Keresés

Részletes keresés

Koko85 Creative Commons License 2018.02.03 0 0 12354

meglepően kemény volt igen, de lehet én csak ráharapta arra, hogy ez jó mert ebben van kókusz?

Előzmény: johnkarul (12353)
johnkarul Creative Commons License 2018.02.03 0 0 12353

A kokuszreteg miatt, mert ugy kemenyebbnek erzed?

Előzmény: Koko85 (12351)
Gartner de Rose Creative Commons License 2018.02.03 0 0 12352

Ha egybét vesztek nincs gödör középen, a kokuszos előbb-utóbb hullani fog.

Előzmény: Koko85 (12351)
Koko85 Creative Commons License 2018.02.03 0 0 12351

sziasztok!

 

Olyan kérdésünk lenne párommal, hogy voltunk a Jyskben és 2 matrac között vacillálunk elsősorban az F35 öst a kókusz réteg miatt és az F80as amiben nincs kókusz réteg.

Szeretnénk a véleményeteket kikérni esetleg személyes tapasztalatokat.

Illetve, hogy egyben vegyünk 160*200 matracot vagy inkább 2x 80 formában vásároljuk meg ?

Köszönjük a segítséget! :)  

johnkarul Creative Commons License 2018.02.03 0 0 12350

Ebbol nem latom a gyarto felelosseget. Azert 100e+ os matracnal ala lehet iratni dolgokat, nem egy urtechnika. A szallito ceg meg le is tudna ellenorizni. Persze, utana nem. De szazalekban hol is allunk? En amikorbtermek tervezest, atkepzest, meg fene tudja, mit tanultam, ott a gari benne volt. Egy ev garikat is viccesnek tatom hosszu tavu hasznalatoknal. A 4-5eves matraccseret hagyjuk. Nem is kell 10ev, de 1?. Tudom, meg az egyik legdragabb telefon gyarto is annyit ad. Az is vicc...

gyakorlatilag en, a VEVO veszek valami 150-200e ft-ert, es ha besupped a szivacs 2cm-t 2 honap utan, ez van. Akkor veszek vekonyabb szivcsot, egy normalis rugos agyraccal, ami a fele a mindemfele agyonmarketingelt matracoknak, es lehet olyan jo, 2-3 evente meg cserelem a szivacsot. Persze kell egy 'matracvedo' is. Aludtam ilyen megoldason, nem volt rossz, bar en eleve a kemenyet szeretem.

Azert remelem nem sok problema van. Es n azokra gondolok, ahol bbe is jelentik a keteskedesnek. Vevo szempontbol sajnos nagyon sok vasarlo nem reklamal, mert nincs ertelme, ninvs ideje, stb. Akkor nem is megy vissza ez se a kereskwdohoz, se a gyartohoz, es szepen aruljak tovanb a problemas termeket. :(

Előzmény: Alváskultúra (12349)
Alváskultúra (X) 2018.02.03 0 0 12349

Szia,

 

alapvetően ez egy nagy jogi katyvasz, tisztázatlan, szabályozatlan, homályos jogi rendezetlenséggel. Hatályosan a Vásárló panasszal fordulhat a vásárlás helyére és a gyártóhoz is közvetlenül. Ennek pl. semmi értelme. Mi továbbítjuk a gyártónak, a gyártó azt mondja nem garis, visszamegy a Vásárló a kereskedéshez, hiszen végül is a kereskedéssel áll jogi kapcsolatban. Na itt kezd izgi lenni egy garanciális probléma:

 

- Vásárlót elküldték közvetlenül a gyártóhoz, gyorsabb lesz, stb

- Vásárló lepattan a gyártóról

- jogosan megjelenik újra a kereskedésben

- a kereskedés kereskedő cég, a gyártó elutasításával kevés dolgot tud csinálni

- Vásárló persze fel van háborodva (jogosan)

 

Mit csináljon a kereskedés? Több féle lehetőség van, szinte minden kereskedés mindegyik variációt végigjárta már az évek során:

 

- szó nélkül ÓRIÁSI veszteséggel berendel egy új matracot és kicseréli Vásárlónak. A régit kidobja... (na ez ritka:-)

- nyomást gyakorol gyártóra, hogy márpedig... Vagy összejön vagy nem. (ez a legjellemzőbb)

- Békéltető testület. Kereskedés mindent megtett, segítőkész, van jegyzőkönyv, levelezés hegyek...

