly pattanó ujjal akartak műteni,ill. t.előtt,de nem mentem el, szteroid inj. rendbehozta, igaz 3 hónapos előjegyzések voltak a reumatológián..de lekopogom azóta nincs vele gond.Ill. hazudok, egyszer kiújult, de az injekció megint használt..

 

Hiába, öregszem, jövőre már 50 leszek..:(

Előzmény: luci87 (4789)
zoltanne60 Creative Commons License 2017.03.08 0 0 4808

Megjött az összes laboreredmény. ANCA szűrő, ACA szűrő, ENA, b2GPI szűrő, negatív.

A Nucleosama 20 helyett 200, az ANA26 pozitív lett.  Minden más rendben.

Ez mit jelent most?

Előzmény: .ETNA. (4807)
.ETNA. Creative Commons License 2017.03.07 0 0 4807

:-) Igazán nincs mit, remélem, kicsit meg tudtalak nyugtatni !

Előzmény: zoltanne60 (4806)
zoltanne60 Creative Commons License 2017.03.06 0 0 4806

Kössz!

Előzmény: .ETNA. (4804)
.ETNA. Creative Commons License 2017.03.04 0 0 4805

Az anti-CCP , ha magasabb, akkor azt jelenti, hogy az állapot /valamelyik autoimmun/ most is jelen van, de az, hogy most csak ilyen - viszonylag - alacsony az érték, az a 'nyugvó' , remisszióban lévő állapotot jelzi!  

 

Nem felétlenül a fájdalom, vagy a gyulladás szintjét jelenti, mert pl nulla fájdalom és gyulladás mellett is volt simán 360-as anti-CCP ill. reumafaktor értékem. Akkor az orvosom azt mondta, hogy ebből az látszik, hogy a 'folyamat' /az RA/ zajlik a háttérben, de szerencsére sikerült jól eltalálni a megfelelő gyógyszit /biol.terápiás szert/. 

Előzmény: holdvilág81 (4802)
.ETNA. Creative Commons License 2017.03.04 0 0 4804

Szia! Írtam egy választ Neked az autoimmun topikban ... 

Előzmény: zoltanne60 (4803)
zoltanne60 Creative Commons License 2017.03.01 0 0 4803

Szeretnék segítséget kérni. Bőrgyógyászhoz fordultam, mert az ujjaim a körömágynál vörösek, fájnak. A kézújjaimon is van pár piros folt. Vérvételre küldtek. Diagnózis: I7300/3 , Raynaud syndroma. Sokan izületi betegséget mondanak.

 

Eddig sok eredmény érkezett. Ami eltérés: GOT/ASAT 32 helyett 35 U/l., Nucleosoma 21 helyett 200 U/ml., ANA26 poz. A többi leletem rendben van.

 

 

Még várnom kell egy véreredményre: - ANCA SZŰRŐ, P-ANCA, C-ANCA, ACA SZŰRŐ, β2GPI szűrő, U1-RNP, Scl_70.

 

Ez milyen vizsgálat? Nagyon megijedtem, remélem nem komoly. Mire számíthatok? 

 

holdvilág81 Creative Commons License 2017.02.28 0 0 4802

Sziasztok!

Már rég jártam a fórumon. RA gyanús és psoriasis-hoz társuló ízületi gyulladás gyanús vagyok, még nem dőlt el a másfél év alatt. Arra lennék kíváncsi, tudjátok-e azt, hogy az anti ccp érték a vérben ugrálhat-e össze-vissza?

Most voltam laboron, és a közel 1 évvel ezelőtti 330 után most 137 lett az érték, ami értelem szerűen magas, de mégis jóval lejjebb ment, és kevesebbet fájnak az ízületeim. A doki szerint tökmindegy, mert pozitív ez is, az is. Én viszont nem így gondolom. Bázis terápiát nem írtak elő még, mert nem egyértelmű, hogy mi van és 4 hónap múlva megyek vissza kontrollra. Előfordulhat, hogy ennyit visszaesik ez az érték, vagy ez általában "fönt" marad, ha RA-ról van szó? Szerintetek??

