Keresés

Részletes keresés

VandaSzanyi Creative Commons License 2022.08.23 0 0 398

Én is csak pozitív véleményt tudok írni a tengerszem oviról, nyár elején irattam be a kisfiamat de még előtte én is megnéztem jó pár óvodát. Amit én kiemelnék az oviról, hogy nyáron is nagyon jó programok vannak nem csak úgy bent vannak a gyerekek és játszanak egész nap, hanem foglalkozások vannak tartva. 

BlaKla77 Creative Commons License 2022.01.01 0 0 397

Nagyon örülök, hogy màsnak is pozitív véleménye van a Tengerszem Óvodáról, én is utána jártam, hogy milyen a Tengerszem óvoda és barátaink gyerekei járnak oda és ôk is csupa jó dolgokat meséltek. Mi a kerületben járunk nem messze egy másik magán oviba, de nem vagyunk igazán megelégedve, így döntottünk a váltásra. 

Előzmény: kesztieszti (396)
kesztieszti Creative Commons License 2021.05.14 0 0 396

Szia!

 

Én a csak a zuglói tengerszem ovit tudom ajánlani, nagyon szuperek az óvónénik, csupa szív mindegyik és nagyon jól ki van találva, reggel beviszem és minden a fejlődéséhez szükséges programot meg kap nap közben, délután pedig rengeteg extra program közül tudok választani neki, így nem kell azzal bajlódnom, hogy úszni vagy korcsolyázni akarom vinni.

 

https://tengerszemovi.hu/

Ágnes Karasz Creative Commons License 2017.02.25 0 0 395

Kedves Fórumozók!

 

 

Segítséget szeretnék kérni diplomamunkám elkészítéséhez, amely a kisgyermekkori étkezéssel kapcsolatos. Az alábbi kérdőív kitöltésével nagyban hozzájárulhatnak a munkám előrehaladásához. Segítségüket előre is köszönöm!

 

 

https://goo.gl/forms/fvqp8e6xCRkLrDhH3

ß

monivp Creative Commons License 2016.01.18 0 0 394

Sziasztok!

 

Óbudai óvodákról érdeklődnék.

 

Két éve itt kaptam hasznos infokat a bölcsödékről, ezért most óbudai óvodákról szeretnék érdeklődni.

Utca szerint a Váradi utcai ovihoz tartozunk, de a Meggyfa utcai óvoda van a legközelebb. Egy ideig ebben a Macis oviban gondolkodtam, de az utóbbi időben sok rosszat hallottam róla és néhány óvónőről. És hát az óvónő személye a legfontosabb. A Szél utcait mondták még jónak illetve a kaszás dűlői Almáskert óvoda jöhet még szóba. Csak ide kicsi az esély, hogy felvennék és messzebb is van.

Messze semmiképpen nem szeretném vinni, mert most is problémát okoz a sok gyaloglás reggelente. 

Szeretnék tőletek jó ill. rossz tapasztalatokat gyűjteni a Macis, a Szél utcai, Váradi utcai és az Almáskert esetleg még az Ágoston utcai művészeti oviról. A Százszorszép ovi azt hiszem fizetős. Ha konkrét óvónőket vagy csoportot tud ajánlani valaki annak nagyon örülnék. Természetesen neveket gondolom priviben érdemes küldeni csak.

 

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Ágimamma Creative Commons License 2014.08.23 0 0 393

Nekem az unokám a Bogyó családi napközibe jár Óbudán, nagyon jó hely, nagyon jó nevelőkkel, nagyon jól kitalált napirenddel. http://bogyocsana.hu/ Reggel a vejem kocsival viszi őket én meg busszal hozom el, ott áll meg mellette a 247es (meg talán a 137 is). Akinek Óbudán kell ovi annak tudom ajánlani

Sz.Judit87 Creative Commons License 2014.03.09 0 0 391

Szia!

 

Köszi a választ!

Akkor annyira nem aggódom,még nem vagyok nagyon elkésve! :)

Intézkedem azért minél hamarabb,mert nem akarom olyan oviba járatni ami nekem nem szimpatikus és a végén csak az marad.

 

Előzmény: Törölt nick (390)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.03 0 0 390

Szia.

