Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

.ETNA. 25 órája Creative Commons License 4345

Egyetértek ... sajnos ennyi ...

Előzmény: narancska22 (4344)
narancska22 1 napja Creative Commons License 4344

azt szokták mondani, hogy van az allergiás ember és a még nem allergiás. Nekem allergiás asztmám van, van, hogy 5 évig semmi gondom parlagfűszezonban sem,csak esetleg egy kis tüsszögés, de volt, hogy ügyeleten voltam, mert hiába szedtem, pumpáltam fujtam bármit, majd meg akartam halni, és kapásból 40 mg szteroidot belémlőttek:-) Aztán egy időben aug.20.-a körül voltam kritikusan, ez már kitolódott szeptember közepére...szóval változunk, de a világ is (időjárás, stb) változik... nem tudni,hogy mikor mi lesz mi jó. Egy biztos, hogy amióta biolt. th-t kapunk "normális" életet élhetünk egy két kisebb fájdalmat leszámitva. De hogy ez meddig tart, és mi lesz a vége, és mikor mi jön ki, szerintem senki nem tudja és még jósolni sem lehet. Nem tudunk mást tenni megbízunk a kezelőorvosban, aki igen lelkiismeretes, csak rengeteg felé szakad egyszerre a sok beteg és munka miatt. Aztán a többi majd alakul. Én ezt tudom csak tanácsolni mindenkinek, ha talál egy olyan orvost, akiben megbizik, kövesse az utasításait... mert szerintem az RA nem az a kategória ami alternatív gyógymódokkal kezelhető...

Előzmény: .ETNA. (4343)
.ETNA. 2 napja Creative Commons License 4343

Na erről jutott pont eszembe, hogy kb. 18 évvel ezelőttig, semmilyen allergiámról nem tudtam, sem étel, sem gyógyszer, akkor még az RA sem volt sehol. Soha nem voltam "fejfájós", de akkor - életemben először - a dolgozóban jött rám egy erős fejfájás, határidős munka volt, kolléganőim javasolták, ne kínozd magad, szemben a gyógyszertárban biztosan tudnak valamit adni. Meg is vettem az Analgeticat, bevettem egy szemet, majd kb. fél óra múlva kérdezte a kolléganőm, hogy mi az a sok kis piros pöttyöcske a dekoltázsodban. Az orvosi rendelő is szemben volt éppen a dolgozónkkal, átmentem és tök rendes volt a doki, sürgősséginek számított az esetem, egyszóval már nyomta is belém a kalcium injekciót:-)

 

Na azóta vagyok allergiás az Analgeticára (bár azóta sem volt rá szükség, de nem merném bevenni), viszont kb. 2 évvel később, ugyanez megismétlődött - egy korábbi években már többször szedett - az Algopyrinnel is, a torokgyulladásomra injekciót kaptam a háziorvosomtól és hogy ne fájjon annyira, beletett egy Algopyrint is ... fél óra sem telt el és már a háziorvos rendelőjében feküdtem, konkrétan az ájulás határán, de szerencsére a kalcium injekció akkor is elég volt. Azóta az Algopyrinre is allergiás vagyok:-))

 

Az unokatesóm, gyerekkorában volt szénanáthás, aztán se szó, se beszéd ... elmúlt, majd 42 éves korában, tavasszal ... előjött ... a semmiből :-) Akkor szedett rá valamilyen enyhe gyógyszit+orrcseppet is kapott ... a következő évtől megint semmi ... azóta se. Ki érti ezt ? :-)

Előzmény: narancska22 (4341)
.ETNA. 2 napja Creative Commons License 4342

Ezzel én is így voltam:-) Szerencsére, semmilyen mellékhatás nem jött elő, persze ez egyénfüggő és az immunrendszer "kiinduló" állapotától is függ. A Remicade biol.infúzióval kapcsolatban mindig azt mondta a kórházban a biol.terápiás asszisztensünk, hogy "sikertörténet" vagyok, mert nem csak, hogy mellékhatás nem jött elő, de kb. a második infúziótól kezdve már egyáltalán nem volt semmilyen tünet, soha, semmikor és még beteg sem voltam, max. nátha (mint bárki másnál a környezetemben). Egyszóval, lekopogjam, eddig semmi gond.

