Keresés

Részletes keresés

Büfés74 Creative Commons License 2011.11.27 0 0 42

N, amit tegnap láttam:-)

Büfés74 Creative Commons License 2011.11.20 0 0 41

Látvány

Hunor65 Creative Commons License 2011.11.10 0 0 40

Új, Sweet-Dream tipusú kürtöskalácsgéppark(10-es,220V, túrbós sütő,dagasztógép,csíkhúzógép,sütőfák)családi okok miatt,sürgősen 1.1M-Ft irányáron eladó!

tel:06-20-569-0099

Zitka Creative Commons License 2011.05.09 0 0 39

Kürtőskalács

Amióta feltettem a Kenyértölcsér receptjét azóta szinte nem telik el nap, hogy az ott emlegetett kürtőskalács receptjét ne kérné tőlem valaki. Mármint a sütőben sütött változatét, a faszénparázson készültről van már itt egy remek videó, igaz nem én követtem el, hanem Szabolcs.
Sok helyen láttam már sütőben sütött kürtőskalácsot, kóstoltam is ilyet. Nagyon szépek, de nekem a legtöbbről pont az hiányzott, amitől kürtőskalács a kürtőskalács. Arra a finom roppanós karamell rétegre gondolok, ami körbeöleli a lágy kalácstésztát. Azt pedig szerintem egyszerű, meleg sütőben nem lehet elérni, ahhoz igen magas hőmérséklet, grill kell. A tészta bármilyen kalácstészta lehet, ami a kedvenc. Én egy egészen egyszerűt készítettem hozzá:
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 mk. só
  • 3 ek. cukor
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg olvasztott vaj
Kenyérsütőgéppel készítettem el a tésztát. A vaj kivételével az összes hozzávalót az üstbe mértem, elindítottam a dagasztás programot. Kb. 10 perc után adtam hozzá az olvasztott vajat. Megvártam míg alaposan beledolgozza, majd kikapcsoltam a gépet és 30 percig hagytam pihenni a tésztát.
Ezalatt előkészítettem a "sütőformákat" . A papírtörlő gurigákat már jó ideje gyűjtögetem erre a célra, az ötlet ha jól emlékszem Terikétől származik.Becsomagoltam őket alufóliával, 6 db kellett ennyi tésztához. Megolvasztottam 5 dkg vajat és egy ecsettel bekentem a fóliázott hengereket. 
A közben megkelt tésztát lisztezett felületre borítottam és kb. 4-5 mm vastagságú téglalapot nyújtottam belőle. Pizzavágóval 2 cm széles csíkokra daraboltam.

Feltekertem őket a hengerekre, úgy, hogy egy kis rés maradjon közöttük. 
Ezután a munkalapon néhányszor végig gurítottam őket, így eltűntek a rések.
Egy tálcára apróbb szemű kristálycukrot szórtam. A maradék olvasztott vajjal lekentem a tésztákatt és megforgattam a cukorban. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem, egyszerre csak hármat, hogy bőven maradjon hely közöttük.
A sütőt ezalatt grill fokozaton felmelegítettem. A középső rácsra toltam a tepsit. 2 perc után fordítottam kicsit a tésztákon, 2 perc múlva megint és megint. 8-10 perc alatt vékony, roppanós karamellréteg képződött. Folyamatosan figyelni kell, gyorsan megéghet a cukor. Amikor kivettem a sütőből talpára állítottam a hengereket, 2 percig hagytam pihenni. Utána könnyen ki lehetett húzni a gurigákat. Ilyenkor még a karamell kicsit olvadt, ismét meg lehet forgatni kristálycukorban, akár ízesítettben is (dió, fahéj, vanília), de én nem szeretem rajta azt a plusz réteget ezért el is hagytam.

Könnyű, puha tészta, ropogós karamell réteg, szinte tökéletes lett. A bódékban árusított kürtőskaláccsal simán felveszi a versenyt.

Tovább »

forrás: Blogspot.com

Szabiboyyy Creative Commons License 2011.04.14 0 0 38

Sziasztok.

VINCUSS.... Én eddig bukk fával dolgoztam amivel nincs baj, neha ki kell áztatni , megmosni ami ugye termeszetes. most 2 hete egy esztergájos csinál nekem n akác fábol suto fákat. megkeserítette a melót nekem. az elso kalacs lejon a fákról de a masodik mar osszegyurodik es a harmadikat mar le sem lehet huzni. hehat a akac fának minden kalacs sutese utan kell pihennije es el kell mosni ami lehetetlen. az akác nem szedi a olajat sem magába.  tehát én a bukk fát tanácsolnám. én is viszem visza a faszinak a sutofakat!

dawid21 Creative Commons License 2011.03.15 0 0 37

Szép Jó reggelt Mindenkinek!

