Keresés

Részletes keresés

szocske_ Creative Commons License 11 órája 0 0 8074

az utazás csak most jött ki véletlenül épp jól, ezután váltani fogok.
gyógyszertár+drogéria lesz az egyik az tuti, és ráállok, hogy Tesco helyett itt veszem a pelenkát, babaételt, tisztítószereket stb. ez nálunk elég jelentős tétel, bár havi 200 azért nincs.
a másik kettőn még gondolkozom, hogy mi lenne ideális.
barkácsáruházak és bútoráruházak esélyesek, mert a köv. 1 évben lesz némi lakásfelújítás, a köv. 2 évben sorban lejár 5 fundamenta a családban.

nem tuti, hogy mindig meg lesz a 200ezres költés kiemelt kategóriában, de nem leszek messze tőle, attól félek... :S

Előzmény: oszy11 (8073)
oszy11 Creative Commons License 11 órája 0 0 8073

Milyen kategóriakombinációval tudod elérni a max 8 ezret?

Elég sokat kell akkor utaznod, hogy minden hónapban meglegyen.

Előzmény: szocske_ (8072)
szocske_ Creative Commons License 11 órája 0 0 8072

sztem nem olyan rossz ez a max, már az első hónapban sikerül kimaxolni a 200ezerre a 4%-ot, igaz pont jól jött ki, mert épp síelni mentünk és a hotelt már ezzel fizettem, az utazás pedig épp a "gyári" kategóriák között volt.
kell azért sakkozni, de sztem többnyire meg lesz a havi 8000 visszatérítés + negyedéves 10ezer mert a raiff goldról beszedik a tartozást, azt a kártyát nem is használom ezért, általában már 2 hónap alatt elértem a negyedéves 10ezret már a citi kártya törlesztésével is.

Előzmény: nyman (8069)
mov Creative Commons License 11 órája 0 0 8071

Amúgy meg éppen megint nem megy rendesen a Netbank. Feladtam egy utalást március közepére. Nem jelent meg a szokásos listában, hát feladtam még egyszer. Akkor sem. A listában most sincs ott, ellenben a Függő tételek között mindkettő szerepel. Azaz törölni nem tudom. Szerencsére még van 2 hét addig, valahogy csak sikerül törölnöm.

 

A hitelkártya beszedést meg úgy látom nem lehet online törölni, miközben a többi közüzemit lehet. Úgyhogy telefonálhatok megint.

mov Creative Commons License 11 órája 0 0 8070

Mondom, nekem azt mondta az ügyintéző hölgy, hogy a rendszer nem is tud ilyet. Azaz a rendszer a teljes összegre kibocsátja a beszedési megbízást, és tök mindegy hogy mennyit fizettél be közben, a teljes összeg fog beszedődni, ha az rendelkezésre áll a számlán.

Ez mindenképpen rossz. Ugyanis az ember nem akar befizetni többet, mint kell, a másik meg, hogy lehet hogy nyugodtan várod, hogy a maradék összeg levonódjon, de már annyi nincs a számládon, mint az eredeti összeg. Ez utóbbi esetben ugyanis nem vonnak le semmit és máris késedelembe estél.

 

Sajnos sok jóval nem kecsegtetett az ügyintéző, úgyhogy én törlöm a beszedési megbízást, mert ez így nekem nem jó, hogy egy véletlenszerű időpontban beszednek valami véletlenszerű összeget. Akkor inkább a kivonat napján feladom kézi átvezetéssel a teljes összeget és ha közben rakok át pénzt(márpedig rakok), akkor annyival módosítom a megbízást. 

 

Előzmény: nyman (8068)
nyman Creative Commons License 11 órája 0 0 8069

Na beneztem kivancsisagbol a masik bankba. Mar sorban all a teljes osszeg beszedesre. Mar tobb, mint a fele atvezetesre kerult.

 

Ezzel az erstevel mar egy honap alatt nehany ezret buktam.

 

Ha veletlenul meg lesz a BB szamla, akkor lehet elkoszonok ezektol.

Előzmény: nyman (8068)
nyman Creative Commons License 11 órája 0 0 8068

En is kivancsi vagyok, hogy mennyit terhelnek. Nalam is vannak koztes befizetesek a szamlara. 

 

A citinel ugy mukodott, ha mondjuk 200 e volt a fordulonapon es 100 e-ret befizettem a fizetesi hatarido elott, akkor csak 100 e-ret emelt le. Ertelem szeruen volt egy kis tehetetlenseg, mert nehany nappal a hatarido elott el kellett inditani a rendszernek a beszedest.

 

Teljes a kaosz es kovethetetlen a netbank.

 

Most azon vagyok, hogy ledolgozzam a tulfizetest, de ha beszedik a fordulonapon fennallo tartozast 8-a elott, akkor megint latszolag tul lesz fizetve a szamlam.

