Keresés

Részletes keresés

Letty1110 Creative Commons License 2016.02.21 0 0 4657

Köszönöm!

Ide küld légyszi, itt tuti megkapom.

 

letty101110@gmail.com

Előzmény: .ETNA. (4656)
.ETNA. Creative Commons License 2016.02.14 0 0 4656

Letty, próbáltam mailt küldeni, de kézbesíthetetlen. Ezért a levelet csak úgy tudnám elküldeni, ha megadod az e-mail címed, nem tudom, hogy a publikus címed miért nem jó ... a kukac előtt egy aláhúzó jel is van, ugye? Nem értem, hogy lehetne ismeretlen e-mail cím, mikor, elvileg ezzel az e-mail címmel kell ide is belépned, na mindegy.

 

Az én e-mail címem publikus, ha az adatlapomat megnyitod és ott a "küld" feliratra kattintottál, akkor tudsz mail-t küldeni, s akkor a válaszban el tudom Neked küldeni a levelem.

 

Ja és JCA-t írtam, persze ez Nálatok JIA ...

Előzmény: Letty1110 (4654)
.ETNA. Creative Commons License 2016.02.14 0 0 4655

Kedves Letty !

 

2008. óta - kb. 1,5-2 éves kihagyással - kapom a biológiai terápiát, nálam semmilyen mellékhatás még nem jött elő.

 

Szerintem a Trexannak sokkal durvábbak a mellékhatásai, mert a gyorsan osztódó sejteknél is kavarodást okoz (hajhullás, vagy ritkulás - Biovanne kúra javasolt, vér - Folsav szedése javasolt, májfunkció - semmivel nem kell lehetőleg terhelni pluszban a májat, de ez gyerekeknél annyira nem játszik - alkohol tilos, illetve rendszeres, 4-6 heti vérvétel előírás, gyomor - gyomorvédő gyógyszit lehet szedni).

 

Maga a betegség is sajnos okoz némi gondot, pl. a csontképzés, ill. az erek állapota vonatkozásában, hogy az ízületi belhártyáról már ne is beszéljek (ezek pusztulása az oka a deformitásnak), ezek miatt fontos, hogy mielőbb csökkentsék a gyulladás szintjét. Az én CRP 0,5 körül van, a 4,8 elég magas.

 

A biológiai terápia a legmodernebb gyógymód (én Remicade infúziót, most Simponi injekciót kapok), akkor alkalmazzák, ha nem használnak a gyógyszerek. A biolt általában kiegészítik a Trexannal, de hogy kell-e gyógyszer, vagy hogy mennyi szem/hét kell, azt menet közben a vérképeredmények alapján döntik el.

 

A biol terápia során monoklonális és poliklonális antitesteket alkalmaznak, így a biol. terápia un. TNF antagonista, TNF alfa gátló gyógyszert jelent. Vagyis a szervezet által TÚLTERMELT (szabályozatlan módon termelt) TNF alfa citokint, fehérjét köti meg, amelynek a csontok, ízületek "tönkretételében" a legnagyobb szerepe van. Még azelőtt köti meg (kapcsolódik hozzá), hogy az megtámadhatná az ízületi belhártyát és ott gyulladást hozna létre. A gyulladás az ember legősibb védekezőmechanizmusa, pl. ha egy szálka megy az ujjadba, előbb-utóbb begyullad, mert a szervezet odaküldi az ekkor emelkedett mértékben termelődő (állandóan termelődik) TNF alfa fehérjéket, amelyek a szálka környékén gyulladást hoznak létre. Az RA-ban szenvedőknél valamilyen - genetikai tényező, vagy valamilyen fertőzés után (nem tudják pontosan) - ok miatt, a TNF alfa termelődés, akár van betolakodó, akár nincs, mindig extrán magas, és az immunrendszer ráadásul olyan téves "parancsot" ad, amely alapján a TNF alfa fehérje a saját testünk sejtjeit is idegen betolakodónak tekinti, így pl. az ízületi belhártya sejtjeit, s azokat gyulladásba hozza.