Ha szeretnétek otthon bográcsozás mellett csudafinom kürtöskalácsot sütögetni akkor kukkancsatok ide:

http://haztartasigep.vatera.hu/tuzhely_suto_fozolap/kurtoskalacssuto_1446366976.html

Folyamatossan kapható!

Részletek: 06-20-27545-47

Belgaóriás Creative Commons License 2011.01.24 0 0 36

Szia!

Az akác a diónál jobb, de bükkfa lenne az ideális vagy esetleg gyertyán.

Előzmény: Vincuss (34)
zebulónia Creative Commons License 2011.01.23 0 0 35

Sziasztok !

Tanácsot szeretnék kérni.Grillsütöben szerettem volna kürtőskalácsot sütni.Amikor elkezdtem sütni a tészta fellágyult és elkezdett lefolyni a fáról. Mi lehet az oka ? mit csináltam rosszul?

Köszi Kati.

Előzmény: vizeslajos (32)
Vincuss Creative Commons License 2010.12.11 0 0 34

Sziasztok !

Kürtőskalács sütő fát szeretnék készíteni és az lenne a kérdésem, hogy az akác fa jó e erre a célra. Vagy inkább a diófa?

kareszoft Creative Commons License 2009.06.18 0 0 33
Sziasztok

Olvastam a fórumot valahogy véletlenül, és kedvet kaptam a kürtöskalács sütéshez. Mivel sok pénzt nem szántam elsőre sütőformákra, ezért csináltam magamnak négyet, méghozzá szerszámnyél, ásónyél, és menetes szárak segítségével, egész jók lettek, és egész olcsón megúsztam.

Köszönöm az ötleteket, felraktam a végeredményt az első sütésekről:

http://kep.tar.hu/kareszoft/50641725#2

Üdv.
kareszoft
vizeslajos Creative Commons License 2008.09.27 0 0 32
Sziasztok!

Böbe vagyok!
Szeretném veletek megosztani hogy hogyan lehet otthon egyszerűen kürtöskalácsot készíteni! A családom kedvenc csemegéje, de annyira drágán lehet megvásárolni hogy elkeztem azon gondolkodni hogyan készíthetnék itthon én is ilyen csemegét!
És akkor jött az ötlet!
A bosnyák téri önkormányzati piacon egyik szombaton megláttam egy árust aki kültéri kürtöskalács formát árusított! Vásároltam egyet! ( Mai napig ott árul) Haza vittem és kipróbáltam és tökéletesen működött! De aztán jött a tél mikor az ember lánya nem sütöget kint a szabadban pedig a család nagyon vágyott a finomságra! A hidegben egy langyos kürtöskalács finom teával na az már valami!
Hogy csináljam? Miként tudnék én itthon a lakásban ilyet sütni?
Hát ebben!!!

Ő egy retro NDK-s kétcsirkés grill sütő! Amiben történetesen forgó motor is van!
Megforgatja a hengert amire feltekerem a tésztát! Mert ez fontos ha nem forog nem karamelizálódik a cukor! Hát ez forog! Innen már csak az volt a kérdés hogy hogyan tudom belerakni a fát? Mert mikor megvettem az egyik végén egy nyél a másik végén egy sima fa csavar volt! A grillsütő forgómotor kimenete pedig egy hatos imbusz!
Tehát csvar ki imbusz be!
ime!

Így néz ki a fa!

És már süthetitek is a finom kalácsot otthon bármikor!
Kell még hozzá kelt tészta!
A legegyszerűbb is megteszi!
És némi kézügyesség! De ezzel sem lesz gond azt hiszem!
Kígyót formáltok! Így!

Aztán feltekeritek!

A fát természetesen be kell kicsit olajozni mert másként ráragadna! De nem kell tulzásba vinni csak finoman!
Ha feltekeredett a végeit be kell hajtani ne hogy letekeredjen sülés közben
Ez után a kezetekkel szépen bekenitek kicsit vízzel hogy legyen mihez ragadnia a cukornak!
És irány a cukor!

És aztán irány a sütő!

És csak sül és sül és Kész is!

Miután készre sült hagyni kell hogy magától lecsússzon a fáról!

És igazából ennyi az egész!
Egy kilónyi lisztből ennyi lesz!

Remélem mindenkinek össze futott a nyál a szájában és fut hogy készítsen egy pár igazán finom falatot!
Szép Napot Mindenkinek!
Böbe!
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.19 0 0 31
Nah, ma megcsinaltunk eletunk elso kurtoskalacsat:))
kep1
kep2
kep3
kep4
kep6
kep6
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.18 0 0 30
Szia, Sikerult otthon sutnod vegul is kurtoskalacsot?
Előzmény: Alfa Romeo (28)
ginoka13 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 29
Szia!

