Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

.ETNA. Creative Commons License 10 órája 0 0 4381

Köszi előre is! Bárcsak ne lenne igazam, de egyre inkább hajlok arra, hogy ha felmondanak valakinak .. akkor azonnal megszűnik a táppénz és máris kezdődik a felmondási idő ... tényleg kíváncsi vagyok, hogy mit írnak majd :-)

Előzmény: Gyuszimók (4380)
Gyuszimók Creative Commons License 2 napja 0 0 4380

Írtam az OEP-nek , gondolom majd jövő héten valamikor válaszolnak.

Amint megtudtam valamit, máris írok.

Előzmény: .ETNA. (4379)
.ETNA. Creative Commons License 2 napja 0 0 4379

Ez volt 2012-ben ... hogy most mi van, azt már én sem értem, de alább beszúrtam néhány magyarázatot, ebből kiderül, hogy életbe is lép a felmondás. Na azért erre kíváncsi vagyok, ha az OEP-nél megkérdezted, majd írd meg légy szíves, hogy mit mondtak:

 

az Eü törvényben ez van:  1997. évi LXXXIII.tv. V. fejezet:

 

46. § (1) Táppénz a keresőképtelenség tartamára jár, legfeljebb azonban

a)391 a biztosítási jogviszony fennállásának időtartama alatt egy éven át;

 

 

Gyuszimók Creative Commons License 2 napja 0 0 4378

Ezt találtam , csak nem értem mi a különbség a betegszabadság és a táppénz között?

 

"2012. július elseje jelentős változást hozott a felmondások területén is. A munkavállalókat leginkább érintő változás a betegség miatti keresőképtelenség (táppénz) alatti munkáltatói felmondás lehetősége. Nézzük ennek lényegét: a munkáltatói felmondás tehát közölhető a táppénz alatt, azonban a felmondási idő, csak a keresőképtelenség leteltét követő napon kezdődhet el, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év múlva kezdődik el. Azaz, ha valaki pl. betegszabadság kimerítését követően hosszú időre folyamatos táppénzre megy, és a táppénz alatt vele a felmondást közöltek, akkor a felmondási idő a betegszabadság végétől egy évre megkezdődik függetlenül attól, hogy továbbra is fennáll a keresőképtelenség".

 

http://www.munkaugyaudit.hu/felmondas-tappenz-alatt-felmondasi-tilalom-gyed-es-gyes-alatt/#

.ETNA. Creative Commons License 2 napja 0 0 4377

Hát, nem tudom, egyik helyen ezt írják, másik helyen azt, a Munka Törvénykönyve is mást ... :-)

 

"legfeljebb azonban a biztosítási jogviszony fennállásának időtartama alatt egy éven át, ha a keresőképtelenség ideje alatt a táppénzre jogosult személy munkaviszonya fennáll,"

 

"táppénzre jogosultsághoz alapvető feltétel a beteg fennálló biztosítási jogviszonya, tekintettel arra, hogy a táppénz annak jár, aki a biztosítása fennállása alatt válik keresőképtelenné. (Táppénzre kizárólag a biztosítottak jogosultak.)"

 

"Táppénz maximum egy évig jár a beteg munkavállalóknak, de ezen időszak alatt fenn kell állni a folyamatos biztosítási jogviszonynak. (Ez elég ritka, mert sajnos számos munkáltató felmond ha a munkavállaló huzamosabb ideig nem tud nála munkát végezni.)"

 

Ebből arra következtetek, hogy ha a munkaviszony már nem áll fenn, akkor a táppénzre való jogosultság sem ... vagy nem?

 

Viszont az egy éves táppénz idejére jár a teljes szabadság 2015. 01.01-től, ez is valami :-)

.ETNA. Creative Commons License 2 napja 0 0 4376

Na most elbizonytalanodtam:-)) Mindjárt elolvasom újra a jogszabályt...