Előzmény: dulci (4339)
narancska22 3 napja Creative Commons License 4341

milyen gyógyszereket szedtél ? 

Mindennek lehet mellékhatása, még egy fejfájás csillapítónak is. De sajnos ha beteg az ember, akkor ez van, amennyire lehetséges tenni kell ellene, hogy jobb legyen. 

Előzmény: dulci (4338)
meredis 3 napja Creative Commons License 4340

Jó reggelt!

Érdeklődni szeretnék, hogy volt-e már valaki a visegrádi rehabilitációs kórházban? Milyen tapasztalatai vannak?

Még soha nem küldtek ilyen helyre.

Köszönöm!

dulci 3 napja Creative Commons License 4339

Kicsit ijesztő számomra a sok mellékhatás, intolerancia. Nálad nem volt semmi szövődmény? Egyből sikeresen befogadta a szervezeted?

Előzmény: .ETNA. (4334)
dulci 4 napja Creative Commons License 4338

Köszönöm szépen az információkat. Most keresem a neten, és olvasom a további infókat. A kezelőorvosomtól még nem hallottam erről a gyógymódról. Hozzá is magánba járok, nem sokkal olcsóbb, mint az Ormos.

 

Kicsit oka is vagyok a jelenlegi rossz állapotnak. Fájt a gyomrom, és abbahagytam a gyógyszerek szedését. 1-2 hónapig nem is volt bajom, aztán hirtelen nagyon fájdalmas lett.

 

Budapesthez közel lakom. Az ORFI-ban feküdtem már rehabon. Szakmailag én is jónak tartottam, de a körülmények miatt annyi rossz is volt, mint amennyi jó. 30 emberre jut 2 wc, a folyosó végén, leginkább körbepisilt állapotban. 6-8 ágyas szobák vannak, én egy éjszaka sem tudtam aludni a három hét alatt. 

Előzmény: .ETNA. (4334)
.ETNA. 4 napja Creative Commons License 4337

Igazán nincs mit ... esetleg kérdezz rá, hogy ha ő nem is tudja vállalni, kit ajánl ... mert, hogy nem ismertek egyetlen orvost sem ... egyébként valamiért úgy rémlik, hogy néhány évvel ezelőtt még Hajdúszoboszlón is volt reumacentrum, de talán a régiós átalakítás és "spórolás" miatt ma már nincs.

Előzmény: lavanda (4336)
lavanda 4 napja Creative Commons License 4336

.ETNA. Szekanecz prof. ismert mifelénk és elismert szakemberként tartják számon.  A húgom még annak idején, amikor tudatták vele, hogy a kezelőorvosának diagnózisa téves, be akart hozzá jelentkezni. A titkárnőjével tudott beszélni, ő mondta a testvéremnek, hogy professzor úrnak sok a betege, többet nem vállalhat. Beszéltem a húgommal, elmondtam, hogy mit tudtam meg tőletek. Úgy döntöttünk, hogy most én próbálkozom Szekanecznél. Ha nem megy, marad az ORFI, de hogy ott kihez, annak még utána kell járni.

 

A segítséged köszönöm!

 

 

Előzmény: .ETNA. (4335)
.ETNA. 4 napja Creative Commons License 4335

Lavanda: nem tudom, hogy Szekaneczhez (Debrecen) mennyien járnak, mennyit kell várni, de tény, hogy ő szaktekintély az RA területén, könyve is jelent meg a témában, külföldön tart előadásokat ... Budapesten két centrum van (érdemes biológiai terápiás centrumot választani, hogy ha később erre kerül mégis sor, akkor ne kelljen orvost és kórházat váltani): az Irgalmasrendi és az ORFI ... kb. egy hónapos előjegyzéssel dolgoznak ... az ORFI-ban talán még ettől is több, kb. másfél hónap .. erre azért készülni kell!

http://edebr.blog.hu/2007/11/24/rheumarol_dr_szekanecz_zoltan_1

http://reumagyogyitas.hu/a-biologia-terapia-2/

http://reumatologia.lap.hu/

 

 

Biol.terápiás hazai centrumokról pl. az OEP-nél is lehet érdeklődni, mert lehet, hogy ez a lista nem teljes:

http://www.hazipatika.com/cimtar/reumatologiai_biologiai_terapias_centrumok?id=118

