Keresés

Részletes keresés

pejgeroj Creative Commons License 2018.05.13 0 0 411

nem tudsz te olyat.

Előzmény: Jokki (410)
Jokki Creative Commons License 2018.05.12 0 0 410

Jóvan. :D Én is írhatok olyan regényt, amiben igazolt tények is vannak, de attól még kitalált történet lesz.

Előzmény: pejgeroj (409)
pejgeroj Creative Commons License 2018.05.01 0 0 409

és? találgatni lehet...

 

de az arvisurában igazolt tények vannak.

Előzmény: Jokki (408)
Jokki Creative Commons License 2018.04.30 0 0 408

"ugyanis ezzel

nem csak a "pamflet" állításaival állsz szemben, hanem az egész hivatalos történelemtudománnyal..."

 

Természetesen. Eddig ez nem tűnt fel?

Előzmény: pejgeroj (407)
pejgeroj Creative Commons License 2018.04.21 0 0 407

most akkor ki is alternatívoskodik?  

 

és erre milyen tényeket tudsz felhozni? a nemlétezők mellé van valami igazolt érv is?

 

ugyanis ezzel

nem csak a "pamflet" állításaival állsz szemben, hanem az egész hivatalos történelemtudománnyal...

 

Előzmény: Jokki (405)
pejgeroj Creative Commons License 2018.04.21 0 0 406

leszarom.

 

nem fogok az egész világgal vitatkozni, mert neked olyanod van...

 

ha vitatkozni akarsz, akkor konkrét arvisura szöveggel vitatkozz...

Előzmény: Jokki (404)
Jokki Creative Commons License 2018.04.21 0 0 405

Az Augsburgi vereség, na az  jó kis firma.....

 

Mit is ír róla a német krónika? Merthogy sehol máshol nincs eredeti forrás erről az állítólagos vereségről.

 

Hogy a magyarok háromszor annyian volta de jól elverték őket, mert a magyar vezérek annyira elbízták magukat, hogy fényes brokát és selyme díszruhában jelentek meg a csatában.....

 

Nem értem, hogy aki pár percet is foglalkozott a magyarok történetével, hogy nem gyanakodott már réges rég hamisításra.

 

1.) A magyar vezérek soha nem mentek volna semmilyen csatába ünneplőben. Vioszont egy béketárgyalásra annál inkább.

2.) A régészeti ásatások a legnagyobb buzgalom ellenére se találták abban a korban semmilyen komoly csatát. Illetve találták nyomát egy kisebb ütközetnek nagyjából pár száz fő lehetett mindkét oldalon, de az inkább 880 körül lehetett (?).

 

 

Másszóval ma már nagy eséllyel állíthatjuk, hogy nem volt Augsburgi csata, de erről a te kis pamfleted írója nyilván nem tudott. Viszont alighanem működött a régi germán szokás, hogy a béketárgyalások követeit egyszerűen megölték. Így viszont elfogadhatóvá válik a német krónika állítása az akasztásról és a díszes ruhákról..... csak épp a csata volt kitalált.

Előzmény: pejgeroj (403)
Jokki Creative Commons License 2018.04.21 0 0 404

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

 

Ajánlom Pap Gábor és Szánta Lajos előadásait:

 

István magyar lkeresztény volt, azért volt apostoli király, mert a magyar kereszténység kifejezetten a Jézusi tanokon alapult az ó-szövetségei sátánista dumák nélkül. A magyar kereszténységnek valójában akkor még semmi köze se volt a Vatikáni ún. zsidó-kereszténységhez. Koppány, habár ki tudja mi lehetett a neve, hiszen a Koppány nem név volt, HANEM CÍM. Csak később lett belőle név. De mindegy is, akárki is volt, az viszont egyértelműen kiderül, hogy Koppány keresztény volt MÉGHOZZÁ PÁPISTA. Azt szerette volna, ha István szorosabbra fűzi a kapcsolatait a Vatikánnal, Gyula, a másik ellenfél, akivel szintén komoly ellentétek voltak, volt bizánci keresztény, ő viszont inkább Bizánccal való közelebbi viszony kialakítása mellett tette le a voksot, ahogy ma mondanánk.

 

Szóval nem tudom miből idéztél de tele van olyan képtelenségekkel, amik sajnos mutatják, hogy írójuk csak hamisított legendákhoz jutott hozzá.

Előzmény: pejgeroj (402)
pejgeroj Creative Commons License 2018.04.20 0 0 403

arvisura:

 Taksony irányvonalának megfelelően Nyugat felé igyekezett jó kapcsolatokat teremteni, de felesége révén a háta mögött álltak a besenyők, akiknek 955-ös riadóztatásakor megdermedt Nyugat Európa és Magyarország megtámadásáról lemondott. 

