Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Evicke2 12 órája Creative Commons License 4274

Előzmény: .ETNA. (4273)
.ETNA. 12 órája Creative Commons License 4273

Köszi:-) Igen, reményeim szerint a Remicade jön újra, az enyém elvileg "sikertörténet", mert elsőre bejött a Remicade, talán írtam is már: 0,2 és hasonló crp, 20 alatti vérsüllyedés és nulla fájdalom (intenzív torna és gyaloglás és aktív élet, tánc, úszás, 15-19 órás autókázás stb. mellett sem volt semmi gond soha).

 

Nem, dehogy is, egyáltalán nem olyan mértékű, szerencsére, le is kopogom:-) Nekem sehol, semmilyen deformitásom nincs, most sincs beduzzadva, csak inkább "fájdogál". Még az infúzió előtti időszakban kicsit beszűkült ugyan a jobb vállam, mert elég sokszor be volt gyulladva, de később, amikor már hatott a Metho és a Remicade és nem volt gyulladás, akkor kb. 6-7 alkalmas gyógytorna a kórházban segített. Ma már ugyanúgy a hátam mögé tudom emelni és megérinteni a kezemmel a lapockámat, mint korábban, illetve mint a bal kezemmel.

 

Evicke stílusa rendkívül bárdolatlan, de hát, a stílus, maga az ember, ez meg ugye szabad ország, bárki szabadon lehet ostoba. Azért néha még engem is meglep, mert pl. a 4265-ös hsz-t az én 4263-as hozzászólásomra írta, de később azon problémázik, hogy amúgy nem is nekem szánta, miközben a kiindulópont is a 4258-as hsz-em volt, amire ő írta nekem a 4260-ast, na akkor vajon kinek is írt:-)

 

Veled kapcsolatban sem képes megjegyezni - pedig már írtuk neki párszor -, hogy nem is Neked, hanem a Lányodnak vannak - remélem csak voltak! - reumatikus gondjai. De olvasni is csak felületesen olvas, leírtam, nagyon gyorsan gépelek, nem tehetek róla, hogy ő grafománként sem ér a nyomomba:-))) Jókat somolygok rajta, nagyon szórakoztató, ahogy erőlködik, de valóban nem foglalkozunk vele (korábban itt már többen megbeszéltük ezt), csak néha "elhajlok" :-))

Előzmény: narancska22 (4270)
Evicke2 22 órája Creative Commons License 4272

és grafománként is bőven a töredékét írkálom, mint Etna.

Előzmény: narancska22 (4270)
Evicke2 22 órája Creative Commons License 4271

mondod mindezt úgy, hogy kitárgyaltuk, mennyire tönkrementek Evicke kezei. de nem, Evicke biztos nem volt beteg....

ha meg elfelejtetted, olvass vissza!!!!!!!

 

de végülis nem kell elhinni semmit, akkor sem, ha egy ilyen kezet látsz:

 

az ember sokmindent képes elhitetni magával - a te végzeted az, hogy bebeszéled, hogy az orvosi kezelés segít rajtad. aztán mire mentél vele eddig is...?  :-P

 

 

 

Előzmény: narancska22 (4270)
narancska22 26 órája Creative Commons License 4270

És ujra a Remicade-t fogod kapni? vagy esetleg más biol. th-ra tértek át? és ugyanolyan intenzitással jött vissza betegség? vagy azért kicsit mérsékeltebben? - sajnálom és jobbulást kivánok.

Evickével szerintem nem érdemes foglalkozni, én már abban sem vagyok biztos, hogy ő tényleg beteg-e, avagy csak irogat mert, hogy szavaival éljek "grafomán". 

Előzmény: .ETNA. (4268)
Evicke2 2 napja Creative Commons License 4269

1. nekem nem Szendi az isten", mert nem ő találta ki a paleót, és már régen nem is foglalkozik vele, paleós meg mégis egyre több van, tele a világ a követőivel és javulókkal, gyógyulókkal, a netről és magyarul megjelent könyvekből tájékozódnak. te is le vagy ragadva Szendinél, hát ez a te dolgod.

2. nem 1 hétre, de nem is egy hónapra kell "kipróbálni", van, akinek még 1 év se elég. ez nem egy időszakos diéta, hanem életmód.

3. remisszióban voltam már azelőtt is jóval, de nemszteroid gyulladáscsökkentőt még rendszeresen szednem kellett, és amikor elkezdtem, fél év alatt hagyhattam el a gyógyszert, mert kb. ennyi idő kell, míg kiürül a glutén és a kazein.