- kereskedés nem hibás, mert a garanciát a gyártó vállalta, tehát nem a kereskedés vállalása, kereskedés a termékkel együtt a garaciát is csak közvetíti

- kereskedés nyilván látja amikor egy matrac nem jó, azt is tudja, hogy nem minden hiba látható, azt is, hogy bármit bárhogyan tudok fényképezni

 

És mehetünk ám tovább is:

 

- Vásárló rossz matracot vett, nem tetszik neki. Mit tegyünk.... Próbáljuk meg gariban, okosban... Vásárló szeretné másik típusra cserélni. Itt már kereskedés is tudja, hogy ez nem garis probléma. 

- nem megfelelő ágyrács van a matrac alatt. Kereskedés nem tudja ellenőrizni, hogy mi tartja a matracot, minimum elvárás többnyire van garanciajegyekben, amit persze nem olvas el senki csak amikor baj van. Üzletben kereskedés elmondja, persze a békéltetőn a Vásárló nem így emlékszik. Amennyiben 10-15 centis hézagok vannak a lécek között matrac tönkre fog menni. Pont. Vásárlót persze ez nem érdekli, nincs pénz új ágyrácsra, klereskedés-gyártó úgy sem tudja, hogy mi van az ágyban. Talán a helyszíni szemlén, de erről is tudna minden kereskedés mesélni...

- szintén nem ellenőrizhető, hogy a 120 kg korlátozású matracot ki hogyan használja, valójában milyen súlyú a felhasználó

- dok esetben Vásárló is tudja, hogy olyan matracot vesz (többnyire a szűkös keret miatt), ami majd nem lesz jó neki hosszú távon, de most ennyire futja...

 

Csak egy gyors story: minőségi tömör bükkfa ágy. Minőségi 28 léces német ágyrács. Külön lett véve az ágy és az ágyrács. Valami nyikorog. Én az ágy miatt voltam helyszíni szemlén. Matrac ki, ágyrács ki, ágy rángat, cibál, nyüstöl. Ágykeret nem nyikorog. Bravo. Ágyrács képviselő helyszínre. Matrac ki, ágyrács ki és letesz a földre. Képviselő ugrál rajta, futkoz. Ágyrács nem nyikorog. Vásárló tombol, hív. Javaslom: helyszíni szemle 2 közösen az ágyrács képviselővel. Matrac ki, rács bentmarad. Képviselő nyomkodja ágyrács: nyikorog. A rugalmas ágyrás terheléskor a lécek kiegyenesednek (normális) és kifelé nyomják az ágyrács keretét. Persze az ágykeret fa rácstartó lécein. Na ez nyikorgott. Ágy? nem garis. Ágyrács? nem garis. Vásárló boldog? Persze, hogy nem!! Persze megoldottuk.

 

Üdvözlettel:

 

pálinkás László

 

 

 

 

 

 

Előzmény: johnkarul (12347)
Alváskultúra (X) 2018.02.03 0 0 12348

Szia Johnkarul,

 

én régi ágyakat újítottam fel úgy, hogy bármilyen matraccal használható legyen a jövőben. Ebben van tapasztalatom, erről írtam cikket: Régi ágy. Kidobjam...?

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: johnkarul (12346)
johnkarul Creative Commons License 2018.02.03 0 0 12347

Karpitozasrol...

http://homar.blog.hu/2018/02/02/mit_varunk_egy_vadiuj_matractol

Erdekes ez a benyomodas. Torvenyileg is eloirhatnanak valamit. 1 honap, 3 honap, fel ev, 10 honap. 3cm :). Milyen vastagsagnal? Es pont a Jysk lett lehuzva hasonlo miatt, bar ott nem emlekszem a mertekre. Ugy latszik, a legtobbnel ez lehet a helyzet :(. 

