Keresés

Részletes keresés

Szeszi50 Creative Commons License 3 napja 0 0 4833

Tisztelt Doktor úr,

Segítséget szeretnék kérni  Öntől amennyiben lehetséges. Rheumatoid artritis és két féle pikkelysömör az alapbetegsegem. Kaptam minden kezelést már, medrol, trexan, salazopirin, Neotigosant, cimzia,, humira biológiai terápiát. Sajnos a létező összes mellékhatás kijött rajtam így ezeket leállították. Kétszer voltam szepszis gyanúval kórházban, pajzsmirigy cisztaim lettek, és a pikkelysömörok is a biológiai terápiáktol jöttek elő. Eredetileg RA- val indult a dolog.

Először a sima, majd a pustulosis fajtájú. Sajnos tbc is gyanúba került  a így egy évig szedtem rá a gyogyszert. Tüdőgyulladásom ötször volt, majfunctioim az egekben illetve véres szeklet epe és vesegörcsök Csak segítséggel tudtam ellátni magam. Kidolgoztam egy étrendet, rengeteg vitamin, gyógytea, fereghajtas, stb, stb. Állapotom jó, bőröm két éve tünetmentes, ízületeim nem fájnak illetve egy problémám van csak. A farokcsontomnal és a keresztcsontomnàl fáj. Uleskor nem ,csak ha felállok illetve nagyon megkell gondolnom hogyan hajolok le egyenesedek ki de még azt is hogyan lépek le a lépcsőn. Éles fájdalom néha felkialtok.

 Ejjel sokszor felébredek egy égő fájdalomra ha oldalt fekszem a combfejnel érzem zsibbad is olyankor. Próbáltam már mindent, krémek, wobenzin,de nem javul. A reumatológus orvosom csak legyint rá és mindig azt mondja ez ahhoz képest amilyen állapotban voltal semmi ne törődj vele. Műtősnőként dolgoztam sokáig.

Szeretnék Önhöz elmenni majd, de jelenleg szeptemberig külföldön tartózkodom családi okok miatt. Addig is tudna javasolni valamit amivel enyhíteni tudom? Köszönöm válaszát, tisztelettel, Farkas Ágnes

 

 

Előzmény: Dr.OrmosGábor (4817)
Szeszi50 Creative Commons License 3 napja 0 0 4832

Csak örülni lehet annak ha valaki jól van akár a biologiai terápiáktol, akár mástól. Igy én veled ellentétben örülök annak, hogy jól  vagy. Nem kell, hogy egy véleményen legyünk a saját terápiánkat illetően. Nem értem a kirohanásodat, úgy gondolom mindenkinek szíve, joga kipróbálni az egészséget javító terápiákat főleg ha súlyos beteg és a hagyományos orvoslás nem használ. Az pedig, hogy minek mennyi a purin tartalma hidd el jól tudja a barátnőm és az orvosa is az étkezési naplót pont ő javasolta neki. Már elnézést de, ha jól van úgy, hogy nem eszi ezeket a dolgokat az miért probléma neked? Az inzulin pedig nem hasonlítható össze a biológiai terápiaval ezt Te sem gondoltad komolyan szerintem. Én nem a biológiai terápia ellen vagyok a saját esetemet írtam le. Én mint írtam alkalmatlan voltam rá és igen ezért kénytelen voltam más után nézni.

Előzmény: .ETNA. (4830)
gombóc63 Creative Commons License 4 napja 0 0 4831

ETNA! Mennyire gáz a CRP 11-es érték?

.ETNA. Creative Commons License 4 napja 0 0 4830

Ez azért TÖBB, MINT érdekes, mert ha valaki, laikusként megnézi az élelmiszerek purin tartalmáról a táblázatot, valóban azt látja, hogy a csokoládénak (620), kávénak, kakaónak (1000) nagyon magas a purintartalma, DE SZERENCSÉRE, ezek a purin-származékok, az un. metilxantinok NEM ALAKULNAK ÁT HÚGYSAVVÁ A SZERVEZETBEN! Már pedig a magas húgysavszint váltja ki a köszvényt.