4. szerencsétlen az sokkal inkább te vagy, ahogy elnézlek, ez sajnálatos.

5. nem neked válaszoltam, grafomán vagyok, ha nem tetszik, tilts le. :-))

Előzmény: .ETNA. (4268)
.ETNA. 2 napja Creative Commons License 4268

Kedves Andi, köszi, amúgy nagyon gyorsan gépelek (tíz ujjal vakon 3000 leütés/10 perc), nekem egy litánia max. 4 perc :-) Régebben, még az elején, jó pár évvel (kb. 8) ezelőtt azt csináltam, hogy ha valami eszembe jutott, ami nem volt annyira fontos, hogy felhívjam az orvosom, de mégis jó lett volna tudni rá a választ, akkor leírtam egy papírra (pl. így jött elő a fogászat stb. is) és a két találkozás közötti időben összegyűjtött kérdéseimet tartalmazó papírt szépen elvittem a kontrollra:-) Később kaptam könyvet az RA-ról az orvosomtól, nézelődtem a neten is és rátaláltam erre a fórumra. Sokat segített, hogy akkor, amikor minden egészséges embert éppen utáltam, a "sorstársakkal" nyugodtabban tudtam beszélgetni:-) Egyszóval mélységesen átérzem a helyzeted, hidd el, egyre jobb lesz! Ha nincs deformáció, nincsenek külső, látható jelek, ugyanúgy tudsz mindent csinálni (én pl. simán jártam edzőterembe, 3D vibris gép, OTO CHILI hasgép stb.), akkor hamar túljutsz ezen. A ritkább hajnak is csak Biovanne kell, vagy egy új frizu, esetleg új szín  és már nem is látszik, hogy kicsit "pihésebb" valahol:-)

 

Mivel hosszabb ideig Németországban voltunk, feladtuk a miskolci lakásunk is, nem volt itthon egészségbiztosításom sem, szóval nem is tudtam volna kérni 10 hetente 1000 euróért zsebből az infúziót+a hazautazás, még ha repülővel jöttem volna haza, akkor is, mire lebumlizok Miskolcra, na szóval....

 

Gondoltam kapóra jön, kipróbálom, amivel Evicke már évek óta "dögönyöz",  neki a Szendi az isten, a paleo pedig az egyetlen út, még azt is elhiszem, hogy tényleg remisszióban van (nem, azt azért nem, hogy meggyógyult!), de nálam ez max. próba szinten jöhetett be. Egy misét megért, fogytam is egy keveset, de nem lett a kedvencem, bár pl. cukkinis lecsót már régebben is csináltam, a kókuszos-csokis süti pedig még ízlett is :-) Azt, hogy mi marad meg belőle itthon, nem tudom, majd az áraktól is függ, 1 liter mandulatej 800 forint körül van, kint is hasonló, csak kint rövidebb idő alatt (jóval magasabb bér) kereste meg a rávalót a férjem (kint csak ő dolgozott) :-)

 

Németországban ráadásul baromi olcsó az olivaolaj, kókuszzsír, halak, friss gyümölcs stb., ami azt illeti, amúgy sem vagyok nagyon oda a hagyományos ételekért, pl. húsban inkább hal, na és persze mindig is saláta-függő voltam, no meg mindenféle zöldfőzelék, nyers karalábétól kezdve a hidegtálakon lévő petrezselyemig, a húslevesbe főtt zellerig mindent szeretek. A cukorról volt a legnehezebb lemondani:-)

 

Na, egy szó, mint száz, tavaly áprilistól ez ment ... aztán vagy két hónapja újra dagadni kezdett előbb a bal vállam, majd a térdem és a bokám .. ez utóbbi tökre kiborított, mert imádok sétálni. Nálam egy séta a Deáktól az Örsig (kb. 6 km ... gyerkőcék már két éve Budapesten laknak) meg se kottyant, kint is gyalog jártam a boltba (kb. 3-4 km) :-) Azóta megy a Trexan (2 szem/hét) és remélem a jövő hónaptól az infúzió... bár az újrakezdésnek vannak .. ill. lehetnek mellékhatásai. Hát majd meglátom mi lesz.

Itt tartok most:-)

Előzmény: nemandika (4266)
.ETNA. 2 napja Creative Commons License 4267

Te szerencsétlen, milyen nyelven írjam le Neked: kipróbáltam, nem jött be, előjött a fájdalom újra, pelo ellenére, jövő hónapban újrakezdem az infúziót, választ pedig nem kértem!