Előzmény: Gyuszimók (4374)
.ETNA. Creative Commons License 2 napja 0 0 4375

:-) Igazán nincs mit, nekem nem fáradtság, plusz még nagyon gyorsan is gépelek:-)

Tehát összefoglalva:

1./ táppénzen egy évig tarthat max. a háziorvos, fontos, hogy minden szakorvosi kontrollra elmenj ezen időszak alatt, plusz a háziorvosnál lévő felülvizsgálatra is (nem hallottam arról, hogy ebben lenne változás)

2./ a táppénz már nem véd a felmondástól, tehát bármikor - a táppénzed ideje alatt - dönthet úgy a főnököd, hogy elbocsát, ha ez megtörténik, a felmondás napjával megszűnik a táppénz (már nincs a passzív táppénzre vonatkozó 45 napos szabály és nincs olyan, hogy táppénz alatt felmondanak, de Te továbbra is táppénzen maradhatsz és majd csak akkor lép életbe a felmondás, ha visszamentél)

 

Magyarán az a jó, ha szép csendben sunnyogsz (most nem a céggel és az ő bevételükkel, kiadásukkal, hanem kivételesen, "önző" módon csak saját magaddal törődj) ... amíg a főnököd nem tudja, hogy felmondhat a táppénz alatt, valószínűleg ezt nem teszi meg ... ha pedig felmond, akkor már úgy is mindegy, mert csak a felmondási idő és utána a 90 napos munkanélküli marad, s ez alatt intézd a leszázalékolást (ha a betegséged, állapotod indokolja).

 

Sajnos nem mondhatjuk, hogy szociálisan érzékeny kormányunk lenne ...

Előzmény: Gyuszimók (4369)
Gyuszimók Creative Commons License 2 napja 0 0 4374

Bocs, de ezt most nem értem . Szóval a táppénz ideje alatt kirúg és az életbe is lép ? És ha egy évig maradok táppénzen , ki fizeti utánam a TB-t , nyugdíjjárulékot stb... ?

 

Biztosan jól tudod ezt ?

Előzmény: .ETNA. (4371)
Gyuszimók Creative Commons License 2 napja 0 0 4373

Örülök, hogy tünetmentesen is itt vagy közöttünk :)

 

Előzmény: .ETNA. (4370)
Gyuszimók Creative Commons License 2 napja 0 0 4372

Ismételten csak megköszönni tudom !

Előzmény: .ETNA. (4367)
.ETNA. Creative Commons License 2 napja 0 0 4371

Hát sajnos ez változott, megszűnt a passzív táppénz (azt hívták így, amiről írtál). A háziorvos tarthat, de bizonyos időszakonként (talán 3 havonta?) egy felülvizsgáló orvos is kell, hogy lásson, ő a háziorvosi rendelőbe megy ilyenkor, a háziorvosnál volt anno (nem tudom, hogy most hogy van) kiírva, hogy a tartós táppénzeseknek mikor van felülvizsgálat.

Előzmény: Gyuszimók (4369)
.ETNA. Creative Commons License 2 napja 0 0 4370

Ja és 2008-tól biológiai terápiát (Remicade, most pedig Simponi) kapok, így 2008-tól (az egy éves gyógyszer-kihagyást leszámítva) tünetmentes vagyok, nincs fájdalom, gyulladás stb.

Előzmény: .ETNA. (4368)
Gyuszimók Creative Commons License 2 napja 0 0 4369

Rengeteg hasznos információval szolgálsz mindannyiunknak , szívből köszönjük .

 

Én úgy tudom, hogy bármikor kirúghatnak a táppénz ideje alatt de csak akkor lép érvénybe, ha munkára jelentkezel. Vagyis ha egy évig táppénzen vagyok , a munkáltatónak ugyanúgy meg kell fizetnie utánam a közterheket. Jól tudom ? ( Nekem ez is elég kellemetlen, mert kis cég vagyunk , négy alkalmazottal , nem könnyű kigazdálkodni valakinek a közterheit , ha az a valaki nem termel )

 

Nekem inkább az a nagy problémám, hogy hogyan tudnék táppénzen maradni egy évig , mert úgy tudom, hogy a háziorvos nem tarthat ennyi ideig? Ha jól tudom erre csak az a bizonyos leszázalékolási bizottság képes . Ez igaz vagy téves ?  Arra kérnék ötletet, hogyan maradhassak táppénzen egy évig ?

