Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2014.06.28 0 0 4163

Igazán nincs mit, mindenki maga dönt, de azért azt láttad, hogy "lyme-arthritis"-ről magyar netes hírt nem is olvashatsz? Ennek - szerintem - az az egyszerű oka, hogy nálunk "lyme-kór" alatt fut, angolul pedig MAGÁNAK A BETEGSÉGNEK (értsd: lyme-kór) az elnevezése lyme-arthritis ... legalábbis így tűnik logikusnak, de ahogy írtam, - szerencsére - ebben a "kórságban" nem vagyok otthon:-)

 

Ha tehát a reumatikus fájdalmaid nem autoimmun eredetűek, csak a lyme-kór "szokásos" velejárója, ha kikezelnek az a lyme-ból (úgy ahogy), akkor ez is megszűnik. De mivel az erős immunrendszered elég sokáig harcolt (valószínűleg) a lyme-al, ahogy írtad is, esélyes lehet az is, hogy az immunrendszered működésében fellépő zavart is ez a végeláthatatlan küzdelem okozta és ezért támad (a lyme-on felül, azon túl) a saját immunrendszered a saját sejtjeid ellen (autoimmun). Ez a kezelés végére kiderül, a reuma faktor igen magas szintje még nem jelent automatikusan autoimmunt, de ha az anti-ccp is jelentős ... az már sajnos ... no de majd kiderül! Majd írj, hogy érzed magad, amikor már a kezelés hosszabb ideje tart ....

 

Az immunrendszerről sok minden olvashatsz Antal Vali oldalán, pl.:

http://antalvali.com/hirek/influenza-vedekezes-immunrendszer-termeszetes-erositese.html

Előzmény: Törölt nick (4159)
.ETNA. Creative Commons License 2014.06.28 0 0 4162

Na megjött már megint ez a nagyon okos ... ahelyett, hogy a saját életével törődne és a fenekét verdesné a falhoz, már megint rám akar akaszkodni, szánalmas kísérlet Evicke, pont lexarom, hogy mi a véleményed.

ovics Creative Commons License 2014.06.28 0 0 4161

Ne erősitsd az immunrendszeredet, mert akkor hatástalan lesz az artritiszre adott kezelés!

Előzmény: Törölt nick (4159)
ovics Creative Commons License 2014.06.28 0 0 4160

Én is diagnosztizált artritiszes vagyok....tavaly Lyme-os is lettem. Kaptam 12 hétig Doxycyklint és kikezeltek. Bár ez sosem múlik el, de azóta is rendben vagyok, nem kell folytatni a Lymes kezelést.

Előzmény: Törölt nick (4140)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.28 0 0 4159

Mindkettoknek koszonom a valaszt, Etna es Balantapalanta!

Az angol reumatologus akarja felirni nekem ezt, de csak akkor ha vege van a lyme elleni ab kuranak, utana.

1 honapom van meg a kovetkezo idopontomig. 

Addig meg megragom magamban a dolgot.

Ha segit a lyme kezeles az artritiszemen is, akkor jo, akkor lehet vissza sem megyek a reumatologiara.

Az angol tajekoztatoban olvastam h immunrendszer csokkento, ami nem szimpi nekem, mert en az immunrendszeremet folyamatosan erositeni probalom, ezert is vagyok szerencses helyzetben a lyme-korral, h nagyon sokaig tunetmentes voltam, es most sem dontott agyba h elojottek a tunetek.

Lehet inkabb az angol helyett elmegyek egy magyar reumatologushoz, aki talalkozott mar lyme-artritisszel es megnezem o mit mond.

 

:) 

batátapalánta Creative Commons License 2014.06.27 0 0 4158

már megint a paranoiád....

1 betű PR nem volt a hsz-omban, csak tettem egy megjegyzést arra az ótvaros biológiai terápiára + kijavítottam 1 baromságodat.

Előzmény: .ETNA. (4147)
batátapalánta Creative Commons License 2014.06.27 0 0 4157

ja, kifelejtettem, hogy mivel sejtméreg, erősen visszafogja a gyorsan osztódó sejtek szaporodását, így előbb-utóbb durva csontritkulásra is készülnie kell a páciensnek, plusz alaposan betesz a májnak, vesének....