Előzmény: Evicke2 (4265)
nemandika 2 napja Creative Commons License 4266

Szia ETNA és Mindenki!

nagyon köszönöm a kedves válaszod (szerettem a litániád :-)))

hétfőn voltam a doktornőnél, addigra szerencsére nagyjából helyrejöttem, így nem volt akadálya a második szuriNak. Együtt örültünk a doktornővel, remélem elkapom a jó szériám!

nagyon köszönöm a hasznos tanácsaid. én is az általad írt gyógymódokat részesítem előnyben. Biovanne-ra gondoltam én is, el is kezdem már most a kúrát. Mikor anno kezdtük a Trexan-al, kicsit megritkult a hajam, ami lelkileg meg is viselt. Azért bízom benne, hogy most nem lesz hasonló mellékhatás.

egyébként a kezelőorvosom egy tünder! :-) bátran fordulhatok hozzá a kérdéseimmel (szerintem már megszokta, jópár van :-) azonban nem mindig szeretném zavarni, a lehet, hogy nevetséges kérdéseimmel, bár mindig mondja, hogy bármikor hívhatom.

bár nekem soha nem voltak nagy fájdalmaim, azért megviselt ez a betegség. Legfőképpen az elfogadása, hogy ez akkor most már mindig így lesz. Vérvétel, kontroll, izgalom, szuri stb... De most már kibékültem vele és próbálok pozitívan állni a dolgokhoz és úgy élni, hogy ne ez legyen előtérben. Sokszor voltam én is durcás, feszült, eltávolodtam másoktól, de aztán szépen lassan elfogadtam. Most Mindent megteszek annak érdekében, hogy megőrizzem a jelenlegi állapotom.

Kettőtök közti konfliktust nem ismerem, csak néhány hozzászólást olvastam el. Én nem hiszek abban, hogy pusztán diétával, életmódváltással, orvosi segítség nélkül ezt meg lehet oldani.

ugyanakor a helyes táplálkozás szerintem is nagyon fontos, de ezt én csak az orvosi kezelés kiegészítéseként tudom elképzelni. De ez csak egy vélemény, az enyém.

köszönöm mégegyszer!

sziasztok!

Előzmény: .ETNA. (4264)
Evicke2 3 napja Creative Commons License 4265

annyira unalmas vagy már az állandó kifogásaiddal.

amíg ezeket a litániákat írod, olvasgathatnál az ajánlott linkeken és kitalálhatnád, milyen kajákat készíthetsz úgy, hogy a betegséget okozókat kihagyod. 

mert:

Előzmény: .ETNA. (4263)
.ETNA. 3 napja Creative Commons License 4264

Nemandika: elindult a javulás, ez jó hír!! Gratula!:-)

 

A nátháról: nem hinném,hogy összefüggés lenne, ilyen vacakolós az idő, egyik nap esik, másik nap süt, van ahol a fűtés sem megy még rendesen, sokan megfáznak. Elég ha rád köhög valaki a buszon, metrón. Ha náthás vagy és megteheted (mert nem kell emberek közé menni): egyél sok fokhagymás pirítóst (mellé még vékonyra szeletelt fokhagyma, ha bírod), mézes, citromos tea és orrcsepp .. ja és gyakori szellőztetés. Ennyi amit tehetsz.

 

A biztonság kedvéért, most hogy még egy új biol.terápiás szer alkalmazásának az elején vagy és nem ismered az esetleges mellékhatásokat, telefonálj inkább a dokinak és kérdezd meg, kell-e valamit tenned, van-e összefüggés, mire figyelj.... de 19-e óta, gondolom már amúgy is túljutottál ezen:-)) Jön a rossz idő, szóval a későbbiekben ez talán segíthet.

 

Általában a náthával amúgy sem lehet mit kezdeni, gyógyszer nem használ, felesleges az ilyen-olyan vízben oldódó ez+az (Coldrex stb.), a jó kis fokhagyma+citrom+méz+sok folyadék kombó többet ér:-) Egyébként a későbbiekben, ha komolyabb bajod van, pl. influ stb., akkor MINDIG, minden esetben szólj a háziorvosnak, szakorvosnak stb., hogy milyen kezelést kapsz, mert vannak olyan gyógyszerek, amelyeket nem kaphat biol.terápiás. Ha fogászati kezelésre lenne szükséged, úgy kérj időpontot, hogy előtte legyen időd  megkezdeni egy néhány napos antibiotikum-kúrát, antibiotikumos "támogatás" mellett javasolják a fogászatot.