.ETNA. Creative Commons License 2017.02.19 0 0 4801

Szia! Amikor az infúziós biológiai terápiára jártam, sok pikkelysömörös beteg is járt ugyanarra, Remicade infúziót kaptak ők is, mert ízületi gyulladásuk volt (ahogy nekem is ... én RA-s vagyok).

 

Ha a Chlamydiát nem kezelik, akkor okozhat testszerte gyulladásokat (nem csak a tüdőben és a felső légutakban, mint általában), az ízületi és az inhüvelygyulladás is szerepel a Chlamydiás panaszok között.

 

Egyébként, amikor az autoimmunom kezdődött, nekem is csak a fájdalom volt és nem volt piros a terület (könyök, váll, térd, csukló), bepirosodás max.  az ujjaim kisízületeinél volt, de ott sem jelentős mértékű. Viszont a kisízületeknél a duzzanat szemmel látható volt! A könyökben, vállban, térdben viszont egyáltalán NEM volt semmilyen duzzanat.

 

Nem szteroid fájdalomcsökkentőkkel, fizioterápiával kezdtem (pl. a térdem teljesen helyre is hozta anno) ... Te ezeken már túl vagy? Ha nem, akkor nem korai még a bázisterápia?

Azért én kérnék még egy másik dokitól is véleményt, akár magánorvostól, vagy egy magánkórházban konzultációt ... ha ők sem látnak más megoldást ... akkor nincs mit tenni, vagy a fájdalom, vagy a fájdalommentesség, DE gyógyszer. Vagy vannak az alternatÍv lehetőségek, sok pénz és kétséges kimenetel ...

 

De azért nem kell ám izgulni, az autoimmun "rosszabbodásához" is idő kell ... szóval nem a "24. órában" vagy, ne kapkodd el, amíg tuti biztos diagnózisod nincs!

Előzmény: direct10 (4788)
yaris49 Creative Commons License 2017.02.19 0 0 4800

Szia én is így jártam engemet ki vizsgáltak hematológián is az eredmény kétséges csak valószínűsítik,hogy a biológiai terápia az oka, de egyenlőre tőlem is elvették én is delagilt szedek a nettől tudsz róla bővebben... A hematológiára kontraólra, kell majd járnom.. Ja a delagilal kapcsolatban az én orvosom szemészeti ki vizsgálást kér első alkalom után 3 hónap múlva majd hat havonta....

Előzmény: sione2 (4798)
Retkes László Creative Commons License 2017.02.16 0 0 4799

Sziasztok!

 

19 éves vagyok, versenyszerűen kosárlabdázom (heti 8-10 edzés). Segítséget szeretnék kérni tőletek, hátha valaki találkozott már hasonló problémával és meg tudja mondani, mit csináljak vele. Kb. 4-5 hónapja kezdődött az egész...

 

A folyamatos edzések mellett kialakult egy folyamatos, terhelésre jelentkező fájdalom mindkét alsó lábszáram belső részén (posterior tibialis). Először megpróbáltam magam megoldani, sok nyújtással, de nem sikerült, egyre jobban fájt.

 

Elmentem a csapatorvoshoz aki a következőket javasolta: folyamatos nyújtás, 3 hét pihenő (semmi edzés), lézerkezelés, pulzáló mágnes terápia, talpbetét, nem szteroid tartalmú gyulladáscsökkentő krémek. Ezt a 3 hetes procedúrát végig csináltam, majd amikor visszaálltam edzeni, 1 hét után ugyanúgy fájt.

 

Ezután egy budapesti orvoshoz mentünk, akiről jókat hallottunk. Ő is egyetértett abban, hogy túlterhelésre kialakult csonthártyagyulladásról van szó. A következőket javasolta: Aloe Vera Forever Freedom ital, Aloe Vera MSN gél, nyújtás, pihentetés. Az állapotom ezektől sem javult.

 

A csapatorvos nem látott más megoldást, mint egy szteroidos, gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapító hatású injekció beadását (Diprophos) mindkét lábamba, a fájó részbe. Azt tanácsolta, hogy az injekció után pihentessem a lábam 1 hétig és utána álljak vissza az edzésbe. Az egy hét letelt, de amikor visszaálltam már az első edzésen éreztem, hogy újra fáj.

