Ha nem ragaszkodsz ahhoz, hogy turmixgép legyen, szerintem sokkal sokoldalúbban használható egy késes aprító. Éppúgy tudsz benne turmixot csinálni, mint krémlevest, vagy akár omlóstésztát is.
Eladnám a Vita-Mix Super TNC két kelyhes teljesen új, alig használt turmixgépemet, mert rá kellett jönnöm, hogy nem használom ki az árához képest. (Úgy terveztem, de másképp alakult) Talán van olyan köztetek, aki sokkal inkább használná, ezt a valóban profi, szuper minőségi turmixgépet.
Van egy turmixgépem, de - szerintem - túl nagy darabokban hagyja a gyülölcsöt. A gépem rossz, vagy tovább kell turmixolnom, vagy ne is várjam el hogy "teljesen" folyékony legyen az állaga?
amit kinéztél, az nem turmix, hanem univerzális robotgép, azért kerül ennyibe - és ez még nem is drága, tehát vsz jobbak is vannak (kenwood, kitchen aid...). Ugyanarra a motoros alapra különféle feltéteket lehet tenni, ezért nem csak turmixolni tud.
Turmixnál szerintem a feltét űrtartalma igen fontos.
Vennék egy jobb minőségű turmixgépet, tud-e valaki olyasmit Magyarországon, mint ez az amerikai cucc? http://www.blendtec.com/products.aspx Ez nagyon meggyőző, igaz, hogy 400 USD elég nagy összeg, bár csak egyet kel venni sok különböző gép helyett. Ez aztán nem kirakós játék, ugyanazzal darál mint pürésít. De ledarálja még a mágnest is http://www.willitblend.com/videos.aspx?type=unsafe&video=magnets. Érdemes ilyesmivel foglalkozni?
Vital centeremet eladnám, nem vezetek háztartást, így nem tudom kihasználni.Összesen 3-szor használtam és most költözés elött állok, megtaláltam a szekrénybe.Ha valakit érdekel írjon: kateka@freemail.hu címre
Sziasztok! Erre tévedtem és felhozom ezt a topicot kicsit.
A WS teleshop által reklámozott Vital Center négyben egyről mi a véleményetek. Megéri e a pénzét? Tapasztalat? 16990 Ft árt 2 készüléket ad. (tehát 8500 Ft egy)
Sziasztok! Nemrég kaptam komplett robotgépet, turmix kiegészítővel. Ha nem kell sokat gyártanom, a palacsinta tésztáját is ezzel dolgoztatom ki. Nagyon fincsi "eredeti" limonádé is készíthető vele: 1 egész citromot jól megmosok, 3 evőkanál cukorral és 7 dl hideg vízzel jól megjárattatom a gépet, aztán már csak szűrni kell és fogyasztani. Nagyon jó ízt kap a citrom héjától, pikánsan kesernyés lesz. A receptjei között van még a gazpacho leves elkészítése is, bár én még nem próbáltam:
Hv.: 4 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, 2-3 gerezd fokhagyma, fél meghámozott uborka, 1 kis méretű cukkini, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor snidling, 1 dl étolaj, 2 teáskanál ecet, só, bors, 5 dl víz.
Forrázuk le és hámozzuk meg a paradicsomot. Mossuk és tisztítsuk meg a többi zöldséget, Vágjuk mindet kis darabokra, tegyük a turmixba. A paprika és az uborka felét hagyjuk meg a díszítéshez. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és mixeljük össze.
A levest fél órára hűtsük be. A megmaradt uborkát és paprikát kockázzuk fel szórjuk a leves tetejére díszítésül, majd kenyérrel tálaljuk.
Nagy melegben biztos finom és üdítő leves. Készülök a napokban kipróbálni.
A gyümölcsös turmixokat én jobban szeretem újabban tej helyett joghurttal készíteni, ásványvizes kiegészítéssel, így nem olyan tömény.
Kicsit felhozom ezt a topicot, hátha kedvet kapnak mások is a turmixoláshoz. Nekem is most hétvégén keletkezett egy vadiúj turmixgépem, ami jeget is darál, így én is fokozottan kíváncsi lennék mások jól bevált receptjeire.
A szokásos tejes turmixok nekem sem jönnek be annyira, ezekbe én inkább joghurtot + ásványvizet teszek, valahogy nekem sem tűnik túl jó párosításnak a gyümilé+tej. (Na jó, talán a banánt kivéve.)
Most olyat újítottam, hogy az összeturmixolt fagyasztott gyümi és joghurt keveréket pálcikásjégkrém-formába (ikeás) töltve lefagyasztottam. Nagyon jó kis hűsítő édesség lett belőle, ráadásul fogyókúrás...:)) Ma kipróbálom felvert tejszínhabbal is, hogy kicsit krémesebb legyen.
Aki már próbálta: a ribizli összeturmixolása után a magok milyen halmazállapotot öltenek?? Fogyasztható, vagy érdemes leszűrni?
Ráadásul a miénkhez van jégdaráló is így dupla az öröm.
Próbáld ki azt, hogy 2dl tejet lefagyasztasz majd leturmixolod szintén 2dl folyékony tejjel, kávéval és 3 vaniliás cukorral. Opcionálisan keverhető még bele krém likőr.
Nagyon ott van!!!!
Ha tudsz jeget darálni akkor pedig várd meg a gyümölcs szezont és gyümölcs + jég + cukor + fehér rum a nyerő.
Nagy meglepetésemre a ribizlinek nagyon karakteres íze van, pegi a gyümölcsöt utálom, de turmixnak nagyon jó.