 

Ja és bár nem tudom, hogy a Humira mit válthat ki, nekem anno a Remicade mellett javasolták a Biovanne-t , mert megelőzheti az átmeneti hajritkulást.

Előzmény: nemandika (4262)
.ETNA. 3 napja Creative Commons License 4263

Evicke, Bátapalánta, vagy nem tudom én még hány nicknevet kellett létrehoznod, kérlek akadj már le rólam! Már korábban is próbáltam Veled megértetni, nem tudom mit tehetnék még, hogy eljusson Hozzád: nem vagyok teljesen szkeptikus, de nálam egyszerűen NEM VÁLTAK be a tanácsaid! Nagyon fárasztó önmagam ismételni és elmondani, próbáltam, nem jött be, hidd el, nem vagyok ezzel egyedül, ennyi volt, köszi! Annyi topick és olyan sok fórumozó van, akinek írhatnál ... de még mindig nekem ... de miért pont nekem adsz tanácsot ... léééccci, neee :-))

 

Tudom,hogy nincs rá szükséged, ezért eszembe sem jut, hogy elmondjam Neked, hogy milyen sportot kellene űznöd, hogy fitt maradj, hogyan kellene kezelned a haragod, hogyan kellene megküzdened a betegség által kiváltott deformációk okozta nehézségekkel, vagy hová kellene utaznod, kérlek, Te is próbáld valahogy megérteni, nekem sincs szükségem arra, hogy tovább próbálkozz azzal, hogy beleszólsz az én életembe:-)

 

Még egyszer köszönöm, hogy segíteni akartál, szeretnék egyetlen tanáccsal én is segíteni Neked: nagyon nyers a stílusod, ami sokkal inkább vált ki ellenérzést az emberekben, mint szimpátiát, ezen érdemes dolgozni. A különböző tanokat hirdetőktől is el lehet lesni, hogy ha valamire rá akarnak bírni, valamiről meg akarnak győzni embereket, ha azt akarják elérni, hogy valóban el is higgyék nekik az általuk állítottakat, akkor a kedvesség, a jó modor segítségével sokkal hamarabb el tudják ezt érni!

 

Egyszóval, arra kérlek, hogy mindössze annyit próbálj megérteni: NEM HASZNÁL MINDENKINEK EGY DIÉTA... még akkor sem, ha Ti ezt "életmódnak" definiáljátok! De akkor így is: NEM HASZNÁL MINDENKINEK EGY - BIZONYOS ÉTELCSOPORTOKAT, ÉLELMISZEREKET KIZÁRÓ DIÉTÁN ALAPULÓ - ÉLETMÓD!

 

Igazán hálás lennék, ha most KIVÉTELESEN (!) nem válaszolnál, leginkább azért, mert semmi olyasmit nem írtam, ami választ igényelne. A fórumos évek alatt már mindent elmondtunk egymásnak, amit el el lehetett. Köszönöm.

 

Előzmény: Evicke2 (4260)
nemandika okt. 19. Creative Commons License 4262

Sziasztok!

 

hétfőn kaptam az első humara injekciót. Tegnap náthás lettem. Nem tudom van-e összefüggés a két dolog közt. Van valamilyen tapasztalat-e téren? Gyakrabban elkaphatom a betegségeket? Ilyenkor, ha két injekció közt előfordul ilyesmi, akkor kell értesíteni a kezelőorvost? Vagy csak az a fontos, hogy a következő szuri beadásakor (okt.27-én esedékes) már ne legyek beteg?

Andi

nemandika okt. 13. Creative Commons License 4261

Sziasztok,

eltűntek a foltjaim, így ma indulhattunk a Humira- val. Remélem be fog válni. Kicsit megrémültem attól, hogy ez rendes injekciós formátumban van. Hát, egyelőre nem tudom elképzelni, hogy be tudom adni magamnak, de nem lesz más választásom. Az vígasztal, hogy az enbrellel ellentétben ezt csak két hetente kell beadni. Viszont a két enbrel-től a vérképen nagyon jó lett. Nálam még sohasem mértek 2,4-es crp szintet és a süllyedésem is ritkán került 20 alá!! úgyhogy most boldogság van :-) és reménykedés, hogy a humira nem vált ki allergiát.