Előzmény: batátapalánta (4155)
batátapalánta Creative Commons License 2014.06.27 0 0 4156

hát akkor ki-ki döntse el, hogy kézdeformitással akar-e élni, viszont leállt progresszióval, hibátlan laborértékekkel és fájdalommentesen VAGY szar laborral, vese- és májkárosodással és mindemellett fájdalmakkal.

 

Előzmény: .ETNA. (4148)
batátapalánta Creative Commons License 2014.06.27 0 0 4155

ó, nagyon köszi, átnézem, amint lesz időm!

 

a methotrexat (ha nálad hatásos) amíg szeded, leállítja az autoimmun folyamatot, cserébe mivel citosztatikum, simán okozhat fura sebeket bőrön, hajhullást, hazavágja a bélflórát, gyengíti az immunrendszert, gombásodás is jó eséllyel befigyel.

sokkal jobban jársz, ha a glutén és cukor mellett elhagyod a tejtermékeket is, így is meg fog szűnni  a gyulladás, és ha szerencséd van, az autoimmun folyamat is megáll.

egyél Omega3 olajat, kukrumint, ezek a legjobb gyulacsökkentők, a D-vitamin meg a sejtosztódást, immunfolyamatokat viszi jó irányba.

Előzmény: Törölt nick (4146)
.ETNA. Creative Commons License 2014.06.27 0 0 4154

Jut eszembe, még évekkel ezelőtt kaptam egy volt kolléganőmtől egy kence-receptet, a szomszédjában élő idős néni alkalmazta és neki bevált:

10 dkg ezerjófű
5 dkg levendula
2 evőkanál konyhasó ( eredeti konyhasó! )
1 l 10%-os ecet

Ezt a keveréket két hétig kell érlelni, majd szűrés után a fájó ízületeket naponta kétszer be kell vele dörzsölni.

Előzmény: .ETNA. (4153)
.ETNA. Creative Commons License 2014.06.27 0 0 4153

Trexan .. ma ezen a néven fut, én is szedem, igaz, hogy csak "hébe-hóba", ha nem felejtem el és csak hetente 2 szemet, nekem használt, de ezt a kérdést persze Neked kell eldöntened.

 

Néhány fontos dolgot viszont tudok ajánlani annak, aki Trexant kénytelen szedni:

1./ vásároljon valamilyen haj+köröm+bőr kapszulát: Hairclinic (ez a legdrágább, ha jól tudom), Revalid, vagy Biovanne (én ezt szedtem) és szedje legalább 3 hónapig, majd szünet és később is kúraszerűen, de mindig úgy, hogy egyhuzamban legalább 3 hónap legyen

2./ Folsavat is kell szedni, NEM azon a napon, amikor a Trexant, hanem pl. az azt követő napok valamelyikén.

3./ A gyomorvédő gyógyszi szedési is javallt, ha valakinek érzékenyen szokott reagálni a gyomra a gyógyszikra ... ill. ha az "elfogadható" szinttől jobban fájnak tőle a gyomra, kérjen ilyen gyógyszert, vagy ha másképpen nem megy, kérje a Metoject injekciót (Trexan injekciós variánsa, bár problémásabb, mert saját magának kell általában beadni, hetente).

 

http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/trexan_25_mg_tabletta/2558

 

Előzmény: Törölt nick (4152)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.27 0 0 4152

Kedves Etna, 

a methotrexate az szerinted jo ra? Ezt akarjak felirni nekem.

Előzmény: .ETNA. (4150)
.ETNA. Creative Commons License 2014.06.26 0 0 4151

A természetes antibiotikus tulajdonsággal rendelkező pl. gyógynövények stb. erősítik és aktiválják az ellenálló képességünket, lényegében az egész szervezetet, hogy a mesterséges antibiotikumnak is van-e ilyen hatása ... nem tudom, de esélyes ... vagy nem ... :-)

Előzmény: Törölt nick (4140)
.ETNA. Creative Commons License 2014.06.26 0 0 4150

Kedves Jesurun!