 

hivatalos tudomány:

 

Tomajmonostora: valamikor 955970 között Tonuzoba vezér (a talmács besenyő törzsből) a mai Abádszalók környékén kapott szállásbirtokot, központi szálláshelye Tomajmonostora környékén lehetett, itt volt ugyanis az Árpád-korban a tőle leszármazott Tomaj-nemzetség családi központja. Tomaj apja Urkund volt, nagyapja Tonuzoba, és lehetséges, hogy nevében épp a tolmács, talmács törzsnév köszön vissza, már elmagyarosodva – ezt erősíti az is, hogy Cserszegtomaj estében Tolmay, Tolma, Tolmad alakokból alakul ki végül a Tomaj.

 

955 az ágostai (augsburgi) csata aug. 10.-én

 

Népének zömét a nyugati határon a mosoni kapunál telepítette le ekkor valószínűleg Taksony, hogy védje az országot a 955-ös augsburgi vereség utáni időszakban.[2]

 

 

Anonymus:

 

Anonymus szerint Taksony „Kunországból” nősült, ahol ekkor a besenyők laktak, valószínűleg ezzel a házassággal lehet kapcsolatban Tonuzoba Magyarországra költözése, a házasság a szövetséget pecsételte meg. Tonuzoba Hevesben kapott birtokot Taksony tiszai szállása mellett

pejgeroj Creative Commons License 2018.04.20 0 0 402

:)

 

egyáltalán nem különbözik. még egyetlen olyan dolgot nem hallotam ami ellentmondana az ismert magyar történelemnek.

 

viszont vagy 10 dolgot olvastam benne, amelyik tényszerűen megerősit történelmi tényeket. ahogy itt is felsoroltam párat, csak hát az előitélet sokaknál sokakat megakadályoz abban hogy az agyukig eljusson.

 

de meg lehet próbálni. az arvisura ír Koppányról, Saroltról, az erdélyi gyuláról, Vazulról, Bulcsúról, Taksonyról, Ajtonyról

 

az olyan dolgok pedig mint a pannonhalmi apátság első két magyar rendfőnöke, élete-halála, a 904-es német orv követgyilkosság, a késő avar Ábrány, Taksony pápai követe stb. ténynek kezelendők, mert számtalan forrásban alá vannak támasztva

 

pl. mi nem igaz ebben? valamelyik állítására létezik cáfolat?

 

 Vajk nem tudott ellenállni felesége, a bajor Gizella és az idegen lovagok követelésének, hogy az Öreg Östenben hívő pogányságot el kell pusztítani. Koppány vezér és a vele tartó surányi, káli lovasság 998-ban még erősen tartotta magát. István, Vecelinék megerősített seregét küldte Koppány ellen, aki apjának, Gelyza nagyfejedelemnek unoka-testvére volt. Koppány magyari serege a veszprémi Farkas hegyen csapott össze az István küldte német lovagok és a velük tartó magyariak seregével. Az ádáz csatában az új istent hívők győztek. Vérbulcsú végvári serege elkésett. Koppány élve került Vecelin, Hunt és Pázmány fogságába. Szerintük nincs kegyelem az Öreg Östent hívőknek, Veszprém táltosainak, az ősi sámánhelynek. Az Öreg Östent hívők igyekeztek menteni mindent, ami menthető. Veszprémet Vecelinék felgyújtották és elpusztult...

Előzmény: Jokki (401)
Jokki Creative Commons License 2018.04.20 0 0 401

Nem akarok ezen vitatkozni, lehet bármit mondani, de az Arvisura annyira különbözik mindenben a krónikáinktól és a gestáinktól hogy egyértelműen kitaláció. Ennyi. Gestáink és krónikáink valóságtartalmát a genetikai kutatások egyértelműen bizonyították, erről meg ennyit.

pejgeroj Creative Commons License 2018.04.13 0 0 400

:)

 

mit olvastál te? 

Előzmény: Usulkjt001 (397)
pejgeroj Creative Commons License 2018.04.13 0 0 399

okoska:

 

As with other circumpolar religions, the Sami religion contains a hunting ceremony especially for bears, known as the bear cult

https://en.wikipedia.org/wiki/Finnic_mythologies

 

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Bear_worship

 

 

 

komolyan, miért nem a német történelmet és kultúrát kutatjátok?

Előzmény: Jokki (398)
Jokki Creative Commons License 2018.04.07 0 0 398

Na igen, voltak medvék Magyarországon.

Vadásztak is rájuk.

Nyilván a vadászat után lakoma is volt.