 

Az eredeti szabályozás szerint azokat a gyerekeket, akik 2014. augusztus 31-ig betöltik a 3. életévüket, 2014. szeptember 1-től kötelező lett volna óvodába íratni. Viszont:

 

A nemzeti köznevelésről szóló CXC. törvény 8.§ (5) bekezdése 2014. szeptember 1-én lép hatályba. E szerint: "A gyermek hároméves korától annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amikor az ötödik életévét betölti, az óvodába járási kötelezettségét családi napköziben is teljesítheti..."

 

Ezt pont azért találták ki, mert rájöttek arra, hogy nincs elegendő óvodai férőhely.

 

Az viszont nem változik, hogy betöltött 5. életévtől minden gyermek számára kötelező - az iskolaérettség eléréséig - 1 évet akkreditált óvodában tölteni.

 

Egyébként minden év áprilisában vannak a nyílt napok, május elején pedig a beiratkozások az óvodákba.

Előzmény: Sz.Judit87 (389)
Sz.Judit87 Creative Commons License 2014.03.03 0 0 389

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha kislányom december 20án tölti be a 3at akkor már szeptembertől oviba kell járjon? Mi van akkor ha nem adtam be jelentkezést csak egy helyre de oda nem veszik fel? A határidőből már kicsúsztunk vagy lehet vajon később is megcsúszva jelentkezni? Vagy alapítványi oviba kell hogy menjen mert oda mehet sok pénzért??

Válaszokat kérek s.o.s.-be!!!!

Judit

Ammandina Creative Commons License 2014.02.04 0 0 388

A sorrend elvileg:

1. körzetes

2. ELTE dolgozó gyereke

2. körzeten kívüli kerületi lakos

3. kerületen kívüli lakos, valamelyik szülő a kerületben dolgozik.

 

A 2. pont a kerületi, de nem ELTE oviknál értelemszerűen kimarad. Ez az elv. A gyakorlat pedig az, hogy ha kerületen kívüli vagy, akkor ismerős kell. (Itt tényleg nagyon sok a gyerek a férőhelyek számához viszonyítva, simán lehet, hogy csak kerületi gyerekekkel megtöltik az ovikat)

Előzmény: Törölt nick (387)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.04 0 0 387

Szia.

 

Éppen most olvastam erről az oviról. :)

 

Az a helyzet, hogy én itt dolgozom a kerületben, de a XIII-ban lakunk. Még. Éppen most áruljuk a lakást és jönnénk a XII-be, de nem tudom, a beiratkozásig sikerül-e lezongorázni a lakáscserét. Szóval nekem mindenképpen jók lennének a XII. kerületi óvodák. Vagyis nem nekem, hanem a kislányomnak. :)

 

Aki itt dolgozik, annak is esélytelen? Valahol azt olvastam, hogy a körzetben lakókon kívül a körzetben dolgozók is eséllyel jelentkezhetnek. Vagy oda is kell a csók (mint mindenhez)? Erről tud valaki valamit?

Előzmény: Ammandina (386)
Ammandina Creative Commons License 2014.02.04 0 0 386

Szia!

A lányom idén nagycsoportos a XII. kerületi ELTE oviban (Kiss János altábornagy utca). A fiam is oda járt 3 évig, úgyhogy már 7 éve megyek oda majdnem minden nap. 4 db vegyes csoport van, összesen 100 gyerek jár oda. Mivel gyakorló ovi, 25 főnél nincs több a csoportban, hiszen a hallgatóknak is be kell férniük a gyakorlatos napon. Mindkét gyerekem ugyanabba a csoportba járt, úgyhogy igazán csak ezt az egyet ismerem. Mi körzetesek vagyunk. Nem körzetesnek ismerős nélkül szinte lehetetlen bejutni.

Előzmény: Törölt nick (385)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.04 0 0 385

Na, felhozom kicsit a topikot, hátha valaki olvassa még. :)

 

Szóval idén májusban óvodai beiratkozás. XII. kerületi önkormányzati óvodákkal kapcsolatban kinek mi a tapasztalata? Melyiket ajánljátok, melyiket nem és miért? Minden információt megköszönök, teljesen kezdő vagyok a témában.