 

Egyszóval, a kakaó, csokoládé, tea megengedhető ... az alkohol, a bab stb. VISZONT NEM ! Naaaagyon nem!

 

Kicsit csodálkozom azon, hogy ennek ellenére ebben a tévhitben hagyta a barátnőd az orvos!

Előzmény: Szeszi50 (4828)
.ETNA. Creative Commons License 4 napja 0 0 4829

Nem egyforma az immunrendszerünk, a természetünk, a stressztűrő képességünk, a munkánk stb., stb. Kb. sec-perc alatt már biol.terápiás lettem, csak kellett hozzá némi talpraesettség. Mindkettő, amit eddig kaptam, bevált, soha, semmi bajom nem volt - eddig - egyiktől sem. Teljes munkaidőben dolgozom (igaz, hogy irodában), ellátom otthon a háztartást, sportolok, kirándulunk, sétálok és mindent megkóstolok, amit megkívánok ... amit pedig szeretek, plááááne :-) Se deformitás, se fájdalom, tengerpart - egész nap a vízben, 19 órás autóutak stb., stb.

 

Ez is mutatja, hogy milyen csodálatos "alkotás" is az ember, s hogy mennyire nincs SENKINEK sem halvány lila gőze sem arról, hogy bár mint "ember", mindannyian egyformák vagyunk, mégis billiónyi variáns létezik, ha az immunrendszert, allergiás reakciókat, vagy gyógyszerekre való reagálást vesszük figyelembe!

 

Az pedig költői túlzás, hogy nem tudják, hogy az a kb. 350 millió ember, akit világszerte biol.terápiás szerekkel kezelnek, hogy fog a gyógyszerre reagálni 15-20 év múlva, hogy mást ne mondjak, kb. ugyanezen az elven állítják elő az inzulint is ... ami ugye nem 1-2 éves "sztori" ! Ami a biológiai terápiával kapcsolatban aggodalomra adhat esetleg okot, az az, hogy az új technológiák, kutatások, amelyek révén előállítják ezeket a szereket sokba kerülnek, s így maga a biol. terápiás injekció, infúzió sem olcsó mulatság. S itt lép be a képbe az egyik rizikófaktor: vajon egy-egy ország egészségügye meddig bírja finanszírozni a százezer, vagy alkalmanként több százezerbe kerülő készítmények ingyenességét. Szerencsére, ahogy haladunk az időben, ezek a szerek is egyre olcsóbbak lesznek (éppen úgy, ahogy a technikai eszközöknél is lehet tapasztalni ... televízió stb.), mert már meglévő technológiát és kidolgozott "receptet" lehet alkalmazni az előállításuk során.

 

Természetesen, BÁRCSAK NE LENNE RÁ SZÜKSÉGEM (s egyébként ezen kívül, semmilyen más gyógyszert nem szedek és az RA előtt sem szedtem, sőt, még a fejem se szokott fájni, nem voltam/vagyok frontérzékeny, magas a fájdalomküszöböm stb., stb.), de ha valami beválik és visszakapod - hellyel-közzel - a régi életed, nehezen szánod rá magad arra, hogy "kísérletezz" ezzel + azzal!

 

Szuper, hogy Neked bevált az étkezési/diéta stb. változtatás, de ha az első biológiai terápiás szer is használt volna, aligha veszed rá magad arra, hogy lemondj róla és inkább az élelmiszer vonalon kísérletezz, ebben kb. 100 %-ban biztos vagyok :-)

 

Előzmény: Szeszi50 (4827)
Szeszi50 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 4828

Pár ötlet fájó ízületekre. Borogatások: lenmag őrlemény mézzel ( nekem ez vált be) vagy parafin olaj, orbanc olaj, káposzta levél. Aztatni a fájó izuletet: diolevel, körömvirág, zsálya,, zsurlo ,ördögcsáklya ezek fozete.Terdkopasra a zselatin borogatas. Belsőleg: cicka, zsurlo, csalántea , ördögcsáklya, fehér nyírfa kéreg és még sok sok minden jó rá a termeszetbol. Attól függ milyen borogatás kell, hogy gyulladt vagy kopás okozta a fájdalom. Ha gyulladt pihentetni ha kopás bizony a torna kell óvatosan. Koszvenynel diéta és sokat segít az étkezési napló vezetése! Abból ratudsz jönni melyik élelmiszerektol lobbant be és azt kerülni tudod. A barátnőmnek kiderült, hogy a kávé és csokoládé, kakaó fogyasztása után 3 nap múlva lesz koszvenyes rohama. Persze voroshust, húslevest stb eleve nem eszik. Remélem tudtam segíteni. 

