Keresés

Részletes keresés

Evicke2 Creative Commons License 2 napja 0 0 4469

OK, én is.

Normális hangnemben megteheted, meglátjuk, menni fog-e személyeskedés és pocskondiázás nélkül, ill. anélkül, hogy 20 sorban újra részletes pszichológiai és jellembeli képet próbálsz barkácsolni rólam.

 

Előzmény: .ETNA. (4467)
.ETNA. Creative Commons License 2 napja 0 0 4468

A fórumokon, ahol a Xilox-ot megemlítik, tényleg csak a kúraszerű szedést javasolják a "weborvosok":

 

"Tisztelt KÉrdező! A Xilox jó gyulladáscsökkentő, lehet nyugodtan szedni több napig is, akár 2 héten át, mivel bélben oldódó, gyomorpanaszt sem szokott okozni. Időseknél, vesebetegeknél kell vigyázni a szedéssel. A derékfájása miatt egyelőre UH vizsgálatra nem kell elmennie, ha nem múlik el teljesen a gyulladácsökkentő mellett 2-3 hét alatt, akkor egy reumatológiai vizsgálatra menjen el!"

http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/mozgasszervi_betegseg/100025

 

Itt is a kúraszerű szedés szerepel tanácsként:

http://www.orvostudakozo.hu/index.php?keyword_question=Xilox

 

Előzmény: kov-i (4466)
.ETNA. Creative Commons License 2 napja 0 0 4467

"Ezentúl is reagálni fogok arra, ha valami nem egészen úgy van, ahogy írod."

Hazudsz, nem ilyen vagyok:-) Puszi

Előzmény: Evicke2 (4464)
kov-i Creative Commons License 2 napja 0 0 4466

Köszönöm szépen, megnyugtattál. Nekem is az volt a tapasztalatom, hogy nagyon jó, mert tényleg hamar hatott. Csak ez az ellentmondás, hogy 15 napos kúrát szabad csak, az orvos meg azt mondja, hogy lehet  folyamatosan.

Előzmény: Afonya&Bogyo (4465)
Afonya&Bogyo Creative Commons License 3 napja 0 0 4465

Én szedtem! Ez egy sima nsaid, nem kell félni tőle. Szulfonamid allergiával nem szabad szedni (pl.: Sumetrolim, Salazopyrin). Nekem nagyon jó volt gyulladásra, hamar hat és sokáig kitart.

Előzmény: kov-i (4458)
Evicke2 Creative Commons License 3 napja 0 0 4464

Hol a pont? Nincs az ott, mert még utána is, látom, nem bírod abbahagyni a mocskolódást.

 

Na akkor: 

ETNA egy rosszindulatú, a  kákán is csomót kereső, állandóan a semmiért is a hangját hallatni akaró némber, ámde üres locsogása végtelenül fárasztó, csak beszél, beszél, de nem mond semmit. 

Unalmában abba is beleköt, ami nincs is ott. Ez történt most, ennek köszönhető ez a cirkusz. És ez lesz ezután is, ha nem fejezi be.

 

Folytathatom is, szóval erre számíts, ha még egyszer a szádra veszed a nevemet, és ugyanerre számíthat narancska is.

 

 

Előzmény: .ETNA. (4461)
kov-i Creative Commons License 3 napja 0 0 4463

Szia!

Ezt a Xilox-ot a reumaorvosom irta ki, derék- és csontfájdalmakra. A tájékoztatóban kúra alapján szedhető. Ezt közöltem is a dokival. Aki: ugyan már, folyamatosan.....

Meg kell mondjam, tényleg nagyon hamar hat, és szinte egész napra elmúlik a fájdalom, de reggel kezdődik minden. Először 1 tasakkal, utána feleztem és negyedeltem. Igy is volt neki hatása.  De az utóbbi időben sajnos gyomorszáji fájdalmak jelentkeztek nálam, ekkor kezdtem el aggódni és utána olvasni.

Én is találtam olyan véleményeket, ahol azt irják, nagyon erős.

Azért kérdeztem, hátha valaki ismeri és más a véleménye,  a háziorvosom azt mondta, lehet el kell menni gyomortükrözésre, mert ez a gyógyszer hajlamositó  a gyomorfekély és nyombélfekély kialakulására.  Na ezt én nem akarom, mert rettegek az ilyen vizsgálattól, és biztos nem megyek el.