Előzmény: lavanda (4331)
.ETNA. 4 napja Creative Commons License 4334

RA-s, sokízületi gyulladásos vagyok én is 2006-tól, 2008-tól kapom a biol.terápiát. Először megpróbálták, hogy a gyulladási gócnak kikiáltott mandulámat kivegyék, a fül-orr-gégész adjunktus műtött januárban, aki a kórházi osztály megszüntetése miatt háziorvosi praxist vásárolt és ... végül az a körzet lett az övé, ahová én is tartoztam:-) Ő ajánlotta a reumakórház (Szent Ferenc Miskolc) osztályvezető főorvosát, hozzá jártam kb. másfél évig, de sosem volt ideje igazából rám, mert rengeteg betege van, abban az 5 percben - amiből 2 perc arra ment el, hogy egyáltalán felidézte a leleteim alapján, hogy ki is vagyok - jószerivel még kérdezni se nagyon volt időm, bár nagyon lelkiismeretes és fantasztikus reumatológus, de nekem többre volt szükségem. Ezért választottam egy olyan főorvost, szintén abból a kórházból, akinek van magánrendelése is! Néhány alkalommal elmentem a magánrendelőjébe, részletesen elmesélte a biol.terápia lényegét, adott ingyenes tájékoztató kiadványokat, csináltatott néhány vérvételt, röntgent ismételtünk stb., majd végül előjegyzett a kórházban a biol.terápiára. Azóta ő az orvosom és mindenkinek ajánlom, hogy abban a kórházban, ahová járnia kell, vagy járni fog, keressen olyan orvost, akinek van magánpraxisa.

Egyébként - szerintem - a folyosói beszélgetések (betegtársakkal) során sok mindent meg lehet tudni az orvosokról, plusz látni, hogy kihez mennyi beteg jár, esetleg a sorszámosztóban lehet érdeklődni, hogy van-e olyan reumatológus, akinek a városban van magánrendelése is stb. A magánrendelőben 4-5 ezer forintért "rázúdíthatod" az összes kérdésed, kételyed, panaszod, félelmed ... és 15-20 percben csak veled foglalkozik, nem csörög a telefon, nem hívják ki az osztályra, nem jönnek be a szakrendelőbe asszisztensek mindenféle aláírásra váró anyaggal, nem idegesíti, hogy kint még ül vagy 30 beteg és már csak másfél óra van a rendelés végéig ... egyszóval emiatt javaslom:-) Biol.terápiásként már nem kell szakrendelésre járnom, az infúzió, ill. most már az injekció felírásának napján van vérvétel, félévente EKG és mellkasröntgen, ilyenkor megnézi a vérképem és bejön a biol.terápiás szobába, ott lehet vele konzultálni, megbeszélni dolgokat ... vagyis már a magánrendelőjébe nem járok ... de jó tudni, hogy ha gáz van .. oda bármikor mehetek, nincs "várólista" :-) Ormos Intézetről sok jó hallottam (ismerősünk asztmás kisfiát kezelték ki egészen jól - no azért nem teljesen tünetmentes - évekkel ezelőtt), az árak húzósak, az ottani terápiás kezelésekről nem sok mindent tudok.

Előzmény: dulci (4327)
Evicke2 4 napja Creative Commons License 4333

Egy orvos saját tapasztalat és gondolatai a lenti étrenddel kapcsolatban:
http://paroskintorna.blog.hu/2015/01/26/nehogy_mar_en_is_egy_dogmatikus_orvos_legyek

Előzmény: Evicke2 (4332)
Evicke2 4 napja Creative Commons License 4332

én tudok egy orvost: glutén- és tejmentes, csökkentett CH-tartalmú táplálkozás, az autoimmun betegségek orvosa.

Előzmény: lavanda (4328)
lavanda 5 napja Creative Commons License 4331

Narancska22, köszönöm a segítséged!