Előzmény: mov (8066)
blueye Creative Commons License 27 órája 0 0 8067

na ne, ilyet meg nem is hallottam

Előzmény: mov (8066)
mov Creative Commons License 27 órája 0 0 8066

Hát ez f*sza.

 

Jött a számlámra pénz, erre az ERSTE instant berántotta a hitelkártya számlára a teljes tartozásomat, figyelmen kívül hagyva hogy volt azóta befizetés és azt, hogy a fizetési határidő csak hétfő lett volna. Állítólag ez az első beszedésnél teljesen természetes.

Sőt mi több közölték, hogy tulajdonképpen nincs is lehetőség nem teljes összeget beszedni, de mivel igény lenne rá, így már jelezték a fejlesztés felé. Amikor mondtam, hogy majd a következő előtt érdeklődök azt mondta a hölgy, ha azért nem mennek ennyire rohanva a dolgok, néhány hónap...

 

Magyarul ígéret ide vagy oda, hogy nem akarok azzal szívni, hogy a köztes befizetéseim ellenére a teljes összeget egyszer csak lerántják amikor lesz annyi pénz a számlámon - akár a folyószámla hitelkeretem terhére - akkor törölhetem a beszedést és figyelhetek rá kézivezérléssel :(

nyman Creative Commons License 30 órája 0 0 8065

tul van toltve.

 

Igy telen be tud ugrani egy 30-40 ezres gazszamla, meg elo, elofordul bevasarlas 20-30 ert. A citinel is igyekeztem 100 ezer felett tartani az elerheto egyenleget, hogy nehogy ne tudjak vmit kifizetni. Az elonye az erstenek, hogy latszanak a csoportos beszedesi megbizasok, igy jobban kovetheto.

 

Most probalom elkolteni a kulonbozetet. Mar elore hoztam par vasarlast, hogy visszaessen a tulfizetes, tobb szamlat online is kifizettem, meg a lakasbiztositast is egy evre elore. De meg minden 40 ezret el kellene verni. :)

 

A citinel nem volt ilyen problema, ott jottet a latszolag tulfizetett egyenlegre is a visszateritesek.

 

A masik, hogy a szamlakivonaton az van, hogy az elerheto egyenleg 970 ezer forint. Igy viszont ugy gondolom, hogy az erste kamuzik. :)

Előzmény: szocske_ (8064)
szocske_ Creative Commons License 1 napja 0 0 8064

az 1M kereted felé is töltötted, vagy cask a 950-1M közötti részt töltögetted vissza?

Mert most nekem sem jelent meg erste ft jóváírás a két utolsó költésemre, én viszont túl nem töltöttem, viszont utaltam rá pénzt, mivel a csoportos beszedés csak március 3-án történik meg, és nem csak március 3-10 között szeretném használni a kártyát...

Előzmény: nyman (8061)
blueye Creative Commons License 1 napja 0 0 8063

Ezert jo melle egy platinum:

"Erste Platinum Hitelkártyával fizetett vásárlásaival Erste Forintokat gyűjt: belföldi vásárlásainak összegéből 1%-ot, külföldi vásárlásainak összege után pedig 2%-ot írunk jóvá Önnek*.

Az Erste Platinum Hitelkártya főkártyabirtokosa egy adott elszámolási időszakon belül legfeljebb 300 000 Ft vásárlási összeg után kaphat Erste Forintokat a banktól (ez az Erste Forint gyűjtési alap). A korlátozás a 2%-os és az 1%-os visszatérítésre összevontan értendő. A jóváírt Erste Forintok összegének számításánál a vásárlási tranzakciók terhelésének időbeli sorrendje a mérvadó."

Előzmény: nyman (8060)
ac07 Creative Commons License 1 napja 0 0 8062

Jogos - joker 250

Előzmény: nyman (8060)
nyman Creative Commons License 2 napja 0 0 8061

Na megoldodott a nulla forint visszaterites

 

"III. 16. Az Erste Forint visszatérítés csak a Hitelkeret terhére végzett Vásárlási tranzakciók esetében jár, így a Számlatulajdonos nem jogosult Általános Erste Forint visszatérítésre és Erste Forint visszatérítési bónuszra azon Vásárlási tranzakciók esetében, amelyek Túlfizetett hitelszámla terhére kerültek elszámolásra."

 

Mondjuk van kb 950 e Ft zarolva a kamatmentes torlesztesekre. Tulfizetes meg a cash flow egyensulyba tartasa miatt van.

 

Na egyelore le is allok ezzel a MAX-al akkor.

nyman Creative Commons License 2 napja 0 0 8060

"az a költési korlát (korlátlan vs. 250e Ft)."

 

Sajnos a maxnal csal 200 e.