Előzmény: .ETNA. (4462)
.ETNA. Creative Commons License 3 napja 0 0 4462

Szia!

Még csak nem is hallottam róla:-) Kíváncsiságból beírtam a keresőbe és ezeket a régebbi (2009-2010) hozzászólásokat adta ki:

Egy prosztatagyulladás kapcsán:

"Elmentem másik orvoshoz, aki másik két gyógyszert írt fel, ezek közül az egyiket (Xilox granulátum) már 5 országban betiltották!"

 

"ugye tegnap kaptam a gyógyszert, ma akartam kiváltani, gondoltam előtte megnézem a neten, hogy mit ír a drinfó. tulajdonképpen egy fájdalomcsillapító, aminek a tájékoztatójában ez van: "használata csökkentheti a nõi termékenységet, ezért nem javallott olyan asszonyok számára, akik teherbe akarnak esni" nos, igaz, hogy még nem most akarok, de akkor is mellőzöm."

 

"Március eleje óta olyan fájdalmaim jelentkeztek mindenhol a törzsben hátul jobboldalt, baloldalt, illetve elöl is mellkas tájékon is amivel megint vissza kellett mennem az orvoshoz ahol újból megvizsgáltak csináltak egy EKG-t ami negatív volt akkor csak izomfájdalmat állapítottak meg amire megint kaptam gyógyszereket ( Myderison, Xilox granulátum, ) igaz itt már megállapítottak egy enyhe gerincdeformációt is ami abban nyilvánult meg, hogy nem normál alakú a gerinc oszlopom. Természetesen az újból felírt gyógyszerekkel sem múlt a fájdalom újból visszamentem az orvoshoz..."

Előzmény: kov-i (4458)
.ETNA. Creative Commons License 3 napja 0 0 4461

Kedves dühös Evicke, kapálózik ellened a radai rosseb, reklámozz csak tovább, nem EZ zavart eddig sem, hanem a stílusod (amely, mint tudjuk, maga az ember). Ezentúl is reagálni fogok arra, ha valami nem egészen úgy van, ahogy írod. Nálam ITT a pont .

 

Narancska, megfogadva a tanácsod, részemről ezennel Evicke ... szintén no comment, remélem van annyi ereje, hogy ő is ezt tegye velem, hiszen azt írta, "Tartsuk tiszteletben egymást." ... bár ez az ő szájából, korábbi nicknevei alatt is írt hozzászólásait figyelembe véve, nem kicsit hangzik úgy, mintha "bort inna és vizet prédikálna" :-)

.ETNA. Creative Commons License 3 napja 0 0 4460

Azért a repedező mennyezet alól idejében állj ki ...

Előzmény: Evicke2 (4457)
.ETNA. Creative Commons License 3 napja 0 0 4459

Te kezdted, ha nem érdekel, hogy mit írunk, miért reagáltál a hozzászólásomra a Tőled már megszokott bunkó stílusban ...  menj vissza a paleo fórumra, ha ott jobban érzed magad, itt mindenkivel összevesztél már.

Előzmény: Evicke2 (4455)
kov-i Creative Commons License 4 napja 0 0 4458

Sziasztok! Egy kicsit más utakra evezve, megkérdezném, hogy valaki reumás fájdalmakra szedett-e már xilox granulátumot? Ha igen, mi a tapasztalat róla? Köszi!!!!

Evicke2 Creative Commons License 4 napja 0 0 4457

Én ezt eddig is így tettem, kedves. Nem szóltam bele a dolgaitokba, nem emlegettelek, nem tettem megjegyzést az ajánlásaitokra, hogy XY milyen baromságokat ír már megint. Ugye?

Csak azt kértem, hogy ti is ezt tegyétek. Az lesz a legjobb, ha el sem olvassátok a hsz-aimat, mert úgysem nektek szól.

Mert ugye megtehetném, hogy én is minősítgetlek titeket, meg hogy ezzel meg azzal nem értek egyet.

 

Kíméljük meg egymást ettől, mert ha ezek után én is megteszem, de azzal senki nem fog jól járni.

Előzmény: narancska22 (4456)
narancska22 Creative Commons License 4 napja 0 0 4456

Azt hiszem, hogy a legutolsó mondatodat mondta eddig is mindenki, ugyhogy legjobb lenne ha a saját mondataid Te magad is betartanád. Üdvözletem, további szép napot. Továbbiakban no comment. 