 

De könyörgöm ne legyél már ennyire habzó szájú, hogy ennek bármi köze lenne medvetoros évekhez meg Arvisurához!

 

Még egyszer: a finnugorok sosem tudtak írni, csak amikor az orosz írást megtanulták. A Paál bácsi által említett "finnugor rovás" sosem létezett. Íg azokat nem is másolhatták le. ENNYI.

 

 

Most kb ugyanazt csinálod, mint a legostobább hun hívők, akik már a világ összes városát magyarnak hiszik. Persze kétségtelen, hogy a szkíták a legősibb nép, ezt már az ókorban is leírták, görögök, egyiptomiak stb. De ettől még nem lesznek a maya városok magyarok, akkor se ha netán felfedezhető hasonlóság a magyar nyelvvel.

 

És persze az sem igaz, hogy puszta véletlenek ezek, mert nem. Csak éppen nem annak jele, hogy a mayak magyarok.

 

Elismerem, hogy sokszor elég durván reagáltam és ezért elnézést kérek, de meg kell értened, hogy az Arvisura egy érdekes irodalmi mű, teszem azt hasonló mint a Gyűrűk ura. Irodalmi értéke is hasonlónak mondható. Csak éppen semmi köze a valósághoz.

 

Előzmény: pejgeroj (396)
Usulkjt001 Creative Commons License 2018.04.07 0 0 397

Utána néztem igen. Az arvisurákban "beavatottként" szereplő személyek:

 

Zsiray Miklós, aki saját maga által bevallottan finnugor elmélet elszánt híve, a szovjet fogságban beszervezték, már szovjet ügynökként tért haza. Nem cska finnugor nylevi de genetikai rokonság elkötelezett híve is volt.

 

Kérdés, hogy Szalaváré családnév létezik-e a manysiknál? A név túlzottan magyaros, „atyafiságos” csengése bizonytalanságra ad okot a kételkedők körében. Amire (Paál leírásán kívül) támaszkodhatunk, az Vándor Anna e tárgykörben végzett kutatásának fontos eredménye. E szerint a Szalavar, Szalovar, Szalavarov és Szalovarov nevű many-si családnevek léteznek. Viszont a „magyarosított” (kissé a „Hej, danáré, hoppáré”cigánydal szövegére is rímelő) Szalaváré változat azonban nem létezik

 

1. Kiderült, hogy ez a névalak egy Ilja Ivanovics Kosztyin nevű partizán fedőneve volt, aki egyben az NKVD tagja is volt.

 

2. Rigó – apja 1. világháborús magyar hadifogoly, aki egy Penza környéki mordvin molnár családjába házasodott be állítólag sehol nem szerepel.


3. Helcia, partizánlány – nem léátezett

4. Igor Szalmi kapitány, a partizánegység parancsnoka – az 1955-ben írt bevezetőben (37.) Yrjö Szalminen néven szerepel. Karjalai származású, Viipuri városában született. Apja cári testőr volt, Szentpétervárott megismerkedett egy Penza környékéről való mordvin lánnyal. Gyermekeik, így Igor Szalmi is, tehát két oldalról finnugorok. Igor az 1. világháború idején mordvin nagyapjához került, aki szintén molnár volt, miként karél nagyapja is. A nagyapjánál dolgozó magyar hadifoglyoktól megtanult magyarul. Rigó apja Igor Szalmi anyjának testvérét vette feleségül. Rigó és Igor Szalmi tehát unokatestvérek. A háború után a leningrádi egyetem „finn-ugor szakos karán” tanult nyelvészetet. Több nyelvet megtanult. Tanár lett egy főiskolán, majd (nyilván nyelvismerete miatt) hírszerzőnek vezényelték. Leningrád védői között harcolt, majd Otto Kuusinen javaslatára jelentkezett a kijevi partizániskolába. Tizenketted magával egy Sztrecsnó (Szlovákia) melletti tisztásra dobták le bevetésre.

5. Otto Kuusinen – életrajzát lásd az interneten.

6. Fehér Tücsök, partizánlány, sámán – Szalaváré Tura állítólagos kedvese, halotti torát manysi szokás szerint tartották meg. Nem létezik.

7. Keti – Szalaváré Tura manysi menyasszonya. Vőlegényét megcsalja, ezért egy medve széttépi. Nem létezik.

8. Zsirai Miklós – finnugor nyelvész, hadifogsága alatt kapcsolatba került Szalaváré Tura családjával. Tura azért jön Magyarországra, hogy átadja neki a „manysi rejtély titkát”. (Ezt Leacock sem írhatta volna szebben Karinthy Frigyes fordításában, lásd Stephen Leacock: A rejtély titka. Bp. 1969.)

