A társaság, találkozók, elveszett topikok, és a Fórum történelme
|
| vlevi70 |
válasz | megnéz |
2010.01.23 18:40:25 © (1903) |
Szerintem is. A bőrök egyébként felhasználónként vannak elmentve,
C:/Users/VLevi/AppData/Roaming/Opera/Opera/skin
Windows XP alatt pedig Documents and settings / felhasználó / application data / Opera/Opera/skin
|
Előzmény: toccata (1902)
|
| -zakopane- |
válasz | megnéz |
2010.01.19 18:33:01 © (1901) |
Üdv,
Hogy lehet leszedni ezt a Halloween verziót a gépemről?
Hülye fejjel feltettem most meg nem tudom leszedni. Hiába töröltem a az operát a vezérlőpulton keresztül, majd a az opera mappát a programok mappából, mikor újból telepítettem a 10.10-est ismét csak ezzel a a Helloween-es felülettel telepítette az Operát.
Hogyan kaphatnám vissza régim jó öreg szürkés operám? |
|
|
| gábris |
válasz | megnéz |
2010.01.12 00:39:08 © (1899) |
Eszközök - Személyes adatok törlése... - (részletes) - Minden süti törlése - Törlés
Igaz, hogy nem gombnyomás. |
Előzmény: fülöpke_ (1898)
|
| fülöpke_ |
válasz | megnéz |
2010.01.11 23:03:52 © (1898) |
lehetséges valahogy egyetlen gombnyomással törölni az összes rohadt sütit ?? :-/ |
|
|
| asheron |
válasz | megnéz |
2010.01.10 18:24:40 © (1897) |
sziasztok Már régebb óta használok operát most opera 10.10 van usb-s verzió Eddig nem volt vele semmi gondom de mostanában pár napos használat után mindig előjön egy hiba ami a következő: googleban keresek valami szóra és mondjuk az egyik találatot kiválasztom megnyitom azt a lapot eddig semmi probléma ,de ha ezután vissza nyillal vissza szeretnék térni a goggle találataihoz visszalép de egy pillanat mulva megint visszalép az adott oldalra ha megint megnyomom a gombot akkor meg már a gyorshivóba kerülök... remélem érthető voltam :-) Valakinek ötlet hogy mitől lehet ez? |
|
|
| Fassl |
válasz | megnéz |
2010.01.10 10:46:32 © (1895) |
Hali!
Az Opera 10-ben hol tudom beállítani, hogy a "nagyvilág" másnak lássa böngészőm típusát? |
|
|
| aranyláz |
válasz | megnéz |
2010.01.08 10:42:16 © (1894) |
Én itt szoktam játszani: http://www.sakk.hu/ Lehet ingyenesen is, csak akkor el kell viselned a reklámokat, meg egy csomó plusz szolgáltatást nem kapsz meg. Az előfizetési díj egy évre kb. 1800Ft. 1,2,5 és 20 perces(fejenként) meccseket lehet játszani. Ja és Java kell hozzá. |
Előzmény: VénGalvani (1891)
|
| crockl |
válasz | megnéz |
2010.01.04 20:59:26 © (1892) |
vélhetően ugyan úgy mint bármely másik böngészőben, hacsak nem az Andrási útra gondoltál, a helyi schackozókra. |
Előzmény: VénGalvani (1891)
|
| Schackinger |
válasz | megnéz |
2010.01.02 23:50:28 © (1890) |
Szegyen es gyalazat az Internet Explorer v8-as verzioja. A teljesen alapveto ACID 3 testet mindossze 20 pontra teljesiti. Negativ invencio, gyakori rapszodikus viselkedes, inkluzive private browsing funkcioval . |
|
|
| vOrOn |
válasz | megnéz |
2009.12.31 14:05:13 (1889) |
NNTP, IMAP esetén működik ez, ha be van pipálva az alacsony sávszélesség mód előtti kocka, tudomásom szerint. POP3-nál egyből letölti az egész levelet. |
Előzmény: ZOLII (1888)
|
| ZOLII |
válasz | megnéz |
2009.12.30 11:04:00 © (1888) |
A Súgót nézted már?
Nem néztem mert nem találtam beállítási lehetőséget a fejléces letöltésre. Most megnéztem és nem lettem okosabb.