Előzmény: johnkarul (12346)
johnkarul Creative Commons License 2018.02.03 0 0 12346

Karputozasrol van blogod? Miutan az agyracs+matrac joval megemeli a franciagy fekvo szintjet, a fejveg helyett csinalok masikat. Egy sima butorlap, de a matrac feletti reszre felcsavarozok egy plusz karpitozott reszt.

Előzmény: Alváskultúra (12345)
Alváskultúra (X) 2018.02.03 0 0 12345

hát persze... 

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: johnkarul (12344)
johnkarul Creative Commons License 2018.02.03 0 0 12344

Ha emlékező hab nélkül veszed, még mindig tehetsz rá habot :).

Előzmény: Alváskultúra (12343)
Alváskultúra (X) 2018.02.03 0 0 12343

Szia Beer Monster,

 

szerintem ez egy kicsit másképpen van. Az emlékezőhabok több értéke is szabályozható. A zárt formahabosítással készülő nagyon-nagyon lassan visszaálló emlékezőhaboktó egészen a 2sec visszaállási sebességű nyitott cellás emlékezőhabig (lásd: Life Sleep matracok) nagyon széles a skála. Persze, hogy nem jó ha egy emlékezőhab fél óra alatt áll vissza. Szerencsére nem kötelező ilyen terméket venni. Szóval a memoryfoam nem akadályozza meg a mozgást. Egy jó emlékezőhab csökkenti a nyomáspontokból adódó szükségtelen megfordulások számát -ami viszont jó...

 

A hagyományos emlékezőhabok szerintem kifejezetten nem alkalmasak antidecubitus matracnak, felvekvéses betegeknek minden kultúr helyen váltakozó nyomású kompresszorral automatikusan váltakozó matracokat használnak. (és semmi esetre sem a piramid vágású olcsó szivacsokat)

 

ÜDvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Beer Monster (12341)
Alváskultúra (X) 2018.02.03 0 0 12342

Szia Beer Monster,

 

ca. 8 éve kezdtük, hogy két éjszakára el lehet vinni matracot kipróbálni, külön hordtáskát is gyártottunk hozzá.. Nem hiszem, hogy ez a legjobb megoldás. Ezzel csak a nagy mellényúlásokat lehet elkerülni, amit egyébként megfelelő szaktanácsadással is el lehet...

 

Üdvözlettel:

 

pálinkás László

Előzmény: Beer Monster (12340)
Beer Monster Creative Commons License 2018.02.02 0 0 12341

Valamennyire én is hadd vitatkozzak, bár nem azzal, amit leírtál, hanem azzal, amit nem, mert az már csak hab a tortán, hogy a memóriahabba bele is lehet nagyon izzadni, mégis a fő probléma az, hogy az ember természetes módon nem egy formatartó mélyedésben alszik. Alvás közben természetesek a helyzetváltások, és szükségesek is.

Ha ezzel szemben nehéz, szinte lehetetlen helyzetet váltani, az nyomasztóan hat az emberre.

Aki nagyon mélyen alszik, az ezt esetleg nem veszi észre. De az nem biztos, hogy nincsen rá rossz hatással. A vérkeringésnek, a gerincnek, a zsigereknek és az idegrendszernek is az a természetes, ha egy szabad mozgási, forgolódási lehetősége van a testnek alvás közben.

 

A memóriahabot én inkább gyógyászati segédeszköznek mondanám a felfekvéses betegeknek, nem egy általános alvási célú matracnak. Kell a mozgásnak legalább a lehetősége, amit a memóriahab szinte falként megakadályoz.

Előzmény: Alváskultúra (12336)
Beer Monster Creative Commons License 2018.02.02 0 0 12340

Például körbetelefonálhatsz, hogy honnan lehet éjszakára is elhozni kipróbálásra matracot (lehetőleg anélkül, hogy 10e ft-os huzatot vásároltatnának ehhez, valamelyik emlékszem, ezek közül), mert máshol többé-kevésbé csak zsákbamacskát tudnál venni ami a kényelmet, gerinc-, derékfájást illeti.

Előzmény: andrisms (12339)
andrisms Creative Commons License 2018.02.02 0 0 12339

Bocsánat, a legfontosabbat elfelejtettem: Pestről lenne szó. :)

Ezek aránylag közel is vannak, van egyfajta sorrend, ahol érdemesebb elkezdenem, vagy mindegyik ugyanolyan?