9. Igor Tomaj – a turgai kapunál élt baskír-magyar ember, aki egy komi családba házasodott be, ő tanítja Szalaváré Turát a régi magyar nyelvre. Létezett, de magyarul nem tudott, semmiféle magyar nyelven nem tudott.

10. Biricsák Mari – a Fülek mellett ejtőernyővel földet érő Szalaváré Turát elbújtatja, majd segít neki társait megtalálni. Később együtt mennek be Miskolcra, ahol egy bombázásnál meghal. Nem létezett

11. Szőnyi Márton (1918–1944) – magyar vadászpilóta, szovjet fogságban partizánnak jelentkezik. 1944. augusztus 8-án Tarnalelesz körzetében ér földet. Csoportját hamar felszámolják. Szőnyi Márton illegális kommunista Sztálin személyesen adta át neki az Arvisurát, ez megtekinthető fényképen is az NKVD-KGB archivumában.
Paál Zoltán szerint Rigóék magukkal akarják vinni, de ő ragaszkodik eredeti feladatához, hogy Budapestre menjen, a magyarok háborús kiugrásáról tárgyalni.

Nem igaz, nem tárgyalt semmiről csupán az Arvisura előkészítéseként lázadást próbált szítani, ezért lőtték le Kalász ózsef plébános bejelentése nyomán – a csendőrök.

Az 1955-ös előszó szerint Szalaváré Tura Szőnyi Márton csoportjának a tagja volt (37.). Amennyiben Rigóék valahová magukkal akarták vinni, akkor Rigó és meg nem nevezett társai is a Szőnyi-csoport tagjai voltak. Szalaváré Tura elkezdte átadni a „manysi rejtély titkát” Szőnyi Mártonnak, halála után mást keresett a tudás őrzésére és továbbadására, így akadt Paál Zoltánra.
Szőnyi Márton a feladatát Igor Szalmitól kapta. Ennek alapján az is feltételezhető, hogy Igor Szalmi a Szőnyi-csoport felett álló parancsnok volt. Ugyanakkor az 1955-ös előszó már idézett oldalának szövege úgy is érthető, hogy Igor Szalmi is Szőnyiékkel, és így Szalaváré Turával és Rigóval együtt ugrott ki a repülőgépből.

12. Szkladán anyó – feltehetőleg a partizánok egyik szállásadója.

13. Szurguti Mihály – hanti nemzetiségű partizán (kicsit sok már a finnugorokból…), a szurguti halfeldolgozó üzemben dolgozott, megtanult manysiul, ismeri az ősi szertartásokat. Semmilyen adat nincs a létezésére.

14. Ionov orvos – Paál Zoltántól semmit nem tudunk meg róla, mégis kulcsfigurának számít. Harsányi János: Magyar szabadságharcosok a fasizmus ellen. Bp. 1966. című művének 343. oldalán a 109. jegyzetben ugyanis ezt olvashatjuk, hogy Szőnyi Márton csoportjából Szemejnyuk rádiós, Polnyickaja rádiósnő, Vlagyimir Zsiljajev robbantó, Jevgenyij Ionovics Ionov orvos eljutottak a szlovák nemzeti felkelés területére és harcra jelentkeztek a Besztercebánya közelében tevékenykedő A Sz. Jegorov partizánbrigádjánál. Ionov egy beazonosítható személy Paál Zoltán meseszerű leírásában! Ennek alapján több feltételezés adódik:

Létező személy, kiváló kémikus és lelkes, de amatőr agykutató.(Minden bizonnyal ő drogozta be Paált)


E személyek sorsa és a Jegorov partizánbrigád története kutatandó tovább a levéltárakban.

15. Csiky – partizán, nem létezett

16. Gergely – partizán, nem létezett

17. Kiss Jóska– partizán, nem létezett.


18. Herta (=Hertta) Kuusinen – Otto Kuusinen lánya, lásd az interneten.

19. Jugán és három mordvin partizán – Sopronból érkeznek Szurguti Mihállyal együtt. Hogy miképp került Sopronba miközben korábban még velük volt? Alighanem alig volt már magánál a drogtól szegény Paál bácsi.

20. Ősz Szabó János (1920–1944) – A Szőnyi- csoport tagja, tűzharcban megölik vagy kivégzik (mindkettőt olvastam róla). Paál Zoltán nem közöl róla semmi eredeti információt, csak nevét említi.

21. Kemény Gábor nyilas külügyminiszter – Igor Szalmi tárgyalópartnere állítólag. Életrajzi adatai között ilyen találkozás nem szerepel.