Előzmény: Evicke2 (4455)
Evicke2 Creative Commons License 4 napja 0 0 4455

Oké, most már ismersz. Pont. Bár ezt eddig is elmondtad már ezerszer rólam. Köszönjük szépen, most már mindenki ismeri a véleményedet. Még hányszor akarod előadni? Nincs jobb dolgod, mint velem foglalkozni? Narancskának úgyszintén szól ez.

 

 

FELEJTSETEK. EL.

 

 

Foglalkozzatok az orvosaitokkal meg a gyógyszereitekkel. Soha nem szóltam bele ezekbe, és ezután se fogok.

Annál is inkább, mert azt is tudjátok, mert leírtam többször, hogy ha valaki idejön a bajával, le fogom írni azt, hogy táplálkozással hogyan tud segíteni magán. Akárhogy is kapálóztok.

És újra kérlek titeket, NE KOMMENTÁLJÁTOK, ne ugassatok le, ne irkáljatok le olyan baromságokat sokadszorra, hogy bármilyen ügynök vagyok

- ja, a gm és tejmentes ételek ügynöke, gulyásleves krumpli és nokedli nélkül - ez reklám??? hol lehet ezt megvenni??? :-D, hiszen akkor ti meg gyógyszerügynökök vagytok!! -

és egyáltalán, hagyjátok figyelmen kívül bármit, amit írok, mert nem nektek szól, főleg mert semmit nem tudtok ezekről, és érdemben nem is tudtok hozzászólni, mint ahogy én sem tudok orvosokat ajánlani senkinek.

Azonkívül semmi közötök hozzá, hogy én bárkinek mit tanácsolok, én se szólok bele a ti ajánlásaitokba!

Tartsuk tiszteletben egymást.

Előzmény: .ETNA. (4452)
.ETNA. Creative Commons License 4 napja 0 0 4454

"Miért nézed pedig a szálkát, amely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, mely a te saját szemedben van, nem veszed észre?" (Lukács 6,41)

.ETNA. Creative Commons License 4 napja 0 0 4453

Igen, teljesen igazad van, valószínűleg a rendszeresen felszínre törő frusztrációi és az a bárdolatlanság, ahogy mindenki próbál átgázolni okozta, hogy már x alkalommal kitiltották, plusz összeveszett már nagyjából mindenkivel, de akkor is nyomul itt tovább ezerrel, s még nekem írja, hogy "unatkozom" és "okoskodok"  :-)))))

Előzmény: narancska22 (4450)
.ETNA. Creative Commons License 4 napja 0 0 4452

Evicke: ez vagy Te, ha cáfolnak és emlékeztetnek arra, amit írtál, jön a tagadás, majd azonnal a durvaság és a személyeskedés, hát, bunkóság ellen nincs orvosság, ez van:-) Igaz, azt legalább sikerült megtudnom, hogy Te vagy "mindenki". Köszi:-)

Előzmény: Evicke2 (4449)
Evicke2 Creative Commons License 4 napja 0 0 4451

Téged pedig szintén megkérnélek, hogy fejezd be végre a nyilatkozást rólam ebben a hangnemben, már sokadszor engeded meg magadnak ezt a fajta pocskondiázást kikérem magamnak, semmi jogod hozzá! Én neked soha nem ártottam.

Kérhetnék annyit, hogy ne említs meg a hozzászólásaidban? NINCS is miért, ha ignorálsz, és el sem olvasod, amit írok. Nem is létezek, oké??!!

 

 

Előzmény: narancska22 (4450)
narancska22 Creative Commons License 4 napja 0 0 4450

ETNA!

Már annyiszor megfogadtuk, hogy nem hagyjuk magunkat, nem állunk szóba Evickével... Gondolj arra, hogy nem érdemes foglalkozni vele... legjobb, ha tudomást se veszel róla, mint egy házaló ügynökről, aki a cél érdekében bármire képes, hogy eladja magát és a termékét... Szerintem hagyd a csudába, egy másodperc foglalkozást sem ér meg az ilyen. De tényleg...nincs értelme....

