Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

.ETNA. 3 napja Creative Commons License 4239

Remicade ... kicsit kihagytam (a férjem munkája miatt nem voltunk hosszabb ideig Magyarországon, nem volt magyar betegbiztosításom stb.) és kicsit el is bíztam magam, mert olyan sokáig nem volt gond ... de nem érdemes abbahagyni még életmódváltás mellett sem (legalábbis nekem nem jött be) .. ez személyes tapasztalat:-) Ennek iszom most a levét ... kicsit már újra fájdogál itt-ott, de már itthon vagyunk és újra fogom kezdeni a terápiát .. legalábbis remélem. Egyébként semmilyen mellékhatása nem volt nálam, pedig huszonvalamennyit kaptam már összesen. Bízom benne, hogy ezután sem lesz ... és nem kell a saját ostobaságom (kihagyás) miatt a fejem a falba verni nap, mint nap "vezeklésül" :-)))

Előzmény: narancska22 (4235)
Bogi86 3 napja Creative Commons License 4238

Sziasztok!

 

Váltanom kellett biol. th-t. Most cimziát kezdtem. Van valakinek tapasztalata erről? Kérem írja le.

Üdv.

yaris49 5 napja Creative Commons License 4237

Narancska..

 

Ezek a problémák mint az afta vagy egyéb kiütés árpa a szemen, vagy övsömör ez nem akadály a bio terápiának csak az idő alatt nem szabad adni a biot...

Előzmény: narancska22 (4235)
abettike szept. 16. Creative Commons License 4236

Aggódó nagymama vagyok.

Kis unokám 10 éves és szisztémás JIA- állapitottak meg nála. Igaz volt ingadozó láz ,lazac szinű kiütés a combiján és ugy mindenét fájtatta. Vérvételen is volt. akkor ajánlották a pécsi Gyermekkórházat .Ahol 1 hétig volt bent.és 4 -szer kapott infúziót.

Itthon most a methypred szed 3x1-et. Állitólag legalább 2 hónapig.

Ahogy az orvostudomány leirja ehez a betegséghez "legalább" hat hétig lázas kell lenni hogy kimonják SJIA.

Szeretnék itt ezen a fórumon többet tudni erről a betegségről , legfőképpen a gyógyulásról !

Hálásan köszönném ha valaki irna erről   Márti

narancska22 szept. 16. Creative Commons License 4235

mi is ezt tettük :-))Te melyik biol.th-t kapod? most megint van afta is, pont mint a trexan-salazopyrinnél, félek,h ezt sem fogja bírni, pedig az izületei sokkal de sokkal jobbak!!!!kivéve ezt a háton lévő bőrfájdalmat, s bőr alatti fájdalmat, de semmi bőrtünet....

Előzmény: .ETNA. (4228)
yaris49 szept. 15. Creative Commons License 4234

ovics...

 

Hogy vagy?????

Előzmény: ovics (4233)
ovics szept. 15. Creative Commons License 4233

Ez nem RA-ra való..........................az RA autoimmun. De valóban jó kopás esetén.

Előzmény: GeriSoft07 (4215)
ovics szept. 15. Creative Commons License 4232

Szia!

Éveken át kaptam a Methojekt injekciót...........mellette hol Cataflant, hol Aflamint kellett szednem, illetve próbálkoztunk  salazopirinnel is. Az injekcióból annyit kaptam, ami 20 mg Trexannak felel meg.

Figyeld a májenzimeket !!!!!!!!!!!!!!!!!!Nagyon fontos !!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: arin54 (4208)
arin54 szept. 15. Creative Commons License 4231

ETNA!

Köszönöm a biztatást, majd 23-án megyek kontrollra. Most Neked csak a heti 2 trexan kell? Nekem a 10 sem volt elég hatásos. A bio.th. lehet hogy jobb lenne, de ahhoz nem tudom mennyi metotx-t kell kipróbálni.

Szép napos napot mindenkinek!

Előzmény: .ETNA. (4230)
.ETNA. szept. 14. Creative Commons License 4230

Szia!