Szeszi50 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 4827

Sziasztok, új vagyok itt. Évek óta súlyos rheumatoid artritist, két féle sporiazis. Kaptam már mindent, medrol, trexan, 3 felé biológiai terápia. Sajnos csak rosszabbul lettem tőlük ez sem csodaszer és mivel új nem tudják 15,20 év múlva milyen hatása lesz a szervezetre a biológiai terápianak.

Menete: rheumatologiai kezelések minimum egy évig, salazopirin, medrol, trexan kúra hatástalansaga után amit laborokkal néznek főleg a crp es rheuma faktort, süllyedést stb  vizsgálatok pl szivultrahang, tbc ,hepatitis, lyme kór stb szűrés, ultrahangok, pajzsmirigy, ha minden megfelelő felvesznek a biológiai centrumba, de ez kihalási alapon megy. Megállapítják melyik injekció kell neked mert van vagy öt féle, majd elkezdik a kezelést. Két hetente kell menni az adagert amit te adsz be magadnak. Természetesen kell magyar biztosítotti viszony ehhez és magyar kortortenet háziorvosnal dokumentálva. Sok embernek használ én voltam a kivétel majdnem belehaltam ami létezik egyéb betegség minden kijött rajtam tőlük. Már csak állandó segítséggel tudtam öltözni, járni, ellátni magam kétszer feküdtem szepszis gyanúval kórházban, állandó fertőzésekkel kinlodtam.

Jelenleg saját kutatásaim alapján állítottam össze egy kúrát ami létezik szakirodalom és alternatív gyógymód mindent elolvastam ebből állítottam össze az étrendet, méregtelenítést stbKét éve tünetmentes vagyok persze meggyógyulni sohasem fogunk. Nem könnyű de a tolókocsi helyett futok, sétálok és az állandó fájdalom is elmúlt a bőröm teljesen rendben. Akkor döntöttem így amikor kísérleti gyógyszert akartak adni mert már nem volt ötletük az orvosoknak. Ha továbbra is folytatom a régi életem már nem élnék. Most vígan elem a teljes életem. De ehhez 15 év szenvedés kellett. Sok mindennel lehet segítteni magunkon vallom az utolsó legyen a gyógyszer.  

gombóc63 Creative Commons License 2017.06.17 0 0 4826

Nekem a bal vagy 30 éve. Tavaly a kezem egyik ujja dagadt be és fájt, a reumás dokinő azt mondta borogassam. A kopástól van.

Előzmény: Tiborffy Antal (4825)
Tiborffy Antal Creative Commons License 2017.06.17 0 0 4825

A jobb lábam hüvelykújjának izülete megdagadt,a folyamat több éves ,  kevésbé funkcionál mint a bal.

Lehet e ez ellen tenni valamit ?

helena9 Creative Commons License 2017.05.20 0 0 4824

Igen, szerencsére ez az infó is eljutott hozzám, szinte véletlenül, ezt most kezdem majd intézni, mert a visszaigénylés évekre nem kötődik az adóbevalláshoz, hanem bármikor meg lehet tenni, így azzal ráérek, most csak a tavalyit igényeltem az adóbevalláskor. Fontos lenne, hogy mindenki tudjon erről a lehetőségről, mert sokaknak nagy segítséget jelenthet, hiszen ez a betegség is költségekkel jár, legalább egy része térüljön is meg ezeknek.:)

Előzmény: .ETNA. (4823)
.ETNA. Creative Commons License 2017.05.20 0 0 4823

Szia!

