A minap láttam a Corpse Bride c. újabb remeket. Zseniális! A Karácsonyi lidércnyomás régóta kedvencem, és ez a menyasszony ott van a nyomában. Azért sajnos csak a nyomában... A karakterek sokkal jobbak, a világ is van olyan magávalragadó, de a történet nem áll túl erős lábakon. Egyes dolgokat jobban átgondolhattak volna... De ettől eltekintve megint nagyot alkotott Burton! És Danny Elfmanről se feledkezzünk meg, akivel minden filmjében együtt dolgozik. A zene megint nagyon király. (Corpse Bride - hivatalos weboldal. A soundtrack 4 darabját is meg lehet hallgatni! Köztük a "Tears to shed"et, ami szerintem nagyon szépséges.)
andzsin: A csokigyár nem gyerekfilm! Ahogy felületes nézőnek Burton minden filmje gyerekfilmnek tűnhet, de egyáltalán nem azok. Én az Ollókezű Edwardot láttam gyerekként, nem is egyszer, de nem értettem. Ez igaz a Csokigyárra is. És persze, hogy Burton nem normális. De ki szereti a normális embereket? :)
(Gondolom, még a várakozáshoz képest is elég hamar volt... :))) Mit csinálsz, hogyhogy internetezel? - De persze nem szeretnék szétoffolni egy ilyen jó topikot, szóval bocsi mindenkitől...)
Nahát azért....télleg egy nagyon jó kis korrekt film a big fish meg minden..de azért egy ollókezű edwardnak vagy karácsonyéji lidércnyomásnak nyomába sem ér.
Én mondom nektek Burton apánk nem komplett:))) Ezt már elég régóta sejtem, de most már tudom:)) A csokigyár cuki film. Vagy ari? Kicsit gyerekes-szájbarágós, de felnőttként is élvezhető, de alapvetően gyerekfilm, ha van ilyen kategória... Egy kicsit éreztem analógiát az Ózzal, de csak nagyon távolit. Látványos. De melyik Burton nem az? Depp megint hozza a formáját, ő se teljesen kompletto. Ahogy idősödik egyre jobb lesz. És úgy látom már tudnak elszakadni egymástól Burtonnel, én drukkolok nekik.
A Big Fish pedig a szaklapok és a nyugati sajtó szerint is Burton pályájának a csúcsa. Nehéz lesz azt a minőséget mégeccer megközelítenie. Nagyon jól eltalált film.
Fantasztikus a korai rajzfilmje, a Vincent is. Rajta van a Karácsonyi lidércnyomás DVD-n, már csak ezért is érdemes megvenni. ( Sok más előnye mellett.:-))))
Az Ollókezű Edwardon mindig sírok, pedig tényleg csak a nagyon megható filmeken szoktam. Na, persze hangulatfüggő is... De Edward mindig kiborít!
Az Ed Wood bukása igazságtalan volt, szuper film, egyszerre nagyon vicces, és szomorú. Szegény Lugosi Bélánkat úgy tudom sajnálni!
Sajna még nem láttam az új filmet, de a bemutató alapján elég "édes" lesz...
Jó, hogy megint Johnny Depp-el forgatott Burton, ő remekül illik az általa kialakított világba. Csak azt sajnálom, hogy Lisa Marie ( érthető okokból ) mostmár hiányozni fog a Burton-filmekből, mert az amit Johnny-ról elmondtam, igaz rá is.
Na, te meg milyen baromságokat hordasz itt össze, már bocs...Johnny-t nem érdekli az Oscar, meg egy ilyen díjátadó bizbasz sem, és nem változott meg, és ha tudni akarod, a POTC-t a gyerekeinek csinálta, nem a pénzért, és a Finding Neverland-et is, ami nem gáz film, hanem egy gyönyörű film...és Johnny tényleg nem változott meg, csak annyiban, hogy már nem drogozik, és nem iszik, de szerintem ez nem baj....meg különben is Jack Sparrow rohadt jó karakter lett, nekem sokáig a kedvencem volt, azért is ez a nevem....és mi az, hogy Csokoládét miért vállalta el????? Az is tök jó film!!!
on: Kedvencem az Ollókezű Edward, de sztem Sleepy Hollow is nagyon nagy film, és Ed Wood-ot is szeretem, meg a CATCF-t is, de persze a Nagy halat is.
Kicsit aggódtak a Charlie és a csokigyár bemutatóján, hogy az pont egybeesik az új Harry Potter könyvmegjelenéssel...
Nos, a film mégis hozza a várt sikert, tíz nap alatt 114 millió dollár bevételt termelt producereinek. Az előrejelzések szerint ez az összeg át fogja lépni a 200 milliós határt is - igaz, a forgatás költségvetése 150 millió dollár volt.
Karácsonyi lidércnyomás, Ollókezű Edward, és az Ed Wood is zseniális. :))) Különösen mikor annak a polipszerű izének elfelejtik magukkal vinni a motorját. :))) Meg az a beszélgetés arról, hogy az ember tegyen meg mindent az álmaiért. :)))
Én épp most vettem elő újra a Karácsonyi Lidércnyomást. Miután megint elvarázsolt, szétnéztem a neten és megtaláltam Burton új filmjét, mely ugyancsak stopmotion animációval, ugyancsak túlvilági témában és ugyancsak a Deep - Bonham párossal jön ki ősszel:
Corpse Bride 2005. szeptember 23. hivatalos oldal: http://corpsebridemovie.warnerbros.com/ plakát:
Vele párhuzamosan Jack is visszatér! Egy jó kis Nightmare... fesztivállal turnézik az államokban: http://www.nbcfest.com/
Tény,hogy Johnny-nak nagy erőfeszítéseket kell tennie, ha altarnatív akar maradni, miközben csomó tinilány bele van esve, és a nagy stúdiók pénzt látnak benne... én drukkolok neki! És hát em mindennap ajánl fel ugye pl Jarmush egy szerepet. Persze a Csokoládét és a Kalózofilmet nem értem, hogy vállalhatta el, a Polanskit pedig nagyszerűnek tartom...
. "Azért imátkoztam, nehogy én nyerjek. Akkora sokként ért a jelölés is, az első reakcióm az volt: Miért? Persze jólesett, de én nem a díjjakért dolgozom, úgyhogy nagyon megkönnyebbűltem, amikor végűl nem győztem. Vadúl tapsoltam a szerencsés nyertesnek, és azt rebegtem: Hál Istennek!" J.D.
Én régen nagyon szerettem Johnnyt, de most már nem vagyok oda érte. Régen egy olyan stílusban játszott, ami elvarázsolt sztem mindenkit, a Karib-tenger kalózaiban viszont világsztárként van jelen, és ezt nem szeretem benne.Úgy értem ma már sokkal több rajongója van, mint régen, és valahogy más lett.
De örülök neki, hogy ismét Tim Burtonnal forgat, mert Ő egy zseniális rendező, a közös filmjeik is remekek voltak, talán visszatér majd valami a régi Johnnyból.