--zerge-- Creative Commons License 2012.03.21 0 0 384
Nem ertem en ezt... Persze, a korzetesbe mindenkepp beiratom.

Koszi az infot!
Előzmény: Arzénka (383)
Arzénka Creative Commons License 2012.03.21 0 0 383

Ma olvastam a kifüggesztésen, hogy a  munkahelyhez való körzetes ovinak is fogadnia kell.

 

Amúgy jellemzően a körzetes oviba irányították a gyerekeket. Már tavaly is utasításba volt adva, h. csak körzeteseket lehet felvenni minden oviba. Elolvastam pár elemzést az önkormi honlapján (bár mást kerestem), abból pl. kifejezetten csökkenő gyerekszámra lehet következtetni a kerületben.

Előzmény: --zerge-- (381)
Lökcike Creative Commons License 2012.03.15 0 0 382
Habos Kakaó óvoda szeretettel vár minden érdeklődőt! Nyílt hét lesz március 26-a és 30-a között! Gyertek el, és pillantsatok be a mindennapjainkba! Időpont egyeztetés Anger Zsuzsinal a 0630/4903956-os telefonszámon!
Gyertek!!!
--zerge-- Creative Commons License 2012.03.06 0 0 381
Koszi.
Nem, mert kozben odebb koltoztunk 3 utcaval, es mar nem oda tartozunk. Meg a kozepsom iden elmegy iskolaba. (tavaly a korzeteseket se vettek fel hasonlo helyzetben...)

Es hova iranyitottak? A Vaskapu utcaba? Az elegge a vilag vege...
Előzmény: Arzénka (380)
Arzénka Creative Commons License 2012.03.06 0 0 380

Két családot ismerek személyesen, akik a nem a lakhelyük szerint járatják oviba a gyereket. Az egyikük pont az V.-ben.

De most már annyit módosultak a jogszabályok, hogy érdemes esetleg utánaolvasni, hogy bele vagyon-e írva a tv.-be.

 

Régebben (2007 táján) bele volt írva valami olyasmi, h. a nagycsaládosok gyerekét előnyben kell részesíteni a felvételnél (konkrétan: fel kell venni) nem tudom, ez megmaradt-e még, mert akkor ezzel mehetnél a vezetőhöz reklamálni.

 

Az ovinkban (ahova ti is jelentkeztetek), mindenkit felvettek, max. elirányítottak egy másik oviba (Amúgy a középsőd ovijába nem vennék fel a kicsit?)

Előzmény: --zerge-- (379)
--zerge-- Creative Commons License 2012.03.06 0 0 379
Tud valaki arrol valamit, hogy abban a keruletben, ahol a szulo dolgozik, jogosult-e ovodai felvetelre a gyerek? (ha a lakhelye masik keruletben van) Konkretan az V. keruletrol lenne szo. Evekkel ezelott a nagylanyomat akartuk ott ovodaba iratni, akkor azt mondtak, hogy csak keruleti lakos gyerekeket vehetnek fol ( lett volna hely egyebkent), pedig hallottam olyanrol, aki oda jart de nem ott lakott. Most a legkisebbemnek keresunk ovit, itt a kornyeken eleg remenytelen (decemberben lesz csak 3 eves, 2013 szeptembere elott tuti nem lesz helye itt, meg akkor se biztos) gondoltam, tennenk meg egy probat.
WebMester Creative Commons License 2011.08.19 0 0 378

Sziasztok!

 

Erről az óvodáról tudtok valamit?

 

LIA Óvoda Budapest

orangeo Creative Commons License 2011.02.06 0 0 377

Sziasztok!

 

Érdeklődöm, hogy ismeritek-e/van-e olyan közületek, akinek a gyereke a Meseház óvodába jár?

(Zugló, Egressy út 1. f.sz)

Örömmel olvasnék személyes tapasztalatokat, hogy milyen, szeretitek-e stb., mert esélyes, hogy oda járnánk oviba.

Köszönöm szépen!

balanka Creative Commons License 2009.03.13 0 0 376
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni kerületi önkormányzat mint bérbeadó, alapítványi ovi mint bérlő témakörben.

Elnézést kérek, ha nem teljesen ide tartozik a téma, de nehéz eldönteni hogy hova tartozik, hogyan is fogjunk hozzá….