Abban biztos vagyok, hogy a megszokott munkámat (fizikai), már nem fogom tudni végezni és azonnal ki fognak rúgni. Jó lenne nagyon észnél lenni most de még erre is képtelen vagyok.

Előzmény: .ETNA. (4365)
.ETNA. Creative Commons License 2 napja 0 0 4368

Reumatoid arthritisem van 2006. augusztusában volt ízületi-gyulladásos tünetek, szeptemberben az első vérvétel, majd kb. novemberben diagnózis, miután a vérből kimutatható antitest+vérsüllyedés+reuma faktor érték igazolta, méghozzá egyértelműen. Ezt a röntgen csak alátámasztotta.

 

Az autoimmun betegségek sajnos nem gyógyíthatóak, de a különböző kezelésekkel remisszióban tarthatóak. Evicke szerint - miután neki bejött - a paleóval gyógyítható, másoknak pedig nem jött be a paleó ... legalábbis nem gyógyultak meg. Ezt a vitát vele már párszor lejátszottuk, ebbe inkább nem mennék bele újra:-) Meggyőződésem, hogy mivel a tudomány mai állása szerint, az immunrendszer működési mechanizmusába az orvosok csak egyféleképpen tudnak beavatkozni (ti. teljesen leállítják, kikapcsolják, pl. szervátültetésnél stb.), de a működés során keletkező "gajdulást" nem képesek "megjavítani", nem tudják az immunrendszert rábírni arra, hogy újra helyesen működjön (pl. ne ismerje fel idegenként a test bizonyos sejtjeit .. pl. az ízületi belhártya sejtjeit stb., vagy ne termeljen a normálisnál több TNF-alfa fehérjét, ami pl. az RA-s betegeknél az ízületi gyulladást okozza stb.), ezért az autoimmun betegség a gyógyíthatatlan kategóriába tartozik. Persze a szervezet képes az öngyógyításra, ezért hiszek az agykontrollban, a meditációban, az agy hatalmában, vannak is ilyen gyógyulások, mert az emberi test, az immunrendszer, az agy, csodálatos "találmány" :-)

 

Persze, azok a torna gyarkolatok mindenképpen jók, hiszen szakember (és nem egy fitness-terem edzője stb.) állította össze.

 

Szerintem mindenképpen menj be a lakóhelyed szerinti OEP irodába esetleg írj nekik e-mailt (lent beszúrtam az e-mail címüket) és kérdezd meg mi a menete, milyen papírok kellenek hozzá stb.

Előzmény: Gyuszimók (4366)
.ETNA. Creative Commons License 2 napja 0 0 4367

Ja és most látom a jogszabályban, hogy van még egy fontos és persze a munkavállaló számára hátrányos (mi más is lehetne) változás: megszűnt a passzív táppénzt ... vagyis, ha felmond a főnököd - bármikor - akkor utána már nem kaphatsz táppénzt :-(
Ezért reménykedjünk, hogy a főnöködnek halvány lila gőze sincs semmiről a táppénzzel és a felmondással kapcsolatban :-)

 

Egyébként az OEP ügyfélszolgálatán bármilyen kérdésed van, tudnak segíteni, ill. tavaly még lehetett kérdezni e-mailben is, nem tudom, hogy idén él-e még ez a lehetőség

" ... Országos Egészségbiztosítási Pénztár Pénzbeli Ellátási és Ellenőrzési Főosztálya munkatársainak a penzbeli@oep.hu e-mail címen, akik készséggel állnak a biztosítottak rendelkezésére."

 

 

Előzmény: Gyuszimók (4362)
Gyuszimók Creative Commons License 2 napja 0 0 4366

Szia !

 

Megkérdezhetem, hogy milyen autoimmunod van  és milyen tünetekkel indult ? Meg tudsz gyógyulni belőle ?