Bejövő . . .Választhatja, hogy ellenőrzéskor a teljes levéltörzs letöltődjön, vagy előbb a fejléc, és a levéltörzs csak a levél megnyitásakor
Ezt találtam a súgóban,de a beállítását nem.
 |
Előzmény: toccata (1887)
|
| ZOLII |
válasz | megnéz |
2009.12.29 16:46:09 © (1886) |
Sziasztok!
Kérdésem lenne: Az Opera levelezőjében be lehet állítani,hogy csak a fejlécet töltse le a kiszolgálóról? Ha igen ,hogyan.
Segítségeteket előre is köszönöm. Üdv.: ZOLII |
|
|
| toccata |
válasz | megnéz |
2009.12.22 22:26:37 © (1885) |
A napokban feltettem a 10.20-as Operát az UHU-Linuxomra. Viszont azóta nem jegyzi meg a Minialklamazásokat(Widgeteket). Pedig a mappájukban ott vannak.
Más is találkozott ilyen hibával? |
|
|
| AZS |
válasz | megnéz |
2009.12.22 10:19:50 © (1884) |
Opera 10.5 pre-alpha
carakan + presto 2.5 + vega. lesz ebből valami ;-)
sunspider-teszt:
opera 10.10 - 6734.8ms firefox 3.5.3 - 2421.8ms chrome 2.0.172.37 - 1366.0ms opera 10.50 - 887.6ms ;-)
persze attól még csak pre-alpha... |
|
|
| AZS |
válasz | megnéz |
2009.12.10 09:34:02 © (1883) |
szűrés, de nem feltétlenül reklám. nekem régebben a trackerek akadtak inkább be (audit, analitics, gemius, ilyesmi), amikor már gyakorlatilag reklámot egyáltalán nem is láttam. de ezek is kiválóan elférnek az urlfilterben, és volt-nincs probléma ;-)
ja juteszembe az m.blog.hu is szokott szórakozni, de azt nem lehet direktben kiirtani, csak bizonyos részeit, mert onnan jönnek css-ek is. |
Előzmény: niederl (1881)
|
| rudooo |
válasz | megnéz |
2009.12.10 09:28:38 © (1882) |
kiollóztam egy képet ebből a youtube videóból
http://www.youtube.com/watch?v=LOV7PH3J0j0
illusztrálandó, hogy mire gondolok.

elvileg itt ugyanazt a domiant nyitja meg, mégha nem is ugyan azt a oldalt. de ez mindegy is mivel a layout nyilván azonos. látható, hogy az alsó, nagyobb kijelzőn az optikailag méretezett (tehát nem átrendezett) oldalon a jobb szélső doboz kb fele már le van vágva. úgy érzem az iphone pontosan addig kicsinyit amig kell. és amikor használja a jóember a videón, akkor is úgy tűnik, hogy ez a legkisebb nézet (habár egy asztali böngésző is képes ma már szinte bármeddig zsugoritani).
a kérdés számomra tehát az, hogy van-e az opera mobil változatában valami önkényes alsó határ, hogy meddig lehet egy-az-egyben kicsinyiteni egy oldalt, vagy csak beállitás kérdése, netán az eddig látott videókon nem aknázzák ki a lehetőségeket telejsen. |
Előzmény: DJG (1880)
|
| DJG |
válasz | megnéz |
2009.12.10 01:47:03 © (1880) |
Az Operában a Small Screen Mode az érdekes, amelyik nem lekicsinyít, hanem teljesen átrendez, hogy elférjen, és mégis használható legyen. Asztalin is ki lehet próbálni, mindenféle weboldalon meg tudod nézni, mit csinál belőle és vele. Nagyon ügyes. |
Előzmény: rudooo (1879)
|
| rudooo |
válasz | megnéz |
2009.12.09 17:20:27 © (1879) |
Kedves forumtagok egy talán nem teljesen ide illő kérdés gyötör egy idő óta, megpróbálom megfogalmazni, hátha tud valaki ezzel kapcsolatban valamit. Külön elnézés, ha olyasmire futok rá, ami volt már téma (én eddig semmit nem találtam róla)
Opera mobile -ról van szó, és a legújabb az iphone -al mérhető tudású készülékekről. Az iphone különféle okokból nem az én választásom, de kvalitását elismerem. Nekem jelenleg a HTC HD2 a favoritom, amit viszont eddig egyetlen helyen sikerült kézbe vennem, ott azonban nem tudtam a bépitett, legújabb opera böngészőjével semmit sem elérni kapcsolat hiányában és a szakszemélyzet sem tudott választ adni. Drága készülékről lévén szó alaposan átnéztem hát a fellelhető videókat róla a neten és ez ébresztett bennem kétségeket. Talán szőrszálhasogatás, de nekem fontos dolog...