A kisfiam egy nagyon gyerekközpontú és nyitott alapítványi oviba jár. A héten hirtelen bejelentette az önkormányzat, akitől bérlik a helységet, hogy júliustól fel is út, le is út, neki kell a hely (és sajnos olyan a szerződés is amit aláírattak, hogy ezt megtehetik L)!

Nagyon megijedtünk, nagyon rövid az idő új helyet keresni és szeptemberben ott kezdeni: felkutatni, megegyezni, kifesteni, költözni…stb. Plusz az óvodai beiratkozás május elején van. Most hova írassuk a gyereket?! Itt annyira jó volt a közösség és jól érzetük magunkat!

Azt még megértem, hogy egy sima bérbeadásnál a bérbeadó szabadon eldöntheti hogy nem akarja tovább kiadni az ingatlant.

De ezt egy oktatási intézettel is simán megtehetik? Itt nálunk integráló munka is folyik,  foglalkoznak olyan problémás gyerekekkel is, akiket máshol nem nagyon fogadnak be. Ezzel a hirtelen döntésével az Önkormányzat most 30 gyerek és család + az óvodai dolgozók életét bizonytalanítják máról-holnapra el és hoznak minket olyan helyzetbe, hogy az ovi létezése is kétségessé válik.

Kérlek segítsetek hol tudok ennek utánanézni, ismer-e valaki bármi vonatkozó szabályozást, korlátozást, mert most teljesen kétségbe zuhantunk!

Már az is megnyugtatna minket, ha ajánlana az Önkormányzat valami elfogadható új ingatlant e helyett (persze nem romosat, amit nem lehet ennyi idő alatt rendbe hozni). Nincsen erre valami szabályozás? Nem kötelezi őket erre semmi? Ilyen simán kirakhatnak 30 sérülékeny gyereket csak mert bérleményben gondozzák őket? Időpontot az illetékessel beszélni is csak jövő hétre kaptunk..

Kérlek ha van ötletetek, hogy hol lehet megfogni a dolgot, segítsetek!

Köszönöm,

Balanka

zsuzsahd Creative Commons License 2009.03.10 0 0 375
Elkezdtük az ovit, gondoltam, megírom a fejleményeket, ne legyen befejezetlen a történet. :-) Az volt ugye a gondom, hogy az esélyes oviban, ahol mindkét gyerekemnek lett volna hely nyártól, a tesók nem lehettek egy csoportban. Elmentünk még több oviba, de még mindig ez tűnt a legszimpibbnek, úgyhogy beirattuk a nagylányt (4). Már fel is vették, elkezdett járni (csak délelőttönként), első pillanattól kezdve nagyon szereti. Kicsi fiút (szeptemberben lesz 3) viszont nem irattam be, többek között a fentiek miatt. Ha nagyobb lesz és/vagy dolgozni megyek, nem bánom, önállósuljon, egyelőre szerintem nincs rá semmi szüksége. Hát, így oldottuk meg a dilemmát. Egyelőre. :-)

Amúgy úgy látom, a vegyes csoport ellenére egész jól tudnak foglalkozni velük az óvónénik. A lányom elvileg kiscsoportos, de pl. a felolvasást úgyis rugalmasan, 3-4 fős csapatokban csinálják, szerintem nem korcsoprotok szerint hanem... igény szerint (pl. sok külföldi gyerek van, nekik az ő nyelvi szintjükön), vagy akár egyénileg is csinálnak velük ezt-azt. Nem mondom, az óvónőktől ez biztos extra munkát és odafigyelést igényel, de megcsinálják.
Előzmény: zsuzsahd (373)
zsuzsahd Creative Commons License 2008.12.16 0 0 373
A fejlesztések engem sem érdekelnek, én is úgy gondolom, elég okos a lány magától is. :-) Emiatt volt is nézeteltérésem a pedagógusokkal még a régi (angol) ovijában, ahol írni tanították a hároméveseket és azt akarták, hogy otthon angolozzak vele. :-D Most persze a nyelv kivétel nekem, mert azt ugye muszáj megtanulnia és örülök, ha azzak kapcsolatban van ötletük az oviban. Meg az ének, mert az meg a lányomnak fontos. :-) Na meg később már szerintem fontos lesz más is, hogy mire suliba mennek, szokják meg, hogy van ilyen, mert ott ugye kötelező lesz.
Előzmény: --zerge-- (370)
zsuzsahd Creative Commons License 2008.12.16 0 0 372
Most jobban belegondolva, nem egészen tökmindegy a lányomnak a játszótársai életkora. Nagyobbakkal jobban elvan, de azért kicsikkel is tud mit kezdeni. Feltéve, ha tudnak magyarul. :-( Ami itt ugye elég ritkán a helyzet. Német gyerekekkel nem játszik, csak eljátszogat mellettük, nem tudom, mennyi idő kell majd, hogy kapcsolatokat kezdjen kialakítani.
Előzmény: piglet (368)
piglet Creative Commons License 2008.12.16 0 0 371
Lehet, hogy furán hangzik, de a lányoméknál ez a probléma kifejezetten felmerült, hogy jó pár gyerek számára nincs elég nagy csend a tanuláshoz. Szerintem - általában - jobb az, ha valaki képes kikapcsolni a külvilágot, akkor amikor koncentrálnia kell. De persze ezt is lehet másképpen és más oldalról látni.