22. Zsolnai– partizán, nem létezett.

23. Misurák Pista – Paál Zoltán ózdi munkatársa, Szombathelyen találkoznak.

24. Jugravah – csuvas partizán (végre egy nem finnugor!) létezett.

25. Pandjaleh, ujgur szerzetes, partizán (ő sem…) létezett, de nem szerzetes volt, hanem földműves.

26. Pataky Bölön – partizán, az előző kettővel, valamint Igor Szalmival és Paál Zoltánnal 1955. április 4.-én a budapesti szovjet követségen találkoztak állítólag, adat nincs róla.

 

Szlovákia is megkapta a maga "Arvisuráját" ott sikerül is kirobbantani a felkelést, ahogyan olvasható fentebb.

 

Sztálin tisztában volt vele, hogy a háborút nem csak a fegyverekkel de egyre inkább a lelki fegyverekkel is vívni kell.

 

Paál Zoltán skizofrén beteg volt, kihasználták és becsapták, valószínűleg be is drogozták.

 

Ennyi a történet.

Előzmény: pejgeroj (394)
pejgeroj Creative Commons License 2018.04.03 0 0 396

ez azért elég szemellenzős vakhit.

 

azt akarod mondani, a Szalárdi krónikás által leírt I. Rákóczi György fejedelem medvevadászatai és hagyományos görgényi medvetor az hazugság?

 

nem is lesz? tudod mi nem lesz? előítélet értelemnek látszata, az nem lesz.

Előzmény: Usulkjt001 (391)
pejgeroj Creative Commons License 2018.04.03 0 0 395

erről tudunk. a habsburgok történelemhamisítása köztudott, dokumentált dolog.  ezt csinálták már a 982-ben is.

Előzmény: Usulkjt001 (392)
pejgeroj Creative Commons License 2018.04.03 0 0 394

utánéztél ezeknek az állításoknak? ezt ki mondta, ki írta? valaki, akinek kgb-s forrása volt?

 

én utánéztem, mi az az arvisura. az egy perzsa szó.

Előzmény: Usulkjt001 (393)
Usulkjt001 Creative Commons License 2018.04.02 0 0 393

Az Arvisurák eredete

Az elismert Kelet-kutatók egybehangzó és tudományosan igazolható állítása szerint az Arvisura eredetileg a keleti (főként ősi indiai) vallási tanítás egyik sokértelmű, metafizikus és költői hittétele. A kanonikus és apokrif Védákban (az indiaik nagy részben szentségként tisztelt, kisebb részben mindenkori uralkodó vallás által üldözött könyveiben) az Arvusurák alá tartozik az többek között az ayurvédikus gyógyítás elméleti leírása. Az ayurvédikus Arvisura szerint a gyógyító ősprincípium minden tárgyra, jelenségre, helyzetre, fogalomra rálényegíthető annak érdekében, hogy a gyógyításban szerepet kapjon. Ilyen módon az Arvisura jelentősége az emberi test, érzék, gondolkodás és lélek harmóniájának a visszaállításában (vagy megtartásában) mutatkozik meg. A leírások értelmezésében néma zavart okoz, hogy az Arvisura szó hol az összefoglaló tanítás egészét jelenti, hol magát a gyógyító ősprincípiumot, hol pedig azt a folyamatot, amelynek során a gyógyulás őseredete rálényegül valami evilági dologra és megigazul, akár Pál apostol a damaszkuszi úton.

.

 

A magyar (finnugor) Arvisura

.

.

Ennél is meglepőbb az az Arvisura szóhasználat, amellyel először a szovjet kémelhárítás alkalmazott 1934-ben. Később, a II. világháború idején a Sztálin által személyesen felügyelt propagandagépezet számos tervet dolgozott ki arra nézve, hogy a majdan elfoglalt közép-európai országok lakosságának az ideológia megtörése érdekében hogyan kell, hogyan lehet „elvenni a múltjukat”, azaz felülírni történelmi-kulturális hagyományaikat. Ezen ördögi tervek egyike volt az Arvisura. (Valószínűleg véletlen névegyezésről van szó: a Sura ismert orosz becenév, a kaukázusi népeknél pedig gyakori az Arvi, Armi, Arvji vezetéknév. Így nem zárható ki egy ilyen néveredet.)

.