 

Köszönöm a gyors választ!

Előzmény: Alváskultúra (12338)
Alváskultúra (X) 2018.02.02 0 0 12338

Szia Adrisms,

 

amennyiben vidéki városról van szó, úgy egy kicsit nehezebb a helyzet, persze nem reménytelen. Budapesten egyszerűbb, hiszen szaküzletek garmada áll rendelkezésre és természetesen mindenki úgy gondolja magáról, hogy verhetetlen a hozzáállása, szakértelme, empátiája, stb:-)

 

A térkép talán segít, itt egy befogható területen elég sok matracos cég van. Van még ott Kika is, valahogy nincsenek rajta a matrac kulcsszavas térkép nézeten...

 

 

Üdvözlettel:

 

pálinkás lászló

Előzmény: andrisms (12337)
andrisms Creative Commons License 2018.02.02 0 0 12337

Sziasztok!

Hétvégén esedékes lenne a matracvásárlás. 160x200, jelenleg ennyi fix, többiben segítségre lenne szükségünk.

Vannak kinondottan ajánlott üzletek, ahol foglalkoznak is az emberrel? Tudnátok egyet/párat ajánlani? 

Köszi :)

Alváskultúra (X) 2018.02.02 0 0 12336

Sziasztok,

 

egy kicsit vitába szállnék. Nem lehet azt mondani, hogy az emlékezőhab általánosságban rossz. Szerintem bő 10 éve alszom (alszunk) a feleségemmel emlékezőhabos matracokon. Aki hajlamos az izzadásra, ő persze kerülje a hagyományos egy mezei habra ráragasztott mezei memory réteges matracot.  Ez az egész persze azt sem jelenti, hogy nem lehet légáteresztő, nem felmelegedő emlékezőhab matracokat kapni, persze sajna nem a földi ártartományban (Curem, Tempur, Dunlopillo (régi) Aerial Senso, stb...)

 

Tehát nem az emlékezőhab alapanyag rossz, hanem annak a tömeggyártásra butított változata. Olyan ez kicsit mint az epeda vs bonell. Az epeda egy nagyon jó rendszer volt, de nem olcsó. Jött a bonell és lenyomta. Jó? Persze, hogy nem. Viszont olcsó és elérhető. Ugyanez a helyzet a negyvenezer forintos zsákrugós matraccal, amiben van jó esetben 250db zsákrugó négyzetméterenként (szemben mondjuk egy LifeSleep Cool Flow matraccal, ahol 860db zsákrugó van egy m2-en)

 

Összefoglalva: nem az alapanyagok a hibásak, hanem az elvárások. Az elvárás, hogy 20ezer forintért minőségi, légáteresztő, zónázott hideghab matracot kapunk. Persze, hogy nem kapunk.

 

És még azt az infót is nehéz átadni, hogy ok hogy a memory matrac most egy trend, de ebből a pénzből nem érdemes. Legyen inkább egy kicsit jobb memory nélküli hideghab matrac és később egy fedőmatraccal -ha minden áron- lehet még tupírozni a rendszert.

 

Üdvözlettel:

 

pálinkás László

Előzmény: Beer Monster (12335)
Beer Monster Creative Commons License 2018.02.02 0 0 12335

Hát igen, a memóriahab ilyen. Marha nagy találmány csak nem ágynak.

Nem szabad matracot egy-két éjszaka próba nélkül venni.

 

Egyébként nem ismeretlen a történet, hogy ne mondjam, egészen szó szerint ezt tapasztaljuk. Még amiről azt hittük, hogy hab, kibontva kiderült hogy rugó. Volt már jó, sőt nagyon jó habból is, de olyan, ami mindkettőnknek egyszerre, az mindegyik eddig rugós volt. Én is a szállodai matracokat szoktam szétszedni :)

Előzmény: vargap75 (12333)
johnkarul Creative Commons License 2018.02.02 0 0 12334

En ezért szavaztam le a memoriahabot. A párnám az, de az is fura. Este belesupped valamennyire, de ahogy melegszik, kb lapos lesz. Reggel tűnt fel. Még melegít is. Ennek ellenére párna ok. Ha még memoriahab kell, párom oldalára veszunk...