 

Elvileg a terápia során dupla támadás van:

1./ Trexan csökkenti a TNF alfát termelő immunsejtek számát (sejosztódást lassítja, gátolja), de hatása általános, tehát NEM CSAK AZ IMMUNSEJTEKET ÉRINTI (sajnos)

2./ a biol terápiás szer a termelődő TNF alfát megköti, de a fehérjét termelő immunsejteket nem pusztítja el, vagyis DIREKTBEN a gyulladást kiváltó fehérjére koncentrál

 

A betegtájékoztatók elérhetők a neten, ezt nem részletezném, mint minden gyógyszernek, ennek is vannak mellékhatásai, vannak betegségek, amelyek esetén nem adható (pl. súlyos szívbetegség, májbetegség stb., de gondolom, hogy Rátok ez nem vonatkozik). Ahogy fentebb írtam, nálam sem a Remicade, sem most a Simponi nem idézett még elő semmilyen mellékhatást. Nem kapok el könnyebben betegségeket, sőt - mivel még az RA elején a mandulám is kivették, hátha az okozza az ízületi gyulladást - még annyira sem, mint régen, amikor minden évben volt két-három mandulagyulim:-) A megkezdés előtt, ahogy írtad is, alapos kivizsgálás van, tüdőszűrés, spec. vérvétel, amiben nézik, hogy nincsenek-e un. alvó tbc-baktériumok a szervezetben, szóval ezeket még a megkezdés előtt kizárják.

 

Az első infúzió/injekció beadásánál szokott mindenképpen jelen lenni az orvos, nehogy valamilyen allergiás reakció legyen. Ha az első alkalommal nincs gond, akkor később sem lesz. 6 hetente van vérvételem, fél évente van tüdőröntgen, a Remicade-nél kellett az EKG is fél évente, a Simponinál nem.

 

Ezt a két biol.terápiá szert ismerem.

1./ A Remicade kb. 2 órás infúzió, 2-4 .. később már csak 6 hetente.

2./ A Simponi egy előretöltött spéci fecskendőbe töltött injekció, csak rá kell nyomni a bőrre megnyomni és kész, nem fájdalmas. Három havonta járok, ilyenkor mindig kapok 3 receptet és az injekciókat otthon adom be magamnak havonta - hűtőben kell tárolni (nem kell érte fizetni).

 

Talán annyi a jó hír, hogy a gyermekkori ízületi gyulladás (juvenilis rheumatoid arthritis - JCA)

 

Nagyjából ennyi! Írok priviben a publikus, itt megadott e-mail címedre! Ha van még bármilyen kérdés, csak írj, ha tudok, nagyon szívesen válaszolok!

 

 

Előzmény: Letty1110 (4654)
Letty1110 Creative Commons License 2016.02.10 0 0 4654

Sziasztok!

 

Szia Etna!

 

Látom otthon vagy biol. terápiában....

Úgy fest a 7,5éves Lányomnak biol. terápiára van szüksége :(

Csuklói, néhány ujj ízülete és minimálisan a csípői kötöttek fél éves trexan szedés mellett is.

A legrosszabb a jobb csuklója (nem fáj, minimális duzzanat van csak, viszont be van szűkülve kissé).

18.-án kell MR-re menni, szigorú gyógytorna, MR (és szemészeti) lelettel kontroll 5 hét múlva, ha aktív a gyulladás az MR szerint és még mindig kötött indul a biol. terápia. Szükséges vérvételt most megcsinálták Neki.

Kérdésem az lenne, hogy milyen mellékhatásokkal számoljunk, vagy úgy egyáltalán, hogy is működik ez? Jobb e mint a szájon át szedett trexan?

A Humira vagy az Enbrel jött szóba az Ő esetében...

 

RF-je negatív, CRP-je legutóbb 4,8volt. Azt hiszem ANA negatív, de ezt nem találtam meg a véreredményei között.

 

Köszönöm a válaszod!

zsu1982 Creative Commons License 2016.02.09 0 0 4653

Sziastok.Olyan kérdésem lenne .hogy a labora ertekei jok.viszont rontgenen kez csuklon latszodik az elvaltozas ami RA utal. Tneteim mindket bokam dagad .kzhat ujak.csuklom.terdem nagyon faj meg vallam.zsibbad kezem nem minden reggel de olykor nem birok megfpgni semmit.kb 3 ho kezdodot..Alkor miert jok laborok .semmi fajdalomcsillapito nem haznal.Szerintetek mi lehet

.ETNA. Creative Commons License 2016.02.02 0 0 4652

Szia!