Bizony, sokan nem tudnak róla!

 

Te ugye tudod azt is, hogy visszamenőleg is lehet (ha jól rémlik 5 évre) visszaigényelni, minden olyan hónapra vonatkozóan, amikor adó- illetve járulékfizetési kötelezettséged kelettkezett, magyarán: dolgoztál :-) Önellenőrzési nyomtatványt kell kérni a NAV-tól és minden évre, külön-külön beadni! Simán visszautalják.

 

 

 

Előzmény: helena9 (4822)
helena9 Creative Commons License 2017.05.17 0 0 4822

Sziasztok!

 

Új vagyok a topicban, bár a betegségben gyerekkorom óta érintett (most már a 3.x-et taposom:)). Már régóta szerettem volna írni ide, de most konkrétan azért is jutott eszembe, mert idén igényeltem először a fogyatékossági adókedvezményt, amire (sajnos) több kód szerint is jogosult vagyok, viszont eddig valamiért ez nem került a látóterembe.  Fiatalkori ízületi gyulladás, rheumatoid arthitis bizonyos formái, Raynaud szindróma, stb. egy csomó betegségre jár. Nyilván ez nem vigasz egy ilyen betegségnél, de legalább a gyógyszerek árát fedezi az összeg kb., az is valami, ezért gondoltam, hogy szólok, ha esetleg másnak is elkerülte a figyelmét itt!

.ETNA. Creative Commons License 2017.05.15 0 0 4821

Szia!

 

Igen, állja, ha a kezelőorvos úgy ítéli meg, hogy a betegnél a többi kezelés (gyulladáscsökkentők, Trexan stb.) nem volt eredményes, jól meg kell gondolni, mert általában ötszáz-ezer euró (150-300ezerFt) között van az ára az államnak/doboz (adag).

 

Régebben 300 Ft dobozdíjat kellett fizetni, ma már azt sem kell, teljesen ingyenes.

 

Természetesen annak, hogy felírhassa az orvos, annak van néhány alapfeltétele: pontos diagnózis, más gyógyszer korábban nem vált be, alkalmasság a kezelésre (ne legyen ellenjavallat), illetve magyarországi állandó bejelentett lakcím,  munkahely által munkabérből vont tb, vagy a NAV-al leszerződve magának fizetett tb járulék (havonta 7ezer valamennyi).

 

Ha kint már kapod, akkor elég hozzá a kinti ajánlás, ambulánslapok stb. és egy biológiai centrumba kell bejelentkezned (a magyarországi lakóhelyedhez legközelebb esőbe), mert nem minden kórházban van biol.kezelés.

 

Ha van magyaroszági állandó lakcímed, csak akkor tudsz szerződni a NAV-al, hogy fizetnéd a saját havi tb-det ... mert pl. háztartásbeli vagy (vagy ilyesmi), ha nincs lakcímed, akkor hiába ajánlod fel, hogy fizeted magadnak a tb-járulékot, hiába vagy amúgy magyar állampolgár ... ez nem számít, nincs lehetőség "szerződni" tb-fizetésre.

 

 

Előzmény: Biga néni (4820)
Biga néni Creative Commons License 2017.05.15 0 0 4820

Sziasztok,

 

külföldön elö RA-skent egy rövid kerdesem lenne, Magyarorszagon a TB allja-e a biologiai kezelest? (Golimumab, nem tudom, ott milyen neven fut)

 

Köszi elöre is,

üdv,

Biga neni

.ETNA. Creative Commons License 2017.04.20 0 1 4819

A reumatoid artritiszem miatt fájdult meg a térdem jó néhány évvel ezelőtt ... akkor fizioterápiára jártam, elektromos kezelést kaptam. Egy kúrát csináltam végig és teljesen rendbe is jöttek a térdízületeim. Persze az alapbetegség (RA) nem múlt el és azóta is kapom folyamatosan a biológiai terápiás kezelést, szóval a fájdalommentesség - ennek is köszönhetően - nálam bejött, de akkor nagyon sokat segített a fizioterápia, de pl. az ujjaim ízületénél nem jött be, egyáltalán nem használt.