 

Arra szeretnélek kérni benneteket, ha akárki tud valamit segíteni a témával kapcsolatban, legyen szíves ossza meg velem.

 

Előre is köszönöm a segítséget!

sione2 Creative Commons License 2017.02.14 0 0 4798

Sziasztok!

Nagyon régen voltam itt......azóta sok minden történt.

Mostanra sajnos be kellett fejeznem a biológiai terápiát, mert levette nagyon a fehérvérsejtszámot. Most egy kicsit elszomorodtam..........Jelenleg  delagilt kapok. Tud erről a gyógyszerről valaki valamilyen tapasztalatot mondani? Kapott valaki ilyen kezelést? Megköszönném ha írnátok....

KÁgi69 Creative Commons License 2017.02.02 0 0 4797

Szia direct10!

Nekem már kétszer volt "szerencsém" a Chlamidia Pneumonia-hez. Először 2000-ben. Akkor az egyik bokám fájt kegyetlenül, bedagadt. Góckutatás és vérkitenyésztés és Chlamidia Pneumoniae. Akkor még nem tudtam, hogy mi ez, arra emlékszem, hogy rengeteg antibiotikumot szedtem be és kb. három hónap alatt jöttem rendbe.

Másodszor, most öt éve, 2012-ben volt és mind a két bokámban olyan fájdalmakkal, hogy azt nem kívánom senkinek. 100-as vérsüllyedéssel és 100-as CRP-vel. Nem tudtam lábra állni és nem hatott semmi fájdalomcsillapító. Megint góckutatás és megint Chlamidia Pneumoniae. 20 napig napi két Doxycyclint írtak fel az infektológián és előtte már beszedtem két adag Augmentint is és Movalist kaptam a gyulladásra, mert amikor valamelyest enyhült a fájdalom, akkor nagyon csúnyán bedagadtak a bokáim. Ez megint több hónapos betegség volt. Akkor állapították meg az SPA-t is nálam másodszorra és azóta kapom a biológiai terápiát az SPA miatt. Nekem azt mondta az orvos az infektolóián, hogy a Chlamidia Pneumonia viszonylag egy ártatlan dolog, ami jó estben csak egy enyhe felső légúti betegséget okoz, de ha bekerül a vérbe, akkor viszont katasztrófát. Hát ez volt nálam... Mikor megismételték a tenyésztést, akkor nekem sem sokat változott a laborom, viszont akkor már nem volt aktív a Chlamidia. Az is látszott, hogy a legelső gyulladás már lezajlott volt és a második még nem zajlott le teljesen, de már nem volt aktív.

Azóta nem volt semmi bajom, a terápia óta a vérképem teljesen rendben volt egész mostanáig. Kb. három hete egy picit fájt a bokám és kicsit bedagadt. Azonnal menten laborba és a helyi reumatológushoz, mert a vérsüllyedésem 58 volt és a CRP is harminc, megint ízületi gyulladás és megint a bokámban. Megint Movalis, de nem volt most kivizsgálás. Két hét múlva megyek Pestre a terápiával kapcsolatban, kíváncsi leszek, hogy mit mond az ottani doktornő.

Úgyhogy nekem mind a kétszer a Chlamidia okozta az ízületi gyulladást és dagadást.

Előzmény: direct10 (4788)
kemorgo Creative Commons License 2017.01.15 0 0 4796

No, akkor a clamydia pneumonie-hez.

 

Emberemnek majd 20 éve volt egy súlyos fertőzése, többek között clamydia is, micoplasmával. . RA tipikus tünetekkel, dagadt, forró ízületekkel, de akkor kizárták az RA-t. Cserébe az összes gyulladási faktor az egekben, és a baktériumszám is. Akkoriban még az ízületi panaszoknál nem gondoltak rögtön clamydia fertőzésre, de orvosunk bevallása szerint utána sok olyan betegnél igazolódott a clamydia fertőzés, akikkel addig nem sok mindent tudtak kezdeni. Az infektológián találták meg a bajt, a kezelést átadták utána az akkor kezdő és lelkes háziorvosnak.