Mindenképpen a kommunikáció beindítását javaslom ... méghozzá a saját dokiddal:-) Ha hagyod, nyilván hanyagol, de ha határozott és összeszedett vagy, nem tud lesöpörni, otthon gondold át, hogy pontosan mit szeretnél kérdezni tőle, és ragaszkodj a válaszhoz. Az orvosok hajlamosak arra, hogy a bizonytalan, félénkebb betegnek (ha nem kéri), maguktól ugyan nem adnak tanácsot:-) Egyébként az egyik legjobb fájdalomcsillapító a Ketodex .. DE (!) ezt csak egy bizonyos mennyiségű heti Trexan adag mellett lehet szedni. Ha van egy jó patikus ismerősöd, talán ő is segít. Egy korábbi "vészhelyzet" esetén, a közeli patikában legalább 4-5 percig keresgélt és minden alaposan átolvasott a rendszerben a gyógyszerész, aztán kiderült, hogy ha csak heti 2 szem Trexan az "adagom", akkor bevehetem (a máj miatt fontos).

Egyszóval ... a következő kontroll során, ne hagyd magad! Kérdezz a dokitól bátran, esetleg írd össze otthon a kérdéseid és olvasd fel neki szépen sorjában ... hátha így segítőkészebb lesz! :-)

 

Előzmény: arin54 (4208)
.ETNA. szept. 14. Creative Commons License 4229

Kedves Lansz!

Te tényleg azért vetted a fáradtságot, hogy regisztrálj, hogy kétszer kb. ugyanazt a hozzászólást, két különböző topikban el tudd küldeni Narancskának? Ez most komoly? Hát, bár bocsánat, de ez bexarás ...

Előzmény: lansz2 (4219)
.ETNA. szept. 14. Creative Commons License 4228

Én a korábbi 4-et lecsökkentettem heti 2-re és - bevallom, de csak Neked :-) - nem minden héten vettem be. Először azért, mert pl. nyaralni mentünk és elfelejtettem betenni ... nem volt gond. De teljesen elhagyni ... hát, annak nincs jó vége szerintem még akkor sem, ha amúgy a biol. hat.

Előzmény: narancska22 (4218)
yaris49 szept. 12. Creative Commons License 4227

Van valaki aki RA-s betegként az új jogszabály szerint kapott súlyadó kedvezményt?

narancska22 szept. 11. Creative Commons License 4226

igen köszönöm...elnéztem csak...

Előzmény: netuddki_96 (4225)
netuddki_96 szept. 10. Creative Commons License 4225

kérdeztél valamit és én arra válaszoltam ....

Előzmény: narancska22 (4224)
narancska22 szept. 9. Creative Commons License 4224

igen tudom, hogy a biolt. th és a trexan más...én a válaszomat arra adtam, hogy a metoject inj. az ugyanaz, mint a trexan, csak nem szájon át hanem szurva...mert az nem biol.th. Az orvosban meg  maximálisan megbizunk...

Előzmény: netuddki_96 (4223)
netuddki_96 szept. 9. Creative Commons License 4223

mást csinál az egyik és mást a másik, a trexan hat a sejtek szaporodására, csökkenti az immunrendszer aktivitását,  a biol. pedig a felszaporodott sejteket ismeri fel és kötődik hozzájuk, ezzel csökkenti az  izületi károsodást. szóval szerintem kellene mindkettő, nem tudom önmagában a biol. mennyire hatásos, valszinüleg nem véletlenül adják együtt, de hát ezt az orvossal kellene megbeszélni, ha viszont nem bíztok benne, akkor menjetek inkább máshoz, mert hosszútávon ez nem lesz hatékony

Előzmény: narancska22 (4218)
moncsiili szept. 7. Creative Commons License 4222

Gratulálok az értelmes hozzászólásaidhoz. Ja, hogy 2x ugyanaz az más :( Ez sokkal irritálóbb!!!

Előzmény: lansz2 (4219)
yaris49 szept. 6. Creative Commons License 4221

Ritka, de sajnos van egy családban két RA-s....