Maga a gond:
Az opera mobil verziója ugye úgy hidalja át a kis kijelző korlátait, hogy lekicsinyiti az oldalt, hogy egyben láthassam azt, majd a megfelelő részét kedvem szerint nagyithatom (az amlitett készülék ugye két újas zoom-ot is tud). Viszont minden videon úgy láttam, hogy a tesztben szereplő oldalak teljes nézetben sem fértek ki!!! A jobb szélük rendre le volt vágva, mind álló helyzetben, mind fekvőben és látható maradt a vizszintes scroll, amikor teljesen "lezoomolt" a tesztelő, holott az iphone-nál közel kétszer nagyobb felbontásról beszélünk és ott ilyen nincs - ezt tudom tapasztalatból.
Elnézést, hogy kicsit talán körülményes voltam, és köszönöm, ha tud valaki ezzel kapcsolatban valami hasznos infót szolgáltatni. Egy ilyen drága készüléknél egy ilyen szépséghiba engem már eltántorit, viszont más operás pda-k bemutatóin is hasonlót láttam... személyesen meggyőződnöm mindeddig nem sikerült. |
|
|
| Lalolib |
válasz | megnéz |
2009.12.07 08:58:25 © (1878) |
Továbbra is van egy visszatérő hiba, hogy az utolsó elemet az oldalról nem képes beolvasni. Miért nem tudnak ezen a hibám javítani, hiszen ez már régóta fenáll. |
|
|
| Penge_4 |
válasz | megnéz |
2009.11.14 07:28:46 © (1877) |
Ez is egy olyan újítása volt a Chrome-nak, ami elméletben nagyon jó, a gyakorlatban viszont felesleges. Ma már a böngészők jóval ritkábban omlanak össze 1-1 weboldaltól, mint oprendszerrel kapcsolatos dolgok, vagy a böngészőben lévő bug miatt. Akkor meg hiába multiprocess, amikor az egész böngésző borul. Chrome-nál például számtalanszor előfordult már a "Whoa! Google Chrome has crashed. Restart now?" Amellett lassabban nyílnak meg az új tabok, ahhoz meg nem kell multiprocess tabs, hogy a háttérben töltődő oldalakat úgy töltse be, hogy az éppen aktív tabon ne akadozzon a görgetés. Ebben még mindig az Opera a legjobb. Próbáld ki, nyiss meg egy oldalt, majd kattints végig középső gombbal vagy 10-15 linket (lehetőleg ne sima HTML oldal legyen, hanem valami komolyabb). FF akadni fog, mint annak a rendje, főleg ha be van kapcsolva a smooth scroll, Chrome szintén akadozni fog, az Opera pedig csak alig-alig. Incognito mód megoldható anélkül is, a programoknak alkalmazásként semmi értelme nincs a Chrome-ban, mivel a Chrome motorját használja, így ha a Chrome összeomlik, akkor összeomlanak vele együtt ezek az alkalmazás ablakok is, az egyetlen előnye, hogy van benne egy saját taskmanager, amiben ki lehet lövöldözni olyanokat, mint Flash plugin, meg ilyesmi.
Amúgy a legújabb Widgetes fejlesztői előzetesből kiindulva az Operában is hasonló dolgok lesznek. |
Előzmény: Perillustris (1876)
|
| csablak |
válasz | megnéz |
2009.11.02 21:56:51 © (1875) |
Az elsőt próbáltam, és nem volt gond. A második próba megfordult a fejemben nekem is, de még nem volt rá időm. |
Előzmény: toccata (1874)
|
| toccata |
válasz | megnéz |
2009.11.02 21:26:00 © (1874) |
Mi történik akkor, ha annál a felhasználónál akinél működik, nem törlöd, hanem csak átnevezed a .opera mappát? Ez olyan, mintha törölnéd, legalábbis az Opera szempontjából. Aztán később visszanevezed és az Opera ismét a régi lesz. Legalábbis annál a felhasználónál.
Másik próba. a .opera mappát másold át valamelyik másik felhasználóhoz is, és persze a jogosultságokat is állítsd hozzá. Ekkor mi a helyzet? |
Előzmény: csablak (1872)
|
|
|