 

Igazán nincs mit, nem fáradtság:-) Sajnos nekem a szigorú diétás megoldás nem jött be, hosszú ideig kihagytam - külföldi tartózkodás miatt - a biol.terápiát és a Trexant is csak ímmel-ámmal szedtem (hol igen, hol nem, leginkább: nem). 5 év biol. terápia után jött a kihagyás, kb. 9 hónapig nem is volt gond, már kezdtem reménykedni, de aztán újra beindult a durva folyamat, a vállam mozdítani nem bírtam, másnap a csuklóm, harmadnap az ujjaim dagadtak be stb., szokás szerint. Ekkor döbbentem rá, hogy ez, hiába a hit, a mozgás (akkoriban naponta/vagy kétnaponta, legalább 5 km-et sétáltam, mert mindig gyalog mentem a kb. 2,5 km-re lévő nagyobb boltba, a kerékpárúton mentem, s ott volt tábla a két település között 2,5 km .. egyszóval a táv tuti ennyi volt), a diéta, nekem nem jön be.

 

Az RA mindenkinél TELJESEN MÁS, hiszen az immunrendszerünk sem egyforma. Ez nem olyan, mint egy cukorbetegség, ami nagyjából ugyanúgy zajlik, ugyanolyan tünetekkel. Itt vannak szteronegatívok (akiknél a laborban nincs eltérés), vannak nem túl magas gyulladásszint mellett is deformálódó ujjak, van, akinek használ az egyik gyógyszer, van, akinek egyáltalán nem, de szó szerint, az ég világon semmit sem ...

 

A betegségem úgy kezdődött 2006-ban, hogy augusztusban, a kedvenc balatoni kempingünkbe mentünk és ott fájdult meg először a csuklóm, azt hittem, hogy csak a pakolásnál, berendezkedésnél megerőltettem. Másnap elmúlt, de harmadnap megfájdult a térdem, ráfogtam az úszásra, mert ez is elmúlt. A balatoni nyaralás előtt Párizsban voltunk néhány napot, ott is elég sokat sétáltunk (imádjuk Párizst), utána nem sokkal jött a Balcsis nyaralás ... egyszóval azt hittem, hogy tényleg csak túlhajtottam kicsit magam, de azért gyanús volt:-)

 

Kb. két hét múlva viszont bedurrant a vállam, egy P. Mobil koncerten voltunk, s a koncert végére már az egyik kezemmel kellett tartani a másikat, ha "csápolni" akartam. Ezután elmentem a háziorvosomhoz, elmeséltem a tüneteket és mivel zseni volt, belgyógyász főorvosként már akkor felismerte, hogy milyen irányban kell kutakodni, sőt már akkor mondta, hogy ez szerinte RA lesz. Nyugodjon békében, neki köszönhetően, az első vérvételnél már azonnal kérte a reumafaktor értéket, ami jóval meghaladta a referencia érték felső határát. 

 

Ezután beutalt a reumatológiára, majd kivették a mandulám ... de nem múlt el az ízületi gyulladás (7 nappal a műtét után, már újra fájtak az ujjaim), néhány gyógyszerrel kísérletezgettek, egyik sem volt az igazi, közben volt olyan, hogy a hűtőt vagy az ablakot nem tudtam kinyitni, a harisnyám nem tudtam felhúzni, aludni sem tudtam rendesen a fájdalomtól. Kikutattam magamnak a biol.terápiát, elmentem egy reumatológus magánrendelésére és 2008. márciusától kapom a biol. terápiát. Azóta nincs fájdalom, nincs duzzanat. A szigorú diéta, életmódváltás nem hozott eredményt, így miután hazajöttünk, ezt a részét lazábbra vettem és újra kapom a biol. terápiát a budai Irgalmasrendiben. Meggyőződésem, hogy a 2006. előtti 15 évben, évente kétszer előforduló mandulagyulladás (ami nem járt lázzal, így táppénzre sem mentem el sosem, csak beadattam az injekciót, vagy szedtem a gyógyszit, ittam a mézes teát stb.) áll a háttérben, a közvetlen ok pedig, szerintem, egy 2006. januárjában zajló, nagyon durva gyulladás volt, kezdődő orrmelléküreg-gyulladást mutatott a röntgen, lázas voltam (sok-sok év után először) és a fejem mozdítása is iszonyat fejfájással járt, másfél hétig nyomtam az ágyat. De lehet genetika is ... ki tudja :-)

Kb. ennyi röviden:-)

 