 

Az a baj tudod, hogy az agyam most teljesen másra használom , azon töprengek folyton, sokszor akaratlanul is , hogy milyen módon vessek véget ennek az egésznek. Beteges tudom, de ez van egyelőre.

 

Tíz napig feküdtem az ORFI-ban és azokat a gyakorlatokat végzem itthon , amiket ott tanultam a gyógytornásztól. Gondolom ez így rendben van , nemde ?

 

Sajnos a leszázalékolásról semmit sem tudott mondani a doki, nem ismeri  a menetét.

Előzmény: .ETNA. (4364)
.ETNA. Creative Commons License 2 napja 0 0 4365

Azt, hogy eléred-e a leszázalékolás szintjét, az orvosod tudja megmondani.

 

Sajnos már táppénz alatt is fel lehet mondani ... egyszóval akár vissza tudsz menni dolgozni, akár nem, a főnököd kirúghat - sajnos, ez van.

 

Viszont a felmondási idő és az erre járó pénz (ami ugye nyilván magasabb, mint a táppénz), azután jár majd Neked (ha esetleg elbocsátanak), miután lejárt a táppénzed ... ami max. egy év!

 

Egyszóval én a helyedben, HA megoldható, 1 évig táppénzen lennék, ezalatt - függetlenül attól, hogy felmond-e a főnök, vagy sem - a pontos diagnózisra, a mindenféle vizsgálatok, CT-k stb. elvégzésére, gyógytornára és tudatos, a BETEGSÉGEDHEZ IGAZODÓ (!) életmód kialakítására törekednék.

 

Egy év táppénz után mindenképpen vissza kell menned dolgozni, addigra vagy jobban leszel, vagy sem. Ha az állapotod nem javul, akkor még a táppénz lejárta előtt kezd el a leszázalékolási ügy kipuhatolását, igazolások beszerzését stb., aztán menj vissza dolgozni, ha tudsz. Ha a főnököd nincs tisztában a szabályokkal,  úgyis csak akkor fog "kirúgni", ezután még van időd a leszázalékolást, vagy megfelelő munkahely felkutatását intézni, mert erre ott lesz a felmondási idő, plusz utána még három hónap munkanélküli ... (álláskeresési járadék) járadékos időszak is.

 

Egyszóval az elbocsátás dátuma miatt nem is érdemes MOST aggódni, már legalábbis abból a szempontból, hogy MIKOR mond fel, hiszen gyakorlatilag BÁRMIKOR megteheti (ha egyáltalán tisztában van ő vagy a könyvelője, munkaügyise a táppénz alatti felmondás lehetőségével, az új szabályokkal).

 

Hirtelenjében ennyit találtam a táppénzről és a leszázalékolásról.

"Rokkantsági nyugdíj

Rokkantsági nyugdíjra az a személy jogosult, aki

 1. rokkant, azaz egészségkárosodása
 2. 79 százalékot meghaladó mértékű, vagy
 3. 50-79 százalékos mértékű, ezzel összefüggésben az aktuális vagy az egészségkárosodását megelőző munkakörében, illetve a képzettségének megfelelő más munkakörben való foglalkoztatásra rehabilitáció nélkül nem alkalmas, azonban - eltérően az ugyanebben a mértéktartományban egészségkárosodott, de rehabilitálható, így nem rokkantsági nyugdíjra, hanem rehabilitációs járadékra jogosultaktól - a rehabilitációs szakértői szerv szakvéleménye alapján rehabilitációja nem javasolt, és
 4. az életkorára előírt szolgálati időt megszerezte, és
 5. az egészségkárosodás következtében
 6. kereső tevékenységet nem folytat, vagy
 7. keresete, jövedelme legalább 30 százalékkal alacsonyabb az egészségkárosodást megelőző négy naptári hónapra vonatkozó keresete, jövedelme havi átlagánál, és
 8. táppénzben, baleseti táppénzben nem részesül."