A történet folytatása sajnos eléggé szomorú a magyarságra nézve…

1944-ban kiképzett szovjet partizánokat dobtak le a még ellenséges kézen levő területekre. Feladatuk a lakossági ellenállás megszervezése volt. Magyarországon is így szerveződtek ellenálló szabadcsapatok, partizánosztagok, leginkább ott, ahol az öntudatos munkásosztály vevő volt a szovjet propagandaszövegekre. Az Ózd környékén verbuválódott egyik partizáncsapat is egy szovjet ejtőernyős vezetésével jött létre. Az elsődleges célon túl (fegyveres ellenállás a német megszállókkal szemben) az illető bizalmas kapcsolatba került egy magyar kohásszal, bizonyos Paál Zoltánnal, akinek hosszú átbeszélgetett éjszakákon át „átadta az Arvisurát”, ami voltaképp a magyarok eredetének egy teljesen hamis mitikus története volt. Írott formája akkor és ott még nem létezett, a fiatal (valamelyik oroszországi finnugor népből származó) partizán fejből mesélte a sztálini propagandagépezett által gondosan kidolgozott eredet-történetet. Mindez a félig írástudatlan Paál Zoltán fejében erősen megragadt, mi több, elkötelezett hívévé vált a hamis ősmítosznak. Békeidőben aztán nem éveken, hanem évtizedeken keresztül dolgozott az Arvisurák lejegyzésén. Saját fantáziájával is bőven kiegészítette (névadásai például többségükben minden bizonnyal eredetiek) a hallottakat, sőt, bizonyíthatóan őstörténeti könyveket is olvasott, illetve alaposan tanulmányozta az akkori Szovjetunióban élő finnugor népek hagyományait, néprajzát.

.

Műve folyamatos bővítéseken, javításokon, átírásokon esett át. Szövegszakértők állítása szerint idegenkezűség is felfedezhető az Arvisurákban: olykor literátus emberek, szerkesztők próbálták a zavaros részeket érthetővé tenni – nyilvánvalóan kiadási szándékkal. „Ideológiai” belenyúlás is tapasztalható: a szövegen eredetileg átsütött a szovjet agitprop szándék: a népek barátsága, az egyenlőség elve, a mindenkinek szükséglete szerint elve. Végül az Arvisurák megjelent – és szinte azonnal más-más változatai is napvilágot láttak.

.

Így ma Arvisura – Igazszólás néven a magyarok eredetének fiktív, hamis történetét is ismerhetjük. Paál Zoltán műve semmiképpen nem rendelkezik tudományos értékkel, szépirodalomnak pedig eléggé gyönge. Ugyanakkor hívek széles táborát verbuválta egybe: a Szíriuszról származó magyarság, a hun-magyar-palóc közös eredet sokak számára kedves, ami nem is lenne baj, ha nem gondolnák igaz őstörténetnek. Mert hogy nem az: a szovjet megszállást előkészítő propagandisták boszorkánykonyhájában készült és kiképzett ejtőernyős adta át egy hiszékeny magyarnak. Mint annyi minden hitványság, a magyar ugaron ez is megfogant és dús szárba szökkent.

 

(Saját megjegyzés: ma már köztudott, hogy Paál László súlyos beteg is volt, skizofrén. Ezért is volt kiváló alany. És még a jó ég tudja, hogy nem drogozták-e folyamatosan szerencsétlent.)

Usulkjt001 Creative Commons License 2018.04.01 0 0 392

Drexler Miksa temesvári zsidó rabbi emlékezéseiben olvasható, hogy a osztrák ügynökök arra kérték őket, nagy pénzért cserébe, mármint a zsidókat, hogy hamisítsanak történelmet a magyaroknak. Ezt meg is tették, mégpedig úgy, hogy a rendkívül primitív finnugorokat ellentétes pozícióba helyzeték, azaz nyelvet és kultúrát átvevő népből átminősítették átadónak.
Forrás:
Zsidó kultúrtörténeti emlékek Fejér megyében - Lakat Erika

 

Hopp. Vagy inkább kopp?????

Usulkjt001 Creative Commons License 2018.04.01 0 0 391

Csupa hazugság az egész, soha semmiféle medvetor nem volt, nincs, és nem is lesz ennyi.

Előzmény: pejgeroj (389)
Usulkjt001 Creative Commons License 2018.04.01 0 0 390

Vannak krónikáink és gesztáink, hol láttál azokban medvetoros éveket? Hagyjuk már ezeket a KGB-nél kiagyalt hülyeségeket.

 

Aki ezt beszedi, annak TÉNYLEG NINCS EGY CSEPP ESZE SEM.

 

Az a szerencsétlen Paál Zoltán, a betegségével lett ezeknek a sötét sztálini elemeknek a játékszere, sajnálatos módon.

 

A finnugorok egy rendkívül primitív mongolid nép volt, amit meghódítottak a hunok, akik EUROPIDOK voltak, ezt már bizonyították a genetikai vizsgálatok is! Mivel rendkívül primitívek voltak valószínűleg csak egyszerű alattvalók, talán szolgák lehettek a szkíta birodalomban, amihez nyilván meg kellett tanulniuk egy kicsit a nyelvet, ennyi az összefüggés finnugor és magyar között.