Andi

Előzmény: netuddki_96 (4253)
Evicke2 okt. 13. Creative Commons License 4260

no hát akkor hajrá orvosok és gyógyszereik! :-P

Előzmény: .ETNA. (4258)
.ETNA. okt. 13. Creative Commons License 4259

http://palyazatfigyelo.info/2014/06/15/adokedvezmenyek-2-az-osszes-betegseg-amiert-adokedvezmeny-jar.php

 

Betegségek listája, melyek után adókedvezmény vehető igénybe !

.ETNA. okt. 13. Creative Commons License 4258

Nem ... személyesen még SOHA nem találkoztam ilyen beteggel, pedig elég sok helyen megfordultam az utóbbi években.

Előzmény: narancska22 (4254)
netuddki_96 okt. 9. Creative Commons License 4257

Most megkérdeztem a doktort, hogy ha már remisszió van szinte 1 éve, nem tanácsos-e csökkentni a dózist, de nem javasolta. Mondjuk nálam semmi mellékhatás nincs, legalábbis nagyon extrém. Laborok rendben, paleot csinálom, de a hatás elmaradt, ezzsel együtt jól érzem magasm.  Tegnap teniszezni voltam :-)  és jó volt.

Előzmény: narancska22 (4254)
galuskababa okt. 9. Creative Commons License 4256

Nekem múltkor kicsit rossz helyre ment az infúzió és lett egy pukli a kezemen. Mondtam is, hogy úgy nézek ki, mint Popeye. :D

Aztán hála isten, kifolyt belőle a cucc, és leapadt.

Most elhagytam a Medrolt, már csak az infúzió van meg a Leflunomid Sandoz. :)

Evicke2 okt. 8. Creative Commons License 4255

persze, magamat. és még sokakat, aki nagyon lecsökkenthette.

de ők előtte mind elhagyták a cukrot, a gluténtartalmú liszteket és a tejtermékeket.

 

ezt természetesen az orvosoktól és gyógyszereiktől ne várd, mert olyan esetet, aki nem tesz magáért a táplálkozásával, na olyannal soha nem fogsz találkozni. ugyanez vonatkozik az összes autoimmun betegségre.

 

mert ugyebár:

Előzmény: narancska22 (4254)
narancska22 okt. 8. Creative Commons License 4254

Ismertek olyan RA-st, akinek valaha abba lehetett hagynia végleg a gyógyszereket és ugymond "tünetmentes" lett évekig???

Előzmény: netuddki_96 (4253)
netuddki_96 okt. 7. Creative Commons License 4253

nekem a piros folt (kb. 5 cm átmérőben)  attól a fertőtlenítőtől volt, amit a fecskendő mellé csomagoltak (állítólag ebben is vannak allergének gazdagon), azóta sima fertőtlenítő spray-vel csinálom és megszűnt a piros folt (humira 2 hetente hasba), feszülés-bekékülés néha van, attól függ, hogy mit és hogyan találok el...:) de ez legyen a legnagyobb baj

Előzmény: nemandika (4251)
.ETNA. okt. 7. Creative Commons License 4252

Hupsz ... akkor mégis a betegtájékoztatóban írt allergia ... Anno amikor kiderült, hogy allergiás lettem az Algopyrinre ... kalcium injekciót kaptam és az allergiás reakció  (apró pici bőrkiütések a "dekoltázs" területen) nagyon gyorsan elmúlt. Nem tudom, hogy pl. néhány kalcium pezsgőtabletta gyorsítja-e a piros foltod "eltűnését" ...

Előzmény: nemandika (4251)
nemandika okt. 6. Creative Commons License 4251

Sziasztok,

köszönöm szépen a jó tanácsokat. Most voltam a kórházban (mentem a harmadik szurira). A doktornő megnézte a kezem és rögtön mondta, hogy nem kaphatom tovább az enbrelt, mert valamelyik összetevőjére allergiás vagyok. A kezemen kb. 8 cm átmérőjű vörös folt lett, elég rosszul néz ki. ma reggelre már halványodott és mintha oszlana szét, és végre már nincs elviselhetetlen viszketés. Szóval hétfőn újra megyek, állítólag arra rendbe fog jönni, és meglátjuk hogyan tovább. A doktornő bíztat, azt mondja nagyon sokféle biológiai terápiás szer van, meg kell találni a nekem megfelelőt. A következő, amit meg fogunk próbálni, a Humira lesz. Nagyon bízom benne, hogy be fog válni.

mindenkinek szép napot kívánok!