 

Egyebekben a Cataflam - amit háziorvos írhat fel - segít a fájdalom/gyulladás csökkentésében ... recept nélkül kapható a Cataflam Dolo ... ebben kevesebb a hatóanyag (gondolom).

 

Anno, amikor a glükozamin-kondroitin stb. vonalra rákérdeztem az orvosomnál, csak legyintett, persze, autoimmunbetegként nyilván nálam más a helyzet, az csak olyan "nesze semmi, fogd meg jól" kategória lett volna, Nálad attól még beválthat, de ha idegbecsípődés okozza, akkor ártani ugyan nem árt, de - feltételezem - nem is igen fog használni!

Előzmény: Dez Orient (4818)
Dez Orient Creative Commons License 2017.04.14 0 0 4818

Milyen vény nélküli vagy akár orvos által felírt szer vált be nektek térdfájdalomra? Egyre szarabb a helyzet, 1 hete még csak a jobb térdben volt némi gyanús előjel, hétvégén csak guggolásból alig bírtam felállni, mára a ház elé kimenni is gondot jelent, illetve tegnapig csak behajlítva volt gáz, már kinyújtva is folyamatosan fáj, pihentetés közben is, mintha kemény falnak feszíteném a térdeim. Magas hatóanyagtartalmú szert keresek. Dokioz ünnepek után jutok, minden tipp jól jön, igyekszek minél több forrásból infót szerezni. Hirtelen 80 éves lettem, 2 hét alatt. Nagyon király! Segítsetek.

Glükozamin-Kondroitin vonal ajánlható? Vagy más? Injekció szintet még talán nem igényli az állapotom. Volt már, hogy ilyen gyors romlás visszafordítódott valakinél? Az ő története mi? Miket érzett és mi oldotta meg? Vagy mi csökkentette a fájdalmat?

Dr.OrmosGábor Creative Commons License 2017.04.12 0 0 4817

Inkább idegbecsipődés lehet az ok, amit manuálterápiás kezeléssel lehet kezelni.

Dr. Ormos Gábor

Előzmény: luci87 (4789)
Dez Orient Creative Commons License 2017.04.10 0 0 4816

Orvost keresek és információt. Azt hiszem nagy gondban vagyok. Cifran antibiotikumot szedtem, mellékhatásként ütemes fülcsengés, halláscsökkenés, ízületi fájdalmak jelentek meg. Nagy mértékűek. A kúra közben is jelentkeztek, de akkor még nem kapcsoltam, majd annak befejeztével erősödtek, akkorra már egyértelművé vált az összefüggés. Először a bal kéz ujjaiban a fájdalom, főleg az ujjtöveknél, pár nappal később átterjedt a jobb kézre is is, majd a térdekre 5 nap után a kúra végétől számítva. Guggolásból alig birok felállni..

A kérdés, hogy lesz ennek vége? Gyógyszerész szerint csak ki kell ürülni a szervezetből, de szerintem ez nem az a szint. Mi történik bennem? Olyat is olvasni, hogy autoimmun reakció van ilyenkor és a saját vedekezőrendszer bontja le a porcszöveteket(!). Nem tudom ez történik-e vagy más, de egyre rosszabb a helyzet. Kíváncsi vagyok nagyon. Alapcselekmények is gondot jelentenek, előtte ilyen gondok nem voltak. Alapvetően terjed szét bennem a baj. Reggeli merevség után, mozgás közben sem csökken a fájdalom, sőt. 2. hete tart ez.

 

Lehet-e valamit tenni? Minden perc számít? Vagy semmi teendő, semmi lehetőség? Létezik ilyenre ellenkezelés másik antibiotikummal vagy BÁRMI? Fülre és ízületre is kérdezem. Külön-külön is teljesen ellehetetlenítenek.
Az sem világos, hogy újjáépíthető-e a porcszövet vagy sem. Nyilván, ha igen, bizonyos mértéktől. Igen fontosnak tűnik az időtényező, de NEM TUDOM tehetetlenség van-e vagy hova kapjak, merre induljak, a dokik nem mondanak semmi érdemlegeset.