 

Akkor mindenképpen a nem szteroid gyulladásgátlót ajánlom, de a legegyszerűbb lenne "telefonos-segítséget" kérni Esztóktól! Bátran hívd fel, nem kell mindenáron kivárni egy csak hetekkel, hónapokkal későbbi "következő" találkozót! Nem hinném, hogy problémát csinálna belőle, ha nincs ideje, úgy sem tudja felvenni a telefont:-)

 

Háziorvos, illetve a lakóhely szerinti (gondolom, hogy van magyarországi állandód is) reumatológiai szakrendelésen írhatnak ki fizioterápiát. Gyógytornával megállítani nem lehet, de sportkrémekkel stb. sem hiszem. Már írtam a Ketodex tablettát, vagy a Keto spray-t, vagy gyógyszertárban kapható reumakenőcs (ők keverik ki), esetleg Aflamin kenőcs ... ilyesmi jöhet számításba.

 

http://www.plantago.hu/plantagopatika02013115.html

 

Előzmény: Törölt nick (4140)
.ETNA. Creative Commons License 2014.06.26 0 0 4149

tudom=tudok

Előzmény: .ETNA. (4148)
.ETNA. Creative Commons License 2014.06.26 0 0 4148

Jut eszembe, Evicke, nekem legalább nem deformáltak a kezeim ... na mert szemétkedni én is tudom ám, de inkább vissza is szívom, nem süllyednék a szintedre!

Előzmény: .ETNA. (4147)
.ETNA. Creative Commons License 2014.06.26 0 0 4147

Evicke, már kb. ezerszer elmondtam, nálam a PR dumád nem jön be koccolj már le ... köszi!

Előzmény: batátapalánta (4138)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.25 0 0 4146

Balata!

megtalalrtam de jo sokaig kerestem:

 

"Manapság igen elterjedt probiotikum a Normaflore, amit valóban az antibiotikumok mellé már rutinszerűen "rendelnek" el az orvosok. Erről tudni kell, hogy ez egy génmanipulált baktérium, amit rezisztensé tettek az összes antibiotikumra, ráadásul nem is a normál bélflóra tagja! A rezisztencia-génjeit pedig képes átadni bármilyen kórokozónak, és ez a legfőbb oka a rezisztens törzsek robbanásszerű szaporodásának! Tehát nem csak nem használ, de hosszú távon kifejezetten káros is!"

 

innen van az idezet:

http://allergenmentes.blogspot.hu/search/label/allergia

 

 

es vannak olyan orvosok ma mar magyarorszagon akik tudjak ezt es ellenjavaljak, igy emiatt merult fel temakent a lyme forumon, en is igy szereztem tudomast rola.

 

Viszont talaltam egy masik nagyon jo linket, ami segit a probiotikum valasztasaban:

 

http://gapster.blog.hu/2012/04/26/guglizzunk_probiotikumot

 

ez pedig Probiotikum ajánló: Normaflore -rol, vagyis csak jot ir rola, ajnlja, de a fentiek ismereteben megtanulsz olvasni a sorok kozt es ez is ellene szol:

 

http://belflora.hupont.hu/26/normaflor

 

 

"A leggyakrabban alkalmazott antibiotikumok nem pusztítják el"

 

Egyebkent en nem akarok senkit lebeszelni rola, mert ha nem lenne pozitiv hatasa, akkor nem terjedt volna el igy. Igy biztosan van. 

Csak ezt az "antibiotikum rezisztenciajat" kepes atadni egyes bakteriumoknak mint pl a lyme Borriella, es akkor lottek az ab kura sikerenek....

 

Remelem segittem. :)

Előzmény: Törölt nick (4145)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.25 0 0 4145

A Normeflora-t nem tiltottak be itthon csak egyesek szerint be kene mert karos.

Es par orszagban mar igen.

Csak egyfajta bakteriumot tartalmaz, amit genetikailag manipulaltak, es az nem is tagja a termeszetes belfloranak, es bar van tobb hasznos funkcioja valoban, ami miatt jo, de valahogy "antibiotikum-rezisztens", es ezt a rezisztenciajat at tudja adni a karos patogen bakteriumoknak is, es akkor pl egy lyme eseten hiaba szedi vki vegig az antibio kurat, nem hasznal semmit, mert a rezisztenciat megkaptak.