 

Aki képes ezt a medvetoros idióta ökörséget beszedni, az már tényleg nagyon hülye. A finnugorok sose voltak europidok, a magyarok ősei sose voltak mongolidok erről ennyit. Minden más csak idióta mese.

Előzmény: pejgeroj (387)
pejgeroj Creative Commons License 2018.04.01 0 0 389

medvetor:

 

..., a mikor aztán a vogulok és osztyákok nagy medvetort tartanak s a megölt medve előtt mindenféle beczézgető s hízelgő nyilatkozatok közt mentegetődznek, hogy nem ők voltak az okai a medve halálának. A magyarságnál nagyon csekély emléke maradt meg ennek az egykori medvetiszteletnek, de hogy nálunk is megvolt valaha, egy pár nyom mutatja. Hihetőleg ezzel függött össze a kifeszített hálóval való medvefogás is, melyet az 529. sz. ábránk tüntet fel egy XVII. századbeli metszet után.

https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/MagyarNemzetTortenete-a-magyar-nemzet-tortenete-9A23/magyarorszag-torteneti-emlekei-az-1896-evi-ezredeves-orszagos-kiallitason-8C3D/osfoglalkozasok-98EB/a-vadaszat-a-magyarsagnal-996B/

 

 

A medvevadászatokat „medvetorral" zárták. Zöldgally-ravatalokat készítettek, ezekre ráhelyezték az elejtett medvéket, s azokat égő fáklyákkal körülállták. A ceremóniára érkező trónörökös párt kürtjel értesítette. A kürtszót követően Salamon János299 zenekara rázendített a Rákóczi-indulóra, majd cigányzenét játszott.

 

http://www.sulinet.hu/oroksegtar/data/kulhoni_magyarsag/2009/Szaszregen_es_videke/pages/005_gorgeny.htm

 

 

A régi kalendáriumban használt nevek összevetése a maival

 

Régi                                                                              Mai

 

Medvetor hava                                                             Január

http://users.atw.hu/bagdy/index_elemei/Page451.htm

 

Az eposz magvát két törzs, Kalevala és Pohjola (azaz Dél és Észak) egymás ellen vívott küzdelme alkotja. Az eposz végén Kalevala, a Dél, vagyis Väinämöinen (egyes magyar fordításokban Vejnemöjnen), Ilmarinen és Lemminkäinen (Lemminkejnen) hazája lesz a győztes. Addig azonban, míg a szerencsét őrlő malmot, a szampót megszerzik, sok akadályt kell leküzdeniük: Észak leányának kezét hatszor kérik meg, s a kérőknek különböző feladatokat kell teljesíteniük; több rabló- és bosszúhadjáratban vesznek részt; változatos ünnepeket, ünnepségeket tartanak, többek között medvetort és lakodalmat; két kantelét (citerához hasonló népi hangszert) építenek; olvashatunk gyógyításról, orvoslásról is. 

http://www.papiruszportal.hu/site/index.php?lang=1&f=&p=27&n=481

pejgeroj Creative Commons License 2018.04.01 0 0 388

a "vörösszemöldökűek"-ről nem is tud a magyar wikipedia!

 

az arvisura tud róla, és a nemzetközi tudomány is tudja, h léteztek a kinai történelemben!

pejgeroj Creative Commons License 2018.04.01 0 0 387

micsoda érvek. és te azt hiszed az ilyen üres dumád ér is valamit, annyi eszed is van.

 

azt mondod a szlávoknál, germánoknál volt... honnan veszed?

 

és ha ott volt, a hunoknál meg nem? honnan veszed?

Előzmény: Usulkjt001 (386)
Usulkjt001 Creative Commons License 2018.03.31 0 0 386

A hunok sose számoltak medvetoros évben hagyjuk már az ilyen ökörségeket. A szlávok azok számoltak, meg a germánok, de nem a hunok.

 

Medvetoros....:D:D:D Jézus atyám de hülyének kell lennie aki ezt beszedi.

 

Ha legalább valami hihetőt találtak volna ki, mondjuk szarvaslépéses, vagy lópottyantós.... ezerszer hitelesebb lenne ennél a baromságnál.

Előzmény: pejgeroj (385)
pejgeroj Creative Commons License 2018.03.31 0 0 385

arvisura 10

 

 

II. Hóhamza néven visszaállította Ordoszban a 24 hun törzs szövetségi birodalmát. ...
Az agaba népből származó uralkodók mind benősültek a kinajok nemességébe és
megalapították a Liu, Hin és Csaó uralkodóházat. A mandzsu, mongol és jürcsik törzseket
áttérítették a sárga hitre, majd beolvasztották a kinajok közé.