Előzmény: lansz2 (4219)
narancska22 szept. 3. Creative Commons License 4220

akkor ixeld ki, hogy ne láss....nem én vagyok RA-s, de én viselem nehezebben,hanem a 25 éves lányom. Elégedett vagy a válasszal? Nem hiszem hogy azért irogat itt bárki is, hogy mások rosszalló megjegyzéseit halgassa, hanem azért, mert tanácstalan, segitségre vágyik, lelki megerősítésre, és talán azért mert megértik a problémáját. Szóval ha téged ez irritál, sajnálom, és elnézést kérek.

Előzmény: lansz2 (4219)
lansz2 szept. 2. Creative Commons License 4219

Narancska! Azt szeretném Tőled kérdezni,hogy a Te családodban hány RA-s beteg van,hogy Te mindig többesszámban beszélsz? Számomra ez roppant irritáló.

narancska22 szept. 2. Creative Commons License 4218

Szerintetek a biol. th. mellé nagy gond ha nem szedjük az egyébként előirt trexant??? lényegesen csökken a hatása? tud valaki erről valamit? (heti 4 szemet kellene)

Evicke2 szept. 2. Creative Commons License 4217

ja, batátapalánta is ezt mondta volna. :-)

Előzmény: Evicke2 (4216)
Evicke2 szept. 2. Creative Commons License 4216

gyulladást nem csökkenti, tehát a fájdalmat nem sem csökkenti, ha gyulladás áll fenn.

a tönkrement porcot valamennyire pótolja, de ahhoz rendszeresen kell szedni.

egyébként ehelyett sokkal célszerűbb olyan táplálékkiegészítőt szedni, amiben nemcsak chondroitin-sulfat van, hanem MSM és glükózamin is, esetleg hyaluronsav is, mert ez önmagában nem sokat ér.

és sok porcos húst, zselatint bármilyen kajával.

 

Előzmény: GeriSoft07 (4215)
GeriSoft07 szept. 2. Creative Commons License 4215

Condrosulfot szed valaki izületi fájdalmakra? Témyleg olyan csúcs? Mennyi idő alatt várható hatás és meddig tart utána?

yaris49 aug. 31. Creative Commons License 4214

Elsősorban menj orvoshoz mert az nem múlik el magától sőt!!!! A szurit feltétlen hagyd abba addig  ameddig orvos nem látott...

Előzmény: narancska22 (4207)
narancska22 aug. 28. Creative Commons License 4213

köszönöm, ezt ki fogom próbálni...

Előzmény: arin54 (4212)
arin54 aug. 28. Creative Commons License 4212
Előzmény: narancska22 (4209)
arin54 aug. 28. Creative Commons License 4211

Köszönöm a gyors választ!

Valamennyire nekem is csökkentek a fájdalmak, de nem lehet megszokni. Én a fájdalmak enyhítésére már régóta használom az un. Magyar családi balzsamot az extra hűsítésűt és az életerő folyadékkal együtt. Olvastam lentebb, hogy hátfájási problémátok van. Sokkal több gyógynövény /10-15 szeres/hatóanyag van benne, mint a patikai kenőcsökben. Olvastam, hogy van akinek az övsömör problémát is megszüntette. Ha még nem ismered a keresőben utána tudsz nézni...én nagyon jónak tartom. A gyulladás csökkentésére a Zyflamend étrendkiegészítőt tanulmányoztam, illetve most próbálkozom vele...ennek is érdemes utána nézni

 

Előzmény: narancska22 (4209)
batátapalánta aug. 28. Creative Commons License 4210

hát részvétem - ezek aztán nem fognak meggyógyítani, örülhetsz, ha esetleg vmennyire csökkennek a fájdalmaid, és közben egyre jönnek majd a mellékhatások... :-/

ajánlom figyelmedbe ezt, amivel egy esélyt kaphatsz arra, hogy megszabadulj a felháborítóan dilettáns, nemtörődöm, lekezelő és hatástalan orvoslástól és módszereitől, már sok krónikus betegnek, köztük RA-soknak, pl. nekem is sikerült:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=130025185&t=9124177

Előzmény: arin54 (4208)