Előzmény: .ETNA. (4438)
Evicke2 Creative Commons License 4 napja 0 0 4449

Egyszóval NEM én hazudtam, HANEM TE nem tudod eldönteni, hogy most akkor meggyógyultál, vagy tünetmentes vagy (mert, a remisszió nem jelenti azt, hogy nem magas az RF és anti-ccp, valamint pl. a CRP értéked, időnként a gyulladásszinted is stb.)! Majd szólj, ha megfejtetted!

Szól neked a halál.

Hiába okoskodsz itt unalmadban csűrve-csavarva a szót, meg doktornéninek feltüntetve magad, ugyanis kurvára tökmindegy, hogy remisszió vagy gyógyulás vagy tünetmentesség van-e.

A lényeg a fájdalmak és a gyulladás csökkenése, elmúlása, a betegség előrehaladásának megállása, amit el LEHET érni, de csak akkor, ha az ember legalább megpróbálja. Anélkül, a csodára várva nem.

Úgyhogy leszállhatsz a témáról, felesleges szavakon lovagolni, címkézni és meghazudtolni engem, mert tök érdektelen mindenki számára.

Azoknak, akik enyhíteni akar a kínjain és kevesebb gyilkos gyógyszert akar szedni, ez mind nem számít.

 

Ennyi, vagy van még valami súlyos tisztázni való problémád fontoskodásilag?

Előzmény: .ETNA. (4448)
.ETNA. Creative Commons License 4 napja 0 0 4448

Kedves Evicke, jóságos szamaritánusként azért lehetnél kevésbé bárdolatlan, toleránsabb is, bár, ezt több év alatt nem sikerült elérned, tehát vagy mindig is ilyen voltál, vagy a dühöd mérgezi az egodat. Légy kedvesebb az emberekhez, hidd el ők is kedvesebbek lesznek Veled!! Sok mindenkinek írsz bántó, sértő, dölyfös, fennhéjázó hozzászólásokat, erről le lehet ám szokni, kell hozzá akarat és önuralom, de próbálkozhatnál! Hidd el, megéri!

 

Számtalanszor leírtad már, hogy az autoimmun gyógyítható és nem csak Neked, hanem százaknak, ezreknek segített abban, hogy az "immunfolyamatok normalizálódjanak".

 

Amikor az "immunfolyamatra" azt mondod, hogy "NORMALIZÁLÓDIK", az gyakorlatilag azt jelenti, hogy MEGGYÓGYULTÁL!

 

Ha tünetmentes vagy, attól még a háttérben működnek a "folyamatok", például az RF lehet 200-300, vagy éppen az anti-ccp hasonlóan magas - EZ A REMISSZIÓ, a tünetmentesség (de a háttérben a betegség nem állt le).

 

Egyszóval NEM én hazudtam, HANEM TE nem tudod eldönteni, hogy most akkor meggyógyultál, vagy tünetmentes vagy (mert, a remisszió nem jelenti azt, hogy nem magas az RF és anti-ccp, valamint pl. a CRP értéked, időnként a gyulladásszinted is stb.)! Majd szólj, ha megfejtetted!

 

Visszakerestem: ezt írtad: "... mint írtam, nemcsak nekem, hanem emberek ezreinek, tízezreinek jön be. és az immunfolyamatok normalizálódásán kívül ... " - ez magyarról magyarra fordítva azt jelenti, hogy meggyógyultál, bocsi, hogy úgy értettem, ahogy leírtad:-)

.ETNA. Creative Commons License 4 napja 0 0 4447

Ó, Te kedves, túl sok benned a düh, lazíts, meditálj ...  ugye tudod, hogy a düh, a harag sem tesz jót az egészségnek! Gondoltam, hogy segítek Neked, hogy ne kelljen keresgélned, bocsi, de ha így szereted, akkor Neked többet nem segítek, de megtennéd, hogy Te sem linkelsz be a nekem írt hozzászólásaidba ezentúl semmit?! Köszi

 

Egyébként Myers is csak azt írja, hogy az ételintoleranciának, a gluténérzékenységnek LEHET EZ EGYIK tünete az ízületi fájdalom, de mivel a gluténérzékenységet ki lehet mutatni vérből, vagy szövettani vizsgálattal, ezért, ha valakinek ízületi fájdalmai vannak, ezt a vonalat is le lehet követni, kivizsgáltatni, ahogy pl. a WB teszttel a lyme-kórt. De ha nincs kimutatható ételintoleranciád, gluténérzékenységed ... hát, aligha ez váltotta ki az autoimmunodat:-)

