nálam csücsülnek a polcon, fordításra várva. ezért nem találod meg magyarul seholsem. Egy kiadó megvette a jogokat, oda is adott nekem pár könyvet, hogy majd szól, ha kiadja. Ennek 2 éve. Ne keresd magyar boltokban.
Valamelyikőtöknek meg van-e Bill egyetlen szakácskönyve is? Mert itt Kecskeméten nem lehet megkapni semelyiket. Feltételezem Budapesten sem. Esetleg Londonban? Erről mit tudtok, vagy ha megvan valakinek bármelyik könyv, kérem, írjon hogyan jutott hozzá, ha angol kiadás, akkor is érdekel. Köszönöm
Tegnap láttam először Bill műsorát, de sajnos lemaradtam egy fontos dologról: a müzli összetevőiről. Légyszi, aki hallotta és lejegyezte ennek a tízórainak a receptjét, tegye közzé itt! köszi
Tömény csokoládépuding saját lében
125 g (1 csésze) világos liszt
egy csipetnyi só
120 g porcukor
3 teáskanál sütőpor
4 evőkanál kakaópor
250 ml (1 csésze) tej
85 g sótlan vaj, felolvasztva
2 tojás
1 teáskanál vanília-kivonat
A tetejére:
185 g (1 csésze) barna cukor
2 evőkanál kakaópor
A tepsibe:
250 ml (1 csésze) forró víz
A felszolgáláshoz:
krémtejföl
Melegítsd elő a sütőt 180 C-ra (ez a gázsütő 4 fokozata). Szitáld át a lisztet, a sót, a cukrot, a sütőport és a kakaóport egy edénybe. Tedd hozzá a tejet, az olvasztott vajat, üsd bele a tojásokat, és a vaníliás kivonatot, majd jól keverd össze, hogy egy barnás-feketés krémet kapjál. Oszd el a krémet 4 hőálló, vékonyan kivajazott pudingformába.
A barna cukrot és kakaóport keverd össze egy edénybe, azután szórd szét a pudingok fölött.
Majd állítsd forró vízzel félig tele tepsibe, és süsd 20-25 percen keresztül. Ha kész, szolgáld fel a krémtejföllel. 4 adag lesz belőle.
Én is csípem a pasit, bár a keddi műsoron kicsit kiadtam. A két saláta meg a desszert összedobásán mennyit nyavalygott meg szervezkedett, hogy minden rendben menjen, és milyen fárasztónak találta!! Kicsit megmosolyogtam, mit kezdene egy magyar ballagással, ahol szegény háziasszony ohne képesítés 4-5 féle rendes magyar kaját "összeüt" és még ugyanennyi süteményt legalább 20 főre :))) Legalábbis itt vidéken még ez a szokás :)
Én csak múlthéten fedeztem fel ezt a műsort, de nagyon tetszik amiket alkot! Egy kérdés: neten nincsenek fent valahol a receptjei? (a maiban csinált ilyen habcsókos-fagyis-barackos desszertet, meg az a mustárral bekent husi ízesített zsemlemorzsában...)
Ha készen van, beletenni még szárított áfonyát vagy mazsolát - összekeverni.
kb. 1 hónapig eláll
Tálkákba tenni - málnás joghurtot hozzákeverni.
Müzlire - 2 cikk nektarin + tej - joghurt rá
Szó szerint írtam (körmöltem ezerrel :-))) ami elhangzott.Ahol nincsenek adagok, ott nem jelezte,hogy mennyit tesz belőle.De ha láttad az adást,akkor biztosan emlékszel.
Még nem csináltam meg, de kívánatos, és nagyon jól nézett ki.