Vegulis egy egeszseges embernek, vagyis egy olyan valakinek, aki nem akar/nem fog/  szedni antibiotikumot, annak nem art.

Senki nem tervezi ugy az eletet, h marpedig en antibiotikumokat akarok!

En pl nagyon - de nagyon az ellenes voltam, es ugy altalaban mindenfele gyogyszer ellenes.

De ha lyme-rol van szo, akkor igenis kell.

Es ha kronikus lyme-rol, akkor nemcsak egy kura kell, hanem tobb. Igy sajna tervezem. Ha gondolod megprobalom visszakeresni a linket, hol olvastam ezt, mert ezt most fejbol irtam.

 

Előzmény: batátapalánta (4144)
batátapalánta Creative Commons License 2014.06.24 0 0 4144

miért lennének károsak a probiotikumok???

és a Normaflore-t miért tiltották be?? hasznos baktériumokon kívül mi van benne??

 

no, ha szedsz probiotikumot, akkor tényleg semmi szükséged nem lenne a joghurtra, akár házi, akár bolti. ahogyan persze vajra sem, mikor ott van pl. a liba- kacsazsír, meg a kókuszzsír.

Előzmény: Törölt nick (4143)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.24 0 0 4143

Szia Balatapalanta :)

olvastam a brobiotikumokrol, es a Normaflore-rol olyat is olvastam h kifejezetten karos..... Mar tobb orszagban betiltottak de meg Magyarorszagon nem.

 

Szedek egyebkent probiotikumot, jelen pillanatban ketfelet is.

 

De mellette meg joghurt - sot sajat magam csinalom.

Es vajat eszek margarin helyett - az elobb kihagytam a vajat a sorbol.

 

Regebben volt olyan h csak tejet ettem, szinte hetekig es mas kaloriabevitelem nem is volt.... azert ez kicsit tulzas, de nagyabol igy volt..... munkanelkulikent tengodtem eveken at es kecskeket tartottam es mivel nem tudtam eladni a kecsketejet, ezert ezen eltem.

Most mar nincsenek kecskeim, es a bolti kecsketej nagyon draga, es nemigazan bizok a bolti feldolgozott termekekben, igy feladtam a tejivast, de a tejtermekeket nem. 

 

Ez mar evek ota igy van, sot az elmult 2-3 evben amiota tuneteim vannak a tejtermekfogyasztasom radikalisan csokkent ahhoz kepest ami korabban volt, es nalam az artritisz csak februar ota van - fejlodik -  igy az nem kotheto a tejtermekhez.

 

Előzmény: batátapalánta (4142)
batátapalánta Creative Commons License 2014.06.24 0 0 4142

örülök,  hogy így gondolod. :-)

a tejtermékekre viszont biztos, hogy nincs szükségünk, sőt, ártanak. érdemes lenne megpróbálnod elhagyni, mert addig sajna nem várhatsz igazi javulást, bár már önmagában az is sokat jelent, ha nem eszel cukrot, nekem anno, amikor még nem volt ismert a paleó, rögtön javulást hozott, akkor candida miatt hagytam el. a cukor egyértelműen gyulladás (és rák-)keltő.


szóval a tej: a kazeinnek (tejfehérje) nagyon nagy eséllyel van szerepe az immunrendszer megtévesztésében, ti. hogy önmaga, a saját ízületek ellen fordul.

jó baktériumok sokkal nagyobb mennyiségben (nagyobb törzsszám) megtalálhatók a bármelyik gyógyszertárban kapható probiotikum készítményekben (mondjuk nem a Normaflore-t javaslom, mert az lófütty), de akár a savanyú káposztában is lazán. emiatt tehát teljesen felesleges joghurtot enned.

 

Előzmény: Törölt nick (4141)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.24 0 0 4141

Koszi, Balatapalanta, megneztem.

Ismerem a paleodietat, es mar regota nagyon hasonlo dietan vagyok, annyi, h tejtemeket eszem feldolgozott formaban (sajt, joghurt, fagyi).