A talpmasszázs nálunk is bejött anno, amikor kicsi korában a fiunknál előjött az allergia és volt olyan, hogy totál leállt az orrlégzése, annyira beduzzadtak az orrnyálkahártyái. Egy ukrán természetgyógyászhoz hordtuk, 6 kezeléssel (akupresszúra, gyertyás köpölyözés-szerűség, talpmasszázs stb.) egészen jó eredményt ért el. Nagyon kell vigyázni viszont, hogy kivel végezteted, mert egy kókler többet árthat, mint használhat! Egy OKJ tanfolyamon talpmasszőri végzettséget szerzett pl. pedikűrösnek tuti nem engedném a maszírozást, csakis orvos-természetgyógyásznak! Egyébként én is hiszek abban, hogy az agynak hatalma van a test felett.

 

Jut eszembe, nem is tudom, hogy korábbi sporttal kapcsolatos kérdésedre válaszoltam-e, én taoista tai chira jártam, ez kimondottan ízületkímélő, viszont jól átmozgatja az egész testet. Szerintem a jóga is jó lehet, bár gyulladt ízületekkel, kissé nehéz végrehajtani a gyakorlatokat:-)

 

Szorítok, hogy sikerüljön javulást elérned, s aztán továbbadod a tapasztalataid! Szerintem, azért egy jó reumatológust kutass fel magadnak, csak úgy a "biztonság kedvéért" :-)

 

Vigyázz Magadra és a gyulladás leszorítása ügyében mindenképpen "intézkedj", legalább valamilyen nem szteroid gyulladásgátlót írjon fel a háziorvos, bár, szerintem reumatológushoz akar majd úgyis küldeni ...

 

 

 

 

 

Előzmény: holdvilág81 (4651)
holdvilág81 Creative Commons License 2016.01.30 0 0 4651

Köszönöm szépen, hogy felraktad ezt a videót, meg is néztem.

Ez is megerősít abban, hogy a drasztikus életmódváltás szinte mindenkinek meghozza a gyógyulást. Ebben nagyon hiszek. És nem csak ennél a betegségnél.

 

A talppresszúra is akkor hatásos, ha mellette figyelünk a helyes táplálkozásra is.

A reumatológust hiába kérdeztem arról, mit egyek, mit ne egyek, azt válaszolta: ami jól esik. Nagyjából akkor tudtam, hogy nem megyek vissza többet hozzá. Neheztelek a nyugati orvoslásra, mert nem gyógyítani akar, hanem kémiai vegyületekkel tüneteket elnyomni. Persze, tisztelet a kivételnek, mert azért az mindig akad...

 

Én is folyamatosan bújom az internetet ezzel a betegséggel kapcsolatban, és sok összefüggést megállapítottam, és még biztos fogok is.

 

Te hogy viseled a betegséged? Olvastam, hogy biológiai terápián vagy és segít. Nálad hogyan indult el a betegség? 

 

Majd írj, ha időd engedi!

 

Üdv: Laura

 

Előzmény: .ETNA. (4650)
.ETNA. Creative Commons License 2016.01.29 0 0 4650

Megtaláltam a videó linkjét:

 

"Maria Holloway szerepelt a "Gyógyíthatatlanok" c. sorozatban, RA-ja van, de teljes remisszióban ... "

 

https://www.youtube.com/watch?v=5SHGCh5r8Oo

Előzmény: holdvilág81 (4644)
.ETNA. Creative Commons License 2016.01.29 0 0 4649

Szia!

 

Az attól függ, hogy milyen természetű kivizsgálásra gondolsz.

 

Pl. 200ezer forint körül végeznek PET CT-t (van-e a szervezetedben rosszindulatú daganat) több budapesti klinikán is, itt vannak úgynevezett "menedzser csomagok", ahol tetőtől talpig megvizsgálnak, ez olyan 400-500ezer forint között van. Néhánynak megadom az elérhetőségét.

 

Ha egy bizonyos betegséggel kapcsolatban (pl. reumás tüneteid) szeretnél komolyabb vizsgálatokat, akkor nem feltétlenül kell magánklinika, mert ha fizetsz, akkor bármelyik reumacentrumban meg tudnak vizsgálni.

 

Van reumakórház/reumacentrum pl. Miskolcon, engem is ott kezeltek. Van olyan reumatológusuk, akinek van a városban magánrendelése is! A miskolci Szent Ferenc Kórház nagyon profi, van tüdőröntgen, EKG, laborvizsgálatok ... helyben ezeket mind el tudják végezni. Dr. Flórián Ágnes volt az orvosom.