Előzmény: narancska22 (4329)
narancska22 5 napja Creative Commons License 4330

hát mást nem tudunk csinálni...csak bízni:-))) És mivel gyerekeknek is adják....talán tényleg...:-)))

Előzmény: .ETNA. (4326)
narancska22 5 napja Creative Commons License 4329

én az ORFI-t javaslom Bp-en. Én csak jót tudok mondani... Mindenképpen artritis centrumokat kell keresni, Debrecenben is van én a Szekanecz doktor nevéhe fűződően hallottam Debrecenben jókat... de arról többet nem tudok, én az ORFI-t ismerem és csak ajánlani tudom...

lavanda 5 napja Creative Commons License 4328

Szervusztok!

Dulcihoz hasonlóan mi is ( a testvérem és én ) orvost keresünk. A testvérem már nagyon rég kínlódik ezzel a betegséggel. Az első orvosa sokízületi gyulladást állapított meg. Ezt a szomszéd megye klinikáján elvetették. A jelenlegi orvosáról, akinél én is jártam két ízben, inkább nem írok semmit. Szóval, reumatológust keresünk, szakmailag jól képzett, lelkiismeretes orvost. Pesten, Debrecenben, vagy akár Hajdúszoboszlón.

A segítségetek, ha lesz, előre is megköszönöm!

dulci 5 napja Creative Commons License 4327

Azt szeretném kérdezni, hogyan választotok orvost, ahova jártok a reumás panaszokkal? Nálam sokízületi gyulladás, most erősen belobbant állapotban.

 

Az Ormos intézetet próbálta valaki? Ők kimondottan a PRP-sajátvér kezelésre vannak szakosodva? Azt már próbálta itt valaki?

 

ETNA, neked hol írták fel, hol adják azt az injekciót, amitől ilyen jó stabil állapotban vagy?

.ETNA. 6 napja Creative Commons License 4326

Reméljük ... jobb híján, én is ebben bízom :-)

Előzmény: narancska22 (4325)
narancska22 6 napja Creative Commons License 4325

én is ebben reménykedem, hogy szilveszter, karácsony, ünnepek, stb...talán ez miatt ez a kiugrás, ill. a fehérvérsejt szám van az alsó határértéken...hát istennek a gyulladásos paraméterek teljesen rendben vannak... Azt hiszem ha ez a terápia nem lenne, hát kinlódás lenne még a séta is...bár igy is van néha, hogy fáj a térde vagy a lábujja, főleg ebben a hideg-esős borongós időben...

Örülök, hogy megint minden rendben és jól vagy....azért valójában tényleg "csoda" ez a szer...remélem, hogy hosszútávon is el lehet majd ezt mondani...

Előzmény: .ETNA. (4324)
.ETNA. 2015.01.24 Creative Commons License 4324

Nem törvényszerű, hogy emelkedik, májvédő tea nem árthat, no és pl. kerülni kell az alkoholos italokat ... ez ugye egy nőnél nem gond, de azért vannak családi események, szilveszter stb. .. alkoholmentes koktéllal vagy alkoholmentes gyümölcsös sörrel ajánlatos max. koccintani. Az egyéb okból szedett (pl. megfázás stb.) ilyen-olyan gyógyszerekre is figyelni kell (mert a máj a gyógyszerek lebomlásának egyik "helyszíne").

 

Ha tartósan emelkedett (a mostaninál jóval magasabb), akkor bizonyára írnak majd egy másik szert, van már annyiféle - szerencsére - , lehet választani.

 

Igen, miután hazajöttünk és mire rendeződött a magyar TAJ-kártyám, na szóval a Remicade már nem volt folytatható, de mióta egy másik biol. terápiás szert kapok, újra minden OK, nincs különösebb problémám, fájdalom, gyulladás, duzzanat sehol ... egyszóval, köszi, jól vagyok ... ismét:-)

17 hónap maradt ki, de sokáig nem volt semmi gond, már kezdtem hinni, hogy nem jön vissza, de sajna nem így lett végül:-)  Most a Simponit kapom ..

Előzmény: narancska22 (4322)
ovics 2015.01.22 Creative Commons License 4323

Nekem a Lyme-nál nem voltak magasak, viszont mikor magasak lettek ezek az értékek (nagyon), akkor a hasnyálmirigy játszott be. El is vettek mindent tavaly.Ha valaki cukros, akkor meg főleg összezavarja a dolgokat.