Csökkent munkaképesség és egészségkárosodás megállapítása

A munkaképesség-változás és az egészségkárosodás mértékét, illetve a rokkantság fokát

 1. a baleseti járadékkal;
 2. a rokkantsági nyugellátásokkal;
 3. a baleseti rokkantsági nyugellátásokkal;
 4. az egyéb egészségkárosodási szociális ellátásokkal;
 5. a rendszeres szociális segéllyel

kapcsolatban az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet szakértői bizottságai véleményezik."

 

"Az új Munka Törvénykönyve kimondja, hogy a betegszabadság a betegség első 15 napjára jár, a táppénz pedig a további időszakra, legfeljebb azonban a biztosítási jogviszony fennállásának időtartama alatt egy éven át."

"Fontos tudni, hogy megszűnt a táppénzen lévők felmondási védelme: akik betegség miatt keresőképtelenek, elbocsáthatók, és munkaadóként a táppénz alatt is közölhetjük velük ezt a tényt. A felmondási időt viszont akkor kezdik meg, amikor gyógyulttá nyilvánították őket, és a munkába visszatérnének. Így az új szabályok szerint már nincs értelme annak, hogy valaki az elbocsátás elől „táppénzre meneküljön”."

.ETNA. Creative Commons License 2 napja 0 0 4364

Szerintem a legfontosabb, hogy ne kapkodj össze-vissza, egyik diétától a másikig, csak a saját tested, szervezeted jelzéseit figyeld és ha az orvosnál vagy ne hagyd magad, kérdezz-kérdezz-kérdezz, még akkor is, ha esetleg kelletlenül válaszolgat. Tök mindegy, hogy milyen kedve van, az ő magatartása ne legyen hatással a Te kedélyállapotodra:-)

 

Autoimmun betegként pontosan tudom, hogy mit érzel és hogy milyen gondolatok forognak a fejedben, s egyáltalán, milyen félelmetes ez az egész. De hidd el, az agynak hatalma van a test felett, vagyis a LEGFONTOSABB, hogy a gondolataidat rendezd, mert nagyon nem mindegy, hogy már előre stresszeled magad! Csak pozitívan! Persze ezt is könnyebb mondani, mint a gyakorlatban alkalmazni, de mindenképpen erre törekedj!

 

A gerincbántalmak MINDEGYIKE SPECIÁLIS tornát, gyógytornát igényel, tehát magadtól semmilyen terhelő tornát ne végezz, ebben is kérd ki az orvos, vagy a kórházban dolgozó gyógytornász segítségét! A netről, vagy másoktól, más betegektől szerzett infó sem biztonságos, mert nem vagyunk egyformák (még ha azonos a betegségünk akkor sem), minden eset egyedi.

 

Az esetleges leszázalékolásról is tud biztosan infót adni az orvosod.

Előzmény: Gyuszimók (4362)
Evicke2 Creative Commons License 2 napja 0 0 4363

Paleóban nincs szétválasztás elv, hús, zsír, tojás, zöldség, kevés gyümölcs és még kevesebb olajos mag.

Bármit ehetsz bármivel, de a hangsúly a zöldségen legyen, az is főleg nyers, max. párolva.

Hússal nem szabad nagyon elszállni,l kb. 1 g/ zsírmentes testsúlykg a reális. Zsírtól sem kell félni, de állati (főleg baromfi) legyen és kókuszzsír, főzni, sütni is csak ezekben, növ. olajokat felejtsd el!

És a lényeg, hogy glutén és tejfehérje egy g sem, mert különben semmit nem ér az egész!!

 

Táplálékkegészítőket jól meg kell nézni, mert sok az értéktelen, fel se szívódó cucc a piacon. Az alap a D-vitamin (mellé K-vitamin), Omega3 halolaj, és Mg (ebből citrát vagy malát a jó).

 

Doki szerint... :-) Hát tudod, én nem bízok bennük, hogy ránézésre diagnosztizál, mert sokszor évekig se tudnak egy diagnózist felállítani sok minden másból sem...