 

 

Sávolyka édesapja, Kostyü úz fejedelem, akit a Nagy Hun síkság vörösszemöldökű kinaj
forradalmárai Csiang-Kü néven császárukká választottak, ezzel teljhatalomra jutott.
Kr.u. 180-ban...

 

Tan-shih-huai (?)
https://en.wikipedia.org/wiki/Xianbei
https://en.wikipedia.org/wiki/Emperor_Ling_of_Han
A major defeat of the Han army by the Xianbei tribes in 177 further drained the imperial treasury.

 a 4015. medvetoros évtől (Kr.e. 25) sámánképzést. Ez tette lehetővé, hogy a
vörösszemöldökű úz kőfaragók vegyék át a hatalmat. A vezető szerep Laza fősámáné volt.

 

180

Később a 4220. medvetoros évben (Kr.u. 180) az úzok és a besenyők lakta Ordoszban
tartották meg a Hun törzsszövetség nagy összejövetelét. Az elvándorolt fehér hunok
helyét a mandzsu, tunguz és török törzsek foglalták el. A kinajbarát fekete hunok még a
Nagy Fal őrzését is elvállalták a “Béke és rokonság” szerződése alapján.

 

304

A 4344. medvetoros évben (Kr.u. 304) a vörösszemöldökű Hia család leszármazottja, Ladány
lett a hunok fővezére. Ladány egyetértésre jutott a Nagy Falat őrző besenyőkkel, s közös
erővel elfoglalták a Hun síkságot. Cin császárt is foglyul ejtették.

 

A hun földművesek és az elnyomás alól felszabadult kinajok Liu-Jöán néven császárrá
kiáltották ki Ladányt. Cin császár leányával, Liu-Cennel a hun vezérek jelenlétében az
ordoszi Aranyasszony hajlékában kötött házasságot.'

https://en.wikipedia.org/wiki/Luandi
304-310:
https://en.wikipedia.org/wiki/Liu_Yuan_%28Han_Zhao%29
https://en.wikipedia.org/wiki/Former_Zhao

 

 

351

Hangun, mint a vörösszemöldökűek leszármazottja a mandzsuk segítségével magához ragadta
a hatalmat. Kazumi mandzsu vezér leányát, Del-Ját vette feleségül. Kemény harcok után
Huó császár néven a kinajok császára lett. A 4391. medvetoros évig (Kr.u. 351)
uralkodott a kinaj birodalomban.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Shi_Hu
https://en.wikipedia.org/wiki/Later_Zhao

However, Shi Hu became incensed that he was not also given the title of Grand Chanyu,
which Shi Le had granted to his son Shi Hong (石宏, note different character than his
crown prince),

a palace named Xuanguang Palace (宣光殿) -- since that name violated the naming taboo on
Shi Xuan's name

 

vörösszemöldökűek
https://en.wikipedia.org/wiki/Red_Eyebrows

 

sárga hit :(?)
https://en.wikipedia.org/wiki/Yellow_Turban_Rebellion
184–205
https://www.thoughtco.com/the-yellow-turban-rebellion-195122

 

"Béke és barátság"
He preached that in the year 184 CE, a new historical era would begin known as the Great Peace.
Way of Supreme Peace (太平道; Tàipíng Dào)

Usulkjt001 Creative Commons License 2018.03.30 0 0 384

https://www.youtube.com/watch?v=ZqM8YoHeSts

 

A finnugor propaganda alapjait képező Arvisura becsempészése a Magyar Őstörténetbe.

Usulkjt001 Creative Commons License 2018.03.13 0 0 383

Szántai Lajostól:

"Nem mi tartottunk úgy valamit, hanem 1100 éven keresztül, Lengyel királytól Római Pápáig, Római Pápától Moszkvai cárig, Moszkvai Cártól Francia királyig, mindenki tudta, mondta, írta hogy a magyarok hunok, a hunok magyarok és Atilla a magyarok királya. És elkövetkezik a 21. század, és kiderül, hogy 1100 éven át mindenki hülye volt, mert nem ismerte a modern, felvilágosodott, ésszerű, tökéletes, tudományos okfejtéseknek a hatalmas, kalandor világát."

 

Ennyi.

Előzmény: pejgeroj (382)
pejgeroj Creative Commons License 2018.03.13 0 0 382

cáfolj. 

 

az arvisurában nincsenek finnugorok. 

 

vagy beszélj rendesen vagy vagy fogd be. de csinálj úgy, mint ha gondolkoznál, ne fabulálj.

 

te csinálsz kitalációkat és állitasz "nincs benne semmi igazság" mindenféle érv nélkül. 

nem vagy próféta, szokj le róla!

 

 

 

Előzmény: Usulkjt001 (381)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!