 

Előzmény: boxerkutya (4315)
narancska22 2015.01.21 Creative Commons License 4322

Nem volt jelentősen megemelkedve, 40 GPT helyett 59 körül volt...nem is mondtak semmit, hogy kóros lenne, gondolom még nincs jelentősége, csak hát azért nyilván ez egy jel, és lehet a következő vérvételnél (nekünk 3 havonta van) már jelentősebb lesz. És ha nagyon megemeli mondjuk az Embrel, akkor abba kell hagyni? (A trexant heti 2 szemet szed, de az nem csinált emelkedett értéket még sosem.). 

És Te Etna? Hogy vagy? Mert nagyon jól voltál sokáig, aztán mondtad, hogy abbahagytad....ha jól emlékszem:-) És azóta? rendbe jöttél? ugyanazt kapod amit eddig? a Remicadet? vagy melyiket? és mennyi időt hagytál ki?

 

Előzmény: .ETNA. (4319)
töpőrtö 2015.01.13 Creative Commons License 4321
Lakatos tanàrúr a irgalmasoknàl.
Előzmény: Jesurun under Lyme (4289)
nemandika 2015.01.11 Creative Commons License 4320

Szia!

nálam is pont ez a helyzet, az általad említett minimális eltérések. Összeszedtem egy jó kis náthát, attól van. A reumatológus és a háziorvos is azt mondta ez teljesen normális. A márciusi kontrollig nincs teendőm. Ami viszont pech, hogy a hurutos köhögésem miatt nem adhattam be a Humurát. Még kicsit köhögök, nem tudom holnap adható lesz-e? Nehéz megállapítani, nincs lázam, hőemelkedésem. Ilyenkor szerintetek mehet?

Előzmény: narancska22 (4314)
.ETNA. 2015.01.10 Creative Commons License 4319

Neked is BUÉK!

Boxerkutyának igaza van, ezek az értékek általában vírusos, vagy bakteriális fertőzés során emelkednek (ez még akkor is igaz, ha amúgy nincsenek ezeknek a fertőzéseknek durva jelei, de a szervezet, az immunrendszer azért dolgozik). Szerintem nincs jelentősége, egy hónap múlva - feltételezem - úgyis újra lesz vérvétel, ha tartósan vagy folyamatosan emelkedik, akkor pedig úgyis további vizsgálatokra küldi a Lányod a doki.

 

A GPT (GOT stb.) májértékek a májban lebomló gyógyszerek miatt kissé megemelkednek (pl. Trexan stb), ez általában mindenkinél "bejön", aki ilyen gyógyszereket szed.

 

Előzmény: narancska22 (4314)
Evicke2 2015.01.09 Creative Commons License 4318

hát nekem minden vérvételkor magas vagy alacsony valamelyik. Lyme-om meg nincs és sosem volt, ezt ugye elhiszed nekem? :-D

szinte egész évben fertőzéseknek vagy kitéve, ősztől tavaszig náthaszezon, és egyébként is ha emberekkel érintkezel, bármikor összeszedhetsz bármit. szóval legalábbis e pár eltérés alapján nem fognak pont Lyme-ot tesztelni, miért tennék, hiszen alapból nem indokolt. nyilván ha olyan tüneteid vannak, akkor érdemes direkt Lyme-ra tesztelni.

Előzmény: boxerkutya (4317)
boxerkutya 2015.01.09 Creative Commons License 4317

Nem értesz hozzá, mint ahogy én sem értettem korábban. Olvasd el a lymebeteg.hu-t. Az normális amikor valakinek emelkednek ezek az értékek ,bármilyen fertőzés esetén ,de az nem, amikor folyamatosan magas. Ennek a lyme szokott az oka lenni.

Előzmény: Evicke2 (4316)
Evicke2 2015.01.09 Creative Commons License 4316

ugyan már, ezzel az erővel mindenki lyme-os lehetne. :-) minimális eltérések semmit nem jelentenek, ezek pillanatnyi értékek, az orvosok nem is szoktak foglalkozni vele.

valaki rád tüsszent  a buszon, az immunrendszered működésbe lép és ilyet látsz a laborleleten.

nekem is sokszor hol ez, hol az, hol meg amaz emelkedett vagy alacsony kicsit. legközelebb meg a többiből valamelyik, vagy éppen semelyik. Lyme meg sehol. :-)

Előzmény: boxerkutya (4315)