 

Arra azért készülj, hogy akár magán, akár államiban fizetős, egy nap alatt, aligha tudsz végezni, mert pl. már reggel 8 óra előtt ott kell lenned a vérvételen és csak így van lehetőség arra, hogy pl. délelőtt már meg is legyen a laborleleted.

 

Szent Ferenc Kórház Miskolc:

telefonszám: +36 46 555 800 ... ez egy központi szám (ha Romániából hívod), kérned kell, hogy a Szent Ferencben szeretnél beszélni x.y. doktorral ... s ha kapcsolják és tudsz vele beszélni, kérdezd meg van-e magánrendelése (ha Flórián főorvosnőt választod, neki tuti van, telefonon meg tudják adni, hogy mikor, hol és mi a telefonszám, ahol időpontot foglalhatsz). De írhatsz neki e-mailt is:

http://www.misek.hu/altalanos/szfreuma.html

http://orvosiszaknevsor.hu/orvos/dr_fl%C3%B3ri%C3%A1n_%C3%A1gnes

 

Budapesti magánklinikák:

 

Istenhegyi Magánklinika, drága, de jó, látod az oldalukon az árlistát és azt is, hogy milyen vizsgálatok vannak:

http://istenhegyiklinika.hu/

 

Budai Egészségközpont itt, azt hiszem , kicsivel "barátibb" árak vannak:

http://bhc.hu/arlista/szakrendelesek/

 

Budapesten két ÁLLAMI reuma-centrum van, mindkettő Budán, egymás közelében:

az ORFI

http://www.orfi.hu/

 

és az Irgalmasrendi Kórház (engem most itt kezelnek)

http://www.irgalmas.hu/

 

Ha van még kérdésed, csak írj, ha tudok, szívesen segítek :-)

Előzmény: Teréz Péter (4646)
.ETNA. Creative Commons License 2016.01.29 0 0 4648

Szia!

 

Bocsi, de mostanság én sem jártam erre. Először is, most láttam a hsz-emben, hogy 2010 helyett 210-et írtam, bocsi :-)

 

Ami azt illeti az autoimmun betegség nem múlik el csak úgy, mert ez az immunrendszer "meggajdulása", egyszóval a tünet valóban a reumatikus fájdalom, de az ok az immunrendszer "normálistól" eltérő működése, csakhogy nincs mód arra, hogy reseteljenek és újraindítsák, mert a működési zavart még nem tudják kezelni.

 

Az RA-ra alkalmazott kb. minden orvosi kezelés az immunrendszer által "túltermelt" TNF alfa fehérje visszaszorítására (ez okozza a gyulladást) vonatkozik ... persze, különböző módokon, a bázisterápiás szerek az immunsejtek osztódását fogják vissza (kevesebb immunsejt, kevesebb TNF alfa termelés), vagy a legmodernebb gyógymód, a biológiai terápia a termelődő TNF alfa fehérjét köti meg (ill. kombináltan adják a bázisterápiás szerrel). Ma még azt nem tudják elérni, hogy amit rosszul végez az immunrendszer - tehát magát a működést - , azt kijavítsák. Az RA esetében (s általában az autoimmun természetű betegségeknél) a "programba" nem tudnak belenyúlni ... sajna, ez van

 

Nem mindenkinél hatásos ugyan, lehet életmódot váltani, lehet makrobiotikus étkezésre áttérni, lehet pl. az akupunktúrát segítségül hívni (méregtelenítés stb.), de szerintem a legjobb a nyugati és keleti gyógymódok "keveréke".

 

Korábban beszúrtam már egy videót, amit a Gyógyíthatatlanok c. sorozatban láttam, megkeresem és beszúrom újra, talán nézd meg, s ha valóban erre az útra akarsz rátérni, akkor én személy szerint a makrobiotikus étkezést és az akupunktúrát ajánlom, természetesen rendszeres vérvételt is + a gyulladások valamilyen módon történő visszaszorítását, ez utóbbi NAGYON FONTOS (ízületi deformitások elkerülése érdekében)! Majd írj néha arról, hogy hogyan haladsz! Vigyázz Magadra és hajrá ... Neked hátha sikerül:-)

Előzmény: holdvilág81 (4644)
molyoka1 Creative Commons License 2016.01.27 0 0 4647

http://reumagyogyitas.hu/reumatoid-artritisz-korhazak/

 

szia! Gondolom nem szeretnéd a fél országot átutazni.A fenti linkben az információ, így utána tudsz olvasni