Előzmény: ac07 (8058)
ac07 Creative Commons License 2 napja 0 0 8059

Az inkább érdekes, hogy kivonat gyakoriságra hó vége opció van csak - ehhez képest a 12-i zárásomról ma láttam a kivonatom (jó, lehet, hogy már pénteken rendelkezésre állt) - a Citi-nél a hatodikai zárásról tizedikéig bezárólag mindig elkészült a kivonat.

Előzmény: Mayan (8055)
ac07 Creative Commons License 2 napja 0 0 8058

0.) A Citi Bank ellopta-lenyelte az 5000Ft alatti citiforintokat. Nehogy már nem legyen veszteségünk átálláskor!

 

Négyezer x pontot hozott át nekem, szépen szerepel is az Erste Netbankban, mint áthozat.


ERSTE FURCSASÁGAI:
1.) ERSTE HIRNÖK SMS  percre pontosan kb. jól közli a még költhető pénzt. és közölte a fordulónapi költhetőt is, A fizetendőt NEM. Amúgy néha kimarad pl. havi zárás eseményeinél és véletlenül máskor is!

 

Valóban fordítva működik, mint a Citi, de havi záránál van "fennálló tartozás" rovat, ami annyi, mint a visszafizetendő.


2.) ERSTE HIRNÖK E-mail szintén pontos, de szintén kimarad néha és máskor, mint az SMS.

 

Ersténél nem kapok SMS-t, Citi-nél volt, általában gyorsabban jött meg, mint az SMS.


3.) ERSTE NETBANK = TOTÁL KÁOSZ = Számviteli törvény szerint a könyveléskor realizálódik (adózás szempontjából) az eseménysor = tehát a befizetések rendre 1 napot minimum késnek addig ne vásárolj, mert túllépheted a kereted és büntetés vár rád pedig benn van a pénzed rá!

 

Erste Netbanknak semmi köze a könyveléshez. Citinél is megjelent aznap az átutalt törlesztés, könyvelésre napzáráskor került (aznapi értéknappal, nem következővel) - Erste esetén még várnom kell, mert még csak egy fordulóm volt, most kell majd fizetnem először.


3.a.) Az egyenleget semmilyen formában sem közlik! Citi sem tette...

 

Minden ott van a számlaadatoknál


3.b.) A MAX-os hozamokat sem közlik sehol sem. Citi sem tette, de kiszámpolható volt.

 

Ebben pl. sokkal jobb, mint a Citi, mert ott kb. csak becsülni lehetett (kivéve a kiemelt partnereket, mert azok a kivonaton külön soron szerepeltek) - Erste esetén a bankkártyás menüben van a tételes elszámolás, ami az én esetemben működik is.


3.c.) A MAX-os 4%-os cégek (3-6)-szor drágábbak, mint a maszek azonosat árusítók. NEM ÉRI MEG!

 

Ez itt valóban nem értelmezhető, mert csak kategória van, konkrét cégek nincsenek.


4.) AZ ÉLELMISZER 1% AMI A CITI-nél 3% VOLT ! Nehogy már ne járjunk rosszabbul.

 

Ezzel egyetértek, ami nekem inkább piszkálja a csőröm, az a költési korlát (korlátlan vs. 250e Ft).

 

5.) A CITI HITEL THM-et az ERSTE HITEL THM csak 250EFt feletti igazolt jövedelemnél képes ALUL MÚLNI!

 

Ez nem érdekel általában, határidőre fizetek, azzal meg tisztában vagyok, hogy ha mégsem tenném, akkor mindegy melyik hitelkártya kibocsájtó, bőven 20-30% fölötti a THM.

 

Ha kihagytam valamit, azok nálam nem láthatók még.

Előzmény: Hapo (8056)
nyman Creative Commons License 5 napja 0 0 8057

Par megjegyzes.

"0.) A Citi Bank ellopta-lenyelte az 5000Ft alatti citiforintokat. Nehogy már nem legyen veszteségünk átálláskor!"

0. Nekem atmentek a citiforintok erste forintok. Azota viszont nem gyulnek.

 

"2.) ERSTE HIRNÖK E-mail szintén pontos, de szintén kimarad néha és máskor, mint az SMS."

Ilyet meg nem tapasztaltam. A Citinel igen. Engem inkabb zavar, hogy a kisosszegu mozgasokrol is kuld sms-t es emailt, illetve ha atvezetek a szamlak kozott, akkor arrol meg kettot is.

 

 

"3.) ERSTE NETBANK = TOTÁL KÁOSZ "

Ezzel egyetertek. 

 

"3.a.) Az egyenleget semmilyen formában sem közlik! Citi sem tette..."

Milyen egyenleget? Eleg sokfele infot latni. Sot a citihez kepest meg azt is, hogy a fordulonap ota mennyit fizettel be.

 

"3.b.) A MAX-os hozamokat sem közlik sehol sem. Citi sem tette, de kiszámpolható volt."