Előzmény: vargap75 (12333)
vargap75 Creative Commons License 2018.02.02 0 0 12333

Sziasztok!

 

Az egyéni igényeknek megfelelő matrac elméletet szeretném erősíteni:

 

Vásároltunk egy kétszemélyes, 160x200-as méretű memóriahabos matracot (Lineanatura Fitness-4M). Természetesen a szaküzletben kipróbáltuk, mindketten jónak találtuk. Viszont két éjszakás használat után számomra kiderült, hogy ezt a típust én soha nem fogom megszokni (még gyapjú matracvédővel sem): az az érzésem mintha beépített fűtés lenne a matracban, emiatt folyamatosan ki-be takarózom. A párom számára teljesen tökéletes az alváskomfort: nem is érti, hogy miről beszélek...

Végül is úgy döntöttünk, hogy veszünk egy másik matracot. Olyan típust, amit egy szállodai hétvégénk alkalmával mindketten komfortosnak éreztünk. Nem kis kutatómunka után sikerül kideríteni, hogy ez egy táskarugós matrac. Nemsokára meg is érkezik. Remélem ezzel lezárul a matrac körüli mizériánk.

Illetve nem teljesen, mert nem szeretnénk sarokba állítani egy 130 ezer forintos matracot. Itt hirdetjük:

https://www.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_bereg/Uj_Lineanatura_Fitness_4M_matrac_160_x_200_igen_kedvezo_aron_75712583.htm

Beer Monster Creative Commons License 2018.02.01 0 0 12332

Amúgy pont azért lehet memóriahabot csinálni, mert a folyadék és a szilárd között létezik köztes állapot.

Beer Monster Creative Commons License 2018.02.01 0 0 12331

A számokat is az ember találta ki :)

Előzmény: Alváskultúra (12330)
Alváskultúra (X) 2018.02.01 0 0 12330

Sziasztok,

 

szerintem abban a világban, amelyikben a NULLA páros szám, ott bármi lehetséges, annak az ellenkezője is igazolható és tetszés szerinte meg is cáfolható:-)

 

A nap végén meg lehet, hogy teljesen mindegy is, hogy az emlékezőhab folyékony vagy szilárd, viszkózus vagy nem az...

 

Üdvözlettel:

 

pálinkás László

Előzmény: Beer Monster (12329)
Beer Monster Creative Commons License 2018.01.31 0 0 12329

Akkor alighanem kevered a folyékonyságot a folyadékkal. A memóriahab a tulajdonságai alapján egy enyhén térhálós, viszkózus nem-newtoni folyadék kell hogy legyen. Ha valami más, akkor majd szólj.

 

A fogalmakat egyébként az ember találta ki, mivel a természet valami elemi részecskékből és kölcsönhatásokból áll, nem folyadékokból, szilárd anyagokból és gázokból. Ezek között nincs éles határ, ha egyáltalán van valamilyen. Mi a helyzet az üveggel, xerogéllel vagy a szuperkritikus állapottal?

Előzmény: _MrB_ (12328)
_MrB_ Creative Commons License 2018.01.31 0 0 12328

Folyékony ami folyékony halmazállapotú, még ha épp nem newtoni folyadék is... Na a memóriahab, az nem.

Előzmény: Beer Monster (12327)
Beer Monster Creative Commons License 2018.01.31 0 0 12327

No hát a memóriahab, ránézésre ugyan szilárd, valójában folyékony. A kémia azért ezt segít könnyen megérteni. Az folyik, aminél nagyon gyengék a kötések, mármint a molekulák között, és elcsúsznak egymás mellett. A gyémánt térrács, erős kötéssel, az tehát nem fog folyni.

Előzmény: Alváskultúra (12321)
Alváskultúra (X) 2018.01.31 0 0 12326

Kedves Zseebibaba,

 

remélem, hogy hosszuú távon megfelelő megoldást nyújt majd!

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Törölt nick (12325)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.31 0 0 12325

Ez úton szeretném megköszönni neked, hogy a nickeden keresztül eljutottam a boltotokba. :)

Előzmény: Alváskultúra (12323)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!