Teréz Péter Creative Commons License 2016.01.27 0 0 4646

sziasztok. segitsegeteket szeretnem kerni hogy Budpesten melyik maganklinkat ,orvost válasszam ,telyes kivizsgalas celjabol.ugyanis  Romaniabol szeretnek kiutazni.koszi segitseget

Teréz Péter Creative Commons License 2016.01.27 0 0 4645

szia Romaniabol szeretnek kimenni vizsgalatra ,ezert ha lehetseges lenne szeretnek tobbet tudni klinikarol.marmint tapasztalatodat.koszonom 

Előzmény: Törölt nick (4631)
holdvilág81 Creative Commons License 2016.01.23 0 0 4644

Szia!

 

Köszi a választ, (hamarabb szerettem volna írni, csak kidobott a rendszer és a jelszavamat elfelejtettem, sehogy sem bírtam visszalépni).

Szóval velem az a helyzet, hogy nyáron kezdődött a betegség és mostanra lett világos, hogy ez RA.

Először csak a házi orvos kérte, hogy a RF-t nézzék meg, akkor 81 volt, a süllyedés és CRP tök rendben voltak.

Ősszel jutottam el a reumatológiára, ott a dokinő kiírta nekem ezt az immunkémiai vizsgálatot (anti ccp stb.), de mivel akkor kezdtem el járni egy talppresszúrás kezelésre, decemberig halogattam a vérvételt, mert kíváncsi voltam, javulok-e.

Az eredmény az lett, amit korábban írtam, hogy kiderült ez a magas anti ccp érték (330), viszont a RF kicsit lejjebb ment 63-ra. A CRP és süllyedésem most is rendben volt.

Szóval itt tartok most. A reumatológus nőhöz vissza sem mentem, mert nem bízom benne, csak tünetet akar kezelni és gyógyszerezni.

Persze fájdogál a lábfejem, főleg reggel, de mióta járok a talpmasszőrhöz heti kétszer, lényegesen ritkábban nyúlok fájdalomcsillapítóhoz. Ő azt mondja, a hormonrendszeremet kell a helyére rakni, és ezáltal az immunrendszeremet fölerősíteni, hogy a normális mederben működjön újra. (Bízom benne, mert elég agresszív betegségekből cibált már ki embereket.) Mondjuk ma elég rossz napom van, talán ettől a hideg időtől, nem tudom. 

Egyelőre kivárok, nem szeretnék gyógyszereken élni, még csak 35 éves vagyok. 

 

Előzmény: .ETNA. (4640)
holdvilág81 Creative Commons License 2016.01.23 0 0 4643

Sziasztok!

 

Hallottatok arról, hogy az Avemar nevű daganatellenes tápszer hatásosnak bizonyul autoimmun betegségek esetén, konkrétan a reumatoid arthritisnél is. Ma olvastam erről a neten, és kérdezni szeretném, hogy van-e erről valakinek tapasztalata?

 

.ETNA. Creative Commons License 2016.01.10 0 0 4642

Kedves Molyóka, ez nem jó hír!De a Trexan felfüggesztése mellett, várható volt, hogy előjön a gyulladás, hiszen nincs semmi, ami visszafogná az immunsejteket, azok meg ugye termelik a TNF alfát, ami testszerte okozhat gyulladásokat.

 

Biol. terápiás vagyok, ahogy azt bizonyára már olvastad itt, három havonta egyszer megyek - időpontra - szakrendelésre, itt megvizsgál a főorvosnő, felírja a három hónapra szükséges injekciót (3 adagot), kiváltom és legközelebb 3 hónap múlva találkozunk, esetleg akkor, ha valamilyen panaszom lenne, de szerencsére - lekopogjam - nincs, így ilyen eset még nem volt.

 

Ezen kívül 6 hetente járok egyszer vérvételre (erre a Trexan miatt, nyilván Neked is szükséged van) és félévente egyszer tüdőszűrésre.

 

Egyszóval, ha nem szeretnéd a biol. terápiát azt megértem, de ez egyáltalán nem jár együtt több vizsgálattal!

Előzmény: molyoka (4639)
.ETNA. Creative Commons License 2016.01.10 0 0 4641

.ETNA. Creative Commons License 2016.01.10 0 0 4640

Szia!