Nem én géppel sütöm, mert nem csak itthonra készítjük, hanem az apósom. Kimondottan otthoni, partyzásra szórakozásra való. De nagyon jó. Nekünk is innen jött az ötlet. Ha nem jó neked az a méret, talán még egyéni igényeket is csinál. Szerintem érdemes :) Ha segíthetek valamiben írj
Előzmény: Alfa Romeo (28)
Alfa Romeo Creative Commons License 2008.05.20 0 0 28
Köszönöm szépen, megtudtam nézni az adatokat! Ilyesmi kellene nekem is..! Ezt te árulod?
Előzmény: ginoka13 (27)
ginoka13 Creative Commons License 2008.05.17 0 0 27
Szia!

Itt egy oldal itt van. Ha nem ismered az oldalt, vagy nem vagy regizve, akkor írj nekem e-mailt, és küldöm az adatokat.

http://www.vatera.hu/kurtoskalacssuto_otthonra_66498408.html
Előzmény: Alfa Romeo (26)
Alfa Romeo Creative Commons License 2008.05.17 0 0 26
Sziasztok! Mostanában én is ilyen eltökélt vagyok a kürtőskalács sütés kapcsán! Én is kerestem az ötleteket, hogy mivel oldjam meg a hengert.. Azt hiszem kipróbálom ezt a papírhengeres megoldást!
Előzmény: JamiC (14)
zseger Creative Commons License 2008.05.15 0 0 25

ÚJ BÜFÉKOCSI ELADÓ TELJESEN ÚJ  4MÉT HOSSZÚ 2.1 SZÉLES  KÜRTÖSKALÁCSHOZ  ,MINDEN TERMÉK ÁRUSITÁSÁHOZ AJÁNLOM 

1600000FT FELSZERELVE  HIDEG MELEG VIZRENDSZER , PULTRENDSZER ,4ÉV MŰSZAKI  STB 

Előzmény: Pirimidin76 (1)
R Z 30 Creative Commons License 2008.02.13 0 0 24

Ha

Valakit érdekel itt tud az autórol képeket nézni

www.bufekocsi.atw.hu

R Z 30 Creative Commons License 2008.02.13 0 0 23

Sziasztok!

Van egy eladó Kalácsos Autóm igény szerint munkalehetőséggel.

Beépített anyagok listája (felszereltsége) Belső méretek Hossz 3.6m Sz 1.9m M 2.3m 100 lit ívó víztartály külső feltöltővel, mennyezeti túlfolyóval 60 lit szennyvíztartály külső kifolyóval 3 Kw átfolyós rendszerű vízmelegítő 5 rétegű műanyag vízcső rendszer 2 medencés rozsdamentes mosogató+ kézmosó Bakelit vízálló, hőálló saválló Falburkoló anyag Oldalfalba építet kőgyapot hőszigetelő anyag Ipari PVC padlózat 600 légköbméter /óra mennyezet oldalfalba építet légelszívó berendezés Policarbonát kivehető ablak test Zárható beépítet polc és pult rendszer 220 Volt elektromos hálózat érintésvédelmi Hatósági engedély csatolva. 12 Volt belső világítás 80 Lit Hütőszekrény Mikrosütő Rozsdamentes belűről zárható külső ablak.Öltöző ,Bio Wc ÁNTSZ Büfé TEAOR 5530 engedély dekoráció vagy anélkül 20% tól HITELezhető Cégnek Magánszemélynek egyaránt. Holnaptól dolgozhat vele.  

Gázos Kürtőskalács sütő kemence + recept+Technologia.

2.800.000

06 70 256 0336

Angel83 Creative Commons License 2008.01.10 0 0 22
Szió!

Ha jobban utánanéztek, hogy a stlouis-nek közölt képei miben készültek, akkor megtaláljátok a kürtőskalács topicban.
Egy állítólagos 1,3 milliós géppel lettek készítve, úgyhogy nem grillezős háztartási sütőben, hanem kifejezett kürtőskalács sütőben. Tehát, azért lettek ilyenek!

Csak ennyit akartam! :)
Előzmény: ertal (21)
ertal Creative Commons License 2006.01.18 0 0 21
Jó, de ezt min sütötted? És grilles sütöben? IKEA-nyújtófán?
Előzmény: stlouis (20)
stlouis Creative Commons License 2006.01.15 0 0 20
Most megpróbálom mégegyszer egy képet feltölteni.
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.17 0 0 19
Nemtom, hogy ez segit e valamit, de naggyon fincsi volt...foleg a dios...:)
kkalacs
stlouis Creative Commons License 2005.06.09 0 0 18

Sziasztok !

Képet próbálok feltölteni kürtőskalácsról. 

JamiC Creative Commons License 2005.05.16 0 0 17
hopp... azt nem írtam, hogy megszórás után még ment vissza a sütőbe kb 5-8 percre a kalács :)
Előzmény: JamiC (14)
JamiC Creative Commons License 2005.05.16 0 0 16

Szia!