Most a joghurt kulonosen fontos az antibio kura alatt, h a belfloram ne pusztuljon ki, ez egy temeszetes probiotikum utanpotlas, igy meg noveltem a napi mennyiseget belole.

 

De egyetertek velek, szerintem is a legjobb a dieta. :)

Előzmény: batátapalánta (4139)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.24 0 0 4140

kedves Etna es tobbiek, 

igen, a lyme forumon mar regota aktiv vagyok (3-4 honapja) amiota felmerult a gyanu h lyme-os vagyok.

Ide azert jottem at, kerdesemmel, konkretan az "artritisz" fejlodese miatt, amit naprol napra latok fejlodni a kezemen.

A lyme-nak az artritisz "csak egy a sok" tunet kozul, es a forumon a jelenleg aktiv szemelyeknek mas bajuk van, nem artritisz.

 

Az antibiotikum kezelest, aminek most vagyok kb a felidejen, Dr. Eszto Klara irta fele, hozzajarok az istenhegyi klinikara. Igy tudom jo kezekben vagyok. Tobb honapot kell varni ra a sorban, kivartam.

 

De, lehet pont a gyogyszer hatasara, lehet nem, hirtelen elkezdodott rohamosan fejlodni a kezemen az artritisz.

Segelykialtas a reszemrol h van-e vmi gyogymodja megallitani ezt, a gyogyszereken kivul....

A LA-nel mas gyogyszerek kellenek mint a RA-nel, es mivel most gyogyszeres kezeles alatt vagyok a lyme-mal, jobb nem keverni.

Vmi alternativra gondoltam.

Vagy csak nezzem hogyan nonek a butykok a kezemre?!?

 

Most nem tudom minek koszonhetoen, elmult az a nagy fajdalom a kezembol, de rendesen be van dagadva. Infralampaztam, mikrozhato melegititovel melegen tartottam orakon at, jegeltem fagyasztott borsoval es kenegettem aloe vera kremmel. Az aloe uj krem a repertoaromban eddig mindenfele mas keremmel kenegettem, nem sok sikerrel (amiktol garantaltan el kellet volna mulni a fajdalalomnak).

Viszont rendesen be van dagadva, es a csuklomat nehezen tudom hajlitani, elore es hatra (kb feleannyira mint a masikat).

 

A 300 feletti reumafaktorom meg a gyogyszeres kezeles elkezdese elott volt joval. Amikor vert vettek a lyme-ra, akkor.

 

Azert meg mindig orulnek ha van valakinek vmi javaslata, hogy mit tudnek kiprobalni, hogy ne legyen tobb butykom, csak 1 :)

 

Előzmény: .ETNA. (4131)
batátapalánta Creative Commons License 2014.06.24 0 0 4139
Előzmény: Törölt nick (4128)
batátapalánta Creative Commons License 2014.06.24 0 0 4138

biol. terápia mellett 360-as RF, hát az fasza. ennyi a biol. terápiáról. :-P

a zajlik a folyamat. a háttérben. annyira ott, hogy a jóisten se tudja, mi történik a szervezetben.

 

"az antibiotikum felerősíti az immunrendszert."

WTF?? az antibiotikum a baktériumokat öli, semmit nem csinál az immunrendszerrel.

Előzmény: .ETNA. (4131)
yaris49 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 4137

Remélem sikerült ez egy magán rendelés

yaris49 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 4136
yaris49 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 4135

 Mi az orfiba járunk ami valamikor egy kórház volt az irgalmas-rendivel, Annyit tudok, hogy beutaló feltétlen kell, ha az ambulanciára mész, de van magán rendelés is....

Előzmény: Törölt nick (4130)
yaris49 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 4134

Én és a húgom is ebben a betegesében szenvedünk, most már csak időző jel a szenvedés de volt az is bőven... De mi első pillanattól nagyon jó kezek közé kerültünk, hogy országosan mennyire jó az ellátás vagy a fel ismerés erről nem tudok, de szerintem elég jól felkészült orvosok is vannak nálunk...

Előzmény: Törölt nick (4125)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!