 

Nekem 2010-ben 365 volt ... egy év múlva 216 ... 210-ben reuma faktor: 347 ... 2011-be pedig 302. Egyik évben sem voltak duzzadt ízületeim, vagy fájdalmaim.

 

Szerintem az fontosabb, hogy a CRP és a vérsüllyedés a normális szint közelében legyen ...

 

Előzmény: holdvilág81 (4638)
molyoka Creative Commons License 2016.01.08 0 0 4639

sziasztok! én is visszatértem. Trexant szedek, de mos fel kellett függesztenem 2 hónapig,fogászati kezelések,és egyéb megfázások miatt.  Sajnos újra előjöttek,a kezemen a gyulladásos tünetek. a biológiai terápiát továbbra sem szeretném

mert a munkám mellett nincs sajnos idő,vizsgálatokra járni.

holdvilág81 Creative Commons License 2016.01.04 0 0 4638

Sziasztok!

Már rég jártam a fórumon. Ma kaptam meg a leletemet, megcsinálták az autoimmun kémiát, sajnos igazolódik az RA elég egyértelműen.  Az anti ccp értékem 330 lett, teljesen odavagyok. Persze sejtettem, hogy lesznek még pozitív értékek, csak azért ez mellbe vágott.

Szeretném kérdezni, hogy volt-e közületek ez valakinek ilyen magas vagy e körüli. 

Szép estét,

Laura

.ETNA. Creative Commons License 2015.12.19 0 0 4637

Igazán nincs mit, gyanítottam, hogy valami ilyesmi lehet, a dokinak azért mindenképpen említsd majd meg. Sajnos az arthritis, az éppen zajló gyulladás mellett nagyon meg kell válogatni az otthoni kezelési módokat, mert van olyan is, ami egyenesen káros (pl. ilyenkor tilos maszíroztatni stb.).

 

További jobbulást kívánok! :-)

Előzmény: Jesurun under Lyme (4636)
Jesurun under Lyme Creative Commons License 2015.12.12 0 0 4636

koszi Etna, valszeg ez van nekem.

Koszi a linket.

az biztos h nalam az arthritis miatt keletkezett, nem porclevalas miatt.

Hala Istennek a jobb terdhajlatban  visszahuzodott, vagy nem erzem mar, hogy ott lenne, es a balban is csokkent.

A leszivasrol jutott eszembe a kopolyozes, es elkezdtem kopolyozni, csak ugy magamnak, es a bal terdemnel egyenesen raraktam a cisztara, iszonyuan fajt, extazisban voltam egy darabig az biztos, de vegul 20 percen keresztul volta rajta a harang, vegig fajt, alig birtam rola levenni, es erdekes modon nem paradt nyoma kopolynek.

Mig a csuklomon, ott sotetvoros-bordora szinezodott, es ugy is maradt, egynapos is nagyon jol latszik.

De viszont jobban erzem magamat, sokkal, nem olyan merevek a terdeim, es a csuklom is kevesbe faj, mint elotte. Agyilag is frissebb vagyok.

 2 hete egyfolytaban felvaltva szodabikarbonas furdo vagy Epsom-sos furdot veszek, lehet ezek is segitenek a javulasban.

Előzmény: .ETNA. (4635)
.ETNA. Creative Commons License 2015.12.11 0 0 4635

Lehet, hogy erről van szó? Kezelni, a cikk szerint, szteroiddal szokták, vagy leszívják, ill. fizikoterápiás kezelést írhat fel a doki.

 

"A Baker-cisztát térdhajlati cisztának is nevezik, mely általában térdízületi probléma eredménye, mint az ízületi gyulladás (arthritis) vagy a porcleválás. Mindkét elváltozás azt eredményezheti, hogy a térdízület túl sok folyadékot termel, mely Baker-ciszta kialakulásához vezethet."

http://www.webbeteg.hu/cikkek/mozgasszervi_betegseg/15198/a-baker-ciszta

Előzmény: Jesurun under Lyme (4634)
Jesurun under Lyme Creative Commons License 2015.12.10 0 0 4634

Koszi

Előzmény: gombóc63 (4633)
gombóc63 Creative Commons License 2015.12.10 0 0 4633

A ciszta mindig valami probléma jelzője, nem kezelik külön "betegségként". Nekem is volt, amikor kiderült a porclágyulásom, de nem volt kitapintható. Ha már kitapintható akkor le szokták szívni. Alternatív megoldást nem tudok.