 

Olvass vissza, bár, ha elsőre helyesen értelmezed, nem kell visszaolvasni ... sehol nem írtam, hogy nem ér meg "egy misét" a diéta (sőt, ÉPPEN AZT ÍRTAM, hogy megér!), ahogy be szoktam linkelni azt az egy-két esetet is (aminek alaposabban utánaolvastam, ismert emberről van szó, akiről több cikk is megjelent stb.), amikor pl. gyümölcs-zöldséglé tisztítókúrával indított és speciális diéta segített remisszióba tenni az RA-ját.

 

DE NEM VAGYUNK EGYFORMÁK, ezt nem vagy képes megérteni, pedig bizonyára tudod, hogy nincs két azonos ember a földön, még az egypetéjű ikrek sem, EZÉRT NINCS egyen-recept sem, mindenki döntsön saját maga. Én csak ezt szoktam írtam, a többit csak Te gondolod hozzá:-)) Persze azért annak örülök, hogy már legalább azt elismered, hogy nem mindenkin segít a diéta, ez is haladás:-)

 

Nem kell, hogy olvasd a hozzászólásaim, de ne állítsd azt, hogy nem írok ilyesmiről, mikor ennek éppen az ellenkezője az igaz.

 

Egyébként koccolj már le rólam ... köszi, szép napot!

Előzmény: Evicke2 (4446)
Evicke2 Creative Commons License 5 napja 0 0 4446

ó, köszönöm a könyvet, magamtól is megtaláltam. ne akarj már mindenkinél okosabb lenni, egy linket azon az oldalon bárki megtalál, vagy az amazonon a keresőben.

 

és DEHOGYNEM mond újat, ott van sorra, amiről az orvostudomány nem hajlandó tudomást venni. azt mondja, amit lentebb leírtam és te abba is belekötöttél.

ha ez nem új, miért nem írtad le eddig???

 

NEM, nem, gyógyul meg mindenki, és akkor MI VAN???? attól már senki nem próbálja, hátha legalább csökkennek a fájdalmai, a gyulladásai.

muszáj neked mindenkitől elvenni az esélyét a javulásnak????? mikor hagyod már abba ezt az örökös leszólást? mit védesz az orvostudomány "eredményein"? HOl van akár csak 1 esrt is, ahol gyógyszer nélkül egy kis javulást is elért bárki? HOL????

Előzmény: .ETNA. (4443)
Evicke2 Creative Commons License 5 napja 0 0 4445

mit beszélsz te, ember??? ne hazudj megint! nem írtam, hogy meggyógyultam, hanem tünetmentes vagyok.

és ha meggyógyultam volna is, akkor nem voltam reumás, nem éltem volna át mindazt, amit más reumások, nem viselem magamon a betegség összes jelét???

 

amíg belémkötsz - mert igen, nyilvánvalóan az én hosszászólásomra reagálsz akkor is, ha nem a válasz gombra kattintasz, ne nézz teljesen hülyének! - addig válaszolni fogok!

amíg CSAK leírod, amit te gondolsz, addig természetesen csinálhatod, mint bárki más.

de ha beszólogatsz, vagy bármilyen módon utalsz rám, a hozzászólásaimra, felveszem a kesztyűt, mert nem fogom hagyni, hogy meghazudtolj és befeketíts, és másokat eltántoríts, hogy az ostoba és felesleges fecsegéseddel elvedd tőlük a javulás lehetőségét, hogy megpróbálják a saját kezükbe venni az életüket!

 

Előzmény: .ETNA. (4442)
.ETNA. Creative Commons License 5 napja 0 0 4444

.. kizárólagos gyógyulási folyamatnak  .. elírtam az előbb, bocsika

Előzmény: .ETNA. (4443)
.ETNA. Creative Commons License 5 napja 0 0 4443

El is olvastad, vagy csak másolgatod?

 

Dr. Amy Myers könyve NEM MOND semmi újat ... egyébként maga a lisztérzékenység is egy autoimmun betegség ... egy rossz immunválasz folyománya ... ahogy az összes többi autoimmun is az immunrendszer nem szokványos "reakciója", működése révén jön létre. DE, hogy minek a hatására változik meg az immunrendszer működése, na ezt senki sem tudja és befolyásolni, visszaprogramozni se tudják.