 

narancska22 okt. 6. Creative Commons License 4250

én csak azt tudom mondani mint eddig. Mi is nagyon kétségbe voltunk esve, mert a lányom háta is elkezdett fájni, ill. a bőre, meg csípte az injekció helyén, és ödémás is volt, és ugymond nem foglalkozott velünk az orvos sem, igy aztán megpróbáltunk türelmesek lenni. Ráadásul, hisztérikás rohamot kapott a lányom, mikor fél órán keresztül szenvedtünk mire beadtunk az injekciót. Most már fél mp. alatt belövi, és tényleg elmult a hátfájás, elmult a kiütés (persze egy icipici pirosság 1-1,5 napig van, de egyáltalán nem zavaró) is és minden, és nincs fájdalma. És ez nagyon nagy szó!. Tud élni ugy, mint a huszonévesek...Szóval én is tanácsolom, hogy mutasd meg az orvosnak, megnyutatásképpen, de ha azt mondja, hogy el fog múlni, akkor légy egy picit türelemmel. Nálunk ez bevált. De persze lehet mindenkinél más, ugyhogy azért nem árt, ha megmutatod. 

Előzmény: nemandika (4245)
.ETNA. okt. 5. Creative Commons License 4249

"kiütésed" ...

Előzmény: .ETNA. (4248)
.ETNA. okt. 5. Creative Commons License 4248

Kedves Andi! Az Enbrel betegtájékoztatóján szerepel, hogy bőrkiütés esetén nem adható tovább ... a Te "kiütéseid" valószínűleg nem abba az "allergiás jellegű" kategóriába tartozik, ami miatt le kellene állítani. Ha a doki azt mondta, hogy ez gyakran előfordul, akkor valószínűleg tényleg nincs gond, csak valami helyi reakció, csak egy mellékhatás.

Ettől függetlenül az nincs rendben, hogy elhajtott, én semmiképpen sem hagynám, hogy feleslegesen szenvedjek (viszketés stb.), nem kell hozzá még csak időpont sem, menj vissza a dokihoz egy olyan napon, amikor ráérsz és amikor ő is rendel és mond meg, hogy javasoljon valamit. Vagy szimplán csak hívd fel telefonon. Elvileg a biológiai terápiások nem is a szakrendelésekre járnak, hanem a külön erre a célra kialakított biológiai terápiás terembe, ahol (legalábbis ott, ahová én járok), vagy egy elfüggönyözött vizsgáló is, itt nézi meg alkalmanként a doki, hogy mi a helyzet. Persze olyan is van, hogy a biol.terápiás asszisztenssel való kapcsolattartás is elegendő, ha amúgy használ a terápia és nincs gondod. Egyszóval, lehet, hogy az asszisztens is tud segíteni a problémádon ... ha megint le akarnak rázni, csak mond azt, hogy már bocsánat, de ez a vakarózás már több kettőnél és kizártnak tartod, hogy nincs rá valamilyen megoldás, krém stb.

Előzmény: nemandika (4247)
nemandika okt. 4. Creative Commons License 4247

Ahogy írtam, biológiai terápia kezdődött és az enbrel nevű injekciót kapom.

Evicke2 okt. 4. Creative Commons License 4246

figyi, te most miről beszélsz, oltásról vagy biológiai terápiás injekcióról??

mert nagyon nem mindegy!

 

az oltásokról egyébként érdemes tudni, hogy nagyjából semmire se jók, viszont legalább mindenféle betegséget, többek között autoimmunt okozhatnak...
http://www.tenyek-tevhitek.hu/asia-egy-uj-autoimmun-szindromat-kotnek-az-oltasokban-talalhato-aluminiumhoz.htm

Előzmény: nemandika (4245)
nemandika okt. 4. Creative Commons License 4245

Köszönöm Narancska!

az első oltásom helyén még mindig vannak kiütéseim. A második oltásnál pedig egy kb 50 forintosnyi nagyságú vörös folt keletkezett. Én is próbáltam jegelni, de csak a viszketés csillapítására volt jó. Hétfőn megyek a harmadik szurira, kíváncsi leszek mit mond a doktornő. Nagyon szeretném, ha lehetne folytatni, mert a jótékony hatását már az első után éreztem. Hétfőn már megpróbálom magamnak beadni, kicsit félek is tőle. a beadáskori csípő érzés enyhülni fog az idő előrehaladtával? Ma reggel elhatároztam, hogy nem fogok aggodalmaskodni (persze nagyon nehéz). Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, a mások tapasztalatai nagyon sokat segíthetnek.

szép hétvégét mindenkinek :-)