Előzmény: Jesurun under Lyme (4632)
Jesurun under Lyme Creative Commons License 2015.12.09 0 0 4632

sziasztok, megint lenne kerdesem hozzatok:

Mit lehet csinalni, ha hirtelen ciszta keletkezik a terd-hajlatba, hatalmasak, nagyon jol ki lehet tapogatni.

Azt mar sikerult kinyomozni, h ezek cisztak.

Valami alternativ vonalra gondolok, de barmi jo, amit tanacsoltok ezzel kapcsolatban.

Ja, es iszonyu merevek a labaim, a terdeim. Most kerestem ra gyakorlatokat, es a legegyszerubb torna gyakorlatokat alig vagy nem tudom megcsinalni.

Elore is koszi a valaszokat

Törölt nick Creative Commons License 2015.12.09 0 0 4631

Kiváló betegellátást biztosít a Medcity Egészségközpont! Ajánlom mindenkinek: www.medcity.hu

.ETNA. Creative Commons License 2015.11.25 0 0 4630

Szia!

 

Igazán nincs mit, hátha találsz valakit, akinek vannak közvetlen infói a betegségről, vagy a diagnosztizálás fázisairól.

 

Egyébként, amikor még a Remicade biol.terápit kaptam (infúziós) a reumatoid arthritiszemre, voltak Bechterew-kóros betegek is, ők is kapták a biol.terápiát.

 

Az ízületi fájdalmak elég sok betegség "kísérő" tünetei, gondolom azért kell az immunológiai vizsgálat, hogy minden mást kizárjanak, nem hinném, hogy a Bechterewre ez kimutat valamit, arra inkább a CT és MR jó, mert az elején még a röntgen kevés (később, ill. előrehaladott állapotban, már egyértelműen kimutatja a röntgen is). Ahogy biztosan Te is olvastad már, akkor kérik a további képalkotó vizsgálatokat, amikor a röntgenen "van valami", ami nem egyértelmű ... csak "gyanú". Ezt a "gyanút" fogja megerősíteni, vagy végleg elvetni az MR leleted.

 

Reméljük a legjobbakat :-)

 

 

Előzmény: Edit70ke (4629)
Edit70ke Creative Commons License 2015.11.23 0 0 4629

Szia! Köszönöm a tanácsokat! :-)

 Egyenlőre ott tartok hogy a vérem immunológián van, voltam egyébként is laborban, illetve röntgeneken (6 felvétel). SI MR vizsgálatra várom az időpontot. Sajnos a röntgen leletemen a medence felvételről nem írtak egy szót sem, miután az orvos végig nézte a felvételeket, utána mondta, hogy MR-re küld. :-( Nem tudom mi lesz az eredmény... Elég sűrűn fáj bal oldalt a csípőm, időnként a lábamba sugárzóan is. Remélem nem kell hónapokat várni az MR felvételre. Esetleg az immunológia eredmény is kimutathat ezzel kapcsolatosan valamit? Az Achilles inammal jártam most kezelésre, de sajnos nem múlt el a fájdalom. :-( Szép napot!

Előzmény: .ETNA. (4628)
.ETNA. Creative Commons License 2015.11.22 0 0 4628

Talán a kopás lenne a rosszak közül a "legjobb", bár, az sem leányálom. Majd írd meg, ha kiderül ...

 

Éppen javasolni szerettem volna, hogy a gyorskeresővel keress olyan topickot, ahol kimondottan Bechterewes betegek vannak.

 

Meg is találtam a "Bechterew-kór avagy SPA" topickot, s látom, hogy már írtál is oda, de az a fórum elég lassan pörög, 1-2-3 havonta egy-egy hozzászólás ...

 

Van arra is lehetőség, hogy közvetlenül küldj valakinek e-mailt és érdeklődj tőle, mert attól, hogy ritkán ír a fórumra, biztosan szívesen leírja Neked egy mail-ben a tapasztalatait.

 

Nézd át az SPA-s hozzászólásokat és kattints rá annak a hozzászólónak a nevére, akiről úgy gondolod, hogy lehet infója, ha szerencséd van, akkor az adatlapján az e-mail címe nyilvános és simán tudsz neki közvetlenül írni. Jelezd, hogy a fórumon olvastad és szeretnéd segítséget kérni stb., stb.

 

 

Előzmény: Edit70ke (4627)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!