 

Valamit amúgy következetesen, mindig kihagysz,  hogy aki betartja az étkezési protokollt, plusz sosem érintkezik mérgező anyagokkal, penésszel stb. s mégsem gyógyul meg, velük mi van? Vagyis, ha az általad a betegséget "tápláló okoknak" vélt "káros" táplálékot többé nem viszi be a szervezetébe, akkor lényegében a betegség fenntartó okát szünteti meg, tehát, AUTOMATIKUSAN meg kell(ene), hogy gyógyuljon, nem?

 

DE MÉGSEM MINDENKI GYÓGYUL MEG, fogd már fel, hogy éppen ez az "apróság" az, ami PUSZTÁN EGY LEHETŐSÉGGÉ szelídíti, az általad kizárólag gyógyulási folyamatnak tartott diétákat, glutén-megvonást stb.!

 

Egyébként itt a könyv, elolvashatod:

http://www.amazon.com/The-Autoimmune-Solution-Spectrum-Inflammatory/dp/0062347470#reader_0062347470

Előzmény: Evicke2 (4441)
.ETNA. Creative Commons License 5 napja 0 0 4442

Evicke drága, nyugi van, hát Te mondtad, írtad, hogy meggyógyultál!

 

Eszemben sincs bekapcsolni, eddig sem tettem, ezután sem fogom, de Te viszont ezt ígérted velem kapcsolatban, ezek szerint nem tetted? :-) Én is azt írtam, hogy NINCS tudomásuk az okokról. Felőlem bármit megoszthatsz, amit csak akarsz, az angol, amerikai kutatási eredményeket is el szoktam olvasni, nem csak a hagyományos, hanem az alternatív témájúakat is, nem mondtál nekem újat, de Veled ellentétben, PONTOSAN ISMEREM magának a már kialakult betegségnek a mechanizmusát (ahogy ezt már többször is leírtam):-)

Neked is szép napot ...

 

Előzmény: Evicke2 (4440)
Evicke2 Creative Commons License 5 napja 0 0 4441

angolul tudóknak:

 

6 Steps to Recover from Rheumatoid Arthritis
http://www.amymyersmd.com/2014/02/6-steps-recover-rheumatoid-arthritis/

 

The Autoimmune Solution Supplements Guide

http://www.amymyersmd.com/2015/04/the-autoimmune-solution-supplements/

 

The Autoimmune Solution Pillar II: Get Rid of Gluten, Grains, and Legumes

http://www.amymyersmd.com/2015/02/the-autoimmune-solution-pillar-ii-get-rid-of-gluten-grains-and-legumes/

 

+

Autiommun gluténmentes- és tejmentes protokoll, közösség, csoport a FB-on:

https://www.facebook.com/pages/Autoimmun-Paleo-Anival/162194757281058?fref=ts

Evicke2 Creative Commons License 5 napja 0 0 4440

te mi alapján hazudozol, mi alapján hazudtolsz meg, azt állítva, hogy én nem vagyok reumás??????????????!!!!!!!!!!!!

2 éves koromtól, azaz 40 éve voltak fájdalmaim, eltorzultak az ízületeim, satöbbi. TE NEM TUDSZ RÓLAM SEMMIT, SOHA NEM LÁTTÁL, ÚGYHOGY SZÜNTESD BE AZT, HOGY RÓLAM BÁRMIT IS NYILATKOZOL!!

ha neked fáj, hogy információkat osztok meg az 5 év alatt e betegség okairól szerzett tudásomból, hogy a magaméhoz hasonló kínokat átélő embereknek segítsek, akkor ne olvasd, amit írok, és kapcsold már be végre azt a tiltást és ne is oldd fel, hogy mégis megnézd, mit írtam!!!

és foglalkozhatnál inkább friss, idegen nyelvű, tudományos forrásokkal és ne a hivatalos orvoslás hülyeségeit másolgasd, mert azt nélküled is mindenki megtalálja, másrészt meg semmit nem ér, azoktól még senki nem lett jobban, csak a tüneteket csökkentik a gyilkos gyógyszereikkel. a betegség OKÁRÓL fingjuk sincs, pontosabban szarnak rá, mert akkor nem tudnák eladni a gyógyszereiket.

Előzmény: .ETNA. (4438)