 

Azt sem tudom mozoghatok-e vagy kifejezetten kímélni kellene magam ilyen esetben. Azt sem, hogy ez gyulladás vagy önpusztítás az immun részéről. Ha pedig csak gyógyszertári készítmények szintjén van maszatolási lehetőség, mit ajánlotok? Mondjuk glüközamin-kondroitin vonalon. Ha jól vettem ki, még ez az, ami leginkább használ valamit.

luci87 Creative Commons License 2017.03.10 0 0 4815

Hat,lehet,nem tudom.De maskor is vettem mar be,akkor nem okozott gondot.Igaz most ehgyomorra vettem be mindkettot,hogy vegigtudjam csinalni az ejjeles muszakot a becsipodott derekammal...

Előzmény: .ETNA. (4813)
.ETNA. Creative Commons License 2017.03.10 0 0 4814

Igen, nyilván nem vagyunk egyformák, de 10 kg túlsúlynál még az orvos sem szokott annyira aggódni, az általános vélekedés szerint (hétköznapi értelemben), nem 10 kiló pluszhoz kapcsoljuk a "túlsúly" fogalmát :-)

Előzmény: gombóc63 (4811)
.ETNA. Creative Commons License 2017.03.10 0 0 4813

Nem hinném, hogy a reálisan nézem-e magam történettel van gond, mert egyébként nagyon sok múlik azon, hogy hová is kerülnek rajtunk a kilók (ahogy írtad is), rajtam pl. azonnal a has, csípő ... vagyis már 3-4 kiló is azonnal látszik:-)

 

Elképzelhető, hogy csak a Mydetonra vagy az Aflaminra reagáltál túl érzékenyen? Megnéztem a betegtájékoztatójukat, a Mydetonnál külön kiemelik, hogy ha valakinek izomgyengeséggel járó betegsége van, akkor ne szedje .. gondolom fokozza a tüneteket. Lehet, hogy Nálad nem "fokozta", hanem éppen hogy "kiváltotta" ?

Előzmény: luci87 (4812)
luci87 Creative Commons License 2017.03.09 0 0 4812

Biztos nem latom magam realisan de nem erzem magam kovernek,igaz  a 160 cm hez voltam 63 is,most 73 vagyok,de nem gurulok,van derekam,mellre csipore hiztam inkabb.A klimax is hozta ezt,49 leszek...

 

A tunetek a Mydeton Aflamin bevetele utan kezdodtek,es addig se meg azota se volt ilyen...de annak meg ellentmond,hogy nem 1-2 napig tartott,mig kiurult,hanem tovabb...

Előzmény: .ETNA. (4810)
gombóc63 Creative Commons License 2017.03.09 0 0 4811

Csak akkor bakfitty 10 kiló plusz ha nincs bajod. 25 éven át ennyit cipeltem, azon kivül, hogy telt voltam nem okozott gondot. Aztán jött a térdem, majd a derekam...most kifejezetten hasznos, hogy a 10-ből maradt 2. Vagyis normál súlyban vagyok. 

Nem vagy egyedül aki vizet prédikál...úton-útfélen csak a torna hasznosságát hallom és én is nyomom, de nagyon nagy erőfeszítésembe telik csinálni, hónapok alatt se szerettem meg:-(

Vajon a nyaki CT ugyanazt mutatja ki mint az MR? Rettenet állapotban van a nyakam is, MR mutatta ki, és vannak tünetek is hozzá. Néha nagyon nehéz a fejem, gyenge a vállam stb.

Előzmény: .ETNA. (4810)
.ETNA. Creative Commons License 2017.03.09 0 0 4810

Szia!