Fejlesztés nálunk sincs, csak foglalkozások, de ez SEM kötelező, még a nagycsoportosoknak sem.
Előzmény: --zerge-- (370)
--zerge-- Creative Commons License 2008.12.16 0 0 370
Nálunk nem tudok róla, hogy lennének "fejlesztések". (Hálistennek. Persze a nyelvi felzárkóztatás más dolog.) Igazából nem is érdekel az óvodai élet ezen része annyira, hogy rákérdezzek (elég okos magától is a gyerekem :) ), a lányom elmondásaiból az derült ki számomra, hogy van a szabad játék meg van, amikor közösen csinálnak valamit, de akkor mindenki. Hogy a 2 db iskolába készülővel kezdenek-e valamit külön, azt mondjuk nem tudom.

Piglet, ez most kicsit úgy hangzik, hogy az a szerencsétlen gyerek, aki sima nagycsoportból kerül iskolába, azért nem tud koncentrálni, mert ott zaj van, ellentétben a sima nagycsoporttal, ahol hozzászokott a néma csöndhöz. Hm. :)
Előzmény: zsuzsahd (369)
zsuzsahd Creative Commons License 2008.12.16 0 0 369
Hát, igen, meg hogy vannak ilyen fejlesztések, csak egykorúaknak. Ja, vagy hogy vegyes csoportban is vannak korcsoportonkénti fejlesztések, csak addig a többiek zajonganak? :-) Ja, értem. :-) Azt hiszem, ebben az oviban az azonos korú csoportokban több ilyen kötött foglalkozás van, pl. a nagycsoprotosaknak akkor van az iskolai előkészítő. De vannak délelőtt is (a vegyes csoportban), pl. nyelvi fejlesztés - itt sok az olyan gyerek, aki nem tud németül, amikor az ovit kezdi, nem csak az enyémek ilyenek.

Még gondolkozom, mennyire ragaszkodjak az elképzelésemhez, mert ebben az oviban úgy tűnik, nem engednek egy tapodtat sem, akkor másik ovit kell keresni...
Előzmény: piglet (366)
piglet Creative Commons License 2008.12.16 0 0 368
Nekem a legkisebbem 4 éves volt most. Ő bizony már igényli a gyerektársaságot, vannak már kis barátai is az oviban. A foglalkozásokat általában kihagyja, de ez rendben is van, még ráér :)
Előzmény: zsuzsahd (367)
zsuzsahd Creative Commons License 2008.12.16 0 0 367
Most látom, a beírásaitokat olvasva, mennyire kicsi még a nagylányom. :-) Most lett 4, tehát elvileg kiscsopis, ha felveszik. De neki még olyan tökmindegy, mekkora gyerekekkel játszik. :-) Az egyéni foglalkoztatását viszonylag jól megoldja privátban - órák hosszat eljátszogat egyedül, meg szinte egyedül megtanult írni, számolni... De el tudom képzelni, hogy később ez még változni fog és igényelni fogja, hogy egykorú társakat találjon magának, meg hogy foglalkoztassák.
Előzmény: --zerge-- (361)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!