 

Örülök, ha túl vagy az első sokkon és már tudsz koncentrálni a jövőre, és bízni a saját erődben, amivel javulást érhetsz el saját magad is! A kezdeti kis eredmények után pedig csak még még optimistább leszel! :-)

 

Receptek tonnaszámra: www.paleovital.hu

 

Ha bármi kérdésed van, gyere a Paleolit táplálkozás topikba!

Előzmény: Gyuszimók (4362)
Gyuszimók Creative Commons License 3 napja 0 0 4362

Már  jóideje, kb. egy hónapja visszavettem a szénhidrát zabálásból. Nekiálltam a négynapos , szétválasztó diétának és mára kb. 9 kilóval könnyebb vagyok. Azért akartam fogyni, hogy ne terheljem annyira az elcsúszott csigolyámat. Ezt a diétát máskor is csináltam és nagyon hatékony volt nálam. Most sajnos abba kellet hagynom, mert marékszámra eszem az étrendkiegészítőket, vitaminokat és a doki által felírt gyógyszereket és éreztem, hogy kezdek elerőtlenedni. Most sem zabálok sokat , csak már nem figyelek a szétválasztásra.Lehet, hogy paleós leszek én is. Még nem néztem utána mit lehet a paleósban enni de hamarosan megteszem. Jó lenne találni valami reggeli-ebéd-vacsora receptet.

Az autoimmunt még valóban nem igazolták , de a doki szerint egyértelmű a dolog.

Előzmény: Evicke2 (4361)
Evicke2 Creative Commons License 3 napja 0 0 4361

Én nem tudom pontosan, mik ezek a lent felsorolt dolgok, csigolyaelváltozásokat meg elmozdulást veszek ki belőle, az artrózis meg kopás. Az autoimmunt, ha jól értem, még nem igazolták biztosan, a laboreredmények sincsenek még meg, doki enélkül csak találgat... Felesleges a legrosszabbra számítanod rögtön, meg az ai. betegségek se egyformák. Bár akármelyik van, valszleg rögtön durva gyógyszereket adnak majd, fognak itt is jönni ezzel, hogy azoktól majd jobban leszel. Csak az az igazság, hogy időlegesen ez igaz lehet, később meg mindenki a mellékhatásoktól szenved, mert azok bőven vannak nekik.

Igazad van, az infót az orvosok nélkül is megtalálod a neten, sőt, túl sok is lesz... Ai-nal kapcsolatban a paleó biztos, hogy szembejön majd, mert bizonyítottan hatásos.

Ez gerincsérvnél, csigolyabántalomnál nem, de az autoimmunban segíthet és a szénhidrátcsökkentéssel, a tej- és a gluténmegvonással a gyulladást csökkentheted, ez biztos. Ez pedig egyben fájdalomcsökkentést is jelent, nem mellesleg az ai. folyamat is leáll, vagy jelentősen lelassul.

Előzmény: Gyuszimók (4360)
Gyuszimók Creative Commons License 3 napja 0 0 4360

Én nem ismerlek sem téged sem pedig narancskát de mindkettőtök esetében, a segíteni akarást díjazom . Nagyonis! Köszönöm ! Valóban hallottam már arról, hogy az autoimmun az gyógyíthatatlan és ez megrémiszt.

Szeretnék magam is tenni valamit ellene de tanácstalan és jelen pillanatban még erőtlen vagyok hozzá. Rettegek attól, hogy majd jönnek az újabb laboreredmények egyik rosszabb mint másik , az orvos alig mond majd valamit, ígyhát marad az internet. A neten pedig olyan mennyiségű információhalmaz zúdúl az emberre , hogy nem képes kiszűrni , a számára valóban fontosakat.

Előzmény: Evicke2 (4357)
Gyuszimók Creative Commons License 3 napja 0 0 4359

Tudod narancska nekem nem is orvosra, hanem valami " medicinalis polihistoris-ra ":) volna szükségem, annyira

sokrétű a dolog. Lassan már én sem tudom követni. Már azt sem tudom milyen sorrendben és milyen orvoshoz menjek. Nem beszélve arról, hogy ítt a hozzászólásokból is kiderült, hogy leszázalékolásra nincs esélyem. Nem tudom mi lesz velem a táppénz utáni időkben. A létbizonytalanság is teljesen kikészít. 