Van egy erste forint nyilvantartas menu. Ott kovetheto. (Nalam meg mindenutt nulla szerepel a tranzakciok mellett)

 

"3.c.) A MAX-os 4%-os cégek (3-6)-szor drágábbak, mint a maszek azonosat árusítók. NEM ÉRI MEG!"

Itt mire gondolsz? Kategoriak vannak. Mint pl. benzinkut, divat stb. 

 

"4.) AZ ÉLELMISZER 1% AMI A CITI-nél 3% VOLT ! Nehogy már ne járjunk rosszabbul."

Ez tenyleg szopas.

 

"5.) A CITI HITEL THM-et az ERSTE HITEL THM csak 250EFt feletti igazolt jövedelemnél képes ALUL MÚLNI!"

Ezt nem ertem. Ez miert szamit? Hitelkent szerintem egyetlen hitelkartya nem eri meg.

Előzmény: Hapo (8056)
Hapo Creative Commons License 5 napja 0 0 8056

A Citi-Erste átállás erősen illuminált kezelőkre utal. A FŐ IGÉRET, HOGY NE JÁRJUNK ROSSZABBUL NEM IGAZ!
0.) A Citi Bank ellopta-lenyelte az 5000Ft alatti citiforintokat. Nehogy már nem legyen veszteségünk átálláskor!
ERSTE FURCSASÁGAI:
1.) ERSTE HIRNÖK SMS  percre pontosan kb. jól közli a még költhető pénzt. és közölte a fordulónapi költhetőt is, A fizetendőt NEM. Amúgy néha kimarad pl. havi zárás eseményeinél és véletlenül máskor is!
2.) ERSTE HIRNÖK E-mail szintén pontos, de szintén kimarad néha és máskor, mint az SMS.
3.) ERSTE NETBANK = TOTÁL KÁOSZ = Számviteli törvény szerint a könyveléskor realizálódik (adózás szempontjából) az eseménysor = tehát a befizetések rendre 1 napot minimum késnek addig ne vásárolj, mert túllépheted a kereted és büntetés vár rád pedig benn van a pénzed rá!
3.a.) Az egyenleget semmilyen formában sem közlik! Citi sem tette...
3.b.) A MAX-os hozamokat sem közlik sehol sem. Citi sem tette, de kiszámpolható volt.
3.c.) A MAX-os 4%-os cégek (3-6)-szor drágábbak, mint a maszek azonosat árusítók. NEM ÉRI MEG!
4.) AZ ÉLELMISZER 1% AMI A CITI-nél 3% VOLT ! Nehogy már ne járjunk rosszabbul.

5.) A CITI HITEL THM-et az ERSTE HITEL THM csak 250EFt feletti igazolt jövedelemnél képes ALUL MÚLNI!

Ha kihagytam valamit, azok nálam nem láthatók még.

Mayan Creative Commons License 6 napja 0 0 8055

Nem, azokat mindig lementettem. A 13-ai záráshoz tartozó első Erstéset. De mostanra megjelent. :)

Előzmény: Aszpirin (8048)
mzsombi Creative Commons License 6 napja 0 0 8054
Panaxginzeng Creative Commons License 6 napja 0 0 8053

kategóriaváltás után flottul megy az erste forint (sajnos várni kell rá egy hónapot, míg jóváírják, de sebaj).

kivi000 Creative Commons License 6 napja 0 0 8052

Alakul:

2017.02.22 Késedelmi díj jóváírás

Aszpirin Creative Commons License 2017.02.22 0 0 8051

Oké, ezt nem tudtam. Én is köszönöm az infót!

Előzmény: kivi000 (8050)
kivi000 Creative Commons License 2017.02.22 0 0 8050

A postaládánál keresd, ne a kivonatoknál.

Előzmény: Mayan (8047)
kivi000 Creative Commons License 2017.02.22 0 0 8049

Pedig de, ott vannak.

Előzmény: Aszpirin (8048)
Aszpirin Creative Commons License 2017.02.22 0 0 8048

Régi Citi-számlakivonatra gondolsz? Mert azokat szerintem nem migrálták az Erste netbankjába. A legutolsó(ka)t postán küldték ki, ha régebbi kell, attól tartok, késő bánat.

Előzmény: Mayan (8047)
Mayan Creative Commons License 2017.02.22 0 0 8047

Számlakivonatot sikerült már letölteni valakinek? Akármilyen dátumot adok meg, nem talál semmit.

ac07 Creative Commons License 2017.02.22 0 0 8046

Elég kamuszagú 2 héttel az átállás után.

Előzmény: gyb78 (8045)
gyb78 Creative Commons License 2017.02.21 0 0 8045

szép kis zárása a topicnak! :-)

 

Előzmény: Dundikalika (8044)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!