Nem 25 napig, hanem kb két évig kezelték. Három antibiotikum volt abban az időben alkalmas, a Klacid, a doxycyklin és végül a rovamycine.

A kezelés úgy zajlott, három hét antibibi, egy hét szünet, vérvétel. Utána ismét. Az összes közül a rovamycine vált be egyedül, a többitől nem csökkent lényegesen a baktériumszám, nagyon hamar ki is hulltak a felhasználhatóak közül. Házidoki még viccelődött is, hogy most aztán tessék jól reagálni, mert más már nem maradt a listán.

 

Folyamatosan volt friss fertőzés a labor szerint. A megoldást egy munkahely-váltás hozta, miután a folyton krákogó, harákoló kollégától megszabadult, utána soha többé nem volt friss fertőzése és végül határérték alá csökkent a baktériumszám, illetve csak az látszott, hogy volt ilyen fertőzése.

 

Szépséghibája a dolognak, hogy hét éve egy testszerte jelentkező súlyos gyulladás nyomán kiderült, hogy RA-s.

Azóta biológiai terápián van, a Trexánról már levették.

 

Mivel nem tudják, hogy az autoimmun mitől indul be, gyaníthatóan a clamydia fertőzés hozzájárult.

Előzmény: direct10 (4788)
luci87 Creative Commons License 2017.01.15 0 0 4795

Sajnos lehet, hogy magánrendelésre megyek inkább, ismerve az itteni viszonyokat, hónapos előjegyzések vannak mindenhol..

Előzmény: gombóc63 (4794)
gombóc63 Creative Commons License 2017.01.15 0 0 4794

Mindkettőre háziorvosi beutalóval tudsz menni, így őt keresd és megbeszélitek mi a fene lehet ez.

Előzmény: luci87 (4793)
luci87 Creative Commons License 2017.01.15 0 0 4793

Koszi.

A szedulesem olyan,mintha a labam akarna kimenni alolam,a terdem laza,ezert gondoltunk a Mydeton izomlazito hatasara.Mintha beteptem volna,vagy ittam volna(egyiket se szoktam,utobbit alkalmakkor)ehhez tudnam hasonlitani.A derekfajast mar eltudnam viselni.Erdemes lenne egy cardiologiai kivizsgalas? Ideggyogyaszati esetleg?

gombóc63 Creative Commons License 2017.01.15 0 0 4792

Szédüléssel kapcsolatban még annyit, hogy eddig én sem tudtam hova tenni a néha rám törő, esetleg napokig tartó állapotot, 3 napja tudom, hogy botrányos állapotban van a nyaki gerincem.

arpad-lajos Creative Commons License 2017.01.14 0 0 4791

Én egyszer a Mydetontól olyan allergiát kaptam, hogy azonnal az ügyeletre kellett vinni. Nagy adagú kálciuminjekciót kaptam.

 

Egy másik esetben  (a Mydetontól függetlenül) erős szédülést tapasztaltam hányingerrel együtt. Trental infúzióval elmúlt, majd pár hónap múlva visszajött. Nem egy komoly betegség, inkább félelmetes, mivel az ember nem tudja, hogy mitől van.

Végül egy fülész orvos javaslatára  Epeley módszerrel a fejet forgatva elmúlt. Időről-időre azért visszajön. Ilyenkor csinálom az Epeley féle gyakorlatokat.

Előzmény: luci87 (4789)
gombóc63 Creative Commons License 2017.01.14 0 0 4790

Szia! A mydeton hatása már nem lehet, én most szedem, semmi bajom tőle. Nem vettél be belőle sokat és már kiürülhetett. Járatos vagyok sajnos derék ügyben, annak nem sok köze lehet a kóválygásodhoz. Beszéld meg a háziorvosoddal, lehet egy véletlen, hogy most jött ki valami vérnyomás és pulzus gond. Stroke? Akkor már nem írnál:-(

Előzmény: luci87 (4789)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!