Előzmény: narancska22 (4356)
Evicke2 Creative Commons License 3 napja 0 0 4358

:-D

az egy dolog, hogy téged nem érdekel és hókuszpókusznak nevezed, rengeteg más embernek meg segít. ennyi.

csak akkor NE REAGÁLJ a hozzászólásaimra már ezerszer megmondtam. másoknak is.

NEM vitaindítónak szánom a segítő hsz-aimat.

pont.

 

lehet persze jobbat ajánlani. ajánlj orvost, meglátjuk mire megy vele.... ha jól tudom, itt még soha senki egyetlen olyan orvost nem mondott, aki bárkit is meggyógyított autoimmunból.

mivelhogy nincs olyan.

c'est la vie.

Előzmény: narancska22 (4356)
Evicke2 Creative Commons License 3 napja 0 0 4357

Jaj, dehogyis vesztettél, ne így fogd fel! Az oltásoktól kezdve a feldolgozott, adalékanyagokkal teli élelmiszereken a többi környezeti méregig mind hozzájárulnak az autoimmun betegségekhez.
DE azért sok múlik rajtad is!

Sajnos az orvosok nem tudnak segíteni, csak a tüneteket tudják esetleg vmennyire csökkenteni, úgyhogy magunkra kell hagyatkoznunk, ez van. Már csak ezért is a kezükbe kell vennünk a gyógyulásunkat, hiszen nincs más választásunk.

Pont azt írtam le, ami segíthet rajtad, legalábbis egy romboló tényezőt kiiktathatsz - a táplálkozással, az étrendváltással, mert az emberi fehérjékhez hasonló gabonafehérjék és a tejfehérje téveszti meg az immunrendszert.

Ezenkívül azt a pozitív érzés is segíteni fog, hogy nem érzed magad tehetetlennek, meg fogod tapasztalni, hogy saját magad is hatással lehetsz a szervezetedre, a betegséged tünetein módodban áll enyhíteni.

De ehhez erős elhatározás kell, és legalább néhány hónapnyi türelem, mert egyik percről a másikra nem javul meg, ami évek alatt romlott el.... 

Szóval fel a fejjel, van élet az autoimmunon túl is! :-)

 

Előzmény: Gyuszimók (4355)
narancska22 Creative Commons License 3 napja 0 0 4356

Egy dolog biztos, sosem szabad feladni!!!Meg kell keresni a megfelelő orvost, aki megfelelően kezel, meg kell fogadni a tanácsát. S persze mellette lehet a hókuszpókuszokat alkalmazni amit Evicke ajánlgat, ártani nem árt, de itt már mindenki tudja, hogy nem szabad vele szóba állni..... De tényleg... nem elkeseredni, nem feladni, küzdeni, orvost keresni, a megfelelőt, mert az már fél siker ha nem adod fel!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Gyuszimók (4355)
Gyuszimók Creative Commons License 3 napja 0 0 4355

Nagyon  aranyos vagy, hogy vigasztalni próbálsz de szerinted segíthet még rajtam valami ? Amikor saját védelmi rendszerem elárult engem, amikor alattomosan hátbaszúr ? Két hónapja még teljesen egészséges voltam , mára már fizikailag , szellemileg, pszichésen is egy roncs vagyok. Feleségem próbálja tartani  bennem a lelket de meg kell győznöm őt is, hogy el tudja fogadni a tényt : vesztettem ! Nem kérhetem tőle, hogy teljesen tönkretegye magát miattam.

 

Előzmény: Evicke2 (4354)
Evicke2 Creative Commons License 3 napja 0 0 4354

Sajnos nagyon nem vagy egyedül - az autoimmun rendellenességek már népbetegségek...


DE! gyógyíthatók
, de legalábbis tünetmentessé tehetők a glutén- és tejmentes, alacsony szénhidráttartalmú táplálkozással; mivel már tudjuk, hogy ezek felelősek a szervezetszintű gyulladásért és az autoimmun folyamatokért. A rossz és hiányos táplálkozást emellett fel kell javítanunk vitaminokkal és jó zsírokkal (leginkább D, K2, Mg, ill. Omega3 halolaj formájában).