IKEA-ba nem jutottam fel, talán majd egyszer megnézem :)

De igazából jól szuperált ez a papírhengeres dolog is, úgyhogy szerintem még a következő is ezen fog sülni :)

JamiC

Előzmény: Zitka (15)
Zitka Creative Commons License 2005.05.16 0 0 15

JamiC, az IKEA-ban nem nézted ezt a fajta nyújtófát? Nem mernék rá megesküdni, de olyan 790-990 ft-os árra emlékszem.... 

Egyébként gratula, nagyon jól néznek ki a kísérleti példányok is. :-)

Előzmény: JamiC (13)
JamiC Creative Commons License 2005.05.16 0 0 14

Sziasztok! :)

SIKERÜLT!! :)))

Végülis a formája nem lett szép kerek keresztmetszetű, de ez lényegtelen azt hiszem :)

Ilyen lett a forma:
a forma

Ez úgy készült, hogy három alufóliás (üres) papírhengert kitömtünk újságpapírral (hogy belülről ne süljön a tészta semmiképpen), és cérnával összekötöztünk. Szerencsénk volt, mert a grillezéshez való nyárs pont háromszögletű, és szuper módon pont illeszkedett a hengerek között kialakult háromszögletű lukba :) (így nem forgott el a nyárson a forma)

A tészta nagyon finom! (az "autentikus" receptet csináltam, de csak fél kg lisztből - mert nem tudhattam előre, hogy mennyi lesz belőle, és hogy egyáltalán működik-e a dolog... de legközelebb sem kell majd több szerintem...)

első adag

Ez itt az első adag tészta, ahogy bekerült a sütőbe. Itt még nem tudtam, hogy milyen vastagságút merjek rátenni, és nem is lett egyenletes - sajnos a közepéről egy kis részen le is vált útközben a tészta... és kicsit vékony lett.

Tapasztalat: kb 1,5-2 cm átmérőjű tésztarudat kell formázni, és szépen, szorosan rátekerni. Én a két végén hústűvel azért hozzáerősítettem a formához.

A második és a harmadik sütés már jobb lett: vastagabb a tészta és nem is esett le a formáról sülés közben.

kész

És itt vannak a kész kalácsok! Legfönt keresztben az első sütés - sima cukros, baloldalt a második: diós-cukros, jobbra pedig a harmadik (a legjobb): diós-cukros-fahéjas. Amikor már jól megsültek, megkentem őket olvasztott margarinnal, és úgy szórtam meg őket - így szépen rajta is maradtak, és omlós lett a kalács.

Akinek ilyen sütője van, szerintem érdemes megpróbálni!! :))

Üdv,

JamiC

Előzmény: JamiC (13)
JamiC Creative Commons License 2005.05.11 0 0 13

Sziasztok!

Ezen a héten eltökéltem magam, hogy most hétvégén én igenis kürtőskalácsot fogok sütni... ehhez persze még hiányzik egy fontos dolog - maga a forma.

Sebaj - gondoltam, és nekiindultam a városnak... először azt gondoltam, hogy beszerzek egy olyan sodrófát, aminek forgós a közepe, szétszedem, és a forgós részét valahogy ráeszkábálom majd a nyársra... és itt jött az első nagy probléma: ilyet egyszerűen nem lehet kapni! (voltam 4-5 boltban is, ahol hallottak róla, hogy van ilyen, ott sem volt, de azt hiszem 2 helyen azt mondták, hogy most hallanak ilyenről először...)

Akkor következő elképzelés: keresek egy esztergályost, aki tud nekem fából ilyet csinálni... (mert útközben amúgyis rájöttem, hogy a sodrófa vastagsága legjobb esetben is csak 5-6 cm...és hogy jobb lenne, ha vastagabb - mondjuk 10-15 cm lenne majd a kalács) és jött az újabb sikertelenség: bár találtam egy esztergályost, ő nem foglalkozik fával, csak fémmel... azután elmentem egy olyan bútorboltba, ahol elvileg fafaragást is vállalnak... semmi... faárubolt (saját beszállítóval)... semmi...

aztán egy helyen - a legvégén találtam sodrófát: az obiban, de eszement áron... úgyhogy otthagytam.

A végső verzió, amit valószínűleg meg fogok valósítani, olcsóbb, és remélhetőleg működni is fog azért: alufóliás kartonhengereket rakok egymás mellé (először hármat, aztán köré még talán négyet), és ezt a hengerszerű dolgot fogom bevonni sütőpapírral... nem a legjobb megoldás, de talán menni fog...

Egy kérdés: szerintetek mivel lehetne rögzíteni a papírt? hústűre gondoltam, de ha van jobb ötlet, annak örülnék!

Na, most jól kipanaszkodtam magam :)

Üdv,

JamiC

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!