Na, akkor nem lettél sokkal okosabb, van egy olyan sanda gyanúm, hogy inkább valamilyen keringési probléma okozhatta a végtaggyengeséget, vagy valamilyen vitamin és/vagy ásványianyag-hiány. De legalább azt tudod, hogy extrán vészes helyzet nincs :-)

 

A 10 kg túlsúly - szerintem - bakfitty ... persze nem mindegy, hogy 50 vagy 70 kg lenne az ideális és erre jött rá a 10 kg. Életem első 46 évében inkább sovány voltam, aki nem képes hízni, hiába imádja az édességet, jó az étvágya és egy hatalmas adag Somlói meg se kottyan neki, mert utána még simán lenyom egy-két Rákóczi-túróst is :-) A magasságomhoz képest - elvileg - most vagyok ideális súlyban (60 kg) , de ez nálam, már 10 kg "túlsúly", mert 50 kg-osan érzem jól magam, sőőőt, 48 kg-osan a legszuperebben ... 60 kg-osan nem vagyok olyan energikus, mint 50-51 kg-osan voltam, pedig a 163 cm-hez az 50 kg-ot nem az ideális kategóriába sorolják ... és nekem mégis ez jön be.

 

Egyszóval, csak azt akarom mondani,hogy a "túlsúly" relatív! A mozgásra, sportolásra buzdítanálak, csak az az én számból hiteltelen lenne, mert saját magam sem vagyok képes rávenni a gyalogláson/erőltetett sétán kívül másra :-))

Előzmény: luci87 (4809)
luci87 Creative Commons License 2017.03.08 0 0 4809

Sziasztok,kivizsgáltattam magam ,de okosabb nem lettem,mi okozhatta azt a napokig tartó végtaggyengeséget, szédülést.Nyaki gerinc, kopony ct volt, komolyabb elváltozásom nincs, koromnak megfelelő a gerincem..

Kardiologiai kivizsgálás sokrétű volt,megtzdtam vannak veseköveim, zsírmájam van, bal kamrai enyhe hypertrophia, és enyhe mitralis prolapsusom van, de a kardiológus szerint nem komoly ez sem.A szívmegnagyobbodásom szerinte a 10 kg túlsúlyomtól van...Tény nem vagyok egy anorexiás, inkább teltkarcsú.. na mindegy...

Egy életre elegem van a szakrendelésekből, vizsgálatokból..

Tavaly pattanó ujjal akartak műteni,ill. t.előtt,de nem mentem el, szteroid inj. rendbehozta, igaz 3 hónapos előjegyzések voltak a reumatológián..de lekopogom azóta nincs vele gond.Ill. hazudok, egyszer kiújult, de az injekció megint használt..

 

Hiába, öregszem, jövőre már 50 leszek..:(

Előzmény: luci87 (4789)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.08 0 0 4808

Megjött az összes laboreredmény. ANCA szűrő, ACA szűrő, ENA, b2GPI szűrő, negatív.

A Nucleosama 20 helyett 200, az ANA26 pozitív lett.  Minden más rendben.

Ez mit jelent most?

Előzmény: .ETNA. (4807)
.ETNA. Creative Commons License 2017.03.07 0 0 4807

:-) Igazán nincs mit, remélem, kicsit meg tudtalak nyugtatni !

Előzmény: Törölt nick (4806)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.06 0 0 4806

Kössz!

Előzmény: .ETNA. (4804)
.ETNA. Creative Commons License 2017.03.04 0 0 4805

Az anti-CCP , ha magasabb, akkor azt jelenti, hogy az állapot /valamelyik autoimmun/ most is jelen van, de az, hogy most csak ilyen - viszonylag - alacsony az érték, az a 'nyugvó' , remisszióban lévő állapotot jelzi!  

 

Nem felétlenül a fájdalom, vagy a gyulladás szintjét jelenti, mert pl nulla fájdalom és gyulladás mellett is volt simán 360-as anti-CCP ill. reumafaktor értékem. Akkor az orvosom azt mondta, hogy ebből az látszik, hogy a 'folyamat' /az RA/ zajlik a háttérben, de szerencsére sikerült jól eltalálni a megfelelő gyógyszit /biol.terápiás szert/. 

Előzmény: holdvilág81 (4802)
.ETNA. Creative Commons License 2017.03.04 0 0 4804

Szia! Írtam egy választ Neked az autoimmun topikban ... 

Előzmény: Törölt nick (4803)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!