Jómagam éppen 5 éve tértem át erre az étrendre, ezelőtt 35 évem állandó gyulladásokkal, fájdalmakkal és gyógyszerszedéssel telt (rheumatiod arthritis), ám a táplálkozásom drasztikus megváltoztatása után fél év alatt tünetmentes lettem és azóta egyetlen szem gyógyszert nem szedtem be. A betegség ennyi idő alatt alaposan rajtam hagyta a nyomát sok degeneráció formájában, most mégis futok, szaladok, kertészkedek stb. Ahogy sok más egykori betegtársam is. Nagyon sok esetet ismerek, akiknek jelentősen csökkentek az ízületi gyulladásai, fájdalmai. Sajnos deformitások már nemigen fognak elmúlni, ezért érdemes minél korábban áttérni a új étrendere, mert ezzel megelőzhetők.

 

Tudom, hihetetlennek hangzik, pedig szó sincs csodáról, bárkivel megtörténhet ez, ahogyan immár sok-sok egykori autoimmun beteg esete bizonyítja, a mezei szénanáthától az ekcémán át a szklerózis multiplexig.
Sajnos a sok éven át roncsoló hagyományos táplálkozás okozta károsodások nem minden esetben állíthatók helyre, de tünetei enyhülésére és a gyógyszeradagok csökkentésére kivétel nélkül mindenki számíthat, és ugye már csak ezért is megéri!

Egy kis segítség kezdetnek, vagyis az alapelvek röviden, valamint a fogyasztható élelmi anyagok és sok-sok recept:
http://paleocsalad.blogspot.hu/p/paleo-etrend.html
http://paleovital.hu/?page_id=3900

Több olvasnivaló, tudományos alapok, gyógyulástörténetek ide kattintva

Akinek kérdése van, ebben a topicban megtalál:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9198021&la=128412015

Előzmény: Gyuszimók (4353)
Gyuszimók Creative Commons License 3 napja 0 0 4353

Sziasztok !

 

Sziasztok !

 Sajnos továbbra sem tudom mitévő legyek. Tegnap voltam gerincsebésznél, aki azt mondta , hogy egyelőre nem kell műteni(1 cm-es csigolyacsúszás) de ha arra kerül a sor , akkor nagyon nagy műtétre számítsak.

Arra, hogy recseg-ropog minden ízületem (de tényleg, még az állkapcsom is ropog), azt válaszolta , hogy valamilyen autoimmun betegségem van. Hát még ez is ! Mostanáig tornászgattam, reménykedtem a felépülésben de azt hiszem be kell látnom, hogy nincs értelme semminek. Már a saját immunrendszerem is ellenem fordult!  Ezt a harcot elvesztettem !

Gyuszimók Creative Commons License 4 napja 0 0 4352

Sziasztok !

 

Táppénzen vagyok mert fáj a lágyékom , nem tudom emelni a jobb lábam és nem tudok lehejolni fájdalom nélkül . A röntgen L.V. csigolyán 3mm-es spondylosist , ugyanaz a csigolya pedig ventrálisan 8mm-es elcsúszásban van(spondylolysthesis) , valamint a medence felvételen a csípőízületek mérsékelt szűkülete látszik, a vápában cysta(coxarthrosis). Az MR mindezt beigazolta plusz még L.V gyöki kompressziót is látott.

Betegségeim:

-M4310 Spondylolisthesis

-M4300 Spondylosis

-M1590 Polyarthrosis

-M1690 Coxarthrosis

 

Szerintetek van esélyem a leszázalékolásra oly mértékben, hogy pénz vagy adókedvezmény is járjon érte ?

Mi lenne a táppénzenmaradás , leszázalékolás helyes menete, mert a főnököm alig várja, hogy felvegyem a munkát és kirúghasson ?

 

Köszönöm a segítséget !